Celestial forside

Celestial

Celestial forside
Forfatter:
Originalsprog:
Dansk
Sider:
250
Omslag:
Hæftet
Forlag:
ISBN13:
9788793709119

Victor Dibus er anerkendt, vellidt og respekteret af de fleste. Hans intelligens, evner og gode udseende overgås kun af en endnu mere imødekommende og sympatisk personlighed. Med en succesfuld forskningskarriere indenfor astrobiologi kørende, et trygt bagland med familie, samlever og bekendte, tyder alt på en fremtid lige så strålende som nutiden.     Men Victor Dibus bærer også på en hemmelighed. Der er mere ved ham end der møder øjet. Victor er også noget andet, noget mere. For mange år siden fortalte hans forældre ham noget skelsættende. Og denne hemmelighed, hvis den kommer til verdens kendskab, kan true med ikke alene at vende op og ned på hans egen harmoniske tilværelse, men også på menneskehedens egen fremtid.   Menneskeheden er en fantastisk art, der er kommet så langt. Men er den parat til, hvad han ved? Vil den se, hvad han tilbyder som vidunderligt eller som en trussel?   Da hemmeligheden en dag omsider kommer frem, reagerer mange med chok, og linjerne deles skarpt op. Politikerne polemiserer, humanisterne debatterer, lægfolk diskuterer, og videnskabens udøvere forklarer. Men er der nogen, der vitterligt lytter til hinanden?   

Vil den civiliserede verden underminere sit eget demokratiske grundlag ved at tage udgangspunkt i fortidige menneskesyn? Eller vil den stå fast og se fremad uanset følgerne?                                                         

Forfatteren Ian von Hegner er biofysiker, filosof og futurist med dybtgående interesser indenfor astrobiologi, kosmologi, erkendelsesteori og historie.  Han har bl.a. arbejdet med protocells, cellulær foryngelse, samt erkendelsesteori, og udviklet positionen ’heroical apatheism’. Han har publiceret artikler i internationale tidsskrifter, samt bøger om videnskabens afgørelse rolle som kulturbærende faktor og dens erkendelsesmæssig betydning i menneskehedens fortid, nutid og fremtid. Han deler sin fascination af livet og universet i sit forfatterskab, der på en og samme tid er gennemsyret af et krav om analytisk stringens og en sans for undring, de to anspændte, men sameksisterende former for tanke centrale for videnskabelig og filosofisk dannelse. Hans forfatterskab er ikke præget af konfliktscenarier eller dystopiscenarioer, men tager i stedet udgangspunkt i en dyb optimisme om, at menneskeheden, denne fantastiske opdagelsesrejsende primat, vil fortsætte med at lade videnskaben – destillationen og raffineringen af de ædleste og højeste træk hos menneskeheden – styrke sin biologiske såvel som teknologiske udvikling, åbnende op for fremtidens grænseløse potentiale. 

Forhandler Pris Forsendelse Samlet pris Køb her
Indlæser opdaterede priser
iMusic 201,00 29,00 230,00
Bogreolen 208,95 29,95 238,90
Arnold Busck 249,95 19,00 268,95
Plusbog 229,95 39,95 269,90

Af samme forfatter

Hertugen

af Ian von Hegner

Dette er beretningen om dachsterrieren Bølle, et farverigt individ, samt om hans til tider lige så farverige familie og bekendtskaber og om talrige af de oplevelser, som han mødte på sin vej gennem livet. Denne bog er henvendt til alle dem, der enten synes om hunde, har hund eller engang har haft det, og som finder glæde ved at læse fortællinger, som de i en eller anden grad kan nikke genkendende til. Den er også til alle dem, der måske overvejer at lukke en hund ind i deres liv, eller som bare ønsker at forstå hundefolkets glæder ved lige netop hunden, menneskets bedste ven. Ian von Hegner voksede op på Bornholm, hvor han foruden at dele mange af barndommens og ungdommens vigtigste oplevelser sammen med sin ven Bølle, også engagerede sig i sine talrige interesser for bl.a. kosmos, historie, musik og for at skrive. Han har siden studeret ved både Københavns og Roskildes universitet, og arbejder i dag på en doktorgrad i biofysik samt en bachelorgrad i filosofi. Denne bog er hans første udgivelse.

Vidunderlige videnskab

af Ian von Hegner

Naturvidenskaben er den vestlige verdens velsignelse, den triumf som har gjort alle dens andre bedrifter mulige. Ved sin fremkomst for mere end fire århundreder siden var moderne videnskab en reaktion på den fantasifulde spekulation og overtro, som dominerede tanke og holdning i de foregående epoker. Videnskaben imødegik disse ved at opstille observation, systematisk metodologi, testbarhed og forudsigelighed som fundamentale principper i jagten efter viden. Videnskaben har i løbet af disse århundreder erkendelsesmæssigt og pragmatisk været en overvældende succes. Den har lært os, at Jorden er rund og kredser omkring solen, den har lært os om, hvorledes evolutionen har frembragt mangfoldigheden af levende organismer på denne klode. Den har bragt os til månen, udryddet talrige sygdomme, forøget levetiden og stedse tappet dybere ind i disse svimlende sandheder rundt omkring os.  * Hvad er de videnskabelige metoder? * Hvem var egentlig Danmarkshistoriens mest betydningsfulde skikkelser? * Hvilken relevans har religionerne hos videnskaben i dag? * Hvilke forskelle er der på bevisførelse og videnskabelig evidens? * Har videnskaben givet menneskeheden magten til at frigøre stjernernes kræfter? * Vil et videnskabeligt styret samfund føre til et ægte oplyst demokrati? * Hvorfor forbindes naturligt med godt, mens syntetisk og genmodifikation ikke gør det? Hvorledes vil den bioteknologiske revolution forandre mennesket? Den udvikling, som vi kan forvente at komme til at opleve de næste århundreder, vil trodse alle nutidens forventninger. Naturvidenskaben er derfor det naturlige udgangspunkt for et moderne, sammenhængende livssyn. Videnskaben kan og skulle gennemsyre ethvert aspekt af samfundet – den skulle blive indlejret i social kultur – flettet ind i, hvordan samfundet tænker og fungerer. Kun da vil begrebet dannelse blive meningsfuldt. Ian von Hegner har studeret ved både Københavns og Aarhus universitet, hvor han blev uddannet i henholdsvis biofysik og filosofi.

Animatus

af Ian von Hegner

Philip M. Emrus er taget på en sidste rejse til Firenze. Den verdenskendte palæoantropolog er lige så skarp og åndsfrisk, som han altid har været. Men kroppen er gammel, og helbredet skrøbeligt efter at have levet et langt og rigt liv. Emrus ved tiden er ved at rinde ud for ham, og det havde han egentlig affundet sig med.    Men en bekendt fra fortiden har sat ham stævne her i renæssancens oprindelsessted. En bemærkelsesværdig kvinde fra fortiden ønsker at give ham et tilbud, der kan forandre alt.    Det er et dristigt tilbud, der ikke alene kan redde ham, og give ham en ny chance i livet. Det er også et tilbud, der vil rokke ved manges opfattelse af, hvad det vil sige at være menneske. Emrus kan genvinde livets gave, men også vende op og ned på mange indgroede forestillinger om det levede liv. Det vil udfordre manges opfattelse af grænser, og hvor langt mennesker egentlig har ret til at gå med at bestemme over deres egne liv.