Forside mangler

Magtværk

Forside mangler
Forfatter:
Omslag:
E-bog
Forlag:
ISBN13:
9788793010055

Dy og Torben flygter tværs gennem Europa med et spædbarn i armene og den rå pengemagt lige i hælene. De har en viden, som Linn Sankilde – kvinden, der trækker i trådene i den multinationale Sankilde-koncern – er parat til at dræbe for at holde skjult. Linn Sankilde har både penge og magt, og hun er ikke bange for at bruge begge dele. Der er folk, der er parate til at hjælpe Dy og Torben, men kan de stole på dem? Og kan de stole på hinanden? Dy og Torben søger langt ud på landet til den lille landsby Vissum i Danmark for at slikke sårene og samle kræfter. Men selv herude, hvor alt tilsyneladende er stråtækt idyl og landsbysammenhold, sætter magtspillene dagsordenen. Landsbyen viser sig at være en ormegård, der ikke lader det multinationale magtspil noget efter. Parret tvinges til at indgå en våbenhvile af hensyn til deres lille søn, Jason. Men det viser sig, at selv Jason indgår som en del af magtværket – og det kan man ikke bare melde sig ud af. Dys drømme bliver knust, og hun må tage en livsfarlig beslutning.

Det handler om økonomisk kriminalitet, om hvidvaskning af penge og om historiske begivenheder, der for enhver pris skal holdes skjult. Det handler også om, hvordan penge og magt skiller mennesker, der burde være og holde sammen.

Lene Rikke Bresson har skrevet en roman, der afdækker magtspillene mellem mennesker og rejser spørgsmålet, om det er i orden at bruge sorte penge til hvide formål? Om det er sandt, at kærligheden er størst af alt? Og ikke mindst, om sandheden er vigtigere end livet?

Magtværk er den tredje og sidste roman om Dy og hendes konfrontation med Sankilde-koncernen og familien bag. Bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden.

Forhandler Pris Forsendelse Samlet pris Køb her
Indlæser opdaterede priser
Plusbog 75,00 0,00 75,00

Af samme forfatter

Set fra himlen

af Lene Rikke Bresson

Over Vrads hede flyver Danmarks største kunstmæcen Claes Ejnar Mikkelsen i sit sportsfly på sin årlige tur rundt til kunstnerværksteder i Jylland. I lyngen under sig får han øje på et lilla kors med en død, nøgen bodypaintet kvinde, som har et grisehoved i hænderne. Han finder sit kamera og tager et billede, inden han kontakter politiet, og fotoet går siden verden rundt og bliver berømt som dødskunst. Politiets efterforskning peger på en kendt billedkunstner som morder, men sagen trækker ud, og da endnu et dødskunstværk opdages på Trekroner i København, vokser presset, da man frygter endnu en dødshappening. Et helt andet sted i Danmark møder vi den unge Mona Lisa Kirk på vej til sit bryllup med udsigt til en fremtid som præst. En motorcykelulykke ændrer den fremtid fundamentalt, og Mona må finde et nyt liv som invalid i forstaden Grønbæk. Her bliver hun nabo til kriminalkommissær Berg, der udnytter Monas evne til at mønstergenkende. Via billeder skal hun hjælpe ham med at fælde dødskunstneren og dermed forhindre flere mord. Monas nye liv forstyrres af en familieforbandelse og hendes kærlighed til to mænd: feltlægen Nino og særlingen og landmanden Emil. Dette er den første af forventet syv romaner i serien om Mona Lisa Kirk. Lene Rikke Bresson er født i Århus i 1963 og voksede op i Ølstykke på Sjælland. Hun vendte hjem til Århus og blev cand. oecon. i 1989. Hun var i 1990'erne erhvervskvinde og debattør. I de seneste ti år er det blevet til ti bøger, bl.a. den anmelderroste DYtrilogien. Hun lever i dag som forfatter og storyteller sammen med sin mand og deres fem børn i en landsby ved Horsens.

Den gule plet

af Lene Rikke Bresson

Andet bind i serien om Mona Lisa Kirk Romanen Den gule plet begynder ved daggry den 29. januar 1991, hvor et menneske står klar med et gevær uden for Grønbæk højskole. Seks mennesker skal dø den dag.  For den invalide Mona Lisa begynder dagen med, at hun løber ned til præsten Margrethe i mosen. Mona Lisa har fået kendskab til sin fars kræftsygdom og sin egen graviditet og må tale med nogen. Margrethe er som altid optaget af Søren Kierkegaard, og denne morgen har hun besluttet sig for at grave ham op fra Assistens kirkegård. Under samtalen hører de ambu­lancer på vej op til højskolen. Skolemassakren griber ind i deres liv og tvinger Mona Lisa til at bruge sine særlige evner. Lene Rikke Bressons roman handler om misun­delse og det, der sker, når børn bliver overset. Om at søge efter familiehemmeligheder og forbandelser - og finde dem.  

Den anden side

af Lene Rikke Bresson

Lederrollen i et nyt perspektiv En højst usædvanlig og meget veldisponeret bog om, hvordan meningsfulde tilfældigheder kan give os en rigere og mere ubesværet tilværelse til gavn for os selv og andre. En af vor tids væsentligste drivkræfter er ambitionen om et meningsfuldt liv, hvor der er balance imellem et familieliv, hvor mange i dag føler sig under pres, og et arbejdsliv, hvor der stilles større og større krav. Vi oplever, at selv unge ledere rammes af stress og udbrændthed. Derfor er der behov for at se lederrollen - herunder det at være leder i sit eget liv - i et nyt perspektiv. Synkronicitet - meningsfulde tilfældigheder - er et godt bud på en ny måde at arbejde med personlig udvikling. Begrebet, som C. G. Jung første gang omtalte i faglig sammenhæng i 1951, er blevet topaktuelt og vil uden tvivl ændre vor holdning til livet og herunder også til ledelse. Som med så mange andre temaer er det i USA, at begrebet først har fået fornyet vitalitet. Denne bog sætter begrebet ind i en dansk sammenhæng. »denandenside« indeholder udover en let forståelig og kortfattet teoretisk behandling af emnet en tankevækkende praktisk del samt en række fængslende personlige historier fortalt af Klaus Riskær Pedersen. Mercy Ditte Jensen. Søren Voigt Juhl. Allis Helleland. Arne Mariager. Inge Hørup. Ebbe Lundgaard. Sanne Kutscher. Jørgen Bonde Eriksen. Nina Schiøtz. Troels Holch Povlsen. Estrid Nordby. Bjørn Erichsen. Jane Wickmann.

Selene Vesta - og hekselemmen

af Lene Rikke Bresson

Selene er månebarn - hun er synsk. Hun bor sammen med sin lillebror Sigurd i præstegården hos bedsteforældrene, heksen Ana og præsten Arne, mens deres mor, Maja, er i Indien. En morgen stiger en mystisk røg op fra den gamle gravhøj. Selene sætter sig for at undersøge, hvor røgen kommer fra. Det hvirvler hende ind i opklaringen af mysteriet om Dronning Thyras hemmelighed. I præstegården forbereder Ana og Arne sig på at tage imod Maja, der vender hjem med en ny mand, inderen Sikki. Han er far til det barn, Maja venter. Selene og Sigurd opdager, at vennen Ulrik har en far, der sidder i fængsel. Deres venskab brister, og i skolen bliver Ulrik mobbet af de andre børn og af hr. Sørensen. Til sidst bliver livet uudholdeligt for ham. Konflikten i landsbyen blusser op på grund af gravhøjen, og Selene finder flere spor, som Ana gemmer i sit hekseværksted. En aften finder Selene vej ind i gravhøjen og bliver fanget i det inderste kammer, da en del af højen styrter sammen. Hvordan skal hun komme ud, og hvor fører hekselemmen hen? Kan Selenes synske evner hjælpe Ulrik, og kan hun stole på de syn, hun får?

Magtværk

af Lene Rikke Bresson

Dy og Torben flygter tværs gennem Europa med et spædbarn i armene og den rå pengemagt lige i hælene. De har en viden, som Linn Sankilde - kvinden, der trækker i trådene i den multinationale Sankilde-koncern - er parat til at dræbe for at holde skjult. Linn Sankilde har både penge og magt, og hun er ikke bange for at bruge begge dele. Der er folk, der er parate til at hjælpe Dy og Torben, men kan de stole på dem? Og kan de stole på hinanden? Dy og Torben søger langt ud på landet til den lille landsby Vissum i Danmark for at slikke sårene og samle kræfter. Men selv herude, hvor alt tilsyneladende er stråtækt idyl og landsbysammenhold, sætter magtspillene dagsordenen. Landsbyen viser sig at være en ormegård, der ikke lader det multinationale magtspil noget efter. Parret tvinges til at indgå en våbenhvile af hensyn til deres lille søn, Jason. Men det viser sig, at selv Jason indgår som en del af magtværket - og det kan man ikke bare melde sig ud af. Dys drømme bliver knust, og hun må tage en livsfarlig beslutning. Det handler om økonomisk kriminalitet, om hvidvaskning af penge og om historiske begivenheder, der for enhver pris skal holdes skjult. Det handler også om, hvordan penge og magt skiller mennesker, der burde være og holde sammen. Lene Rikke Bresson har skrevet en roman, der afdækker magtspillene mellem mennesker og rejser spørgsmålet, om det er i orden at bruge sorte penge til hvide formål? Om det er sandt, at kærligheden er størst af alt? Og ikke mindst, om sandheden er vigtigere end livet? Magtværk er den tredje og sidste roman om Dy og hendes konfrontation med Sankilde-koncernen og familien bag. Bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden.

DYtrilogien

af Lene Rikke Bresson

Samlet udgave - første bog i revideret udgave.

Selene Vesta - og rejsen hjem

af Lene Rikke Bresson

Selene er månebarn – hun er synsk. Hun bor sammen med sin lillebror Sigurd i præstegården hos bedsteforældrene, heksen Ana og præsten Arne, mens deres mor, Maja, er i Indien.En morgen stiger en mystisk røg op fra den gamle gravhøj. Selene sætter sig for at undersøge, hvor røgen kommer fra. Det hvirvler hende ind i opklaringen af mysteriet om Dronning Thyras hemmelighed. I præstegården forbereder Ana og Arne sig på at tage imod Maja, der vender hjem med en ny mand, inderen Sikki. Han er far til det barn, Maja venter.Selene og Sigurd opdager, at vennen Ulrik har en far, der sidder i fængsel. Deres venskab brister, og i skolen bliver Ulrik mobbet af de andre børn og af hr. Sørensen. Til sidst bliver livet uudholdeligt for ham. Konflikten i landsbyen blusser op på grund af gravhøjen, og Selene finder flere spor, som Ana gemmer i sit hekseværksted. En aften finder Selene vej ind i gravhøjen og bliver fanget i det inderste kammer, da en del af højen styrter sammen. Hvordan skal hun komme ud, og hvor fører hekselemmen hen? Kan Selenes synske evner hjælpe Ulrik, og kan hun stole på de syn, hun får?

DYtrilogien

af Lene Rikke Bresson

Tre romaner samlet i ét – Genveje, Månegrus og Magtværk Da Lene Rikke Bresson havde udgivet sin første roman om økonomisk kriminalitet, blev hun kontaktet af en såkaldt ”whistleblower”, der trængte til at lette sit hjerte på grund af sin viden om storstilet hvidvask i en international koncern. Men hvad stiller man op med en så farlig viden? Lene Rikke, der har brugt godt 10 år af sit liv på at afdække strukturerne i den økonomiske kriminalitet og dermed ved, at fænomenet er langt mere udbredt, end de fleste gør sig begreb om, valgte at formidle sin viden i romanform, hvor det ikke er muligt at skelne mellem fiktion og fakta. Forklædt som ren fiktion fører og forfører DYtrilogien læserne ind bag den økonomiske kriminalitets røgslør. På baggrund af grundig research og en foruroligende realistisk historie afslører Lene Rikke en verden, hvor skandaler som IT Factory kun udgør toppen af isbjerget. DYtrilogiens plot er bygget op omkring de fem spilleregler, som skal efterleves, hvis man skal have succes med sine økonomiske bedrag; de spilleregler, som blandt andet Stein Bagger ikke formåede at overholde: -Lev stille – Det skal se realistisk ud – Det skal bindes op på en legitim forretning/virksomhed – Vær parat til at forsvare “hemmeligheden” effektivt med alle midler – Hvis nødvendigt: sælg inden ballonen revner.

Genveje

af Lene Rikke Bresson

Spændingsroman om etik i erhvervslivet. Dyveke – en ung kvindelig økonom – vikles hurtigt ind i løgn og myter på den gamle togfabrik, hvor bestyrelsesformanden Kristian styrer rundt med sine tropper i en despotisk dans med dæmoner. Hans højre hånd, Torben, bliver sammen med Dyveke kastet ud i et kaosprojekt, der skal redde fabrikken fra konkurs. Udad til en heroisk ambition, men indad til en opgave, der smuldrer i opgøret med de skjulte dagsordener. Dyveke lader sig fange i dilemmaet mellem loyaliteten overfor fælleskabet og loyaliteten overfor hendes egen etik. Skal hun vælge en genvej, der får konsekvenser for kærligheden til Torben? Eller findes der en vej mellem hendes feminine dyder og fabrikkens maskuline univers?

Månegrus

af Lene Rikke Bresson

En spændingsroman om mordet på den danske statsminister. Kærligheden til Torben fører hovedpersonen Dy ind i en af Europas mest magtfulde familier, familien Sankilde, der ejer store internationale virksomheder. Hun vikles ind i våbenpenge og hvidvaskning af dem. I kulegravningen af en gammel historie fra 2. verdenskrig finder hun tråde, der spinder et net fra hendes mors “selvmord” over en terroraktion i Danmark til dagens handler med virksomheder. Hvad kan hun tro på? Hvem står bag? Og hvorfor bliver hun konstant overvåget?

Den Gule Plet

af Lene Rikke Bresson

Andet bind i serien om Mona Lisa Kirk. Romanen Den gule plet begynder ved daggry den 29. januar 1991, hvor et menneske står klar med et gevær uden for Grønbæk højskole. Seks mennesker skal dø den dag. For den invalide Mona Lisa begynder dagen med, at hun løber ned til præsten Margrethe i mosen. Mona Lisa har fået kendskab til sin fars kræftsygdom og sin egen graviditet og må tale med nogen. Margrethe er som altid optaget af Søren Kierkegaard, og denne morgen har hun besluttet sig for at grave ham op fra Assistens Kirkegård. Under samtalen hører de ambulancer på vej op til højskolen. Skolemassakren griber ind i deres liv og tvinger Mona Lisa til at bruge sine særlige evner. Lene Rikke Bressons roman handler om misundelse og det, der sker, når børn bliver overset. Om at søge efter familiehemmeligheder og forbandelser – og finde dem.

Selene Vesta - og hekselemmen

af Lene Rikke Bresson

Selene er månebarn – hun er synsk. Hun bor sammen med sin lillebror Sigurd i præstegården hos bedsteforældrene, heksen Ana og præsten Arne, mens deres mor, Maja, er i Indien.En morgen stiger en mystisk røg op fra den gamle gravhøj. Selene sætter sig for at undersøge, hvor røgen kommer fra. Det hvirvler hende ind i opklaringen af mysteriet om Dronning Thyras hemmelighed. I præstegården forbereder Ana og Arne sig på at tage imod Maja, der vender hjem med en ny mand, inderen Sikki. Han er far til det barn, Maja venter.Selene og Sigurd opdager, at vennen Ulrik har en far, der sidder i fængsel. Deres venskab brister, og i skolen bliver Ulrik mobbet af de andre børn og af hr. Sørensen. Til sidst bliver livet uudholdeligt for ham.Konflikten i landsbyen blusser op på grund af gravhøjen, og Selene finder flere spor, som Ana gemmer i sit hekseværksted. En aften finder Selene vej ind i gravhøjen og bliver fanget i det inderste kammer, da en del af højen styrter sammen. Hvordan skal hun komme ud, og hvor fører hekselemmen hen? Kan Selenes synske evner hjælpe Ulrik, og kan hun stole på de syn, hun får?

Set fra Himlen

af Lene Rikke Bresson

Over Vrads hede flyver Danmarks største kunstmæcen Claes Ejnar Mikkelsen i sit sportsfly på sin årlige tur rundt til kunstnerværksteder i Jylland. I lyngen under sig får han øje på et lilla kors med en død, nøgen bodypaintet kvinde, som har et grisehoved i hænderne. Han finder sit kamera og tager et billede, inden han kontakter politiet, og fotoet går siden verden rundt og bliver berømt som dødskunst. Politiets efterforskning peger på en kendt billedkunstner som morder, men sagen trækker ud, og da endnu et dødskunstværk opdages på Trekroner i København, vokser presset, da man frygter endnu en dødshappening. Et helt andet sted i Danmark møder vi den unge Mona Lisa Kirk på vej til sit bryllup med udsigt til en fremtid som præst. En motorcykelulykke ændrer den fremtid fundamentalt, og Mona må finde et nyt liv som invalid i forstaden Grønbæk. Her bliver hun nabo til kriminalkommissær Berg, der udnytter Monas evne til at mønstergenkende. Via billeder skal hun hjælpe ham med at fælde dødskunstneren og dermed forhindre flere mord. Monas nye liv forstyrres af en familieforbandelse og hendes kærlighed til to mænd: feltlægen Nino og særlingen og landmanden Emil. Dette er den første af forventet syv romaner i serien om Mona Lisa Kirk. Lene Rikke Bresson er født i Århus i 1963 og voksede op i Ølstykke på Sjælland. Hun vendte hjem til Århus og blev cand. oecon. i 1989. Hun var i 1990’erne erhvervskvinde og debattør. I de seneste ti år er det blevet til ti bøger, bl.a. den anmelderroste DYtrilogien. Hun lever i dag som forfatter og storyteller sammen med sin mand og deres fem børn i en landsby ved Horsens.

Midtjyske Fortællinger

af Lene Rikke Bresson

19 danske forfattere skriver med udgangspunkt i deres ´sted´ i Region Midtjylland. Bidrag fra forfatterne Lone Hørslev, Henning Mortensen, Anita Lillevang, Rasmus Nikolajsen, Inge Pedersen, Thomas Qvortrup, Peter Boe, Erwin Neutzsky-Wulff , Dorthe Nors, Mikkel Wallentin, Trisse Gejl, Oscar K, Hans Otto Jørgensen, Niels Krause-Kjær, Vagn Remme, Niels Hav, Søren Würts, Nis Boesdal og Svend Åge Madsen.

Månegrus

af Lene Rikke Bresson

En spændingsroman om mordet på den danske statsminister. Kærligheden til Torben fører hovedpersonen Dy ind i en af Europas mest magtfulde familier, familien Sankilde, der ejer store internationale virksomheder. Hun vikles ind i våbenpenge og hvidvaskning af dem. I kulegravningen af en gammel historie fra 2. verdenskrig finder hun tråde, der spinder et net fra hendes mors ""selvmord"" over en terroraktion i Danmark til dagens handler med virksomheder. Hvad kan hun tro på? Hvem står bag? Og hvorfor bliver hun konstant overvåget?

Genveje

af Lene Rikke Bresson

Spændingsroman om etik i erhvervslivet. Dyveke - en ung kvindelig økonom - vikles hurtigt ind i løgn og myter på den gamle togfabrik, hvor bestyrelsesformanden Kristian styrer rundt med sine tropper i en despotisk dans med dæmoner. Hans højre hånd, Torben, bliver sammen med Dyveke kastet ud i et kaosprojekt, der skal redde fabrikken fra konkurs. Udad til en heroisk ambition, men indad til en opgave, der smuldrer i opgøret med de skjulte dagsordener. Dyveke lader sig fange i dilemmaet mellem loyaliteten overfor fælleskabet og loyaliteten overfor hendes egen etik. Skal hun vælge en genvej, der får konsekvenser for kærligheden til Torben? Eller findes der en vej mellem hendes feminine dyder og fabrikkens maskuline univers?