Illona Thorup Skriver

Bøger skrevet af Illona Thorup Skriver

Når byfolk flytter på landet

af Illona Thorup Skriver

»Hvor kommer den mon fra - drømmen om det lille hus på landet? Er det noget basalt, der ligger i os, drømmen om det enkle, ukomplicerede liv, hvor det er naturen, der sætter dagsordenen?« Sådan indleder Illona Thorup Skriver sin nye bog Når byfolk flytter på landet - en bog, som henvender sig til de mange, der drømmer om et lille hus på landet med selvforsyning og et liv i pagt med naturen. I bogen præsenteres vi for et helt år på det lille husmandssted Vidtskue uden for Århus, hvor bogens forfatter, Illona Thorup Skriver, bor med sin mand. Husmandsstedet skulle i første omgang blot have været et sted at bo for dem og deres børn og plejebørn, men er nu blevet en økologisk besøgsgård med mange glade gæster - lige fra vuggestuer til plejehjemsbeboere. Bogen er baseret på ét års nyhedsbreve fra Vidtskues hjemmeside. I Når byfolk flytter på landet hører vi om de oplevelser, glæder, sorger og lykkelige stunder, man oplever, når man skifter parcelhuset ud med et lille husmandssted og kaster sig ud i livet som økologisk landmand i lille format. Bogen er smukt illustreret med Preben Stentofts billeder.

Hestepigernes ridestævne

af Illona Thorup Skriver

»Amanda og Thilde er kusiner - og de synes selv, de er ret heldige. De har nemlig lige været til deres første ridestævne. Og har fået en rosét med hjem.« Det allerførste ridestævne er en stor ting. Også selvom det ´bare´ skal foregå ude på bedstemors og bedstefars rideskole. Alle de store piger er så dygtige til at ride på deres heste, og alle pigernes forældre vil være der og kigge på. Der kommer endda en dommer, som hedder Annika, helt fra Island! Både Amanda og Thilde skal ride på den hvide hoppe Minka. Og vise nogle rigtig svære øvelser: Skridte over bom og ride slalom og ´damesaddel´. Thilde skal endda vise et flot gymnastiknummer på ryggen af Minka. Bare de klarer den! Efter Alfred og den blå traktor og Selma på bondegårdstur kommer her det tredje bind i serien fra Vidtskue. Illona Thorup Skriver har skrevet historien, og Preben Stentoft Fotografi har stået for de skønne fotoillustrationer. En dejlig bog i øjenhøjde til alle mindre og ´næsten-store´ piger, som elsker heste!

Selma på bondegårdstur

af Illona Thorup Skriver

Bogen er del af en serie børnebøger fra den økologiske besøgsgård Vidtskue. Serien er skrevet af forfatter Illona Thorup Skriver. Selma på bondegårdstur er en dejlig børnebog, som fortæller historien om børnehavens besøg på den økologiske besøgsgård Vidtskue. Selma har fået lov til at invitere alle børnene fra børnehaven på besøg på bondegården. Der er mange forskellige dyr – grise, får, heste, høns, ænder og mange flere. Børnene ser, hvordan de økologiske dyr lever – og de får også lov til at klappe dyrene, få en ridetur og en dejlig tur på engen i traktorvogn. Bogen er lavet i et flot, robust design med mange smukke og spændende fotos fra børnehavens dag på gården. Bogen og dens fotos giver barnet det allerførste lille kig ind i tanken bag økologisk dyrehold. Bogen kan både bruges som billedbog af barnet selv og som oplæsningsbog derhjemme eller i børnehaven. Vidtskue tager imod besøg af børneinstitutioner, så børnene har selv muligheden for at komme og opleve det de hører, Selma har oplevet. I samme serie fra Vidtskue findes billedbogen Alfred og den blå traktor.