Politikens Forlag

Bøger udgivet af Politikens Forlag

Alba

af Cathrine Errboe & Malene Schwartz

Alba Schwartz (1857-1942) var en begavet og kunstnerisk kvinde, som drømte om et liv ved teatret, men endte som borgmesterfrue i Danmarks mest berømte kunstnerkoloni i Skagen. Som mor var hun vidne til sit livs tragedie, da hendes ældste søn, Erik, døde under en akut operation på familiens spisebord. Tabet var ubærligt, og Alba Schwartz kastede al sin kærlighed og opmærksomhed på sit yngste barn, Walter, som blev hendes et og alt. Med årene voksede hendes behov for at kontrollere og styre ham, og båndet mellem mor og søn udviklede sig til et dramatisk forhold af Strindbergske dimensioner, som fik fatale konsekvenser for dem begge og ikke mindst for de koner og børn, der blev en del af familien.  Malene Schwartz var fem år, da hendes farmor døde, og de to nåede aldrig at møde hinanden. I 2009 besluttede hun sig for at undersøge, hvem hendes farmor egentlig var. Det bragte hende på en udfordrende og overraskende rejse tilbage i familiens historie. I bogen fortæller Malene Schwartz ærligt og usentimentalt om sin dominerende og kompromisløse farmor, og de spor hun satte sig i familien og især i Malenes egen far, Walter Schwartz.

Iqbal Farooq på Bornholm

af Manu Sareen

Iqbals skole skal sælges til tyskeren Von Zwetllerswein Gehundden på grund af finanskrisen. Faktisk vil han købe hele Danmark. Det kan ikke lade sig gøre, for det står i Grundloven. Men pludselig er Grundloven væk, så nu er hele landet i fare. Samtidig har onkel Rafiq en flok somaliere efter sig, fordi han har solgt dem tre tons bøgeblade i stedet for Khat. Så han flygter med på Iqbals lejrskole til Bornholm, hvor det vrimler med skumle tyskere. Og noget tyder på, at det også er her, Grundloven befinder sig …  Om forfatteren: Manu Sareen er far til tre, politiker og forfatter til bl.a. Hvad fætter gør er altid det rigtige, Klods Hassan og serien om Iqbal Farooq, som han modtog Danmarks Skolebibliotekarers Børnebogspris for sidste år.

Body Finder

af Kimberly Derting

Violet er ikke en helt almindelig 16-årig pige, hun har en særlig evne til at fornemme hvor de døde ligger skjult. Hun kan hører deres ekko. Kun Violets forældre og hendes barndomsven, Jay, kender hendes hemmelighed. Det er længe siden hun har brugt sine særlige evner, men pludselig slår en morder til, og Violet inddrages ufrivilligt i opklaringsarbejdet. Violet får hjælp fra Jay, som hen over sommeren har forvandlet sig fra en dreng til en smuk ung mand, og Violet må gradvist erkende, at hun er ved at falde for ham. Selvom hun prøver, bliver det sværere og sværere for hende at undertrykke de stærke følelser hun har for ham. Samtidig bliver Violet involveret i eftersøgningen af morderen, og er pludselig tæt på at blive hans næste offer. Presseklip” Dertings debut viser hendes usædvanlige talent for at kombinere beskrivelsen af dagligdags teenageliv med et paranormalt plot, hvilket sammen med afsnit set fra en seriemorders synsvinkel skaber en uhyggelig pageturner. En stærk debut fra en lovende forfatter.” Publishers Weekly  ”Kimberly Derting fortjener den største ros for at skrive en historie som aldrig taler ned til sin målgruppe … hendes historie er uhyggelig, sexet, følelsesladet og fuldstændig fængslende.” – Teens Read Too, Gold Star Award.   Anmeldelser: ****** ‘BODY FINDER’-serien: ‘Ekko fra de døde’ fanger fra første side. En rigtig sød kærlighedshistorie, som foregår i alt andet end idyl, nemlig i en skov, hvor en pigemorder dræber for fornøjelsens skyld. Det er realistisk, gustent, rigtig uhyggeligt og virkelig, virkelig spændende. En 6-stjernet oplevelse, som jeg ikke har oplevet så god siden Alice Seebolds ‘Her fra min himmel’.

Body Finder 2

af Kimberly Derting

Violet kan høre ekkoer fra de døde, som nogen har slået ihjel, og hun kan fornemme de aftryk deres mordere bærer rundt på.Endnu er det kun hendes forældre og kæresten, Jay, der kender til hendes hemmelighed. Men da hun finder liget af en lille dreng og FBI viser interesse for hende, er hun i fare for at få afsløret sine særlige evner. Violet kæmper for at skjule dem og forsøger at leve et så normalt liv som muligt, men samtidig bliver hun, uden at vide det, pludselig offer for et andet menneskes sygelige besættelse.

Sødt & blødt

af Lene Holme Samsøe

Strik med kærlige tanker Det er hyggeligt at strikke babystrik! At se små bluser og trøjer vokse frem på pindene, mens man drømmer søde drømme om den lille ny.  Sødt & blødt - strik til små prinser & prinsesser indeholder klassiske opskrifter på strik til de 0-3 årige: f.eks. uldne undertrøjer, raglantrøjer i flere varianter: bløde og romantiske til pigerne og enkle og seje til drengene, huer, vanter, en skøn aransweater, dejlige tæpper, en sød bamse og meget mere. Flere af modellerne er strikket i flere variationer, for at vise hvor nemt det er at variere en model, når man blot har en god grundopskrift.  Alt er strikket i bløde og lækre naturgarner og blide pastelfarver. Både begyndere og øvede kan være med, da modellerne er lavet i enkle strikketeknikker, men med små detaljer, der giver arbejdet en flot finish. Forrest i bogen forklarer Lene Holme Samsøe om strikkefasthed og valg af størrelse. Her findes også en liste over de mange forskellige garner, der kan bruges til bogens modeller. For de fleste af modellerne kan strikkes i flere forskellige garnkvaliteter – uld eller bomuld, dyre eller billige. Så man vil kunne finde garn der kan bruges i selv i den mindste garnbutik. Bagest i bogen findes et afsnit med tip & teknikker.

Turen går til Wien

af Christine Proksch

Oplev Wien med Turen går til Apfelstrudel eller græskarkage med chili? Den elskede klassiker eller en dristig nyskabelse? Wien svinger konstant mellem klassisk og cool. Fra Hofburgs pompøse barok til Hundertwassers skæve univers. Wienervals på slottet og technofest ved Donau. Kagen serveres stadig på plyssofaer under tunge lysekroner. Herr Ober, en af hver, bitte! Turen går til Wien dækker hele indre by og en række spændende kvarterer inden for og uden for Ringen. Tag også med helt ud til bygrænsen til Wienerwald og områderne nord for Donau.

Turen går til Bornholm

af Kristoffer Holm Pedersen

Oplev Bornholm med Turen går til Helligdomsklipperne, Kamelhovederne og Ekkodalen. Magiske bautasten og japansk billedhuggerkunst. Glaspusteri og keramisk værksted. Eller døsigt strandliv ved Dueodde. Sild og brændevin er tilgængeligt alle steder. Bornholm er et eksotisk koncentrat – langt ude i Østersøen. Turen Går Til Bornholm dækker den største by Rønne, øens klippe- og kyststrækninger, Bornholms bagland og Ertholmene. Bogen er en del af serien Turen Går Til Danmark.

Turen går til Vietnam

af Niels Fink Ebbesen

Vietnam vågner. Fiskerne vender hjem med nattens fangst, som senere tilberedes med citrongræs, chili og koriander. I højlandet dufter morgenluften af roser og fyrrenåle. Landsbyens gamle mænd stiller op til dagens første skakspil. Hanoi strækker sig yndefuldt med tai- chi i parkerne. Ho Chi Minh City summer allerede af liv. Good morning, Vietnam. Turen Går Til Vietnam dækker storbyerne Hanoi og Ho Chi Minh City, bjergene i nord, det centrale Vietnam, kysten og højlandet i syd samt Mekong og Phu Quoc.

Turen går til Prag

af Hans Kragh-Jacobsen

Turen Går Til Prag dækker alle centrale kvarterer, og tager dig med ud til Vinohrady, Zizkov og Holesovice. Gå på opdagelse i Prags skæve brostensgader, snup en improviseret jazzkoncert på Karlsbroen og nyd roen på den jødiske kirkegård. Drik en kop kaffe i overdådige kagetempler, der smager af verden af i går. Eller tag metroen ud til gamle arbejderkvarterer, hvor kunstnere og nytilflyttere sætter dagsordenen.

Turen går til Alsace, Lorraine & Champagne

af Torben Kitaj

Oplev Alsace, Lorraine og Champagne med TUREN GÅR TIL Stig på Strasbourgs lydløse sporvogne og besøg Europaparlamentet og middelalder gadernes hyggelige winstuber. Følg vinruten gennem bindingsværks byer som Colmar ogRiquewihr. Fyld maven med foie gras og tarte flambée. Tag på traveture i Vogeserne og den grønne Alsace-dal. Lad propperne springe i Champagne. Og få anderledes oplevelser i byer som Mulhouse, Metz, Reims og Nancy. Turen Går Til Alsace, Lorraine& Champagne dækker Strasbourg og Alsace fra nord til syd samt Lorraine og Champagne.

Turen går til Paris

af Aske Munck

Turen går til Paris dækker de centrale kvarterer bl.a. Marais, Latinerkvarteret, Bastille, Saint Germain, Montparnasse og Montmartre. Tag også med ud af byen til Versailles og Disneyland. Smørbagt croissant og morgentrafik. Nattens fest i Marais er fortid. På rulleskøjter til Louvres verdenskunst og videre til Seinens bred. Frokost på Café de Flore – er Karl Lagerfeld til stede? Chanel, genbrug og tegneserier – det er tid til at nærstudere dagens indkøb. I Parisermoskeen står myntete dampende klar.

Turen går til Polen

af Lise Hannibal

Se det nye Warszawa, hvor bygninger i glas og stål skyder op blandt kommunismens beton. Udforsk Krakóws middelalderby og finerenæssancebygninger. Snup en dukkert ved Østersøkystens kridhvide strande, og få uforglemmelige naturoplevelser i Tatra- ogSudeterbjergene og urskoven Bialowieza.

Turen går til New York

af Minna Skau

Dyk ned i et sydende hav af gule taxaer, gigantiske lysreklamer og speedsnakkende prædikanter. Swing gennem gaderne med bohemer, filmstjerner og wannabes. I zigzag mellem svedige, sorte soulbarer, rå graffiti og storbygak. Svimlende skylines, verdenskunst og alverdens kulturer, der nægter at blive sat i bås. New York kan være lige, som du vil have den. Find den, form den, føj den og bøj den. Turen Går Til New York dækker hele Manhattan samt Brooklyn, Queens, The Bronx og Staten Island.

Turen går til Sardinien

af Cecilie Marie Meyer

Gå gennem Supramontes dramatiske klippelandskaber, forbi Sinis-halvøens forladtepilgrimsbyer og begrav tæerne i sandet på paradis-stranden Is Arutas. Tag på cruise langs smukke Costa Smeralda, stil sulten med sardisk barbeque i Sassari og træd danseskoene i Cagliaris energiske natteliv.  Bogen dækker hele Sardinien, foruden livsnyderøen San Pietro og Maddalena-skærgården.

Turen går til Det Nordøstlige USA

af Louise Kastrup Scheibel

Hæsblæsende storbystemning og vandreture i vildnisset. Hurtige highways og amish-folk i hestevogn. Æblecider og ahornsirup. Fra Atlanterhavets vilde kyster til Adirondacks hundrede bjergtoppe. Dette hjørne af USA favner New Englands rødgule efterårsfarver, mikrobryggerier og magtens korridorer i Washington D.C. Turen Går Til det nordøstlige USA dækker New England med New Hapmshire, Vermont, Maine, Massachussets og Boston, samt Pennsylvania, New Jersey, Washington DC og New York. Fold omslagets forreste flap ud og se bogens områder.

Turen går til Schweiz

af Linda Danielsen Røygaard

Oplev Schweiz med TUREN GÅR TIL  Toget går præcist som et Rolex. Mod cool Zürich, kunstneriske Basel og kosmopolitiske Genève. Videre til øko-landsbyer, som klinger af kobjælder og kukure. Forbi mondæne byer, som smager af vin og wellness. Skinnerne snor sig mellem sneklædte Alper, som strækker sig mod en knaldblå himmel. Og fortsætter mod Jungfraujoch, toppen af Europa.  Turen Går til Schweiz dækker Zürich og Basel, Nordøstschweiz med Bodensøen, Østschweiz, Tessin i syd, Luzern og Centralschweiz, Bern og omegn, de høje Alper og Genève  og vestlige Schweiz.  Om forfatteren  Linda Danielsen Røygaard (f. 1961) er kommunikationsrådgiver og forfatter. Er uddannet indenfor sprog og kommunikation ved Handelshøjskolen i København og Københavns Universitet. Harboet og arbejdet flere år i Zürich og har oplevet Schweiz fra bil og tog, på mountainbike og ski,til fods og med skib.

Grønt grundkøkken

af Nikolaj Kirk & Mikkel Maarbjerg

Grønt grundkøkken er en ny bog med 400 siders inspiration til at få mere grønt ind i sin hverdagsmad.  Nogle kunne godt tænke sig at indføre en kødfri dag om ugen. Andre har brug for nye ideer til tilbehøret til koteletten eller fisken – eller har måske ligefrem lyst til at gå hele vejen og prøve at leve vegetarisk. Men uanset hvad har rigtig mange i disse år behov for – og lyst til – at få mere grønt på tallerkenen i hverdagen.   Nikolaj Kirk og Mikkel Maarbjerg, som i 2010 havde succes med deres store smukke kogebog Grundkøkken, har med denne nye bog ønsket at vise, at man både bør og kan tage grøntsagerne seriøst og løfte dem op på et plan, hvor de snildt kan konkurrere med kød og fisk. Grøntsager er utroligt varierede i deres smag, og jo mere man leger med dem, jo bedre bliver man til at bruge dem – og jo mere kommer man til at holde af dem.  Det afspejler bogens 230 opskrifter. Hovedkapitlerne dækker Salater, Supper, Forretter, Hovedretter, Landkøkken, Småretter, Sovse, Sprødt og Drikke, og inden for de enkelte kapitler finder man en stor variation af sammenkogte retter, salater, tærter, pasta- og nudelretter, risottoer, omeletter, falafel, forårsruller, pizza osv. Der er tofu, bønner og linser i bogen, som man vil kunne finde det i traditionelle vegetarbøger, men slet ikke i samme mængde. I stedet har Kirk og Maarbjerg fokuseret på kål og de nordiske rødder, og så har de ikke mindst lavet en opskriftssamling med lige dele dansk mad og verdensmad, fordi man i fx Indien er utrolig gode til at arbejde med netop grøntsager.  Bogen har endelig, men ikke mindst en stor leksikal del, hvor man kan blive klogere på de enkelte grøntsager, herunder fx forskellige salattyper, samt på hvordan man renser, snitter og tilbereder dem.  Et moderne bud på en seriøs grøntsagskogebog for både mænd og kvinder.

Skrig under vand PB.

af Øbro & Tornbjerg

Profileringseksperten Katrine Wraa, der netop er vendt hjem til Danmark efter i en årrække at have arbejdet i England, får sin sag for, da hun på sin første arbejdsdag i den danske politietat bliver bedt om at assistere ved opklaringen af et brutalt mord på en yngre fødselslæge. Ved første øjekast er der ikke meget, der tyder på, at lægen havde fjender, der ønskede ham død, men i løbet af efterforskningen går det op for Katrine Wraa og hendes makker Jens Høgh, at der er flere, som nærede et dybtfølt had til ham.  Men mens de to nærmer sig et gennembrud i efterforskningen, følger en iskold morder dem fra sidelinjen. En morder, der er klar til at slå ihjel igen …

Helt enkelt - Mad med 5 ingredienser

af Carsten Kyster

Vi kender det kun alt for godt! Man kommer hjem fra arbejde, og det første man bliver mødt med er: Hvad skal vi have at spise? Det kan være svært at finde på og nå at købe ind til gode måltider i en travl hverdag. Det hjælper Carsten Kyster dig på vej med i denne bog.   Med Helt enkelt – Mad med 5 ingredienser behøver du kun et godt sortiment af basisvarer på hylderne hjemme i køkkenet og suppleret med enkle indkøb, er det nemt at fremtrylle dejlige retter med kun fem ingredienser.    Bogen indeholder 80 opskrifter. Blandt forretterne kan bl.a. nævnes: Vintersalat med grillet brød, bagte rodfrugter, rosmarin og blå ost; Old school-tarteletter med røget laks, gedeost, purløg og spinat; Græsk kartoffelsalat med rejer, cremefraiche, agurk og dild.   Blandt hovedretterne: Fiskeruller med parmaskinke, rød peber, æble og aspargeskartofler; Thaikylling med forårsgrønt, cashewnødder, sød chilisauce og risnudler; Flækket svinemørbrad bagt med svampe, rosmarin, fetaost og hvedekerner.  Og blandt desserterne: Bagte æbler med farin-rosin-kanel og nødder; Banan med mælkekaramel, kanelkiks, lime og yoghurt.  Bag i bogen er der desuden bud på 5 menuer til nem gæstemad.     Om forfatteren: Carsten Kyster er en alsidig kok, der bl.a. har arbejdet på River Café i London sammen med Jamie Oliver. Kyster er desuden en flittig madskribent i Politiken og flere magasiner samt forfatter til flere bøger, bl.a. Køkkentid og Chop Chop samt medforfatter til Funky hverdagsmad, Funky Favoritter og Aarstiderne Nye Livretter, Kød og senest Aarstidernes nordiske hverdagsmad. 

Ulvehjerter

af Puk Damsgård Andersen

De pakistanske stammeområder er blevet arnested for terrorister, som truer sikkerheden i Danmark og Vesten. Men de uvejsomme bjerge huser også et af verdens ældste stammefolk, mehsud, som er berømt og berygtet for sine kriger-traditioner. Den danske forfatter og journalist, Puk Damsgård Andersen, har i al hemmelighed bevæget sig ned langs grænsen   til Wasiristan for at besøge en mehsud-familie med den 65-årige patriark, Rustam Khan, i centrum. I Ulvehjerter tegner hun et bevægende portræt af mennesker, hvis sind er som de bjerge, der omgiver dem: Brutale, nådesløse og vildt romantiske! Bogen er en dramatisk familiekrønike, som trækker sine spor tilbage til Rustam Khans barndom. Hans far og mor blev begge dræbt i en blodig familiefejde, og han har aldrig fået den hævn, som stammens traditioner kræver. Rustam Khan anser blodhævn for at være en barbarisk skik, men fejden truer konstant med at blusse op, og han har altid riflen klar, hvis forældrenes mordere skulle dukke op igen. Samtidig er han familiens sorte får, fordi han valgte at  uddanne sine 18 børn- et valg, han stadig har svært ved at overskue konsekvenserne af. Sønnen Janan var 20 år, da USA i 2001 invaderede nabolandet Afghanistan for at eliminere Osama bin Laden, og han begav sig til fods over bjergene for at slutte sig til Taleban-bevægelsen og dø som martyr i kampen mod de vantro amerikanere. Til Janans store skuffelse kom han tilbage i live, fordi talebanerne valgte at flygte i stedet for at kæmpe. I dag er han far til to, mens han stadig drømmer om at dø i en hellig krig. Forfatteren har boet i familiens hjem, hvor Rustam Khan, Janan og hans brødre samt en række af familiens stærke kvinder fortæller deres historie. Området er centrum for den pakistanske Taleban-bevægelse, hvis lederskab netop er vokset ud af mehsud-stammen, så besøget er foregået i stor diskretion. Som gæst er hun beskyttet af ’melmastia’, den gæstfrihed, som er en uadskillelig del af stammens æres-kodeks, og som indebærer, at familien vil beskytte hende med deres eget liv som indsats.

Vin 2012

af Hugh Johnson

Hugh Johnsons uundværlige vin årbog. Vin 2012 giver et øjebliksbillede af vinens foranderlige verden med vurderinger af mere end 6000 vine og gennemgang af alle de mest kendte vinlande samt flere mindre kendte vinlande, heriblandt Danmark. Vinskribent Jørgen Mønster har endvidere skrevet et afsnit om dansk vin samt et afsnit om sammensætningen af vin og mad. Her får man gode råd om vinen til både forretter, hovedretter, oste og desserter.  Fra bogens indhold: • Gennemgang af ca. 40 vinlandeog mere end 6000 forskellige vine • Sammensætning af vin og mad • Beskrivelse af mere end 300 forskellige druesorter • Serveringstemperatur for de forskellige vine • Årgangsvurdering for de vigtigste vinområder

Forbandelsen

af Peter Tudvad

Forbandelsen er den dramatiske fortælling om Søren Kierkegaard, den geniale og gale mestertænker, der med sit lidenskabelige fokus på "hinenkelte" og "efterfølgelsen" revolutionerede filosofien og rystedeteologien. I traditionen fra Dostojevski og Kafka sætter Forbandelsen sin hovedperson i scene i et univers, hvor forbrydelse og straf, synd og nåde bestandigt svinger mellem virkelighed og illusion, så læseren drages ind i Kierkegaards refleksioner og tager del i hans eksistentielle kampe med Gud og mennesker. Således er Forbandelsen en teologisk roman, men netop som sådan giver den et psykologisk portræt af et menneske, der med tragisk patos satte himmel og jord i bevægelse for at finde den sandhed, han kunne leve og dø for. Kierkegaards modstandere, biskop Mynster og professor Martensen, hans ulykkelige kærlighed, Regine, broderen Peter og vennen Emil er sammen med mange andre aktører i denne store fortælling om pietet og perversion, om mord og mened, om kirkens forfalskning af Evangeliet - og om en hyrdedrengs skæbnesvangre forbandelse af Gud. Om forfatteren: Peter Tudvad (f.1966) er uddannet cand. mag. i filosofi medsidefagsstudier på teologi og statskundskab. Han har arbejdet på Søren Kierkegaard Forskningscenteret ved Københavns Universitet og har skrevet flere bøger om Kierkegaard, bl.a. den kritikerroste Kierkegaards København (2004) og den skandaleombruste Stadier på antisemitismens vej. Søren Kierkegaard og jøderne (2010). Desuden har han skrevet bestselleren Sygeplejerske i Det Tredje Rige. En danskers historie (2009) og oversat flere bøger om 2. Verdenskrig. "Forbandelsen" er hans første roman.

Politikens bog om brød

af Lone Kjær

Politikens bog om brød indeholder spændende fornyede opskrifter såsom maltbrød med stjerneanis, fennikelbrød med rugmel, baguettes med safran og mandler og koldhævede chokoladeboller - foruden de gode klassikere som fx brunsviger, kanelsnegle, yoghurtboller, tebirkes og surdejsrugbrød. Bogen indeholder opskrifter, der er nemme at gå til og indbydende fotograferet. Den giver kyndig indføring i alle bagningens aspekter fra forberedelserne, den rigtige opbevaring til forskellige bageprocesser og metoder. Opskrifterne præges af forfatterens baggrund som madskribent, og der bliver lagt vægt på den gode smag under temaerne morgenbrød der giver en god start på dagen, fiberrigt rugbrød til frokost, kostfibre, vitaminer og mineraler i det daglige brød - men også det søde og bløde velsmagende brød bagt med smør, som egner sig til fødselsdage, jul, fastelavn og forkælelsesstunder.

Enegænger - portræt af en prins

af Stephanie Surrugue

Var det livet værd at blive prins af Danmark? Det spørgsmål stiller journalist og forfatter Stéphanie Surrugue i dette enestående portræt af en sælsom skæbne. Prins Henrik selv, hans familie, venner og samarbejdspartnere bidrager med stor åbenhed til at give svaret i denne skelsættende portrætbog, der er blevet til på baggrund af en omfattende journalistisk research, herunder hundredvis af timers unikke interview i både Danmark og Frankrig. Portrætbogen tager fat på såvel de eventyrlige som de kontroversielle kapitler af Prinsgemalens lange liv. I en ærlig og tankevækkende skildring tegner den et nyt billede af en mand, som på én gang er offentligt eje og meget privat. Danskerne kender ham som den stolte franskmand. Selv siger han stolt ´vi´ om danskerne. Bogen borer sig ind i billedet af den danske prins og franske vinbonde, livsnyderen og lyrikeren, globetrotteren og gourmeten. Og videre ind i en mand, der også er melankoliker og humorist. Temperamentsfuld og selvironisk. Egenrådig og loyal. Og uhyre bevidst om sin rolle og sit forhold til danskerne. En mand, der véd, at tiden er inde til eftertanke. Bogen er rigt illustreret med fotografier fra kongefamiliens egne gemmer og fra pressens arkiver.

Nådens omkreds

af Jørgen Brekke

I 1528 gør en ung omrejsende franciskanermunk stop i Bergen. Med sig fra byen tager han et stort antal knive og et ubehandlet skind. Næsten fem hundrede år senere dukker der et flået lig op på et museum i Richmond, Virginia – og et til i et sikringsmagasin på et museum i Trondhjem i Norge. Begge sager ser ud til at have forbindelse til Johannesbogen, en gammel forunderlig tekst skrevet på pergament.  Nådens omkreds er den første roman om den amerikanske kriminalbetjent, Felicia Stone og den kræftopererede politimand Odd Singsaker. Det er en fortælling om dissektion, gamle bøger, blodige drab og sår, som behøver tid for at læges.  Forfatteren Tom Egeland skriver begejstret følgende om romanen: ”Et pletskud af en kriminalroman. Jørgen Brekkes krimidebut er intet mindre end imponerende!” Anmeldelse:  **** Jørgen Brekkes krimi rummer en god historie, der fortælles med et betydeligt overskud Romanen udkommer i Norge til januar.

Hvad kan jeg blive 2012

af Ukendt

Hvad kan jeg blive 2012 guider dig sikkert rundt i uddannelsesjunglen. Her finder du mere end 1000 forskellige uddannelser og job. Bogen giver svar på hvilke uddannelser der findes hvordan den enklte uddannelse er opbygget krav til at blive optaget på drømmeuddannelsen hvor lang tid uddannelsen tager muligheden for SU praktikpladssituationen hvilken type job man kan få som færdiguddannet Hvad kan jeg blive 2012 giver dig det afgørende overblik, så det er nemt at overskue alle mulighederne på uddannelsesområdet netop nu.

Hypokonderens død

af Hans Davidsen-Nielsen

Det Danske Kriminalakademi har valgt at Årets debutantdiplom 2014 skal overrækkes til Hans Davidsen-Nielsens krimi 'Hypokonderens død'. Morten Richter er gået i stå. Den 47-årige befolkningshistoriker hader sit arbejde på universitetet, og livet som alenefar er heller ikke videre opmuntrende. Men efter et overfald i metroen på vej hjem fra en bytur tager hans tilværelse en dramatisk vending. Han vælger at reflektere på en særpræget stillingsannonce, der først fører ham tilbage i tiden og siden ud i en farlig verden af efterretninger i USA og Pakistan. Snart går det op for ham, at spionfaget har paralleller til hans sygdomsangste sind: Det gælder for enhver pris om at forhindre ulykken, før den rammer. Men det er lettere sagt end gjort, når begivenhederne ikke altid lader sig kontrollere. Uanset, hvor hårdt man prøver. Der er også store interesser på spil. Eller som de siger: 'Trusselsniveauet er uændret højt'. Om forfatteren: Hans Davidsen-Nielsen (født 1968) er journalist og forfatter. Han har skrevet to faglitterære bøger om de danske efterretningstjenesternes historie, 'En højere sags tjeneste' (2006) og 'Spionernes krig (2008). Tidligere har han været medforfatter til bøgerne 'Værnet - den danske SS-læge i Buchenwald' (2002) og 'Danskeren på Guantanamo - den personlige beretning (2004)'. Til daglig er han ansat som journalist ved Politiken og har tidligere været ansat på Weekendavisen og Jyllands-Posten. 'Hypokonderens død' er hans skønlitterære debut.

Søvnen og døden

af A.J. Kazinski

Gidselforhandleren hos Købehavns Politi, Niels Bentzon, skulle have talt hende fra det. Talt hende fra at kaste sig i døden denne sommernat på Dybbølsbro. Men han kunne ikke. Og der ligger hun så. Midt på skinnerne med baghovedet knust og en kryptisk besked skrevet på hånden. Men hvem er hun? Hvad drev hende til at springe ud fra broen? Nogen eller noget var efter hende – noget der fik hende til at foretrække døden frem for livet.Snart går det op for Niels Bentzon, at kvinden ikke er en psykisk syg stakkel men en solodanser på Den Kongelige Ballet der har været forsvundet i to døgn. Og mens København sveder og gør det næsten umuligt at trække vejret, smider obduktionen en ny bombe ind i sagen: Kvinden har tilsyneladende været druknet og er blevet genoplivet lige inden hun sprang. Niels indser snart at han står overfor en sag, hvor både Thorvaldsens værker og et antikt græsk mysterium spiller en afgørende rolle. En sag, der kaster lange skygger ind i døden. Søvnen og Døden er danske A. J. Kazinskis brag af en opfølger til den prisbelønnede bestseller Den sidste gode mand, der udkommer i mere end tyve lande. http://www.litteratursiden.dk/anmeldelser/soevnen-og-doeden-af-aj-kazinsky Om forfatteren: A.J. Kazinski er et pseudonym for filminstruktøren og forfatteren Anders Rønnøw Klarlund og forfatteren Jacob Weinreich. A. J. Kazinski debuterede i 2010 med bestselleren Den sidste gode mand, der udkommer i mere end tyve lande, og fik Det Danske Kriminalakademis debutantpris 2010, og den prestigefyldte franske pris, Prix Relay, i 2011.

Ulla Terkelsen

af Ulla Terkelsen & Andreas Fugl

Siden 1960’erne har den 67-årige udenrigskorrespondent rejst det meste af verden rundt og dækket alt fra krige til royale bryllupper.Hun har en forbløffende evne til at være, hvor det sker, og til at se detoriginale og vedkommende i de mennesker, hun møder. Hun mestrerdet elegante og åndfulde, det indsigtsfulde og reflekterende. Ikke mere, intet mindre. Som en irsk veninde engang har introduceret hende: ”Det her er Ulla. Hun fortæller gode historier.” I denne personlige bog fortæller Ulla Terkelsen, i samarbejde med journalist og forfatter Andreas Fugl Thøgersen, de allerbedste historierfra sit liv og årene som omrejsende reporter med hele klodensom arbejdsplads. Hun beretter blandt andet om ungdomsårenesskelsættende møde med kommunismen i Polen og om det løsslupneliv i Swinging London. Om længsler og leg i barndommens aarhusianskebaggårde og om slagmarkernes rædsler i Kabul, Belfast, Kairo ogomegn. Og om, hvordan man altid tager fejl, hvis man tror, man kanregne ud, hvordan det ender.

Vold og magt

af Elsebeth Egholm

To bomber eksploderer i Århus med få minutters mellemrum. Den ene i et solcenter, hvor Dicte Svendsen skulle have været – den anden i den fremadstormende borgmesterkandidat Francesca Olsens bil. En borgmesterkandidat, som Dicte skulle tale med samme eftermiddag… DNA-spor fra det første gerningssted kaster mistanke på Dictes bortadopterede søn, som er er forsvundet fra jordens overflade. I sin søgen efter ham og historien bag bomberne kommer Dicte ud på en rejse, der tvinger hende til at se sig selv og sit livs valg i øjnene. Det er et hæsblæsende drama, hvor de store spørgsmål er på spil: Hvad sker der, når de, der har magten, misbruger den? Er blod tykkere end vand? Og hvem beslutter, hvad der er normalt? Tag med til en underverden, hvor vold og magt sætter dagsordenen, og hvor gamle regnskaber skal gøres op.

De ufuldkomne

af Tom Rachman

De ufuldkomne er en fascinerende, original og rørende historie, der strækker sig over mere end halvtreds år, om en engelsksproget avis, der blev grundlagt i Rom af en amerikansk millionær efter 2. verdenskrig. Rachman portrætterer tidens hengivne journalister, avisens excentriske ejere og en meget loyal læser. Der er gået halvtreds år, siden avisen blev grundlagt af en gådefuld rigmand. I redaktionenens nedslidte lokaler med plettede gulvtæpper og skrammede møbler forekommer de ansatts interne stridigheder og personlige dramaer meget højere på dagsordenen end avisens deadlines. Kathleen, den dominerende og benhårde redaktionschef, lider i sit åbne ægteskab; Arthur, den luddovne journalist som henslæber sit arbejdsliv medat skrive nekrologer, får sin tilværelse, vendt op og ned efter en stor tragedie; Abbey, den kampberedte regnskabschef, erfarer, at nedskæringerne af personalet og hendes eget kærlighedsliv på overraskende vis hænger sammen. Ude i marken er en gammel freelance-rotte i faget villig til at gå endog meget langt for at få sin næste historie. Og i skyggerne af det hele lever den unge, isolerede ejeraf avisen, som viser langt større interesse for sin højt værdsatte bassethund, Schopenhauer, end for familiens avis.Hvert kapitel handler om en ny person på redaktionen gennem tiden, og tilsammen udgør de et forrygende og fuldstændigt sammenhængende hele.Romanen er inspireret af forfatterens egen tid på International Herald Tribune. De ufuldkomne er solgt til udgivelse i 22 lande. Anmeldelser ****** Ikke bare den bedste debutroman i mands minde, men også den bedste bog, jeg har læst i lange, lange tider. (…) Det er svimlende godt skruet sammen.

Det daglige brød

af Jens Engberg

Bønderne i Danmark og de senere arbejderne i byerne levede op gennem historien under usle vilkår. De voksede op med sult, kulde, afstraffelse og hårdt arbejde, og de døde tidligt - fattige og udslidte. Professor i historie Jens Engberg har sat sig for at skildre deres liv og dagligdag. Bønder og arbejdere udgjorde 80-90 % af befolkningen. Deres historie er vores historie. Deres kamp skabte de vilkår, som er rammen om den tilværelse, vi lever i dag. Det daglige brød er derfor en væsentlig, vedkommende og nødvendig Danmarkshistorie.

Lille rygende fis

af Claus Riis

Claus Riis: Lille Rygende Fis Han stinker som en ko og lyver stærkere, end en hest kan rende. Hans navn er Billy Bob, og han er præriens værste barnepige. En aften står han midt i Uffes værelse. Tag med en tur til det ret vilde vesten, hvor en mand er en løgnhals, og en kvinde har tobakssovs i overskægget.   Her kan du møde bankrøveren Betty Bankboks og hendes syv snottede møgunger. Du kan møde indianeren Lille Rygende Fis, der er ekspert i røvsignaler. For ikke at tale om det forelskede stinkdyr Skunky, den skotske guldgraver MacMuggen og alle de andre, der gør prærien usikker med deres spytbakker og ufortyndede stikkelsbærsaft. ”En humoristisk cocktail af humor, sproglige spidsfindigheder og skægge illustrationer (…) en dejlig bog til højtlæsningshylden.” – Lektørudtalelse, DBC   "En sjov bog, som sprudler af fortælleglæde … Bogen nærmest tigger om at blive læst højt." - Æseløre.dk  ”Historierne skal deles med andre. Så har du en møgunge imellem 7-12, er det bare om at hive ham ind og bænke ham, så du har en undskyldning for at læse om Betty Bankboks, Willy Wagon, Stinkfoot eller nogle af de andre røvere fra det vilde vesten.” - Lars Bøgeholt Pedersen, Bogmagasinet ”Man mærker tydeligt, Claus Riis´ store fortælleglæde - han har med garanti hygget sig, mens han skrev historierne (…) ”Lille rygende fis – røverhistorier fra det vilde vesten” er en herlig oplæsningsbog.” - Bent Rasmussen, redaktør af "SKOLEBIBLIOTEKET "”Er man til gakkede røverhistorier, kan Claus Riis’ ”Lille Rygende Fis” anbefales. (…) Den er morsom fra start til slut. Bogen er fuld af sproglige finurligheder og skønne tegninger.” – JyskeVestkysten  ”Claus Riis er tegner og har selv sat de humoristiske streger i bogen. Bogen er hans forrygende debut som børnebogsforfatter.”  Weekendavisen  4 HJERTER Politiken.

Det sorteste hjerte

af Ulrik Langen

Mod slutningen af 1700-tallet begynder enevælden med Kronprins Frederik i spidsen at slå hårdere ned på kritikere af styret. Skribenter som P.A. Heiberg og Malthe Conrad Bruun landsforvises. Men under de kendte intellektuelle findes også en undergrund af almindelige borgere, der ytrer deres utilfredshed. Nogle af dem kommer gruelig galt af sted.  Det Sorteste Hjerte er en dramatisk og tragisk historie om en porcelænshandler i København, der knuses af enevælden og mister alt, fordi han vover at sige sin mening. Om forfatteren: Ulrik Langen, ph.d. i historie og lektor ved Syddansk Universitetet. Fra august i år professor i historie ved Københavns Universitet. Forfatter til bl.a. Revolutionens skygger, Franske emigranter og andre folk i København 1789-1914 og Den afmægtige - en biografi om Christian 7. og sammen med Peter Henningsen Hundemordet i Vimmelskaftet - og andre fortællinger fra 1700-tallets København.

I kongens Klæ'r

af Thomas Rode Andersen

43 år er den gennemsnitlige alder for, hvornår en kok brænder ud og trækker sig tilbage. Thomas Rode Andersen er 43, og køkkenchefen på restaurant Kong Hans Kælder har allerede haft 25 års jubilæum i en af Danmarks hårdeste brancher. Og han er der endnu.  I denne bog giver han et sjældent og hudløst ærligt indblik i kokkebranchen gennem sin egen livshistorie og interessante kokkekarriere. Man får de vilde, underholdende anekdoter fra helvedes køkken, men også stjernekokkens overvejelser omkring dansk gastronomi, det rå arbejdsmiljø, hvor svært det er at tjene penge på at lave sublim mad, den svære balance mellem arbejds- og familieliv samt en beskrivelse af fagets store omkostninger og konsekvenser for dem, der knokler i det.   Det er historien om en mand, der traf valget ikke at gå i hundene, men fortsat løber om kap med de allerhurtigste heste i den gastronomiske del af kokkebranchen.  Og det er en beretning om at være adrenalinjunkie i en kælder, at spise foie gras med beskidte negle og mest af alt om mad og livet i en vanvittig branche – fra en af dens egne mest erfarne drenge. En bog for alle, der interesserer sig for dansk gastronomi og det udfordrende liv bag gryder og pander backstage.   Thomas Rode Andersen (43 år) har siden 1996 været køkkenchef på Kong Hans Kælder, der har haft en Michelin-stjerne uafbrudt siden 1983. Blandt Thomas’ læremestre er koryfæerne Christian Bind, Jean Louis Lieffroy og Daniel Letz, og i sin tid som køkkenchef på Kong Hans Kælder har han selv fungeret som leder og mentor for en perlerække af talentfulde kokke og souschefer, der senere har slået deres navn fast i branchen, som Bo Bech, René Redzepi og Thomas Herman. Thomas Rode Andersen er således bindeleddet mellem Danmarks første og nye tredje generation af gastronomiske ildsjæle. En slags gastronomisk kulturbærer i Danmark.  Thomas Rode Andersen var medforfatter på Tre Stjerner om Europas tre-stjernede Michelinrestauranter. I øjeblikket kan han opleves på Kanal 5, hvor han kommenterer de kendtes madlavning i programmet 4-stjernes-middag. Bogen er skrevet i samarbejde med cand.mag og livshistoriker Anders Grønborg.

Lying game 1

af Sara Shepard

Hun havde et liv, folk ville slå ihjel for. En dag var der nogen, der gjorde det. Lying Game er historien om Emma, der en aften ved computeren finder frem til sin ukendte tvillingesøster Sutton. Hun spørger, om de skal mødes og får med det samme et svar fra Sutton. Hvad Emma ikke ved er, at Sutton på det tidspunkt er død. Før hun ved af det, er Emma hvirvlet ind i et spil, hun ikke selv kan overskue og har overtaget sin døde søsters identitet. Emma vil finde ud af, hvem der myrdede Sutton, men vil Suttons venner, forældre og kæreste tro på, at Emma er den, hun giver sig ud for at være? Og hvad sker der, når Emma finder ud af, at Suttons morder følger hver eneste af hendes bevægelser? Lying Game er skrevet af den amerikanske succesforfatter Sara Shepard og har været højt placeret på New York Times bestsellerliste. ABC Entertainment har lavet Lying Game til en tv-serie, som vises i USA. Køb bogen, læs den og skynd jer at formidle den videre til alle unge, I kommer i nærheden af. For det har både bogen og de unge fortjent. Titlen på anden bog i serien er: Lying game, Sandhed eller konsekvens.

Lying Game 2

af Sara Shepard

For ikke så længe siden, havde Sutton alt, en pige kunne drømme om: Fantastiske venner, en sød kæreste, en kærlig familie. Men ingen af dem ved, at hun er død. For at opklare mordet på Sutton, har hendes ukendte tvilling Emma overtaget hendes liv. Hun sover i Suttons værelse, går med hendes tøj og kalder hendes forældre for mor og far.Og Suttons morder holder øje med hver eneste af Emmas bevægelser.  Sutton er seriens fortæller. Hun husker ikke andet fra sit liv end små glimt og stumper. Derfor bliver hun nødt til at lade Emma løse mysteriet om sin egen forsvinden. Men jo dybere Emma graver, jo flere mistænkte finder hun. Det viser sig, at Sutton og hendes venner legede en del lege. Lege, der ødelagde folks liv. Mange kunne ønske at få hævn. Mange kunne ønske Sutton – og nu Emma – død.  Lying Game – sandhed eller konsekvens er andet bind i en serie på i alt fire bøger. Serien er udkommet i flere lande, har ligget på New York Times bestseller liste og er nu også en tv-serie fra ABC Entertainment.  Tredje bind i serien er, Lying Game – øjnene der se. Om forfatteren: Lying Game er skrevet af den amerikanske succesforfatter Sara Shepard og har været højt placeret på New York Times bestsellerliste. Hun har tidligere haft stor succes med serien Pretty Little Liars, der også blev en populær tv-serie. I Danmark bliver den vist på Kanal 4.

Flyvende farmors turbulente telttur

af Jytte Abildstrøm & Søren Lind

Flyvende farmor og barnebarnet Eva skal på weekend uden affald. Cykelanhængeren er proppet til randen med komposttoilet, solcellelommelygter og farmors yndlingsbøger. Oplevelserne i det fri fører til samtaler om naturen, det farlige, livet og farmors historier sætter alting i nye perspektiver. Undervejs tager Eva og farmor på isbjørnejagt, får skønhedsbehandlinger i sandkassen og synger rockballader i dunhammermikrofoner ved søbredden. Søren Lind er skønlitterær forfatter og har tidligere skrevet om sprog, erkendelse og bevidsthed. Jytte Abildstrøm er miljøaktivist, skuespiller og har arbejdet med børne- og voksenteater på Riddersalen i mere end 40 år. I 2010 modtog hun hædersprisen ved årets Reumert-festival. Der medfølger 2 cd'er

Den stjålne vej

af Anne-Cathrine Riebnitzsky

Vinder af BogForums debutantpris 2012! Tre afghanske skæbner krydser hinanden i krigen i efteråret 2008.   Malika er datter af en berømt mullah, og en moderne kvinde fanget i en traditionel verden. Hun leder i al hemmelighed læseundervisning for en række voksne afghanske kvinder i byen Gereshk, men hun varetager også kvindernes og børnenes interesser i andre sammenhænge. En dag finder hun en gadedreng, der er blevet voldtaget af politiet. Malika tager kampen op mod byens korrupte betjente, men det er en sag, de fleste mener, hun er dømt til at tabe.   Samtidig tager en gruppe talebanere ingeniøren Khan til fange. Talebanerne vil slå Khan ihjel for at standse hans arbejde med at bygge en asfaltvej mellem Kandahar og Gereshk. Khan allierer sig med Allah selv og udfordrer talebanerne. Med teologiske argumenter og en stor viden om Islam lykkes det Khan at rokke ved talebanernes opfattelse af Islam.Den stjålne vej er en bog om at kæmpe med livet som indsats for sager større end en selv – en bog om håb, list og viljestyrke.   Romanen bygger på virkelige begivenheder.

Spis efter din(kvinde) type

af Marie Steenberger

Spis efter din (kvinde) type er for dig, der vil have fred med mad og god samvittighed, når du spiser. Bogen giver dig en grundig forståelse for fem kvindetyper og de udfordringer, de møde hver dag i deres forhold til mad og krop. Ved at lære din kvindetype at kende, får du hjælp til bl.a. at blive fri for trøstespisning, overspisning og sukkercravings.

Journal 64

af Jussi Adler-Olsen

Vinder af De Gyldne Laurbær 2010 Dér stod han. Skikkelsen ragede op over alle som et fyrtårn. På trods af duknakkethed og skæve ben et massivt knejsende vilddyr, hvis øjne gled hen over mængden som søgeprojektører. Hun mærkede igen hans intense overvågning dybt ind i kroppen og vidste med sikkerhed, at reagerede hun ikke her og nu, så ville alt i hendes liv styrte sammen på sekunder.*  Indtil for blot 40 år siden blev utilpassede eller blot uheldige danske kvinder deporteret til en lille ø, hvor ondskab, misrøgt og torturlignende metoder blev brugt til at holde orden. Hertil kom Nete Hermansen, og her fra slap hun væk: Troede hun. Den dag fortiden indhentede hende, blev det starten på en af Afdeling Q’s mest komplicerede sager. Hvad gemmer hendes fortid? Hvad hændte der hende? Hvor forsvandt menneskene omkring hende hen? Og hvem stod bag?   Skønt vicepolitikommissær Carl Mørck har rigeligt at se til med en mordefterforskning, han måske var involveret i og med et privatliv, der ikke helt spiller, presser hans to stædige assistenter ham til at genåbne den sag, der for 23 år siden udspillede sig med voldsomme konsekvenser for de implicerede. Snart går det op for det lille efterforskningsteam, at sagen blot er en lille flig af noget større, der handler om overgreb af den allergroveste slags. Overgreb, som tilsyneladende stadig finder sted.   Stille, roligt og indædt går opklaringsarbejdet i gang, og det kommer til at tære på Carl, ikke mindst fordi hans, Roses og Assads engagement i sagen bliver livsfarligt. Og da Carl endelig mener at vide, hvordan tingene hænger sammen, melder en ny og meget koldblodig spiller sig på banen.

Halvgamle mænd i deres bedste alder

af Gorm Vølver, Bjarne Schilling

Hvor bestselleren 'Håndbog for halvgamle mænd' var et uundværligt opslagsværk for alle mænd, der har passeret 40 år, er 'Håndbog for halvgamle mænd 2' et lige så uundværligt opslagsværk for alle mænd, der har passeret 40 år.  Ud over et funklende nyt inspirationskatalog over ting, man kan brokke sig over, indeholder værket en stribe nyttige oplysninger, som det er umådelig svært at leve foruden. Vi nævner i flæng: Svogerregister, som indeholder komplet beskrivelse at svogertyper.  Den halvgamle mands kone, som smukt illustreret giver eksempler på, hvad den halvgamle mand er oppe imod derhjemme. En enestående findeguide med teknikker, der kan bruges, når man leder efter sine briller/nøgler/sin kone/denne bog.  Tips til, hvordan man holder en samtale i gang med bekendte, som man ikke kan huske, hvem er.  Hævn over mobilsnakkerne, som bringer eksempler på, hvordan de værste mobilsnakkere kan bringes til tavshed.  En komplet retsreform med nye spændende straffemetoder. En reform, der omsider kriminaliserer koriander og kasketkvaster.

MuhameDANEREN

af Tarek Omar

I Tarek Omars debutbog MuhameDANEREN tager forfatteren læseren med ind i et lukket og underbelyst nydansk univers, som det offentlige Danmark kun kender overfladisk fra mediebilledet. Vi møder tyve fiktive personer, der bevæger sig på randen af deres seksualitet, religiøsitet, etnicitet og politiske overbevisning og i afkrogen af samfundet. Den omskårede dreng, der for første gang bliver gjort bekendt med sin nationalitet uden bruseren efter idrætstimen, den vrede og socialt indignerede selvmordsbomber, kvindekampen i ghettoen, imamen, der er besat af porno, narkomiljøets muslimer, djævleuddrivelse på blokken og den flygtede partisan, der finder sit Palæstina i Sønderjylland, er blot fraktioner af de miljøer, som Tarek Omar tager læseren med ind i. MuhameDANEREN er en mosaik af fortællinger om sex, kærlighed, danskhed, islam, kvindekamp, politik og vold i de nydanske miljøer i Danmark. Fortællinger, som skildres gennem mødet med en række skæve menneskeskæbner. Forfatteren beretter ærligt og råt om det miljø, han selv elsker og er vokset op i, men som han samtidig i dag ser kritisk tilbage på. 

Tavshedens smerte

af Ayad Akhtar

Dette er en højaktuel debutroman, som har vakt opsigt verden over med sin eksplosive og rørende beretning om en amerikansk/muslimsk familie i et USA før 9/11 og deres kamp for at høre til. Om at stå med et ben i hver kultur, den muslimske og den vestlige, og hvor stort et behov mennesket har for at høre til.  10-årige Hayat Shah er dybt fascineret af Mina, moderens smukke og troende veninde. Hun er en legende i familien, og da Mina kommer til USA for at bo hos dem, bliver Hayat henrykt. Hayats far deler ikke drengens begejstring. Han havde gode grunde til at lægge den fundamentalistiske verden i Pakistan bag sig.  Men Minas indflydelse på den hidtil ellers så triste familie er magisk. Hun indvier Hayat i Koranens skønhed og styrke, og drengen bliver som forvandlet. Imidlertid finder Mina sin egen lykke et uventet sted, og det får Hayats lille glød af jalousi til at blusse op til et flammende bål opildnet af det omkringliggende samfunds antisemitisme. Og Hayat handler – med helt katastrofale følger for de mennesker, han elsker.    Som bonusinfo kan vi fortælle, at The Oprah Magazine anmelder bogen i januar, og Oprah.com bringer ligeledes bogens første kapitel, hvor 200.000 læsere får mulighed for at få et kig ind i Tavshedens smerte før udgivelsen.   Om forfatteren: Ayad Akhtar er født i Milwaukee, USA, af pakistanske forældre. Han er uddannet fra Brown University i teatervidenskab og har yderligere en filminstruktøruddannelse fra Columbia University. Han har skrevet talrige prisvindende filmmanuskripter. Tavshedens smerte, som er hans første roman, er solgt til en række lande og udkommer i Danmark som det eneste andet land på samme dag som i USA: den 9. januar. Læs evt. mere på http://ayadakhtar.com/main.html  

Sådan virker verden 2

af Iben Maria Zeuthen og Huxi Bach

Denne bog indeholder 40 drivende løgnagtige general Von Munchausen-forklaringer på, hvorfor kroppen fungerer og ser ud, som den gør. Måske hører du til en af dem, der går rundt og tror, at du ved, hvorfor man f.eks. hikker, prutter, sveder og nyser. Og måske synes du, at negle er pokkers smarte, når det klør, og knæene er praktiske, når du falder. I denne bog får du den helt udokumenterede sandhed om kroppen – Sådan virker verden er endnu mere end Wikipedia, det leksikon du aldrig må stole på! Anmeldelse Ualmindeligt morsomme bøger (...) den ene røverhistorie afløser den anden.

Sådan virker verden 1

af Iben Maria Zeuthen og Huxi bach

Denne bog indeholder 40 drivende løgnagtige general Von Munchausen-forklaringer på, hvordan verden er skruet sammen: få bl.a. forklaret, at blæsten bliver lavet af vindmøllerne, at stjernerne på himlen i virkeligheden er søstjerner på koloni, og at jordskælv opstår, fordi jorden synes, bilerne kilder. Samtidig møder du et overflødighedshorn af skæve eksistenser og elskværdige væsner: en undersøisk, orgelspillende gubbe, en cigarrygende, sofacyklende himmelskabning, indehaveren af verdens længste hår og Gamle Marta Svingarm – Sådan virker verden er endnu mere end Wikipedia, det leksikon du aldrig må stole på! Anmeldelse Ualmindeligt morsomme bøger (...) den ene røverhistorie afløser den anden.

Fri mig for flere hedeture

af Søs Wollesen

Fri mig for flere hedeture – sådan kommer du helskindet igennem overgangsalderen  Ved du, hvad de klassiske symptomer på overgangsalder er? Ved du, hvilke behandlinger, der findes? Ved du, hvad der kan udløse eller forværre mange af reaktionerne i din krop, og hvad du selv kan gøre for at skabe en ny balance i hormonsystemet? Hvis ikke, bør du læse denne bog, som stiller skarpt på de kropslige og mentale forandringer, der sker i forbindelse med den kvindelige overgangsalder. I øvrigt bliver din mands også beskrevet.   Forfatteren, Søs Wollesen, gennemgår i et lettilgængeligt sprog de væsentligste hormoner, hvordan de virker, og hvordan det kan opleves, når de er i ubalance. Med sin omfattende viden inden for både lægevidenskab og den alternative verden diskuterer hun fordele og ulemper ved såvel konventionelle som mindre konventionelle behandlinger, ligesom hun kommer med en række råd og forslag til, hvad du selv kan gøre for at afhjælpe symptomerne gennem mad, kosttilskud, motion og livsstilsændringer.   Bogen giver dig al den fornødne viden, du har brug for, til at forberede dig på og komme helskindet igennem overgangsalderen, så du – i stedet for hedeture – kan byde denne afgørende fase i livet velkommen.   Søs Wollesen er læge, zoneterapeut, akupunktør og psykoterapeut. Hun har igennem mere end ti år rådgivet både private og firmaer om kosttilskud og naturlægemidler og har derudover stor succes med sine foredrag om bl.a. overgangsalderen og stofskiftet. Hun underviser, holder foredrag og skriver om kosttilskud og sundhed i Psykologi, og har lægebrevkasse i Femina.

Liv og legeme

af Elsebeth Egholm

Dicte Svendsen er hurtigt fremme, da liget af en ung kvinde bliver fundet ved stadion i Århus under en fodboldkamp. Den unge kvinde er maltrakteret på grusomste vis, og det eneste spor er et glimt af et støvleklædt ben i buskene bag liget, som findes på en lille piges mobiloptagelse. Er manden med støvlerne den samme, som støver damer op på værtshusene for at indlede sadomasochistiske forhold? Eller ligner det skamferede lig andre ofre for forbrydelser, og er der tale om en politisk motiveret seriemorder, som opererer i hele Europa? Dicte bliver kontaktet af en hospitalsindlagt straffefange, som hævder at have livsvigtige informationer om sagen og ønsker at gøre en byttehandel. Men hvad vil han have i bytte? I femte selvstændige bind om Dicte Svendsen er der gået penge i selve døden, og ingen kan længere vide sig sikker på, hvad man overgiver sine elskede pårørende til, når døren til bedemandsforretningen lukkes. Læs og efterfølgeren "Vold og magt".

Vild med Mary

af Jim Lyngvild & Karen Seneca

Mary har taget os alle med storm. Hun er en superstjerne, der gang på gang lyser op på den internationale stjernehimmel. Hun lever i dag i en forgyldt verden, der ligger langt fra hendes gamle hverdag. Men selvom Mary både er vores alle sammen kronprinsesse og stil-ikon, er hun først og fremmest en helt almindelig pige, der har giftet sig ind i en ualmindelig verden. Men hvad ligger der i hendes jobbeskrivelse som kronprinsesse? Hvordan lever hun? Hvad er der bag glimmeren og glamouren? Hvad er det hun kan og hvad er dette ’noget’, hun har? Dette ekstra som fascinerer og tiltrækker? I ”Vild med Mary” kommer vi rundt om hendes liv, som det er her og nu. Bogen har sikkert ikke fundet svar på alle spørgsmålene om Mary, for stjernekvalitet lader sig ikke beskrive. Det er en udefinerlig størrelse, som Mary besidder fra top til tå.

Homemade

af Rachel Søgaard, Stine Hoelgaard Johanse & Karen Ma

At være kreativ med egne projekter inden for strik, sy og hækling boomer i hele Danmark.Politikens, nye flotte håndarbejdsbog af tre kendte designere rammer lige ned i denne bølge.   Den leverer i den grad inspiration til selv nemt at være kreativ med både det lille og det store projekt. Bogen giver bl.a.:  58 spændende, nye opskrifter fra 2011 til ting til både dig selv og dit hjem Designs for både begyndere, øvede og erfarne – masser af gode teknikker og smarte tips Flot og overskuelig præsentation af alle designs: hæklede puder, tæpper, sjaler, veste, macbook-covers, strikkede luffer med broderede fredstegn, syede patchworktæpper og en pelsvest, poncho med hønsestrik, finurlige småting, kaffevarmere og meget mere i skønne materialer.    Kreativ legeplads er kodeordet. Med bogen ved sin side er det overskueligt at komme i gang med at lave sine egne ting. For nogen er det ren afslapning – for andre starten på en ny karriere, hvor man lever af sin kreativitet.  Kreative blogs og websites med alle typer håndarbejde skyder op over det hele. Se bare på websitet etsy.com, hvor kreative kvinder sælger deres projekter. Der er også gået sport i at dele sine projekter med andre her, på Facebook, via blogs og mange andre steder.   Bogen favner dette håndarbejdsunivers med både design og stil. Følg opskrifterne – eller brug bogen og dens flotte billeder og design til at blive inspireret til at lave noget helt andet.

Vind kampen mod vægten

af Kamilla Lange

Vind kampen mod vægten - sig farvel til slankekure med mindful spisning Livet er for kort, og for dyrebart, til slankekure. For trods talrige løfter om, at slankekure vil bringe dig sundhed og lykke, viser forskning, at kurene for langt de fleste mennesker blot fører til problemer for både helbred og psyke. Slankekure handler for en stor del om kontrol og om at føre krig mod sin krop med den dårlige samvittighed som en trofast væbner ved sin side.  Denne bog er til dig, der vil prøve at gå en anden vej. Forfatteren giver dig redskaber til at vinde kampen mod vægten og én gang for alle sige farvel til slankekure. Måske du tvivler på, om du kan få et naturligt og balanceret forhold til mad, men med mindfulness vil du kunne ændre dine spisemønstre og få mere ud af den mad, du spiser – ja, måske endda mere ud af livet.  Mindfulness handler om at være til stede her og nu. Om at blive bevidst opmærksom på det, der foregår i øjeblikket, og bogen er fyldt med konkrete anvisninger på, hvordan du ved at træffe bevidste valg kan gøre din krop til din samarbejdspartner og skabe plads til at fylde dit liv med mere og andet end mad og tanker om mad.   Om forfatteren Kamilla Lange er psykolog uddannet på Københavns Universitet. Hun har en efteruddannelse i kognitiv terapi og er uddannet i mindfulness, bl.a. hos Jon Kabat-Zinn i USA. Hun underviser i mindfulness og sundhedspsykologi, og hun arbejder som klinisk psykolog og supervisor i København.

Tre hundes nat - LYDBOG

af Elsebeth Egholm

På årets første nat, i isnende kulde, forsvinder 18-årige Nina Bjerre fra en nytårsfest i Grenå. Dagen efter – ved sin bopæl på en klint 13 kilometer derfra - finder Dictes Svendsens søn, Peter, liget af Ramses Bulai, en gammel kending af politiet. Til stede på klinten den dag er også Peters nye nabo, en mystisk ung kvinde ved navn Felix.Peter selv forsøger at lægge sin fortid bag sig. Han benægter sit kendskab til Ramses, og senere forstår han, at også Felix holder noget skjult. Sammen forsøger de at kortlægge, hvorfor Ramses skulle dø, og hvorfor Felix skulle komme ud for en ulykke og lide et uerstatteligt tab. Pilene peger på en værdifuld last i et sænket skib et sted i Kattegat. En last, som nogen vil gøre alt for at finde.    Sideløbende må den lokale politimand, Mark Bille Hansen, acceptere, at hans tidligere elskerinde nu er chef for Efterforskningen.  Holdet fra Århus sætter hovedkvarter op på Grenå Politistation. To dage efter Nina Bjerres forsvinden, finder dykkerpigen, Kir,  liget af en ung pige i havnen: Hun er nøgen og fastgjort til et anker, og hendes ansigt er flået af.Er liget i havnen Nina Bjerre? Havde hendes og Ramses’ drab noget med hinanden at gøre? Peter Boutrup må sande, at svaret ligger et sted i den fortid, han forsøger at glemme.Tre hundes nat er mere end en krimi. Elsebeth Egholm tager læseren med ind i miljøer på kanten af et kuldslået Danmark, til ludere, svinebønder, indsatte, pigebander og provinsens stille eksistenser. Hun præsenterer Dictes bortadopterede søn, Peter, som hovedperson. Som sin mor, Århus-journalisten, er han en overlever.  Men et er at overleve – noget andet er at få det liv, man ønsker sig.

Kort og godt om Barcelona

af Carole Saturno m.f

Opdag Barcelona med Politikens Kort og godt. Fremragende og detaljerede folde ud-kort, der giver overblik. Skarpt udvalg af attraktioner – berømte seværdigheder og overraskende oplevelser. Inspirerende udvalg af spisesteder, butikker og steder at gå ud. Præcise beskrivelser i et kompakt og praktisk format. Kort og godt.

Kort og godt om New York

af Raphaëlle Vinon m.fl

Opdag New York med Politikens Kort og godt. Fremragende og detaljerede folde ud-kort, der giver overblik. Skarpt udvalg af attraktioner – berømte seværdigheder og overraskende oplevelser. Inspirerende udvalg af spisesteder, butikker og steder at gå ud. Præcise beskrivelser i et kompakt og praktisk format. Kort og godt.  Se flere rejsebøger til New York på www.politikensforlag.dk.

Sundt sødt

af Pia Krøyer

Få det sunde guf ind i hverdagen på en nem måde – året rundt  Bogen har skønne og hurtige ideer til sundt slik, kager, is og andre søde sager for alle aldre til alle lejligheder.  Her er fristende mangodrøm ispinde, dobbelte chokoladekiks, blåbærmuffins og sprøde nøddedrømme. Alle uden hvede og sukker og lavet af rene råvarer.   Der er den hurtige power snack til eftermiddagen som blandede superfood som bær og nødder (mandler, goji, acai, tørrede blåbær), og fristende hibiscus saftevand og limonde sodvand – bounty kokoskugler, mandel lime bar og meget mere.   Pia Krøyer er kendt for bl.a. Konfektbogen og Guf – nu fortsætter hun med sundt sødt.For overalt i samfundet er der fokus på at nedsætte vores forbrug af sukker, og bogen her gør det overskueligt.   Opskrifterne er præsenteret med flotte billeder i indbydende layout. Det er en sjov måde at være kreativ på er lette at gå til og nemt at lave sammen. Og så det sundt!  Det kan nogen gange være svært at fejre mærkedage på sund vis. Der bliver året rundt serveret slik og kager med højt sukkerindhold. Fødselsdag i børnehaven, i skolen – fejringer på arbejdspladsen, familiedage – fredagshygge og lørdagshygge: Mange steder er der sat en stopper for at servere slik og kager, men det behøver ikke at blive surt eller asketisk af den grund.  Sundt sødt smager fantastisk, og der er masser af variation.  Også velegnet for diabetikere og glutenallergikere

Ildbærerne

af Anders Björkelid

Tvillingerne Sunia g Wulff er af slægten Blodet. Det ved de nu. De ved også, at Kulden truer og en krig venter. Blusset i Imperiets gamle tårn skal tændes, så slægten kan samles til kamp. Galgemænd følger efter dem i mørket på deres vej til Funisburg. Men tårnet er lukket indefra, og ingen har haft adgang dertil i hundrede år. Imen rykker kulden tættere på. Første bog i serien er "Ondvinter" af samme forfatter.

I love nem vegetarisk

af Katrine Klinken

Når man lever som vegetar, er det ikke nok bare at spise grøn mad uden kød, fjerkræ eller fisk. Maden skal fylde mere og det er meget vigtigt, at man sørger for at få en varieret kost, så man får dækket kroppens behov for proteiner. Ud over de mange forskellige grønsager, er det godt med bælgfrugter, forskellige korn og mange slags nødder. På trods af de mange valgmuligheder, kan det godt blive lidt svært at finde på variationer af retter. Antallet af folk, som af dyreetiske grunde vælger at blive vegetarer er støt stigende, og herudover vælger flere og flere familier kødet fra et par dage om ugen. I Nem vegetar er der megen inspiration at hente til lækre retter samt anvisninger på gode smutveje til enkel og god mad i hverdagen. Da over 1/3 af danskerne lever som singler, er de grønne hverdagsopskrifter beregnet til 2 personer. Det gør det nemt at overskue, hvis man lige er flyttet hjemmefra eller er alene om at være vegetar i familien. Bogen indeholder 80 opskrifter fordelt på emnerne: Rigtig hurtig mad, Fyldige salater, Supper, Gode gryder, Knap så hurtig mad og Varmt brød. Der er sat fokus på at få smagfuld mad med få ingredienser. Eksempler på bogens opskrifter: Asparges med pocheret æg, appelsinsmør og rugbrødscroutoner, Karrykrydrede linser med kål, løg, gulerødder og ærter, Friske grønne og tørrede bønner marineret med hvidløg, skalotteløg og merian, Kartoffelsalat med ærter, spidskål, agurk, tang og pesto, Græskarsuppe med brune linser, tomat og ristede græskarkerner, Sprøde kartoffel-selleripandekager med sesamfrø og ost, Marokkansk auberginesalat med brød og Burger med svampe, tomat og ost.  Om forfatteren Katrine Klinken har denne gang valgt at skrive en vegetarisk kogebog. Hendes første køkkenjob var i et vegetarisk køkken, hvorfra hun har sin store interesse for vegetarisk mad. Hjemme hos Katrine er der altid dage i ugen, hvor der udelukkende bliver serveret grøn mad. Katrines egen datter valgte for fem år siden at blive vegetar, og opskriftsamlingen i denne bog udspringer af familiens eget hverdagsliv.

Turen går til Island

af Kristian Torben Rasmussen

Bogen dækker Reykjavik og omegn, Snæfellsnes og Borgar fjörður, Vestfjordene, Nordlandet, Østlandet, Sydlandet,Vestmannaøerne samt det indre højland. Vi giver et indblik i dagligdagen i Island og forklarer politiske og kulturelle problemstillinger. En række artikler går bag om kunst og kultur, mytologi, mad og drikke, historie, samt den helt særlige natur og geografi. Desuden er bogen rigt illustreret med fotos og kort.

Turen går til Californien & det vestlige USA

af Preben Hansen

Bogen dækker grundigt Californien med storbyer som San Francisco, Los Angeles og San Diego, samt den storslåede natur som den opleves langs Stillehavskysten og i nationalparker som Yosemite, Redwood, Joshua Tree og Death Valley. Desuden stilles der skarpt på spillebyen Las Vegas og mange af de største oplevelser i staterne Arizona, New Mexico, Utah, Colorado, Wyoming, South Dakota, Washington og Oregon. Vi giver indblik i historie, politik, kunst, kultur, mad, vin og giver et billede af den amerikanske virkelighed og dagligdag. Bogen er rigt illustreret med fotos og kort.

Turen går til Færøerne

af Lisbeth Nebelong

Turen Går Til Færøerne dækker Tórshavn, Streymoy og Eysturoy, Norðoyggjar mod nord, Mykines og Vágar mod vest samt Sandoy og Suðuroy i syd. Tag på travetur i fuglefjelde og græsgrønne dale. Nyd stilheden og fårenes brægen. Udfordre naturen med rappelling og cykelture. Læg vejenom grottekoncerter og hemmelige huler. Og indtag Tórshavn, hvor karaokebarer, fiskerestauranter og designbutikker ligger side om side.Også den der klædte Sara Lund på i Forbrydelsen. Om forfatteren: Lisbeth Nebelong (f. 1955) er uddannet journalist og Master of Public Management. Har boet i Tórshavn 1965-67 samt 1973-74 og besøgt landet på talrige reportagerejser. Skrev i 2000 masterseminar om færøsk politik og de daværende løsrivelsesforhandlinger. Forfatter til romanerne Når engle spiller Mozart (2003) og Færøblues (2008); to selvstændige værker i en Færø-trilogi, der afsluttes i 2014.

Døden i dine øjne 1

af Rachel Ward

Siden sin mors død har den femtenårige Jem båret på en hemmelighed. Når hun ser folk i øjnene, ser hun samtidig otte tal: Datoen og året, hvor personen vil dø.  En dag på en pjækkedag med sin småkriminelle ven Spider, tager Jems liv en skæbnesvanger drejning. Midt i myldretiden ser hun pludselig, at alle omkring hende har de samme otte cifre i øjnene.   De vil alle dø den samme dag. I dag.    ”Døden i dine øjne” (”Numbers”) har gået sin sejrsgang over det meste af Europa og vundet flere priser i hjemlandet England. I Tyskland er bogen nomineret som årets ungdomsroman i den prestigefyldte Deutscher Jugendlitteraturpreis 2011.   Bogen er solgt til udgivelse i mere end tyve lande. I øjeblikket er ”Døden i dine øjne” ved at blive filmatiseret. http://www.rachelwardbooks.com/

KNuSklubben 1

af Gitte Løkkegaard

Selv de bedste veninder kan have store hemmeligheder for hinanden.Mille, Ursula, Kamilah og Selma er fire veninder, der deler alt med hinanden. Eller det vil sige, de deler næsten alt, for de andre ved for eksempel ikke, at Ursulas mor ligger derhjemme under dynen med en depression. De ved heller ikke, at de gaver hun har med til de andre, er ting, hun stjæler i H&M. Ligesom de ikke ved, at Kamilah er forelsket i den samme fyr som Selma, eller at Milles forældre måske skal skilles ... KNUS-klubben er en ny pigeserie af Gitte Løkkegaard. En serie om venskab og forelskelser, om små løgne og store hemmeligheder. De to første bøger i serien udkommer samtidig. Tredje bog udkommer juni 2012 og fjerde bog oktober 2012.

Barbapapas Jul

af Annette Tison

Julemandens hjælpere er blevet syge. Julemanden må ringe til Barbapapa og bede om hjælp, så julegaverne kan blive klar til jul. Hele familien træder til. Barbablå opfinder en cykelsamlermaskine, som laver nogle lidt mærkelige cykler, men med hjælp fra sin mor og far og søskende kommer der styr på tingene. Gaverne bliver pakket ind og bragt ud til børnene i tide. Barbapapas jul indeholder tre julehistorier i tegneserieformat. Forfatterparret udgav dem oprindeligt i 1977-80, og nu foreligger de for første gang på dansk.

Bag skodderne

af Helle Stangerup

Kun tretten år gammel kom Helle Stangerup for første gang i pressens søgelys. Det skete i 1953, den nye grundlov var netop vedtaget, og en journalist ville vide, hvordan det mon var at gå i klasse med landets kommende Dronning.  Journalisten fik aldrig noget svar, og Helle Stangerup har siden da konsekvent holdt skodderne lukkede omkring sig selv og sit farverige liv.   I "Bag Skodderne" åbner hun endelig op og fortæller løs. Om sin opvækst i "de vilde diskussioners" hjem, om de kendte og de magtfulde, der beskrives for det gode, men også for det mindre gode. Om arbejdet bag sit forfatterskab, ligesom hun giver en livfuld skildring af ægteskabet med Adam Knuth og deres fælles opbygning af Knuthenborg Safaripark.  Helle Stangerup er ofte blevet fotograferet i fuldt udstyr ved store festlige begivenheder, som hun her tilføjer en række sjove, personlige oplevelser. Men hendes liv rummer også mere dystre sider. En barsk skilsmisse under et nådesløst mediebombardement, og et medfødt helbredsproblem, der satte en kløft mellem hende og broderen, den ikke ligefrem kedelige Henrik Stangerup. Eller chokket, da hendes yngste søn meldte sig til krigen i Afghanistan.  "Bag Skodderne" er skrevet med humor og vid, ikke mindst om hendes særlige forhold til bilkørsel, madlavning og andre praktiske gøremål. Den er garneret med indsigt og viden, men også med bid, brod og krasse meninger om rigets tilstand.    

Den lille tykke Barbapapa

af Annette Tison

Børnene elsker de små historier om Barbapapa, når de passer børn, tager på skovtur, bager kager og meget mere. Nu fås alle 12 historier fra Barbapapas ”Lille Bibliotek” samlet i én bog.

Lying game 3

af Sara Shepard

Emma Paxton har overtaget sin døde tvillingesøster, Suttons, identitet, for at opklare, hvem der myrdede hende. Der er mange, der kunne have ønsket Sutton død, og selvom Emma efterhånden kan udelukke en lang række mistænkte, er hun stadig ikke kommet nærmere på hvem morderen er. Men ét navn bliver ved med at poppe op: Thayer Vega. Han har været væk i flere måneder, men pludselig en nat dukker han op i Suttons soveværelse. Ved han at Sutton er død? Hvad vil han? Lying Game, Øjnene der ser er tredje bind i en serie på i alt fire bøger. Serien er solgt til flere lande og ABC Entertainment har lavet Lying Game til en tv-serie, som vises i USA.  

Lying Game 4

af Sara Shepard

Emma har overtaget sin døde tvillingesøster, Suttons, identitet, for at opklare, hvem der myrdede hende. Alle Suttons veninder har et alibi for den aften, Sutton blev myrdet, men hvad med Suttons nærmeste familie? Hendes adoptivsøster, Laurel, hader Sutton, fordi hun fik den fyr, Laurel allerhelst ville have haft. Indtil nu er det lykkedes for Emma ikke at blive afsløret af familien, men så får de besøg af Suttons farmor, der ikke er så nem at narre. Kan Emma fortsat lyve for Sutton-familien, eller har de måske i virkeligheden hele tiden vidst, hvem hun var? Lying Game – Gemmeleg er fjerde bind i den succesfulde amerikanske serie, der er solgt til flere lande og også kører som tv-serie i USA.

Annes julekalender

af Anne hjernø

Små, hyggelige hjemmelavede ting at spise er med til at sætte prikken over i’et i dagene frem mod og gennem julen.  I denne lille bog får du 24 megajulede opskrifter fra journalist, kok og tv-vært Anne Hjernøe, kendt fra bl.a. AnneMad – en til hver dag i december op mod jul. Det er hendes bedste opskrifter på alt fra glögg, appelsinmarmelade, småkager og konfekt til julesnaps, rødkål, hjemmelavede sild, syltede rødbeder og meget mere – og samtidig historien bag 24 af højtidens mest julede råvarer. Den perfekte gave til sig selv til at komme i julehumør af – eller til advents- eller værtindegave. En superhyggelig bog, som man kan bruge i årevis.

Turen går til Peru & Bolivia

af Christian Martinez

BOGEN DÆKKER Lima, Cuzco, Den hellige dal og junglen, Machu Picchu og inkastierne, det sydlige Peru, det nordlige Peru og Titicacasøen samt La Paz, Cordillera Real, Yungas og junglen, Uyuni, det sydlige Altiplano, Santa Cruz og Bolivias østlige lavland. Vi giver indblik i dagligdagen i Peru og Boliva og forklarer politiske og kulturelle problemstillinger. En rækkeartikler går bag om kunst og kultur, mad og drikke, historie, natur og geografi. Desuden er bogen rigt illustreret med fotos og kort.

Uden ansigt

af Carsten Norton

Martin Sindal bliver i 1970'erne hvervet af en udenlandsk efterretningstjeneste og sendt til oplæring i en hemmelig israelsk træningslejr, hvor han får både sin fysiske og mentale styrke testet til det yderste. Da han vender hjem til Danmark, fortsætter han udadtil sin sorgløse tilværelse i Nordsjælland. Men når telefonen ringer, bliver han uden varsel aktiveret som agent og indsat på missioner verden over, når nogen eller noget skal forsvinde.   Martin er tilfreds med sit liv og overbevist om, at han arbejder i den gode sags tjeneste. Men en dag møder han på en opgave tre personer, som på hver deres måde udfordrer hans samvittighed: En skrupelløs CIA-officer, en arabisk våbenhandler og en lille afghansk pige tvinger ham til at tage stilling til spørgsmålet om, hvad der er rigtigt og forkert.   Uden ansigt er baseret på virkelige hændelser.  Om forfatteren Carsten Norton, født 1972, uddannet cand. mag. Tidligere redaktionschef hos Bonnier Publications og Forlaget Benjamin. Siden 2007 ansat på Ekstra Bladet som journalist, bogredaktør og nyhedsredaktør på Ekstra Bladet TV. Siden 2009 fast boganmelder i Go'Morgen Danmark på TV2. Udgav i 2010 bogen Udleveret på Ekstra Bladets Forlag. Uden ansigt er Carsten Nortons debutroman.

Turen går til Rhodos & Kos - Dodekaneserne

af Ida Frederikke Ferdinand og Mette Iversen

Bogen dækker Rhodos og øerne nord for Rhodos, Kos og øerne nord for Kos, samt øen Kárpathos. Vi giver indblik i dagligdagen på Rhodos og Kos og de nærliggende øer og forklarer politiske og kulturelleproblemstillinger. En række artikler går bag om kunst og kultur, mad og drikke, historie, natur og geografi. Desuden er bogen rigt illustreret med fotos og kort.

Turen går til Sydafrika

af Peter Wulff Kåri

Turen går til Sydafrika beskriver Guds eget regnbueland efter afskaffelsen af apartheid. Her findes både nogle af verdens fattigste og rigeste mennesker. Kontrasterne er enorme. Bogen inviterer på en rundtur fra imponerende nationalparker på størrelse med Jylland over brede sandstrande med krystalklart hav til en af verdens smukkeste byer, Cape Town med dens Taffelbjerg, Kap det Gode Håb og ikke mindst vinlandet inde bag ved bjergene. Bogens temaer tager bl.a. på besøg ind i de sorte slumområder.

Turen går til København

af Tom Nørgaard

BOGEN DÆKKER Indre By og Frederiksstaden, Christianshavn, Holmen og Refshaleøen, Amager med Ørestad og Islands Brygge, Vesterbro og Frederiksberg, Nørrebro, Østerbro samt Københavns omegn. Vi giver indblik i dagligdagen i København og forklarer politiske og kulturelle problemstillinger. En række artikler går bag om kunst og kultur, mad og drikke, historie, arkitektur og byudvikling. Desuden er bogen rigt illustreret med fotos og kort.   TUREN GÅR TIL har eksisteret siden 1952 og er blandt verdens hyppigst opdaterede rejsebogsserier. Serien dækker hele verden fra Nordatlanten til Australien. Bøgerne skrives på dansk af forfattere og journalister med et særligt indgående kendskab til de enkelte destinationer. Med nøje udvalgte attraktioner, herunder spisesteder, viser vi vej til de største oplevelser. Om forfatteren: Tom Nørgaard er forfatter og journalist, uddannet i dansk, litteratur og kunsthistorie. Han er født og opvokset på Østerbro i København, i dag bosiddende på Vesterbro. Han arbejder til daglig på Politikens Forlag.

Ifølge Lukas

af Carsten Andersen

I løbet af få dage bliver journalisten Lukas Winters liv dramatisk ændret af to dødsfald. Hans fars advokat spørger, om Lukas vil komme til et møde om det efterladte testamente. Ja, Lukas vil gøre, hvad det skal være, bare de ikke kalder hans far til live igen. Kort efter får han et attraktivt tilbud om at skrive historien om en sikkerhedsvagt, som er fundet myrdet uden for en galopstald. Lukas afviser i første omgang, men snart går det op for ham, at mordsagen har linjer direkte tilbage til hans egen fortid langt væk fra storbyen. Den viser tilbage til en opvækst et sted i provinsen, hvor han så to jævnaldrende vælge to helt forskellige veje i livet – med lige katastrofal udgang. Det er en historie, han er nødt til at fortælle. Historien ifølge Lukas. 

Det sidste testamente

af Gud i samarbejde med David Javerbaum - fortalt vid

En selvbiografi af GUD      (Fortalt til David Javerbaum) ((Der har fortalt det hele videre til Jakob Vølver))  Dette er beretningen om en alvidende og almægtig ånd, der af ren og skær kedsomhed en dag beslutter at skabe Jorden og alle dens væsener og udnævne sig selv til Vor Herre; Universets Hersker.  I denne unikke selvbiografi lader Gud den Almægtige os for første gang kigge med bag kulisserne, og han fortæller åbenhjertigt og selvudleverende om bl.a. Skabelsen, knægten Jesus og de mange fejlfortolkninger af hans første bøger.  Vi får også den sande historie om de første mennesker på Jorden, Adam og Erik, et bøssepar med grønne fingre, der skulle holde Edens Have ved lige, men som stort set ikke lavede andet end at komme hinanden ved i en nærtliggende plantage.  Det sidste testamente udkommer nu i Danmark i en særlig dansk udgave, hvor Gud bl.a. reflekterer over fænomener som Moses Hansen, ligesom han forklarer, hvorfor Bornholm ligger så langt væk, og hvad der i virkeligheden fik Tommy Kenter til at bedække en fødselsdagslagkage i 1990’erne.  Bogen er hudløst ærlig og vidner om en gud, der lever sit liv på kanten. Heldigvis sker det ikke på bekostning af den subtile humor, der kendetegner Gud den Almægtiges fascinerende forfatterskab.  Om forfatterne Gud den Almægtige: Med debuten Det Gamle Testamente overraskede Gud den Almægtige alt og alle. De fantasifulde fortællinger fortsatte i bestsellerne Koranen og Det Nye Testamente, der stadig sælger mere end 100 mio. eksemplarer hvert år. David Javerbaum (ghostwriter): Amerikansk satiriker, der i over otte år var hovedforfatter på The Daily Show med Jon Stewart. Han var også medforfatter til parodilærebogen America (The book), der solgt mere end 2,6 millioner eksemplarer i USA samt hovedforfatter på Jon Stewarts seneste bog Earth (The book) – A Visitor’s Guide to the Human Race. Jakob Vølver (dansk bearbejdelse): Udgav i 2010 bestselleren ”Jydens håndbog til overlevelse i København”. Jakob Vølver er journalist og bor i Brooklyn, New York. Læs evt. mere på www.jakobvolver.com

Lille Allan - den menneskelige antenne

af Line Knutzon, Peter Frödin

Det starter som en kedelig sommerferie. Aller er rejst væk, og Lille Allan skal passes af den gamle nabo Helge, der engang har været næstformand i Tårnby Ufoklub. Helge vil gerne i kontakt med det ydre rum og har en plan. Før Lille Allan når at tænke sig om, er han rullet ind i sølvpapir og står på toppen af Urbanplanen midt om natten. Pludselig stirrer han ind i et par tætsiddende øjne. Måske Helge alligevel havde ret, da han sagde, at dette kunne blive en af de mest spændende sommerferier i Lille Allans liv. En rørende historie om kiks, venskab og en hund med tyndskid. Om forfatteren: Peter Frödin (1964) er komiker, skuespiller og sanger. Til børn har han både indlæst bøger, lavet tv og film. (Bullerfnis, Hannibal & Jerry, Grev Axel m. fl.).  Line Knutzon (1965) er dramatiker og har modtaget flere priser for sine skuespil. Senest modtog hun Holberg-medaljen i 2006.

1000 ½ gåde

af Fam. Kjær Olsen

Hvad er det, der er grønt, behåret og kører op og ned? Det er selvfølgelig et stikkelsbær i en elevator.  Dette er den ultimative samling af 1000 ½ af de bedste, værste, mest platte og langt ude gåder for sjove børn og deres kedelige forældre.  Læsning er helt på eget ansvar. Bilture, ferier og lange vinteraftener med familien bliver ikke de samme herfra.  

1000 ½ vits

af Fam. Kjær Olsen

Skotter, kannibaler og fluer i suppen. De er der alle sammen i denne samling af 1000 ½ af de bedste, værste, mest platte og langt ude vittigheder for sjove børn og deres kedelige forældre.   Hvorfor kan Hans for eksempel ikke få en hund til jul? Fordi han skal have stegt and, som han plejer. Og hvorfor vil de to lopper ikke spadsere hjem, da de har været i biffen? Selvfølgelig fordi de hellere vil tage en hund.   Der er 998 ½ mere, hvor de kommer fra. Det er læsning helt på eget ansvar.  

Wulffmorgenthaler kalender 2012

af Mikael Wulff, Anders Morgenthaler

Wulffmorgenthalers kalender har – med skabernes egne ord – hjulpet rigtigt, rigtigt mange mennesker, som tidligere ikke vidste, at der fandtes noget, som hedder ”dage”, ”uger” og ”måneder” og bare levede helt udflydende og formålsløse liv uden begreb om noget som helst.  Nu har de alle fået høje stillinger i Maersk, Novo Nordisk og Fætter Rysses Løgcenter.

Vild med garn

af Lene Holme Samsøe m.fl

Er du nybegynder med strik og hækling og vil se flotte resultater hurtigt? Er du erfaren, men trænger til en nem og inspirerende måde til at komme i gang igen med garn og pinde?   Så er dette den perfekte bog med masser af skønne opskrifter, som er lige til at gå til. Flotte ting til dig selv og din bolig: Smarte tasker, dejlige tæpper og puder, strømper, huer og sjaler. Alle er præsenteret med billede og en klar og tydelig opskrift.   Opskrifterne er dels hits fra Politikens strikke- og hæklebøger og dels nye indslag som lækre bløde håndledsvarmere og en strikket poncho.  Bogen rammer lige ned i den store strikke- og hækleiver, som har grebet rigtig mange i både Danmark og udlandet. At strikke og hækle er den perfekte måde at finde ro på i en ofte fortravlet hverdag, hvor mange afbrydelser dominerer. Garn, pinde og hæklenåle giver plads til fordybelse – et lille mentalt spa-ophold, man nemt kan gribe i hverdagen. Garn er også sanseligt - den bløde alpaca-uld, fin mohair, garn spundet med farvestrålende bånd og meget mere indbyder til leg.At arbejde med garn, mønstre og flotte farver er en nem måde at skabe forandringer på i sit hjem og garderobe uden at det koster alverden.Og så har det også en sjov og social dimension: lav projekterne sammen med andre eller del dem på de sociale medier, start en strikke- og syklub osv. At give en gave man selv har lavet giver stor tilfredsstillelse.  

8 gode livsråd mod kræft

af Dr. Johannes F Coy m.f

Mennesket har i flere hundrede tusinde år været perfekt udrustet til kampen for at overleve. Men tiderne ændrer sig – og med dem livsstil og spisevaner. Stofskiftet kan ikke tilpasse sig disse ændringer tilstrækkelig hurtigt, og derfor bliver flere og flere mennesker syge og får kræft og andre civilisationssygdomme – en umiddelbar følge af, at vi ikke lever i harmoni med vores ”artsbestemte” behov.  Men nu er det muligt atter at komme i harmoni med vores gener. Et meget erfarent team af forskere er nået frem til 8 gode livsråd, der forebygger kræft og andre civilisationssygdomme.  Du får veldokumenteret viden om bl.a.:·         Hvorfor E-vitamin er det mest virksomme naturmiddel mod at forebygge og helbrede kræft·         Hvorfor det er vigtigt med omega 3-fedtstoffer og andre sunde fedtstoffer, og hvad der sker, hvis du ikke får nok af dem·         Hvorfor du skal spise 1½-2 gram protein om dagen per kilo kropsvægt·         Hvorfor du skal undgå sukker og kun spise 1 gram kulhydrat per kilo kropsvægt  Hvorfor D-vitamin er så vigtigt, og hvordan det styrker immunforsvaret ·         Hvorfor kroppen skal bevæges aktivt 5 gange om ugen i minimum 30 minutter for at kunne undgå kroniske sygdomme·         Hvorfor du skal sove 8 timer for at holde dig rask   8 gode livsråd mod kræft giver dig både seriøs forskning fortalt letforståeligt, handlekraft til at følge de 8 gode livsråd og mulighed for et langt og sundt liv.

Sigurds ABC

af Sigurd Barrett

Sigurd præsenterer alfabetet med 29 bogstavhistorier om blandt andre clementinplukkeren Calle fra Cuba, der mister sine congas. Alle historier følger med som sange på cd, fordi bogstaverne bare hænger bedre fast, når man kan skråle med og vrikke til dem. Jeanette Brandts illustrationer viser historierne og inviterer til bogstav- og ordjagt.  

Aamanns appetit

af Adam Aamann

Aamanns mad – hyggelige retter til gode dage   Når weekenden kalder, eller vi er så heldige at have en ferie- eller fridag, elsker vi at tilberede og nyde god mad med stor smag. Hyggelig mad til gode dage er temaet for den nye stemningsfulde kogebog fra restauratøren, prismodtageren og forfatteren Adam Aamann.  Fotomæssigt inviterer Adam Aamann os med inden for i sommerhuset. Det er her den travle restauratør med restauranter i både København og New York slapper af med familie og venner og laver hyggemad sammen med sine tre piger. Det er også her, han lader sig inspirere af årstidens råvarer og hvad, han kan finde uden for i naturen og skaber nye kombinationer og retter til at sætte på menukortene i restauranterne.   Aamann har tidligere lært os at lave godt, dansk smørebrød fra bunden af, og siden satte han fokus på de gode og alternative kryddersnaps. I Aamanns mad viser han, hvor hyggeligt og enkelt det er at lækker mad, når man fri. Bogen indeholder i alt 90 opskrifter med mad tilberedt over bål, på grill, i gløder og røg eller over gasblusset i udekøkkenet

Suveræne salater - Året rundt

af Tina Scheftelowitz

Tina Scheftelowitz var sammen med Sonja Bock kvinden, der for 15 år siden opfandt begrebet Suveræne salater og fik os alle sammen til at spise mere grønt på et tidspunkt, hvor det ikke var blevet hipt endnu. Deres populære suveræne salatbøger har solgt i hundredtusindvis og sammen med deres øvrige kogebøger været til så stor inspiration i masser af danske hjem, at mange af deres fantastiske opskrifter er gået hen og blevet klassikere.  Nye spændende råvarer kommer hele tiden til, og det samme er en stigende opmærksomhed om at spise sæsonens frugt og grønt, lokale råvarer samt andre og nye måder at spise på. I dag nyder langt flere fx som noget helt naturligt en salat som hovedmåltid. Derfor er Tina nu tilbage med en ny salatbog, hvor hun kommer med sit bud på 90 nye suveræne salater og andre kolde og varme grøntsagsløsninger til middagsbordet. Sprøde salater, cremede salater, grønne salater, bagte salater – lette salater, mættende salater, kolde salater og varme salater, salater med og uden kød og fisk samt andre ideer til grønt tilbehør fra ovn eller gryde. Dem alle fordelt over året, så man får udnyttet alle de til enhver tid gode spændstige råvarer i sæsonen. Med denne bog kan enhver løbende gennem hele året få inspiration og finde grønne måltidsløsninger til aftensmaden, gæstemaden, sammenkomster og fester.   Tinas force er hendes kreative tilgang til madlavningen – nye, NEMME og anderledes ideer til sammensætninger af grønt, som man aldrig selv havde tænkt på kombineret med nye dressinger gør det til en fryd og samtidig en lettelse at have hendes opskrifter ved hånden i køkkenet.   Om forfatteren Tina Scheftelowitz er oprindeligt uddannet køkkenleder og kvinden bag og tidligere partner i Floras kaffebar og kaffefirmaet og caféen Amokka. I dag bl.a. madskribent på Politiken. Siden Suveræne Salater og brillante buffeter udkom i 1997, har Tina Scheftelowitz alene og sammen med Sonja Bock udgivet en lang række kogebøger, mange i Suveræne-serien. Deres bøger har i alt solgt henved 1 mio. eksemplarer. 

Ondvinter

af Anders Björkelid

Tvillingerne Sunia og Wulf bor i en stille bondeby med deres far, men en dag er freden forbi. En skærende kulde lægger sig over byen, i sneen er ulvespor, og rygtet siger, at en galgemand er set i skovene. Kulden trænger ind alle steder, selv i menneskenes hjerter og sind, og Sunia og Wulf tvinges på flugt. De møder Bjergfruen, der stiller dem over for en ny virkelighed: de tilhører et sjældent folk, bundet sammen af Traditionen, og de er bærere af Blodet. Ondvinter er nordisk fantasy og første bog i en serie på fire.

Wulffmorgenthalers - TOP 1000

af Mikael Wulff, Anders Morgenthaler

I over 10 år har Wulffmorgenthaler henrykket deres fans med en daglig stribe, som i en årrække blev bragt på DR’s hjemmeside, men nu har fundet en fast plads på Politikens bagside og på et populært og velbesøgt website.  Næsten 4000 striber er det blevet til i årenes løb. Hver eneste stribe bliver ”ratet” af danskerne, som giver en karakter fra 1 til 6 stjerner. I denne store bog har Mikael Wulff og Anders Morgenthaler samlet de 1000 striber, som fik den højeste score, og dermed er allersjovest. Et must for alle os, der elsker Wulffmorgenthaler. Nye fans kan også begynde her.

Wulffmorgenthaler - En sjov bog

af Mikael Wulff, Anders Morgenthaler

Titlen er ikke falsk varebetegnelse! En sjov bog er virkelig forrygende morsom. Den traditionsrige udgivelse samler atter en række af årets bedste striber fra Wulffmorgenthaler, men i år får man endnu mere sjov for pengene – horoskoper, quizzer, slader og visdomsord – alt sammen serveret med den unikke humor, som kendetegner Mikael Wulff og Anders Morgenthaler. Udkommer nu som hardback.

I min tid

af Erling Bjøl

Ingen i dansk pressehistorie har fulgt, beskrevet og fortolket verdens gang sålænge som Erling Bjøl.Hans første reportager blev udgivet ved indgangen til Anden Verdenskrig. Idag, 70 år senere, skriver han fortsat klummer og kroniker.Bjøl - som også blev den første danske professor i statskundskab - har i hele sinlange og ufatteligt produktive tid skrevet en næsten overmenneskelig række afbøger og historiske værker.Flere generationer i Danmark har derfor fulgt verden gennem Bjøls pen.Nu har Bjøl samlet en række af sine avisartikler, skrevet gennem de syv årtier.De giver en sjælden fortolkning og oplevelse af trekvart århundrede – hjemmehos Bjøl, her i Danmark og ude i verden.

Mindfulness på fem minutter

af David Harp

Mindfulness på 5 minutter viser, hvordan du kan få udbytte af mindfulness- meditation i et hektisk liv i overhalingsbanen. Bogen præsenterer på en humoristisk og direkte facon nogle enkle meditationsøvelser, der er lige til at gå til og let kan indpasses i hverdagen.  I alt hvad du foretager dig fysisk eller mentalt, kan du vælge at være 100 % opmærksom eller handle næsten pr. automatik, og alt hvad du foretager dig, kan enten dæmpe eller øge dit stressniveau.   Med mindfulness træner du din opmærksomhed. Du vil føle dig mindre stresset og bekymret, fordi øvelserne styrker din evne til at flytte fokus væk fra dagligdagens frustrationer og over på de tanker og følelser, der giver dig ro, overblik og større livskvalitet.   Bogens enkle øvelser kræver hverken røgelsespinde eller meditationspuder, men kan laves, hvor du end befinder dig, i bilen, bussen eller toget, mens du køber ind, eller når du taler i telefon.

Min vej til et sundt liv

af Anne Dorthe Tanderup & Anette Vestergaard

Anne Dorthe Tanderup fortæller med velkendt kampgejst, smittende overbevisning og helt almindelig bondefornuft om de tanker og erfaringer der har bragt hende og hendes familie hen til det liv, de lever i dag.   Vi følger Anne Dorthe Tanderup og Bjarne Riis gennem de første stille år på en tilbagetrukket bjergskråning i Toscana, hvor Anne Dorthe, nyforelsket og rundtosset, kæmper for at finde et nyt ståsted i livet. Med hjælp fra massøren Ole Kåre Føli begynder hun langsomt at indse, at det eneste, hun ikke har kigget på i sin kamp for at komme tilbage til håndboldbanen har været kosten, og at det måske har været en fatal fejl. Anne Dorthe og Bjarne går sammen på en brutal faste, som varer flere uger og efterlader begge udmattede, men med en ny indsigt. Kroppen reagerer på alt. Både det, du spiser, og det du ikke spiser. For første gang i mange år oplever Anne Dorthe Tanderup følelsen af IKKE at være træt. Hendes krop bliver lettere efter den enorme afgiftning, smagsløgene bliver skærpede, leddene glider og musklerne føles som smør i massørens hænder. Det er en udrensning, som får enorm betydning for Tanderup og hendes familie – og på sigt også for rytterne på Team Saxo Bank/Sungard, som Bjarne Riis er direktør for i dag.  Derfor skriver hun denne bog Min vej til et sundt liv, med opskrifter, tips og vejledning, i håb om, at hendes erfaringer kan være til gavn for andre, der gerne vil øge trivslen og den fysiske præstationsevne blandt familiens medlemmer. Om forfatteren: Anne Dorthe Tanderup (f. 24. april 1972) er uddannet kostvejleder på kostakademiet i Hover. Hun er tidligere professionel håndboldspiller, som har spillet for Brabrand, Hypobank og Viborg HK.

Hvorfor lugter mine egne prutter bedst?

af Videnskab.dk

Hvorfor dit og hvorfor dat? Alle kender til at undre sig over hverdagens små og store fænomener. Hvilken ægge-ende kommer fx først ud af hønen? Kan mænd amme? Hvorfor drejer bildæk baglæns på tv? Bliver man forkølet af at være kold? Hvorfor er vi kildne? Og kan man dø af grin?  Få svar direkte fra forskere på disse og masser af andre spørgsmål i bogen. Den er blevet til i samarbejde med det anerkendte og uafhængige nyhedsmedie Videnskab.dk. Her udvælges de bedste læserspørgsmål, som besvares af en bred vifte af de bedste danske forskere - fra hjerneforskere til sociologer, søvneksperter, klimafolk og mange andre.  Vi har udvalgt en samling af de sjoveste og mest interessante spørgsmål fra Videnskab.dk og tilsat humoristiske tegninger. Den perfekte gavebog til den nysgerrige i alle aldre. Den kan også bruges til fælles gættelege i både små og store selskaber. Svarene er formidlet mundret og klart - det er videnskab på den sjove måde.

Hades

af Alexandra Adornetto

Tag med på tur til Helvede Englen Beth er sendt ned på Jorden for at frelse verden fra ondskab og ødelæggelse. Sammen med sine to ældre søskende har hun slået sig ned i den lille by Venus Cove. Beth starter på highschool, men det var bestemt ikke en del af planen, at hun skulle forelske sig i en anden elev. Men følelserne mellem Beth og Xavier er for stærke, og sammen kæmper de mod den mørke og spændende Jake Thorn, som viser sig at være en dæmon i menneskeskikkelse. Han er ude efter Beth, men indtil videre er hun sluppet fra det med livet i behold. Hades er anden bog i Halo-serien. Tredje og sidste bog er planlagt til udgivelse i 2013. Om forfatteren:  Australske Alexandra Adornetto er blot 19 år, men hun har skrevet siden hun var 13 år. Halo-serien er hendes internationale gennembrud. Hun bor i nu i USA, hvor hun læser på universitetet. Serien er solgt til 14 lande, heriblandt USA, England, Frankrig og Tyskland.  Om den første bog i serien, Halo: Halo er en helt fantastisk bog, som jeg blev helt opslugt af fra den første side, en bog man bare ikke kan lægge fra sig. (…)Læs den hvis du kunne lide Twilight. Bogmagasinet  Bogen har taget kærlighedshungrende teenagere og deres mødre med storm. Femina

KNuSklubben 2

af Gitte Løkkegaard

Selv de bedste veninder kan have store hemmeligheder for hinanden.Mille, Ursula, Kamilah og Selma er fire veninder, der deler alt med hinanden. Eller det vil sige, de deler næsten alt, for de andre ved for eksempel ikke, at Ursulas mor ligger derhjemme under dynen med en depression. De ved heller ikke, at de gaver hun har med til de andre, er ting, hun stjæler i H&M. Ligesom de ikke ved, at Kamilah er forelsket i den samme fyr som Selma, eller at Milles forældre måske skal skilles ... KNUS-klubben er en ny pigeserie af Gitte Løkkegaard. En serie om venskab og forelskelser, om små løgne og store hemmeligheder. De to første bøger i serien udkommer samtidig. Tredje bog udkommer juni 2012 og fjerde bog oktober 2012.

KNuSklubben 3

af Gitte Løkkegaard

Den du elsker kan såre dig allermest Mille har fundet ud af, at hendes mors nye kæreste er en kvinde, hvilket Mille absolut ikke synes bare er helt o.k. Ursula er bange for, at kommunen har opdaget, at hun bor alene i lejligheden, mens hendes mor er indlagt. Selma er vild med sin brors bedste ven, Lauritz, men har han de samme følelser for hende? Kamilah er også i den syvende himmel over at være blevet kærester med Johan, men hendes forældre må for alt i verden ikke vide noget ...  KNUS-klubben er en ny pigeserie af Gitte Løkkegaard. En serie om venskab og forelskelser, om små løgne og store hemmeligheder. Tårer og bedrag er tredje bog i serien.

Verdens bedste kur

af Christian Bitz & Arne Astrup

Hvor slank vil du være?  Her er bogen, der får kiloene til at rasle af ogsørger for, at du aldrig tager dem på igen!  Verdens Bedste Kur er skruet sammen af ernæringseksperterne Christian Bitz og professorArne Astrup, to af landets mest erfarne fagfolk inden for vægttab. Erfaringernefra verdens største videnskabelige undersøgelse om kost og vægttab, Diogenes, som ArneAstrup har stået i spidsen for, ligger til grund for kostprincipper og opskrifter i kuren.  Kurens unikke program tager udgangspunkt i det nordiske køkken og indledes meden konkret 4-ugers madplan, som garanterer dig et vægttab på 1-2 kilo om ugen. Efterde 4 uger fortsætter du til fase 2, hvor du kan lave mad efter bogens 80 sunde og lækreopskrifter, som vil hjælpe dig til et yderligere vægttab. Fase 2 er den holdbare livsstilsændring,som er essentiel for et succesfuldt og vedvarende vægttab. Her er du selv med tilat bestemme, hvor slank du vil være.  Verdens bedste kur bygger på helt enkle principper, der har dokumenteret effekt. Så duskal ikke tænke på kalorier, ekstreme sundhedsråd eller mystiske fødevarer. Du skalbare glæde dig over velsmagende mad, der gør dig og hele familien sundere og slankere.  Så sæt dig til bordet, og nyd de velafbalancerede fakta og de mange saftige opskrifter idenne sunde slankebibel.

Pol. strikke & hæklebog

af Vivian Høxbro

Så er den her endelig igen - Politikens strikke- og hæklebog i en revideret og opdateret udgave! Den klassiske grundbog, som med sin grundighed og klare illustrationer giver forudsætninger for, at man virkelig kan være kreativ med strik og hækling. Et absolut must for alle strikkere og hæklere fra begyndere til mere garvede.   Teksten og illustrationerne (foto og tegninger) viser trin for trin alle stadier fra opslagning af masker til meget avancerede hulmønstre. Det er en uopslidelig grundbog med al den nødvendige viden om mønstre, at læse en opskrift, brug af materialer, redskaber, om montering, efterbehandling og masser af finesser og tips.  Forfatteren Vivian Høxbro er en af Danmarks største kapaciteter på dette område og formidler klart og tydeligt de mange teknikker.  Strik og hækling har i den grad oplevet en renæssance, hvor alle stilarter er i spil. Fra strikkede vaser til klassiske trøjer, lækre designersjaler og sjove strikmønstre på lygtepæle i form af urban knitting. Med grundbogen ved sin side er det nemt at udfolde sin kreativitet.  

Blomsterbergs lækkerier

af Mette Blomsterberg

Efter successen med bestselleren ’Blomsterbergs søde sager’ er konditormester, tv-vært & foredragsholder Mette Blomsterberg nu tilbage med en kage- og dessertbog med nemmere opskrifter på de skønneste og lettere tilgængelige lækkerier for hele familien. Bogen er Mette Blomsterbergs hyldest til alt det hjemmelavede i det søde køkken og ikke mindst til nærværet i at gå i køkkenet sammen.   Mette er dagligt i kontakt med unge fans og deres forældre, og hun er dybt beæret over, at så mange børn og unge i den grad har lyst til at kaste sig ud i det søde liv i køkkenet med hendes opskrifter og med en forældre ved hånden.  Blandt bogens 48 nemme opskrifter finder man alt fra hindbærsnitter, havregrynskugler, skærekager, muffins, lakridsbolsjer, flødeboller, chokoladeis, kager, marmelade, saft, konfekt, knas til frugt med råcreme & meget mere.   Mette J. Blomsterberg har siden fra 1995 til og med 2011 arbejdet som restauratør og konditor i café Glyptoteket. Hun og hendes mand, har nu åbnet en kage/dessert butik i Grønnegade 43, 1107 København K. Hun er landskendt for sin medvirken i DR1-programmet Det søde liv, og hun har desuden vundet den fornemste æresbevisning man kan få som konditor: St. Honoré ordenen. Ud over at være konditor, forfatter, TV-vært, er Mette også foredragsholder & underviser i dessertkunsten i form af kurser, samt demos.

Sy med Liberty

af Lucinda Ganderton

Liberty har en 100 år lang historie som førende inden for tekstildesign og salg af smukke kvalitetsstoffer fra den imponerende forretning i Regent Street i London. Denne utroligt smukke bog er den første nogensinde, hvor man kan finde inspiration i Libertys mange mønstre til konkrete syprojekter til sig en selv og boligen.   Liberty har altid stået for kvalitet, stil og luksus. Fremsynet og alligevel traditionelt og med en helt unik evne til at sætte nutidens stærke trends sammen med det tidløse i deres designs har Liberty altid produceret stoffer, der med jævne mellemrum er helt fremme i modebilledet. Det afspejler sig i bogens indhold. Libertys egne designs, der kan bruges i større eller mindre grad i det, man selv syr, er alle karakteriseret ved den fantasifulde brug af stofferne og ofte overraskende kombinationer af farver og mønstre.   Bogen indeholder syanvisninger på alt fra praktiske tasker, poser og æsker til elegante puder, fra en smuk kimono og patchwoktæpper til bogomslag og gadgetcovers. Der er noget for såvel begynderen som den erfarne ved symaskinen. Hvert projekt er fint illustreret med smukke fotos og fine akvareller, der gør det nemt at klippe og sy med et smukt resultat. Om forfatteren: Engelske Lucinda Ganderton står bag adskillige håndarbejds- og kreative bøger. Bl.a. Perlerier for begyndere. Hun bor i Richmond, London.  

Kirsten Skaarups grønne køkken

af Kirsten Skaarup

Kirsten Skaarups grønne køkken  350 vegetariske opskrifter Kirsten Skaarups grønne køkken byder på et mekka af smagsoplevelser og in­deholder mere end 350 vegetariske opskrifter til alle dagens måltider. Her er tale om grøn mad med nye og vidunderlige indtryk for smagsløgene. Bogen har desuden en leksikondel, som fortæller om råvarerne i det grønne køkken og deres mange anvendelsesmuligheder. Kirsten Skaarup giver også ideer til, hvordan vi som forbrugere med ét hug kan være med til at forbedre klimaet, dyrevelfærden og vores egen sundhed. Tre ting, der er tæt forbundet. At grønt og økologisk er sundt for os selv og Jorden, er en gammel sandhed, og bogen opfordrer til at spise så grønt som muligt, da produk­tion af dyr er en af de helt store syndere i den globale opvarmning. Kirsten Skaarup har rejst med rygsæk over hele kloden på jagt efter lækker og spændende vegetarisk mad. På den baggrund har hun været formand for “Danske kvindelige Æventyrere”. Tidligere har hun bl.a. skrevet bestselleren Vegetarisk køkken, der er solgt i mere end 100.000 eksemplarer, ligesom hun er medforfatter til "Det helbredende køkken". Kirsten Skaarups grønne køkken er tidligere udgivet under titlen Det kærlige køkken – grøn mad til en sårbar planet.

At tænke sig 2012

af Ole Rasmussen¤Gorm Vølver

Årets opsamling af vidtløftigheder fra vittighedsmagerne og ordekvilibristerne Ole Rasmussen og Gorm Vølver, der dagligt bestyrer dagbladet Politikens hovedorgan, At Tænke Sig. I 2012-udgaven er landbetjent A. Svendsen og hans hund Rollo naturligvis repræsenteret ligesom mange andre af de faste ATS-figurer: aut. peristaltiker (tidligere ringsmuskulatør) Verner Delleholm, hvæserbrevsskribent Erling Brokkendorf (se foto), den evige teenager Camilla Boezen fra 3. z på Blålys Gymnasium, kommunelærer Svendsen fra Nøvling Centralskole, societyskribenten Solvejg Schnagefrüd og sladderjournalisten Carina von Hörensagen.  Om forfatterne Ole Rasmussen (f. 1961) er uddannet journalist. Han har siden 1990 redigeret Politikens satiresalte At Tænke Sig sammen med Gorm Vølver (f. 1954), der også er uddannet journalist.