Kim Langer

Bøger oversat af Kim Langer

Wimpy Kid 1 - Ikke en dagbog

af Jeff Kinney

"En dag bliver jeg berømt, men indtil da må jeg finde mig i at gå i folkeskolen med en flok kraftidioter". Ordene kommer fra Greg Heffley, der nok mest af alt er en antihelt, men bestemt ikke sætter sit lys under en skæppe. Tværtimod udnytter han tiden ved at skrive den bog om sit liv, som hans fans en dag vil efterspørge. Serien om Wimpy Kid hitter verden over og er med sin humor og kombination af tegneserie og tekst gået rent ind hos både drenge og piger.

Wimpy Kid 2 - Rodrick styrer

af Jeff Kinney

I andet bind i serien Wimpy Kid forsøger Greg efter sommerferien at lægge de seneste tre måneder bag sig. Særligt  pinlig er en ganske bestemt begivenhed, som hans storebror Roderick desværre kender lidt for meget til. Og Rodrick har ikke tænkt sig at skåne Greg, nu han har krammet på ham ...

Wimpy Kid 3 - Nok er nok!

af Jeff Kinney

Gregs far tilmelder Greg det lokale fodboldhold for at hærde sønnen og vække hans interesse for "sunde, maskuline værdier". Desværre udviser Greg ikke den store begejstring, og først da far trækker et faretruende kort og fabler om rekrutlejr, går det op for Greg, at det ikke er tiden at være svækling - det her er alvor!

Wimpy Kid 4 - Svederen

af Jeff Kinney

Det er sommerferie og hedebølge. Greg er erklæret indendørsmenneske og vil helst sidde for nedrullede gardiner og spille computerspil. Hans største sommerferiefantasi hedder 'intet ansvar og ingen regler'. Men Gregs mor har skræmmende visioner om en rigtig familiesommer i det fri.

Wimpy Kid 5 - Den grumme sandhed

af Jeff Kinney

Greg er ikke længere et barn, men selvom han altid har haft travlt med at blive voksen, så er teenagetiden ikke den succes, han havde regnet med. Armsved, nakketræk, piger og pligter derhjemme er blot nogle af de omvæltninger, Greg bliver udsat for. Og hvad værre er: Han skal gå igennem det hele alene for bedstevennen Rowley og han er nemlig blevet uvenner. Virkelig dårlig timing!

Wimpy Kid 6 - Sneet inde

af Jeff Kinney

Greg er endnu en gang kommet i problemer, og snart falder der brænde ned. Men midt i det hele rammer en snestorm byen, og han sner inde med sin familie. Han ved, at når sneen smelter, så må han se problemerne i øjnene, men måske er det egentlig en værre straf at være fanget med sin familie?

Wimpy Kid 7 - det tredje hjul

af Jeff Kinney

Der er Valenstinsfest på skolen, og Greg kæmper for at finde en date. Han er bange for, at det ikke vil lykkes, og at han derfor vil føle sig udenfor på den store aften. Hans bedste ven Rowley har heller ikke fundet en pige at følges med, men det er en ringe trøst.Ved et totalt tilfælde får Greg en date til festen, og nu er det kun Rowley, der er udenfor. Men meget kan ske på en enkelt aften, og man ved aldrig, hvem der vinder i kærlighed.

Wimpy Kid 8 - Surt show

af Jeff Kinney

Det går ikke så godt så godt for Greg Heffley. Han er blevet droppet af sin bedste ven, Rowley, og det er ikke let at få nye venner i skolen. I et forsøg på at ændre situationen beslutter Greg sig for at overlade alle beslutninger til en magisk spåkugle. Men kan spåkuglen gøre en forskel, eller er Gregs liv dømt til at være et langt, surt show.

Wimpy Kid 9 - Det seje træk

af Jeff Kinney

9. bog i den populære Wimpy Kid-serie. Bilferie med familien er vildt sjovt … med mindre det er med familien Heffley. Ferien starter godt, men tager hurtigt en mærkelig drejning. For rasteplads-toiletter, en hævngerrig beskægget familie og en gris på flugt er ikke ligefrem, hvad Greg forventer sig af en ferie. Men selv den værste bilferie kan forvandle sig til et eventyr – og det her er et, familien sent vil glemme.

Rowleys dagbog - En utrolig venlig ven

af Jeff Kinney,Jeff Kinney

Rowley Jefferson er Greg "Wimpy Kid" Heffleys bedste ven. I Rowleys dagbog - en utrolig venlig ven hører vi for første gang om Greg og Rowley set fra Rowley perspektiv. En spinn-off til den populære serie af forfatter og tegner Jeff Kinney.

Kaptajn Underhyler 3 - kantinedamerne fra det ydre rum går til angreb

af Dav Pilkey

25½ kapitler 100% flere Olfert-superkræfter Han har besejret den djævelske professor Ble. Han har udslettet de truende hvæsende wc'er ... Nu kæmper han for sit liv! Kan Kaptajn Underhyler holde til presset fra de tre enorme rumvæsener (i forklædning), der er ude på at overtage verdensherredømmet? Find ud af mere i det helt nye og Olfert-kraftfyldte eventyr med Kaptajn Underhyler

Kaptajn Underhyler 4 - professor Prutpotte og den skumle slagplan

af Dav Pilkey

I en blanding af billeder, tekst og tegneserie roder de uheldige og fjollede drenge, Jimmy og Otto, sig igen ud i vilde oplevelser. Denne gang vil den nye lærer, professor Prutpotte, overtage verdensherredømmet, men heldigvis får drengene hjælpaf superhel

Kaptajn Underhyler 5 - ordner den onde Olfert-kvinde

af Dav Pilkey

I en blanding af billede, tekst og tegneserie berettes om de to skoledrenge Jimmy Dahl og Otto Fisker, som finder den gamle 3-D-Hypno-Ring frem. De afprøver ringen på deres lærerinde, men uheldigvis er brugsanvisningen væk og Olfert-kvinden bliver en real

Kaptajn Underhyler 6 - Kaptajn Underhyler og den Bioniske Busserdrengs barske bedrifter (1)

af Dav Pilkey

Jimmy og Otto har fuld fart på karrieren. Alle deres klassekammerater synes, at deres tricks og påfund er utrolig morsomme - lige bortset fra klassens nørd, Thorkild Smiske. Efter at have vært udsat for et af Jimmy og Ottos bedre påfund beslutter Thorkild sig for at tage en grusom hævn. Men noget går galt. Rigtig, rigtig galt. Og pludselig må jimmy og Otto have fat i Kaptajn Underhyler for at kæmpe mod den store, grønslimede og blævrende Bioniske Busserdreng.

Kaptajn Underhyler 7 - Kaptajn Underhyler og Den Bioniske Bussedrengs barske bedrifter (2)

af Dav Pilkey

Jimmy og Otto troede at de var færdige med bussemænd. Den Bioniske Busserdreng var overvundet ,og ved hjælp af videnskabens vidundere var Thorkild Smiske blevet helt normal (næsten da) igen. Alt i alt så det ud til at deres sidste eventyr havde fået en god og lykkelig slutning - hvis det da ikke lige var for De Rædselsvækkende Robotbussere. Jimmy og Otto må flygte over hals og hoved med de varme slimede snotrobotter lige efter sig. Flugten fører dem både til rummets yderste grænser og tilbage til tidernes morgen.

Gisp!

af Roald Dahl, R.L. Stine og mange flere

William var Jennifers kæreste og han skulle komme på besøg. Hvorfor skulle hun dog være bange? Anthony har haft overnaturlige evner lige siden han blev født. Hvis Anthony godt kan lide nogen, bruger han sine evner til at hjælpe dem - men hvis han ikke bryder sig om dem, kan der ske noget meget, meget uhyggeligt ...

Harry Potters eventyrlige univers

af David Colbert

Bøgerne om Harry Potter er fulde af henvisninger til historiske begivenheder, sagn og myter, både fra virkelighedens og fantasiens verden. I Harry Potters eventyrlige univers kan du læse om historierne bag historierne. Her kan du læse om fabeldyrenes fantastiske oprindelse og om den virkelige verdens store troldmænd.

Troldmandens hule

af Peter Haining

Fortællinger om magi og mystik skrevet af nogle af spændingslitteraturens topnavne; Philip Pullman, Russel Hoban, Roald Dahl og Ray Bradbury.

Tolkiens eventyrlige univers

af David Colbert

Her fortæller David Colbert de historier, der ligger bag beretningerne i Ringenes Herre. Han gennemgår en lang række af de myter og sagn, som Tolkien byggede sin fortælling på, og han skildrer de tanker og de oplevelser, der formede Tolkiens kreative fantasi.

Livsenergi med de fem tibetanere

af Christopher S. Kilham

Siden den første udgivelse i 1939 af Peter Kelder har Bogen om De fem tibetanere fået både kult- og klassikerstatus. Kult i den forstand, at utroligt mange mennesker sværger til disse helt specielle yogaøvelser som deres personlige ""ungdommens kilde"". Klassiker fordi den visdom der ligger i både udøvelsen og filosofien bag, er eviggyldig. Denne bog indeholder disse fem kraftfulde øvelser, der er helt i særklasse og som ifølge forfatteren Christopher S. Kilham er alt, hvad der skal til for at holde kroppen ung og sund og sindet klart og vågent.

Harry Potters eventyrlige univers

af David Colbert

Harry Potters eventyrlige univers giver fortællingerne om Harry Potter en helt ny dimension, og så får du svar på alle de spørgsmål, du har haft lyst til at stille om Harry og hans Univers.

Ved du alt om Ringenes herre?

af Clive Gifford

En fantastisk quizbog med 1200 spørgsmål fra Tolkiens eventyrlige univers, der han sætte erhver Tolkien-fan på prøve. Nogle lidt mere drilske end andre - snyd ikke, men alle svar findes bagest i bogen.

Thirrin fra Ismarken

af Stuart Hill

Vinder af Ottakar´s Children´s Book Price Varulve, vampyrer, talende leoparder og en purung dronning af et fantastisk rige langt mod nord. Da Thirrins far dør i et blodigt slag, må hun pludselig se sig selv udråbt til dronning af det lille kongerige Ismarken. Landet er under angreb fra det nådesløse Imperium, og Thirrin må bruge al sin snilde og styrke for at forsvare sit folk. Sammen med sin bedste ven og rådgiver, Oskan, kaster hun sig ud i en søgen efter forbundsfæller blandt de besynderlige folk mod nord, hvor både vampyrer, varulve og gigantiske sneleoparder lever. Thirrin fra Ismarken er en fortælling om, hvordan mod, venskab og latter kan vokse sig stærke i selv de mørkeste krigstider. Stuart Hill har haft stor succes med sin debutroman Thirrin fra Ismarken , som han vandt Ottakar´s Children´s Book Price for. Ottakar er en af Englands største boghandler-kæder.

Thirrin fra Ismarken

af Stuart Hill

Varulve, vampyrer, talende leoparder og en purung dronning af et fantastisk rige langt mod nord. Da Thirrins far dør i et blodigt slag, må hun pludselig se sig selv udråbt til dronning af det lille kongerige Ismarken. Landet er under angreb fra det nådesløse Imperium, og Thirrin må bruge al sin snilde og styrke for at forsvare sit folk. Sammen med sin bedste ven og rådgiver, Oskan, kaster hun sig ud i en søgen efter forbundsfæller blandt de besynderlige folk mod nord, hvor både vampyrer, varulve og gigantiske sneleoparder lever. Thirrin fra Ismarken er en fortælling om, hvordan mod, venskab og latter kan vokse sig stærke i selv de mørkeste krigstider. Stuart Hill har haft stor succes med sin debutroman Thirrin fra Ismarken, som han vandt Ottakar´s Children´s Book Price for. Ottakar er en af Englands største boghandlerkæder.

Ingolf Trane

af Paul Stewart

Fantastisk fortælling om drengen Ingolf Trane, som bor i byen Montmarengs og går i skole på sejlskibet Bitten-Marie. Skolens lærere har absolut onde planer med børnene, men heldigvis får Ingolf hjælp af sin forsvundne onkel Theo og hans talendepingviner

Golems øje - Bartimæus Trilogi bd. 2

af Jonathan Stroud

Fantastisk spændende fortsættelse på Amuletten fra Samarkand. Nu solgt i 32 lande. Et vidunderligt eventyr om godt og ondt.

Raptormysteriet

af Steve Cole

Teggs er ikke nogen almindelig dinosaur - han er en Astrosaur. Som kaptajn på det fantastiske rumskib DRT Sauropod tager han af sted på farlige missioner ud i rummet for at stoppe ulykker og bekæmpe ondskab - med i rumskibet er den frygtløse besætning, Sigge, Arx og Iggy. Da en grådig flok kødædende raptorer angriber Sauropod og kidnapper to top-atleter, kommer Teggs og hans besætning dem til undsætning. Der er mere end raptorernes sammensværgelse i gære. Kan Teggs løse det ondskabsfulde mysterium i tide?

Ægmysteriet

af Steve Cole

Teggs er ikke nogen almindelig dinosaur - han er en Astrosaur. Som kaptajn på det fantastiske rumskib DRT Sauropod tager han af sted på farlige missioner ud i rummet for at stoppe ulykker og bekæmpe ondskab - med i rumskibet er den frygtløse besætning, Sigge, Arx og Iggy. Teggs følger nogle desperate dinosaurer og deres dyrebare æg ud til en fjern planet, hvor de skal begynde et nyt liv. Nogle grådige æg-ædende oviraptorer forføler dem... og planeten viser sig at indeholde en dyster overraskelse gemt dybt inde i midten!

Ptolemæus Porten bd. 1

af Jonathan Stroud

Der er gået tre år siden de dramatisk begivenheder i Golems øje, og Nathan - eller rettere John Mandrake - er for alvor kommet højt på strå. Den unge troldmand er blevet udnævnt til informations-minister og har fået plads i det syv mand store regeringsråd. Og han har nok at se til! Krigen mod de oprørske kolonister i Nordamerika trækker i langdrag, og i London får lægfolket sværere og sværere ved at undertrykke deres utilfredshed med troldmandsstyret. Der udbryder strejker og endda regulære optøjer, og da Nathan samtidig kommer på sporet af en utilfreds flok troldmænd, som planlægger et kup mod regeringen, får han for alvor travlt. Især da det viser sig, at bagmanden er den gådefulde Hopkins, som spillede en lige så gådefuld rolle i balladen med golemen. Nathan har brug for hjælp og sætter den sarkastiske djinni Bartimæus på sagen. Men Bartimæus er ikke meget bevendt. Han er kun en skygge af sig selv, han er træt, hans essens er tyndslidt og sommetider har han end ikke kræfter til at fyre en rapkæftet bemærkning af! Bartimæus´ efterforskning går i fisk, og inden Nathan får set sig om, står han selv anklaget som kupmager. Kan det virkelig passe, at hans eneste redning i nødens stund er Kitty Jones, den sorthårede pig fra den gamle Modbevægelse?

Kaptajn Underhyler 8 - og de turbulente tidsmaskinetrængsler

af Dav Pilkey

Bind 8 fortsætter handlingen hvor bind 7 sluttede. Jimmy og Otto er kommet i besiddelse af en tidsmaskine forklædt som et transportabelt toilet. Da de har fået alvorlige advarsler mod at bruge tidsmaskinen mere end to dage i træk, er det naturligvis, hvad de beslutter at gøre. De lander i en besynderlig verden, hvor lærerne er rare og skolemaden lækker, men mest skræmmende af alt er deres egne onde dobbeltgængere, som kidnapper drengenes kæleflyveøgle og -hamster. Vil Jimmy og Otto være i stand til at tage kampen op mod deres hidtil snedigste fjender, nemlig dem selv? Eller kan man forestille sig, at det bliver nødvendigt at inddrage den uforlignelige Kaptajn Underhyler?

Hvor er Plet?

af Eric Hill

Plet-bøgerne er historierne om den uimodståelige hund med navnet Plet. Billedbøgerne henvender sig til de helt små, og kendt af både børn og voksne.

Hvor er Plet? (min. 2 stk.)

af Eric Hill

Det er spisetid, men Plets mor kan ikke finde Plet. Vil du hjælpe hende med at lede efter ham? Løft flapperne og se, hvor han gemmer sig!

Heltenes dal

af Jonathan Stroud

Hovedpersonen er Halli, som vi møder som nyfødt og følgre opgennem hans barndom til han næsten voksenliv. Halli længes fra helt lille efter spænding og action. Men livet i landsbyen går stille og roligt, og det er der er mest aktion over, er når både hans barnepige og de andre fortæller om den vilde og farlige Trows, som var fjenden. Der fortælles historier om hvordan de tolv helte bekæmpede ham. Halli keder sig dagen lang, og han forsøger at sætte lidt fut i foretaget, ved at lave lidt ballade med sine søskende. Pludselig en dag kommer han ved et tilfælde til at gå for vidt, og han kommer til at sætte en af de gamle blodfejder på dagsordenen igen, og så starter kampen mod Trows igen. Halli tager på rejse, og opdager sig selv og fejden med Trows. Han møder pigen Aud, som ikke er helt almindelig og sætter Halli i svære dilemmaer. På sin tur opdager Halli mange gemte hemmeligheder om sin familie og om sig selv.. Indimellem Hallies historie, hører vi om de 12 helte, som var ledet af en af Hallies forfædre. Om deres kampe og deres liv. Der er flotte skildringer og beskrivelser. Det er drilagtige helte, som kommer til udtryk på mange forskellige måder. Det er en historie som er markant anderledes end Strouds tidligere bøger. Både i en helt anden genre og også i et lidt andet sprogbrug. Ikke at det er dårligere, men Strouds læsere, skal nok lige vænne sig til denne roman. Men stilen er stadig spændende og sproget velskrevet, og jeg er sikker på at der vil være læsere til denne roman også. Bogen er en særskilt roman, og den slutter på sidste side. Måske kan den tages op igen, men??

Fodboldtvillingerne 5: Vi skal vinde pokalen!

af Måns Gahrton

Møllebakken Kickers spiller turnering på Åland. Der er mange kampe på en weekend, og Møllebakkens trænere lader alle spillere på holdet spille lige meget. Men måske ville det være bedre, hvis de bedste spillere fik lov til at være på banen hele tiden? Eller kan det rent faktisk betale sig at fordele spilletiden retfærdigt?  Læs femte bog i den sjove og spændende fodboldserie! Den er let at læse og for både drenge og piger – og man behøver ikke læse bøgerne i rækkefølge.

Fodboldtvillingerne: Store ambitioner (6)

af Måns Gahrton

Konrad skal begynde at træne med Akademi FC. Han er lykkelig over at få lov til at spille med et bedre hold, og han træner hårdt. Kim forsøger at være glad på hans vegne, men det er svært. Efterhånden bliver Konrad dog i tvivl om, om han har taget det rigtige valg.  Læs sjette bog i den sjove og spændende fodboldserie! Den er let at læse og for både drenge og piger – og man behøver ikke læse bøgerne i rækkefølge.

Blod og champagne

af Alex Kershaw

Rober Capa (1913-1954) var det 20. århundredes mest kendte krigsfotograf: Billedet af den døende republikanske soldat fra den spanske borgerkrig er blevet et ikon, ligesom hans billeder fra konflikter rundt omkring på kloden er blevet en del af vores kollektive hukommelse. Født i Ungarn i 1913 kom han til Berlin i 1931 og begyndte her sin karriere som fotograf, og med sit Leica-kamera skildrede han krigens nådesløshed og dens mange uskyldige ofre. Hele sit liv rejste han rundt i verden, men hans faste holdepunkt var USA, hvor han færdedes hjemmevant i det intellektuelle jetset og blandt Hollywoods stjerner, der blandt andre talte Ernest Hemingway, John Steinbeck, Ingrid Bergman, Gary Cooper, Gene Kelly og John Huston. Inden Robert Capa trådte på en landmine i Indokina i 1954, nåede han at fotografere Anden Verdenskrig, den Spanske Borgerkrig, Koreakrigen og de japanske felttog i Kina.

Gudernes kastebold

af Stephen Fry

Ned Maddstone har alt. Han er køn, tiltalende og talentfuld; efter afslutningen på et succesfuldt skoleforløb og inden de hårde universitetsår skal begynde, tager han på en sejltur til Skotland, hvor hans sejlinstruktør dør i armene på ham. Fast besluttet på at opfylde sejlinstruktørens sidste ønske tager Ned til London for at aflevere den konvolut, han fik af ham. Det viser sig, at konvolutten indeholder en liste over IRA-terrorister. Han bliver deporteret til en nordligtliggende ø - hjernevasket og sat i isolation. 10 års ensomt helvede og glemt af alle dem, der elskede ham, forandrer Ned fra en helt igennem sympatisk ung mand til et hævntørstigt dyr. Og hævnen er både tilfredsstillende og apokalyptisk.

Abarat

af Clive Barker

Historien begynder det kedeligste sted i verden: Chickentown, USA. Her bor pigen Candy Quackenbush, som er godt træt af sin familie, sine venner og skolen. Hun vil væk. Og det kommer hun så sandelig også. Ud af det blå ruller en bølge, og anført af en mand ved navn John Splid, springer Candy i de oprørte vande og føres væk. Hvortil? Til ABARAT: et mægtigt øhav, hvor hver ø er en forskellig time i døgnet, fra Det Store Hoved, der ligger i det sælsomme skumringsfarvand omkring Otte om Aftenen, til de solbeskinnede underværker på Tre om Eftermiddagen, til de mørke rædsler på Gorgossium, Midnatsøen, hvor selve Midnatsfyrsten, Christopher Carrion, regerer. På sin rejse får Candy nye venner og forræderiske fjender - mekaniske insekter og kæmpemæssige natsværmere, mirakelkatte og muddermænd, en djævelsk troldmand og hans skrækslagne tjener - og noget begynder at dæmre for hende. Hun har været her før. Og denne gang er hun udset til at redde Abarat for den ondskab, der truer med at ødelægge Abarats forunderlige verden. Romanen henvender sig til piger og drenge fra ca. 10 år - og deres forældre.

Hannibal vågner

af Thomas Harris

I Ondskabens øjne stiftede verden for alvor bekendtskab med den mand, der på mange måder er indbegrebet af ondskab: Dr. Hannibal Lecter, psykiater og kannibal. I Hannibal vågner fortæller Thomas Harris beretningen om Hannibals barndom. Hannibal voksede op i Litauen, og det er her hans onkel finder ham efter Anden Verdenskrigs afslutning. Hannibal er tolv år gammel og stærkt mærket af krigens grusomheder, som har gjort ham forældreløs. Onklen og hans smukke hustru, grevinde Murasaki, tager ham med til Frankrig, hvor de forsøger at hjælpe ham med at forvinde traumerne fra krigen og tabet af familien. Hannibal er en usædvanlig velbegavet dreng, og op gennem teenageårene udvikler han sin raffinerede smag for kultur, intellektuelle færdigheder - og menneskekød. Men Hannibals dæmoner holder aldrig op med at plage ham, og da han er blevet gammel nok, opsøger han dem ...

Vores barn

af Penelope Leach

Vores barn er klassikeren inden for bøger om børn fra 0-6 år. Den er foreløbig kommet i seks udgaver på dansk. Vores barn beskriver præcist de udviklingstrin og faser, et lille barn gennemgår, og den begrunder, hvorfor barnet reagerer, som det gør. Vores barn er let at læse og slå op i. Illustreret med 350 farvefotos og mange tegninger og diagrammer, som udbygger og støtter tekste. Penelope Leach er både læge og mor. Hun har hele tiden barnet i fokus og skriver så praktisk og med så stor erfaring, at forældre og alle, der passer børn - også bedsteforældre - føler sig oplyst og inspireret.

Spis efter din blodtype

af Peter J. D'Adamo

Peter D'Adamo, amerikansk læge, har i 20 år forsket i sammenhængen mellem blodtype, kost og helbred. Han har brugt denne viden i sin lægepraksis og set patienternes mange småskavanker forsvinde og patienter med alvorlige sygdomme få det langt bedre.

Guinness world records

af Ukendt

Guinness Rekordbog! Verdens største samling af de mest fantastiske rekorder. Over 1500 helt nye rekorder og i år med fantastiske ""glow in the dark"" - effekter.

Blade. Spil død

af Tim Bowler

Blade gemmer sig. Spiller død. Nogen er efter ham, og han har ikke lyst til at blive fundet. Han er nemlig helt klar på, at de ikke er til at spøge med. Men Blade kan passe på sig selv. Det bliver han nødt til... Spil død er første del af en overrumplende, hæsblæsende ny ungdomsserie, som fører læseren direkte ind i en ung gadedrengs bevidsthed. Et liv, hvor man ikke kan stole på andre end sig selv, og hver dag bliver et spørgsmål om overlevelse blandt pigebander, bagmænd, skydevåben og knive. Blade er som et PS-spil i bogform - rå, hårdtslående og ekstremt gribende. Læs mere om serien og se videoclip til bogen på: http://www.oup.com/oxed/children/blade/ eller http://www.timbowler.co.uk/blade.html  

Blade. Jaget

af Tim Bowler

Blade er atter på flugt, men nu også med Becky og hendes tre-årige datter Jaz på slæb. Nu er det ikke kun, de skumle skygger fra fortiden, der er efter ham, men også resterne af Beckys pigebande. De er jaget fra alle kanter – er der overhovedet nogen måde de kan undslippe på? Jaget er anden del af den gribende og hæsblæsende serie om 15-årige Blade, som lever på gaden og ikke stoler på andre end sig selv. Læs mere om serien og se videoclip til bogen på: http://www.oup.com/oxed/children/blade/ eller http://www.timbowler.co.uk/blade.html  

Blade. Nettet strammes (3)

af Tim Bowler

Blade har set døden i øjnene. Han er skadet, blottet og sårbar. Hans fjender har fundet ham, og han ved at de ikke viser nåde. Hvis ikke han kommer væk, er han død. Men Blade er svag. Og han ved ikke hvad der skræmmer ham mest – opgøret med sine fjender, eller opgøret med sin egen fortid. Nettet strammes er tredje del af den barske, gribende og hæsblæsende serie om den mystiske Blade, som lever på gaden og ikke stoler på andre end sig selv. Serien er skrevet i et nutidigt, tempofyldt letlæst sprog, og hvert bind slutter med en cliff-hanger, der kan få selv den mest modstræbende læser til at hungre efter mere.

Blade. På flugt (4)

af Tim Bowler

Blade er såret og rædselsslagen. For selvom det er lykkedes ham at flygte fra sine gamle fjender, er han nu blevet fanget af nogle nye. Men hvem er disse mennesker? Hvad vil de? Vil de slå ham ihjel? Eller har de andre planer? Tankerne om Jaz bliver også ved med at plage ham. Mary synes, han skal melde sig. Men det er alt for sent nu. Og da en ny, stor fare rykker helt tæt på, svigter hans mod til at dræbe endnu engang - og Blade må på flugt. Igen... På flugt er fjerde del af den barske, gribende og hæsblæsende serie om den mystiske Blade, som lever på gaden og ikke stoler på andre end sig selv. Serien er skrevet i et nutidigt, tempofyldt letlæst sprog, og hvert bind slutter med en cliff-hanger, der kan få selv den mest modstræbende læser til at hungre efter mere.

Blade. Ta'r kampen op (5)

af Tim Bowler

Blade er tilbage i Bæstet, byen han flygtede fra som 11-årig, byen han hader og frygter mere end noget andet sted på jorden. Men der er ingen vej udenom. Møgsvinene har kidnappet Jaz og de ved, at Blade vil komme for at redde hende. De behøver bare læne sig tilbage og vente. Men Blade har en plan og den kan næsten kun gå galt. Alligevel er han parat til at ta’ kampen op … Blade - Ta'r kampen op er femte del af den barske, gribende og hæsblæsende serie om den mystiske Blade, som lever på gaden og ikke stoler på andre end sig selv. Serien er skrevet i et nutidigt, tempofyldt letlæst sprog, og hvert bind slutter med en cliff-hanger, der kan få selv den mest modstræbende læser til at hungre efter mere.  

Blade. Slår igen (6)

af Tim Bowler

Blade er mere presset end nogensinde. Mary er ved at dø, Jaz er stadig hos Møgsvinene, og Beckys spøgelse forfølger ham fortsat. Og som om det ikke er nok, er hans største fjende fra fortiden nu tilbage i hans liv. Men alt er endnu ikke tabt. Blade har sit mod, sin vilje og sin skarpe hjerne - og han har et gidsel, én som virkelig vil give ham noget at forhandle med. Blade er ikke færdig, slet ikke. Han er klar til at slå igen … Slår igen er sjette del af den barske, gribende og hæsblæsende serie om den mystiske Blade, som lever på gaden og ikke stoler på andre end sig selv. Serien er skrevet i et nutidigt, tempofyldt letlæst sprog, og hvert bind slutter med en cliff-hanger, der kan få selv den mest modstræbende læser til at hungre efter mere.  

BLADE Kapper båndet (7)

af Tim Bowler

Blade har gjort alt, hvad han kan for at fælde Høgen. Nu er han parat til at melde sig selv til politiet, lægge fortiden bag sig og starte på en frisk. Men Høgen er stadig på fri fod og mere vred end nogensinde. Han har mænd ude over hele byen på jagt efter drengen, der forrådte ham. Og med Høgen i hælene er det ikke så lige til bare at kappe båndet ... Kapper båndet er syvende del af den barske, gribende og hæsblæsende serie om den mystiske Blade, som lever på gaden og ikke stoler på andre end sig selv. Serien er skrevet i et nutidigt, tempofyldt letlæst sprog, og hvert bind slutter med en cliff-hanger, der kan få selv den mest modstræbende læser til at hungre efter mere. Pressen skrev: "Som sædvanligt er den velskrevet og jeg slugte den på lidt under to timer. Kunne bare ikke ligge den fra mig da jeg først fik afsat tid. Og den tid skal man sætte af. Den er virkelig et lille stykke mesterværk." - boggnasker.dk  

BLADE Sætter alt på spil (8)

af Tim Bowler

Blade er klar. Det er slut med at være på flugt. Han ved, hvor Høgen befinder sig, og han kan ikke udskyde det længere. Hævn er det eneste, der tæller nu og for at få det, må han stå ansigt til ansigt med sin fjende. Men har Blade vilje og styrke nok til at vinde over, den mand, som aldrig taber? Eller er han i færd med at sætte alt på spil for ingenting ... Sætter alt på spil er ottende og sidste del af den barske, gribende og hæsblæsende serie om den mystiske Blade, som lever på gaden og ikke stoler på andre end sig selv. Serien er skrevet i et nutidigt, tempofyldt letlæst sprog, og hvert bind slutter med en cliff-hanger, der kan få selv den mest modstræbende læser til at hungre efter mere. Pressen skrev: "Jeg sad i går for at anmelde den - og kunne ikke. Jeg kunne ikke få ordene ud af mine fingre. Jeg kunne ikke. Så jeg læste den igen. Jeg lagde mig i sengen og læste den sidste Blade igen. Og jeg vil gøre det igen. Og igen. Og igen. (...) Jeg synes virkeligt at man skal læse serien. Den er fantastisk, sproget er flydende, flyvende og karakterene er fantastiske. Den er helt klart et must read." - boggnasker.dk  

Hvad natten skjuler

af Dean Koontz

Med Hvad natten skjuler er Dean Koontz tilbage med en spøgelsesthriller, der både i styrke og hårrejsende suspense er ud over det sædvanlige. Fire familier bliver på brutal vis myrdet i en lille by. Blodorgiet får først en ende, da morderen selv bliver dræbt af den fjortenårige John Calvino.To årtier senere er der igen nogen, der myrder familier ved at genskabe de bestialske mord. Som politibetjent er John en fornuftens mand, der holder sig til kolde fakta. Men en usædvanlig oplevelse overbeviser ham om, at døden måske ikke altid er en enkeltbillet, og at de døde sommetider godt kan vende tilbage. Pressen skriver: »Gysets mester Dean Koontz serverer atter en hårrejsende og nervepirende thriller, man som læser ikke glemmer lige med det samme.« – Krimi-Cirklen  

Nådesløs, pb

af Dean Koontz

Bestsellerforfatteren Cullen Greeenwich er en heldig mand. Lige indtil han bliver dårligt anmeldt i en af USA´s største aviser og beslutter sig for at opsøge den legendariske anmelder, hvis kritik kan bane vejen for din karriere - eller lægge den i ruiner. Men han kan mere end det. For anmelderen giver kritik, han modtager den ikke. Han kan gøre alt for at ødelægge dit liv. Han er nådesløs. En frygtløs og hårrejsende psykologisk thriller om den ultratynde grænse mellem det menneskeliges sinds lyse og mørke side af spændingslitteraturens mester, Dean Koontz. Dean Koontz er født i Pennsylvania, USA, i 1945. Siden debuten i 1968 er hans bøger oversat til 38 sprog og er solgt i 400 millioner eksemplarer verden over.

En bøn til Odd

af Dean Koontz

Odd Thomas synes selv, han er en helt almindelig fyr. Men han besidder en gave – eller rettere en forbandelse: Han lever mellem to verdener og kan kommunikere med de døde. Sammen med sine nærmeste venner – både levende og døde – har han søgt tilflugt i en forfalden herskabsvilla i Santa Barbara. Men huset rummer frygtelige hemmeligheder og hjemsøges af hvileløse ånder. Odd og hans venner opdager hurtigt, at de ikke er alene, men at der iblandt dem også er noget andet mystisk og stadig mere skræmmende …

Hvad natten skjuler, pb

af Dean Koontz

Med Hvad natten skjuler er Dean Koontz tilbage med en spøgelsesthriller, der både i styrke og hårrejsende suspense er ud over det sædvanlige. Fire familier bliver på brutal vis myrdet i en lille by. Blodorgiet får først en ende, da morderen selv bliver dræbt af den fjortenårige John Calvino. To årtier senere er der igen nogen, der myrder familier ved at genskabe de bestialske mord. Som politibetjent er John en fornuftens mand, der holder sig til kolde fakta. Men en usædvanlig oplevelse overbeviser ham om, at døden måske ikke altid er en enkeltbillet, og at de døde sommetider godt kan vende tilbage.    Pressen skriver: »Gysets mester Dean Koontz serverer atter en hårrejsende og nervepirende thriller, man som læser ikke glemmer lige med det samme.« –Krimi-Cirklen  

De uskyldige

af Dean Koontz

Et nervepirrende gys fra en af thrillergenrens mestre. Om en ung mand, der er tvunget til at leve afsondret fra andre mennesker, dybt under byens gader. Addison Goodheart er ikke som alle andre – han bringer det onde frem i mennesket. Selv hans mor vil ikke vide af ham og smider ham på porten, da han er ganske lille. Addison finder sin vej til byen, hvor han ved et tilfælde møder en, der ligner ham selv, en mand, der tager ham til sig og passer på ham. Sammen lever de afsondret dybt under byens hektiske liv og vover sig kun ud om natten. På jagt efter mad. Og for at få et glimt af verdens skønhed på sikker afstand af dem, der lever i det fri, og som vil dem til livs. Men da manden dør, må Addison klare sig selv. I årevis lever han alene, ensom. Lige indtil den nat, hans vej krydses af den smukke unge Gwyneth, der ligesom ham selv er på flugt.Tilfældet har på fatal vis bragt dem sammen i en verden, der styrer mod afgrunden.    

Græshoppejunglen

af Andrew Smith

I en lille by i Iowa kommer Austin og hans bedste ven, Robby, til at slippe en ustoppelig hær af liderlige, sultne, to meter høje græshopper løs … Græshoppejunglen er en absurd, intens og modig roman om at blive voksen. Fortællingen om Austin og om at være en ung mand i tvivl om sin seksualitet væves på sort humoristisk vis sammen med emner som genmodificeret korns eventuelle påvirkning af formeringsevnen og med kampen for at overleve i et kriseramt hjørne af USA. Pressen skriver: »Læs den hvis du vil læse en bog af en forfatter, der er så meget sin egen, at den nærmeste sammenligning må være japanske Haruki Murikami.« - Lime »Dystopier er der mange af, men jeg har ikke kunnet finde en roman for unge der kommer så elegant rundt om emnerne samfund, seksualitet og verdens undergang.« – Lars Larsen, Lektør »Underholdende, velkomponeret og tankevækkende ungdomsroman, der med stor fordel kan læses af voksne.« **** – Alt for damerne, 20. august 2015

30 kilometer i sekundet

af Andrew Smith

30 kilometer i sekundet er en sjov og hjertevarm YA-roman om at lære at leve livet. Finn Easton måler livet i kilometer i stedet for minutter.  Alle de mange kilometer, han har levet, har været defineret af hans far, og han har også planlagt Finns fremtid. Finn Easton har nemlig epilepsi efter at være blevet ramt af en flyvende, død hest, og hans far slipper ham nødig af syne. Det gør tilværelsen lidt ensformig,  men der er to gode ting i hans liv: hans bedste ven, den-sandsynligvis-splittergale-men-utroligt-fantastiske-og-fantasifulde Cade Hernandez og Julia, hans livs første kærlighed. Da Julia flytter, bliver Finns hjerte knust, og Cade og han stikker af fra epilepsimedicin og forældreovervågning på en biltur til Oklahoma.  På turen oplever de en ulykke, og de to unge bliver helte på en måde, der ændrer deres livssyn fuldstændig. »Jeg elsker Andrew Smith, og jeg elsker denne bog […] Den har alle de kendetegn, der er ved en Andrew Smith-roman: Fed skrivestil og fede personer. En virkelig sød, sjov og bevægende historie.« Brigid på Goodreads   Pressen skriver: »Sjov og sprudlende ungdomsroman i bedste John Green-stil om venner og kærlighed og også om at være anderledes.« - Monica Severin, Litteratursiden »Grin og græd med Finn i hjertevarm historie […] Varm og sørgmunter historie for unge, turneret i den underspillede anti-helte-stil, som er populær og når mange læsere med sin humor. Vedkommende fortælles om drengevenskaber, frigørelse fra en lidt for omklamrende forælder, uroen og presset i forbindelse med den første kærlighed og forventninger om sex. Epilepsi-vinklen er rørende og realistisk integreret i den velskrevne fortælling.« - Helle Winther Olsen, Lektør

Dødsdoktrinen - Sjælens øje

af James Dashner

Dødsdoktrinen byder på en verden med hyperavanceret teknologi, cyberterrorister og gaming ud over din vildeste fantasi - og dit værste mareridt. Af forfatteren bag verdensfænomenet Maze Runner. VirtNettet tilbyder en total nedsænkning af krop og sind i en kæmpemæssig, virtuel verden. Jo bedre en hacker du er, jo sjovere bliver oplevelsen. Hvorfor følge reglerne, når de er så lette at bryde? Men én gamer har udnyttet systemet lidt for godt - med et katastrofalt og livsfarligt resultat. Staten ved, at det vil kræve en hacker for at fange en hacker, og derfor har de længe holdt øje med Michael … VERDEN ER VIRTUEL – FAREN ER ÆGTE. VELKOMMEN TIL VIRTNET. Sjælens øje er første bind i trilogien, Dødsdoktrinen.

Jeg HAR jo sagt godnat!

af Jory John;Benji Davies

Bjørn er så forfærdelig træt, så træt, så træt. Og han har kun lyst til at sove. Der er bare det, at han har en hyperaktiv nabo, And, som har lyst til at hænge ud - hele natten. Læs også "Jeg HAR sagt, at jeg kan lide dig!"

Jeg HAR jo sagt, at jeg kan lide dig!

af Jory John;Benji Davies

Veloplagt og morsom billedbog af makkerparret bag Jeg har jo sagt godnat! Om de to meget forskellige naboer: hyperaktive og grænseoverskridende And og den lettere introverte og lidt lade Bjørn. Bjørn glæder sig til en lang, doven morgen i eget selskab. Men han har ikke lige regnet med And, som synes, de skal tilbringe dagen sammen og lære hinanden rigtig godt at kende.

Tom Gates - Min geniale verden

af Liz Pichon

Mød Tom Gates i årets mest geniale børnebog. Den evige mester i skøre ideer og dårlige undskyldninger har taget børn over hele verden med storm. Nu lander han endelig i Danmark. Igennem Toms tegninger i sin notesbog, får læseren et unikt indblik i hans hverdag og kreative løsninger på livets små (STORE) problemer. Tom Gates' yndlingsband kommer til byen! Men det er hårdt at få fat i billetterne, når man både skal tage sig af ens megairriterende storesøster Delia, finde det perfekte navn til sit eget band, huske at lave lektier til tiden og at imponere klassens sødeste pige Amy. Vil det lykkes Tom at få styr på det hele? Læs bogen og find ud af det! Pressen skriver: »I et fascinerende virvar af tegninger, doodles, udråb, lister, blandede kommentarer og lige så blandede skrifttyper fortæller Tom Gates om sit liv […] En sjov kloning mellem en let roman, en tegneserie og et personligt kladdehæfte.« – Birte Strandby, Bogvægten »Der er vanvittigt meget sjov og kreativitet, for drenge i særdeleshed, i denne illustrerede juniorbog. Forfatter Liz Pichon har genskabt et realistisk drengeunivers, der indeholder fabelagtige børnesprogsdialoger og skønne stregtegninger. På autentisk vis beskrives et overstadigt tempo af uheldige hændelser, som medfører høje grin og fnis. Tom Gates – Min geniale verden er en oplagt frilæsningsbog, der i høj grad lever op til udsagnet på bogens forside – "Læs den og dø af grin"!« – Caroline Erritzøe, Børn i byen   »Den er skælmsk, humoristisk og virkelig underholdende bygget op med barnlige tegninger, pile alle vegne og små bitte bobler med underlige snakke i – som kun børn forstår.« – Ibi Makienok, Planetibi Instagram »Den viser på sjoveste vis, hvordan drenge i den alder ofte tænker og handler. Hvert udsagn i bogen er ofte ledsaget af en lille tegning, hvilket gør bogen endnu sjovere. Man kan let sætte sig ind i Toms kvaler, samtidig med man bare griner højlydt ad hans bestræbelser. At bogen er fyldt med små tegninger, gør den hurtig at læse, og siderne virker ikke så teksttunge.« – Henriette Olesen, Lektør »Den her bog er uovertruffen i at spille op til ballademageren […] og så får den voksne til at le. For Tom er noget af en charmerende gavtyv. Bogen er kort (alt for kort), og derfor vil jeg ikke afsløre nogen af de spradebasse ting, han gør, men stol på mig, når jeg siger, du har lyst til at finde ud af det.« – Josephine, Bookeater  

Tom Gates 2 - Gode undskyldninger (og andre fede ting)

af Liz Pichon

Egentlig er Tom Gates’ liv genialt. Hvis altså ikke lige det var for de der lektier, som Mr Fullerman har givet 5.F for (i ferien!); hans storesøster Delia (som gør, hvad hun kan for at forpeste hans liv!); og for nyheden om, at han og Derek er blevet udtaget til at være med i skolebandet (pattebørnsmusik og rasleæg!). Tom får brug for alle sine gode undskyldninger – og mere til – for at redde sig ud af kniberne. Gode undskyldninger (og andre fede ting) er den anden bog om Tom Gates - mester i skøre ideer og dårlige undskyldninger. Hans dagbøger er som altid spækket med sjove tegninger og skøre indfald. Læs bøgerne og dø af grin!

Tom Gates 3 - Alt er superfedt (sådan da)

af Liz Pichon

GEVINST! Den evige mester i skøre ideer og dårlige undskyldninger, geniale Tom Gates, lander nu for tredje gang i Danmark. Og det kan næsten kun blive superfedt, når året byder på fødselsdag, hundeshow, Dogzombies-koncert, sportsdag og skolediskotek uden irriterende storesøster Delias tilstedeværelse. Eller kan det? For så er der jo lige det med de der lektier (der ikke laver sig selv) og ham der Marcus Meldrew (der er en snedig snydepels) og hende der Bessemor Mavis (der ikke bager de bedste fødselsdagskager i verden). Mon Tom stadig kan snige sig ud af kniberne? Igennem Toms tegninger i sin notesbog, får vi et sjovt indblik i hans umådeligt kreative løsninger på livets små (STORE!!!) problemer. Bøgerne er fyldt med sprudlende illustrationer – spækket med ord, udråb og geniale detaljer. Den prisbelønnede bestsellerserie er oversat til 41 sprog og har solgt mere end 4,5 millioner eksemplarer på verdensplan og de seneste bøger i serien er strøget direkte ind som nummer et på den britiske bestsellerliste for børnebøger. Læs dem – og dø af grin.

Tom Gates 4 - Geniale ideer (stort set))

af Liz Pichon

Gevinst! Den altid fuldstændig skøre og geniale Tom Gates er klar med sin fjerde bog på det danske marked. Skolen har motionsdag, og Toms klasselærer er opsat på, at 5.F ikke skal ende på sidstepladsen - igen. Toms far har trænet, så han kan løbe med i forældreløbet - så pinligt! Samtidig er Tom blevet venskabskammerat med den noget klodsede dreng Joey, og det skaber ulykker i skolegården. For at det ikke skal være løgn, er der også en talentkonkurrence på skolen, hvor Tom Gates' band, Dogzombies, skal spille. Men hvordan skal alt kunne gå fantastisk, når dumme Marcus Meldrew prøver at sabotere det hele?! Tom må finde på en mega sej og snedig plan, så 1) Toms far ikke ødelægger hans ry på skolen, 2) Dogzombies kan spille til talentkonkurrencen og 3) Joey ikke ødelægger Toms elskede guitar ved et uheld. Heldigvis er Tom Gates som altid fuld af geniale ideer! Bogen er spækfyldt med sprudlende udråb, tegninger og et dansende insekt, der fungerer som flipbog i hjørnet. GENIALT!

Kuk i trafikken

af Emelie Andrén;Salla Savolainen

Herlig billedbog med masser af biler og og vejmaskiner for elskere af den slags. Fra 3 år. En historie om det lille bilværksted, hvor Astrid, Axel og Alfred arbejder. De kan alting: lappe dæk og skifte olie og give bilerne et eftersyn. Og i dag er det heldigvis en fredelig dag –  tror de. For der er et kæmpe hul i vejen, og det sætter alle i gang. Tom bugserer bil og ringer til vejarbejderne. Elvira kommer og dirigerer vejarbejdet. Og Astrid, Axel og Alfred må lade kaffen stå.  

Jeg har jo sagt kom hjem!

af Jory John;Benji Davies

Veloplagt og morsom billedbog af makkerparret bag Jeg har jo sagt godnat! og Jeg har jo sagt, at jeg kan lide dig! Om de to meget forskellige naboer: hyperaktive og grænseoverskridende And og den lettere introverte og lidt lade Bjørn. Nu har Bjørn fundet på at tage på fisketur. Fred og ro ude i naturen bare i sit eget selskab. And derimod kan slet ikke bære ensomheden, og drager resolut ud i skoven for at finde Bjørn, som er en lille bitte smule glad for at blive fundet.  

Nådesløs

af Dean Koontz

Bestsellerforfatteren Cullen Greeenwich er en heldig mand. Lige indtil han bliver dårligt anmeldt i en af USA´s største aviser og beslutter sig for at opsøge den legendariske anmelder, hvis kritik kan bane vejen for din karriere - eller lægge den i ruiner. Men han kan mere end det. For anmelderen giver kritik, han modtager den ikke. Han kan gøre alt for at ødelægge dit liv. Han er nådesløs. En frygtløs og hårrejsende psykologisk thriller om den ultratynde grænse mellem det menneskeliges sinds lyse og mørke side af spændingslitteraturens mester, Dean Koontz. Dean Koontz er født i Pennsylvania, USA, i 1945. Siden debuten i 1968 er hans bøger oversat til 38 sprog og er solgt i 400 millioner eksemplarer verden over.     Pressen skriver: »Der er fart over feltet, spænding og psykologisk drama lige fra første kapitel, så igen må man sige, at Koontz har leveret varen.« –Jydske Vestkysten  

Et godt menneske, pocket

af Dean Koontz

»Er du ham?« spurgte den fremmede igen. »Hvem skulle jeg ellers være?« sagde Tim. »Du ser så… almindelig ud.« »Jeg arbejder på sagen,« forsikrede Tim ham om. Murersvenden Timothy Carrier er ved at få sig en fyraftensbajer på den lokale bar, da han falder i snak med en tydeligt nervøs fremmed. Inden han får set sig om, er han overraskende blevet udstyret med en kuvert med kontanter og navn og adresse på kvinden, han skal myrde. Knap er den mystiske fremmede væk, inden en ny har taget hans plads. Denne gang er det den iskolde lejemorder, der fejlagtigt tror, at det er Tim, der har hyret ham. Det bliver begyndelsen på en hæsblæsende jagt for at redde en uskyldig kvindes liv med en koldblodig morder i hælene.

Broder Odd, pocket

af Dean Koontz

Odd Thomas har brug for lidt fred og ro! At gå rundt sammen med hvileløse døde, de mennesker der af en eller anden grund ikke er gået videre til den næste verden, kan i sig selv være anstrengende. At Odd derudover har det med at rode sig ud i skrækkelige sager med kidnapninger, skyderi og ekstrem vold, bidrager i den grad til hans udmattelse. Så Odd går i kloster! Højt oppe i Sierra-bjergene, i St. Bartholomew-klostret langt fra alting må det da være muligt at holde lidt ferie. Men Odd har forregnet sig, og det ved han med det samme, da salig broder Constantine gør ham selskab. Den døde munk er den første, men snart er der to. Og imens bryder der en så voldsom snestorm ud, at man ikke kan se fjenden, før han er over en. Dean Koontz introducerede Odd Thomas med bogen af samme navn, og det var meningen, at det skulle være en enkeltstående historie. Imidlertid rejste der sig et ‘folkekrav’ i USA om flere historier om Odd, og det førte først til Odd for evigt og nu den tredje i serien, Broder Odd. Alle tre bøger kan læses uafhængigt af hinanden.

Odds mareridt, pocket

af Dean Koontz

Da Odd i en periode flyttede ind på Bartholomæus-klosteret, var det for at komme til kræfter efter de mange hårrejsende oplevelser, han havde haft både med de levende og de døde. Lidet skulle han ane at de døde – og de levende – i et kloster kan være lige så hvileløse som ude i den virkelige verden – og nogle gange meget mere ondskabsfulde.   Odd vender derfor tilbage til samfundet, men i håb om ikke at tiltrække sig opmærksomheden fra alle de rå og nådesløse typer der går løs der, slår han sig ned i et lillebitte samfund hos den aldrende skuespiller, Hutch.   Det går kun en tid, så begynder mareridtet igen. Denne gang helt konkret med tidevand der bliver blodrødt, og havet der pulserer med et frygteligt lys. Og da Odd så en aften forhindrer tre usædvanlig skumle typer i at overfalde en ung pige, Annamaria, begynder lavinen at glide. Inden Odd når at tælle til ti, er han involveret i en desperat kamp for at holde Annamaria i live, og – viser det sig – forhindre en langt større forbrydelse.

Spirit Animals 1: Påkaldelsen

af Brandon Mull

I den fantastiske verden Erdas er det kun ganske få, der har evnerne til at påkalde et totemdyr. Når det sker, opstår der et unikt bånd mellem dyr og menneske, der giver uanede kræfter.  Langt fra hinanden i fjerne egne af Erdas ser børnene Conor, Abeke, Meilin og Rollan alle det samme lysglimt, og fire legendariske totemdyr dukker op: ulv, leopard, panda, falk.  De fire helte og deres totemdyr må nu slå sig sammen på en farefuld færd – for en almægtig ondskab fra fortiden rører på sig igen, og kun sammen er de i stand til at stoppe den.  Erdas’ skæbne ligger nu i hænderne på de fire børn – og i dine! "Spirit Animals" er et fantastisk multiplatform-univers: - LÆS BØGERNE: Lær de fire unge helte at kende, og følg dem i deres kamp for at redde Erdas.  - LÅS OP FOR SPILLET: Påkald dit eget totemdyr, og bliv en del af eventyret på www.spiritanimals.dk. Der udkommer i alt 7 bøger i Spirit Animals-serien.

Spirit Animals 3: Blod-bånd

af Garth Nix, Sean Williams

Landet Erdas er i balance med sig selv. Nogle af dets borgere har evnen til at knytte bånd mellem menneskenes og dyrenes verden. Conor, Abeke, Meilin og Rollan har hver især denne evne og må bære det store ansvar, der følger med. Men erobrerne prøver at ødelægge den fine balance. De drager gennem Erdas og trækker et spor af ødelæggelse efter sig. Hele byer lægger de øde – inklusive Meilins fødeby. Meilin vil tage kampen op og har begivet sig ind bag fjendens linjer sammen med sit totemdyr, pandaen Jhi. Hendes venner er lige i hælene på hende, men det er der også andre, der er ...

Spirit Animals 3: Blod-bånd

af Garth Nix, Sean Williams

Landet Erdas er i balance med sig selv. Nogle af dets borgere har evnen til at knytte bånd mellem menneskenes og dyrenes verden. Conor, Abeke, Meilin og Rollan har hver især denne evne og må bære det store ansvar, der følger med. Men erobrerne prøver at ødelægge den fine balance. De drager gennem Erdas og trækker et spor af ødelæggelse efter sig. Hele byer lægger de øde – inklusive Meilins fødeby. Meilin vil tage kampen op og har begivet sig ind bag fjendens linjer sammen med sit totemdyr, pandaen Jhi. Hendes venner er lige i hælene på hende, men det er der også andre, der er ...

Spirit Animals 4: Ild og is

af Shannon Hale

REVNER I ISEN Der sker mærkelige ting på kanten af verden, hvor land og vand er dækket af en tyk iskappe. Conor, Abeke, Meilin og Rollan har rejst gennem hele Erdas i deres forsøg på at standse de skånselsløse erobreres fremfærd. Sporet fører de fire venner til en lille landsby højt mod det kolde nord. Her er intet, hvad det udgiver sig for at være, og det viser sig at være en vanskelig opgave at aftvinge dette mystiske og smukke sted sin hemmelighed. Men tiden er knap – erobrerne er lige i hælene på dem.

Spirit Animals 4: Ild og is

af Shannon Hale

REVNER I ISEN Der sker mærkelige ting på kanten af verden, hvor land og vand er dækket af en tyk iskappe. Conor, Abeke, Meilin og Rollan har rejst gennem hele Erdas i deres forsøg på at standse de skånselsløse erobreres fremfærd. Sporet fører de fire venner til en lille landsby højt mod det kolde nord. Her er intet, hvad det udgiver sig for at være, og det viser sig at være en vanskelig opgave at aftvinge dette mystiske og smukke sted sin hemmelighed. Men tiden er knap – erobrerne er lige i hælene på dem.

Spirit Animals 5: Forræderen

af Tui T. Sutherland

SKINNET BEDRAGER Solen skinner altid i De Hundred Øers land, men alligevel er det, som om der hviler en tung skygge over Conor, Abeke, Meilin og Rollan. De fire helte har ikke kunnet ryste deres forfølgere af sig. Det virker, som om erobrerne på mystisk vis kan regne alle deres bevægelser ud på forhånd. Og mens børnene sejler hen over det tropiske paradis’ krystalklare vande, går sandheden endelig op for dem: Der er en forræder iblandt dem.

Spirit Animals 5: Forræderen

af Tui T. Sutherland

SKINNET BEDRAGER Solen skinner altid i De Hundred Øers land, men alligevel er det, som om der hviler en tung skygge over Conor, Abeke, Meilin og Rollan. De fire helte har ikke kunnet ryste deres forfølgere af sig. Det virker, som om erobrerne på mystisk vis kan regne alle deres bevægelser ud på forhånd. Og mens børnene sejler hen over det tropiske paradis’ krystalklare vande, går sandheden endelig op for dem: Der er en forræder iblandt dem.

Spirit Animals 6: Storhed og fald

af Eliot Schrefer

SOLNEDGANG Langt ude i ørkenen ligger en vidunderlig oase, der er regeret af guldtalismanens vogter, den mægtige løve Cabaro. Intet menneske har nogensinde sat sin fod i løvens rige, og det er umuligt at krydse ørkenen og rejse til oasen.    Conor, Abeke, Meilin og Rollan har før gjort det umulige. Men nu er deres hold spredt, og fællesskabet er gået i opløsning på grund af forræderi.    De unge helte har allerede ofret meget i deres jagt på talismanerne, men det ser ud til, at de endnu ikke har bragt deres største offer.

Spirit Animals 6: Storhed og fald

af Eliot Schrefer

SOLNEDGANG Langt ude i ørkenen ligger en vidunderlig oase, der er regeret af guldtalismanens vogter, den mægtige løve Cabaro. Intet menneske har nogensinde sat sin fod i løvens rige, og det er umuligt at krydse ørkenen og rejse til oasen.    Conor, Abeke, Meilin og Rollan har før gjort det umulige. Men nu er deres hold spredt, og fællesskabet er gået i opløsning på grund af forræderi.    De unge helte har allerede ofret meget i deres jagt på talismanerne, men det ser ud til, at de endnu ikke har bragt deres største offer.

Spirit Animals 7: Evigtræet

af Marie Lu

DEN SIDSTE KAMP Conor, Abeke, Meilin og Rollan var engang fire almindelige børn. Men så fandt de ud af, at de havde totemdyr – kloge og stærke partnere, som gav dem fantastiske kræfter … og et stort ansvar. De er rejst gennem landet Erdas for at sætte en stopper for en nådesløs fjende; de har leet og kæmpet sammen; de har vundet sejre, mistet venner, og en af dem har endda mistet sig selv. Nu nærmer deres rejse sig sin afslutning. De må tage til et sted, der er glemt af tiden og stå ansigt til ansigt med en gammel fjende. De får kun denne ene chance for at standse ham. Og hvis det ikke lykkes for dem, vil hele verden styrte i grus.

Spirit Animals 7: Evigtræet

af Marie Lu

DEN SIDSTE KAMP Conor, Abeke, Meilin og Rollan var engang fire almindelige børn. Men så fandt de ud af, at de havde totemdyr – kloge og stærke partnere, som gav dem fantastiske kræfter … og et stort ansvar. De er rejst gennem landet Erdas for at sætte en stopper for en nådesløs fjende; de har leet og kæmpet sammen; de har vundet sejre, mistet venner, og en af dem har endda mistet sig selv. Nu nærmer deres rejse sig sin afslutning. De må tage til et sted, der er glemt af tiden og stå ansigt til ansigt med en gammel fjende. De får kun denne ene chance for at standse ham. Og hvis det ikke lykkes for dem, vil hele verden styrte i grus.

Benny & kæmpedragen

af Alan C. Fox

Benny vil gerne købe en orange kæmpedrage. Men dragen er meget dyr, så han må først tjene penge til denved at hjælpe sin mor med at luge i haven. Endelig kommer den store dag, hvor Benny kan flyve med sin drage. En billedbog om at forfølge sine drømme. For alle, der elsker at flyve med drage. Fra 4 år.

Benny og den orange kæmpesquash

af Alan C. Fox

Benny ved lige, hvad han vil: Han vil plante de små frø, han gemte forrige sommer, og dyrke verdens største orange kæmpesquash. Han planter frøene om foråret, når jorden er blevet blød, og så vander han og venter og vander og venter. Mon hans drøm går i opfyldelse? En glad billedbog til alle små gartnere om at drømme og dyrke køkkenhave. Fra 4 år.

Jeg skal nok finde dig, Prins

af An Swerts

Prinsesse Jasmin elsker sommerfugle, søde sager, saftige mangoer, brusende vandfald, hvide åkander og meget, meget mere. Men mest af alt elsker hun sin hund, Prins. De to er uadskillelige, så da Prins en dag forsvinder, er Jasmin utrøstelig. Men langsomt begynder håbet at blusse i hendes hjerte. Vil hun alligevel en dag få Prins at se igen? En rørende historie med smukke illustrationer og en fortryllende stemning. En bog for varme hjerter om venskab, mod og håb. Fra 5 år.

Alexanders verden

af Aurélia Higuet

Til sin fødselsdag får Alexander en tablet. Sikke en flot gave! Snart er tabletten det eneste, Alexander har lyst til at lege med. Indtil han finder ud af, at man kan lave noget, der er endnu sjovere … En sjov (og måske genkendelig) billedbog til alle digitale børn om at lege med ting og lege med venner. Fra 5 år.

Ridder Tim ønsker sig en drage

af Judith Koppens

Ridder Tim ønsker sig et kæledyr. Og ikke et hvilket som helst kæledyr. Tim vil have en DRAGE! ”Alle riddere har deres egen drage,” forklarer Tim.”Og fordi jeg er en ridder, skal jeg også have en drage!” Tim og mor går hen i dyrehandlen. Men dyrehandleren sælger ikke drager. Eller gør han?  En sød og genkendelig bog for alle dyrevenner om en energisk dreng med en livlig fantasi.  Fra 4 år.

Ridder Tim bliver jaloux

af Judith Koppens

Ridder Tim og nabopigen Sara er på vej til legepladsen. ”Se!” siger Sara og peger. ”Det er Max.” Og så løber Sara hen til Max, før Tim kan nå at sige noget. Sara og Max leger på gyngerne og på vippen og har det rigtig sjovt. Men hvad med ridder Tim? Han ser lidt trist ud. Kan Sara ikke lide ham mere? Måske skal han finde på noget for at fange hendes opmærksomhed? En sød og genkendelig bog til alle venner og riddere om at blive jaloux på andre børn. Fra 4 år.

Ridder Tim maler

af Judith Koppens

Ridder Tim og nabopigen Sara leger sammen. Sara har ikke lyst til at lege vilde ridderlege. ”Vi kan gå ind på mit værelse og male?” foreslår hun.  Meget forsigtigt breder Sara papir ud på gulvet, så der ikke kommer maling på det. Tim og Sara maler de flotteste malerier. Men så vil hunden Lille Drage også være med... En sød og genkendelig bog til alle riddervenner om en energisk dreng og hans hund. Om at lege sammen, og om hvordan man altid kan rette op på tingene med lidt opfindsomhed. Fra 4 år.

Flints stenhårde underhylere

af Rebecca Lisle

Flint fryser ... men så får han en god idé. Han vil lave et par underhylere! Men i stenalderen er der ikke så meget, man kan lave underhylere af. Eller er der?

Ridder Tim vil gerne flyve

af Judith Koppens

Ridder Tim og nabopigen Sara ligger og kigger på fuglene på himlen. ”Hvor er det ærgerligt, at vi ikke kan flyve,” sukker Sara. ”Hvem siger, at vi ikke kan flyve?” spørger Tim forundret.  Ridder Tim går straks i gang med at lede efter et par VINGER. For Tim er nemlig en ridder, og en ridder kan alt. Men kan en ridder også flyve?  En sød og genkendelig bog for alle eventyrere om en energisk dreng med en god fantasi. Fra 4 år.

Klub Sort og Hvid

af Alice Hemming

I safariparken ”Den Fortryllede Flodhest” har pingvinerne lavet en ny klub ... men der er kun adgang for de dyr, der er sorte og hvide. Giraffen Marius føler sig udenfor. Men så finder han heldigvis bare på sin egen plan...

Flints stenhårde legetøj

af Rebecca Lisle

Der er så kedeligt i stenalderen. Sammen med sin lillebror, Bauta, har Flint planer om at opfinde det sjoveste legetøj nogen sinde, men det ender med at blive noget værre rod. Mon Flint kan pifte stenalderen op og gøre den lidt mere moderne? 

Dinosaurernes vidunderlige verden

af John Condon

Alfred ønsker sig et nyt kæledyr, men han vil hverken have en kat eller en hund eller en papegøje: Han vil have en dinosaur! Men det viser sig, at dinosaurer ikke altid er lige nemme at holde som kæledyr...

Hanefars stramme bukser

af Jessie Miller

Hanefar er helt oppe at køre, da hans nye stramme bukser kommer med posten: knitrende denim så blændende blå, og gyldne stikninger både ned og på skrå! Men hvad mon de andre dyr tænker om hans hippe, nye stil?

Flints stenhårde underhylere

af Rebecca Lisle

Flint fryser... men så får han en god idé. Han vil lave et par underhylere! Men i stenalderen er der ikke så meget, man kan lave underhylere af. Eller er der?

Klub Sort og Hvid

af Alice Hemming

I safariparken ”Den Fortryllede Flodhest” har pingvinerne lavet en ny klub... men der er kun adgang for de dyr, der er sorte og hvide.  Giraffen Marius føler sig udenfor. Men så finder han heldigvis bare på sin egen plan...

Seeker 2: De døde grotter

af Arwen Elys Dayton

Quin er Søger. Det er et ældgammelt, ærefuldt hverv, som er gået i arv i generationer. Men hun har opdaget en sandhed, der har vendt op og ned på hendes verden: Søgerne i hendes familie står bag en række grusomme mord. Sammen med sin bedste ven, Shinobu, kaster hun sig over sporene i en gådefuld dagbog, hun har stjålet fra sin far. Samtidig fortsætter John, Quins ekskæreste, hårdnakket sin Søger-træning. Også han kender til dagbogen og forfølger sporene med blodig hævn for øje. Men jo dybere de hver især graver i fortiden, jo mørkere bliver den. Der er fordrevne Søger-familier, hemmelige alliancer og en brutal plan sat i værk for flere generationer siden, der kan ødelægge Søgerne én gang for alle … 

Seeker 3: Det endelige opgør

af Arwen Elys Dayton

 

Seeker 1: Den mørke sandhed

af Arwen Elys Dayton

HENDES ARV ER ... ET KALD. EN ÆRE. EN LØGN. Hele livet har Quin Kincaid trænet til den aften, hvor hun skal aflægge ed og træde ind i Søgernes rækker. Det er hendes arv, og det er en stor ære. Som Søger skal Quin kæmpe side om side med sine to nærmeste kammerater, Shinobu og John, for at beskytte de svage og de udsatte. Sammen skal de symbolisere lyset i en dunkel verden. Og hun skal være sammen med sin bedste ven - den dreng, hun også elsker. Men den aften, hvor Quin aflægger eden, forandrer alt sig. At være Søger er slet ikke, som hun troede. Hendes familie er ikke, som hun troede. Selv drengen, hun elsker, er ikke længere sig selv. Og nu er det for sent at vende om.

Seeker 2: De døde grotter

af Arwen Elys Dayton

Quin er Søger. Det er et ældgammelt, ærefuldt hverv, som er gået i arv i generationer. Men hun har opdaget en sandhed, der har vendt op og ned på hendes verden: Søgerne i hendes familie står bag en række grusomme mord. Sammen med sin bedste ven, Shinobu, kaster hun sig over sporene i en gådefuld dagbog, hun har stjålet fra sin far. Samtidig fortsætter John, Quins ekskæreste, hårdnakket sin Søger-træning. Også han kender til dagbogen og forfølger sporene med blodig hævn for øje. Men jo dybere de hver især graver i fortiden, jo mørkere bliver den. Der er fordrevne Søger-familier, hemmelige alliancer og en brutal plan sat i værk for flere generationer siden, der kan ødelægge Søgerne én gang for alle …