Geddedræberne forside

Geddedræberne

Geddedræberne forside
Forfatter:
Originalsprog:
Dansk
Sider:
227
Omslag:
Hæftet
ISBN13:
9788793272309

Geddedræberne

Vi taler så meget om banderne. Deres tro og ære.

Hassan er en af de slemme drenge fra ghettoen. Smidt ud af flere skoler, har truet og slået en lærer. Han er bedst til at køre fra politiet på stisystemet. Ære er vigtigt for ham Jon er rockersupporter, hans far fusker med motorcykler. Jons fætter er med i Bandidos. Jon er bedst til at fuske scootere. Smidt ud af flere skoler. Ære er vigtigt for ham. Sammen tager de til Sverige, en slags flugt med en fyret pædagog og Hassans hund. Enhver lighed med virkelige udtalelser og normer er tilsigtet. Men de unge og alle de andre personer er forfatterens fantasi.

Bjarne Kim Pedersens mange klubår og nuværende undervisning i tæt kontakt med unge, deres glæder og problemer har været en grundig research i, hvad unge mennesker tænker og gør.

Alle de emner, der tages op, har forfatteren siddet og talt om med de unge. Fra arbejdet har det været en almindelig udtalelse, at det kunne være morsomt at gå rundt med et GoPro på skulderen og filme hverdagen, og så vise for skiftende undervisningsministre for at høre den øverste chefs bud på, hvad man skal gøre. Virkeligheden overgår ofte fantasien. Unge læsere har haft fingre i bogen, inden den udkommer, som en blanding af testlæsere og konsulenter med lov til at sætte 'røde streger.'  

Hans seneste ungdomsbøger trilogien, Bøllevinger, Uden for festen  og Køllesvingerne har solgt over 1200 eks. og fik følgende ord med på vejen:

'Hvis du ikke kender forfatteren, så læs Bøllevinger. Der er ikke mange ungdomsbøger, som både er spændende og lette at læse...' Lektør Lars Larsen om Køllesvingerne. ”Bjarne kim Pedersen beretter om de unges liv og familie med lige dele nøgternt syn og indlevelsesevne... bogen er spændende, skidegod og favner sine unge på smukkeste måde, ingen lades i stikken i beretningens meget flot afbalancerede neutralt betonede omsorg.” Poul G. Exner om Bøllevinger. Bøllevinger blev i 2013 anbefalet som ferielæsning af Dansklærerforeningen, NOTA og Nationalt Videncenter for Læsning. Forældre, lærere, pædagoger og piger må også gerne læse bogen.

Forhandler Pris Forsendelse Samlet pris Køb her
Indlæser opdaterede priser
iMusic 145,00 29,00 174,00
Bogreolen 157,95 29,95 187,90
Arnold Busck 169,95 19,00 188,95
CDON 165,00 29,00 194,00
Plusbog 169,95 39,95 209,90

Af samme forfatter

Overhaling

af Bjarne Kim Pedersen

Trafiktekster som SMS digte. Små skæve indspark omkring trafikken. Hvad er det forfatteren tænker på, når han overser en cyklist og lige så godt kunne have være skyld i en ulykke, hvad er det han tænker når han om morgenen ser trafikken på Strandvejen. Hvad er det han tænker, når han ser det vellignende foto af sig selv fra en fotovogn. Sms digte til at sende videre på mobilen, bare ikke når du kører.

Bøllevinger

af Bjarne Kim Pedersen

Bøllevinger er en historie om drenge og deres knallerter. Den starter en aften hvor 15-årige Jens kommer fuld hjem. I stedet for at få dagevis af skæld ud, får de fat i hans fars gamle knallert, en 2-gears Puch. Jens og et par kammerater laver knallertklubben ´Bøllevingerne´, »pigerne skulle lige vide, så ville de skrige af grin.« De får den gamle retro-knallert til at køre som var den ny, og Jens´ far får en bøde for at køre ulovligt! Videre sker en alvorlig ulykke i den lille by. Bjarne Kim Pedersen var i en lang periode klubleder. De beskrevne ting er ren fiktion, det eneste der rammer en virkelig hændelse er en af de indsatte tekster, som blev skrevet efter en ulykke og bragt i en af de lokale aviser. Men virkeligheden har nogle gange overhalet hans beskrivelser. Han har i bogen også et kærligt portræt af de unge som altid hænger uden for klubben i stedet for at være inde og i kontakt med de voksne i klubben. Den er skrevet som letlæs-historie, også for at nå de drenge, der foretrækker knallerter frem for bøger.

Rundt om Enebærodde

af Bjarne Kim Pedersen

Bjarne Kim Pedersen har lånt af andres beskrivelser, og moderniseret sproget med anstændig respekt for de penneførere der for 100 eller 200 år siden nedskrev deres oplevelser og iagttagelser. Hver gang en brik er faldet på plads I puslespillet, så lå der flere brikker og gemte sig nedenunder. Noget måske vigtigt noget andet ubetydeligt. Bogen var oprindelig planlagt til ca. 60 sider, men der var stof nok til 132 sider nu 142 sider. De sidste 3 år har Bjarne været historiefortæller på Nordfyns Turistbureaus ture. Det er ture med hestevogn. Han har også været fortæller på vandreture og cykelture. I 2. redigeret udgave er et nyt afsnit om Martin Knudsen som blev født på Martinegården 15 februar 1871, han blev Professor og indstillet til en Nobelpris side 36 ff. Flere oplysninger om Sejlerhuset/Jægerhuset side 122 ff. Og et afsnit om en præstekonen fra Norup som druknede i 1698 side 129.

Sigøjner Dan

af Bjarne Kim Pedersen

Som lærer/pædagog har jeg selv hørt de unge med en anden etnisk baggrund fortælle om problemerne. Mærke hvor ondt det gør på den enkelte, når de bliver udsat for racismen i Danmark. Vi må her i landet erkende, at vi ikke kan få plukket vores jordbær, uden der følger mennesker med. Mennesker som ligner os og som er forskellige. Lige som du og jeg er det. Historien om pinden og lorten har jeg selv brugt, som en sjov bemærkning blandt en gruppe drenge. Og når jeg tager den med i historien er det sikkert også som en slags pædagogisk selvransagelse. Vi bør nok som voksne, der arbejder med andre hver dag kigge i spejlet og se, hvad det er vi selv gør! Samtidig er det også et ansigt i den dæmoniserende debat, hvor DF kandidater laver valgvideoer med polsktalende hjemmerøvere. Hvor vi taler om grænsebomme for at holde kriminelle østbander ude af landet. Hvor Danmark isolerer sig som en 'sig selv nok nation' i en globaliseret verden. I bogen følger vi den unge rumæner Dan. Han forsøger at få en tilværelse i Danmark. Hans drøm er at få et arbejde og klare sig. Men det er svært når han ofte møder afvisning, racisme og  ligegyldighed. Men der findes også varme her i landet. Bogen er skrevet som nem-bog, så den også kan læses af folk, der læser dansk langsommere og sikkert ikke er de store bogslugere.

Uden for festen

af Bjarne Kim Pedersen

Uden for festen følger en del af de unge fra Bøllevinger. De er blevet lidt ældre, men drengenes liv er stadigvæk: fester, piger, druk m.m. ´Shit happens´ og tingene er ikke altid, som de burde være. Enhver lighed med virkelige hændelser er tilsigtet. Men de unge og alle de andre personer er forfatterens fantasi. Alle Bjarne Kim Pedersens klubår med tæt kontakt med unge, deres glæder og problemer har været en grundig research i hvad unge mennesker tænker og gør. Ikke mindst de unge mænd som lever deres liv lidt uden for de etablerede tilbud. De unge som gang på gang trækker store overskrifter og forargelse når det går galt i trafikken, eller de ødelægger andres fester, eller... Faktisk lovede han engang en sagsbehandler at skrive om netop de unge som kommunens systemer brugte så meget tid på, og en indsats som ofte ikke så ud til at hjælpe ret meget! Tidligere Politimester Lars Rand Jensen sagde engang om indsatsen ´vi kan se at vi er et rigt samfund og det tilsyneladende ikke hjælper ret meget!´ og han fortsatte ´men selvfølgelig skal vi fortsætte med at gøre alt hvad vi kan for lømlerne.´ Arbejdet med bogen er støttet med et arbejdslegat på 100.000 kr. fra Kunstrådet.

Bøllevinger

af Bjarne Kim Pedersen

Bøllevinger er en historie om drenge og deres knallerter. Den starter en aften hvor 15-rige Jens kommer fuld hjem. I stedet for at få dagevis af skæld ud, får de fat i hans fars gamle knallert, en 2-gears Puch.Jens og et par kammerater laver knallertklubben 'Bøllevingerne', ”pigerne skulle lige vide, så ville de skrige af grin.”De får den gamle retro-knallert til at køre som var den ny, og Jens' far får en bøde for at køre ulovligt!Videre sker en alvorlig ulykke i den lille by.Bjarne Kim Pedersen var i en lang periode klubleder, og har her været en af de voksne i forbindelse med alvorlige ulykker, som de unge fra klubben var involveret i.De beskrevne ting er ren fiktion, det eneste der rammer en virkelig hændelse er en af de indsatte tekster, som blev skrevet efter en ulykke og bragt i en af de lokale aviser. Og det første kapitel, som bygger på erindringer fra egen ungdom, og det at være far og klubleder, de omtalte har dog både læst og godkendt afsnittet.Men virkeligheden har nogle gange overhalet hans beskrivelser.Han har i bogen også et kærligt portræt af de unge som altid hænger uden for klubben i stedet for at være inde og i kontakt med de voksne i klubben.Den er skrevet som letlæs-historie, også for at nå de drenge, der foretrækker knallerter frem for bøger.

Punktum dk

af Bjarne Kim Pedersen

Sms-digte, twit-digte eller politiske haiku. Kan man skrive politiske haiku uden at begå overgreb mod haikutraditionen? Det indlysende svar er jo, at Bjarne Kim Pedersen skriver en slags haiku, som nogle betegner som politiske og som andre også nok vil betegne som overgreb mod de gamle haikumestre. Det var også derfor han valgte en diplomatisk løsning ved at kalde hans små digte for sms-digte eller twit-digte, fordi de ofte blev skrevet til at bruge på nye medier som sms og twitter. Han er udmærket bevidst om og kan også bruge haikuregler/ haikunormer til at skrive traditionelle haiku. Og er valgt sekretær i Dansk Forfatterforenings Haiku-gruppe. PEN eksisterer fordi magthavere er bange for ordet, og dermed må ordet også have en vis form for magt. Det må også være en af kunstens funktioner at se en skæv vinkel på og om magtens personer. Særlig i forhold til det enkelte unikke menneske. Et digt som Bjarne Kim Pedersen twitter til 500 bliver måske retwittet tre fire gange.

Inddæmningen ved Odense Fjord

af Bjarne Kim Pedersen

”Historierne om digebyggerne, inddæmmerne. Så vidt muligt fra deres egen pen. Jeg har søgt i de gamle tidsskrifter, gamle bøger og dokumenter for at finde de tidligste beretninger om de folk der byggede diger, inddæmmede store områder og ændrede kortet over Odense Fjord. I dag har vi et helt andet forhold til værdien af natur og betaler store summer for at ændre natur til nutidige behov og ønsker. Men jeg har så vidt muligt ladet de gamle historier tale. Turen går hele fjorden rundt med start ved Enebærodde eller Hals Odde som den hed dengang. Og slutter ved Tårup Strand. Mit mål har hele tiden været at få genfortalt inddæmningens og inddæmmernes historier. Hvad fik dem til at kaste sig ud i de store projekter, og hvordan fik de gennemført det i praksis? Hvor Kjeld Hansen dygtigt og professionelt har ført inddæmnings-historien op til et nutidigt perspektiv med særlig vægt på tiden fra landvæsenskommisionen under krigen og frem, har jeg, hvor det har været muligt, ladet inddæmmerne selv fortælle deres historier via det kildemateriale, der findes. Jeg har med nænsom hånd moderniseret sproget, så det bliver mere læsevenligt for nutidige læsere. Som en ekstrahistorier har jeg også været rundt om koldfeber eller malaria, som hærgede de sumpede kystområde, det var mange registrerede dødsfald i kirkebøgerne, der var de første brikker til bogen. På samme måde stormfloderne der flere gang har gennembrudt digerne og oversvømmet store beboede områder.” Bogen er støttet af Aage V. Jensens Fond.

Køllesvingerne

af Bjarne Kim Pedersen

Køllesvingerne er 3. del af let læste trilogi om store drenge, unge mænd og de piger de tænker på. Vi følger igen de unge fra Bøllevinger og Uden for festen De er blevet lidt ældre, men drengenes liv er stadigvæk: fester, piger, druk, slagsmål mm. En konflikt forfølger de unge helt derud, hvor de ikke længere selv har styr over tingene. Enhver lighed med virkelige hændelser er tilsigtet. Men de unge og alle de andre personer er forfatterens fantasi. Alle Bjarne Kim Pedersens klubår og nuværende undervisning i tæt kontakt med unge, deres glæder og problemer har været en grundig research i hvad unge mennesker tænker og gør. Ikke mindst de unge mænd som lever deres liv lidt uden for de etablerede tilbud. De unge som gang på gang trækker store overskrifter og forargelse når det går galt i trafikken, eller de laver tæskehold, eller... Unge læsere har haft fingre i bogen, inden den udkommer, som en blanding af testlæsere og konsulenter med lov til at sætte ´røde streger.´ Arbejdet med bogen er støttet med et arbejdslegat på 10.000 kr. fra Autorkontoen.

Uden for festen

af Bjarne Kim Pedersen

Uden for festen følger en del af de unge fra Bøllevinger.De er blevet lidt ældre, men drengenes liv er stadigvæk: fester, piger, druk mm.'Shit happens' og tingene er ikke altid, som de burde være. Enhver lighed med virkelige hændelser er tilsigtet. Men de unge og alle de andre personer er forfatterens fantasi.Alle Bjarne Kim Pedersens klubår med tæt kontakt med unge, deres glæder og problemer har været en grundig research i hvad unge mennesker tænker og gør. Ikke mindst de unge mænd som lever deres liv lidt uden for de etablerede tilbud. De unge som gang på gang trækker store overskrifter og forargelse når det går galt i trafikken, eller de ødelægger andres fester, eller...Faktisk lovede han engang en sagsbehandler at skrive om netop de unge som kommunens systemer brugte så meget tid på, og en indsats som ofte ikke så ud til at hjælpe ret meget! Tidligere Politimester Lars Rand Jensen sagde engang om indsatsen 'vi kan se at vi er et rigt samfund og det tilsyneladende ikke hjælper ret meget!' og han fortsatte 'men selvfølgelig skal vi fortsætte med at gøre alt hvad vi kan for lømlerne.'Arbejdet med bogen er støttet med et arbejdslegat på 100.000 kr. fra Kunstrådet.Forgængeren Bøllevinger har solgt over 700 eks. og fik følgende ord med på vejen:'Bogen er forholdsvis letlæst, uden at blive sprogligt barnlig. Sætningerne er korte, enkle, og autentiske og bogens univers er velkendt for målgruppen.' Lektør Henrik Munch Jørgensen'Bøllevinger er en let læst drengeroman. Den oser af motorolie og drengehørm. Bjarne Kim Pedersen fører os ind i et drengeunivers, hvor det handler om knallerter, venner, piger og fart. Jeg kan godt lide de omsorgsfulde voksne, der omgiver drengene. Det er en realistisk historie, der ligeså godt kunne foregå udenfor din dør.' Æseløre Rikke Dyrhave Nissen bjarne kim pedersen beretter om de unges liv og familie med lige dele nøgternt syn og indlevelsesevne.'poulg_x.

Køllesvingerne

af Bjarne Kim Pedersen

Køllesvingerne følger igen de unge fra Bøllevinger og Uden for festenDe er blevet lidt ældre, men drengenes liv er stadigvæk: fester, piger, druk, slagsmål mm.En konflikt forfølger de unge helt derud, hvor de ikke længere selv har styr over tingene. Enhver lighed med virkelige hændelser er tilsigtet. Men de unge og alle de andre personer er forfatterens fantasi.Alle Bjarne Kim Pedersens klubår og nuværende undervisning i tæt kontakt med unge, deres glæder og problemer har været en grundig research i hvad unge mennesker tænker og gør. Ikke mindst de unge mænd som lever deres liv lidt uden for de etablerede tilbud. De unge som gang på gang trækker store overskrifter og forargelse når det går galt i trafikken, eller de laver tæskehold, eller...Unge læsere har haft fingre i bogen, inden den udkommer, som en blanding af testlæsere og konsulenter med lov til at sætte 'røde streger.'Arbejdet med bogen er støttet med et arbejdslegat på 10.000 kr. fra Autorkontoen.Forgængerne Bøllevinger og Uden for festen har solgt over 1000 eks. og fik følgende ord med på vejen:'Bogen er forholdsvis letlæst, uden at blive sprogligt barnlig. Sætningerne er korte, enkle, og autentiske og bogens univers er velkendt for målgruppen.' Lektør Henrik Munch Jørgensen'bjarne kim pedersen beretter om de unges liv og familie med lige dele nøgternt syn og indlevelsesevne.'poulg_x. Bøllevinger blev i 2013 anbefalet som ferielæsning af Dansklærerforeningen, NOTA og Nationalt videncenter for læsning.

Drengerøve

af Bjarne Kim Pedersen

"Står du og skal ud og finde en god ungdomsbog, til en dreng mellem 13 og 16 år, så vil jeg anbefale Drengerøve.Drengerøve er en sjov og letlæst ungdomsbog, som handler om drenge i puberteten. Bogen handler om kærlighed, de første erfaringer med sex, fantasier, følelser og relationer m.m. Jeg er sikker på, at de fleste drenge, kan nikke genkendende til bogens historier og jeg syntes forcen i bogen er, at forfatteren rammer plet i sproget, følelserne og tankerne" BørnogbøgerLektør: "Såvel omslaget med sløret gengivelse af en næsten bar kvindetorso som indholdet lever helt op til titlen. Det er en bog for drengerøve fra 12 år og opad, samt for de jævnaldrende piger og voksne af begge køn, der vil vide, hvordan drenge som bogens personer tænker. I 15 historier berettes om nogle drenges indre men især ydre liv. Bogen udspiller sig ikke i et storbymiljø, men i et mindre bysamfund. DE grundlæggende holdninger og erfaringer er dog nok universielle over hele Danmark med historierne om drenges indbyrdes relationer, fantasier og oplevelser med kærlighed og sex samt de første erfaringer med druk – men der bliver også tid til at tage på fisketur med kammeraterne. Bogens styrke er, at den sikkert vil kunne lokke nogle af de knapt så meget læsende drenge(røve) til at læse denne bog dels pga. titlen/forsiden/indholdet, og dels fordi historierne er relativt lette at læse: Der er således tale om en udmærket brugsbog og ikke stor ungdomslitteratur. Forfatteren arbejder med unge, har tidligere udgivet digte for unge og har redigeret historier skrevet af unge, så han kender deres univers og sprog." Per Drustrup Larsen

Min Maidan affære

af Bjarne Kim Pedersen

En dansk stemme i Europa, for europæiske værdier. Små korte skæve twit-digte med holdning om det der foregår i Ukraine. ”Den første kontakt, jeg havde med Ukraine og ukrainere, var i 1996 i Grækenland. Her boede jeg med min familie et par måneder sammen med illegale ukrainske arbejdere i en lille by Drepanon på Peleponnes. Min digtsamling Aktindsigt blev i 2002 oversat til russisk af den ukrainske flygtning Viktor Omkvist, som har skabt sig en ny tilværelse her i Danmark. Den ingusjetiske skribent Magomed Toriev var ICON fribyforfatter i Odense. Under opholdet levede han under dæknavnet Alex Tor på grund af hans sikkerhed. Magomed blev min og min families gode ven under opholdet. Magomed sagde i efteråret '13, da Viktor Janukovitjs tog til Moskva, og studenterne samledes på Maidan: ”Bjarne, hold øje med Ukraine. Putin og hans mafiastyre vil ikke miste Ukraine.” I månederne med Maidan sad jeg i timevis og så livestream fra Kijev. Jeg fik det russiske oversat af Magomed og begyndte at skrive mine små twit-digte om det, jeg så. Jeg begyndte at læse mere om Ukraines historie, læste Andrej Kurkovs bøger og 'Blodlands' af Timothy Snyder. Samtidig fik jeg Facebookvenner, som delte mine indlæg, og twitterfølgere, som retwittede mine små digte. Nogle gange til 250000 følgere. Jeg skrev læserindlæg for at råbe den danske presse op, men der var ikke den store interesse i Danmark for, hvad der skete i Ukraine I dagene fra 18. – 22. februar så jeg via livestream, hvordan demonstranter blev skudt i et land i Europa. Da jeg første gang tog til Ukraine, blev jeg advaret af en herboende russer. Jeg beroligede hende med, at der jo ikke var krigshandlinger i Kijev. Men det, hun mente, var, at jeg skulle passe på fascisterne. Ved sidste valg i Ukraine blev der dog valgt færre højreekstreme, end der er valgt i de fleste andre Europæiske lande.” Bjarne Kim Pedersen Forfatteren er ikke antirussisk, men imod det kleptokratiske styre Janukovitjs stod for i Ukraine. Han mener at ukrainerne fortjener støtte til en fremtid som ikke er styret af hverken korruption eller Putin. Himlens hundrede på Maidan var de første som i mange år døde for en tro på Europas fremtid. Eventyret og digtene er oversat til engelsk og ukrainsk. 10 kr. fra hver bog går til organisationen Hjælp Ukraine, som sender nødhjælp til Ukraine.

Der er helte

af Bjarne Kim Pedersen