Mistelten87 forside

Mistelten87

Mistelten87 forside
Originalsprog:
Dansk
Sider:
208
Omslag:
Hæftet
Forlag:
ISBN13:
9788799931880

Mistelten87 er en kalejdoskopisk roman. En rejse ind i den knækkede mands kringlede virkelighedskroge. Plottet er som sådan simpelt. En mand kidnapper sit barn og flygter til Jylland i håbet om at finde ro i det hus hvor han selv voksede op. Men kort efter ankomsten kollapser virkeligheden og huset viser sig at indeholde flere virkelighedsplaner. En mareridtslignende kamp må finde sted for at fortælleren kan få en form for overblik over hvad der sker. Pludselig forsvinder barnet og fortællingen krakelerer så selv den simpleste vej viser sig som en labyrint. I mørket og i opfattelsens mørkeste kroge gemmer fantasifostrene Ahuiztotl og Tanit sig, samt det foster fortælleren og den unavngivne moder mistede før barnet i fortællingen kom til verden. 

Mistelten87 handler om spejlinger, om sorte pletter i psykens geografi og om at fare vild. Tabte og bortførte børn, døde og dræbende forældre, vilde dyr og manipulerende filmfolk befolker siderne. Overalt i romanen er det spektrale tilstede, overalt føles hjemsøgelsen fra den tabte fortid (mytens og barndommens) og den næsten umulige fremtid, i et langt og kvælende nu.  

"Der er noget i Anders Jørgen Mogensens bambiagtige stil, der bliver hængende. En insisteren på sig selv og på bæredygtigheden i detaljen. En sans for det utildækkede drengeblik."

- Liselotte Wiemer, Kristelig Dagblad

Forhandler Pris Forsendelse Samlet pris Køb her
Indlæser opdaterede priser
iMusic 109,00 29,00 138,00
Bogreolen 117,95 29,95 147,90
CDON 119,00 29,00 148,00
Arnold Busck 149,95 19,00 168,95
Plusbog 129,95 39,95 169,90

Af samme forfatter

Kødet

af Anders Jørgen Mogensen

"Kødet" er en ungdomsroman om selvkannibalisme og sex. En historie om at gå på opdagelse i sin egen krop og alle de underlige ting der sker når man ikke er barn længere. Og så er der Uvirkeligheden, Englemoren, den gamle dame med den store mikrofon, en død indianerpattegris, Jespers lange negle og kærligheden og knive og blod og kød der skæres af kroppen og steges på pander og serveres for hele familien.

Livet er ikke retfærdigt

af Anders Jørgen Mogensen

En dreng begraves levende i en øde skov, men kæmper sig fri og prøver at løse gåden om sin dystre fortid. Han husker ingenting fra sit liv før skoven. Skoven er fuld af mystiske kræfter, gode såvel som onde. Drengens storebror taler til ham fra de døde og hjælper ham med at huske familiens mørke hemmeligheder. Puslespillets brikker falder én efter én på plads, indtil drengen indser, hvem der har forsøgt at myrde ham og hvorfor. Her slutter historien ikke, for drengen beslutter sig for at opsøge gerningsmanden og begiver sig ud på en fantastisk rejse fra skoven til byen. Uhyggelige familiehemmeligheder, overnaturlige kræfter, og grotesk humor blander sig med optimisme og håb i denne helt specielle fortælling om en drengs forsøg på at finde og samle sin familie igen

Koldnål

af Anders Jørgen Mogensen

Koldnål er et arbejdspapir. Eller måske bare brudstykker af de oplevelser og forsøg på en virkelighedsskabende praksis, der først kommer til endelig udtryk, når trådene adresseres rigtigt, og dukkerne danser på den interimistiske scene.