Fannis brune bog forside

Fannis brune bog

(7)

Fannis brune bog forside
Forfatter:
Originaltitel:
Fannis brune bog
Originalsprog:
Dansk
Illustreret af:
Sider:
44
Omslag:
Indbundet
Forlag:
ISBN13:
9788797089255

Fanni kan ikke lide brunt, for der findes så mange væmmelige brune ting. Derfor kan Fanni ikke lide sin nye brune trøje. Men så kommer hun i tanke om lækker lysebrun chokolade.

Egner sig for børn fra 2 år.

Forhandler Pris Forsendelse Samlet pris Køb her
Indlæser opdaterede priser
Arnold Busck 160,00 19,00 179,00
Bogreolen 177,95 29,95 207,90
iMusic 182,00 29,00 211,00
CDON 206,00 29,00 235,00

Af samme forfatter

Willi kører traktor

af Inger Tobiasen

Willi kører traktor

Mini og Manille

af Inger Tobiasen

En stjerneklar nat blev der født to små piger, og selvom de var tvillinger og så tæt, som nogen kan blive, fik de hver deres helt egen historie. Det viste sig nemlig hurtigt, at de var meget forskellige. En smuk og poetisk bog om at få et handicappet barn i familien.

Willi begynder i børnehave

af Inger Tobiasen

Willi begynder i børnehave

Bastians bold

af Inger Tobiasen

Bastian får en pakke med posten. I pakken er der en fin, gul bold, som Bastian bliver meget glad for. Bolden er super god til at hoppe, og den hopper ud på eventyr. Højere end et højhus. Over byen. Ned i parken. Videre til baggården. Derefter lander den på havnemolen, og senere bryder den ind i en skovtur. På sit eventyr får den gule bold et kys, en karamel, et stykke rullepølse og et tissevådt blad. For at nævne lidt af alt det spændende, der sker med bolden. Mon bolden finder hjem til Bastian igen, så han kan få del i eventyret? Bastians bold er fortalt og illustreret af Inger Tobiasen, der har udgivet flere bøger til de yngste. Hendes bøger er stemningsfulde, hendes stil er blyantegninger og dæmpede farver, som kalder roen og hyggen frem.

Ida bliver bange

af Inger Tobiasen

Ida bliver bange er fortællingen om Ida, der bliver bange for himstergimserne i mørket. De bimser og kravler og tramper. Og Ida bliver meget bange, så bange at hun til sidst skriger. Ida-bøgerne er små og kvadratiske, så de passer perfekt i de små barnehænder. Inger Tobiasens streg er blød og holdt i helt enkle farver. Tegningerne er fine i deres klassiske enkelthed, der sætter dem bøgerne uden for tid og sted. Derfor er de lige så aktuelle om 20 år, som de er i dag. Temaerne indbyder til samtale om de store følelser med børn fra to år og op.

Ida er stille

af Inger Tobiasen

Ida er stille handler om Ida, der læser billeder. Og billederne fortæller en fin historie inde i Idas hoved, når hun sidder helt stille og bladrer i bogen. Det er godt at være helt stille, så fantasien rigtig kan folde sig ud. Ida-bøgerne er små og kvadratiske, så de passer perfekt i de små barnehænder. Inger Tobiasens streg er blød og holdt i helt enkle farver. Tegningerne er fine i deres klassiske enkelthed, der sætter dem bøgerne uden for tid og sted. Derfor er de lige så aktuelle om 20 år, som de er i dag. Temaerne indbyder til samtale om de store følelser med børn fra to år og op.

Ida er vred

af Inger Tobiasen

Ida er vred er historien om, giraffen Ebbe, der mister sin hale. Og selv om mor har syet en ny hale på Ebbe, så er Ida stadig vred. For den nye hale er helt forkert. Ida hiver den af, men så bliver Ebbe bare endnu grimmere. Han skal væk. I skraldespanden. Nej, helt ud. Ida smider ham ud af vinduet. Bliver hun mon ved med at være vred? Ida-bøgerne er små og kvadratiske, så de passer perfekt i de små barnehænder. Inger Tobiasens streg er blød og holdt i helt enkle farver. Tegningerne er fine i deres klassiske enkelthed, der sætter dem bøgerne uden for tid og sted. Derfor er de lige så aktuelle om 20 år, som de er i dag. Temaerne indbyder til samtale om de store følelser med børn fra to år og op.

Ida glæder sig

af Inger Tobiasen

Ida glæder sig er en sød billedbog om at glæde sig rigtig meget.  Ida glæder sig, fordi hun har fødselsdag. Hun glæder sig til lagkagen. Og til at åbne den meget fine gave fra Kalle. Det tager lang tid at åbne gaven. Det er godt, for så kan Ida nå at glæde sig rigtig meget. Ida-bøgerne er små og kvadratiske, så de passer perfekt i de små barnehænder. Inger Tobiasens streg er blød og holdt i helt enkle farver. Tegningerne er fine i deres klassiske enkelthed, der sætter dem bøgerne uden for tid og sted. Derfor er de lige så aktuelle om 20 år, som de er i dag. Temaerne indbyder til samtale om de store følelser med børn fra to år og op.

Ida bliver ked af det

af Inger Tobiasen

Inger Tobiasens lille pige, Ida, har en god ven, der hedder Kalle. Det er godt at have venner, men det kan også være lidt svært med relationer. To nye bøger fortæller om, hvilke følelser, der kan opstå, når Ida og Kalle leger sammen.   Ida bliver ked af det er fortællingen om Ida, der bliver ked af det, fordi hun ikke må låne Kalles nye sværd. Han siger, det ikke er en pigeting. Ida bliver ked af det, og Kalle leger videre selv. Til sidst bliver de gode venner igen.   Ida-bøgerne er små og kvadratiske, så de passer perfekt i de små barnehænder. Inger Tobiasens streg er blød og holdt i helt enkle farver. Tegningerne er fine i deres klassiske enkelthed, der sætter bøgerne uden for tid og sted. Derfor er de lige så aktuelle om 20 år, som de er i dag. Temaerne er genkendelige for børnene, da Inger Tobiasen tager udgangspunkt i situationer fra børns hverdag.   Temaerne indbyder til samtale med børn fra to år og op.

Ida har ikke lyst

af Inger Tobiasen

Inger Tobiasens lille pige, Ida, har en god ven, der hedder Kalle. Det er godt at have venner, men det kan også være lidt svært med relationer. To nye bøger fortæller om, hvilke følelser, der kan opstå, når Ida og Kalle leger sammen.   Ida har ikke lyst er historien om Ida, der ikke har lyst til at køre på løbehjul sammen med Kalle. Hun har heller ikke lyst til at se fuglereden. Eller smage Kalles æble. Men Kalle må gerne sidde ved siden af Ida i liggestolen. Og så finder han ud af, hvorfor hun slet ikke har lyst til noget af alt det, han foreslår.   Ida-bøgerne er små og kvadratiske, så de passer perfekt i de små barnehænder. Inger Tobiasens streg er blød og holdt i helt enkle farver. Tegningerne er fine i deres klassiske enkelthed, der sætter bøgerne uden for tid og sted. Derfor er de lige så aktuelle om 20 år, som de er i dag. Temaerne er genkendelige for børnene, da Inger Tobiasen tager udgangspunkt i situationer fra børns hverdag.   Temaerne indbyder til samtale med børn fra to år og op.

Ida keder sig

af Inger Tobiasen

Inger Tobiasens lille pige, Ida, lærer mere og mere om, hvordan verden hænger sammen. I to nye bøger om Ida beskrives fantasi og nysgerrighed,   Ida keder sig fortæller historien om Ida, der ikke har noget som helst sjovt at lave. Hun lukker sine øjne og ser sin gode ven Kalle for sit indre. Og så begynder hendes fantasi at folde sig ud. Og vupti, pludselig dukker Kalle op i virkeligheden, hvor der er dækket op til fest.   Ida-bøgerne er små og kvadratiske, så de passer perfekt i de små barnehænder. Inger Tobiasens streg er blød og holdt i helt enkle farver. Tegningerne er fine i deres klassiske enkelthed, der sætter bøgerne uden for tid og sted. Derfor er de lige så aktuelle om 20 år, som de er i dag. Temaerne er genkendelige for børnene, da Inger Tobiasen tager udgangspunkt i situationer fra børns hverdag.   Temaerne indbyder til samtale med børn fra to år og op.

Ida er nysgerrig

af Inger Tobiasen

Inger Tobiasens lille pige, Ida, lærer mere og mere om, hvordan verden hænger sammen. I to nye bøger om Ida beskrives fantasi og nysgerrighed,   Ida er nysgerrig handler om Ida, der undrer sig over, hvorfor fuglene kan flyve, når hun ikke kan. Og tøjdyret Ebbe kan heller ikke flyve. Heller ikke, når han får vinger på. Men Kalles ballon kan flyve. Og så kan Ebbe måske også komme til det?   Ida-bøgerne er små og kvadratiske, så de passer perfekt i de små barnehænder. Inger Tobiasens streg er blød og holdt i helt enkle farver. Tegningerne er fine i deres klassiske enkelthed, der sætter bøgerne uden for tid og sted. Derfor er de lige så aktuelle om 20 år, som de er i dag. Temaerne er genkendelige for børnene, da Inger Tobiasen tager udgangspunkt i situationer fra børns hverdag.   Temaerne indbyder til samtale med børn fra to år og op.

Bastian og Vilma sidder i kosteskabet

af Inger Tobiasen

Bastian sidder og keder sig. Han laver ingenting. Han kan ingenting finde på. Kusine Vilma har en idé.  “Jeg synes, vi skal sætte os ind i kosteskabet, for det er det kedeligste sted, man kan sidde og kede sig.” Der er mørkt inde i skabet. Bastian og Vilma lukker øjnene, og mørket bliver større. Men efter en tid begynder mørket at lyse … og pludselig dumper den næsvise skabsprinsesse Rødhår ned i hovedet på dem, og hun snupper fluks en flyvende kost og tager Bastian og Vilma med ud på en vild rejse, hvor de møder alle mulige og umulige skabninger fra eventyrernes verden. Bastian, Vilma og prinsessen dumper først lige ned i Hattemagerens teselskab, de smager på heksens slikhus, og så møder de Bedstemor, der har fanget en ulv …   Forfatter og illustrator Inger Tobiasen står bag denne eventyrlige og meget charmerende billedbog om Bastians og Vilmas fantasirejse. Undervejs vil læserne genkende flere af figurerne fra kendte eventyr, men ikke alle opfører sig, som man måske kunne forvente, og tilsidst er det en uventet helt, der overvinder den store drage og får prinsessen.

Før Ida sover

af Inger Tobiasen

Ny bog i Inger Tobiasens populære serie om pigen IdaDet er meningen, at Ida skal sove, men der er noget, hun ikke kan lade være med at tænke på.“Hvor går man hen, når man sover?” spørger hun sovedyret Ebbe.Ebbe siger, at man ikke går nogen steder hen, men det kan Ida ikke forstå, for natten før sad hun i en have og spiste en blomme, mens hun sov. Og en anden gang var hun et sted med sære skygger, som gjorde hende bange. Ida vil ikke hen til det mørke sted igen. Heldigvis lover Ebbe at holde hende i hånden hele natten og passe på, at Ida ikke går nogen uhyggelige steder hen, så hun kan sove godt lige til det bliver morgen. Før Ida sover er en sød og enkel billedbog til mindre børn, der handler om at drømme, om at blive bange for det, man drømmer, og om at finde tryghed og trøst ved et elsket sovedyr. Forfatter og illustrator Inger Tobiasens serie om Ida omhandler genkendelige udfordringer og følelser, som alle børn skal igennem. De er fortalt med stor varme og respekt for det mindre barn, og karakteristisk for bøgerne er det, at Ida ofte selv klarer sig igennem de små bump på vejen med hjælp fra vennen Kalle eller som her sovedyret Ebbe, uden at de voksne nødvendigvis altid skal blande sig og løse situationen. Børnenes univers forbliver deres eget i disse bøger.

Ida og lykkefeen

af Inger Tobiasen

Ny bog i Inger Tobiasens populære serie om pigen IdaKalle er Idas bedste ven. Sammen med den lille lykkefe, som bor i Idas lomme, og som forstår alt, hvad Ida tænker på. Og det er heldigt, at Ida har lykkefeen, for i dag leger Kalle med sin kusine Vigga. Vigga griner hele tiden, og hun sidder alt for tæt på Kalle og holder ham i hånden med beskidte fingre. Det synes Ida slet ikke om. Kalle og Vigga har bygget en borg i sandet, som de pynter med sten. Men det er Idas sten! Ida tager stenene fra dem og putter dem i lommen, men da hun vil finde sin lykkefe er den pludselig væk. Og der kommer Vigga – hvad har hun mon med til Ida?Ida og lykkefeen er en sød og enkel billedbog til mindre børn, der omhandler det at føle sig udenfor og blive lidt jaloux. Forfatter og illustrator Inger Tobiasens serie om Ida omhandler genkendelige udfordringer og følelser, som alle børn skal igennem. De er fortalt med stor varme og respekt for det mindre barn, og karakteristisk for bøgerne er det, at Ida og vennerne ofte selv klarer sig igennem de små bump på vejen og bliver gode venner igen, uden at de voksne nødvendigvis altid skal blande sig og løse situationen for dem. Børnenes univers forbliver deres eget i disse bøger.

Idas løbecykel

af Inger Tobiasen

Ny bog i Inger Tobiasens populære serie om IdaIda har fået en løbecykel, men den er svær at køre på. Den vælter hele tiden. Anderledes nemt går det for Kalle, der bare suser derudaf. Kalle kan alting meget bedre, synes Ida. Hun vil tegne sin løbecykel i stedet, for tegne – det er hun god til, men hjulene bliver slet ikke så pænt runde, som Ida havde tænkt sig. Nu er Ida sur, så hun giver fodbolden et hårdt spark, så den flyver afsted.- Wow, siger Kalle. Hvordan gjorde du det?Inger Tobiasens Ida-bøger behandler små børns følelser og udfordringer i børnehøjde. I Ida og løbecyklen handler det om, hvor svært at kan være at kaste sig ud i at prøve nye ting, og hvordan det for nogle børn kan være vanskeligt at kapere, at man ikke er god til det fra første forsøg. 

Idas mave siger nej

af Inger Tobiasen

Ny bog i Inger Tobiasens populære serie om IdaIdas mave siger nej til al den mad, som mor kommer med. Mor kan ikke forstå, at Ida er sur på pastaskruerne, men det er ikke Ida, der er sur. Det er hendes mave. Den siger nej til pølsemadden og bananen og havregrøden. Kun den chokoladekiks, som Ida har gemt i lommen, siger den ja til. Men kan en lille kiks gøre Ida mæt? Eller kan Ida overtale maven til at prøve havregrøden i morgen?Inger Tobiasens Ida-bøger behandler små børns følelser og udfordringer i børnehøjde. I Idas mave siger nej er det ikke kræsenhed eller barnet selv, der er problemet – nej, det er maven, der er sur og driller, og som ikke vil have rigtig mad. Men uden mad kan man godt gå hen og blive sulten, så måske kan man overtale en sur mave til at sige ja i stdet for nej …?

Ida flyver til Afrika

af Inger Tobiasen

Her kommer nyeste skud på stammen i den populære serie om lillepigen Ida. Ida har bygget en flyvemaskine, og når hun tager sine solbriller på, kan hun flyve, hvorhen det skal være. Og nu skal det altså være Afrika! Ida flyver til Afrika og møder sin ven Kalle, som er i gang med at bage pandekager under et palmetræ.  De to venner oplever mange skøre og sjove ting på deres tur til eksotiske, varme Afrika – og hvis de vil have deres pandekager i fred, skal de skynde sig ...  Ida flyver til Afrika er en herlig og genkendelig billedbog til de mindste billedbogslæsere om at lege og tage på en fantasirejse med sin bedste ven. Forfatter og illustrator Inger Tobiasen tegner med en blød streg, og bogens illustrationer er holdt i få farver. Tegningerne er fine i deres klassiske enkelthed, og de sætter bøgerne uden for tid og sted.  Ida-seriens temaer er genkendelige for børn, da Inger Tobiasen tager udgangspunkt i børns hverdag. 

Idas helt egen juleaften

af Inger Tobiasen

Idas helt egen juleaften

Ida og Kalle

af Inger Tobiasen

Ida gør sig fin. Hun vælger sin allersødeste kjole og tager guldhjertet om halsen. Ida skal mødes med sin bedste ven Kalle, og han har en hemmelighed med til hende. Hvad mon det er? Ida og Kalle af Inger Tobiasen er en ny bog i serien om lille Ida og hendes ven Kalle. Med klassiske, nordiske illustrationer og simple og finurlige historier til de 2-4-årige behandler forfatter og illustrator Inger Tobiasen de små og store udfordringer og oplevelser, som alle børn gennemgår. Ida-bøgerne er altid i øjenhøjde med barnet og beretter med respekt og kærlighed om svære følelser som vrede og jalousi, men også om glæde og forventning. Det er Inger Tobiasens pointe med bøgerne, at de voksne ikke deltager aktivt i handlingen, der er ingen belærende pegefingre eller forældre, der udreder trådene. I stedet handler bøgerne om, hvordan Ida helt på egen hånd vikler sig ind i små konflikter, men også altid får viklet sig ud igen. Ida og Kalle er den seneste bog i serien med fokus på glæden ved at have en god ven og glæde sig til en overraskelse.

Ida på skjattejagt

af Inger Tobiasen

Der er kommet et brev til Ida. Det er fra Kalle, for han er på ferie med sin mor og far. Inden i brevet er der et skattekort. Ida skal bare følge kortet ... Hvad mon hun finder? Ida på skattejagt af Inger Tobiasen er en ny bog i serien om lille Ida og hendes ven Kalle. Med klassiske, nordiske illustrationer og simple og finurlige historier til de 2-4-årige behandler forfatter og illustrator Inger Tobiasen de små og store udfordringer og oplevelser, som alle børn gennemgår. Ida-bøgerne er altid i øjenhøjde med barnet og beretter med respekt og kærlighed om svære følelser som vrede og jalousi, men også om glæde og forventning. Det er Inger Tobiasens pointe med bøgerne, at de voksne ikke deltager aktivt i handlingen, der er ingen belærende pegefingre eller forældre, der udreder trådene. I stedet handler bøgerne om, hvordan Ida helt på egen hånd vikler sig ind i små konflikter, men også altid får viklet sig ud igen. Ida på skattejagt handler om at savne sin ven og tage på en spændende skattejagt.

Kan du gætte hvad jeg er?

af Inger Tobiasen

Hvordan ser en politibetjent, en tømrer eller en balletdanser ud? Og hvilke ting bruger de, når de er på arbejde? Kig på redskaber, værktøj, uniformer og arbejdstøj og gæt, hvem det tilhører. Hvad vil du være, når du bliver stor?

Vil du med i børnehave?

af Inger Tobiasen

Kig og find! Oplev dagens og årets gang med børnene på rød stue - når de leger på stuen og på legepladsen, når det er spisetid, og når de er på udflugt. Og alle de andre aktiviteter, der er i en børnehave. Gå på jagt i billederne og find de ting, du ser i kanten. For de små til en snak om, hvad er sker i børnehaven.

Min butik

af Inger Tobiasen

Hvor går man hen, når man skal købe sko, legetøj, fisk, brød, bøger eller en fodbold? Hvilke butikker sælger hvad? Se, om du kan gætte det ved at kigge på de mange forskellige ting. Hvad kan man købe i din butik? Læs også: Kan du gætte, hvad jeg er?

Mit kæledyr

af Inger Tobiasen

Alle børnene i bogen har et kæledyr. Se, hvad de spiser, hvad de bor i, hvordan de ser ud, og gæt, hvad det er for et dyr. En aktiverende bog, som lægger op til en snak om dyrene omkring os. Læs også: Kan du gætte, hvad jeg er?, Min butik, Kan du gætte, hvor jeg er?

Kan du gætte hvor jeg er?

af Inger Tobiasen

Hvordan ser der ud på en strand, et dyrskue, et bibliotek, en campingplads eller i zoologisk have og mange andre steder? Kig på alle de ting, man kan se og opleve og gæt, hvor børnene er. Hvor kunne du tænke dig at være? Læs også: Kan du gætte, hvad jeg er?, Min butik, Mit kæledyr.

Billedordbog - Lær ord på engelsk

af Inger Tobiasen

Det er sjovt at lære ord - og også, hvad de hedder på engelsk. I denne bog findes cirka 400 hverdagsord, som børn og voksne i fællesskab kan øve sig på og snakke om. For børn fra fem år.

Vilma kører tur med tallene

af Inger Tobiasen

Tæl og regn med Vilma. Vilma er taget ud for at køre sig en tur i sin rappe, røde bil. På vejen møder hun en prinsesse, en drage, en bamse, en tyk mis, en hel flok høns og mange mange flere. Hun tager dem med i bilen, men undervejs springer nogle af dem af og på igen. Men da alle 20 er ombord, slutter turen brat ... Tæl, hvor mange der er i bilen undervejs.

Kristian og Lea skal til tandlægen

af Inger Tobiasen

I dag skal Kristian og Lea til tandlæge. Lea synes, det er sjovt, men Kristian kan ikke ret godt lide det. For Lea er undersøgelsen hurtigt overstået, men Kristian skal have ordnet et hul i en tand. Undervejs fortæller tandlægen om, hvad hun gør, og om alle instrumenter, hun bruger. For at det ikke skal gøre ondt på Kristian, får han lattergas. Det er sjovt -  og det har hans kammerat Eigil aldrig prøvet! Tag med Kristian og Lea til tandlæge og hør om alt det, der sker.

Ida og snemanden

af Inger Tobiasen

Himlen er fuld af sne …    Se, Ida, et snefnug! Himlen er fuld af sne.   Hvad smager sne mon af?  Ida prøver at fange et snefnug med tungen.   Hun laver også en snebold. Og bygger noget … Er det en snemand, Ida?    En sød vinterhistorie om lillepigen Ida, der leger i sneen. Bogen er tegnet og fortalt af Inger Tobiasen, der har udgivet flere flotte bøger til de yngste læsere. Den enkle tekst og de naive blyantstegninger skaber en stemningsfuld fortælling, som passer til de mørke vintermåneder, hvor man venter på sne.  

Antons briller ligger mellem citronerne

af Inger Tobiasen

Sjov og skør ABC-bog med skønne illustrationer      Det begynder med A som i Anton og Alvorligt talt og Abekattestreger og Absolut Afsindigt. Og Anton Albertus Andersen, det er altså mig …    Anton bruger briller og burde have dem på, men de ligger mellem citronerne. Så han falder over dukken og flyver i fuld fart ud på et skørt og skønt bogstaveventyr.    Antons briller ligger mellem citronerne er en skøn vrøvlehistorie med masser af humor og skøre påfund. Bogen er tegnet og fortalt af Inger Tobiasen, der har udgivet flere flotte bøger til de yngste læsere. Den skøre tekst og de naive blyantstegninger er fulde af detaljer, og tåler mange gennemlæsninger. Anton kommer gennem hele alfabetet på sin tossede rejse, og bogstaverne er fremhævet undervejs, så barnet selv kan læse med og finde det bogstav, som er i fokus.

Ida og blæsten

af Inger Tobiasen

Tre nye bøger i den populære serie om lillepigen Ida   Den første fortælling om Ida, ”Ida og snemanden”, suppleres nu med tre nye titler i serien til de yngste læsere. Bøgerne tager udgangspunkt i Idas leg i forskelligt slags vejr: Sne, regn, sol og blæst.    Forfatter og illustrator Inger Tobiasen har en lang række populære børnebøger bag sig. Heriblandt serien om ”Willi” og serien og ”Sigurd og maskinerne”. Hendes illustrationer har et let og lidt gammeldags udtryk, der har det uforklarlige ekstra, som kan gøre en bog til en klassiker. Historierne har på én og samme tid en enkelthed og en holdbarhed, der gør, at de fungerer både nu og sandsynligvis også om halvtreds år.    Bøgerne er holdt i et praktisk kvadratisk format, der henvender sig til børn fra to år og op.   Lektøren skrev om ”Ida og snemanden”: Dette er en lille, sød pegebog om et snevejr. Den er perfekt til målgruppen og adskiller sig ved, at illustrationerne er lavet af en blød streg og farverne holdt i sort/hvid med en kølig blå farve, der passer godt til historien.

Ida og regnvandspytten

af Inger Tobiasen

Tre nye bøger i den populære serie om lillepigen Ida   Den første fortælling om Ida, ”Ida og snemanden”, suppleres nu med tre nye titler i serien til de yngste læsere. Bøgerne tager udgangspunkt i Idas leg i forskelligt slags vejr: Sne, regn, sol og blæst.    Forfatter og illustrator Inger Tobiasen har en lang række populære børnebøger bag sig. Heriblandt serien om ”Willi” og serien og ”Sigurd og maskinerne”. Hendes illustrationer har et let og lidt gammeldags udtryk, der har det uforklarlige ekstra, som kan gøre en bog til en klassiker. Historierne har på én og samme tid en enkelthed og en holdbarhed, der gør, at de fungerer både nu og sandsynligvis også om halvtreds år.    Bøgerne er holdt i et praktisk kvadratisk format, der henvender sig til børn fra to år og op.   Lektøren skrev om ”Ida og snemanden”: Dette er en lille, sød pegebog om et snevejr. Den er perfekt til målgruppen og adskiller sig ved, at illustrationerne er lavet af en blød streg og farverne holdt i sort/hvid med en kølig blå farve, der passer godt til historien.

Ida og sandenglen

af Inger Tobiasen

Tre nye bøger i den populære serie om lillepigen Ida   Den første fortælling om Ida, ”Ida og snemanden”, suppleres nu med tre nye titler i serien til de yngste læsere. Bøgerne tager udgangspunkt i Idas leg i forskelligt slags vejr: Sne, regn, sol og blæst.    Forfatter og illustrator Inger Tobiasen har en lang række populære børnebøger bag sig. Heriblandt serien om ”Willi” og serien og ”Sigurd og maskinerne”. Hendes illustrationer har et let og lidt gammeldags udtryk, der har det uforklarlige ekstra, som kan gøre en bog til en klassiker. Historierne har på én og samme tid en enkelthed og en holdbarhed, der gør, at de fungerer både nu og sandsynligvis også om halvtreds år.    Bøgerne er holdt i et praktisk kvadratisk format, der henvender sig til børn fra to år og op.   Lektøren skrev om ”Ida og snemanden”: Dette er en lille, sød pegebog om et snevejr. Den er perfekt til målgruppen og adskiller sig ved, at illustrationerne er lavet af en blød streg og farverne holdt i sort/hvid med en kølig blå farve, der passer godt til historien.

Fannis grønne bog

af Inger Tobiasen

Fannis grønne bog er nummer 1 i bogserien om Fanni og farverne. Det er historien om Fanni og grønne Drage, der gerne vil sove. Men Drage prutter hele tiden, så ingen af dem kan falde i søvn. Egner sig for børn fra 2 år.

Fannis gule bog

af Inger Tobiasen

Fannis gule bog er nummer 2 i bogserien om Fanni og farverne. Det er en poetisk historie om Fanni der savner solen når den er væk om natten. Men hun finder til sidst sin egen måde, at flyve op og sige godmorgen til solen. Egner sig for børn fra 2 år.

Fannis røde bog

af Inger Tobiasen

Fannis røde bog er nummer 4 i bogserien om Fanni og farverne. Fanni glæder sig til at spise sit røde jordbær, men den bliver snuppet af fuglen. Så hun tegner en motorcykel og farer efter fuglen. Undervejs møder hun mange røde ting. Egner sig for børn fra 2 år.

Fannis lilla bog

af Inger Tobiasen

Fannis lilla bog er nummer 5 i bogserien om Fanni og farverne. Fannis lilla tråd snor sig som en labyrint gennem hele huset, og ender i tante Lillas strikkekurv.  Egner sig for børn fra 2 år.

Fannis grå bog

af Inger Tobiasen

Fannis grå bog er den 6. og foreløbig sidste bog i bogserien om Fanni og farverne. Alting er gråt, og himlen er grå og tung af regnvand. Det er trist. Men heldigvis holder regnen op, og viser alle farverne frem, både den grønne og den gule og den blå og den røde og den lilla. Egner sig for børn fra 2 år.

Fannis orange bog

af Inger Tobiasen

Fanni maler et orange græskarhoved og klæder sig ud som et græskar-monster. Det er sjovt at skræmme alle vennerne bort, indtil det ikke er sjovt længere. For tilsidst er hun helt alene. Egner sig for børn fra 2 år.

Fannis sorte bog

af Inger Tobiasen

Fanni maler med sort og finder en bog, man kan gå ind i, ind mørket, og der møder hun alle dem hun kender fra eventyrerne. Egner sig for børn fra 2 år.

Fannis hvide bog

af Inger Tobiasen

Alt er hvidt og det sner. Fanni klæder sig i hvidt, så man næsten ikke kan se hende. Snemanden er også svær at se, bortset fra hans røde næse. Og han er levende. Egner sig for børn fra 2 år.

Fannis mageløse malerpensel

af Inger Tobiasen

Fanni maler med lysegrønt. Hun starter med en blomst og maler side for side et større og større og et kæmpe stort og mageløst maleri.

Fannis Fantastiske Farver

af Inger Tobiasen

FANNIS FANTASTISKE FARVER er en næsten ordløs billedfortælling om Fanni og hendes fabelagtige snor. Med snoren danner hun fantastiske figurer på bogens farvemættede opslag, f.eks. en grøn frø, en lyserød gris og en rød traktor. Den er tegnet og fortalt af Inger Tobiasen

Alvorligtalt

af Inger Tobiasen

28 bogstaver, 28 emner bliver taget under kærligt behandling i børnehøjde. Der er triste tekster om ensomhed og om at være bange. Der er magiske og poetiske tekster og underfundige tekster fulde af humor. Det er børnenes tanker, deres diskuteren og argumenteren med sig selv, med hinanden og med deres voksne, der er det gennemgående i tekster og i de mange udtryksfulde illustrationer.

Historien om Oscar der bygger en burger

af Inger Tobiasen

Oscar bygger en burger, og den bliver stor og mægtig, bygget af alle mulige lækre sager, men Burger Bob bryder sig ikke om Oscars højhus. Han synes de skal starte helt forfra med at bygge burgeren, så det gør de, de bygger, så man skulle tro det var løgn …

Historien om Lili og hendes vilde kat

af Inger Tobiasen

Lilis killing er sød og blød, det synes hun, han skal være. Han skal aldrig blive hanagtig og stor og vild. Men da katten får smag for Burger Bobs lækre burgere, er det slut med det nuttede. Han vokser sig både stor og alt, alt for voldsom og  vild ….

Fannis fabelagtige farvekridt

af Inger Tobiasen

Fannis fabelagtige farvekridt kan tegne streger, der bliver levende og fortæller historier. Først tegner hun en gul giraf og en sort stige for at nå op. Så tegner en lilla løbehjul…

Engang boede jeg i Vesterbyen

af Inger Tobiasen

En fortælling om at vokse op i 50'erne og 60'erne i en lille landsby, der er befolket af rettænkende husmødre og skæve eksistenser og en Degn, der forstår at straffe skolebørnene, når han mener, det er det, der skal til. Men det er også en landsby, der er omgivet af brede græsgrønne enge så langt øjet rækker.

Historien om Ole F og den vide blå verden

af Inger Tobiasen

Ole F har fået en fiskestang af Vilma. Hun siger det er nemt at fange fisk. Det synes Ole F ikke. Burger Bob elsker burgere, så han mener fiskene gør det samme, og det gør de, for da de sætter en burger på krogen, bider en kæmpe fisk  med det samme på, og fisken trækker Ole F med ned i det blå.... Den tredje bog i serien om Burger Bob. En højtlæsningsbog for børn fra 4 år.

Historien om Lili og Loui og skyggerne i pulterkammeret

af Inger Tobiasen

Travle tante Lise har glemt sin opskrift på pandekagekager i pulterkammeret. Hun beder Lili og Loui om at gå ned og lede efter den. Der er klamt i pulterkammeret, og mørkt. Man kan aldrig vide, hvad der gemmer sig bag mørket, men det finder de ud af, da de tænder lyset, for nu vrimler det med lyslevende skygger. Den fjerde bog i serien om Burger Bob. En højtlæsningsbog for børn fra 4 år.

Jonathans bog om stort og småt

af Inger Tobiasen

Jonathans bog handler om et lille bitte barn, og det monster store univers.Om at være en del af noget større, som er en del af noget endnu større, som er en del af noget endnu, endnu større. En bog, der henvender sig til børn fra ca. 4 år.

Fannis blå bog

af Inger Tobiasen

Fannis blå bog er nummer 3 i en serie om Fanni og farverne. Den blå farve er himlens farve og vandets farve, og det er det Fanni leger med, med sin malerrulle. Egner sig for børn fra 2 år.