Krysantemum forside

Krysantemum

Krysantemum forside
Forfatter:
Originaltitel:
Krysantemum
Originalsprog:
Dansk
På dansk ved:
Sider:
254
Omslag:
Hæftet
Forlag:
ISBN13:
9788793532038

Agnes Løv er en kvinde midt i trediverne, som har bosat sig alene i en fremmed by mens hun skriver på en afhandling. Hun er vokset op hos sin far, og da han dør og hun tilfældigt møder en ung intens kvinde på et fly, sætter det stille gang i forandringer i hendes nøgterne og velovervejede liv.    

Krysantemum er en fin og intens roman om at indgå i relationer, om at leve sit eget liv og om gradvist at åbne sig mod verden på en vedkommende og håbefuld måde. 

'Ensomheden i Lydia Ernemanns liv' (BATZER & CO 2015) 

 Berlingske ★★★★★ 

 Politiken

Forhandler Pris Forsendelse Samlet pris Køb her
Indlæser opdaterede priser
iMusic 110,00 29,00 139,00
CDON 121,00 29,00 150,00
Bogreolen 127,95 29,95 157,90
Arnold Busck 149,95 19,00 168,95
Plusbog 168,19 39,95 208,14

Af samme forfatter

Ensomheden i Lydia Ernemans liv

af Rune Christiansen

Lydia Erneman er vokset op som enebarn på en lille gård nord for Jämtland. Hun uddanner sig til dyrlæge og flytter efter et par år i Skåne til en lille bygd i Norge. Vi følger Lydia i hendes arbejde som dyrlæge, i opgaverne der følger de skiftende årstider og landlivets rutiner. Kontakten med forældrene er sporadisk, for selv om Lydia nemt vinder respekt og tillid for sin ihærdighed, er det stadig som om hun er prisgivet ensomheden, en tilstand som kan slå et menneske i jorden, men som også kan være begyndende lykke. Ensomheden i Lydia Ernemans liv er en bemærkelsesværdig, nostalgisk og fortrøstningsfuld roman, skrevet i et præcist, bevægende og usædvanligt rigt sprog. En forfatter som kan minde om Per Petterson.    GYLDENDALPRISEN  BRAGEPRISEN    «En lysende roman. En ledestjerne.» – Klassekampen  «Skrevet med stilistisk mesterskab.» – Stavanger Aftenblad               Rune Christiansen (f. 1963), norsk forfatter. Debuterede i 1986 med Hvor toget forlater havet og har siden udgivet en række digtsamlinger, essays, gendigtninger og romaner. Han har modtaget en lang række priser, senest Brageprisen for Ensomheden i Lydia Ernemans liv, som er hans ottende roman. I 2015 fik han Gyldendalprisen for sit forfatterskab.

Ensomheden i Lydia Ernemans liv

af Rune Christiansen

Lydia Erneman er vokset op som enebarn på en lille gård nord for Jämtland. Hun uddanner sig til dyrlæge og flytter efter et par år i Skåne til en lille bygd i Norge. Vi følger Lydia i hendes arbejde som dyrlæge, i opgaverne der følger de skiftende årstider og landlivets rutiner. «Tidløs. Originalt portræt af en selvberoende ung kvinde, der elsker sin hverdag med få mennesker og meget natur.» Weekendavisen «En lysende roman. En ledestjerne.» – Klassekampen «Skrevet med stilistisk mesterskab.» – Stavanger Aftenblad 5 stjerner Berlingske 5 hjerter Politiken Brageprisen - GyldendalprisenRune Christiansen (f. 1963), norsk forfatter. Debuterede i 1986 med Hvor toget forlater havet og har siden udgivet en række digtsamlinger, essays, gendigtninger og romaner. Han har modtaget en lang række priser, senest Brageprisen for Ensomheden i Lydia Ernemans liv, som er hans ottende roman. I 2015 fik han Gyldendalprisen for sit forfatterskab.BRAGEPRISEN 2014Juryens begrundelse: «Ensomheten i Lydia Ernemans liv er en fortelling om en svensk veterinær. Handlingen driver sakte fremover, uten noen egentlige stopp på veien. Likevel skjer det viktige ting i Lydia Ernemans liv; begge hennes foreldre dør, hun treffer en mann, hun får et barn – men alle disse erfaringene fremstår som likestilte, de er intet mer enn erfaringer i et livsløp, ingen viktigere enn de andre. Vi møter et vanlig menneskes strid som den framtrer i et alminnelig liv. De små tingene og erfaringene er like viktige som de store livsomveltende hendelsene. Romanen blir en meditasjon rundt lykken og håpet, hvor disse verken problematiseres eller kritiseres direkte. Stemningen som skrives fram, romanens handling og språket det hele svøpes i, utgjør en harmonisk helhet kjennetegnet av en elegant letthet. Romanen er ikke trist, men rører samtidig ved en stor og håndterlig ensomhet.»Forlaget Oktober kalder det "en bemerkelsesverdig, nostalgisk og fortrøstningsfull roman, skrevet i et konsist, bevegende og usedvanlig rikt språk."

Krysantemum

af Rune Christiansen

Agnes Løv er en kvinde midt i trediverne, som har bosat sig alene i en fremmed by mens hun skriver på en afhandling. Hun er vokset op hos sin far, og da han dør og hun tilfældigt møder en ung intens kvinde på et fly, sætter det stille gang i forandringer i hendes nøgterne og velovervejede liv. Krysantemum er en fin og intens roman om at indgå i relationer, om at leve sit eget liv og om gradvist at åbne sig mod verden på en vedkommende og håbefuld måde. ”Krysantemum er en enkel, stilsikker og vakker roman … de mange paralleller mellom tekster og hverdagslige foreteelser er finurlige i denne romanen, og de er alltid elegant og stilsikkert formulert. Romanen er en fryd å lese” AFTENPOSTEN'Ensomheden i Lydia Ernemanns liv' (BATZER & CO 2015) Berlingske ????? Politiken