Dorte Karrebæk

Bøger illustreret af Dorte Karrebæk

Alle børns citroner

af Nils Hartmann;Dorte Karrebæk

De festlige ABC-remser med skægge, lydrette rim, der gør det let og sjovt at lære bogstaverne og lydene. "Dorte Karrebæk er som altid uovertruffen i sit tegneri." - Jyllands-Posten. "æd en hæl og slik en tå. ønsk at denne bog skal stå året rundt i klassen." - Jens Raahauge, Folkeskolen.

Godt på vej 1

af Jytte Nørgaard;Jan Evald Johansen

Godt på vej 1 indeholder en æske med ord på kort af karton, alle hentet fra læsebogens kapitel 1. Der er altså tale om samme ord som på ordtavlen (plakaten), og ordkortene kan anvendes sammen med ordtavlen. Ordkortene bruges til selvstændige øvelser med enkeltord og sætningspuslerier ligesom der er flere spilmuligheder med kortene. Der er mange ideer til arbejdet med ordtavlen og ordkortene på Godt på vejs hjemmeside: www.godtpaavej.gyldendal.dk

Godt på vej 1

af Jytte Nørgaard;Jan Evald Johansen

Plakaten, som følger med materialet, er en ordtavle som kan bruges i mange sammenhænge. I forbindelse med afsnittet Vi finder vej kan den fx bruges når klassen skal lære at fokusere på enkeltord i læsebogens tekster. Samtlige ord er hentet fra læsebogens første afsnit og placeret kronologisk. Ordtavlen er også meget velegnet til små selvstændige skriveøvelser. Børnene kan vælge ord og sætte dem sammen til mange forskellige kombinationer af sætninger. Plakaten ledsages af en æske med de samme ord på kort af karton. Der er mange ideer til arbejdet med ordtavlen og ordkortene på Godt på vejs hjemmeside: www.godtpaavej.gyldendal.dk

Hemmeligheder

af Gull Åkerblom

Hele verden er fuld af hemmeligheder, synes Kevin. Nede ved søen ligger Hemmeligheden. Det er et gammelt bådehus. Det er Kevins og hans kammerat Svens bedste hemmelighed. Ingen andre kender den. Der findes også hemmeligheder, som ikke er nær så sjove. Farfar - hvad er der med ham? Hvorfor skal han ligge på sygehuset? Den hemmelighed er måske den allermest triste. Men den mest spændende hemmelighed er, hvem der skjuler sig i den gamle fiskerfrakke til Halloween-festen i skolen.

Da Bedste kom på hospitalet

af Gerda Iserhorst

Bedste falder i havnen og kommer på hospitalet. Bo er sikker på,at hun keder sig.Derfor tager han "en gave" med til Bedste.Men hun bliver ikke glad for gaven.

Nordlys for tredje

af Jørn E. Albert;Hanne Leth

Nordlys for tredje er en samling danske tekster til de læselystne børn i 3.klasse. Brug den som supplerende bog til fælles læsning i klassen, til arbejdet i læseværksteder eller til fri læsning i læsehjørnet.

Barn Jesus

af Nils Hartmann

Læs eller hør de gamle historier om Jesu barndom, sådan som de har været fortalt siden middelalderen- om Jesu mormor og morfar- om Jesu forældre- om Jesu fødsel- om de tre vise mænd- om flugten til Egypten- om røverne i skoven- om de arrige djævle- om Jesus i skole- om Jesu små mirakler- om Jesus i templet"Endnu et pletskud fra Nils Hartmann og Dorte Karrebæk."Steffen Larsen, Politiken

Buntes Deutsch

af Poul Kok Sørensen

Buntes Deutsch er et farverigt materiale til tidlig sprogstart i tysk. Materialet er bygget op om Paula, der bor i Berlin, hendes venner, familie, skole og fritid. I tilknytning til teksterne med Paula er der bl.a. info-tekster, sange, rim og opgaver. Bag i bogen er der en elev-cd med de fleste tekster indtalt.

Buntes Deutsch

af Poul Kok Sørensen

Arbejdshæftet indeholder bl.a. lytteopgaver, ordforrådsopgaver og evaluering. Hæftet er et engangsmateriale.

Buntes Deutsch

af Poul Kok Sørensen

Lærervejledningen guider trin for trin igennem materialet. Den indeholder endvidere manus til lytteøvelser og en lang række kopisider med bl.a. spil og paropgaver.

Klaras hule

af Hans Chr. Hansen

Klara sidder i sin hule. Den er oppe i træet. Hun ser Anton og Line. "Kom op til mig!" råber hun. "Jeg har kiks! Vi skal ud at flyve!"

Klaras fridag

af Hans Chr. Hansen

Klara skal i skole. Hun vil cykle. Men hun må ikke. Så tager Klara en fridag!

Klara rydder op

af Hans Chr. Hansen

Klara og Emma er på vej hjem fra skole. "Jeg hader onsdag!" siger Klara. "Jeg skal rydde op." "Jeg elsker onsdag," siger Emma. "Jeg får slik."

Well Done, Faruk

af Mogens Lyhne

Spændende frilæsning til engelsk på første forløb. Bogen er glosseret. The two thieves came out of the garden door. And they were carrying a big heavy bag.

A True Friend

af Lars Holmgaard Jørgensen

Niveau: tre flag (6./7. klasse) "A gun? You have a gun?" "Yes, Timmy! I have a gun. Otherwise they won't put money in my bag ..." English Dingo er en frilæsningsserie til engelsk på første og andet forløb.Bøgerne er oversatte titler fra den danske Dingo-serie. Genkendelsen giver usikre elever mulighed for nemmere at få en mening ud af indholdet, da de 'kun' skal koncentrere sig om det nye sprog. Bøgerne er gloserede.

Klaras økse

af Hans Chr. Hansen

Klara har en økse. Hun har fundet den. Den lå i Oles have. Den lå under en busk. Ole savner sin økse. Hvad gør Klara? Læs også: Klaras fridag Klaras hule Klara rydder op Klaras fest Du skal læse, Klara!

Klara elsker katte

af Hans Chr. Hansen

Klara bærer katten ind. 'Mor!' råber hun. 'Vi har fået kat!' 'Ud med den!' råber Klaras mor. 'Slip den! Lad den løbe!' LIX: 5

Klaras søster

af Hans Chr. Hansen

Klaras søster hedder Mie. Hun er 4 år. Mie vil altid med Klara. I dag vil Klara hen til Emma. Mie går med. 'Bliv her!' siger Klara. 'Kan du forstå det? Du er for lille!' Så græder Mie. LIX: 4

Gudesjov

af Nils Hartmann

Læs om Zeus og Heras stormfulde ægteskab. Få den fortryllende historie om den smukke Leda og svanen. Og hør om, hvordan Dionysos mister sin store kærlighed - og meget meget mere. Fortællingerne handler om alt det fantastiske - og frygtlige - kærlighed kan føre med sig.

En rose til Klara

af Hans Chr. Hansen

Klara ligger på gulvet. "Jeg er død!" siger hun. "Nej! råber Mie. "Du er ikke død!" Mor skal i byen. Og Klara skal passe Mie. Men klara skal altid drille.   LIX: 4

Klara er sur

af Hans Chr. Hansen

'Hør, hvor er Klara?' siger mormor. 'Klara er sur!' siger mor. Hun peger op mod hulen. LIX: 4

Klara går på line

af Hans Chr. Hansen

Eigil vil lege cirkus. Og Klara skal være hest. Men det vil Klara ikke. Hun vil gå på line.

Klara og Eigil

af Hans Chr. Hansen

Der sidder en dreng i Klaras hule! Og hun kender ham ikke. Det er bare så frækt. "Vil du slås?" siger han.

Faruk får en ide

af Mogens Lyhne

Ayse går i klasse med Faruk. Da hun finder ud af, at hendes bror er med i noget dumt, ringer hun til ham. Hun synes, han er rigtig sej. LIX: 8

Uhyret i skoletasken

af Kim Dalsgaard

Først kunne Erik ikke se noget, men så fik han øje på de gule øjne! Han sprang op på wc'et og skreg: "Hvem er du?" "Det ved du da godt!" lød en dyb stemme. "Du har selv ønsket mig!" "Uhyret!" gispede Erik. "Du ... du vil da ikke æ ... æde mig, vil du?" Uhyret æder ikke Erik, og det vil endda lave hans lektier for ham. Hvis Erik vil give uhyret mad. Det lyder som en god aftale, men ...  LIX: 14

Faruk og Ayse er ...

af Mogens Lyhne

"Faruk og Ayse er kærester!" synger Henrik. Han står og vifter med en avis.I avisen er der et foto af Ayse og Faruk. De holder hinanden i hånden.  Faruk er ikke glad for sangen. Men han er glad for Ayse.

Børnenes bedemand

af Ole Dalgaard

Hr. Jørgensen henter den fineste kiste, han har i værkstedet. Han har arbejdet på den hele vinteren. Den er lavet af rosentræ med sort ibenholt, som han har lagt sirligt ned i låget. Han stiller kisten på to bukke i den lille sal, lægger savsmuld og spåner i bunden og et lagen over og løfter pigen op i kisten. Hun ligger bleg og uden et smil. Så opdager han, at han slet ikke har sunget for hende. Der går en engel gennem salen. Hr. Jørgensen står helt stille, så rømmer han sig og begynder at synge.

The monster in the school bag

af Kim Dalsgaard

Spændende frilæsning til engelsk i 5.-6. klasse.   Everyone except one person left the classroom. Jake hid behind the door. “I’m sure Eric is cheating,” Jake said to himself, “and I’m going to find out how he is doing it!” Jake opened Eric’s bag …

Klaras jul

af Hans Chr. Hansen

Klara og Mie får en gave hver dag i deres julesok. Mie er overbevist om, at gaven kommer fra Nissen. Men det tror Klara ikke på! For nisser findes ikke!

SKOT

af Ole Dalgaard

De fleste ved, hvor de kommer fra. Det vidste Skot ikke. En dag dumpede han bare ned i 3. b. Sidste bord. Vindues-rækken. Med huen ned over ørene. Og taske og bøger og skema. To blyanter og en lineal. Skot ved ikke, hvor han kommer fra, men dumper bare ned i 3.b en helt almindelig dag … Derefter møder han tvillingerne Emma & Emma, den hårde dreng Kent (som var gået om TO gange) og hans usynlige kanin, klassens lærer uden grænser og Kents cigaretrygende mor.  

Skot på børnehjem

af Ole Dalgaard

Så stod han der, Skot. Helt alene. Midt om natten. Foran sit nye hjem. Den store trædør var lukket. Men ikke låst. Skot åbnede den. "Kna-ag!" sagde den tørt. "Kna-ag!" Et ur slog tolv. Skot får et hjem på det nedlagte børnehjem sammen med den døvstumme dreng Malte og den evigt forkølede kat Schnot. Og en nat kommer der besøg af små, grønne væsner med spidse ører ...

Skot er vild med Emma

af Ole Dalgaard

Da Malte slog øjnene op, sagde han: "Jeg elsker Emma." "Det gør jeg også," sagde Skot. "Så skriver vi det bare til dem," sagde Malte og sprang ud af sengen. Malte og Skot kommer til te hos tvillingerne Emma & Emma, de danser og spiser klap-sammen med agurk. Men i skoven lyser månen på et fartøj med små, grønne væsner med spidse ører ...

Tandfeen

af Kim Dalsgaard

Forpustet nåede Silas hjem. Han smed sin taske midt på gulvet og vendte sig om for at se ud ad kighullet. Måske var der nogen eller noget, som fulgte efter ham? Silas var træt af at modtage mystiske breve. I et af dem stod der: "Kære Silas! Nu har du 8 timer til at skaffe mid en tand. Ellers kommer jeg! Kærlig hilsen Tandfeen." Ville Silas få besøg af Tandfeen, når klokken slog tolv eller var det bare en spøg?

Skot og Skrot

af Ole Dalgaard

Inden du begynder på denne bog, så skal du læse flg. bøger i serien: Skot Skot på børnehjem Skot er vild med Emma Lix 13

Clare at the funfair

af Hans Chr. Hansen

Spændende frillæsning til 3. klasse. Clare is at the funfair.   She tries to find Mum and Dad   Where are they? She is lost.

Clare's day off

af Hans Chr. Hansen

Spændende frillæsning til 3. klasse. Clare is at school.   She does not want to stay.   She wants to take a day off.

Tidy up, Clare

af Hans Chr. Hansen

Spændende frilæsning til 3. klasse. Clare hates Wednesdays. She has to tidy up.   Clare does not want to tidy up.   She wants to play with Emma.

Klara hjælper Eigil

af Hans Chr. Hansen

Klara vil lege med Eigil. De skal ud at sejle. Men Eigil må ikke komme ud. Han har været for vild. Det passer ikke Klara. Lix: 6 LET-tal: 17  

Scott

af Ole Dalgaard

  Spændende frilæsning til 5.-6. klasse.   Most people know where they come from. But not Scott. One day he dropped into the classroom. Last desk. Next to the window. A woollen hat over his ears. A bag, some books and a timetable. Two pencils and a ruler.  

Læs selv. Klara og Eigil

af Hans Chr. Hansen

Fra bogens bagside: Der sidder en dreng oppe i Klaras hule. Hun kender ham ikke. "Kom ned!" råber hun. "Vil du slås?" siger han. Det er bare så frækt! Bogen er en del af letlæsningsserien Læs selv med sjove, spændende, illustrerede bøger til de 6-8-årige. Med LIX-tal og forskellige sværhedsgrader.

Clare and Eric

af Hans Chr. Hansen

Spændende frilæsning til 3. klasse. Clare is angry. There is a boy in her tree house. What a cheek! Who is he?

Pigen og drengen

af Ole Dalgaard

"Første gang ..." siger pigen. " ... er som sne ingen har trådt på," siger drengen. "Første gang kan der godt komme lidt blod." "Blodets bånd," siger han alvorligt. "Men det gør ikke noget, vel?" "Nej, nej ..." FORBUDT FOR BØRN - er en ny Dingo-serie, der henvender sig til 8-10-årige. Spændende læsning, foruroligende, forbudte bøger. Hemmelighedsbøger, der kan læses mange gange, fordi der hele tiden er nyt at opdage i tekst og billede. LIX: 17

Nye Nordlys for første

af Hanne Leth

Nye Nordlys for første er en helstøbt antologi med ældre og nyere børnelitteratur. Tekstudvalget består af korte historier, eventyr, rim, remser og digte. Teksten er sat med små blokke, og de enkelte sider fremtræder i et overskueligt og behageligt layout krydret med original illustrationer og Dorte Karrebæks glade steg. Nye Nordlys for første er velegnet til selvstændig læsetræning, men kan også benyttes til fælleslæsning i klassen.

Skot og børneværnet

af Ole Dalgaard

Børneværnet havde sagt, at de ville komme igen en anden dag. Hvad skulle det nu til for? Så tit kom de jo ellers ikke. De var da lige galde med, hvordan Kent havde det. Næ, det var nok noget med penge. Børne-penge. Bog nr. 5 om drengen Skot, som dumpede ned i 3. b. Sidste bord. Vinduesrækken. LIX: 13

Farvel, Skot

af Ole Dalgaard

"Det passer slet ikke, at man kan blive usynlig." sagde børneværnet. "Nå, det gør det ikke," sagde Skot med klar stemme og forsvandt lige så stille. Det havde de godt nok aldrig set, børneværnet. Sjette og sidste bog om drengen Skot, der dumpede ned i 3.b. Sidste bord. Vinduesrækken. LIX: 13  

Clare helps Eric

af Hans Chr. Hansen

Frilæsning til engelsk i 3. klasse. Clare wants to play with Eric. But Eric has to stay indoors.

Kina og den hvide abe

af Ole Dalgaard

Kina var et sommerhusbarn. Hun blev til i det lille gule hus, hendes far og mor havde lejet i efterårsferien. I regnvejr. Lix 19 Forbudt for børn – er en ny Dingo-serie, der henvender sig til 8-10-årige. Svær og spændende læsning, foruroligende, forbudte bøger. Hemmelighedsbøger, der kan læses mange gange, fordi der hele tiden er nyt at opdage i tekst og billede.

Klaras ferie-ven

af Hans Chr. Hansen

Det er sommer. Klara skal på ferie hos farfar og farmor. Tasken er pakket. Alle er klar. Klara tænker på Frede. Hun håber, han er der. Lix: 6 Let-tal: 12

The Tooth Fairy

af Kim Dalsgaard

Spændende frilæsning til engelsk i 5.-6. klasse. Steven opened the letter and felt a cold shiver run down his back.   Dear Steven! You now have 10 hours to find me a tooth. Or else, I'll come and get you!   Best wishes, The Tooth Fairy

Stakkels kanin!

af Dorte Karrebæk

  Hjemme er han lille, på vejen er han stor - og i skolen går det heller ikke så godt. STAKKELS KANIN!

Den usynlige dreng

af Ole Dalgaard

"Måske skulle han have set det komme, men det gjorde han ikke. Hans far og mor havde jo sagt, at de altid ville være der for ham. Uanset hvad. Fx at han ikke var virkelig, tænkte William. Og nu havde de glemt ham." LIX: 26

Læsespringet 2

af Elsebeth Otzen

Læsespringet 2 til 5-6. klasse er direkte undervisning i læseforståelse. Der arbejdes struktureret med genrelære og de læseforståelsesstrategier, som den gode læser benytter sig af for at tilegne sig viden. Læsespringet 2 kan med fordel også benyttes senere i skoleforløbet til elever med læseforståelsesvanskeligheder. Til Læsespringet hører lærerhæftet Læs ind og ud - læseforståelsesstrategier i praksis .  

Clare on holiday

af Hans Chr. Hansen

Frilæsning til engelsk i 3. klasse. Clare is going on holiday. She is thinking about Freddy. She hopes he is there, too.    

Einstein

af Ole Dalgaard

Einstein havde ingen far og mor eller nogen ven på denne jord, så vidt han huskede. Og der var aldrig nogen, der havde spurgt ham, hvad han skulle være. Så det måtte han selv finde ud af.   Lix: 23

Einstein og Villy sælger huse

af Ole Dalgaard

Det sneede. Og dér stod Einstein og Villy. Uden arbejde og familie. Det gik ikke så godt med at være slagter, og så var det vinter. Hvad skulle de nu lave? LIX: 25

Einstein danser tango

af Ole Dalgaard

"Kendt tangolærer rejser til Buenos Aires. Gunnar Svendsens danske elever efterladt i tango tomrum. Hvem skal nu undervise dem?" "Det skal vi!" sagde Villy. "Nemlig!" sagde Einstein. LIX: 21

Nu er det nok, stok

af Peter Mouritzen

Ole Knold, bedre kendt som Sok, fra Stokkeby har en vældig flot stok med vædderhoved og sin helt egen vilje. Stok er kommet i dårligt selskab og færdes oftere ude om natten. Byen er plaget af stokkebanders hærgen, og Sok må i stok-kachotten for at hente stok hjem. Stok og Sok glider længere og længere fra hinanden. Faktisk er Sok ved helt at miste kontrollen over Stok ... 'Nu er det nok, stok' er en snigende grum, syret  og humoristisk fortælling.

VAKS - Jeg læser. Lyd

af Ina Borstrøm

5 læsestrategier, 5 læsetræningshæfter, 25 frilæsningsbøger VAKS - Jeg læser. LYD er det første af  5 læsetræningshæfter til hver sin læsestrategi i VAKS - systemet. Hæftet indeholder en samling  korte lydrette tekster.Teksternes sværhedsgrad øges systematisk gennem hæftet. Teksternes ordvalg afspejler også den kompleksitet, som eleverne har fokus på i den tilhørende lektion i træningsforløbet VAKS - systemet. Læsetræningshæftet kan indgå i den daglige læsetræning i VAKS - Lyd for lyd. VAKS - Jeg læser. LYD er 20 lydrette øvelsestekster. VAKS - Jeg læser. LYD øger gradvis kravene til brugen af en basal lydlig læsestrategi. VAKS - Jeg læser. LYD er skrevet med et ordvalg, der passer til niveauet til de enkelte lektioner i VAKS - Lyd for lyd. VAKS - Jeg læser. LYD kan indgå i den daglige læsetræning under punktet 'Jeg læser' i VAKS - Lyd for lyd.   Frilæsningsbøgerne til LYD Der er skrevet 5 lydrette frilæsningsbøger. Bøgerne kan indgå i den selvstændige læsetræning i forlængelse af arbejdet med VAKS -Lyd for lyd. Teksterne består udelukkende af lydrette ord, som sikrer eleverne den nødvendige konsolidering i brugen af en basal lydlig læsestrategi. Teksterne er skrevet, så indholdet også appellerer til de større elever.                      

VAKS - Lyd. Dan må alt

af Ina Borstrøm

Frilæsningsbogen VAKS - Dan må alt er en ud af 5 lydrette frilæsningsbøger. Bøgerne kan indgå i den selvstændige læsetræning i forlængelse af arbejdet med VAKS Lyd for lyd. Teksterne består udelukkende af lydrette ord, som sikrer eleverne den nødvendige konsolidering i brugen af en basal lydlig læsestrategi. Teksterne er skrevet, så indholdet også appellerer til de større elever. VAKS bøger LYD er skrevet til større elever med ordlæsevanskeligheder. VAKS bøger LYD kan læses ved hjælp af en basal lydlig læsestrategi.

Den lille røde trold

af Dorte Karrebæk

En bold kan forsvinde. En ven kan du finde. Igen. Historien om den lille røde trold - og om at finde venner de mest uventede steder. En billedbog for de allermindste af Dorte Karrebæk

VAKS - Lyd. Ole skal træne

af Ina Borstrøm

Frilæsningsbogen VAKS - Ole skal træne er en ud af 5 lydrette frilæsningsbøger. Bøgerne kan indgå i den selvstændige læsetræning i forlængelse af arbejdet med VAKS Lyd for lyd. Teksterne består udelukkende af lydrette ord, som sikrer eleverne den nødvendige konsolidering i brugen af en basal lydlig læsestrategi. Teksterne er skrevet, så indholdet også appellerer til de større elever. VAKS bøger LYD er skrevet til større elever med ordlæsevanskeligheder. VAKS bøger LYD kan læses ved hjælp af en basal lydlig læsestrategi.

VAKS - Lyd. Anes klub

af Ina Borstrøm

Frilæsningsbogen VAKS - Anes klub? er en ud af 5 lydrette frilæsningsbøger. Bøgerne kan indgå i den selvstændige læsetræning i forlængelse af arbejdet med VAKS Lyd for lyd. Teksterne består udelukkende af lydrette ord, som sikrer eleverne den nødvendige konsolidering i brugen af en basal lydlig læsestrategi. Teksterne er skrevet, så indholdet også appellerer til de større elever. VAKS bøger LYD er skrevet til større elever med ordlæsevanskeligheder. VAKS bøger LYD kan læses ved hjælp af en basal lydlig læsestrategi.

VAKS - Lyd. Lasse i byen

af Ina Borstrøm

Frilæsningsbogen VAKS - Lasse i byen er en ud af 5 lydrette frilæsningsbøger. Bøgerne kan indgå i den selvstændige læsetræning i forlængelse af arbejdet med VAKS Lyd for lyd. Teksterne består udelukkende af lydrette ord, som sikrer eleverne den nødvendige konsolidering i brugen af en basal lydlig læsestrategi. Teksterne er skrevet, så indholdet også appellerer til de større elever. VAKS bøger LYD er skrevet til større elever med ordlæsevanskeligheder. VAKS bøger LYD kan læses ved hjælp af en basal lydlig læsestrategi.

VAKS - Lyd. Må vi få?

af Ina Borstrøm

Frilæsningsbogen  VAKS - Må vi få? er en ud af 5 lydrette frilæsningsbøger. Bøgerne kan indgå i den selvstændige læsetræning i forlængelse af arbejdet med VAKS - Lyd for lyd. Teksterne består udelukkende af lydrette ord, som sikrer eleverne den nødvendige konsolidering i brugen af en basal lydlig læsestrategi. Teksterne er skrevet, så indholdet også appellerer til de større elever. VAKS bøger LYD er skrevet til større elever med ordlæsevanskeligheder. VAKS bøger LYD kan læses ved hjælp af en basal lydlig læsestrategi. VAKS bøger - LYD er den første del af en serie på i alt 25 frilæsningsbøger til de 5 læsestrategier i VAKS.  

Cat-girl. Branden

af Per Østergaard

Selma står og ser ud på vejen. En brand-bil suser forbi. Selma tager sin maske og kappe på. Nu er hun Cat-girl. Snart efter står hun foran et hus, der brænder ... Lix: 7 Let-tal: 16

Den lille røde trold og Hittebarnet

af Dorte Karrebæk

Det sker, at man glemmer sin bedste ven. Hvis det sker for dig, så husk ham igen. En billedbog om venskab for de allermindste af Dorte Karrebæk.

Cat-girl. Surferen

af Per Østergaard

Mor, far og Selma har ferie. De er taget i sommer-hus. Selma ligger og soler sig. Så sker det! Hun hører råb om hjælp. Selma tager sin maske og kappe på. Nu er hun Cat.girl. Snart efter står hun neden ved havet. Lix: 6 LET-tal: 13

VAKS - Jeg læser. Rim

af Ina Borstrøm

VAKS - Jeg læser RIM er et læsetræningshæfte til RIM-strategien i VAKS - systemet. Hæftet indeholder en samling korte lydrette tekster. Teksternes sværhedsgrad øges systematisk gennem hæftet. Teksternes ordvalg afspejler også den kompleksitet, som eleverne har fokus på i den tilhørende lektion i træningsforløbet VAKS - systemet. Læsetræningshæftet kan indgå i den daglige læsetræning i VAKS - RIM.

Den lille røde trold driller sin ven

af Dorte Karrebæk

Den lille røde trold er i drillehumør, men heldigvis ikke særlig længe - og heldigvis bliver hans ven, den lille gule snegl - glad igen. Hvis du driller din ven, må du huske at drille ham om igen. En billedbog for de mindste om et ubrydeligt venskab.

Den lille røde trold vil flytte

af Dorte Karrebæk

Den lille røde trold vil flytte. Den lille gule snegl er ikke helt glad ved tanken, men indvilliger alligevel i at tage med. Det er nu ikke helt nemt at finde det perfekte sted … Det er svært at flytte sin lille ven. Men så må man flytte ham hjem igen. En billedbog for de mindste om et ubrydeligt venskab.

Erasmus Montanus

af Kåre Bluitgen

´Hør nu, kære Morlille´, siger Erasmus. ´Jeg vil gøre dig til en sten.´ ´Sikke noget sniksnak,´ siger Nille og ryster på hovedet. ´Hør her. En sten kan ikke flyve.´ ´Nej, undtagen man kaster den,´ svarer Nille. ´Morlille kan ikke flyve,´ fortsætter Erasmus. ´Det er også sandt.´ ´Altså er morlille en sten.´ ´Åh, nej!´ Nille begynder at græde. ´Mine ben er allerede ved at blive kolde.´ Den belæste Erasmus Montanus vender hjem fra København for at hente sin forlovede. Men en krig på ord bryder ud, og dumhed og galskab lægger sig i vejen for kærlihgeden. Erasmus Montanus er frit genfortalt efter Ludvig Holbergs folkekære komedie.

Bulen i Hatten

af Anne Prytz Schaldemose

-

Ispigen

af Ukendt

Ispigen skildrer i tekst og billeder en situation, som de fleste børn kender fra deres hverdagsliv. Det gør billedbogen så skarpt og foruroligende, at det løber læseren koldt ned ad ryggen. Pigen Iben fryses bogstaveligt ud af de to hjerteveninder, Lena og Sandra.

Lommebogen

af Eske K. Mathiesen

Lommebogen er en rejse rundt i lommer, og det kan være et møde med de mest fantastiske ting: Vesterhavet, en fodgængerovergang, en historie, et hvidt dun fra en rosenmåge. Kun fantasien sætter grænser.

Etteren

af Mikael Køneke, Lone Nielsen

Lærervejledning med bl.a. billedmateriale til Etteren.

1 - etteren

af Mikael Køneke, Lone Nielsen

Lær dansk på en let og sjov, men alligevel effektiv måde. Etteren er første bind i et lærebogssystem i dansk for udlændinge. Lektionerne består af læsetekster, dialoger, udtaleøvelser, lytte/forstå-øvelser samt skriftlige og mundtlige opgaver. Til bogen fås to kassettebånd/cd´er med samtlige tekster, dialoger, lytte/forstå-øvelser og udtaleøvelser. Der fås også en udførlig lærervejledning med bl.a. billedmateriale.

2 - toeren

af Mikael Køneke, Lone Nielsen

2 - toeren

af Mikael Køneke, Lone Nielsen

Lærervejledning med bl.a. billedmateriale til Toeren.

3 - treeren

af Mikael Køneke, Lone Nielsen

Lærervejledning med bl.a. billedmateriale til Treeren.

3 - treeren

af Mikael Køneke, Lone Nielsen

Den succesrige serie af begynderbøger i dansk for udlændinge fortsættes med Treeren, der følger direkte i de første bøgers fodspor. Lektionerne består af læsetekster, dialoger, udtaleøvelser, lytte/forstå-øvelser samt skriftlige og mundtlige opgaver. Til Treeren hører to kassettebånd/CDer med tekster, dialoger, lytte/forstå-øvelser og udtaleøvelser. Der fås også en udførlig lærervejledning med tips til de enkelte lektioner.

2 - Toeren

af Mikael Køneke, Lone Nielsen

Toeren er den direkte fortsættelse af ´Etteren´, og dens lektioner består således af læsetekster, dialoger, udtaleøvelser, lytte/forstå-øvelser og skriftlige og mundtlige opgaver. Til bogen fås lyd-cd med samtlige tekster, dialoger, lytte/forstå-øvelser og udtaleøvelser som skal bestilles separat. Der fås også en udførlig lærervejledning med bl.a. billedmateriale

Hurtige Henning historier

af Oscar K;Dorte Karrebæk

En omgang orn'lige syge historier om Henning og hans brødre og om Fatima og hendes kusiner.  Alle går på samme skole, hvor nogen er genier og generte og gode til matematik, mens andre kan det med musik eller natur&teknik, og hvor det kan være svært at hitte rede i , hvem der er hvem, da alle ligner hinanden og hedder det samme. En crazy-humoristisk bog med spionhund, vokseværk, forviklinger og finurlige farveillustrationer af Dorte Karrebæk.

Idiot!

af Oscar K

Oscar K. og Dorte Karrebæk tør, hvor andre tier og griber med en ny billedbog for store børn og voksne endu en gang fat i et tabubelagt område og hylder det anderledes.              Når August og hans mor går gennem byen, råber børnene: ”Hallo idiot! Normal kalder.” Og August ved godt, at han er anderledes: At han er åndssvag og en, de andre ikke gider lege med. Men August og hans lille Uhyre kan heldigvis så meget, ingen andre ser.           Oscar K. og Dorte Karrebæk har sammen skabt en billedbog, der med stor energi og nænsomhed indlever sig i en anderledes bevidsthed. For den udenforstående kan det være svært at følge Augusts tankespring fra en replik over en sang til sære indre billeder og dialoger, men rejsen er umagen værd. Så tag og følg idioten på hans tur gennem byen og gennem livet. 

Lejren

af Oscar K

Ultimativt billedværk om overgangen og opdragelsen til voksenlivet, som demonterer romantikkens barndomsbillede. Bogen henvender sig store børn og voksne og vandt 1. præmien i Statens Kunstråds konkurrence om den illustrerede bog i 2010. Indstillingsudvalget skrev bl.a.: ”Det er nemt at være uenig med Karrebæks og K’s udlægning af barndommen, men det er svært ikke at forholde sig til den. Karrebæks illustrationer sætter endnu en gang nye standarder for, hvad man kan forvente sig fra den kant.” Pressen skriver: »intensiteten på tekst- og billedsiden er ny … Frysende godt!« ****** – Kari Sønsthagen, Berlingske Tidende »Teksten er neddæmpet, næsten underspillet i forhold til den voldsomme og helt fremragende billedside, som får lov til at fylde og fortolke i sjælden grad. ”Lejren” er ikke feel good-læsning, men en vigtig, modig og smuk billedfortælling om barndommen, der overgår alle.« ***** – Karen Lise Søndergaard Brandt, Jyllands-Posten »Selv om man som jeg er vildt uenig med bogens budskaber, er Lejren en fantastisk bog. Tankevækkende, urovækkende, gruopvækkende, fængslende, smuk og tragisk alt sammen på samme tid.« – Damian Arguimbau, Weekendavisen  »så suverænt, at man som læser ikke slipper bogen, selvom man væmmes og anfægtes inderligt af ord og billeder.« – Sara Nørholm, Kristeligt Dagblad  »et imponerende stilsikkert og dristigt gennemført værk.« – Henning Mørch Sørensen, Information   

Lars Løve til søs. Godnathistorier for de 4-6 årige

af Hans Hansen;Hans Hansen

Lars-Løve er en ægte afrikansk løve med en strid, gulerodsfarvet manke. Han mener godt nok selv, at manken er bøffarvet - for gulerødder og løver passer ikke sammen. Men Lars-Løve lever ikke på savannen. Han er en kæle-løve og en sove-løve. Sådan en, man slet ikke kan undvære, når først man har fået ham. Lars-Løve til søs er den første bog af to om pigen Boel og hendes familie og ikke mindst børnenes sovedyr. Der er syv skønne godnathistorier, en til hver aften i ugen, fortalt af Hans Hansen og uimodståeligt illustreret af Dorte Karrebæk. Andet bind i serien: Lars-Løve og hyphesten. Pressen skriver: »Lars-Løve er glad for at sove længe, og selv om der sker meget med ham, så er han ikke selv aktiv, men tit på nippet til at gøre et eller andet, og han oplever hele tiden glæder og sorger.« **** – Birte Strandby, Bogvægten.dk

Lars Løve og hyphesten. Godnathistorier for de 4-6-årige

af Hans Hansen;Hans Hansen

Lars-Løve og hyphesten  er den anden bog om kæle- og sove-løven Lars-Løve og hans begivenhedsrige liv sammen med pigen Boel og hendes familie. Han er med i Grækenland, på rideskolen og oplever den første adskillelse, da Boel skal begynde i børnehaveklassen. Syv sjove godnathistorier om et liv som løve i et parcelhus langt fra savannen. Fortalt af Hans Hansen og med dejlige illustrationer af Dorte Karrebæk. Pressen skrev: »I forhold til dagens tempo og måske også i forhold til en almindelig hverdag for de fleste (op)læsere er fortællingerne rolige, næsten langsomme, men der er noget hyggeligt ved den meget konservative løve, der agerer tøjdyr hos et barn i udvikling. Man kan desuden lære en del om selvværd hos tøjdyr, og den enkle sprogbrug gør, at bogen med lidt bistand vil kunne læses af børn i de små klasser.« **** - Birte Strandby, Bogvægten.dk

Lille håndbog for elefantelskere

af Oscar K

Sprudlende og humoristisk håndbog for elefantelskere i alle aldre. Oscar K og Dorte Karrebæk har virkelig moret sig med en række praktiske råd og vejledende illustrationer om elefanthold.   Mange mennesker kan godt lide elefanter, men de færreste ved, hvad man stiller op, hvis der pludselig en dag står én uden for døren. Derfor kan det anbefales at kigge lidt i denne lille håndbog for elefantelskere, der er fyldt med praktiske råd og vejledende illustrationer om elefantens liv og virke.   … Ved du f.eks. om man kan have elefanter i en ét-værelseslejlighed med altan; om de spiser chokoladefrøer med æggecreme eller går med solbriller? Pressen skrev: »Dette brag af en børnebog er et pragteksempel på, hvad skæv fantasi og spektakulære illustrative talenter kan munde ud i … En på alle måder stor oplevelse.« ***** - Simon Staun, Fyens Stiftstidende »Selvfølgelig bruger elefanter en økologisk negerdreng som rangle uden blyholdige lodninger når de skal sove – med slet skjult henvisning til den i dag censurerede sang om »Elefantens vuggevise«. Karrebæk har digtet mindst lige så meget som Oscar K. med sine illustrationer, der løfter latteren og det skælmske til lige dér, hvor det skal være.« - Damian Arguimbau, Weekendavisen »Er du til Wulff-Morgenthaler eller Jakob Strid, vil du helt sikkert elske denne – og det samme vil dit barn.« - Maria Bruun Fanø, Horsens Folkeblad  »Med Lille håndbog for elefantelskere viser makkerparret Karrebæk & K. deres alsidighed.« **** - Trine Wøldiche, KultuNaut  »Et fint lille mesterværk om elefanter af to af de helt store i dansk børnelitteratur.« - Morten Halskov Jensen, Lektør  »Elefantelskere må søge andre steder efter dyrevidenskabelige facts, bevares, men for små elefantfantaster er håndbogen en legende lille sag.« **** - Politiken »Lille Håndbog for elefant-elskere er en betydningsfuldt finurlig fagbog, anskuet både gennem Oscar K.s bevidst nøgternt fortalte tekst og Dorte Karrebæks mangeartede billeder.« ***** - Torben Weinreich, Berlingske  »Det er den anarkistiske humor, der er drivkraften i de scenarier, bogen sætter op. Dorte Karrebæk er i vanlig hopla med veloplagte illustrationer, hvor højt og lavt blandes med lige dele alvor og sjov.« - Henning Mørch Sørensen, Information   

Lille håndbog for elefantelskere

af Oscar K

Sprudlende og humoristisk håndbog for elefantelskere i alle aldre. Oscar K. og Dorte Karrebæk har virkelig moret sig med en række praktiske råd og vejledende illustrationer om elefanthold.   Mange mennesker kan godt lide elefanter, men de færreste ved, hvad man stiller op, hvis der pludselig en dag står én uden for døren. Derfor kan det anbefales at kigge lidt i denne lille håndbog for elefantelskere, der er fyldt med praktiske råd og vejledende illustrationer om elefantens liv og virke.   … Ved du f.eks. om man kan have elefanter i en ét-værelseslejlighed med altan; om de spiser chokoladefrøer med æggecreme eller går med solbriller? Pressen skrev: » En på alle måder stor oplevelse.« ***** - Simon Staun, Fyens Stiftstidende »Karrebæk har digtet mindst lige så meget som Oscar K. med sine illustrationer, der løfter latteren og det skælmske til lige dér, hvor det skal være.« - Damian Arguimbau, Weekendavisen »Er du til Wulff-Morgenthaler eller Jakob Strid, vil du helt sikkert elske denne.« - Maria Bruun Fanø, Horsens Folkeblad  »Med Lille håndbog for elefantelskere viser makkerparret Karrebæk & K. deres alsidighed.« **** - Trine Wøldiche, KultuNaut  »Et fint lille mesterværk om elefanter.« - Morten Halskov Jensen, Lektør  »Elefantelskere må søge andre steder efter dyrevidenskabelige facts, bevares, men for små elefantfantaster er håndbogen en legende lille sag.« **** - Politiken  

Knokkelmandens cirkus

af Oscar K;Dorte Karrebæk

Den (u)traditionelle trykte bog danner rammen om en helt ny måde at læse tekst og billeder på, når Oscar K og Dorte Karrebæk giver deres bud på, hvordan en interaktiv billedbog kan se ud i dag. Her er ingen digitale løsninger, men til gengæld en stofliggørelse af læsningen, der fordrer en barnlig lyst til selv at skabe og fortælle. KNOKKELMANDENS CIRKUS tager udgangspunkt i Frank Greens klassiske børnesang, hvor hvert vers udskiller én person fra en gruppe på 10: Ten little soldier boys went out to dine;One choked his little self and then there were nine. På bagsiden af Karrebæks to meter lange harmonikafoldede frise af det omvandrende cirkus lader Oscar K artisterne falde fra én efter én i teksten. Læseren har selv til opgave at klistre de afgåede personer ind på siderne og dermed skabe sin egen unikke bog. Pressen skrev: »Bogen er skøn og mærkelig og ikke mindst givende for fantasifulde børn, som gerne vil læse deres bøger både forfra og bagfra.« ***** - Helle Kastholm Hansen, Ekstra Bladet »Jeg er mest af alt målløs over dette værks skønhed. Læseoplevelsen er fra ende til anden sanselig og smuk. Følelsen af omslaget. Det glatte billede af Knokkelmanden præget på det grove lærred. Lyden af de to tykke elastikker, der fjernes for at åbne fortællingen og slipper Døden løs. Og ikke mindst Dorte Karrebæks illustrationer, der i al deres enkelthed er prægtige. Knokkelmandens Cirkus er uden for kategori. Der er intet at sammenligne den med, at holde den op i mod. Den er for børn. For voksne. For alle med øjne i hovedet og ører at høre med. Den er helstøbt nydelse, fra inderst til yderst.« - potskilove.wordpress.com »En vidunderlig fortælling om, hvordan artisterne i det uhyggelige cirkus forsvinder en efter en … Her er kælet for æstetikken, kærlighed til genren skinner virkelig igennem og både tekst og illustrationer er af høj kvalitet … Her bliver billedbogsgenren virkelig udfordret og resultatet er fabelagtigt.« - Maria Sjøblom, Lektør »Mageløst illustreret, meget original og temmelig mærkelig billedbog, der appellerer til fantasien ... Der er ikke noget usædvanligt i, at overraskelser sker, når Oscar K. skriver, og Dorte Karrebæk tegner. ”Knokkelmandens Cirkus” er blandt det vildeste, de har fundet på … [Man kan] få masser af tid til at gå med at fordybe sig i alle de underlige ting, der sker i "Knokkelmandens Cirkus". Og ikke mindst selv få flere ting til at ske ved hjælp af udgivelsens imponerende overflod af smukke, skægge og skræmmende klistermærker.« **** - Dorte Hygum Sørensen, Politiken »Enestående, helstøbt skaberværk. Oscar K., Dorte Karrebæk og Høst & Søns forlag har skabt et værk, der lever, ånder og eksisterer i sin provokerende egenart … Knokkelmandens Cirkus er en helt særlig bog – den kan man simpelthen ikke være foruden.« - Anette Grønholt Andersen, Børn & Bøger »Det er ikke første gang Oscar K. og Dorte Karrebæk bearbejder vores indgroede forestillinger om hvad en billedbog er, hvad den skal rumme eller hvordan den skal se ud – og i sidste ende diskuterer hvad børnelitteratur også er. Med ”Knokkelmandens cirkus” har de overgået sig selv … Vi er med ”Knokkelmandens cirkus” meget langt fra den traditionelle billedbog, og måske er det meget sigende, at forlaget har lagt en instruktionsvideo til den på Youtube … Det er kort og godt en umanerlig spændende billedfrise Dorte Karrebæk har lavet til Oscar K.s tekst.« - Søren Fanø, Bogbotten.dk »En bog med mange muligheder, der kan udvikle børnenes sprog, sociale kompetencer, motorik, fantasi og samarbejdes evner i alle aldre.« ****** - Pouran Asadi Rastehkenari

Da Gud var dreng

af Sankt Nielsen

Da Gud var dreng er en vild og rablende billedbog om tiden før skabelsen, om en barndom tilbragt i det rene ingenting. Værket er nomineret til Nordisk Råds Børne- Og Ungdomslitteraturpris 2016 Hvordan mon det var, da Gud var dreng, inden han gik i gang med at skabe verden? Dengang der endnu ingenting var, ingen sure voksne, ingen sengetider, men heller ingen hund der kom, når han kaldte. Bare mørke. Og hvad gør man så? Den poetiske skytsengel, Sankt Nielsen, har skrevet en fortælling for børn og voksne til fælles undren og latter. Om ensomheden, friheden og alle de ting, man drømmer om, når der ingenting er, og man bare venter på, at det i det mindste skal blive lyst. Med fantastiske farveillustrationer af Dorte Karrebæk. Pressen skriver: »Som eksistentielle kaospiloter kaster de de mest livstunge spørgsmål på tegne-og skrivebordet. Hvad var der før lyset? Før skaberværket? Før zebraen? Det er interessant og bevægende at følge denne rejse fra start til mål i et lysende magisk billedsprog.« ***** – Steffen Larsen, Politiken, 25. november 2015 »I sjælden grad vildt og karakterfuldt sprudlende billedbog (…) Det er en grundskøn bog, der både kan finde på og slippe af sted med så skamløse julelege, lige så guddommeligt inspireret som djævelsk realiseret – Det er akkurat den Nielsen, jeg helst vil helgenkåre – døbt i børnebassinet af ingen karrig bæk.« – Lars Bukdahl, Weekendavisen, 4.9.15 »En respektaftvingende modig - humoristisk, klog og smuk - nyfortolkning af den bibelske skabelsesberetning.« ****** – Sara Nørholm, Kristeligt Dagblad, 26.8.2015 »En af den slags børnebøger, den voksne læser også vil finde interesse i.« ***** – Per Krogh Hansen, Berlingske, 22.8.2015 »Modig og poetisk billedbog.« – Fine Spind, Kultur til børn »En af de mest originale bøger, jeg længe har læst.« – Tore Leifer, Eftermiddag på P1 »En helt særlig billedbog, hvor billeder og tekst tilsammen giver anledning til masser af undren, filosoferen over verdens skabelse og verdens tomhed, – og de mange referencer i tekst og billede giver afsæt for en samtale om hvordan vi forvalter verden. Det er en af de bedste billedbøger, der er udgivet i år.« - Bogbotten.dk »Dejlig humor, som rammer både børn og voksne. (…)Selvom sproget og selve historien emmer af fin humor, er denne fint balanceret med en nærmest hjerteskærende fortælling om at være et ensomt barn i mørket.« - Bøgertilbørn.dk »Rablende, poetisk og dybt alvorlig billedbog, der giver et bud på tilværelsen før skabelsen.« – Lektør »Enhver forfatter, der får sin tekst illustreret af Dorte Karrebæk har bare at takke sin gud og skaber - og selvfølgelig allerførst Madam Karrebæk selv« – Kamilla Löfström, Information »En nådeudgave af en børnebog. Den er i sagens natur bælgmørk, og den er grotesk som et Bruegel-maleri sine steder. Det er kun godt. Vilde syner og børn passer godt sammen.« ***** – Marie Theilmann, Jyllands-Posten »Karrebæks illustrationer er både grumme og fabulerende og passer perfekt sammen med Nielsens tekst, så vi selv mærker mørket, ser lyset og forstår skabelsens mangfoldighed.« – Hanne Vest, Ugeavisen Svendborg »Som læser kører man aldrig træt i den for en billedbog ret omfattende fortælling.« –Janus Neumann, Bogbotten.dk »Da Gud var dreng er en smuk og fabulerende skabelsesberetning, som afsøger det skabte og intetheden før det skabte […] om du er barn af det 20. eller det 21. århundrede, så læs Da Gud var dreng, og læs den gerne sammen.« –Rikke Schmidt Maltesen, Stand

Ben i alle retninger

af Trine May

I 1967 udkom fem børnebøger, som skulle vise sig at få afgørende betydning for den danske børnelitteraturs udvikling. De fem bøger var Ole Lund Kirkegaards Lille Virgil, Cecil Bødkers Silas og den sorte hoppe, Halfdan Rasmussens Halfdans ABC, Flemming Quist Møllers Cykelmyggen Egon og Benny Andersens Snøvsen og Eigil og katten i sækken. Med udgangspunkt i de fem værker giver Trine May en status over børne- og ungdomslitteraturen anno 2017. Bogen afsluttes med et fagdidaktisk efterskrift.

Ny bibel for de fattige i ånden

af Oscar

Oscar K. - kendt fra 'Gensyn med Heisenberg' og ' Af Ólafur Kjartanssons optegnelser om den skjulte skrift' samt genfortællinger/omskrivninger af nogle af verdenslitteraturens store værker (bl.a. 'Forbrydelse og straf' og 'Don Quijote') har nu (om)skrevet bibelen. Det er blevet et forunderligt værk hvor Oscar K. lader stemmer fra Søren Kierkegaard til Lars Lilholt blande sig med de fire evangelisters. Dorte Karrebæk har overgået sig selv med de smukke, fabulerende fortolkninger af Oscar K.s forunderlige og tankevækkende tekst. Et sandt bogværk. »Resultatet er et uhyre personligt univers med tydeligt aftryk af to originaler, der i en blanding af solidaritet og kritik lægger vores religiøse traditions grundfortælling frem ... Nyt fødes af gammelt.« Hans Gregersen, Nordjyske Stiftstidende »Det er skævt og sjovt, dybt og alvorligt. Overrumplende og rigt ... Ny bibel for de fattige i ånden er en gave.« Birgitte Stoklund Larsen, Dansk Kirketidende

De syltede børn

af Oscar

Fortryllende og foruroligende illustreret roman for voksne, kronen på været fra kunstnerparret Oscar K. og Dorte Karrebæk ...  Ideen til bogværket De syltede børn opstod for Oscar K. og Dorte Karrebæk under et besøg i et anatomisk teater / raritetskabinet i Sankt Petersborg. Ud af de tæt sammenslyngede følelser af ubehag og fascination voksede denne betagende fortælling om en håndfuld mennesker i en post-apokalytptisk tid..  Fortællingen udspiller sig i et ikke nærmere defineret område, i en ikke nærmere defineret tid og efter en ikke nærmere defineret katastrofe: ”Flere år efter blev der i udkantsområderne født førstegenerations vanskabninger, lam med to hoveder, trebenede gæs, børn med to hjerter eller tyste hjerner”.  Over alt det alvorlige, alt det vanskabte, hviler en nøgtern, sørgmodig stemning og hele værket er et atmosfæreeksperiment, der kulminerer i en rejse til og indtræden i det fjerntliggende 'Theatrum anatomicum', der bliver vendepunktet, inden et nyt håb/liv herefter spirer sagte frem.

Skeptikerens Bog

af Ukendt

Historien om en mand, der ønsker at undersøge, hvad livet går ud på – er der en mening med det? Ellers kendt fra Det Gamle Testamente (under titlen Prædikerens Bog).  Skeptikeren lover ikke noget, end ikke et liv hinsides, men erkender sagtmodigt og fortrøstningsfuldt, at mennesket ikke kan gøre noget bedre end at glæde sig og opføre sig ordentligt, spise brød og drikke vin med muntert hjerte og nyde livet med én, det holder af, alle sit flygtige livs dage. Første bog i en ny serie af ”urnebøger”: bøger man gerne ville have stående ved siden af sin urne, skulle man vælge at få placeret sin aske i en urnehal, sådan at en besøgende kan tage bogen ned, sætte sig på en bænk og dvæle ved vise ord. Eller et helt andet sted, til en stund i stilhed; måske som en gave til en, der kunne trænge til en stund i stil- og tankefuldhed. Skeptikerens Bog er illustreret med håndtegnede uncialer af illustrator Dorte Karrebæk, en slags 'palimpsester' over Leonardo da Vinci skitser.

Sangenes Sang

af Ukendt

Sanselig besyngelse af erotik og kærlighed Oplagt gavebog til dén man er forelsket i, til brudepar, til én der trænger til sitrende ord om kærligheden – Sangenes Sang er en nyoversættelse af Højsangen fra Det Gamle Testamente, sanseligt smykket med en fauna af blomster og planter oversætter Oscar K.s have og illustrator Dorte Karrebæks hånd.  Anden bog i en ny serie af ”urnebøger”: bøger man gerne ville have stående ved siden af sin urne, skulle man vælge at få placeret sin aske i en urnehal, sådan at en besøgende kan tage bogen ned, sætte sig på en bænk og dvæle ved vise ord. Eller et helt andet sted, til en stund i stilhed; måske som en gave til en, der kunne trænge til en stund i stil- og tankefuldhed.

De 3

af Oscar K.

Samleudgave af kulthistorierne om De 3 (tabu-knusere), der er blevet kaldt "grummere end Grimm" og "fantastisk og grænseoverskridende" ... De 3 er = 2 hårde hunde og 1 kat: Carlo, Simba og Gerda Røvlund. Der skal mod til at læse dem, for eksempel om aftenen under dynen. Med en lommelygte – ellers kan du jo ikke se noget. De er skide uhyggelige. Så er det sagt. Og så er de fra det virkelige liv. Ingen pjat med løgn og digt. Indbundet, samlet pragtudgave af de fire historier om De 3, der udkom på Dansklærerforeningens Forlag i årene 2006-8, samt den femte og aldrig tidligere publicerede historie: "Da Carlo, Simba og Røvlund kom i himlen og mødte Gud og hans mor og snothvalpen Jesus, der ikke kan få armene ned". Efterord af Jens Raahauge, der perspektiverer dette børnelitteraturbanebrydende brag af et værk. 

T-REX

af Mette X Kiefer

Da en flok unge myrer støder ind i en tingest, beslutter de at springe ud på syv favne og forfølge deres drømme om at starte et højrøstet band. Tingesten er med sine mange rum den ideelle ramme for et liv med musik, men de unge myrer er ikke de eneste, der har øje for det nye bo. Flere andre vil gerne flytte ind, bl.a. Maestro Fårekylling, Tusindben, hr. Kakerlak, Skarnbasse Skov & Den sorte Enke, men samliv kan være svært, når man har forskellige forudsætninger og forventninger til livet.    T-REX er en historie om drømme, ambitioner, forhindringer og filosofi, men først som sidst den svære vej til fællesskab.

Knæskade, spillefugl, hængerøv og andre mærkelige udtryk

af Dorte Karrebæk

Gennem vers og tegninger leges der med 28 sjove og mærkelige udtryk, så helt nye betydninger opstår

Start!

af Mikael Køneke;Lone Nielsen

-

På sporet

af Mikael Køneke;Lone Nielsen

-2. udgave under forberedelse, forventes jan. 2013