Menneskeæder forside

Menneskeæder

Menneskeæder forside
Originalsprog:
Dansk
Sider:
342
Omslag:
Hæftet
ISBN13:
9788793692954

Landbetjenten Jon Harding og hans mavesure makker, Viggo Brodersen, bliver kaldt ud til et brutalt dobbeltmord i udkanten af Gæringe for at assistere kriminalpolitiet. Et ægtepar er blevet skudt i deres seng, men der er ingen vidner til forbrydelsen, og sporet bliver snart koldt.    Først da en død mand med en pistol findes i en bil i en skov i nærheden, begynder der at ske noget i sagen.    

Pistolen har en historik, der fører tråde tilbage til et andet dobbeltmord, som blev begået for flere år siden, og pludselig er Jon også involveret i en helt tredje sag om en mand, Jørn Alberg, der sidder i fængsel for mordene på sin kone og en guldsmed fra Ebeltoft.    

Alberg kan sidde inde med en viden, Jon behøver for at komme videre med sagen om dobbeltmordet i Gæringe, men vil den fængslede dobbeltmorder overhovedet hjælpe Jon uden at få noget til gengæld?     

Alt for sent går det op for Jon, at han under sin søgen efter sandheden ikke kun har bragt sig selv i fare, men også den person der betyder allermest for ham.   Menneskeæder er andet bind i Hængedynd-serien.       

Uddrag af bogen   

Jon var ved at miste tålmodigheden. ”Hør nu her, Nedergaard. Om fire minutter kommer aktionsstyrken farende, og de forstår ikke, hvordan du har det. De ser bare, at du har et gevær, og så lægger de dig ned. Det ville være rart, hvis vi to havde fundet en løsning, inden de kom, så jeg kunne sende dem hjem igen med det samme. Så gider du ikke nok smide det gevær ud af vinduet nu?” ”Hun lovede …,” græd Nedergaard. ”Det kan hun heller ikke være bekendt, Nedergaard. Men sådan er det jo desværre en gang imellem. Jeg kan huske engang …!” Skuddet kom så uventet, at Jon knaldede baghovedet ind i muren af bare forskrækkelse. Jansen smed sig fladt ned på jorden. Alt blev stille.           

Om forfatteren 

Allan Erik Mortensen (f. 1970) er opvokset på Frederiksberg, men bosat i Høng ved Slagelse. Han har bl.a. arbejdet som slagter, manuskriptforfatter, skuespiller og instruktør, før han i 2006 uddannede sig til folkeskolelærer. Han debuterede i 2015 med selvbiografien En natsværmers bekendelser. I 2017 udgav han spændingsromanen Gaumjan – Min brors vogter og Ringmanden – Hængedynd I.

Forhandler Pris Forsendelse Samlet pris Køb her
Indlæser opdaterede priser
iMusic 196,00 29,00 225,00
Bogreolen 196,95 29,95 226,90
Gucca 189,95 39,95 229,90
CDON 214,00 29,00 243,00
Plusbog 209,95 39,95 249,90
Arnold Busck 269,95 19,00 288,95

Af samme forfatter

Menneskeæder

af Allan Erik Mortensen

Landbetjenten Jon Harding og hans mavesure makker, Viggo Brodersen, bliver kaldt ud til et brutalt dobbeltmord i udkanten af Gæringe for at assistere kriminalpolitiet. Et ægtepar er blevet skudt i deres seng, men der er ingen vidner til forbrydelsen, og sporet bliver snart koldt. Først da en død mand med en pistol findes i en bil i en skov i nærheden, begynder der at ske noget i sagen. Pistolen har en historik, der fører tråde tilbage til et andet dobbeltmord, som blev begået for flere år siden, og pludselig er Jon også involveret i en helt tredje sag om en mand Jørn Alberg, der sidder i fængsel for mordene på sin kone og en guldsmed fra Ebeltoft. Alberg kan sidde inde med en viden, Jon behøver for at komme videre med sagen om dobbeltmordet i Gæringe, men vil den fængslede dobbeltmorder overhovedet hjælpe Jon uden at få noget til gengæld? Alt for sent går det op for Jon, at han under sin søgen efter sandheden ikke kun har bragt sig selv i fare, men også den person der betyder allermest for ham.

Ringmanden

af Allan Erik Mortensen

Politibetjenten Jon Harding er efter et nervesammenbrud flyttet fra Vesterbro til den lille by Gæringe på Vestsjælland. Her kæmper han en stille kamp mod hverdagens små fortrædeligheder, mens han diskret forsøger at løse gåden om en serievoldtægtsforbryder, der har overfaldet flere kvinder gennem de seneste år. Da der findes et lig i skoven nord for byen, bliver Jon kaldt ud til findestedet for at assistere kriminalpolitiet. Offeret er blevet fastspændt med kæder og brændt til døde. Den søvnige landsby vækkes til live af historien, og snart begynder snakken at gå. Jons mavesure makker, Viggo, gør hverken livet eller opgaven nemmere, og da Jon forsøger at gå ind i sagen om liget i skoven, opdager han ting i landsbysamfundet, som han ikke havde drømt om. Jons vrede vokser, og han må nedbryde egne grænser, men også bøje samfundets love, i sit forsøg på at finde gerningsmanden eller gerningsmændene!

Gaumjan

af Allan Erik Mortensen

Carl Bramming er vokset op med sine to brødre i en familie, hvor druk og vold var en del af dagligdagen. I sit voksenliv forsøger han at leve et ”normalt” liv uden spøgelser fra barndommen. Efter flere tragiske hændelser har han kun sin elskede, men også uligevægtige lillebror, Samuel, tilbage. Da Samuel bliver tortureret og myrdet af folk fra underverdenen, efterlades Carl med en indre strid. Skal han nu leve den rolige tilværelse, som han har ønsket hele sit liv, eller skal han hævne sin lillebror? En oplevelse nytårsaften får Carl til at vælge, hvilken vej han skal gå, og systematisk begynder han at finde frem til Samuels mordere for at dræbe dem en for en. En emsig kriminalbetjent får hurtigt færten af Carl, som ikke vil opgive sin plan for hverken frihed eller nyfunden kærlighed. Carl Bramming tager på hævntogt, og døden er hans følgesvend.          Uddrag af bogen   Så greb jeg fat med begge hænder om battet og slog ham hårdt i panden. Hans skrig forstummede omgående. Jeg gik hen til baren og lagde battet på disken.   ”Tak for hjælpen!” fremstammede jeg forpustet.  ”Ingen årsag,” svarede bartenderen. Jeg gik ud på gaden, og lige inden døren lukkede bag mig, hørte jeg bartenderen råbe:   ”Godt nytår!” Jeg gik hurtigt hjemad og mærkede den forfriskende, rå kulde mod mit ansigt, mens jeg tænkte: ”Ja, det bliver sgu meget godt!”  Da jeg vågnede meget tidligt næste morgen, havde jeg taget min beslutning. Jeg havde i går aftes fundet svaret på mit spørgsmål. Var jeg parat til at dø for at opnå retfærdighed for min familie? Ja! Det var jeg!          Om forfatteren   Allan Erik Mortensen (f. 1970) er vokset op på Frederiksberg, men bosat ved Slagelse. Han har bl.a. arbejdet som slagter, manuskriptforfatter, skuespiller og instruktør, før han i 2006 uddannede sig til folkeskolelærer. Han udgav i 2015 selvbiografien En natsværmers bekendelser, som var hans litterære debut. Gaumjan er hans første roman.

GAUMJAN

af Allan Erik Mortensen

Carl Bramming er vokset op med sine to brødre i en familie, hvor druk og vold var en del af dagligdagen.I sit voksenliv forsøger han at leve et ”normalt” liv uden spøgelser fra barndommen. Efter flere tragiske hændelser har han kun sin elskede, men også uligevægtige lillebror, Samuel, tilbage. Da Samuel bliver tortureret og myrdet af folk fra underverdenen, efterlades Carl med en indre strid. Skal han nu leve den rolige tilværelse, som han har ønsket hele sit liv, eller skal han hævne sin lillebror?En oplevelse nytårsaften får Carl til at vælge, hvilken vej han skal gå, og systematisk begynder han at finde frem til Samuels mordere for at dræbe dem en for en.En emsig kriminalbetjent får hurtigt færten af Carl, som ikke vil opgive sin plan for hverken frihed eller nyfunden kærlighed.Carl Bramming tager på hævntogt, og døden er hans følgesvend. Uddrag af bogenSå greb jeg fat med begge hænder om battet og slog ham hårdt i panden. Hans skrig forstummede omgående.Jeg gik hen til baren og lagde battet på disken.”Tak for hjælpen!” fremstammede jeg forpustet.”Ingen årsag,” svarede bartenderen.Jeg gik ud på gaden, og lige inden døren lukkede bag mig, hørte jeg bartenderen råbe:”Godt nytår!”Jeg gik hurtigt hjemad og mærkede den forfriskende, rå kulde mod mit ansigt, mens jeg tænkte: ”Ja, det bliver sgu meget godt!”Da jeg vågnede meget tidligt næste morgen, havde jeg taget min beslutning.Jeg havde i går aftes fundet svaret på mit spørgsmål. Var jeg parat til at dø for at opnå retfærdighed for min familie?Ja! Det var jeg! Om forfatterenAllan Erik Mortensen (f. 1970) er vokset op på Frederiksberg, men bosat ved Slagelse. Han har bl.a. arbejdet som slagter, manuskriptforfatter, skuespiller og instruktør, før han i 2006 uddannede sig til folkeskolelærer. Han udgav i 2015 selvbiografien En natsværmers bekendelser, som var hans litterære debut. Gaumjan er hans første roman.

Hængedynd

af Allan Erik Mortensen

Politibetjenten Jon Harding er efter et nervesammenbrud flyttet fra sædelighedspolitiet på Vesterbro til den lille by Gæringe på Vestsjælland. Her kæmper han en stille kamp mod hverdagens små fortrædeligheder, mens han diskret forsøger at løse gåden om en serievoldtægtsforbryder, der har overfaldet flere kvinder gennem de seneste år. Da der findes et lig i skoven nord for byen, bliver Jon kaldt ud til findestedet for at assistere kriminalpolitiet. Offeret er blevet fastspændt med kæder og brændt til døde. Den søvnige landsby vækkes til live af historien, og snart begynder snakken at gå. Jons mavesure makker, Viggo, gør ikke hverken livet eller opgaven nemmere, og da Jon forsøger at gå ind i sagen om liget i skoven, opdager han ting i landsbysamfundet, som han ikke havde drømt om. Jons vrede vokser, og han må nedbryde egne grænser, men også bøje samfundet love i sit forsøg på at finde gerningsmanden eller gerningsmændene! Uddrag af bogen  Først var det svært for Jon at se, hvad de gik hen imod, men da han kom helt tæt på, var der ingen tvivl. Til trods for at han var brændt til ukendelighed, var Jon stensikker på, at det var Jens Jørgensen, der sad ved træet med armene spændt ud til siderne med kæder. Han sad med spredte ben, og det var tydeligt at se, at der havde været et bål under hver af hans hænder og et mellem hans ben. Hans ansigt var forkullet og hans hænder og arme lignede tørre grene. Hans mund stod åben og han sad med nakken tilbage. Jon kunne genkende hans tøj, selv om det meste var brændt. Også hans træsko, som stod ved siden af liget, var nemme at genkende. Om forfatteren Allan Erik Mortensen (f. 1970) er opvokset på Frederiksberg, men bosat i Høng ved Slagelse. Han har bl.a. arbejdet som slagter, manuskriptforfatter, skuespiller og instruktør, før han i 2006 uddannede sig til folkeskolelærer. Han debuterede i 2015 med selvbiografien En natsværmers bekendelser. I 2017 udgav han spændingsromanen Gaumjan – Min brors vogter.

MENNESKEÆDER

af Allan Erik Mortensen

Landbetjenten Jon Harding og hans mavesure makker, Viggo Brodersen, bliver kaldt ud til et brutalt dobbeltmord i udkanten af Gæringe for at assistere kriminalpolitiet.Et ægtepar er blevet skudt i deres seng, men der er ingen vidner til forbrydelsen, og sporet bliver snart koldt.Først da en død mand med en pistol findes i en bil i en skov i nærheden, begynder der at ske noget i sagen.Pistolen har en historik, der fører tråde tilbage til et andet dobbeltmord, som blev begået for flere år siden, og pludselig er Jon også involveret i en helt tredje sag om en mand Jørn Alberg, der sidder i fængsel for mordene på sin kone og en guldsmed fra Ebeltoft.Alberg kan sidde inde med en viden, Jon behøver for at komme videre med sagen om dobbeltmordet i Gæringe, men vil den fængslede dobbeltmorder overhovedet hjælpe Jon uden at få noget til gengæld?Alt for sent går det op for Jon, at han under sin søgen efter sandheden ikke kun har bragt sig selv i fare, men også den person der betyder allermest for ham. Menneskeæder er andet bind i Hængedynd-serien. Uddrag af bogenJon var ved at miste tålmodigheden.”Hør nu her, Nedergaard. Om fire minutter kommer aktionsstyrken farende, og de forstår ikke, hvordan du har det. De ser bare, at du har et gevær, og så lægger de dig ned. Det ville være rart, hvis vi to havde fundet en løsning, inden de kom, så jeg kunne sende dem hjem igen med det samme. Så gider du ikke nok smide det gevær ud ad vinduet nu?””Hun lovede …,” græd Nedergaard.”Det kan hun heller ikke være bekendt, Nedergaard. Men sådan er det jo desværre en gang imellem. Jeg kan huske engang …!”Skuddet kom så uventet, at Jon knaldede baghovedet ind i muren af bare forskrækkelse. Jansen smed sig fladt ned på jorden.Alt blev stille. Om forfatterenAllan Erik Mortensen (f. 1970) er opvokset på Frederiksberg, men bosat i Høng ved Slagelse. Han har bl.a. arbejdet som slagter, manuskriptforfatter, skuespiller og instruktør, før han i 2006 uddannede sig til folkeskolelærer. Han debuterede i 2015 med selvbiografien En natsværmers bekendelser. I 2017 udgav han spændingsromanen Gaumjan – Min brors vogter og Ringmanden – Hængedynd I.

Fejemanden

af Allan Erik Mortensen

I Gæringe er en ældre dame blevet myrdet i sit hus, og ingen kan forstå hvorfor. Kort efter sker endnu et mord, og efterforskningen tyder på, at det er en professionel lejemorder, der er på spil.    Da landbetjent Jon Harding undersøger mordofrenes fortid, går det op for ham, at han måske kan finde frem til morderens næste offer.     Samtidig forsøger Jon at finde frem til gerningsmændene bag en række tyverier i vestsjællandske kirker. Under jagten på nogle mistænkte sker der en ulykke, og byens borgere holder Jon ansvarlig.     Jons efterforskning af tyverierne sætter ham på sporet af en af landets store forretningsmænd, som ikke har tænkt sig at lade Jons spørgsmål og metoder gå upåagtet hen.    I drabssagen fører nogle tråde tilbage til det tidligere DDR, og Jon bliver bedt om at kontakte Gunnar Jelling, men er den forhenværende drabschef med de mange forbindelser villig til at hjælpe?     Hvem er morderen fra fortiden, og hvem har sendt ham til Gæringe?    Jon må kæmpe mod uret, da endnu et menneskeliv er i fare.    Fejemanden er tredje bind i Hængedynd-serien.      Uddrag af bogen Jon så på skærmen. Ankomst om fem minutter.   ”Jeg er der om få minutter, men det er meget vigtigt, at du gør præcis, som jeg siger.” Han kunne høre Ella græde.   ”Er der en bagdør, du kan slippe ud ad?”   ”Han banker igen,” hviskede hun mellem tårerne.   ”Ella, hør på mig! Er der en bagdør, du kan slippe ud ad?”  ”Nej,” græd hun. ”Ikke uden han ser mig.”   Han hørte hende undertrykke et skrig. ”Han tager i døren.” hviskede hun.  ”Er den låst?” spurgte Jon forfærdet.  ”Det ved jeg ikke,” svarede hun hæst. ”Det tror jeg.”   Han slukkede for sirenen, så han bedre kunne høre, hvad der skete. Jon hørte hende bevæge sig. ”Et vindue? Kan du slippe ud ad et vindue?”  ”Jeg er løbet ovenpå!”  ”Ella, jeg er hos dig om lidt,” sagde Jon og trykkede yderligere på speederen. ”Kan du …”  ”Han er kommet ind!” hviskede hun panisk. ”Han er inde i huset.”           Om forfatteren   Allan Erik Mortensen (f. 1970) er opvokset på Frederiksberg, men bosat i Høng ved Slagelse. Han har bl.a. arbejdet som slagter, manuskriptforfatter, skuespiller og instruktør, før han i 2006 uddannede sig til folkeskolelærer. Han debuterede i 2015 med selvbiografien En natsværmers bekendelser. I 2017 udgav han spændingsromanen Gaumjan – Min brors vogter. I Hængedynd-serien er foreløbig udkommet Ringmanden (2017) og Menneskeæder (2018).

Fejemanden

af Allan Erik Mortensen

I Gæringe er en ældre dame blevet myrdet i sit hus, og ingen kan forstå hvorfor. Kort efter sker endnu et mord, og efterforskningen tyder på, at det er en professionel lejemorder, der er på spil.Da landbetjent Jon Harding undersøger mordofrenes fortid, går det op for ham, at han måske kan finde frem til morderens næste offer.Samtidig forsøger Jon at finde frem til gerningsmændene bag en række tyverier i vestsjællandske kirker. Under jagten på nogle mistænkte sker der en ulykke, og byens borgere holder Jon ansvarlig.Jons efterforskning af tyverierne sætter ham på sporet af en af landets store forretningsmænd, som ikke har tænkt sig at lade Jons spørgsmål og metoder gå upåagtet hen. I drabssagen fører nogle tråde tilbage til det tidligere DDR, og Jon bliver bedt om at kontakte Gunnar Jelling, men er den forhenværende drabschef med de mange forbindelser villig til at hjælpe?Hvem er morderen fra fortiden, og hvem har sendt ham til Gæringe?Jon må kæmpe mod uret, da endnu et menneskeliv er i fare. Fejemanden er tredje bind i Hængedynd-serien. Uddrag af bogenJon så på skærmen. Ankomst om fem minutter.”Jeg er der om få minutter, men det er meget vigtigt, at du gør præcis, som jeg siger.”Han kunne høre Ella græde.”Er der en bagdør, du kan slippe ud ad?””Han banker igen,” hviskede hun mellem tårerne.”Ella, hør på mig! Er der en bagdør, du kan slippe ud ad?””Nej,” græd hun. ”Ikke uden han ser mig.”Han hørte hende undertrykke et skrig.”Han tager i døren.” hviskede hun.”Er den låst?” spurgte Jon forfærdet.”Det ved jeg ikke,” svarede hun hæst. ”Det tror jeg.”Han slukkede for sirenen, så han bedre kunne høre, hvad der skete.Jon hørte hende bevæge sig.”Et vindue? Kan du slippe ud ad et vindue?””Jeg er løbet ovenpå!””Ella, jeg er hos dig om lidt,” sagde Jon og trykkede yderligere på speederen. ”Kan du …””Han er kommet ind!” hviskede hun panisk. ”Han er inde i huset.” Om forfatterenAllan Erik Mortensen (f. 1970) er opvokset på Frederiksberg, men bosat i Høng ved Slagelse. Han har bl.a. arbejdet som slagter, manuskriptforfatter, skuespiller og instruktør, før han i 2006 uddannede sig til folkeskolelærer. Han debuterede i 2015 med selvbiografien En natsværmers bekendelser. I 2017 udgav han spændingsromanen Gaumjan – Min brors vogter. I Hængedynd-serien er foreløbig udkommet Ringmanden (2017) og Menneskeæder (2018).

En natsværmers bekendelser

af Allan Erik Mortensen

Tilværelsen er befriende svær og frustrerende nem.
 Sådan oplever Allan i hvert fald dagligdagen. Han er vokset op i en tid, hvor hverdagen var styret af kvinder. Skønne, fantastiske, uransagelige, kropumulige kvinder.  Og det blev starten på en rutsjetur gennem indtryk, ideer, oplevelser og følelser. Fra opvæksten i den kriseramte arbejderklassefamilie over svigt, sorg, vold, misbrug, død, sex, kærlighed, omtågede idealer og jagten på endeløs sjov til noget, der nok må kaldes modenhed.  En Natsværmers Bekendelser er kort sagt historien om et liv, der er blevet brugt efter bedste evne.      Uddrag af bogen  ”Ved du, hvad jeg gør ved dig? Jeg river kraftedeme dit hoved af, og så kan du gå hjem og tude hos din mor og sige ”moar, jeg har ikke noget hoved.” Jeg er pisseligeglad!” Jeg var ved at begynde at grine, og det så de desværre. ”Synes du, det er sjovt?” brølede Morfar og pustede sig op. ”Nej,” svarede jeg, let smilende. ”Jeg er bare lidt usikker på, hvordan jeg skal tude og tale til min mor, hvis Klaus har revet mit hoved af! Får jeg det med i en pose, eller hvad?” Klaus sprang op og spurgte, om jeg skulle være fræk, og jeg svarede, at det skulle jeg ikke, men at jeg til gengæld skulle tisse rigtig meget.       Om forfatteren Allan Erik Mortensen (f. 1970) er vokset op på Frederiksberg, men bosat i Slagelse. Han har bl.a. arbejdet som slagter, manuskriptforfatter, skuespiller og instruktør, før han i 2006 uddannede sig til folkeskolelærer. Han er gift og har fem børn plus en bonusdatter. En Natsværmers Bekendelser er hans litterære debut.

En natsværmers bekendelser

af Allan Erik Mortensen

Tilværelsen er befriende svær og frustrerende nem. Sådan oplever Allan i hvert fald dagligdagen. Han er vokset op i en tid, hvor hverdagen var styret af kvinder. Skønne, fantastiske, uransagelige, kropumulige kvinder.Og det blev starten på en rutsjetur gennem indtryk, ideer, oplevelser og følelser. Fra opvæksten i den kriseramte arbejderklassefamilie over svigt, sorg, vold, misbrug, død, sex, kærlighed, omtågede idealer og jagten på endeløs sjov til noget, der nok må kaldes modenhed.En Natsværmers Bekendelser er kort sagt historien om et liv, der er blevet brugt efter bedste evne.Uddrag af bogen”Ved du, hvad jeg gør ved dig? Jeg river kraftedeme dit hoved af, og så kan du gå hjem og tude hos din mor og sige ”moar, jeg har ikke noget hoved.” Jeg er pisseligeglad!”Jeg var ved at begynde at grine, og det så de desværre.”Synes du, det er sjovt?” brølede Morfar og pustede sig op.”Nej,” svarede jeg, let smilende. ”Jeg er bare lidt usikker på, hvordan jeg skal tude og tale til min mor, hvis Klaus har revet mit hoved af! Får jeg det med i en pose, eller hvad?”Klaus sprang op og spurgte, om jeg skulle være fræk, og jeg svarede, at det skulle jeg ikke, men at jeg til gengæld skulle tisse rigtig meget.Om forfatterenAllan Erik Mortensen (f. 1970) er vokset op på Frederiksberg, men bosat i Slagelse. Han har bl.a. arbejdet som slagter, manuskriptforfatter, skuespiller og instruktør, før han i 2006 uddannede sig til folkeskolelærer. Han er gift og har fem børn plus en bonusdatter. En Natsværmers Bekendelser er hans litterære debut.