Gyldendal

Bøger udgivet af Gyldendal

Spis med mimbo Jimbo

af Jakob Martin Strid

Rigtig fint Mimbo Jimbo spisesæt i melamin. Spisesætte består af skål, tallerken og kop, som leveres i en flot gaveæske. Et rigtig flot spisesæt til dåbsgave, barselsgave eller fødselsdagsgave.   Flad tallerken måler 21,5 cm i diameter Skål måler 16 cm i diameter Kop måler 6,5 cm i højden Sættet er 100% fri for phthalater Tåler opvaskemaskine

Vitello drikkedunk

af Kim Fupz Aakeson;Niels Bo Bojesen

Kender du Vitello fra Ringvejen? Nu kan du købe en Vitello drikkedunk lige til at tage med i skole. Drikkedunken har en praktisk størrelse der passer til de fleste skoletasker. Drikkedunken er selvfølgelig fri for BPR, phathalater og tungmetaller. Tåler opvaskemaskine – og nem at holde ren, da skruelåget kan skrues fra hinanden. Du kan også købe en madkasse der passer til.   Indhold: 500 ml Højde: 21 cm Tåler opvaskemaskine

Vitello madkasse

af Kim Fupz Aakeson;Niels Bo Bojesen

Hvem elsker ikke Vitello? Nu kan du købe en Vitello madkasse lige til at tage med i skole. Madkassen har en praktisk størrelse der passer til de fleste termorum/forrum i skoletasken. Madkassen er selvfølgelig fri for BPA, phathalater og tungmetaller. Du kan også købe en drikkedunk der passer til.   Størrelse 16 x 11,5 cm og i højden 6,5 cm Tåler opvaskemaskine.

Mimbo Jimbo t-shirt

af Jakob Martin Strid

T-shirt med Mimbo Jimbo, den lille opfindsomme elefant. Hvid t-shirt med rund hals med motiv af Mimbo Jimbo på forsiden. Materiale: 95% bomuld, 5% elastan Maskinvask ved 40 grader Fås i 2 størrelser

Mimbo Jimbo T-shirt

af Jakob Martin Strid

T-shirt med Mimbo Jimbo, den lille opfindsomme elefant. Hvid t-shirt med rund hals med motiv af Mimbo Jimbo på forsiden. Materiale: 95% bomuld, 5% elastan Maskinvask ved 40 grader Fås i 2 størrelser

Vitello t-shirt

af Kim Fupz Aakeson;Niels Bo Bojesen

T-shirt til alle børn der elsker Vitello - Drengen der bor alene sammen med mor i et rækkehus ved ringvejen. Vitello er en meget opfindsom dreng, som alting finder på noget sjovt at lave enten sammen med sine irriterende venner Max og Hasse – eller med møgungen William – eller osse bare sammen med sig selv. Gråmeleret t-shirt med rund hals med motiv af Vitello på forsiden. Materiale: 88% bomuld, 7% polyester, 5% elastan Maskinvask ved 40 grader Fås i 2 størrelser

Vitello t-shirt

af Kim Fupz Aakeson;Niels Bo Bojesen

T-shirt til alle børn der elsker Vitello - Drengen der bor alene sammen med mor i et rækkehus ved ringvejen. Vitello er en meget opfindsom dreng, som alting finder på noget sjovt at lave enten sammen med sine irriterende venner Max og Hasse – eller med møgungen William – eller osse bare sammen med sig selv. Gråmeleret t-shirts med rund hals med motiv af Vitello på forsiden. Materiale: 88% bomuld, 7% polyester, 5% elastan Maskinvask ved 40 grader Fås i 2 størrelser

Per og bette Mads

af Ole Lund Kirkegaard

Per og bette Mads er fulde af skæg og ballade. En nytilflyttet pige bliver deres næste offer, men hun viser sig at være deres overkvinde. Bogen er velegnet til oplæsning.

Slavernes øer

af Thorkild Hansen

-

Syv fantastiske Fortællinger

af Karen Blixen Museet / Rungstedlund;Karen Blixen

Karen Blixen fik sit internationale gennembrud i 1934, da Syv fantastiske Fortællinger blev udsendt i USA. Disse raffinerede noveller om menneskets afmagt over for sin skæbne, om forholdet mellem livet og kunsten, vakte betydelig opsigt ved udgivelsen.

Tom på ski

af Bent Faurby

Tom og hans far har fået en 12'er.Nu skal de på ferie i Østrig.De skal løbe på ski.Uffe skal også med.Og de to drenge glæder sig meget.De har tit set skiløb i fjernsynet.Så de ved, hvad man skal gøre.Men det går ikke helt så let, som de troede...Læs også de andre bøger om Tom.

Du lyver!

af Kirsten Mejlhede Krog

De to noveller handler om piger, der kommr i klemme, fordi deres mødre er bange for noget, de ikke tør snakke om. Og hvordan er det nu? Kan fine mennesker blive børnelokkere? Eller er det kun arbejdsløse og vagabonder?

Gud er død

af Terry Walton Treseder

Isak og hans familie er jøder. De bor i Warszawa under 2. verdenskrig. På trods af hadet og soldaterne i gaderne fejrer de Simons Bar Mitzva. Isaks far og onkel er glade, da der bliver bygget en mur omkring det jødiske kvarter. De håber, at muren kan beskytte dem mod den bølge af vold, som jøderne i Warszawa har været udsat for. Men de tager fejl. Simon ser faren og advarer forgæves sin familie. En stille og gribende beretning om de rædsler, der overgik jøderne i Warszawas ghetto, indtil man sendte dem med toget østpå...

Nissejul i skolen

af Hans Chr. Hansen

Nissefar og Nissemor er god trætte af Knotte, Naja og Loppen. Derfor bliver de 3 nisser sendt hen på en skole for at lære børnene at tro på nisser. Det går ikke så godt. Nisserne kan ikke finde ud af at drille på den rigtige måde. Og de kommer ikke hjem til jul, hvis det ikke bliver bedre...Det bliver en livlig måned. Men da julen nærmer sig, har mennesker fået et nyt syn på hinanden.

Kær=hed

af Mogens Lyhne

Steen og Maja er på telttur for første gang. Om det også bliver første gang, de går i seng med hinanden, er ikke helt afgjort. Vennerne og familien har grinet sjofelt og er kommet med frække forslag. Men er de glade nok for hinanden? Og kan de klare de mange farer, der lurer lige om hjørnet?

Fransk

af Marianne Abrahamsen

Fransk mini-grammatik er en opslagsbog for franskelever på alle niveauer. Den er nem at finde rundt i, og man finder derfor hurtigt den bøjningsform eller det grammatiske ord, men lige mangler.

Gengældelsens Veje

af Pierre Andrézel

To unge engelske pigers oplevelser i huset hos en mystisk præst i Frankrig.

Bissekatten Mis og de andre

af Harald Bertelsen

'Helle for at være hest!' siger Mis og begynder at springe som en vild hest. 'Okay,' siger Putte og Kylle med dyb stemme. 'Lad os så komme af sted.'Bissekatten Mis og de to høns leger cowbøjdere.De leger godt nu.Men det begyndte ikke så godt.

Bennys badekar

af Flemming Quist Møller

Billedbog i farver. Benny har fanget en haletudse og putter den ned i sit badekar. Iført sit frømandsudstyr springer han selv i badekarret, bliver lige så lille som haletudsen og oplever sammen med den en utrolig undersøisk fantasiverden.

The Body af Stephen King

af Jørgen Riber Christensen

Stephen King's roman giver et dramatisk og intenst billede af overgangen mellem barndom og voksenverden. Romanen er uforkortet og forsynest med indledning. Målgruppe: gymnasiets B-niveau og hf.

Regnskovens verden

af Bent Gynther;Jens Søndergård

Bogen henvender sig til elever i 3.-5. klasse og fortæller om den tropiske regnskovs rige dyre- og planteliv samt beskriver de folk, som lever i og af skovens rigdomme. Endelig problematiseres regnskovens betydning for livet på Jorden samt bestræbelserne på at redde Jordens regnskove.Bogen er på 40 sider og rigt illustreret med farvefotos og tegninger.

Vi har så travlt

af Richard Scarry

Billedbog i farver med menneskelignende og påklædte dyr, der fortæller om folks travlhed, travlhed i byen og travlhed på landet.

Liv og de hvide spøgelser

af Søren Vagn Jacobsen

Liv og Bo er på tur.De skal se et slot.Bo er bange.Han har set et spøgelse.Liv er ikke bange.Mor siger, der ikke er spøgelser.Men så sker der noget!Læs også de andre bøger om Liv.

Litteratur for sjette

af Poul Billeskov Jansen;Esther og Tage Hansen

-

Pædagogik - Teori i praksis

af Hans Jørgen Kristensen;Hans Jørgen Kristensen

PÆDAGOGIK - TEORI I PRAKSIS er en grundbog i pædagogik som giver et overblik over de vigtigste emner i forbindelse med skolens udvikling og historie og fører læseren ind i de problemstillinger der må overvejes når der skal tages stilling til skolens opgave, indhold og arbejdsformer. PÆDAGOGIK - TEORI I PRAKSIS er skrevet til brug i læreruddannelsen.

Historien i Danmark 3

af Jens-Jørgen Aagestrup

Et komplet historiesystem til 3.-5. klasse. Systemet er tematisk opbygget. Mange illustrationer og historiske fortællinger med appel til elevernes fantasi, indlevelse og engagement. Grundbog, arbejdsbog, lærerens bog og studiebånd til hvert klassetrin.

Historien i Danmark 3

af Jens-Jørgen Aagestrup

Historien i Danmark er et temabaseret grundbogssystem til historieundervisningen i 3.-5.klasse. Systemet består af 3 grundbøger med tilhørende arbejdsbøger og lærerens bøger (med kopisider).

Historien i Danmark 3

af Jens-Jørgen Aagestrup;Jens-Jørgen Aagestrup

Et komplet historiesystem til 3.-5. klasse. Systemet er tematisk opbygget. Mange illustrationer og historiske fortællinger med appel til elevernes fantasi, indlevelse og engagement. Grundbog, arbejdsbog, lærerens bog og studiebånd til hvert klassetrin.

Vejen til plejen

af Karen Falkenberg;Birgit Gotenborg;Stine Fjelsterva

-

Fra asken

af Knud Erik Pedersen

En lille nordjysk landsby og dens beboere skildres gennem drengen Esben, der oplever overgangen mellem barndom og pubertet i tiden fra befrielsen i 1945 til han får realeksamen.

Det glemte land

af Marion Zimmer Bradley

-

Mysteriet om Rumvæsner i fortiden

af Klaus Aarsleff

Er det mon ren fantasi og opspind, at der har været rumvæsner på Jorden for tusinder af år siden? Eller er der noget om snakken? Tag med på en spændende rejse Jorden rundt og se på gåderne og beviserne.

Skriftlig-danskbogen for 10. klasse

af Erik J. Nielsen

Skriftlig-danskbogen for 10. klasse indeholder skriveøvelser, der opøver elevernes evne til at udtrykke sig i en hensigtsmæssig sprogbrug og til at kunne formulere sig skriftligt tilpasset en bestemt situation.Kravene til folkeskolens udvidede afgangsprøve tilgodeses i den sidste del af bogen med bundne og mere åbne opgaver i genrer, der ofte forekommer i opgaveformuleringen, fx: Referat/resuméKommenteringSammenligningBillebeskrivelse/billedanalyseTekstanalyseDen frie formuleringsøvelseSelve skriveprocessen er det gennemgående element i bogen, når der arbejdes med større skriftlige fremstillingsrarbejder.

Litteratur for 10. klasse

af Erik J. Nielsen;Leif Olsen;Erik J. Nielsen;Leif Ol

Bogen indeholder litteratur og billedkunst med mange fotos om livsværdier og livsstil og i tilknytning hertil tekster om og fra eksistentialismen. Skrivning af videodrejebog over kortroman af Svend Åge Madsen. Opgaverne til forløb, tekster og billeder er placeret bagest i bogen. Studiebånd med læsebogens tekst.

Dansk for hele verden 2

af Lars Holm;Per Pinholt

Dansk for hele verden er et begyndersystem beregnet for DU3 og består af to grundbøger og fire øvebøger. Øvebøgernes faste bestanddele er en udtaledel, lytteøvelser, skriftlige øvelser, et repetitionssystem og en hjemmearbejdsdel.

Dansk for hele verden 2

af Lars Holm;Per Pinholt;Lars Holm;Per Pinholt

Dansk for hele verden er et begyndersystem beregnet for DU3 og består af to grundbøger og fire øvebøger. Øvebøgernes faste bestanddele er en udtaledel, lytteøvelser, skriftlige øvelser, et repetitionssystem og en hjemmearbejdsdel.

Hvad er demokrati?

af Hal Koch

Om demokratiets væsen og vilkår, dets forudsætninger og grundlag i fortiden og perspektiverne for fremtiden. Hal Koch skrev bogen umiddelbart efter krigens ophør med henblik på det folkelige oplysningsarbejde.

Skriftlig-danskbogen for 8. klasse

af Erik J. Nielsen

Skriftlig-danskbogen for 8. klasse har til formål at opøve eleverne i brugen af skriftsproget. Der arbejdes systematisk med indlæring af skriftsproget i de mindste detaljer til opøvelse i større skriftlige formuleringsopgaver. Opgaverne i bogen tager deres udgangspunkt i tekstuddrag skrevet af flere af vore kendte forfattere. Disse tekststykker er udvalgt således at de danner grundlag for de forskellige skriftlige aktiviteter, som eleverne skal løse. Den største del af opgavematerialet er selvinstruerende, mens de få og mere sammenhængende opgavetyper kræver instruktion, hjælp under vejs og efterbehandling. På denne måde indbyder opgaverne til differentieret undervisning. Opgaverne er primært bygget op således, at de aktiverer og inspirerer eleverne til at udfolde deres kreative evner, samtidig med at de opøves i færdigheder, når det drejer sig om sproglig korrekthed. Efter ca. hver 10. side i bogen findes der et prøveark. Disse sider skal betragtes som opsamlingssider eller repetitionssider, hvor eleverne prøves i de færdigheder, der er blevet gennemgået og bearbejdet på de foregående sider. Prøvearkene bør kontrolleres og efterbehandles i forhold til den enkelte elevs behov.

Maria løber hjemmefra

af Gerda Iserhorst

'Er du ked af det?' sagde Gry. 'Så skal du bare tage toget. Inde på Hovedbanen er der nogle rare voksne. De hjælper børn. Jeg så det i fjernsynet.'Gry er Marias bedste ven.Og Maria tror ikke, at mor og far kan lide hende.Derfor vil hun løbe hjemmefra.Men da Maria kommer ind på Hovedbanen, kan hun ikke finde de rare voksne ...Læs også de andre bøger om Maria.

Farver

af Vita Riis;Lis Pallesen

Farver giver en grundig gennemgang af farvelærens teori, kombineret med forslag til praktiske øvelser og billedanalyse med henblik på en bevidst og aktiv billedforståelse.

I fjederhammen

af Knud Erik Pedersen

-

Skoven - en biotop

af Peter Bering

Hvad lever træerne af? Hvordan gemmer vi dyrespor?Kan syreregn ødelægge skoven?Hvorfor spiser hjorten sin mad to gange?Disse - og mange andre spørgsmål - bliver behandlet i denne naturbog.

Ny fysik/kemi 1. Vi og vores omverden

af Ejvind Flensted-Jensen;Poul Hanghøj;Poul Thomsen

Vi og vores omverden er det første emnehæfte med tilhørende arbejdshæfte og lærervejledning i serien Ny fysik/kemi, som tilsammen dækker det stof, der ifølge læseplanerne skal gennemarbejdes i 7. - 9. klasse.Ny fysik/kemi omfatter i alt 9 hæfter. De forskellige emner er valgt på en sådan måde, at de lægger op til anvendelse af forskellige undervisningsformer, som alle har det til fælles, at der lægges stor vægt på elevernes aktive medvirken gennem forskellige former for laboratorieaktiviteter.Endvidere indeholder systemet indlæringsforstærkende aktiviteter som undervisningsprogrammer, tip trettenopgaver og tests.Hæfterne udformes som selvstændige enheder, så der i stor udstrækning er valgfrihed med hensyn til undervisningsrækkefølgen.

Ny fysik/kemi 3. Luft og vand

af Poul Hanghøj;Henning Henriksen;Poul Thomsen;Ejvind

Luft og vand er det tredie emnehæfte med tilhørende arbejdshæfte og lærervejledning i serien Ny fysik/kemi, som tilsammen dækker det stof, der ifølge de nye læseplaner skal gennemarbejdes i 7. - 9. klasse.Ny fysik/kemi omfatter i alt 9 hæfter. De forskellige emner er valgt på en sådan måde, at de lægger op til anvendelse af forskellige undervisningsformer, som alle har det til fælles, at der lægges stor vægt på elevernes aktive medvirken gennem forskellige former for laboratorieaktiviteter.Endvidere indeholder systemet indlæringsforstærkende aktiviteter som undervisningsprogrammer, tip trettenopgaver og tests.Hæfterne udformes som selvstændige enheder, så der i stor udstrækning er valgfrihed med hensyn til undervisningsrækkefølgen.

Ny fysik/kemi 4. Kemien omkring os

af Poul Hanghøj;Henning Henriksen;Poul Thomsen;Ejvind

Kemien omkring os er det fjerde emnehæfte med tilhørende arbejdshæfte og lærervejledning i serien Ny fysik/kemi, som tilsammen dækker det stof, der ifølge de nye læseplaner skal gennemarbejdes i 7. - 9. klasse.Ny fysik/kemi omfatter i alt 9 hæfter. De forskellige emner er valgt på en sådan måde, at de lægger op til anvendelse af forskellige undervisningsformer, som alle har det til fælles, at der lægges stor vægt på elevernes aktive medvirken gennem forskellige former for laboratorieaktiviteter.Endvidere indeholder systemet indlæringsforstærkende aktiviteter som undervisningsprogrammer, tip trettenopgaver og tests.Hæfterne udformes som selvstændige enheder, så der i stor udstrækning er valgfrihed med hensyn til undervisningsrækkefølgen.

Ny fysik/kemi 4. Kemien omkring os

af Poul Hanghøj;Henning Henriksen;Poul Thomsen;Ejvind

Kemien omkring os er det fjerde emnehæfte med tilhørende arbejdshæfte og lærervejledning i serien Ny fysik/kemi, som tilsammen dækker det stof, der ifølge de nye læseplaner skal gennemarbejdes i 7. - 9. klasse.Ny fysik/kemi omfatter i alt 9 hæfter. De forskellige emner er valgt på en sådan måde, at de lægger op til anvendelse af forskellige undervisningsformer, som alle har det til fælles, at der lægges stor vægt på elevernes aktive medvirken gennem forskellige former for laboratorieaktiviteter.Endvidere indeholder systemet indlæringsforstærkende aktiviteter som undervisningsprogrammer, tip trettenopgaver og tests.Hæfterne udformes som selvstændige enheder, så der i stor udstrækning er valgfrihed med hensyn til undervisningsrækkefølgen.

Jakob og Joakim på sommerferie

af Jørgen Clevin

Aktiverende billedbog i farver om drengen Jakob og hans elefant Joakim.

Ole, Tut og Skatten

af Knud Erik Larsen

Indlæst af Githa Lehr-mann 1 kassettebånd+bog, 1 time og 15 min. Læsehastighed: Tilpasset 1.-2. skoleår

Dansk i første/anden

af Poul Rosenberg;Ib Kokborg

Arbejdsbogen er en engangsbog og indeholder opgaver til Dansk i første/anden - Grundbog.

Dansk stilistik

af Ulla Albeck

Ulla Albecks Dansk Stilistik er blevet et klassisk værk for alle, der arbejder med stil i litterære tekster.Stilistik er læren om stil. Litterær stil er den form, hvori et litterært værk fremtræder, dets sprogkunst og tekniske opbygning. Man kan bestemme et litterært kunstværks stil, ganske som man bestemmer en skulpturs, et maleris, et bygningsværks stil."

Dansk i tredje

af Bente Bach;Erik Schmidt;Lissen Møller

Dansk i tredje. Kopisider og Lærerens bog indeholder en grundig gennemgang af grundbogens tekster, suppleret med arbejdsforslag.

Festen for Cæcilie

af Ebbe Kløvedal Reich

Spændings- og kærlighedshistorie, der giver et billede af Danmark i middelalderen centreret omkring kongemordet i Finnerup Lade, som sættes ind i en større europæisk sammenhæng. Hidtil har mordet på Erik Klipping stået som danmarkshistoriens mærkeligste kriminalgåde, men Reich hævder her at kunne løse gåden og afsløre morderen.

Mysteriet om Dine overnaturlige evner

af Klaus Aarsleff

Kan man overføre tanker til sine venner, se ind i fremtiden eller læse breve, der ikke er åbnet? I bogen bringer Klaus Aarsleff mange spændende beretninger, der kan tyde på overnaturlige evner, og han viser, hvordan man selv kan opdage, om man har overnaturlige evner. Forsøgene er lavet efter samme metoder, som anvendes ved videnskabelige undersøgelser af den slags uforklarlige fænomener. Bogens sidste kapitel handler om mental træning, en slags selvhypnose som kan gøre os bedre til alt - lige fra engelske gloser til kaproning.

The Lift

af Sheila Henderson;Kai Alsing-Børgesen;Claus Johanse

Basisbog for engelsk i gymnasium og hf. Indeholder et bredt udvalg af autentisk, engelsksproget litteratur med arbejdsopgaver og analysemodeller. Den dækker genrerne novelle, drama, poesi og sagprosa.

Den lille tapre skrædder

af Hanne Leth

"Sikken en karl, jeg er!" sagde den lille skrædder og slog sig for brystet. I en fart skar han et bælte til, syede det, og broderede på det med store bogstaver: SYV MED ET SLAG. Og hans hjerte bankede af glæde og stolthed. Den lille tapre skrædder drager nu ud i verden for at vise, hvilken farlig karl han er. Det kommer der et både klogt og spændende eventyr ud af.

Dansk-Spansk Ordbog

af Pia Vater

63.000 opslagsord 27.000 udtryk og vendinger. Dansk-Spansk Ordbog dækker det almene ordforråd, man har brug for, når man som dansker skal udtrykke sig korrekt og præcist på spansk. Den er således et uundværligt og effektivt sprogligt redskab i skolen, på jobbet og i hjemmet I Ordbogen gives oplysning om både regionale (fx andalusiske) og nationale (fx chilenske eller mexicanske) varianter af de spanske oversættelser. I 6. udgave af Dansk-Spansk Ordbog er bogstaverne E til L inklusive gennemrevideret og omarbejdet fra grunden. I den resterende del er der foretaget grundig revision og indført over 2100 nye ord og udtryk, medens adskillige forældede opslagsord er udgået. Ordbogen er sat i det kendte 3-spaltede format, hvor alle opslagsord er rykket ud til venstre i spalten, for at gøre det lettere at finde frem til det rette ord. Ordbogen indeholder desuden udførlige og overskuelige oversigter over spansk udtale, spanske talord og spanske verbers bøjning samt kort over Spanien og Sydamerika

Niels Bonde fra Bol

af J.R.R. Tolkien

Niels er en stilfærdig bonde, der pludselig bliver kendt, da han skræmmer en kæmpe på flugt. Dragen Chrysophylex begynder at hærge det lille rige, og kongen søger råd hos Niels. Et lille sagn fra gamle dage, dengang da England var opdelt i mange små riger. Besøg Gyldendals hjemmeside for Tolkiens forfatterskab. Her kan du læse mere om bøgerne samt uddrag, læse om Tolkien selv, se nyheder, deltage i konkurrencer og debatforum m.m. www.tolkien.gyldendal.dk

Skelettet på hjul

af Louis Jensen

Martins far og mor slår Martins hund ihjel med gift. En Lysengel fortæller Martin, at hunden bliver levende igen, hvis han finder dens sjæl. Og at sjælen er nede i den store by. Martin koger hundens skelet rent, samler de mange knogler til et skelet, som han monterer på en plade med legohjul under. Han sætter elektriske pærer ind i kraniet som øjne og begiver sig af sted for at finde hundens sjæl. Det bliver en lang rejse, til fods langs jernbanen og på stop med en trucker. Undervejs møder Martin en ung pige, Lise. Og en gammel dame med en næsten selvlysende paryk, en rockerbande og en direktør. Og Jacob der bygger mekaniske engle. Og mange andre.

Matematik i første

af Mathias Bruun Pedersen;Lislotte Krogshøj;Margit Kr

Matematik i første - arbejdsbog 1 er et engangshæfte, som er forbundet med grundbogen. Til hvert opslag i grundbogen hører ca. 4 sider i arbejdsbøgerne, hvor eleverne arbejder med opgaver, som uddyber det faglige emne, der er introduceret i grundbogen.

Matematik i første

af Mathias Bruun Pedersen;Lislotte Krogshøj;Margit Kr

Matematik i første - Grundbog består af en række farverige billedopslag fra børnenes egen verden, som danner udgangspunkt for samtaler om centrale matematiske emner. Børnene er aktive og oplever, at matematik er et redskab til at forstå deres omgivelser. De udvikler matematiske begreber gennem oplevelser og konkrete aktiviteter.

Bomberne

af Mogens Lyhne

Der er brand i byen. Og det er ikke nogen helt almindelig brand! Det er fyrværkeri-fabrikken, der brænder. Thomas får den gode ide, at han og Kasper skal gå ud til fabrikken. Måske kan de finde et par gode kanonslag. Det kan de! Men de er ikke helt klare over, hvor farligt det er!

Hvem bliver først vred?

af Helga Jørgensen

Den, der først bliver vred, skal have skåret en bred rem af sin bug og en rem af sin bag. Og der skal drysses salt og peber i de blodige sår. Sådan lyder den aftale, som Per og Povl laver med en trold. Men det går dem ikke så godt...Det går bedre med deres bror Hans, som de ellers kalder Tosse-Hans. Men han er nu ikke så tosset. Det går op for trolden, da Hans skal tjene hos ham i et halvt år...

Religion En grundbog i livsanskuelser

af Jens Thodberg Bertelsen;Michael B¿ss;Birthe Mølhav

En elevbog til undervisning i faget religion i gymnasiet og på HF. Bogen er en indføring i de centrale områder af religionsfaget. De fem nøglebegreber, som fremstillingen er komponeret omkring, er religion, virkelighedsopfattelse, livsanskuelse, filosofi og etik.

Vinter-Eventyr

af Karen Blixen

Bogen udkom første gang 1942, og det er en samling af Karen Blixens mest berømte fortællinger. Alle drejer de sig om menneskets forhold til skæbnen og vilkårene for at realisere egne livsmuligheder, set i lyset af det store regnskab alle menneskelige handlinger indgår i.

Mennesket i sproget

af Jesper Hermann

"Mennesket i sproget" handler om sprogbrugere og deres sprog. Bogen henvender sig til alle, som vil vide mere om forhold mellem vort sprog og os selv. Den følger sprogbrugeren i sproget livet igennem - fra sprogets opståen hos barnet til vi bliver senile og går ud af sproget.

Engelsk

af Per Frandsen

Engelsk mini-grammatik er en opslagsbog for engelskelever på alle niveauer, men primært til folkeskolen og tilsvarende uddannelsestrin. Den er nem at finde rundt i, og man finder derfor hurtigt den bøjningsform eller det grammatiske ord, man lige mangler.

Borte med blæsten, Bind 1

af Margaret Mitchell

Første bind i den romantiske og dramatiske fortælling fra Sydstaterne under den Nordamerikanske Borgerkrig 1861-65. Handlingen samler sig omkring den omsværmede og viljestærke Scarlett O'Hara og de to mænd, der bliver hendes skæbne - den vege, intellektuelle Ashley Wilkes og fribytteren Rhett Butler - rå, utæmmet og lidenskabelig.

Ordbog over det danske Sprog. Supplement

af Maria Krogh Langner Det Danske Sprog- og Litteratu

Udgave i brun indbinding til løssalg. Med udgivelsen af femte og sidste bind af supplementet til Ordbog over det danske Sprog (ODS) er værket nu komplet. Supplementet til ODS har til formål at supplere ODS oplysninger for perioden 1700-1955. Et stort antal ord, som af forskellige grunde ikke kom med i ODS, men som har været brugt i dansk rigssprog i ODS-perioden, bliver nu beskrevet. Også inden for det ordstof, som er at finde i ODS, giver Supplementet væsentlige nye oplysninger, bl.a. andre anvendelser af ordene, andre ordformer eller anden datering. I bind et kan man bl.a. læse om: abefest, adfærdsmønster, aerodynamisk, afrydder, agronom, all right, antikonception, anvendbar, asocial, atommagt, autonom, bacon, bakspejl, balkanisere, ballontyggegummi, begrebsforvirring, bessermachen, bevægelsesfrihed.

Gyldendals religionshistorie

af Mikael Rothstein;Jørgen Podemann Sørensen;Tim Jens

Introduktion og indføring i det sammenlignende studium af verdens religioner og religiøse fænomener. I fokus står den religiøse praksis sammen med ritualer, meditation, myter og mystik. Gyldendals religionshistorie spænder fra Oldtidens Ægypten til det moderne Japans nye religioner. Rigt illustreret.

Den gamle soldat og Døden

af Jørn E. Albert

Den gamle soldat har tjent Gud og zaren i 25 år. På vej hjem til sin landsby møder han tre tiggere. Han giver dem sine tre brød. Til gengæld får han en sæk og et spil kort. Snart er hans lykke gjort. Men da han, mæt af dage, gerne vil dø, kan han ikke få lov. Som en sidste udvej går han ad Helvede til ...

Skriv med liv 4

af Birgitte Kierkegaard;Lene Lykke-Olesen;Peter Lykke

Når eleverne skriver, skal man kunne mærke, at der er et menneske bag ved ordene, de skal skrives med liv.I folkeskolens ældste klasser bliver der stillet nye og mere krævende mål for den skriftlige færdighed og den sproglige viden. Kravene kan godt indfris, uden at skrivelysten går tabt - dette er et hovedmål med Skriv med liv.

Dansk i ottende

af Ib Kokborg;Poul Rosenberg

TEMAER i grundbogen: - Der er et yndigt land - Skygger fra fortiden? - Den kære familie? - Fugle-træk - I tidens løb - tre tekster af Anders Bodelsen

Indbrud i juni

af Hans Peterson

Søren krøb sammen. Han turde ikke røre sig. Så så han Niels. Niels stod ved en sort Volvo uden for butikken. I det samme hørte han politi-bilens sirener i det fjerne. Niels råbte noget. De to mænd fór ud af forretningen. Den ene havde en kasse i hånden. Søren kunne se, at den var tung. Hvis Lasse og Omar havde været med, havde de gjort noget. Måske havde de endda prøvet at stoppe tyvene. Søren gjorde ingenting. Han stod bare og rystede over hele kroppen. Læs også den første bog om Søren, Lasse, Omar og Niels: En lørdag i maj.

Malle går i børnehave

af Lucy Cousins

Pegebog. Musen Malle er optaget af at male, danse, skrive og regne i børnehaven. Til sidst tager han overtøj på og går hjem. Læseren aktiveres ved at løfte flapper og trække i klapper.

Malle på legepladsen

af Lucy Cousins

Pegebog. Musen Malle er optaget af at grave, soppe, slikke og gynge på legepladsen. Til sidst cykler han hjem på sin trehjulede cykel. Læseren aktiveres ved at løfte flapper og trække i klapper.

Optimisten

af Anna Lena Wik-Thorsell

Det blæste fra øst. De havde medvind på sejlturen over til Pelle. Hvis det blæste op, ville de få kraftig modvind hjem. Men det tog Johan sig ikke af. Han var altid optimist. Derfor var han også sikker på, at enten ville vinden vende, eller også ville den lægge sig. Johan og hans lillesøster Jenny er alene hjemme. De får lyst til at sejle over til Pelle i Johans optimistjolle. Men på hjemturen blæser det op, og der lægger sig en tæt tåge over havet... Læs også Alene i sneen og Tyv på toilettet.

Skrivebog 2

af Poul Rosenberg;Ib Kokborg

Skrivebøgerne med indhold Til danskbogssystemet Dansk i... og Ny Dansk i og som selvstændigt skrivemateriale. Materialet består af følgende udgivelser: Skrivebog 1: Dansk i første indlærer skrivning af trykbogstaver. Bogen indeholder også motoriske øvelser, der udføres som optakt til arbejdet med de enkelte bogstaver. Skrivebog 2: Formskrift Skrivebog 2: Skråskrift Skrivebog 3: Formskrift Skrivebog 3: Skråskrift Skrivebog 4: Formskrift Skrivebog 4: Skråskrift Bøgerne har samme opbygning og stiller læreren frit med hensyn til valg af skriveform. Kan anvendes til indlæring af sammenhængende skrift på det klassetrin, som skønnes mest velegnet.

Jes og Nis og Tarzan

af Esther Skriver

Jes og Nis bliver mistænkt for tyveri.Men mistanken falder hurtigt på en anden.De to drenge besøger Linda på hospitalet.Det er ikke et helt almindeligt besøg.

Spørg naturen tema

af Gunnar Cederberg

Vi bruger vand, og vand indgår på utallige måder i vores dagligdag. Men vi tænker næppe over, at vand både er et stof og et kemikalie med særlige kemiske egenskaber. Bogen beskæftiger sig også med de kemiske grundbegreber: grundstoffer, atomer, molekyler, kemiske formler, syrer og reaktionsskemaer. Derfor kan bogen også med fordel anvendes som elevernes første kemibog og som grundlag for efterfølgende arbejde med kemitemaer

Skrivebog 3

af Poul Rosenberg;Ib Kokborg

Skrivebøgerne med indhold Til danskbogssystemet Dansk i... og Ny Dansk i og som selvstændigt skrivemateriale. Materialet består af følgende udgivelser: Skrivebog 1: Dansk i første indlærer skrivning af trykbogstaver. Bogen indeholder også motoriske øvelser, der udføres som optakt til arbejdet med de enkelte bogstaver. Skrivebog 2: Formskrift Skrivebog 2: Skråskrift Skrivebog 3: Formskrift Skrivebog 3: Skråskrift Skrivebog 4: Formskrift Skrivebog 4: Skråskrift Bøgerne har samme opbygning og stiller læreren frit med hensyn til valg af skriveform. Kan anvendes til indlæring af sammenhængende skrift på det klassetrin, som skønnes mest velegnet.

Skrivebog 3

af Poul Rosenberg;Ib Kokborg;Ib Kokborg;Poul Rosenber

Skrivebøgerne med indhold Til danskbogssystemet Dansk i... og Ny Dansk i og som selvstændigt skrivemateriale. Materialet består af følgende udgivelser: Skrivebog 1: Dansk i første indlærer skrivning af trykbogstaver. Bogen indeholder også motoriske øvelser, der udføres som optakt til arbejdet med de enkelte bogstaver. Skrivebog 2: Formskrift Skrivebog 2: Skråskrift Skrivebog 3: Formskrift Skrivebog 3: Skråskrift Skrivebog 4: Formskrift Skrivebog 4: Skråskrift Bøgerne har samme opbygning og stiller læreren frit med hensyn til valg af skriveform. Kan anvendes til indlæring af sammenhængende skrift på det klassetrin, som skønnes mest velegnet.

Mikkel, Mille og Himmeltræet

af Anders Johansen

I det ene hus boede der en dreng, som hed Mikkel. I det andet hus boede en pige, som hed Mille. Alting kunne have været lykkeligt og godt. Men det var det bare ikke. For Mikkels far hed Fatter Stram, og Milles mor hed Mutter Skrap.

Lotte kan nemlig cykle

af Astrid Lindgren;Ilon Wikland

Billedbog i farver. Lotte på fem år har ét stort ønske - en tohjulet cykel.

Den unge Jægers breve 1944-56

af Frank Jæger

Gennem Frank Jægers (1926-1977) breve til venner, familie, kolleger og forlæggere fra hans attende til hans tredvte år kastes lys over hans værk og personlighed.

Pensel og pen, Kunst og kirke, Bind 3

af Svend B. Nielsen

Billedmaterialet dækker perioden fra Bertel Thorvaldsen til Sven Wiig Hansen, og dækker religiøse motiver, som for 1800-tallet er udvalgt udfra religiøse bevægelser, medens de for 1900-tallet er disponeret efter Trosbekendelsen. Billeder og tilhørende tekst giver en indføring i dansk kirkehistorie, troslære og religiøse billedmotiver over 2 årh.

Mere monster, Alfons!

af Gunilla Bergström

Billedbog. Alfons skal være babysitter for Spirrevip. De skal rigtig hygge sig og læse små søde eventyr. Men Spirrevip vil kun høre gys og gru, og så må Alfons fortælle om det store farlige Ækel-Monster.

Draculas slot

af Søren Vagn Jacobsen

Bo skal holde ferie i onkel Ibs sommerhus.Det vil han ikke.Bo vil kun på ferie, hvis der er vampyrer.Men sommerhuset ser ud som Draculas slot.Bo tør næsten ikke sove om natten.Hans vampyr er blevet væk ...Læs også de andre bøger om Bo: De sorte trolde, Den afskyelige snemand, Det sorte spøgelse, Fire fæle hekse, Kæmpe babyen, Pas på øglen! og Varulven Vagn.

Chouette 1

af Unni Bøyesen;Kirsten Juul Andersen

Chouette 1 er et komplet begynder system til franskundervisningen. Det handler om situationer fra hverdagen og det moderne Frankrig. Bogen virker motiverende og igangsættende. Giver gode muligheder for undervisningsdifferentiering. Bogen indeholder mange opgaver og øvelser til styrkelse af både det mundtlige og skriftlige sprog.

Min egen danskordbog

af Ingerd Hansen;Lis Holm Olesen;Hanne Willert

Ca. 15.000 opslagsord. Min egen danskordbog er tænkt som elevens første ordbog. Med lidt instruktion vil den kunne bruges allerede i 3.-4. klasse. Den kan også anvendes ved undervisning af fremmedsprogede. Som hjælp til hurtigt opslag har vi lagt vægt på en tydelig og overskuelig opsætning. Til indføring og øvelse i brug af ordbogen henvises til: Lær at slå op ved Lis Holm Olesen. Ordbogens ordforråd, ca. 15.000 opslagsord, består af ord, som vi har erfaring for, at eleverne enten interesserer sig for og forsøger at anvende i fristile, møder i andre af skolens fag, ser i aviser og bøger eller hører i radio og tv. Ordforrådet er så stort, at eleverne kan have glæde af ordbogen langt op i skoleforløbet. Opslagsordene er anført med de hyppigst anvendte bøjninger, så brugerne let kan finde den form, de har brug for. Ved mange ord er der givet en forklaring eller et eksempel på brugen af ordet, således at eleverne kan se, om det er det rigtige ord, de har fundet frem til. Der kan også stå et eller flere sammensatte ord, der ligeledes viser eleverne ordets betydning og hvilke ord et sammensat ord er bygget op af.

Samfundets matematik 2

af Kaj Bager;Peter Bollerslev;Birgitte Clausen

Illustreret i s/h. Emnerne i hæftet vedrører som i Samfundets matematik 1 såvel kommunale som statslige forhold om familiens økonomi. Gyldendals matematiksystem til brug i den almene voksenuddannelse er tilrettelagt så materialerne imødekommer kravene ved voksenprøven i matematik.

Idas sommerlørdag

af Inge Hornum

Det er lørdag. Far og mor har lovet Ida, at de skal cykle til stranden. Men først skal de vækkes. Det bliver en god dag. Men der sker mange ting, som Ida bliver vred over eller ked af.

Romankunsten

af Milan Kundera

Dette "essay i syv dele" er Milan Kunderas statusopgørelse over sine betragtninger vedrørende romankunsten. Bogen indeholder tekster om den europæiske roman og specielt om Cervantes, Hermann Broch og Kafka. Bogen afsluttes med forfatterens takketale, da han i 1985 modtog Jerusalem-Prisen: Romanen og Europa.

Hundrede historier

af Louis Jensen

Der var engang hundrede historier. Og ikke én eneste af alle disse mange historier havde et sted at bo. Derfor måtte de sove ude om natten og klare sig, som de bedst kunne. Men så en dag mødte historierne tilfældigvis hinanden inden i hovedet på en mand, og da de fandt ud af, at de alle sammen var hjemløse, besluttede de, at de i fællesskab ville flytte ind i en bog. Den bog kaldte de HUNDREDE HISTORIER, fordi de lige præcis var hundrede.

Der var engang - for de yngste

af Pia Bruhn

Et udvalg af de bedste og mest elskede rim og remser, sange og eventyr for de allermindste. Både børn og voksne kan glæde sig til mange dejlige timer sammen i selskab med gamle kendinge som De tre Bukke Bruse, Aben Oswald og De tre små grise. Og fra nyere småbørnsbøger historier som Kanin går i bad, Kalles nye kasket og Jeppes bamse.

Blue Cat - engelsk for fjerde

af Berthe Tyson;Lars Skovhus;Aase Brick-Hansen;Wendy

Teacher's Book indeholder foruden de pædagogiske overvejelser bag systemet også metodiske vejledninger og anvisninger til alle afsnit i Story Book og My Own Book. Der er også tekstmanus til cd'en og kopiark. Teacher's Book er på engelsk. NB Denne Teacher's Book er til den Ikke-reviderede udgave af Blue Cat!

Kristendom 9

af Jens Jørgen Nygaard;Jens Balle;Jens Jørgen Nygaard

Et komplet system til alle klassetrin i folkeskolen. Alle grundbøger er illustrerede i farver. Gode aktiviteter og opgaver i arbejdsbøgerne. Lærerens bog til hvert klassetrin giver god støtte og indeholder bl.a. forslag til undervisningsforløb.

Ebbes storetå

af Hans Chr. Hansen

En aften skal Ebbe passes af fru Møller. Det er Ebbe ked af. Der lugter inde hos fru Møller. Ebbe er sikker på, at fru Møller er en heks. Fru Møller mener, at der er noget galt med Ebbes store-tå. Ebbe tør næsten ikke gå i skole...Det er godt, at han kan ringe til farmor! Og det er godt, at farmor altid har tid!Læs også Ebbe og mor of En cykel for en løgn, Ebbe.

Kaptajn Bimse & Goggeletten

af Bjarne Reuter

Anna og hendes bamse kommer på en mærkelig og lidt farlig tur i en lillebitte gul flyvemaskine, natten før hendes fødselsdag. Anna vil allerhelst finde negerdukken, der blev glemt i sommerhuset...

Funktionel stavning. Stavemetodik

af Herdis Joensen;Conni Kappelgaard

Det danske skriftsprog indeholder to principper. Det fonematiske og det morfematiske. En udnyttelse af disse to principper gør det muligt at udvikle en stavemetodik, der tager sit udgangspunkt i det talte sprog, og som giver eleverne adgang til at komme med kvalificerede bud på ords stavemåde - samt lærerne et reelt værktøj til analyse og bearbejdning af forekommende stavefejl sammen med eleven/eleverne.