SAXOs forlag

Bøger udgivet af SAXOs forlag

KRIMINOVELLER og ANDRE HISTORIER til gys og hygge

af Anne Jørgensen Lilleager

Gå ikke glip af fire hæsblæsende og anderledes krimier med overraskende slutninger samt tre spændende og underholdende psykologiske thrillere med hver sit budskab til eftertanke og en syret og meget anderledes historie Anne J. Lilleager skriver i et medrivende sprog, der har stor underholdningsværdi og dybde

HANNAS VERDEN Ve' du hva'?

af Anne Jørgensen Lilleager

Hanna er fem år. Hendes bedste ven er Ole, der er hendes kat. Hun fortæller ham alting, og han går med alle vegne. Hjemme hos hende bor Ole, hunden Pia, hesten Bjørn, mor, far og en meget farlig edderkop. Hun fortæller også om sin legekammerat Jens, og om dengang hun gik i børnehave. Citat fra bogen: Og ve’ du hva’? Der er en meget farlig edderkop ude på dasset. Den kravler rundt oppe i hjørnet, når jeg sidder der. Så falder den ned i en lang tråd, kravler op og falder ned. Den kigger på mig hele tiden. Men så lukker jeg øjnene og løber hurtigt ud, inden edderkoppen opdager det. Bogen har både almen og historisk betydning, idet den fortæller om et barns følelser, leg og forestillinger. Samtidig giver den et glimt af tiden 1947 i børnehaven og til 1950, som er historiens udgangspunkt. Historien, der bygger på forfatterens erindringer, egner sig til højtlæsning for mindre børn. Den er fortalt i jeg-form og er hele vejen igennem fremført med den femåriges måde at tænke på. Bagved ordene ligger smil og eftertanke for voksne.

KOSTESKABET

af Anne Jørgensen Lilleager

Der lyder et kæmpe brag, som om hoveddøren bliver sparket ind. Stefan rejser sig og rykker febrilsk og hurtigt baglæns. Kosteskabsdøren står åben som nærmeste mulighed for flugt. Han når lige at lukke den efter sig. Døren til stuen ryger op. Ind kommer John Superstar hætteklædt og med en revolver i hånden. Han laver et flyvespring over støvsugeren, får det ene ben viklet ind i slangen, som lægger sig over hans fod, og får i farten ved forsøget på at vikle sig ud, kosteskaftets metalafslutning smasket midt i hovedet, oven over næsen. Det ublide slag flækker hans ene øjenbryn og laver et blødende sår i panden. Blodet flyder ned i hans øjne, mens han i blinde småløber fremad og forsøger at finde balancen. Han ramler ind i bordet, Stefan sad ved få minutter før, og ender på gulvet. Han taber revolveren, som han på mirakuløs vis stadig havde i hånden, og kommer samtidig til at sparke til skyderen, så den ryger hen over gulvet. ”Av for Fucken up mine ribben, for Helvede,” råber han og tager sig til brystet.