En æstetikers dagbog forside

En æstetikers dagbog

En æstetikers dagbog forside
Forfatter:
Originalsprog:
Dansk
Sider:
64
Omslag:
Hæftet
ISBN13:
9788793692411

En æstetikers dagbog er en sælsom bog, der præsenterer kunstnerens poetisk-æstetiske livsanskuelse og samfundskritik. Tekstsamlingen indeholder både poesi og prosa, men holdes sammen af et homogent udtryk. De finurlige tekster tager sig ud som en dagbog, men er snarere små prosadigte, der går i dialog med forgængere som Baudelaire, Rimbaud, Wilde, Dostojevskij m.fl. Jakob Park skriver tekster, der flanerer; tekster, der hæver sig højt over det småborgerlige samfunds trivialiteter; tekster, der inviterer læseren ind i et beruset univers fuld af skøn, nytteløs, erotisk meditation.  De små brudstykker af tekst rummer stor sproglig sensitivitet og et fint øre for sprogets vellyd og musikalitet.       

Uddrag af bogen 

Kosmetik 

 Læberne er et tegn, 

der kan skrives over 

med purpurrød og bourgognerød. 

Eller sågar med blåsort voks, 

der igen danner et nyt tegn, 

som er endnu vanskeligere at afkode. 

Nu har kvindens læber forvandlet sig 

fra et tegn til symbol på noget andet; 

kosmetik transformerer kød til symbol, 

forvandler passive læber 

til et dødbringende våben.

Om forfatteren 

Jakob Park er født i Seoul, Sydkorea. Nu bosat i Danmark. Han er komponist, pianist og digter. Han er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium og debuterede med albummet Tales from a lost Poet (2009).         

Forhandler Pris Forsendelse Samlet pris Køb her
Indlæser opdaterede priser
iMusic 109,00 29,00 138,00
Bogreolen 118,95 29,95 148,90
CDON 120,00 29,00 149,00
Gucca 109,95 39,95 149,90
Arnold Busck 149,95 19,00 168,95
Plusbog 129,95 39,95 169,90

Af samme forfatter

Kunstner i frit fald

af Jakob Park

En mislykket forfatter i midtvejskrise kigger tilbage på sit liv, hvor han har afvist kærligheden gang på gang. Forfatteren Philippe Léfèvre indser, idet han dekonstruerer den ungdom, der svandt, at han har udviklet sig til en navlepillende og misogyn narcissist, der ender med at tilbringe sin alderdom barnløs, alene og forladt. Erindringerne og refleksionerne springer frem og tilbage mellem den erotiske kærligheds svimlende højder, kunstnerens illusoriske univers og et voksende selvhad, som forsøges holdt nede med et stort indtag af dyre bourgognevine. Men i kulissen venter en stærk, blond kvinde, der hævder at være forfatterens store kærlighed. Kunstneren står nu i sit livs dilemma: Skal han give sig hen til kærligheden og risikere at miste kunsten? Eller skal han fortsætte det frie fald, som han allerede har påbegyndt?            Uddrag af bogen   Kumulusskyernes maleriske formationer prøver at fortælle dig noget, men du vil hellere stige ned i en kælder med jazz, hippier og billig rødvin. Du er blevet voksen, og din fysik afslører erfaringer af levet liv, men alligevel vælger du et letsindigt et af slagsen med for meget vin, intetsigende relationer og så lidt ansvar som muligt. Mens dine venner etablerer sig med hus, giftermål og aktier, fortsætter du med at løbe efter unge piger, der stadig er studerende og ikke har lært, hvordan man tjener penge. Selvom du egentlig gerne vil til højre, er der altid en stemme, der driver dig til venstre, og dine beslutninger er dikteret af et folketing med rundt regnet et hundrede nioghalvfjerds præmierøvhuller fra DJØF.                Om forfatteren Den dansk-koreanske forfatter og jazzmusiker Jakob Park er født i Seoul, men bosat i København. Efter klaverstudier på Det Jyske Musikkonservatorium, litteraturstudier ved Aarhus Universitet samt franske kulturstudier ved Københavns Universitet har han udgivet tre studiealbums i 2009, 2012 og 2015. Kunstner i frit fald er Jakob Parks debutroman.

Sange fra den forgabte sjæl

af Jakob Park

Sange fra den forgabte sjæl er en hyldest til poesien. Ikke blot poesien på papiret, men poesien i en solnedgang, et blik, en kvindes silhuet, et glas vin, en sko, en skyformation og alt, der er ramt og indrammet af skønhed.            Uddrag af bogen  digt til min kæreste    du sidder under Baudelaires sol.  Han smører Helvedes afføring  på din englekrop    du er nu nøjagtig  så smuk som  en nyvasket Cleopatra.     Og nu venter jeg bare på din befaling:  ”At jeg skal elske dig som en hund sin ejermand.”    Betingelsesløst og uden historie                Om forfatteren  Jakob Park er født i Seoul, Sydkorea. Nu bosat i Danmark. Han er komponist, pianist og digter.

Sange fra den forgabte sjæl

af Jakob Park

Sange fra den forgabte sjæl er en hyldest til poesien. Ikke blot poesien på papiret, men poesien i en solnedgang, et blik, en kvindes silhuet, et glas vin, en sko, en skyformation og alt, der er ramt og indrammet af skønhed. Uddrag af bogendigt til min kæreste du sidder under Baudelaires sol.Han smører Helvedes afføringpå din englekrop du er nu nøjagtigså smuk somen nyvasket Cleopatra. Og nu venter jeg bare pådin befaling:”At jeg skal elske digsom en hund sin ejermand.” Betingelsesløstog uden historieOm forfatterenJakob Park er født i Seoul, Sydkorea. Nu bosat i Danmark. Han er komponist, pianist og digter.

EN ÆSTETIKERS DAGBOG

af Jakob Park

En æstetikers dagbog er en sælsom bog, der præsenterer kunstnerens poetisk-æstetiske livsanskuelse og samfundskritik. Tekstsamlingen indeholder både poesi og prosa, men holdes sammen af et homogent udtryk. De finurlige tekster tager sig ud som en dagbog, men er snarere små prosadigte, der går i dialog med forgængere som Baudelaire, Rimbaud, Wilde, Dostojevskij m.fl.Jakob Park skriver tekster, der flanerer; tekster, der hæver sig højt over det småborgerlige samfunds trivialiteter; tekster, der inviterer læseren ind i et beruset univers fuld af skøn, nytteløs, erotisk meditation. De små brudstykker af tekst rummer stor sproglig sensitivitet og et fint øre for sprogets vellyd og musikalitet. Uddrag af bogen KosmetikLæberne er et tegn,der kan skrives overmed purpurrød og bourgognerød.Eller sågar med blåsort voks,der igen danner et nyt tegn,som er endnu vanskeligere at afkode.Nu har kvindens læber forvandlet sigfra et tegn til symbol på noget andet;kosmetik transformerer kød til symbol,forvandler passive læbertil et dødbringende våben. Om forfatterenJakob Park er født i Seoul, Sydkorea. Nu bosat i Danmark. Han er komponist, pianist og digter. Han er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium og debuterede med albummet Tales from a lost Poet (2009).