CHAMPAGNE forside

CHAMPAGNE

Boblernes verden

CHAMPAGNE forside
Forfatter:
Originalsprog:
Dansk
Sider:
192
Omslag:
Hardback
ISBN13:
9788793755000

Champagne bobler af både luksus og historie.

Det navnkundige distrikt i Frankrig producerer nogle af verdens bedste mousserende vine.

Mange fantastiske fortællinger er uløseligt knyttet til de luksuriøse bobler i glasset.

Denne rigt illustrerede bog er spækket med historie, fakta og berømte citater om Champagne.

Du får et indblik i Champagnens historie, produktionsmetoden og producenter som Pol Roger, Dom Pérignon, Veuve Clicquot, Moët & Chandon, Krug, Louis Roederer, Salon Delamotte og vranken Pommery.

Bogen indeholder desuden en gennemgang af mousserende vine fra spanien, Italien, Frankrig og Tyskland.

Om forfatteren

Søren ellemose (f. 1972) har skrevet en lang række artikler om vin og spiritus. Dette er 3. udgave af bogen om Champagne og boblernes verden.

Forhandler Pris Forsendelse Samlet pris Køb her
Indlæser opdaterede priser
iMusic 251,00 29,00 280,00
Bogreolen 258,95 29,95 288,90
Plusbog 249,95 39,95 289,90
CDON 267,00 29,00 296,00
Arnold Busck 299,95 19,00 318,95

Af samme forfatter

Gullaschbaronen

af Søren Ellemose

Fortællingen om Harald Plum er et dramatisk stykke danmarkshistorie om alle tiders største svindelnummer. Gullaschbaronen Harald Plum blev centrum for danmarkshistoriens største erhvervs-skandale. Han var en erhvervsmand af en type, der også findes i dag. Med en juridisk baggrund og en overbevisende forhandlingsfacon skabte Plum en stort anlagt koncern med eksport af blandt andet smør og dåsemælk. I Det Transatlantiske Kompagni praktiserede han tvivlsomme regnskabsmetoder, og da selskabet gik ned i 1922 var det medvirkende til Landmandsbankens sammenbrud. Harald Plum fortsatte ufortrødent, og opbyggede en ny koncern, men rygter om falsk regnskabsaflæggelse førte til en ny politiundersøgelse. Harald Plums luftkastel stod foran afsløring, og Harald Plum begik et stærkt omdiskuteret selvmord på sin egen private ø, Thorø. Første dag skød han sig to gange i brystet uden at det medførte døden. Næste dag skød han sig atter med en revolver, som han havde skjult i sengen.  

Kejserens nye klæder

af Søren Ellemose

Allerede i 1837 afslørede H.C. Andersen, hvor let vi lader os bedrage. Men både før og siden har vi ladet os lokke af luftkasteller. Eller af overvurderede udsigter til en risikofri investering. Grådighed, forfængelighed, overmod og svindel er derfor også afgørende ingredienser i denne moderne udgave af "Kejserens Nye Klæder", der tager læseren med på en gysertur gennem 400 års erhvervsskandaler. Og der er mange af dem. Fordi alt fra tulipanløg til internettet gennem tiderne har kunnet få håbefulde investorer til at løbe en alt for stor risiko. Eller få driftige forretningsfolk til at tro for meget og længe på deres egen ide.Bogen prikker hul på både danske og internationale bobler. Fra krakkene i Wall Street til Landmandsbankens nedtur. Fra i-data til 2M Invest. Fra Accumulator Invest til Hafnia. Fra danske Dagen til amerikanske Enron. Fra guldgravere til selskabstømmere. Og "Kejserens Nye Klæder" afslører tankevækkende fælles træk i mange af skandalerne –og ikke mindst hos personerne bag. Resultatet er en medrivende og vedkommende tour-de-force med advarsler og gode råd til alle, der nogensinde har investeret penge i en umiddelbart god ide –eller overvejer at gøre det. Hvis man tror erhvervsliv i overhalingsbanen blot er succes, vil bare en af bogens historier lære én om andet end limousinekørsel, champagne og Cuba-mahogni.

Champagne

af Søren Ellemose

En gennemgang af det navnkundige distrikt Champagne i Frankrig, som producerer verdens bedste mousserende vine. Læs om champagnens historie, produktionsmetoden og de største champagnehuse som Krug, Pol Roger, Louis Roederer, Dom Perignon, Veuve Clicquot og Moët & Chandon.

Hr. Møller - Årets gang i A.P. Møller-Mærsk

af Søren Ellemose

Årbogen Hr. Møller - Årets gang i A.P. Møller-Mærsk ser tilbage på skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møllers gerning i en menneskealder. Et af bogens temaer er bjergningsentreprisen Svitzer, der er mangedoblet i størrelse samt det epokegørende vagtskifte, hvor Nils Smedegaard Andersen for alvor er trådt i karakter som ny koncernchef. Den del handler ikke mindst om problemer i Maersk Line og den største fyringsrunde nogensinde i rederiets historie med afskedigelsen af 3.000 medarbejdere. Bogen afdækker den milliardstore satsning på havneterminaler som ligner ikke blot et økonomisk guldæg, men en strategisk genistreg i fremtidens transportmarked. Endelig ser vi på de økonomiske resultater og aktiekursens udvikling. Udgivelsen henvender sig til alle med interesse for Danmarks største virksomhed, ikke mindst aktionærer og både nuværende og tidligere ansatte.

Århundredets stjerne

af Søren Ellemose

Århundredets stjerne skildrer den spændende erhvervshistorie om A.P. Møller - Mærsk A/S over et århundrede med blot tre seniorcheer.

Esplanaden

af Søren Ellemose

En omsætning på 265 milliarder kroner, 110.000 ansatte, en markedsværdi på 300 milliarder kroner og 53.000 navnenoterede aktionærer. Det er i korte træk beskrivelsen af Danmarks største virksomhed, A.P. Møller-Mærsk A/S. Næppe en dag går uden at rederiet nævnes på erhvervssektionerne. Årbogen Esplanaden - Årets gang i A.P. Møller-Mærsk skaber overblik midt i nyhedsstrømmen og sætter udviklingen i et historisk perspektiv. Beretningen om det epokegørende vagtskifte, hvor Jess Søderberg blev afløst af Nils Smedegaard Andersen som koncernchef, er vægtet højt. Men bogen ser også nærmere på det styrkede ejerskab i Dansk Supermarked, de voldsomme IT-problemer i Maersk Line, fastlæggelsen af arvefølgen og på de økonomiske resultater og aktiekursens udvikling. Endelig ser bogen tilbage på den industrielle satsning, som skibsreder A.P. Møller igangsatte med Odense Stålskibsværft i 1917 og kaster lys over Bermuda, der er finansielt centrum for omfattende aktiviteter i A.P. Møller-Mærsk. Bogen indeholder et eksklusivt interview med bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen i anledning af vagtskiftet og den øgede åbenhed. Udgivelsen henvender sig til alle med interesse for Danmarks største virksomhed, ikke mindst aktionærer og både nuværende og tidligere ansatte.

Hr. Møller

af Søren Ellemose

Arnold Mærsk Mc-Kinney Møller blev født den 13. juli 1913 og fejrer således sin 95 års fødselsdag i år. Samtidig er de sidste træk i det årelange generationsskifte for Danmarks største virksomhed, A.P. Møller-Mærsk A/S, nu ved at være tilendebragt. Årbogen Hr. Møller - Årets gang i A.P. Møller-Mærsk ser derfor tilbage på skibsrederens gerning i en menneskealder. Et af årets temaer er de amerikanske aktiviteter, der er blandt de vigtigste i hele koncernen, ikke mindst kontrakterne med det amerikanske militær. Og vi fortsætter beretningen om det epokegørende vagtskifte, hvor Nils Smedegaard Andersen for alvor er trådt i karakter som ny koncernchef. Den del handler ikke mindst om problemer i Maersk Line og den største fyringsrunde nogensinde i rederiets historie med afskedigelsen af 3.000 medarbejdere. Bogen afdækker tillige den milliardstore satsning på havneterminaler som mere og mere ligner ikke blot et økonomisk guldæg, men en strategisk genistreg i fremtidens transportmarked. Endelig ser vi på de økonomiske resultater og aktiekursens udvikling. Udgivelsen henvender sig til alle med interesse for Danmarks største virksomhed, ikke mindst aktionærer og både nuværende og tidligere ansatte. Forfatteren Søren Ellemose har fulgt koncernen siden 1988 og skrevet anmelderroste bøger om A.P. Møller-Mærsk, FLSmidth, Dansk Supermarked samt Østasiatisk Kompagni.

Finanskrisen

af Søren Ellemose

Dette er fortællingen om den finansielle krise anno 2008-09. Forfatteren Søren Ellemose fokuserer dels på selve hændelserne, dels søger at forklare sammenhængene i det finansielle system, og hvorfor det kunne gå så galt som det gjorde. Bogen går tæt på aktiemarkederne, danske bankkrak, islandsk geyser-økonomi m.v. Finanskrisen handler om skurke og fantaster med vilde drømme – og om en hel verden, der glemte at træerne ikke vokser ind i himlen. Bogen giver en enestående mulighed for at forstå en af de alvorligste økonomiske kriser, verden endnu har oplevet.

Glemte Kendte

af Søren Ellemose

Der er talrige leksikale udgivelser som skildrer levnedsforløb og bedrifter på kendte mennesker. Sommetider støder man dog alligevel på en interessant person, som ikke er beæret med linjer i noget opslagsværk. Det er synd og skam. Derfor har jeg viet dele af mit liv og talent til at råde bod på denne uretfærdighed. Det er mit håb, at de oversete eksistenser med denne bog kan finde vejen frem i lyset. Alle som en har de fortjent den kommende berømmelse og anerkendelse. Næsten.

Glemte Kendte

af Søren Ellemose

Der er talrige leksikale udgivelser som skildrer levnedsforløb og bedrifter på kendte mennesker. Sommetider støder man dog alligevel på en interessant person, som ikke er beæret med linjer i noget opslagsværk. Det er synd og skam. Derfor har jeg viet dele af mit liv og talent til at råde bod på denne uretfærdighed. Det er mit håb, at de oversete eksistenser med denne bog kan finde vejen frem i lyset. Alle som en har de fortjent den kommende berømmelse og anerkendelse. Næsten.

Brødrenes Grumme Eventyr

af Søren Ellemose

De to tyske brødre, filologer og folkemindesamlere, Jakob og Wilhelm Grimm, udgav tyske folkeeventyr i samlingen Grimms eventyr. Værket, der omfatter godt 200 eventyr, udkom på dansk i 1821. 189 år senere udgav brødrene Søren og Morten Ellemose nye grumme eventyr.

Usamlede digte

af Søren Ellemose

Usamlede digte er tanker og overvejelser om livet og døden og tingene ind imellem. Usamlede digte er forfatterens første digtsamling.

FLSmidth - et eventyr i cement

af Søren Ellemose

FLSMIDTH - ET EVENTYR I CEMENT er historien om et af dansk erhvervslivs store klenodier, om de tre drivende kræfter i selskabets tidlige år - og om den lotterigevinst, der var med til at skabe eventyret. Men det er også et mørkt kapitel om tvangsarbejdere under 2. verdenskrig og en samarbejdspolitik, man helst vil glemme.

Kejserens nye klæder

af Søren Ellemose

Allerede i 1837 afslørede H.C. Andersen, hvor let vi lader os bedrage. Men både før og siden har vi ladet os lokke af luftkasteller. Eller af overvurderede udsigter til en risikofri investering. Grådighed, forfængelighed, overmod og svindel er derfor også afgørende ingredienser i denne moderne udgave af Kejserens nye klæder, hvor Søren Ellemose tager læseren med på en gysertur gennem 400 års erhvervsskandaler. Og der er mange af dem. Fordi alt fra tulipanløg til Internettet gennem tiderne har kunnet få håbefulde investorer til at løbe en alt for stor risiko. Eller få driftige forretningsfolk til at tro for meget og for længe på deres egen idé. Bogen prikker hul på både danske og internationale bobler. Fra krakkene i Wall Street til Landmandsbankens nedtur. Fra i-data til 2M Invest. Fra Accumulator Invest til Hafnia. Fra danske Dagen til amerikanske Enron. Fra guldgravere til selskabstømmere. Og Kejserens nye klæder afslører tankevækkende fælles træk i mange af skandalerne - og ikke mindst hos personerne bag. Resultatet er en medrivende og vedkommende tour-de-force med advarsler og gode råd til alle, der nogensinde har investeret penge i en umiddelbart god idé - eller overvejer at gøre det.

Giganten

af Søren Ellemose

en 8. maj 2006 døde Herman Salling. Han blev 86 år. Dermed mistede dansk detailhandel sin største købmand gennem tiderne. Allerede tyve år tidligere kom Herman Salling selv med et bud på fremtiden for sit livsværk: Det er betryggende at vide, at når jeg er død, så sidder A. P. Møller stadig i Dansk Supermarked. Man kan ikke få en bedre partner. Og sådan blev det. Skibsreder Jess Søderberg har nu overtaget formandsposten i de centrale selskaber i Dansk Supermarked, og Mærsk Mc-kinney Møller afviser alle tanker om at sælge dansk detailhandels største succes til udlandet. Giganten tager sin begyndelse i 1906, da Herman Sallings far åbnede en beskeden manufakturhandel i Århus - og slutter 100 år senere, hvor Dansk Supermarked omsætter for 50 milliarder kroner, har 40.000 ansatte og står midt i et generationsskifte, vedvarende spekulationer om et frasalg og en benhård konkurrence. Bogen går bag facaden og fortæller om konstant stigende omsætning, om kundernes loyalitet og medarbejdernes korpsånd. Men den fortæller også om en kompromisløs ledelsesstil og en kynisk udnyttelse af både planlov og lukkelov, som koncernen har overtrådt adskillige gange. Bogen indeholder helt nye interviews med tidligere Netto-direktør Mads Krage, Herman Sallings højre hånd gennem 25 år, Mogens Absalonsen, skibsreder Mærsk Mc-kinney Møller og konkurrenter som John Wagner fra De Samvirkende Købmænd og FDBs mangeårige formand, Bjarne Møgelhøj. Giganten er en dramatisk og enestående erhvervshistorie, der for alvor tog fart med et håndslag mellem købmanden Herman Salling og skibsrederen A. P. Møller i 1964. Et håndslag, der fuldstændigt ændrede vores indkøbsmønster - og dermed vores hverdag.

Kompagniet

af Søren Ellemose

ØK er virksomheden, som spredte sine aktiviteter fra Asien til Danmark, fra Afrika til USA - med stifteren H.N. Andersen som den store igangsætter og drivkraft. Han skabte en virksomhed, som i sine velmagtsdage var Skandinaviens største selskab, med tusinder af ansatte verden over. 2007 er et mærkeår for ØK. Det er præcis 110 år siden, ØK blev grundlagt, og nøjagtig 70 år siden, stifteren H.N. Andersen døde. Næppe nogen virksomhed er blevet portrætteret mere eller oftere end ØK. Det er der flere grunde til. Først og fremmest er ØK godt stof. Virksomhedens historie er nemlig en sjælden blanding af en karismatisk stifter, royale forbindelser, storpolitiske rådslagninger og medvirken bag kulisserne i flere kriser, krak og skandaler. Og ikke mindst arvtagere, der først styrede skibet på ret kurs mod nye mål og siden drev Danmarks mest hæderkronede virksomhed til afgrunden. I dag er ØK blot en skygge af sit gamle stærke jeg, alligevel trækker selskabet stadig spor overalt i dansk erhvervsliv. Et enestående stykke dansk erhvervshistorie.

Luftens helte

af Søren Ellemose

Luftens Helte - Maersk Air og historien om dansk luftfartOm en erhvervshistorisk succes der blev bragt til nødlanding. Maersk Air var et af Europas mest succesfulde og veldrevede luftfartsselskaber. De lyseblå fly med den syvtakkede stjerne på halen fløj indenrigs- og udenrigsruter, samt transporterede titusindvis af forventningsfulde charterturister til Sydens sol og varme.    En dom for ulovlige prisaftaler med konkurrenten SAS, fundamentalt ændrede spilleregler for luftfartsbranchen efter terroranslaget 9/11, lavprisoperatørernes indmarch og dårlig ledelse tvang Mærskkoncernen i 2005 til at sælge til ærkerivalen Sterling og lukkede og slukkede for det syvstjernede eventyr.  Tre år efter var det Sterlings tur til at nødlande, og Sterling Airlines A/S indgav deres konkursbegæring onsdag den 29. oktober 2008. Dette blev et endegyldigt punktum for såvel Sterling som Maersk Air og deres mange medarbejdere.  Luftens Helte er historien om, hvordan Marsk Air som et af Europas mest succesfulde luftfartsselskaber kunne ende som en del af konkursboet i Sterling. Historien fortælles af besætninger, bestyrelsesmedlemmer og direktører, der oplevede opturen og nedturen på nærmeste hold.

Kejserens nye klæder

af Søren Ellemose

Allerede i 1837 afslørede H.C. Andersen, hvor let vi lader os bedrage. Men både før og siden har vi ladet os lokke af luftkasteller. Eller af overvurderede udsigter til en risikofri investering. Grådighed, forfængelighed, overmod og svindel er derfor også afgørende ingredienser i denne moderne udgave af Kejserens nye klæder, hvor Søren Ellemose tager læseren med på en gysertur gennem 400 års erhvervsskandaler. Og der er mange af dem. Fordi alt fra tulipanløg til Internettet gennem tiderne har kunnet få håbefulde investorer til at løbe en alt for stor risiko. Eller få driftige forretningsfolk til at tro for meget og for længe på deres egen idé. Bogen prikker hul på både danske og internationale bobler. Fra krakkene i Wall Street til Landmandsbankens nedtur. Fra i-data til 2M Invest. Fra Accumulator Invest til Hafnia. Fra danske Dagen til amerikanske Enron. Fra guldgravere til selskabstømmere. Og Kejserens nye klæder afslører tankevækkende fælles træk i mange af skandalerne - og ikke mindst hos personerne bag. Resultatet er en medrivende og vedkommende tour-de-force med advarsler og gode råd til alle, der nogensinde har investeret penge i en umiddelbart god idé - eller overvejer at gøre det.

Tidsmaskinen

af Søren Ellemose

Xander er en helt almindelig dreng på 13 år, der hellere vil læse tegneserier end bøje tyske verber i 7. klasse på Tvegaardskolen. Han er lun på Jeanne fra parallelklassen, der virker mere interesseret i den nye dreng, Georg. Han kigger til gengæld mere efter Sigrid, der er Jeannes bedste veninde.Midt i det hele nødlander de tidsrejsende tvillinger, Robert og Tammie, på skolen, i en defekt tidsmaskine. De er fra år 2155 og har en hidsig Timecop i hælene.Snart er de alle hvirvlet ind i alletiders største eventyr, hvor hele universets fremtid og fortid er på spil.Kan de nå at redde jorden fra undergang? Tidsmaskinen er første bind i serien om Rummets Detektiver .LIX-tal: 29 • Niveau: Let • Læs selv fra ca. 11 år.

Intergalaktisk Eventyr

af Søren Ellemose

Xander, Georg, Jeanne og Sigrid er tilbage i 7. klasse på Tvegaardskolen. De er trætte, fortumlede og usikre på om deres oplevelser med hidsige robotter, blodtørstige Daggerrotter og rumrejsende væsener har været virkelighed eller mareridt. Midt i morgensamlingen dukker tvillingerne Robert og Tammie fra fremtiden atter op, skarpt forfulgt af en rasende Timecop.Xander har fået fingre i en magisk Tidsbog, som måske kan hjælpe de seks venner på flugt, mens tiden ubønhørligt tæller ned til dommedag. Det bliver en hæsblæsende kamp mod uret, mens universets to bedste dusørjægere, Lord Greywood og Blade Bloodstorm, er lige i hælene på dem og alletiders største tidsrejsende, den nuttede, men farlige SaSaXavir.Eventyret om Rummets Detektiver kan fortsætte. Intergalaktisk Eventyr er anden bog i serien om Rummets Detektiver .

Gullaschbaronen

af Søren Ellemose

"Gullaschbaronen" er dramaet om Harald Plum, Det Transatlantiske Kompagni og Landmandsbanken. Bogen beretter den fantastiske historie om Harald Plum, der blev centrum for Danmarkshistoriens største erhvervsskandale med Landmandsbankens kollaps i 1922. Det er en erhvervshistorisk fortælling om købmandsslægten Plum i Assens, opbygningen af Det Transatlantiske Kompagni, stridighederne med ØK og H.N. Andersen, og et finansielt luftkastel, der førte til Landmandsbankens sammenbrud og truede hele landets økonomi. Efter nedturen genopbyggede Harald Plum stik imod alle odds en helt ny koncern med 50 selskaber, der blev holdt sammen med økonomisk ekvilibrisme. Målet var nu at købe nødlidende selskaber, bringe dem på ret køl og derpå sælge dem videre, men en ekstraordinær revision vælter Harald Plums finansielle korthus, der er bygget med falske garantier og decideret svindel. På sin private ø, Thorø, betaler Harald Plum i oktober 1929 den ultimative pris. Gennem omfattende arkivmateriale og politirapporter beskrives Harald Plums sidste hektiske dage på Thorø før det dobbelte selvmordsforsøg. Gullaschbaronen er et stykke dramatisk Danmarkshistorie om alle tiders største erhvervsskandale, der stadig er aktuel i lyset af nutidens finanskrise.

Gullaschbaronen

af Søren Ellemose

"Gullaschbaronen" er dramaet om Harald Plum, Det Transatlantiske Kompagni og Landmandsbanken.Bogen beretter den fantastiske historie om Harald Plum, der blev centrum for Danmarkshistoriens største erhvervsskandale med Landmandsbankens kollaps i 1922. Det er en erhvervshistorisk fortælling om købmandsslægten Plum i Assens, opbygningen af Det Transatlantiske Kompagni, stridighederne med ØK og H.N. Andersen, og et finansielt luftkastel, der førte til Landmandsbankens sammenbrud og truede hele landets økonomi.Efter nedturen genopbyggede Harald Plum stik imod alle odds en helt ny koncern med 50 selskaber, der blev holdt sammen med økonomisk ekvilibrisme. Målet var nu at købe nødlidende selskaber, bringe dem på ret køl og derpå sælge dem videre, men en ekstraordinær revision vælter Harald Plums finansielle korthus, der er bygget med falske garantier og decideret svindel.På sin private ø, Thorø, betaler Harald Plum i oktober 1929 den ultimative pris. Gennem omfattende arkivmateriale og politirapporter beskrives Harald Plums sidste hektiske dage på Thorø før det dobbelte selvmordsforsøg.Gullaschbaronen er et stykke dramatisk Danmarkshistorie om alle tiders største erhvervsskandale, der stadig er aktuel i lyset af nutidens finanskrise.

December

af Søren Ellemose

Hvem har ikke brug for en kravlenisse i december?December er et kalendereventyr. Det er ikke for børn. Men det er heller ikke for rigtigt voksne.Er det muligt at møde den eneste ene i Stormagasinets undertøjsafdeling? Bliver det hvid jul? Kan man drikke sig fuld i Glögg og danse kinddans bagefter? Kan et julehjerte gå i stykker? Er det en god idé at gå på diæt i december?Få svarene, når vi gennem hele december følger Martins kamp for at finde lykken midt mellem julepynt og bløde pakker i hjertet af Aarhus.December er for alle som tror på kærlighed. Og måske også Julemanden…

Madame Salvatins Hemmelighed

af Søren Ellemose

Madame Salvatin var født til at blive enke. Sådan havde hendes fader forudset det og spådommen kom til at gå i opfyldelse tre gange inden hun var fyldt 20 år. Men det var kun begyndelsen på hendes eventyr.Søren & Morten Ellemose samler i denne bog en række eventyrlige fortællinger om griske fædre, smukke kvinder, uskyldige krøblinge, massemordere og drager i mennesketøj. Fantastiske fortællinger til en trist hverdag, der skal minde os om at eventyret findes alle steder. Hvis vi tør se efter.

Skibsrederen

af Søren Ellemose

"SKIBSREDEREN" er den samlede fortælling om A.P. Møller-Mærsk koncernens historie. Mærsk Mc-Kinney Møller var en af Danmarks største erhvervsledere nogensinde. Siden skibsrederen forlod broen for sidste gang i april 2012, er koncernen forandret på mange måder. Man har yderligere åbnet op for informationer, der er foretaget milliardstore frasalg af aktieposterne i Danske Bank og Dansk Supermarked, og koncernens strategi er blevet tilpasset fremtiden. De epokegørende forandringer kulminerede med den overraskende fyring af koncernchef Nils Smedegaard Andersen i sommeren 2016, tabet af den givtige oliekoncession i Qatar og en helt ny strategisk tankegang anno 2017. Bogen “SKIBSREDEREN” fortæller hele historien om koncernens udvikling med fokus på Mærsk Mc-Kinney Møller, slægtens betydning, hans opvækst, årene i USA, da han overtog efter sin far i 1965 og ikke mindst den arv, han havde lagt til rette for sine efterfølgere. Bogen er inddelt i 6 afsnit: 1836-1913 SØENS FOLK 1914-1947 I KRIGENS ÅR 1947-1965 FAR & SØN 1965-1994 ALENE PÅ BROEN 1993-2007 VAGTSKIFTE 2007-2017 FORANDRINGENS VINDE Bogen udkommer marts 2017. Om forfatteren Søren Ellemose (f. 1972) har fulgt A.P. Møller-Mærsk siden 1988 og er en af Danmarks mest vidende foredragsholdere om landets største erhvervsvirksomhed. Søren Ellemose har skrevet en række anmelderroste erhvervsbøger om A.P. Møller-Mærsk, ØK, FLSmidth, Herman Salling og Dansk Supermarked samt det finansielle system og Gullaschbaronen Harald Plum.

Københavns Brand

af Søren Ellemose

I en penthouselejlighed i København findes et lig i en jadegrøn rejsekuffert.Snart viser det sig, at hoved og krop ikke passer sammen. Den aldrende kriminalkommissær Henning Lorentzen og hans assistent, Louise Jensen, står pludselig overfor karrierens mest krævende sag. Sporene leder efterforskningen i retning af gamle naziforbrydelser, en elitær kostskole og samfundets top.Københavns Brand er første bog i den anmelderroste serie om organisationen Manus Albino, der anvender terror og mord for at opnå deres mål. Serien tegner et højaktuelt og dystert billede af et Danmark med radikalisering og ekstreme miljøer, der udfordrer demokratiets grundtanke og retsstatens fundament.Det skriver anmelderne om trilogien“Enestående, forrygende krimidebut!”METROXPRESS”Imponerende og læseværdig krimidebut”VILDMEDKRIMI.DK“En dommedagsthriller af et format, som aldrig er set lignende i dansk spændingslitteratur”KRIMI CIRKLEN“Snedige plots og hæsblæsende tempo”KRIMISIDEN.DK“Flot, fremragende og morderisk fornøjelig underholdning”BOGVÆGTEN“Intenst spændende, velskrevet og velkomponeret. En krimi, der fortjener mange læsere.”LITTERATURSIDEN.DKTvillingerne Søren og Morten Ellemose (f. 1972) har tilsammen skrevet mere end 30 bøger. De tre første bind i serien om Manus Albino blev til KrimiMessen i marts 2016 genudgivet i reviderede udgaver og med helt nye forsider. De næste tre bind er nu under forberedelse.

Fange nr. 21

af Søren Ellemose

På Samsø findes en mand brutalt myrdet. Morderen har skamferet afdødes kønsdele, og journalist Xenia Holm dækker sagen i jagten på nye forsider.Snart må hun kaste alt andet til side, da det kommer frem, at livstidsfangen Sebastian de la Cour er flygtet fra sit topsikrede fængsel. Kriminalkommissær Henning Lorentzen hentes tilbage fra sit otium for at jagte manden bag terrororganisationen Manus Albino. Hele landet er i alarmberedskab, mens politi og efterretningstjeneste desperat forsøger at stoppe Sebastians hævn.Fange nr. 21 er anden bog i den anmelderroste serie om organisationen Manus Albino, der anvender terror og mord for at opnå deres mål. Serien tegner et højaktuelt og dystert billede af et Danmark med radikalisering og ekstreme miljøer, der udfordrer demokratiets grundtanke og retsstatens.Det skriver anmelderne om trilogien“Enestående, forrygende krimidebut!”METROXPRESS”Imponerende og læseværdig krimidebut”VILDMEDKRIMI.DK“En dommedagsthriller af et format, som aldrig er set lignende i dansk spændingslitteratur”KRIMI CIRKLEN“Snedige plots og hæsblæsende tempo”KRIMISIDEN.DK“Flot, fremragende og morderisk fornøjelig underholdning”BOGVÆGTEN“Intenst spændende, velskrevet og velkomponeret. En krimi, der fortjener mange læsere.”LITTERATURSIDEN.DKTvillingerne Søren og Morten Ellemose (f. 1972) har tilsammen skrevet mere end 30 bøger. De tre første bind i serien om Manus Albino blev til KrimiMessen i marts 2016 genudgivet i reviderede udgaver og med helt nye forsider. De næste tre bind er nu under forberedelse.

Havfruens død

af Søren Ellemose

Hendes majestæt Dronningen er død. En rystet nation kæmper med sorgen over landets royaleoverhoved, da nye begivenheder tvinger landet i knæ.En serie nøje planlagte terroraktioner mod udvalgte steder og personer bringer Danmark på randen af opløsning. Den hårdt kvæstede kriminalkommissær Henning Lorentzen og hans assistent, Louise Jensen, kastes ud i en ekstrem jagt i det endelige opgør med den superintelligente milliardærsøn Sebastian de la Cour.Havfruens Død er det hæsblæsende tredje bind i den anmelderroste serie om organisationen Manus Albino, der anvender terror og mord for at opnå deres mål. Serien tegner et højaktuelt og dystert billede af et Danmark med radikalisering og ekstreme miljøer, der udfordrer demokratiets grundtanke og retsstatens fundament.Det skriver anmelderne om trilogien“Enestående, forrygende krimidebut!”METROXPRESS”Imponerende og læseværdig krimidebut”VILDMEDKRIMI.DK“En dommedagsthriller af et format, som aldrig er set lignende i dansk spændingslitteratur”KRIMI CIRKLEN“Snedige plots og hæsblæsende tempo”KRIMISIDEN.DK“Flot, fremragende og morderisk fornøjelig underholdning”BOGVÆGTEN“Intenst spændende, velskrevet og velkomponeret. En krimi, der fortjener mange læsere.”LITTERATURSIDEN.DKTvillingerne Søren og Morten Ellemose (f. 1972) har tilsammen skrevet mere end 30 bøger. De tre første bind i serien om Manus Albino blev til KrimiMessen i marts 2016 genudgivet i reviderede udgaver og med helt nye forsider. De næste tre bind er nu under forberedelse.

Champagne

af Søren Ellemose

Vil du også blive klogere på Champagne? Eller kan du ikke lige huske historien om munken Dom Perignon?Bogen om Champagne giver en introduktion til det navnkundige distrikt i Frankrig, hvor der produceres nogle af verdens bedste mousserende vine.Du får et indblik i champagnens historie, produktionsmetoden og de største champagnehuse, herunder Pol Roger, Dom Pérignon, Veuve Clicquot, Moët & Chandon, Krug, Louis Roederer, Salon Delamotte, Heidsieck & Co Monopole og Vranken Pommery.Bogen er velegnet til alle der drikker mousserende vin og gerne vil vide mere om boblernes hemmelighed. Bogen er spækket med historie, fakta og berømte citater om Champagne.Bogen indeholder desuden en gennemgang af andre mousserende vine fra Spanien, Italien, Frankrig og Tyskland.

Finanskrisen

af Søren Ellemose

I 2008 blev den økonomiske verdensorden rystet, og milliarder af dollar, pund, euro og kroner forsvandt i den blå luft. Flere års eufori på både aktiemarkedet og boligmarkedet blev til konkurser, betalingsstandsninger, tvangsauktioner, usælgelige boliger og nærmest værdiløse aktier.”Finanskrisen - forblændelse, forglemmelse og forgældelse” er fortællingen om den finansielle krise anno 2008-09. Bogen beskriver hændelserne og søger at forklare sammenhængene i det finansielle system, og hvorfor det gik så galt.Bogen handler om stærkt risikable subprimelån på det amerikanske boligmarked, der bragte verdens finansielle system på randen af kollaps. Her fortælles om den danske bankkrise, den islandske gejserøkonomi, it-bobler, højtlønnede bankdirektører og kyniske spekulanter, der så fondsbørsen som et økonomisk tagselvbord. Finanskrisen præsenterer den historiske baggrund for de stadig mere voldsomme udsving i det finansielle system og forklarer, hvorfor aktiemarkedet ikke fungerer. Finanskrisen er historien om menneskelig forblændelse, irrationelle investorer, flokmentalitet og grådighed, som gang på gang har skabt finansielle bobler, der uundgåeligt brister.Søren Ellemose er en af Danmarks mest kompetente skribenter om økonomi og erhvervshistorie. Bogen henvender sig til enhver, der har mærket finanskrisen – som forbruger, boligejer, aktionær eller pensionsopsparer.