Mervi Lindman

Bøger illustreret af Mervi Lindman

Siri og den forsvundne stjerne

af Tiina Nopola

Siris far har anskaffet sig en stjernekikkert og er blevet grebet af at studere stjerner. Han forklarer Siri, at der stråler en klar stjerne ved navn Sirius oppe på himlen. Det er jo næsten ligesom mig! tænker Siri forbløffet og fortæller sine bedste venner, de tre Otto'er, om stjernen. ”Jeg har min egen stjerne,” praler hun. Men Otto'erne tror ikke på Siri, der bliver nødt til at bevise, at hun taler sandt. Men hvad sker der, når himlen bliver overskyet, og stjernen Sirius slet ikke viser sig? Hvorfor siger Siri, at stjernen er tarvelig? Og hvorfor bliver Lille Otto nødt til at optræde i balletsko?

Siri finder en musling

af Tiina Nopola

Det er den første varme sommerdag, og Siri vil på stranden. På stranden er der mange folk – også Store Otto, Mellemste Otto og Lille Otto. Mellemste Otto og Store Otto synes, det er barnligt at bygge sandslotte, de vil hellere dykke. Og så vil Lille Otto og Siri også dykke, men det er ikke helt let. Siri ærgrer sig, da Mellemste Otto og Store Otto stolte viser de skatte frem, de har samlet op på havbunden. Hvad sker der, da Siri også vil lære at dykke? Finder Siri en skat, og får Lille Otto held med sine forsøg på at dykke? Bogen er skrevet af Tiina Nopola, der står bag en lang række billedbøger, og illustreret af Mervi Lindman. 

Olivia og Anton

af Katerina Janouch

Olivia møder Anton. Det er sjovt af være to! Klatre, bade, løbe. Grave hul i sandet. Ordne køkkenhaven. Lave mad og dække bord. Køre tog med dyrene. Der er meget, man kan lege ...

Olivia og Anton fejrer jul

af Katerina Janouch

Olivia ligger vågen. Anton glæder sig også. Der er længe til ju. Godt at de kan klippe-klistre. Juletræet skal pyntes. Og så kommer nissen. Alle bliver glade. Juleaften er dejlig!

Olivia skal ud at rejse

af Katerina Janouch

Olivia skal rejse ud i den store, vide verden. Bamsen skal pakkes. Han er lidt nervøs. Først skal de flyve. Så bo på hotel. Maden smager anderledes. Havet er sjovt! Eventyret venter.

Olivia og Anton holder fest

af Katerina Janouch

Olivia vil fejre Anton. Anton vil fejre Olivia. Nu bliver der fest! Kagen smager dejligt. De pynter fint op. Vennerne kommer. Så skal de lege. Spise og klæde sig ud. Have det sjovt hele dagen. Den aller bedste fest!

Olivia og Anton på skattejagt

af Katerina Janouch

Olivia henter støvler. Anton knapper jakken. De skal ud på skattejagt. Kortet viser vej. - Se, der er stien! Kom, så leder vi ... Den store skov venter.

Olivia og Anton i svømmehallen

af Katerina Janouch

Olivia elsker vand. Det gør Anton også. Glide ned ad den lange rutsjebane. Hoppe i fra kanten. Svømme som delfiner. Det er sjovt at være i svømmehallen!

Siri scorer mål

af Tiina Nopola

Piger kan også spille fodbold   Store Otto, Mellemste Otto og Lille Otto er begyndt at spille fodbold. Siri vil gerne være med, men Otto’erne siger, hun mangler boldøje. Siri bider tænderne sammen og beslutter sig for, at hun nok skal vise Otto’erne: Hun begynder på pigefodboldholdet De seje tøser. Men det er ikke så let at anskaffe sig sådan et boldøje. Siri er den yngste på holdet og hun går i vejen for de andre på banen. Stjernespilleren Karoline undrer sig over, hvad hun er for en ”lille gnom”. Da Siri hører, at holdet skal møde De blå lyn, vil hun holde op med at spille fodbold, men Lille Otto får hende på andre tanker. Han lærer hende et par tricks. Hvad mon der sker, da der kun er et minut tilbage af kampen? Får Siri lov til at vise, hvad hun kan? En sød historie om Siri, der kæmper for at lære noget nyt. Bogen er skrevet af Tiina Nopola, der står bag en lang række billedbøger, og illustreret af Mervi Lindman. Du kan læse om Siris tidligere eventyr i billedbogen Siri og de tre Otto’er.

Buller og potten

af Mervi Lindman

Buller har en potte. Men potten er tom. Hvad skal der være i den? Måske klodser? NEEEJ! siger storesøster. Hvad så med Lille Mus? NEJ, hvad er det, som skal ned i Bullers potte? Sig hej til Buller! Han er en elskelig, lille dreng. Illustrationerne er fantastiske og de herlige og søde bifigurer, som går igen på hver side, giver lige det sidste. Det er vigtigt for små børn at forstå og tale om følelser og forstå verden omkring dem. Og der er så meget at tale om i disse bøger. Jo mere man kigger i dem, jo flere detaljer opdager man. Et oplæsningshit til de allermindste, som bedst kan sammenlignes med bøgerne om Kaj af Mats Letén.

Buller og hans fine krop

af Mervi Lindman

Lær om kroppen med Buller. Buller har to øjne, som kan se, fødder, som kan løbe, fingre, som kan spille, en mund, som kan spise. Se lige en mæt Bullermave! Åååh! Hvad er det der? Det er en NAVLE! Sikken en nuttet lille knop. Sig hej til Buller! Han er en elskelig, lille dreng, som er i følelsernes vold. Illustrationerne er fantastiske og de er en integreret del af historien. Det er vigtigt for små børn at forstå og tale om følelser, og der er så meget at tale om i disse bøger. Jo mere man kigger i dem, jo flere detaljer opdager man. Et oplæsningshit til de allermindste, som bedst kan sammenlignes med bøgerne om Kaj af Mats Letén.