Europæisk renæssance forside

Europæisk renæssance

Det grænsebrydende menneske i en ny verdensorden

Europæisk renæssance forside
Forfatter:
Originalsprog:
Dansk
Sider:
168
Omslag:
Hæftet
Forlag:
ISBN13:
9788793124473

Hvis du vil prøve at forstå verden i sin helhed, så er dette bogen.

Europa står over for en renæssance. Europæerne kan blive den drivende kraft i skabelsen af en ny verdensorden. I stedet for at blive hængende i populisme, demokrati-krise, økonomisk stagnation, EU-modstand og Trump-tweets, kan vi tage fat på at løse nutidens største udfordringer – den afrikanske, den demokratiske, den økonomiske og den kinesiske.

Bogen er et wake-up call til globaliseringens modstandere og til den elite, som har tiet under flygtningestrømmen og den voksende nationalisme. Bogen anbefaler en ny indkomstfordeling som for næsten 300 år siden, nemlig de landboreformerne, der frigjorde bønderne fra godsejerne. Det skabte en enestående økonomisk vækst og blev grundlaget for den senere politiske frigørelse. I dag er der behov for reformer af et tilsvarende omfang – som sikrer et stærkere folkestyre og en mere fair fordeling af ressourcerne.

Journalist Hugo Gaarden giver et usædvanligt helheds-indtryk af den nye verden. Bogen er en økonomisk, politisk og samfundsmæssig analyse, der bygger på Gaardens beskrivelse af internationale forhold i næsten 50 år, på hans journalistiske liv uden for Danmarks grænser siden 1999 og på rejser i en Land Rover gennem Asien, Mellemøsten og Afrika.

Hugo Gaarden, journalist, født i 1949. Han blev udlært på Vendsyssel Tidende og har arbejdet på Ritzaus Bureau, Berlingske Tidende, Morgenavisen Jyllands-Posten, Mandag Morgen, Børsen og Økonomisk Ugebrev. Han har haft sit eget nyhedsbrev, VækstFocus. Han har været korrespondent i Bruxelles, Frankfurt og Shanghai. Han har de seneste år skrevet udenrigspolitiske analyser for Det udenrigspolitiske Selskab og MagasinetEuropa. Analyserne bringes også på hans hjemmeside: hugogaarden.dk.Han har skrevet 10 bøger om udenrigspolitik, erhverv og økonomi.

Forhandler Pris Forsendelse Samlet pris Køb her
Indlæser opdaterede priser
iMusic 174,00 29,00 203,00

Af samme forfatter

Danske succeser i Kina

af Hugo Gaarden

Kinas økonomi bliver femdoblet i løbet af de næste 35 år, og danske virksomheder knokler for at få foden indenfor på det kinesiske marked. Nogle tager syvmileskridt mod succes. Andre træder deres barnesko – og betaler prisen for fodfejl. Hugo Gaarden samler trådene i et vue over de danske satsninger i Kina. Vi får indblik i mere end 30 virksomheders erfaringer og fiaskoer og hører deres ledere og landechefer uddybe strategier for at operere i et land, hor radikale forandringer er normen, og hvor de olitiske vinde kan blæse enhver plan omkuld. Læs om Mærsk, Rockwool, Vestas, Grundfos og Jysk, der hver især har erkendt, at vækst kræver autonom ledelse, mens mangel på kapital og indsigt i Kina ofte spænder ben for projekter. Firmaer på vej til Kina kunne få mere momentum med kapital fra danske pensionskasser. Bogen beskæftiger sig også med virksomhedernes finansiering og kommer med forslag om at etablere en ny fond for investeringer i Kina. Fonden skal gøre det muligt at få danske pensionskapital med til Kina. Budskabet er, at pensionssektoren bør afsætte 1 pct. af den samlede danske pensionsopsparing på 3.000 mia. kr. til investering i danske virksomheder i Kina. Det vil give dansk erhvervsliv et mægtigt løft i det land, der bliver verdens største marked og økonomi. Med udsigt til stagnation i den vestlige verden er det nødvendigt at satse massivt på vækstlandene – med Kina i spidsen – for at kompensere for tilbageslæbet. Det kan ske efter parolen: „Hvad indad tabes i Vesten, må udad vindes i Østen.“

Danske succeser i Kina

af Hugo Gaarden

Nogle virksomheder klarer sig godt på det globale marked, og andre gør ikke. Forstå, hvad de gode gør og lær, hvad du ikke skal gøre. Indblik i mere end 30 virksomheders arbejde i Kina på godt og ondt.

Europæisk renæssance

af Hugo Gaarden

Hvis du vil prøve at forstå verden i sin helhed, så er dette bogen. Europa står over for en renæssance. Europæerne kan blive den drivende kraft i skabelsen af en ny verdensorden. I stedet for at blive hængende i populisme, demokrati-krise, økonomisk stagnation, EU-modstand og Trump-tweets, kan vi tage fat på at løse nutidens største udfordringer – den afrikanske, den demokratiske, den økonomiske og den kinesiske. Bogen er et wake-up call til globaliseringens modstandere og til den elite, som har tiet under flygtningestrømmen og den voksende nationalisme. Bogen anbefaler en ny indkomstfordeling som for næsten 300 år siden, nemlig de landboreformerne, der frigjorde bønderne fra godsejerne. Det skabte en enestående økonomisk vækst og blev grundlaget for den senere politiske frigørelse. I dag er der behov for reformer af et tilsvarende omfang – som sikrer et stærkere folkestyre og en mere fair fordeling af ressourcerne. Journalist Hugo Gaarden giver et usædvanligt helheds-indtryk af den nye verden. Bogen er en økonomisk, politisk og samfundsmæssig analyse, der bygger på Gaardens beskrivelse af internationale forhold i næsten 50 år, på hans journalistiske liv uden for Danmarks grænser siden 1999 og på rejser i en Land Rover gennem Asien, Mellemøsten og Afrika. Hugo Gaarden, journalist, født i 1949. Han blev udlært på Vendsyssel Tidende og har arbejdet på Ritzaus Bureau, Berlingske Tidende, Morgenavisen Jyllands-Posten, Mandag Morgen, Børsen og Økonomisk Ugebrev. Han har haft sit eget nyhedsbrev, VækstFocus. Han har været korrespondent i Bruxelles, Frankfurt og Shanghai. Han har de seneste år skrevet udenrigspolitiske analyser for Det udenrigspolitiske Selskab og MagasinetEuropa. Analyserne bringes også på hans hjemmeside: hugogaarden.dk.Han har skrevet 10 bøger om udenrigspolitik, erhverv og økonomi.