Saxo Publish

Bøger udgivet af Saxo Publish

Dine følelser styrer dit helbred.

af Schanne Dalgaard

Din krops fysiske symptomer sladrer om din psykiske tilstand. Følelser som angst, skyld, vrede og sorg sætter sig som bestemte symptomer i din krop og giver fysiske symptomer. Migræne, kræft, blærebetændelse, allergi, overgangsalderen, hæmorider, bumser, højt blodtryk, brok samt meget mere er alle udtryk for et overbelastet sind. Roden til dine fysiske symptomer skal findes i din psyke. Opslagsværket her er alfabetisk opbygget. Det giver dig mulige forklaringer på over 100 forskellige fysiske symptomers årsag og giver dig samtidig afbalancerende forslag til samme. Dette opslagsværk er til dig der ønsker at lytte til de signaler din krop giver dig.

Amazon-bogen

af Jonas Kapper

Amazon er den eneste platform, hvor du kan gøre dine produkter tilgængelige for millioner af købeklare kunder på en gang. Med over 300 millioner daglige kunder, er Amazon din bedste samarbejdspartner i udlandet. Når du har læst med denne bog, så ved du alt det, som gør at du kan sælge og markedsføre dine produkter på Amazon. Amazon er verdens største eCommerce platform med mere 197 millioner månedlige besøgende verden over. Potentialet er enormt, hvis du griber markedspladsen rigtigt an. Forstå en platform, hvor kunderejsen, funktionerne og forbrugerne er forskellige fra dem på din egen webshop. Du skal sælge dit produkt, ikke bare gøre det online. På et marked, en platform og for en forbruger, der kan være vidt forskellig fra det du kender til, skal du have det rette værktøj i din værktøjskasse. Du skal kunne forstå forbrugeren, din data og dit produkts kontekstuelle placering i kunderejsen. Har du ikke det, vil du føle dig som en dansker i en provinsby i Kina, hvor ingen snakker engelsk.

Max midt i maleriet

af Dorte Bay Madsen

"Max midt i maleriet" er bog nummer et ud af en række kvartetter. Bogen falder, ligesom de følgende, inden for genren "magisk realisme", fordi der optræder fænomener, som ikke regnes for at være "normale." Max skulle egentlig have heddet Marx efter sin fars ønske, men den gik ikke dengang i 1943, da Max kom til verden. Han vokser op i et stærkt klassebevidst arbejderhjem i Brønshøj, og det ligger i kortene, at han som sin far skal få sig et godt håndværk og bære sin fars klasseværdier videre i næste generation. Med sin fars bristede politiske illusioner efter Ungarnsinvasionen som bagtæppe og med en skytsånd i den tre år ældre middelklassepige Molly sætter Max af ud i det kunstnerliv, han ikke på forhånd havde nogen klar forestilling om. Vi følger Max og andre fra forskellige sociale segmenter og klasser gennem de livsbetingelser og rammer som efterkrigstiden, 68-epoken og neo-liberalismen sætter for deres livslinjer. Max's åbenhed åbner. Kærligheden og kvinderne synes at komme til ham på hans Odyssé. Max er et mysterium for dem, han møder og et stærkt prisme for det 20’- og 21´ende århundredes identitetsproblematik.

Test

af Test Testesen

dasdiojsadjasiodhjasiojasiod

Quiet Please-Vi Tegner for Klimaet

af By Stine Reintoft Reintoft

Ny KLIMA venlig malebog "Quiet please - vi tegner for klimaet" 40 illustrationer, 24-17 cm paperback Udgivelsesdato den 11. juni. SAXO . Billedkunstneren og illustratoren Stine Reintoft kan ikke være mere aktuel, end når hun den 11. juni udsender sin 14. malebog i succes-serien "Quiet Please", nemlig 40  illustrationer, hvor man i ro og mag kan farvelægge tegningerne og få gode idéer til, hvordan man selv kan være med til at nedsætte CO2 udslippet - samlet i bogen "Quiet Please - Vi tegner for klimaet". Flere af de mange malebøger har ligget på SAXOs Top-10 liste i længere tid.  Stine Reintoft og hendes familie har i flere år været optaget af at leve miljørigtigt og gennem en amerikansk forsker-ven, der er klima-ekspert, har de fået indtryk af, hvor vigtigt det er at gøre noget ved sine daglige vaner nu og her. Det er de erfaringer, der ligger til grund for den nye, spændende malebog, hvor både voksne og børn kan være med. "Jeg vil med min nye bog håbe, at folk i alle aldre vil hygge sig og slappe af sammen ved at farvelægge alle de forskellige miljø-tegninger. På instagram-siden: QUIETPLEASE_ BYSTINEREINTOFT kan man "like" og lade sig inspirere af andre. Så det er b

Min vej hjem

af Anita Andersen

En rørende, dyb og gribende ærlig selvbiografi om et liv som kvinde fanget i en mands krop. I vil kunne læse om min opvækst, om at føle sig fanget i en forkert krop og om at tage kampen op og vælge livet til. En rejse med identitetsforstyrrelse, tilpasning, fordomme, uvidenhed, afstandstagen fra nære relationer, samt om de fysiske og psykiske udfordringer og forandringer, en hormonbehandling kan forårsage. Sidst men ikke mindst kan I læse om min kønsskifteoperation og livet efter. Jeg vil gå i dybden med mine følelser og tanker og håber derved, at I som læsere kan fornemme og måske endda sætte jer ind i, hvordan livet som transkønnet kan være, og hvor meget man er villig til at gennemgå, for at få det bedre inden i. Mange tror, det er et valg, når man pludselig springer ud som transkønnet. Med denne bog håber jeg, at jeg vil kunne overbevise jer om, at det bestemt ikke er et valg. Anita Andersen, kendt fra TV-programmerne: "Spørg mig om alt" på DR3 "Født i forkert krop" på TV2

Tiden der tog os

af Marcus Winther-John

Da Nirvana og grungebølgen skyllede ind over Danmark trak kidsene i Dr. Martens og skovmandsskjorter for at stagedive sig igennem energiudladninger med de hjemlige åndsfæller i den "grønne bølge": Dizzy Mizz Lizzy, Kashmir, Pysched Up Janis og Inside The Whale. Det blev raketbrændstof for drengedrømmene for Lars, Troels, Peter og Marcus, der med ét blev skudt af sted på en uforudsigelig rutsjebanetur. For 25 år siden tog jeg på en vild og livsforandrende rejse med 3 af mine bedste venner. Tag med fra de første øvere i parcelhuset i Lind, med en enkel cockerspaniel som publikum, til sejrsrunder på landets største scener - fra undergrunden til "Ugens Uundgåelige" - i medgang og modgang igennem årtiet, der gav os grunge, firdelt fipskæg, britpop, Friends og samlede en generation i musikken. "Tiden Der Tog Os" er en ærlig, humoristisk og aldeles subjektiv biografi fortalt fra den inderste kreds af 90’ernes danske musikscene - backstage, onstage, i studiet, i bandbussen og medierne. Det er også historien om at gå efter drømmene og at definere sig selv uden for de sædvanlige rammer.

Traf der red i fart

af Mikkel Grøn

Vinden briser den dag, Vikingetogtet er begyndt. Frej er på vej mod Gloridonien. Havet var havblik. Det første sted i verden, at finde oprør i rørte vande. Er ved ro den første åre. I Vikingeskibet. Engang satte de sejl på skibet. Lad os skåle et glas for vores Høvding, vi leder efter guld og grønne skove, østen for solen og vesten for månen, rejsen går over hav og bakke top.” Frej og Heraku er to brødre der drager på vikingetogt, i jagt på hæder og ære. De er brødre og har hvert deres skib. Under en farefuld rejse finder, de måske noget andet end det de søgte. At rejse er at leve, den der drager det første skridt udenfor sit hus, er allerede på vej på en rejse.

Slattenlangpat og Forsvar for forstadens blodkar

af Søren Møller Rasmussen

En humoristisk digtsamling fyldt med underfundighed og skarpslebne metafoer. Der leges med erindringens filmspole. Det almenmenneskelige og det hverdagsagtige hænger sgu sammen. Peoner og Milkshake Lyset presser peonernes kæmpenæver til at yde deres absolutte ypperste brede parasollerne ud over billernes liv og alle de andre krybs Og det er sgu så tankevækkende undrende smukt at disse lysekroner pludselig holder øje med det hele at knægten med fodbolden finder sig i det med en milkshake i hånden

Carl og Clara - Tager i zoo

af Cathrine Filippa

Carl og Clara tager i zoo, hvor de ser en masse spændende dyr. Bogen er farverigt illustreret samt overskuelig at læse.

IPS Supported Employment

af Sarah J. Swanson

IPS Supported Employment hjælper mennesker med psykisk sygdom i arbejde i almindelige jobs, som de selv vælger. Selvom der findes mange former for Supported Employment, er IPS (Individuelt Planlagt job med Støtte) det eneste evidensbaserede tilbud om beskæftigelsesstøtte der findes. IPS Supported Employment er • Baseret på reel viden om hvad der virker • Fokuserer på deltagernes styrker • Arbejde kan forbedre deltagerens recovery og generelle følelse af mental sundhed • IPS konsulenterne samarbejder med deltagerens psykiatriske behandlere • Alle arbejder sammen i et multidisciplinært team • Forløbet er individuelt planlagt og varer så længe deltageren har behov for det.

Livets udfordringer og unikke mirakler

af Alma Bukic

Som 19-årig, kan jeg godt føle at alting omkring mig, føles fjernt og rædsomt, men hvorfor? Det er ikke lige altid let, at skulle stå til ansvar for det andet individ, eller dine nærmeste for den sagsskyld? Hvad er årsagen til dette, og er der mon en løsning? Kom med på en rejse, hvor du møder den glade sjæl Elvira, som har styr på sit liv, og ikke mindst sine handlinger, samt værdier. Indtil den store kærlighed dukker op, og ændre på hendes tankegang, sjæl og ikke mindst morale. Hvad vil det sige, at stå forskud og gøre hvad du kan, når intet peger på din retning alligevel? Elvira viser os, hvad det vil sige at være en ung kvinde, og opleve nogle af livet udfordringer, der venter os alle her i livet.

ApS

af John Hannover

ApS er beskrevet med det nye kapitalkrav på 40.000 kr. Alt om at stifte et ApS, vedtægternes krav, ejerregistre, ejeraftaler når I er flere - og som er noget af det alle vigtigeste som ofte glemmes - og uden ejeraftale, og flere ejere, er som at sejle på en armeret sømine. IVS - Iværksætterselskaber som ikke længere kan nystiftes i DK, er gennemgået, med fokus på de nye regler og evt omregistrering til ApS. Skat og moms er gennemgået let forståeligt. Regnskaber og anden lovgivning lovgivning og masser af gode råd - beskrevet, så også helt nye iværksættere kan hænge med. Bogen fungerer perfekt både som samlet læsning, og siden som opslagsbog, hvis der opstår tvivl. Bogen er vel det hidtil eneste komplette værk, om ApS med de nye kapitalkrav.

Fodfæste - et fredeligt liv med traumer og PTSD

af Chanett Babette Simonsen

Fodfæste - et fredeligt liv med traumer og PTSD er en personlig historie om hvordan ubehandlede traumer førte til et sammenbrud og derefter et meget bedre liv. Chanett Babette Simonsen deler sine erfaringer med at finde fodfæste i livet med et nervesystem i vildt oprør, og hvor hun på grund af traumerne må acceptere, at hun har udviklet allergi overfor selv den mindste form for stress. Bogen er en helt særlig af sin slags. Læseren føres ved hånden gennem den nyeste viden om traumer, og med konkrete eksempler fra hverdagen, illustreres hvordan teori og metode kan anvendes i praksis. Chanett Babette Simonsen er psykiatrisk sygeplejerske, kognitiv behandler, cand.cur med speciale i psykiatri og PD i voksnes læreprocesser. Hun er ophavskvinden til House Of Compassion som hjælper mennesker der er ramt af stress og traumer, og professionelle der skal tage sig af dem. Og hun har selv levet med diagnosen Post Traumatisk Stress Disorder siden 2003.

i det gamle bageri

af hans bredahl

Det er meget få bagere, der har udgivet bagebøger. Men her er endelig en, der både kan fortælle om dagligdagen i det gamle bageri i forrige århundrede, men som også kan fortælle om både opskrifter og arbejdsmetoder. "I det gamle bageri" er en bog om arbejdsdagen i et gammelt bageri i Ringkøbing i tresserne. Bogen tager simpelthen udgangspunkt i arbejdsdagens begyndelse, og i takt med at "dagen" skrider frem oplyses om både opskrifter og arbejdsmetoder. Det hele er rigt illustreret så billederne kan træde til, hvor teksten måske slipper op

Subjekt Perfekt

af Daniel Thorsted

Moments. I sold my soul, shame on me. I found my home, thank God for you. I see our sun, to infinity and beyond. High heavens and clear blue skies. So could it be, that you domesticated this shady mess. Born from those shady flaming moments. When everybody was telling me what i could and couldn’t do, -With their talking eyes in despise. I kept telling myself, it’s their self-restricting unseen despair. And then i cried a single tear for you, last night, they should have seen it. My God.

Stjernebjørnen

af Jørn Martin Steenhold

afgvda

Nackt vor deiner Tür

af Steen Boetker

A walk through some of Berlin's many different neighborhoods. No text, just pictures.

7 praksisser der gør organisationer entreprenante igen

af Tom Hansen

Toplederes beskrivelse af bogen Anne Louise Eberhard, bestyrelsesmedlem i bl.a. FLSMIDTH, Finansiel Stabilitet og Topdanmark: En forfriskende og relevant bog, der giver konkret inspiration til, hvorledes selv store virksomheder kan arbejde med entreprenante agendaer og skabe øget innovationskraft. Jesper Mortensen, CEO, GF Forsikring: Bogen kan varmt anbefales og balancerer perfekt mellem perspektivering og at være praksisnær. Især tilgangen til kultur og mindset er helt afgørende og giver gode take-aways mellem ”gammel og ny verden”. Både forretningsmæssig, ledelsesmæssig og personlig udvikling kræver mod for at lykkedes, hvorfor det også er rigtig fint med konkrete anbefalinger, principper og praksisser. Mastin Hasgard Olesen, (Group) Vice President, Netto, Salling Group: Tom Hansen og Bo Heimann får gennem bogen åbnet op for nogle af de mest grundlæggende fejl mange af de etablerede virksomheder i dag accepterer og gentager igen og igen. Bogen er en inspirationskilde, men vigtigst af alt giver den nogle små konkrete virkemidler og værktøjer, der kan virke som katalysator for netop den manglende innovationskraft, som selv de bedste topledelser har svært ved at løse op for.

Lyset i dig

af Tine Hoeck Rodriguez

Livets gang er en konstant kilde til inspiration og refleksion. Denne digtsamling giver læseren inspiration til at kigge nærmere på , hvordan eget liv leves, og hvilke valg du træffer. Bevidst og ubevidst. Illustrationerne af Lise Pape Magtengaard er en oplevelse i sig selv og er et forsøg på at forbinde tanke, sansning og handling. Digtene er inspireret af de mange mennesker jeg har mødt i mit private liv, og i mit arbejde som flyveleder og psykoterapeut. Deres historier, successer og kampe i livets forskellige faser er en konstant kilde til inspiration for mig både som digter, fagperson og menneske. Forhåbentlig kan de nu inspirere dig,

lys

af rune jakobsen

Denne bog, tidsmaskine og projekter er en rejse ind i lyset, solopgangen og fremtiden, hvor beskueren og den tidsrejsende efterlader mørket, solnedgangen og fortiden. Solen kan også beskrives som konstruktion og kan ses både med det menneskelige øje i det refrakterede lys og med det perspektiviske øje i reflekteret lys. Det giver forskellige resultater for Solens rotation og tid, hvor Solen roterer med 1,9 km. i sekundet i øjets billede, som vi kender det, mens den i det perspektiviske billede roterer med ca. 15 km. i sekundet. Og begge dele eksisterer i virkeligheden og udelukker ikke hinanden, så i den generelle universelle tid i forhold til andre himmellegemer er Solens rotationstid den samme, men i den lokale tid på intervaller er den hurtigere.

Det glemte palads

af Heidi Unger

Camilla Dal er endnu en gang i Luxor, for at hjælpe Ordenen Ordo Amoris. Denne gang er det uklart, hvad hun skal hjælpe Ordenen med. Det viser sig, at dronning Nefertiti har mistet sin magiske ring. Ordenen Sancta Sacerdotes, som er en Orden af Hellige Præster, og som har eksisteret siden De Tidlige Tider, ønsker at få fat i denne ring inden Ordo Amoris. De vil gøre alt, også slå ihjel for den. For at beskytte hemmeligheden, har Ordo Amoris besluttet at lade som om, at Ordenen er nedlagt. Snart går jagten ind på at finde den magiske ring, og Nefertitis grav. Til at hjælpe sig, har hun sin arabiske veninde Malak, syreren Abdullah, og en mystisk mand, som tilsyneladende skal være hendes Fremtid. Camilla prøver at få hjælp fra englene, men uden held. Hvordan skal hun kunne finde gemme denne hemmelighed, hvis ikke englene vil hjælpe? Ad omveje finder Camilla spor, som muligvis vil lede hende til ringen, som Nefertiti har mistet. Vil det lykkes Camilla og hendes venner, finde ringen inden De Hellige Præster? Vil hun overleve?

SØNNERNES FORLADELSE

af Bo Thyge Bisgaard

Sønnernes Forladelse er en kollektiv roman, hvor personer forskellige af alder, køn og social position gennemlever nogle af livets basale kriser. Centralt i fortællingen står Adam Krygers voldsomme død i en kamp mod politiet. Som ringe i vandet påvirker denne ulykkelige hændelse direkte eller indirekte de mange mennesker i bogen, der for manges vedkommende intet havde at gøre med hinanden før Adams død! Fortællingen kan læses som en skabelsesberetning, hvor den moderne Adam ikke mister sit ribben, men sit liv! Og et essentielt spørgsmål står tilbage: Kan historien fortsætte, som den var, uden Adam?

Livets Evige Dans – Om Martinus og hans verdensbillede – "Det Tredie Testamente"

af Toni Christina Bjerremose

Denne bog er en indføring i den danske kosmiskbevidste forfatter, Martinus’, åndsvidenskab, forklaret i et lettilgængeligt sprog. Ifølge Martinus er Guds veje ikke uransagelige - vi er en del af en guddommelig plan, og skal alle efterhånden komme til at tænke Guds tanker efter og komme til at forstå alle ting. I to gange 12 kapitler behandles forskellige åndelige emner, fortrinsvis ud fra Martinus’ analyser, for at gøre det lettere for læseren senere at fordybe sig i Martinus’ egne værker, der er samlet under navnet ”Det Tredie Testamente”. De vigtigste indsigter i bogen er følgende: 1. Alt er Gud 2. Intet er tilfældigt 3. At dø er blot at skifte bevidsthedsplan 4. Vi bliver født igen og igen 5. Hvad vi sår, skal vi høste 6. At forstå er at tilgive Vi kan ikke undgå modgang og diverse problemer i livet, men vi kan gennem viden om de kosmiske love og ved at arbejde med os selv udvikles til at kunne klare alting, fordi vi da forstår, at intet er uretfærdigt eller tilfældigt.

Balladen om bots

af Ditte Wolff-Jacobsen

Hvad sker der, når virksomhedens kunder og brugere i fremtiden ikke længere orker at søge, browse og navigere sig frem til den viden, de søger? Chatbots og conversational interfaces indvarsler ny adfærd hos brugeren og nye forventninger til digitalt indhold. Her er det ikke brugeren, der skal forstå at benytte det interface, virksomheden stiller til rådighed, men interfacet, der gør sig umage for at forstå, hvad brugeren vil, og for at tilbyde et specifikt og personligt svar. Balladen om bots er en guide til chatbots i forretningen. Bogen er et kortfattet overblik over, hvad virksomheder og organisationer bør vide og overveje, før de udvikler en chatbot. Få eksempler på, hvad andre gør, data om hvad der virker, værktøjer til arbejdet med conversational interfaces, og tips til hvilke kompetencer der er brug for, når chatbots skal tage samtaler med vores kunder. Chatbotrådgiver og content strategist Ditte Wolff-Jacobsen gennemgår, hvorfor chatbots er på dagsordenen lige nu, og hvilket økosystem den nye chatbot bør indgå i.

MIDT I EN OMSTILLINGSTID

af Bo Thyge Bisgaard

"Midt i en Omstillingstid" er civilisationskritiske refleksioner skrevet i løbet af de sidste tre år. En periode i vores fællesmenneskelige historie, hvor det er blevet tydeligt, at planeten Jorden ikke længere kan bære vores udgave af en uhæmmet produktions- og forbrugskultur også kaldet vækstideologi. Teksterne er et forsøg på at fremkalde omridset af et civilisationskritisk modbillede til tidens handlingslammelse politisk og økonomisk i forhold til den nødvendige samfundsomstilling hen imod reel bæredygtighed.

Jorden rundt med mine strikkepinde

af Trine Eger Nielsen

Trine har strikket sig vej igennem New Zealand, fortrinsvis på New Zealands Sydø. Det er blevet til denne bog med 12 skønne strikkede modeller samt stemningsfulde billeder og historier fra Trines strikkerejse. De strikkede modeller bærer tydeligt præg af hendes passion for naturmaterialer og gennemført design. Sweatre, huer, halstørklæder og sjaler, alle med udførlige opskrifter og vejledning til garnkøb. Trine har bevidst valgt, at drømme, glæde og begejstring skal have lov at fylde i livet. Gennem denne dedikation, smitter hun læseren. Bogen er fuld af kærlighed og god energi hvilket gør læsningen til en inspirerende oplevelse.  Og Trines rejse er beviset på at det virker: det kan lykkes at leve sine drømme! Trine har strikket og designet siden hun var barn og har en uddannelse som håndarbejdslærer fra Håndarbejdets Fremme Seminarium. Derudover er hun relationscoach og har gennem undervisning på mange niveauer, formået at skabe en særlig symbiose mellem begge uddannelser til modtagerens bedste. Trine holder foredrag om sin strikkerejse og om at følge sine drømme suppleret med masser af billeder og strik.

Skab relationer der rykker

af Camilla Høngaard

Bogen er fyldt med en masse små refleksioner og fortællinger fra hverdagen. Det handler om, at faglighed er meget mere end det, du lærer i skoleregi. Den praksisnære læring er noget af det vigtigste for, at du trives og lykkes i det relationelle arbejdsmiljø. Få øje på dig selv og dit værd og skab relationer der rykker.

Opfør dig ordentligt!

af Lise McDowall

En letlæselig og inspirerende bog, der giver forældre indblik i belastningsfaktorer som kan medvirke til, at et barn ikke trives og udvikler sig hensigtsmæssigt. Med en let fordøjelig skrivestil gives der viden og værktøjer til dig som forælder, som hjælper dig til at udvikle og forfine dine forældreevner og hjælper dermed til at sikre, at dit barn trives og udvikler sig hensigtsmæssigt. Som noget helt unikt indeholder denne skønne bog samtidig et alfabetisk opslagsværk, som du som forælder kan benytte, når du oplever en adfærd ved dit barn, som du har svært ved at håndtere eller som du ikke helt forstår. En frisk og indsigtsgivende bog, som alle forældre kan have gavn af at læse eller bare slå op i. Bogen er skrevet af forfatter Lise McDowall, som har mere end 10 års erfaring på Børne- og Ungeområdet og med rådgivning til familier samt har en kandidatgrad i socialt arbejde. ”Din indsigt i livets koder findes ikke hos mange og du forstår at hjælpe med at frigøre tanker der kører i ring. Du kan nå ind til kernen og det er jeg dig taknemmelig for.” - Lisa Ravn, Fitness-instruktør og personlig træner

Evangeliet om vor Herres Jesu Kristi genkomst

af Jørn Nielsen

Selvom denne bogs vidnesbyrd ikke afdækker alle hemmeligheder, har den tilstrækkeligt med centrale henvisninger i Guds ord til, at nogen uhildet læser ikke kan være i tvivl om, at Bibelen ikke blot følger med tiden, men er foran denne med et lykkeligt slutresultat i udsigt og med den korsfæstede og opstandne Herre Jesus Kristus som "den første og den sidste og den som lever!" (Åb. 1:18). Og som en af mine små børnevenner sagde: "Selvom alle andre er døde, så lever Han!". Det er min bøn, at bogen hos den enkelte læser vil efterlade dette levende og transcendente indtryk til åndelig opmuntring og genoplivet interesse for Bibelen med en ny, evangelisk virkelyst i endetidens sidste apokalyptiske drama på verdensscenen i dens hidtil forgæves kamp for at forbedre livet på jorden og gøre den til et bedre sted at være. Men de første, missionerende kristne (i Apostlenes Gerninger) isolerede sig ikke fra verden eller gemte sig i et kloster. De tog Herrens kald alvorligt om at være Hans sendebud til en fortabt verden (Joh.20:21), ikke for at forbedre verden, men for med evangeliets forkyndelse at frelse mennesker fra "den nuværende, onde verden" (Gal. 1:4).

TAKETORI MONOGATARI

af Andreas Kronborg Danielsen

Bambusfælderens fortælling, Taketori Monogatari, er den mystiske fortælling om prinsesse Kaguyahime og er Japans ældste fortælling. En såkaldt "monogatari". Selv forfatteren af Fortællingen om Genji, Murasaki Shikibu, hylder den gamle bambusfælder, som alle fortællingers forfader. Historien har det hele: En smuk prinsesse med en mystisk fortid, poesi, løgn og bedrag, og sågar en snert af science fiction! Oversættelsen er lavet med fodnoter, som beskriver de mange kulturelle, historiske og sproglige aspekter i teksten, som ellers ville gå tabt i en oversættelse. Disse gør det også muligt at bruge oversættelsen som en historisk kilde, da der er ændret minimalt i teksten for at gøre den forståelig. Bogen er ydermere spækket med illustrationer fra gamle billedruller og bøger, så det er lettere at forestille sig hvordan verden så ud i Heian periodens Japan. Dette er en af de absolutte sværvægtsmestre fra den klassiske japanske litteratur, som bør læses af enhver, der ønsker at forstå den japanske kulturs dybe rødder.

MODSAT

af Søren Parup

Du står med en håndbog i kreativitet i hånden. Men også med lidt af en håndgranat. På den ene side finder du mine erfaringer fra mere end 40 år i reklamebranchen. Erfaringer du forhåbentlig kan bruge til noget i dit arbejde. Uanset om du arbejder med design, reklame eller noget helt andet kreativt. På den anden side er jeg også ret overbevist om, at visse dele af kommunikationsbranchen langt fra er enige i mine holdninger. Men der er efterhånden opstået alt for meget ”Kejserens nye klæder” i branchen – og derfor er der brug for en gadedreng, der højt og tydeligt kan sige, hvem der har tøj på – og hvem der ikke har. Jeg har ikke noget imod at være den gadedreng. Det er ikke noget nyt. Ærbødighed ligger ikke til mig.

Vimpler

af Gitte Bobak

Denne bog er til dig, der har lyst til at sy, strikke, hækle eller klippe en festlig vimpel. Her er billeder og beskrivelser af Vimpler, hvor alle kan være med. Bogen er delt op i Vimpler fremstillet af stof, garn og andre lidt særlige materialer. Der er noget for enhver smag, og du bestemmer selv, om du vil invitere til fælles aktiviteter, eller foretrækker at arbejde på egen hånd. Måske bliver vimplen til en gave eller den hænger i køkkenet ved næste festlige lejlighed. Som underviser får du ideer til at differentiere håndarbejdet. Jeg håber, at du bliver glad for bogen og får lyst til at kaste dig ud i Vimplernes verden. God fornøjelse De bedste hilsener Gitte Bobak

METAfys

af Lisbeth Lundgaard

Hvorfor får vi smerter i muskler og led? METAfys er kombination af min viden fra fysioterapi og METAsundhed. I 2009 fik jeg en kronisk sygdom. Det var et kæmpe slag for mig. Jeg var syg, afkræftet, vægten var alt for lav, og udsigten til at skulle være på medicin resten af livet var ubærlig. Det stod klart for mig, at hvis jeg ville have det godt, måtte noget forandres i mit liv. Samtidig var jeg overbevist om, at nogen måtte kunne helbrede dette – jeg satte mig for at finde dem og lære det, de kunne. Dette bragte mig ud på en rejse på mange planer, og tingene tog for alvor fart da jeg begyndte at bruge METAsundhed. I dag har jeg det rigtig godt; er symptomfri og lever et liv, jeg er glad for. METAsundhed - hvad er det? - METAsundhed er en analysemetode, hvor du får indsigt i, hvilke følelsesmæssige ubalancer der er i spil, når vi har fysiske eller psykiske symptomer. - METAsundhed er unik, idet vi meget specifikt arbejder med de følelser, der er forbundet til et specifikt symptom. - METAsundhed lader os forstå hvad vores krop ønsker at fortælle os. Hvad psyken undertrykker - udtrykker kroppen

Mit Smertens Barn

af Maria Avida

Historien tager sit udgangspunkt i den aften min eksmand hentede og bortførte mit barn. Han tog ham, fjernede ham fra hans liv og alt han kendte til. Han hjernevaskede ham, brugte beskidte tricks og manipulerede ham, siden mistede jeg og resten af familien kontakten til ham. Sorgen som jeg nu skulle igennem og kampen igennem retssystemet for at få ham tilbage var næsten ved at tage livet af mig. Jeg mistede tilliden til mennesker og til systemet. Bogen er skrevet som dagbog, beskriver og fortæller hvordan jeg kom ud på den anden side da jeg måtte igennem den største sorg en forældre kan komme ud for. Jeg mistede mit barn til en iskold mand der ingen skrupler havde over at ødelægge en hel familie.

De Fatale Fotos

af Ole Bertelsen

Politiassistent John Lenz fra uropatruljen i København, og hans makker Henrik, skygger en prostitueret, Maja, til en lejlighed, efter at hun var involveret i en handel med narko. Hun lyver for betjentene og de ydmyger hende seksuelt for endnu en gang håndhæve, at på Vesterbro er der kun en konge: Uropatruljen. John får et tip og det lykkes uropatruljen at afsløre en narkoliga, men under aktionen skyder en kollega en af narkohandlerne ved en fejl. Det lykkes John at dække over kollegaen. 2 kolleger ser senere Henrik gå sammen med Maja, og det viser sig han har voldtaget hende flere gange. Han bliver anholdt og sigtet af PET, men under afhøringen afslører han, at han sammen med John har optaget fotos af statsministeren i en seksuel ekskapade med en transvestit. En ambitiøs leder fra PET tror på Henrik, og der indledes en massiv efterforskning mod John. Da transvestitten og Henrik bliver dræbt ved "ulykker", flygter John og får hjælp fra det kriminelle miljø på Vesterbro, samt sin hemmelige kæreste Linda, der er bartender og bordelejer. Under flugten hvirvles John ind i et pædofilt miljø, og hans vigtigste opgave bliver at redde 2 børn og deres mor og han må træffe barske valg

Når Sindet Går i Gang

af Emilie Slot Schou Nielsen

Emilie er 24 år og er psykisk syg. hun har paranoid skizofreni. og 5 andre diagnoser. når hun skriver digte, er det som om det hele går væk. og hun kan få sine følelser ud. hendes digtsamling handler om (ikke kun om hende) men også om hvordan, andre kan have det med svære situationer. hun sætter sig ind i en verden, som hun tænker andre kan have det. hun elsker at skrive, og ønsker at blive forfatter af hele sit hjerte

Bobak Håndarbejde for Begyndere

af Gitte Bobak

Håndarbejde er godt for mange ting. Det er ikke længere forbeholdt bedstemødre at strikke og hækle. I dag er det mere populært end nogensinde blandt de helt unge. Flere og flere udtaler, at håndarbejde ikke bare er en hyggelig beskæftigelse, men også gør dem noget andet på samme niveau som meditation eller anden fordybelse. I denne bog kan du finde inspiration til at gå i gang med håndarbejde. Her er billeder med tekst af forskellige og nemme håndarbejder, hvor alle kan opnå et fint resultat uden at være øvet på forhånd. Gå lige så stille til sagen, hvad enten du er alene eller I er sammen om projektet. Det er hyggeligt at være to, så man kan hjælpe og guide hinanden. Jeg håber, at du bliver glad for bogen og får lyst til at kreere dit eget design. God fornøjelse De bedste hilsener Gitte Bobak

A different kind of childhood

af Jane Elspeth Moberly Mott Henriksen

A British citizen born in Graz, Austria in 1949, only daughter and youngest child of a World War II soldier with 3 older brothers to contend with. “A different kind of childhood” tells the story of a childhood influenced by military traditions and Victorian prudeness, and of insecurity, willfulness and rootlessness. This is a story of a childhood which cannot be compared to a childhood of the 21st century. A tale of life in a military family, where the father is always away with the regiment. A unique description of life in a girl’s boarding school in England in the late 50’s and 60’s. An insight of life and travels as an ice skater in one of the worlds most well-known ice shows.

Jobcenter Kirketårn

af Benedikte Nymark

Jobcenter Kirketårn er en børnebog, som handler om giraffen Lotte og tigeren Leo, der sammen har to elefantunger, tvillingerne Karl og Johan. Elefantungerne Karl og Johan går i Børnehaven Zoo-haven, hvor der er mange myrer. Men en dag er de begge med far og mor på arbejde. Giraffen Lotte og tigeren Leo arbejder på samme arbejdsplads, nemlig hos Jobcenter Kirketårn. Giraffen Lotte er leder af hele Jobcenter Kirketårn, mens tigeren Leo arbejder som sagsbehandler, ligesom en masse andre tigre. I bogen møder man også rengøringsmusene, som blandt andet holder en firmafest hos Jobcenter Kirketårn. Lederen af rengøringsmusene hedder Rasmussen, men hun er langt fra den eneste mus, som gør hent hos Jobcenter Kirketårn. Man møder også menneskene, som bor i kælderen, og som tigeren Leo har til samtale. Blandt andet mennesket Glemsomme Jan, som er en nordmand, der skal i praktik hos SuperBrugsen. Det er en sjov børnebog, hvor Jobcenter Kirketårn pludselig står i flammer og Lotte og Leo tager en tur til Schweiz sammen med elefantungerne for at komme væk fra det hele.

Fiona

af Sanne Bülow

Fiona har altid vist at hun var anderledes end andre 12 årige piger, hun har nemlig altid haft den besynderlige evne at kunne tale med og forstå hvad dyrene i byen går rundt og siger. Da to duer en dag dukker op ved hendes vindue med et mysterium, er hun den eneste der kan hjælpe.

GUIDEN TIL VÆKST 2019

af Kim Rosendal

GUIDEN TIL VÆKST 2019 - Skab vækst i din virksomhed Som selvstændig iværksætter kender du scenariet: Du tænker forretning fra du står op til du går i seng. Du ved, at din service er den allerbedste, så den skal du nu ud og tilbyde dine kunder. Og ingenting skal stoppe dig… Bortset lige fra det momsregnskab der. Og indberetning af skat. Og hvordan er det nu lige, at du får sat din hjemmeside op, så Google – og dermed dine kommende kunder – finder den? Alt det er GUIDEN TIL VÆKST 2019 svaret på. Den giver dig, der har en lille eller mellemstor virksomhed, korte og præcise guides til, hvordan du optimerer din virksomhed og dens forretningsgange. Så drukner du og dine gode idé ikke i uoverskuelige, administrative opgaver. Bogen tager dig i hånden gennem forretningens A-Z, og du får styr på alt lige fra digital marketingstrategi og branding til budgettering og regnskab. Nemmere bliver det ikke. Og vigtigst af alt får du med GUIDEN TIL VÆKST 2019 mere tid til det, det hele handler om: At få dit produkt og din service ud over rampen.

Mordmysteriet i Assens

af Mikkel Grøn

En ung Københavner og lyssky person. Myrdes på Olivia i Assens. Under mystiske omstændigheder. Da det viser sig, at han har været på gyngende grund. Føler Hiphopperen Miel Verte, at mennesker ikke bare skal forsvinde ubemærkede. Da han ser sig omkring, findes der spekulativ og kompliceret gang i gaden før svanerne lander. Mikkel Grøn har skrevet sin første Krimi og den foregår i en by i Mariager fjord kommune. Der er spænding og aktion på drengen. Før sagen bliver opklaret. Må Miel der er Journalist, finde fodfæste iblandt krudtslam og bristede illusioner. Bogen egner sig til alle og enhver. Den er fuld af grungy humor og poetiske skildringer af hverdagen i forklædning når mørket dukker frem. Mikkel Grøn kan skrive poetisk og underfundigt, om de kendte rutiner, der vender tilbage, men ofte så man ser tingene på en ny måde, sætningerne står som æbletræer i ukrudtshaver. Man høster med andre ord erfaring fra fantasien om smukke og spændende. Til glæde og fryd for læserne.

En lille bog til mørke dage

af Anja Steensig

Nogle gange trænger vi bare til at blive holdt om og vide, at vi ikke er alene med vores smerte. Derfor har jeg skabt en helt særlig bog, der giver dig omsorg, trøst og kærlighed i de svære stunder. “En lille bog til mørke dage - trøst i Tro og Kærlighed” er skabt i ønsket om, at give dig støtte på de svære dage, hvor ensomheden og smerten er størst. Den er skrevet for at lade dig vide, at du ikke er alene og at du altid er elsket. Anbefalinger: "Sikken en smuk og hjertestyrkende lille bog. Jeg elsker den. Den klinger af sandhed og kærlighed, og lyset strømmer ud mellem linjerne. Det er skrevet af et rent hjerte, og spejler den guddommelige kærlighed. En lys-eliksir til trætte, tyngede hjerter." Eva Andrea - Forfatter og spirituel mentor "Denne lille bog kalder på fordybelse og ro.Du vil derfor gøre dig selv en værdifuld tjeneste ved at læse denne bog langsomt. Meget langsomt. For hver eneste sætning, hver en passage, hvert et afsnit og hvert et digt og hver en bøn er rettet mod kærlighedens kildes udspring i dit hjerte. Anja har skrevet denne bog fra hjerte til hjerte og formidler ordene i intens kærlighed." Ebbe Jensen - Coach

Fra Ali til Alex

af Alex Dam

Mohammad Ali Husseini kunne hverken læse, skrive eller forstå mekanismerne i det samfund, han tilfældigt var havnet i, da han kom til Danmark som flygtning i 2003. Han valgte at møde udfordringen og lærte sig alle de færdigheder, det kræver at blive en respekteret dansk borger. Han tilpassede sig i en sådan grad, at han i sidste ende afsvor sig sin muslimske tro og skiftede sit muslimske navn ud med Alex Dam. 14. november 2014 Jeg var ikke i tvivl. Hvis mit livsprojekt skulle lykkes, var jeg nødt til at tage det sidste skridt, selv om det var drastisk. Indtil nu havde jeg forceret alle forhindringer: Fattigdom, analfabetisme, fornedrelse, udvisning, sprogforbistringer, sygdom… Jeg var næsten nået op på niveau med den gennemsnitlige dansker, men også kun næsten. Der var stadig en knast. Jeg tændte computeren og gik ind på borger.dk. Jeg tastede ”navneændring” i søgefeltet og gik i gang med at lede efter min nye identitet i listen over tilgængelige for- og efternavne.

En anderledes barndom

af Jane Elspeth Moberly Mott Henriksen

En engelsk statsborger, født i Graz, Østrig i 1949, eneste datter og yngste barn af en 2. verdenskrig soldat, og med 3 store brødre at slås med. En Anderledes Barndom handler om en barndom præget af militære traditioner, victoriansk snerpethed, usikkerhed, egenrådighed og rodløshed. Dette er skildring af en barndom som slet ikke kan sammenlignes med en barndom i dag. En fortælling om livet i en militær familie, hvor faren altid var væk med regimentet. En enestående skildring af livet og eskapader i en engelsk pige kostskole sidst i 50erne og 60ernes England. Et indblik af livet og rejseoplevelser som skøjteløber i en af verdenens mest kendte is shows.

Mille

af Cecilie Løhde Nielsen

Mille. Selvom du er ordblind og har svært ved at læse og skrive, skal det ikke holde dig tilbage for noget som helst. "Mille" er 9 år. Hun elsker sin mor og sin far og sin storesøster Cille. Men højeste af alle elsker Mille Lukas. Lukas er Milles pony. De to kommer ud for mange oplevelser sammen, både gode og mindre gode. Tekst fra bogen: "Hestene sprang op og stejlede. “HJÆLP!” råbte Rikke, Susanne og Maja i kor; de var megabange. Mille prøvede at få hunden ud, men i det Mille gik bag Susannes hest, sparkede den bagud og ramte Mille lige i hovedet. “Mille, Mille.” råbte Susanne som var hoppet af sin hest, for at hjælpe Mille. Mille stod i åbning af den yderste port og var helt forvirret over, hvad der lige var sket ... så faldt hun om og alt blev sort." Det vigtigste formål med bogen er, at den skal være let-læselig. Sådan at børn der lige er begyndt at læse, og folk der er ordblinde, har samme muligheder som alle ikke-ordblinde. Jeg selv er ordblind og ved hvordan det er, - at få en en god bog med en spændende fortælling, - som jeg ikke kan læse.

Mikkels gode testbog?

af Mikkel Mortensen

En bog du ikke bør købe.

Modsides

af Caroline Heerup

Ursula er en moden kvinde, der arbejder som HR-chef i en dansk sygehusregion. Hun bor sammen med sin mand Thorben i det vestlige Sjælland, og parret har ingen børn. Ursula er presset. Ny chef på jobbet og en ledelse, der har mange ønsker og krav til fremtiden. Samtidig beslutter Ursulas mor sig for ikke at ville leve mere og begynder at sulte sig ihjel. En aften i hjemmet opsøges Ursula af en fremmed kvinde, Mai. Mai kommer fra Modsides - en parallelverden mellem vores og det hinsides - og er taget til jorden for at hjælpe Ursula med at håndtere det pres, hun oplever. Mødet med Mai sender Ursula ud på en lang rejse - til Modsides. Og ind i sig selv. Hun kæmper med sin egen trods og modstand mod forandring og udvikling, frygten for at se barndommens traume i øjnene og uviljen til at acceptere, at der er en vej ud - fordi den er smertefuld. Men Ursula overgiver sig, og sammen med Mai rejser hun gang på gang til Modsides og møder her både hjælpere og modstandere. Hun må se gamle mønstre i øjnene, trodse Glemslens Tåge, Modstanden, Overgangen og Terminalen for til sidst at genfinde sig selv og opleve sin egen genfødsel.

Min Titel

af Kasper Højdal

Dette er beskrivelsen af min publikation.

Guido Preminger

af Cousin von Erich

Finanspunk romanen til projekt generationen ... Tag med på en forgæves tour de force ned gennem Europa ... Guido Preminger og hans entourage af djøf idioter rider på en snebold af endeløse forretningsprojekter der aldrig får gang på jord ... Cousin von erich skriver urimeligt underholdende....

Raketten på Langebro

af Søren Andreasen Weimann

Casper og Caroline lever et helt almindeligt liv i en helt almindelig by med deres helt ualmindelige forældre. Den dag skolen får ny pedel bliver alt anderledes. Ikke bare deres hverdag bliver forstyrret, men også danmarkshistorien er rystet.Inden længe skal Casper og Caroline redde flere hundrede mennesker i Københavns Havn anno 1807, alt imens englænderne kaster tusindevis af bomber over byen.

Barnemad - digte

af Klaus Lasvill-Mortensen

Følg den ukuelige drengs ensomme og farverige tur gennem barndommen i 60'ernes Danmark. Få et par på hovedet og af og til et lille smil på læben. Her er både gårdkrig, forelskelse, minicykler, enarmede tyveknægte, amerikanerbiler og hashtåger. Her er uskyldig gruppevoldtægt, smådrenge der onanerer om kap. Her er børn som hårde negle i politiforhør. Her er håb, druk og selvmord. Her er tilgivelse og kærlighed.

Stilhed & Enkelhed

af John Main

Daglige tekster til kristen meditation

Høg over Høg

af Charlotte Dinge

Anne Bruun har fået vikarjob i regnskabsafdelingen i et stort firma i København. Den sidste dag beder økonomidirektør Olsen hende komme op på sit kontor med nogle regnskaber. Han forlanger, at hun skal komme igen i et nyt vikariat og være hans elsker-inde, og da hun afslår, voldtager og slår han hende og truer hende til underkastelse. Anne søger grædende trøst hos sin veninde på vikarbureauet. De er begge amatørskuespillere og spiller på et amatørteater. Her låner de forskellige rekvisitter, så Anne kan forklæde sig til ukendelighed. Det er deres plan at fortælle ham, at den Anne, som har været vikar tidligere, nu har fået job på en restaurant i Marrakesh i Marokko. Næste gang Anne er vikar i firmaet, bliver det som direktør Olsens privatsekretær. Hun holder et vågent øje med ham og opdager, at sikkerheden er meget lemfældig, og at direktør Olsen er dybt korrupt. De ændrer deres planer lidt og udnytter den nye viden.

Kebnekaise - en fjeldguide

af René Ljunggren

Guide til vandreture i Lapland omkring Sveriges højeste fjeld, Kebnekaise

Romerne i Spanien

af Charlotte Dinge

Kapitel 1 Cartagenas oprindelse - Carthago Nova I Cartagena dykker man ned under den nuværende by og færdes i den gamle romerske bydel. Der er enkelte undta-gelser, som f. eks. det romerske teater, der ligger op ad en høj. I øjeblikket er de ved at grave det gamle forum og de gamle templer ud, samt vejen der førte derop. Carthago Nova var den første by romerne besatte i Spanien. Kapitel 2 Itálica Itálica blev bygget til soldater, der var blevet såret, så de kunne trække sig tilbage og nyde deres otium. Den er delt i gamle Itálica og ny Italica. Gamle Itálica ligger begravet under en landsby i nærheden, man kan i dag kun se det romerske teater, som de er ved at restaurere. Det ny Itálica er en restaureret ruinby, der giver en fin ide om en romersk by for godt et par tusinde år siden. Den var forløberen for Sevilla, da byen blev flyttet, fordi floden ændrede leje. Kapitel 3 Carmo – Carmona Her kan man opleve en velbevaret, stor romersk kirkegård, samt bymuren og byporten ind til den gamle bydel. Kapitel 4 Gadir – Gades Cadiz er Spaniens ældste by. Her kan man se adskillige velbevarede romerske ruiner i den gamle bydel. Kapitel 5 Baelo Claudia Baelo Claudia er en restaureret romersk by ved Gibraltar strædet med et moderne museum, som giver en beskrivelse af det romerske liv. Det var et velstående område som følge af tunfiskeri og landbrug. Den blev forladt på grund af et jordskælv og nedgangstider i Romerriget. Kapitel 6 Ilici - L’Alcúdia Ilici var i romertiden en blomstrende handelsby og er i dag en restaureret ruinby tilknyttet et museum. Den var forløberen for Elche, som blev skabt af maurerne. Ilici blev forladt, da maurerne byggede en velfungerende og rig by 2 km nord for Ilici. Kapitel 7 Emerita Augusta Emerita Augusta - Mérida blev bygget fra grunden af ro-merne til deres officerer, da krigen var slut. Den blev romernes hovedstad i Spanien. I dag kan man gå rundt i Méridas gamle bydel og se de restaurerede ro-merske ruiner samt deres imponerende vandledninger. Det romerske teater bliver brugt som friluftsteater og bliver løbende restaureret. Kapitel 8 Romerrigets opståen og afslutning Det vestromerske Rige Det østromerske Rige Her får man en forklaring på, hvorfor Romerriget opstod og afsluttede for henholdsvis den østlige og vestlige del. Kapitel 9 De Puniske Krige De Puniske Krige beskriver de to store herskere over Mid-delhavet - romerne og kartaginienserne og deres krige, som endte med, at kartaginienserne måtte afstå Spanien til romerne og til sidst blev destrueret i den tredje krig.

Høg over Høg

af Charlotte Dinge

Anne Bruun har fået vikarjob i regnskabsafdelingen i et stort firma i København. Den sidste dag beder økonomidirektør Olsen hende komme op på sit kontor med nogle regnskaber. Han forlanger, at hun skal komme igen i et nyt vikariat og være hans elsker-inde, og da hun afslår, voldtager og slår han hende og truer hende til underkastelse. Anne søger grædende trøst hos sin veninde på vikarbureauet. De er begge amatørskuespillere og spiller på et amatørteater. Her låner de forskellige rekvisitter, så Anne kan forklæde sig til ukendelighed. Det er deres plan at fortælle ham, at den Anne, som har været vikar tidligere, nu har fået job på en restaurant i Marrakesh i Marokko. Næste gang Anne er vikar i firmaet, bliver det som direktør Olsens privatsekretær. Hun holder et vågent øje med ham og opdager, at sikkerheden er meget lemfældig, og at direktør Olsen er dybt korrupt. De ændrer deres planer lidt og udnytter den nye viden.

Legenes kendetegn. Bogen om legens semiotik.

af Jørn Martin Steenhold

Dette er det første store værk på dansk om begrebet leg med semiotik som tolknings redskab. Bogen er en 300 siders omfattende og sproglig smuk og original fortælling om begrebet leg og legens vigtighed i alle livets processer. Forfatteren har forsket i leg i mange år og er en original og modig pioner på området. Bogen er et resultat af mange års forskning i de betydningsdannende "tegn", der opleves gennem leg, og derfor betegnes som "legenes kendetegn". Han oplyser selv, at han er præget af mange af de interessante og vidende udsagn om leg, som "afdøde filosoffer og legeprofeter" har fortalt om og beskrevet de sidste 500 år, der stadig refereres til på trods af, at udsagnene tilhører en svunden tid. I forfatterens tolkning af leg beskriver han to slags tegn - logikkens tegn og retorikkens tegn. Kombinationen af de to tegn typer er interessant, fordi "noget", uanset om det er sandt eller falsk, i sig selv altid har betydning - for hvad er det, vi fortolker hændelserne som tegn på? Vi kan jo altid begynde at lege sandheden, værdi og betydning. Legenes kendetegn kommer således til at indgår i den daglige udvekslende og legende kommunikation. I første del af bogen introducerer han grundigt disse forskellige historiske opfattelser af begrebet leg. Herefter beskrives det opbrud og nybrud i holdningerne til leg, der er på vej her i begyndelsen af det 21. århundrede. For det er ikke længere, hvad leg er for en størrelse, men hvad leg gør ved de legende. Gennem bogens mange eksemplariske fortællinger og essays bliver læseren ført både helt tilbage til legens begyndelsen og langt inde i legens fremtid. Samtidig med at legenes forskellige kendetegn nuanceret og ret underholdende bliver forklaret og fortolket. If. forfatteren er leg generelt først og fremmest vigtige serielle oplevelse, der udvikler sig på basis af de legendes nysgerrighed, eksperimenter og personligt mod. Forfatteren beskriver og fortolker åbent de forskellige legetyper ud fra deres særlige kendetegn. Især de tegn børn opmærksomt mærker og sanser. Tegn i sig selv kan være spændende, udfordrende, gode eller dårlige, sanselige eller sanseløse, og tegnene får betydning for det legende barn, som åbent tør sanse og opleve dem. Det skal der kræfter, vilje og energi til, så derfor må den legende altid være modig og nysgerrig. Kendetegnene for de legende kommer til at stå for "noget", som kan være både brugbart, mærkbart og værdifuldt - "noget" dyrebart og betydningsfuldt. Tegnene får under alle omstændigheder værdi for den, der mærker dem. Bogen er nytænkende, meget original og samtidig meget smukt skrevet. Den er helt og holdent et produkt af forfatterens personlige innovative forskning i børns leg, - og heldigvis for det, for derved har vi nu fået et helt nyt, modige og utrolige værk om legen, livet og tilværelsen. Og med det er vi blevet indført i helt nye sider af legens væsen. Bogen får uden tvivl betydning for fremtidens legeforskning. skoleleder emeritus Regnar Larsen. Fremtidsforskeren Jørn Martin Steenhold har siden 1989 udgivet en række bøger, der både teoretisk og særdeles praktisk sætter legen fri til støtte for intelligens, kloghed og klogskaber. Han nyeste og betydningsfuldeste værker er "Sanser og sanselighed", "Børns leg med kundskab", "Børn og klogskab" - og sidst er udkommet "Legenes kendetegn". At finde frem til ham giver samme følelse, som den blinde høne må have, når den finder sit korn. Jens Raahauge, Dansklærerforeningen.

1980 Fødsel og de første dage

af Karin Ifanger

Autentisk beretning om min søns fødsel og de første dage. En helt almindelig historie i en helt almindelig familie.

FARVEL

af Flemming Kjær

FARVEL er en samling af personlige indtryk af hårrejsende og usædvanlig karakter, hvor tid, evighed, liv, død og andre basale livselementer passerer læserens indre blik. Ofte som en actionfilm. Undertiden nervepirrende, og ind imellem hjerteknusende med de mange skæbner, der vandrer lige ind i hjertet på selv de mest forstenede af os. Bogens konklusion er ikke et Johannes V. Jensens ”Nåede de færgen?” motiv, men bogens beretninger har som en rød tråd et tema, der bringer et godt ”We can do it!” budskab til alle. En bog, der vanskeligt lader sig forklare, men må læses. Vi tror ikke du vil blive skuffet!

Børn og klogskab

af Jørn Martin Steenhold

Ny grundig redigeret udgave af det klassiske værk om viden, børns indsamling af viden og beskrivelser af alle de viden områder børn leger med (372 sider). Bogen har gennem årene vundet udbredelse blandt pædagoger, lærere og forældre og anvendes både i vuggestuer, børnehave og skoler. Bogen beskriver 100 almen gyldige videnområder, som børn umiddelbart er optaget af og leger og eksperimenterer med gennem deres barndom. Denne nye udgave er desuden suppleret med en omfattende semiotisk ordliste, der henviser til hvordan børns leg omsættes til viden gennem legende læring. De 10 "klogheder", videnområderne, er hver for sig suppleret med en flersidet indholdsliste med "tegnene på læring". De 100 fortællende afsnit, hver for sig smukke sproglige og poetiske oplæg, er inspirerende ideer til emne og tematisk praksis. Derfor en uundværlig bog om børns legende læring og deres søgen efter viden. Bogen er nøglen til forfatterens projektet om "Det hele barn - Det hele menneske", der suppleres med bøger om leg, sansning, kreativitet, dannelse, legetøj og redskaber, spil, fortællende tegn og fortælling. skoleleder emeritus Regnar Larsen Fremtidsforskeren Jørn Martin Steenhold har siden 1989 udgivet en række bøger, der både teoretisk og særdeles praktisk sætter legen fri til støtte for intelligens, kloghed og klogskaber. Han nyeste og betydningsfuldeste værker er "Sanser og sanselighed", "Børns leg med kundskab", "Børn og klogskab" - og sidst er udkommet "Legenes kendetegn". At finde frem til ham giver samme følelse, som den blinde høne må have, når den finder sit korn. Jens Raahauge, Dansklærerforeningen.

Fluen på væggen

af Ka Br2

Mit første værk er en reflekterende bog. Den handler om hvordan det er at føle sig anderledes, udenfor og en del af en sammenhæng men alligevel i sin egen underlige bobbel. Den omhandler bl.a. hvordan jeg selv har haft det inden min diagnosticering fra det psykiatriske regi. Der er skjulte beskeder i nogle af historierne, find dem. Og husk overdrivelse fremmer forståelse, men andre gange virker realiteter som overdrivelser.

Hej ko og andre H.C. Lykke digte

af H.C. Lykke

Hej ko og andre H.C. Lykke digte er en blanding af haiku digte og andre digte på dansk og engelsk. Emnerne spænder fra krig til kærlighed og vrøvlevers til politik. Ex.: Hej ko er du væk - når jeg skal bruge dig nu - i mit Haiku digt. - Jorden drejer solen skinner - på en dag der forsvinder - om natten er månen herre - og dagene er blevet færre.

Barnets tarv ved skilsmisse

af Jesper Juul

Denne lille håndbog er skrevet af en af Danmarks mest erfarne familieterapeuter. Den forklarer kort og præcist hvilke hensyn, forældre bør tage til børns trivsel og videre udvikling, når de er i gang med en skilsmisse, som udvikler sig negativt og konfliktfyldt. Bogen er samtidig et forsøg på at opmuntre familie- og parterapeuter til at have mod til at stå midt i kaos sammen med forældre og børn, indtil alle parters reelle behov er imødekommet.

Livets Firnurligheder - novellesamling

af Adeline Dufour

“Livets finurligheder” er snapshot skildringer af en række skæbnesvangre øjeblikke, der bliver afgørende for hovedpersonernes livssituation og uundværligt rokker grundvoldende i fundamentet for deres tilværelses status quo. Dette er skildringer der rokker ved, og tvinger, det satte liv i et nyt perspektiv, om det er planerne for fremtiden, det magelige liv, selvbilledet eller overbevisningerne til døden og livets mening.

Vinger af blod 1 ~ Krydsning ~

af Constance Meincke

Krydsningsenglen Nirupha er alt andet end begejstret, da han bliver sendt afsted på en opgave, som livvagt for en af lysets engle, af nattens gudinde. Han må snart erkende, at opgaven som livvagt er alt andet end en standartopgave, da lysenglen Barilon efterlader sin novice Aylin på en bænk i seernes by, og forsvinder der fra. Sammen med Aylin begiver Nirupha sig afsted efter Barilon. En rejse der bringer dem gennem en verden, hvor ikke alt er, hvad det giver sig ud for, og hvor kaosgudens dæmoner lurer.

Fra nul til ni

af Cemile Nurcan

Bogen er et manuskript i genren drama.

13.5 test

af i am qwdqwdqwdqwd

wqdqwdqwdqwdqwdqwd

Rimelige Rimerier

af Christian Find

Små rim skrevet i en periode med svære psykiske problemer, at rime var en lettelse for mig

at overleve utroskab

af hanne ladegaard

Dette er en personlig beretning om tiden i fire år efter afsløringen af sin mands utroskab. Forfatteren fortæller hudløst om, hvad utroskaben gjorde ved hele familien. Over tid hører man om personlig sorg og krise, samt de valg, parret træffer for at finde hinanden og sig selv igen. Bogen henvender sig til alle, der kommer i kontakt med utroskab. Den er fyldt med trøst, frustration, håb, tanker, gode råd og skøre idéer.

Den ultimative guide til handel med binære optioner, for nybegyndere!

af Woddy Woodstock

Køb bogen nu og download E-bogen gratis på www. topptrading.com (Værdi 100 Kr.) Download koden finder du inde i bogen. Denne bog er en introduktion/lærebog for dig der er nybegynder i det nye fænomen som netop nu, florerer på internettet! Handel med Binary Optioner.(Binary Option Trading.) Handel med binære optioner, for små beløb, er blevet enormt populært over hele verden. Bogen er skrevet på et helt almindeligt og letlæseligt sprog, uden fremmedord og uforståelige tekniske fraser. ALLE, uanset alder, uddannelse, (eller ikke uddannelse) køn eller baggrund, kan lære at handle med binære optioner. Bogen her er tænkt som en mulig vej til en ekstra indtægt, for almindelige mennesker. Alle der har et ønske om, en ekstra indtægt til at lette lidt på det hårdt trængte husholdningsbudget, eller måske bare et ønske om at kunne forsøde tilværelsen for sig selv og sin familie vil få stor glæde og fornøjelse af denne bog. God fornøjelse. Woddy Woodstock.

Hvad en Krig kan Bringe

af Pia Elisabet Lauridsen

Eventyr i stil med H.C Andersens eventyr, samt Deltoras Bælte og Ringenes Herre. Aldersgruppen er primært unge (10 år til 18 år). Historien kan også bruges i undervisning, angående skrivestils-udvikling over en årrække (i dette tilfælde 10 år af forfatterens liv) samt omkring metaforer, symbolik m.m. Kan læses højt for yngre børn (over 7 år gamle) med egen-censur fra højtlæserens side. Findes også som E-Bog.

Englebarnet Pablo

af Birthe Jørgensen

Når noget så utænkeligt sker, som at et fuldbårent spædbarn dør, så vil man uværgeligt stille spørgsmålet : hvorfor ? Er livet blot en usammenhængende blanding af vilkårlige og meningsløse tilfældigheder, eller er der en dybere mening med livets alvorlige hændelser ? Dette spørgsmål bliver en ledetråd for forfatteren Birthe Jørgensens igennem det lange sorgforløb, som følger efter tabet af hendes første søn Pablo. Det er ved hjælp af psykoterapi, slægtsforskning og karmisk astrologi, at hun ender med at finde en mening med, at hendes barn skulle dø. Svaret kommer på uventet vis, da hun bringer en gammel familiehemmelighed frem i lyset. Der lå en transgenerationel arv begravet i familiens historie, som kunne forklare, hvorfor denne tragiske begivenhed skulle ske for lige præcis hende. Det var ikke en tilfældighed. Det var heller ikke hverken en straf eller en fatalitet. Det var en livsopgave, som skulle gennemleves for at nå frem til en større visdom omkring, hvad det vil sige at give eller tage livet, værdien af et barn og forældreansvarlighed. Denne meget personlige fortælling beskriver et sorgforløb med dets forskellige etaper, sådan som forfatteren oplevede det. Bogen giver indblik i den kamp, det er at tilegne sig et liv igen efter tabet af et spædbarn. Hvordan det er at være på barselsorlov uden et barn, at vende tilbage til arbejdspladsen, og hvordan de følgende graviditeter bliver påvirket på forskellig vis af tabet. Beretningen strækker sig over en 9 årig periode, og den giver hermed et perspektiv over, hvordan oplevelsen af tabet udvikler sig efterhånden som tiden går.

Quiet Please - Vi Tegner

af By Stine Reintoft Reintoft

QUIET PLEASE- Vi Tegner!! By Stine Reintoft Den største glæde i mit liv har altid været at tegne. Der er aldrig gået en dag, hvor jeg ikke har haft lyst til at tegne, fordybe mig og tage et pust fra hverdagen ind i farvernes univers. Glæden ved at tegne og male fik jeg fra min morfar,,Kunstmaleren Paul kastrup der stort set har lært mig alt det,jeg kan idag. Jeg vil med denne malebog håbe, at folk i alle aldre vil hygge sig ved selv, at lægge de farver på illustrationerne som de kan li. På min hejmmeside på Facebook; Quiet Please-By Stine Reintoft-, kan man dele sine farvelagte tegninger, samt på Instagram siden;QUIETPLEASE_BYSTINEREINTOFT,hvor man kan like og evt. lade sig inspirere af andre. Så kast dig ud i dit eget farveorgie. Bogen er tænkt som afslapning og fornøjelse til rolige stunder. En ny trend er lanceret i Danmark. Stine Reintoft Illustrator og Owner af By Stine Reintoft.

Det her er så mig

af August H. Stapput

Har du nogensinde haft lyst til at læse en blog i bogformat? Er du vild med duften af en bog? Hvis svaret er ja til begge dem, så er denne bog den helt rigtige for dig. "Det her er så mig" er en samling af alle blogindlæggene på bloggen www.detherersaamig.dk, men samtidig er der også en masse ekstra ting, som ikke kan findes på bloggen. August H. Stapput, der har skrevet denne bog, har kun skrevet denne bog. Han har ikke skrevet andre, men én gang skal vel være den første?

Fluen På Væggen - Parasitten har Generaliseret Angst, OCD og Socialfobi gemt i kroppen

af Ka Br2

Dette er 2. bog i digtsamlings trilogien, Fluen På Væggen. Her følger man tankerne der kan opstå hos et individ når alt går galt, den nemmeste udvej er opgivning af sin egen eksistens, den valgte hårde udvej er at forvandle sin parasit af en diagnose til en samarbejdspartner. Følg med i Pigen med de mange øjnes rejse gennem det syddanske psykiatriske system.

Tag katastrofer alvorligt - også før de sker

af Christian Leth

Bog for alle der har ansvar for mennesker og værdier. Bogen omhandler beredskab, alamering, aktion og evakuering samt forhold som gidsel, imagekatastrofer og uddannelse.

Udbrændt

af Arabella Neuhaus

En lille let læst bog for den, der er slået ud af stress og føler sig udbrændt. I bogen kan  du finde svar på f.eks: • Hvorfor har jeg det sådan? • Hvad kan jeg gøre? • Hvornår går det over? • Hvem kan hjælpe mig? • Hvad med mit arbejde? • Hvordan skal jeg forholde mig, når jeg bliver kontaktet af jobcentret? • Er der noget godt ved at have det som jeg har det? • Hvordan kommer jeg videre? Og mange andre spørgsmål, der kan hjælpe dig igennem. Bogen er nem at overskue og kan bruges som opslagsbog, netop fordi man som udbrændt ofte ikke har overskud til det helt store. Forfatteren Arabella Neuhaus er socialrådgiver og har i mange år arbejdet med mennesker med stress i forskellige sammenhænge. Hun har selv været udbrændt og ved derfor hvad man har brug for i den situation. www.udbrændt.net  FB: Udbrændt

En Anden Tid

af Henrik Larsen

Ida er en ganske almindelig 13-årig pige i Nakskov. Lige indtil den dag, da en lille håndfuld underlige personer påstår, at de har brug for hendes hjælp til at flygte fra deres arbejdsgiver... 6000 år ude i fremtiden! "En anden tid" er TidsAmbassadens første bog, og starten på Idas eventyr og udfordringer med at håndtere tidsrejsende, monstre, robotter, og muligvis endda hverdagen, i Nakskov og i tid og rum.

Barndomskanon

af Jørn Martin Steenhold

Bogen er nytænkende, meget original og samtidig meget smukt skrevet. Den er helt og holdent et produkt af forfatterens personlige innovative forskning i BARNDOM . Forfatteren, pædagogen og fremtidsforskeren Jørn Martin Steenhold har udgivet en række bøger i forbindelse med projektet "Det hele barn. Det hele menneske". Bøgerne sætter både teoretisk og særdeles praktisk leg og viden fri til støtte for intelligens, kloghed og kundskaber. Barndomskanon er en bog, man ikke kan undvære, da den er fundamentet for hans mange andre udgivelser - Legenes kendetegn, bogen om legens semiotik - Sanser og sanselighed - Den kreative udfordring - Legende læring i børnehøjde - Børns leg med kundskab.

Lev godt uden Gluten og Mælkeprotein med minimal Stivelse

af Gitte Pynt

Alt for mange kogebøger har gluten og mælkefri opskrifter, hvor de er Laktosefri. Hvis man som mig har Allergi overfor Gluten og Mælkeprotein er der ikke mange opskrifter tilgængelige. Nu har jeg lavet ca. 104 sider med dejlige opskrifter , som er sunde og med minimal stivelse for alle også dem med gluten og Mælkeprotein Allergi

IVS - Iværksætterselskaber

af John Hannover

En gennemgang af de nye IVS eller Iværksætterselskaber, med fokus på på nystiftelser, og regler, som mange etablerede glemmer. Gennemgang også af regnskabspligt, mulighed for holding - sågar lukning af IVS + meget andet og en stor indholdsfortegnelse, der gør bogen venlig som opslagsværk

Evigheden i mit hjerte

af Ann Wogbagan

Da Ann var 6 år gammel blev forældrene skilt og moderen forlod hjemmet sammen med Anns nyfødte lillebror. Ann og lillesøsteren blev tilbage hos faderen. Faderen giftede sig igen og hele Anns opvækst var præget af den traumatiske oplevelse, svigt og konflikter. Teen age årene var domineret af uro og rastløshed og et følelsesmæssigt kaos som kastede hende ud i et selvdestruktivt liv, hun ikke selv havde kontrol over. Den første pibe hash blev røget nytårsaften, da hun var 14. Som 15 årig kom hun fast nede på APs krostue for at sidde og drikke øl. Hun var på speed til musikkoncerter som 16 årig, og da hun var 18, prøvede hun at fixe pakistanerpiller. Ann kom helt ud over kanten. Efter en speednedtur kom der frygt ind i hendes liv og en længsel efter at blive fri. Hendes søgen efter frihed ledte hende dybt ind i New age verdenen....Indtil en dag, hvor Ann oplevede et overnaturligt indgreb i sit liv og fik en oplevelse som forvandlede hende for altid.....

Personlig virksomhed - Enkeltmands & I/S

af John Hannover

En gennemgang af personlig virksomhed inkl. PMV - personlig mindre virksomhed og I/S - regler, skat, moms, A-kasse, offentlige krav, lukning og meget andet

Mafiaen forklaret for turister

af Augusto Cavadi

Den, der beslutter sig for at besøge Sicilien, stiller sig – af nysgerrighed eller frygt – nogle spørgsmål om mafiaen. Hvad er den egentlig for noget? Hvordan fungerer den? Og hvilke skader forårsager den? Denne lille bog besvarer de oftest stillede spørgsmål ærligt og redeligt, uden at skjule mafiaens ugerninger (der tilsøler den smukke øs omdømme). Men bogen fjerner også enhver grundløs frygt hos den, som tror, at man i de sicilianske gader udsætter sig for større farer end i resten af verden.

2 ingredienser opskrifter - kager, is, snacks og desserter

af Anne Hansen

2 ingrediens opskrifter- En bog med opskrifter, hvor du kun behøver 2 helt almindelige ingredienser til at lave kager, småkager, desserter, is, slik og snack. Opskrifterne er super enkle og lette at gå til. En bog der passer til både mænd, kvinder, ældre, yngre, børn og voksne- ja den passer til alle, som ønsker en opskriftbog, som er uden nogen dikkedarer. Kun 2 ingredienser og så er du igang- lettere bliver det næsten ikke. God fornøjelse.

FRADRAG

af John Hannover

Fradrag i skat - Skatteregler og skattepraksis for virksomheder og selskaber

Jack på Månen

af Tatiana Rusuberg

Bogen er på russisk. Den danske udgave kommer snart. Han hedder Zhenja, men alle her kalder ham Jack fordi ingen kan udtale hans rigtige navn. Han bor sammen med sin mor, går i skole, laver en gang imellem ballade og ryger lidt hash. Med andre ord, er han en ganske almindelig 14-årige dreng – russisk dreng i Denmark. Han har lært det nye sprog og blev vant til at være dus med skolelærere og kalde dem ved fornavn. Men så gifter hans mor sig igen, og de flytter i den nye stedfars hus – en stor moderne ejendom som bag en låst dør gemmer på en mørk hemmelighed. Snart vil Jacks og hans mors liv afhænge af om det lykkes ham at løse "Glasslottets" gåde… "Romanens værdi ligger i det, at hovedpersonen lærer at modstå vold, finde nogle støttepunkter og ikke svare på det onde med det onde. Romanen hører ikke til ungdoms litteratur eller voksen litteratur. Det er en menneskelig bog… Jeg har læst dens budskab sådan: uanset hvor hårdt skæbnen slår dig, giv ikke op, kæmp. Og forbliv et menneske." (En læser)

Blandede Bolcher

af Torben Brandstrup

Denne Bog er Torben Brandstrup's Kærlighedserklæring til to af de bedste Humorister Storm P. og Jesper Klein, som var før humoren blev til hån.

Vulkanens skygge

af Claus Schneider

Så begyndte præsten at tale igen. Jeg stirrede på de mange lys mens de endeløse uforståelige ord fra præsten fik mig til at falde hen. Min røde hær af lys så ud til at kæmpe en udholdenhedskamp mod Maximóns enlige sorte lys. Det sorte var stærkt, og et efter et faldt de røde lys på slagmarken, brændt op af den flammende kærlighed. Det sorte lys blafrede, men brændte. Maximóns hjælper tændte et røgelseskar og gik rundt i hele rummet og rensede det med røgelsen. Til sidst blev røgelseskaret kørt rundt om mit hoved tre gange. Jeg døsede yderligere hen mens hele min opmærksomhed blev fastholdt af krigen mellem lysene. Præsten messede uforståelige ord, mens min hær langsomt blev mindre og mindre, indtil det sidste røde lys gik ud og det sorte stod alene tilbage. Et forlist forhold sender Jørgen til Guatemala. Han flygter fra kæresten, men hun følger med i hans tanker. I San Pedro får det dog en hurtig ende, da han forelsker sig og kommer i konflikt med en fastboende udlænding. Men han indser ikke konfliktens egentlige årsag.

Strøtanker

af Finn Dalum-Larsen

Ungdomsdigte der udtrykker en søgen efter mening

Når blodet binder og sjælen svinder

af Annemette Victoria Laursen Vig

Kan man opnå det perfekte? Ana fortæller mig at jeg skal blive ved med at stræbe efter det perfekte, for hvis jeg bliver perfekt så vil alle andre kunne lide mig. Ana er min spiseforstyrrelse, og når jeg fejler, så straffer hun mig. Skaden jeg påfører min krop er som en belønning for den psykiske skade jeg igen og igen påfører min krop og sind. Digt samlingen ”Når blodet binder og sjælen svinder” er en sandfærdig beretning om en piges forsøg på at opretholde lysten til livet, at opnå det umulige, kæmpe i mod sit eget sind, navigere rundt i en svær familiesituation samt forsøge at finde en udvej i dette levende helvede, som hun syntes at befinde sig i. " Det første er at få folk til at forstå, eller i det mindste acceptere at der er andre unge som er igennem det samme som jeg. Jeg vil gerne have at folk skal få et indblik i hvor ambivalent man kan være i forhold til tankerne om at blive rask og hvorfor det er så svært. Det andet formål er, at jeg gerne vil åbne mine tanker og følelser op til andre unge som sidder i samme situation, som måske ikke selv kan sætte ord på den problemstilling de sidder med. Jeg ønsker at give dem en forhåbning om, at der er lysere på den anden side, samt at recovery bestemt er en mulighed. Jeg håbet i vil læse bogen med interesse og et åbent sind. "

Fjende ombord!

af Asger Nørlund Christensen

Fjende ombord! Under den 1. slesvigske krig (1848 – 1851) er Peter August Halmøe, som er officer, med på det danske krigs skib, Christian VIII, da en skjult fjende sprænger skibet i luften. Halmøe jager den hemmelige agent, fanges af de slesvig-holstenske soldater og tvinges til at sejle i Europas første u-båd. I en spændende jagt tværs over havet ender det i kamp skib mod skib, mand mod mand. Asger Nørlund Christensen (f. 1964) er søfartshistoriker og sejlskibssømand og har beskæftiget sig med havet siden sin ungdom. De mange år med bevaringsværdige træskibe har givet ham en stor viden om det praktiske arbejde ombord og den akademiske karriere har givet solid historisk baggrund for at fortælle en god historie, sat i de rigtige rammer. Lektørudtalelse fra Dansk Bog Central: ” Bogen er elementært spændende og langt hen ad vejen en decideret pageturner.” Anmeldelse i Træskibsejernes blad: ”Fjende Ombord går for fulde sejl gennem en meget spændende brydningstid i dansk historie. Det er en fornøjelse at læse om Peter, der med friskfyragtig mandighed og håret tilbage oplever det ene drama efter det andet. Bogen skal hermed anbefales, og vi må håbe, at Asger Nørlund Christensen fortsætter med at skrive romaner som denne. ” Jens Riise.

Fortællinger og skitser fra mit Liv

af Niels Fjord

Niels Fjord fortæller historier om sit liv og sin slægt i Vestjylland. Bogen er krydret med hans tegninger og skitser.

Germanske Krigere

af Kenny Arne Lang Antonsen

En kronologisk historisk illustreret bog, der gengiver oldtidens og den tidlige middelalders germanske krigere samt deres udstyr og beklædning.

Granskoven

af Henriette Tea Hansen

Dette er første af flere kommende bøger om Klara og hendes liv…. Klara er omkring 12 år, og hun bor i Helsingør med sin mor, far og lillesøster Josefine.. I denne bog hører vi om Klaras jul..

Den kreative udfordring

af Jørn Martin Steenhold

"Det, der er galt med kreativitet, er, at man aldrig helt kan vide, hvornår den indfinder sig". - Kreativitet er en pludselig indsigt, der giver ny forståelse, forklaring og bevidsthed. - Det, vi ikke ved, må vi enten til at opdage, opfinde og udforme - og gennem den proces får vi det uden tvivl både sjovere og mere interessant sammen. - Bogens fortællinger er leg med kreativitet og alle de elementer, der indgår i dette begreb. Bogen er en del af projektet: Det hele barn Det hele menneske. Projektets andre udgivelser handler om barndom, leg, sansning, tegn og kendetegn, spil, fortælling, legetøj og redskaber - og om fremtidens børn.

TUBERKULOSEN - en lille kulturhistorie

af Jim Thuesen Pedersen

Denne lille kulturhistorie om tuberkulose er en opdatering på basis af håndbøger, artikler og egne erfaringer fra 30 års professionelt arbejde med tuberkulosen. Bogen er en række små fortællinger om de forskellige facetter af infektionssygdommen tuberkulose, hvor der bl.a. lægges vægt på sygdomsbillede, diagnostik, behandling, forebyggelse og udryddelse af sygdommen. Bogen henvender sig til mennesker, der uden større forudsætninger kan få en kort aktuel oversigt over et stort emne, som efter min opfattelse også i dag kan være af interesse.

Når du ser ned i en afgrund

af Karin Thorlacius

På en åben plads lidt uden for Gammel Rye har en sigøjnerklan slået sig ned for at fejre bryllup, men mens sigøjnerne danser og fester, står en mand i krattet og iagttager det hele. Da brudeparret trækker sig tilbage til brude vognen, eksploderer den, og de to unge omkommer i flammerne. Drabschef Jacob Tofte bliver tilkaldt. Hvad der i begyndelsen ser ud til at være et trist, men hændeligt uheld, viser sig kort efter at være starten på en kæde af brutale drab på mennesker med sigøjnerbaggrund. ”Når du ser ned i en afgrund” er en spændings roman, der sætter fokus på romaernes liv og kultur på godt og ondt. Fascinationen, men også misbilligelsen og udgrænsningen af det, der er anderledes, er i centrum for denne roman, som foregår i Danmark, Tjekkiet og Sydfrankrig. ”Når du ser ned i en afgrund” er den anden roman ud af en trilogi med makkerparret drabschef Jacob Tofte fra kriminalpolitiet i Århus og hans meget unge og lidt skæve medarbejder, Lena Aldera. KARIN THORLACIUS og CARSTEN HANSEN har en mangeårig faglig platform som lektorer og foredragsholdere. Med spændingsromanen ”Den endelige løsning” slog de igennem som forfattere. Romanen fik en flot lektøranmeldelse. "Den endelige løsning er en absolut velfungerende historisk krimi med et godt og effektivt plot og en interessant historisk baggrund.” Torben Wendelboe