Syv forside

Syv

Syv forside
Forfatter:
Omslag:
E-bog
ISBN13:
9788792728043

"Jeg læser mig selv ind i verden Tid til at græde og tid til at le" "Jeg er i syv sind men kender dem alle Tid til krig og tid til fred" Digtsamlingen er Brian P. Ørnbøls fjerde udgivelse siden hans debut i 2008. Han blev i 2010 udpeget til at være en af 00'ernes mest markante debutanter.Anmelderne skriver:"Dette er den kompromisløse beretning om det postmoderne moralske ingenmandsland."- Bogguide.dk"Det er verdensordnen fanget i ord og vendinger og nedfældet på papir i suveræn stil."- Kulturkapellet.dk"Jeg vil anbefale at læse stykke for stykke for at have tid til at tænke."- Fyldepennen.dk"Tænksomme og kulturkritiske digte der ikke går af vejen for at forholde sig etisk og moralsk til samtiden."- Dansk Bibliotek Center"Respekt for de avancerede systemiske og intertekstuelle refleksioner, som ligger bag."- Kristeligt Dagblad

Forhandler Pris Forsendelse Samlet pris Køb her
Indlæser opdaterede priser
Plusbog 58,50 29,95 88,45

Af samme forfatter

Bordben og Rødvin

af Brian P. Ørnbøl

Psykologisk surrealisme med eksistentielle toner, der ikke er fri for humor, trods de ofte voldsomme og sørgelige historier og skæbner, vi møder i disse historier. Ørnbøls noveller, er i tidligere anmeldelser blandt andet er blevet sammenlignet med navne som Franz Kafka, Peter Seeberg, Jens Blendstrup og Solvej Balle. Til novellelæseren som gerne vil overraskes og som sætter pris på eksperimenterende litteratur.Brian P. Ørnbøl (f. 1969) debuterede i 2008 i lyrikmagasinet Hvedekorn. Samme år udkom hans først bog, digtsamlingen `Barberbladshologrammer. Gennem årene er det blevet til en række digtsamlinger og børnebøger samt de to anmelderroste novellesamlinger `Himmelhotellerne og `Kredsløbsforstyrrelser, som nu er udkommet som samlet udgivelse i `Bordben og Rødvin. Udvalgte digte og noveller fra forfatterens hånd er publiceret i både Tyskland, Sverige og USA ligesom novellen "Broen over Stoya", der også er at finde i `Bordben og Rødvin, i 2014 blev publiceret i det Irske litteraturmagasin Colony. Læs mere om forfatteren på http://www.bpo-forfatter.dk">www.bpo-forfatter.dkEXITED READINGAlt er på hovedet – på den gode måde. Ørnbøl er sin egen, en der vil lege med sproget, eksperimentere med genrerne og så udfordre læserne i tolkningen. Det er ikke altid logisk, men det gør bestemt ikke noget, for det skal (dansk) litteratur heller ikke altid være… Jeg har selv noteret mig et par noveller, som jeg vil inddrage i min danskundervisning, og det kan andre undervisere også gøre…DANSK BIBLIOTEKS CENTER (DBC)Til novellelæseren som gerne vil overraskes, som sætter pris på eksperimenterende litteratur, og som godtager det uforklarlige… ikke uden humor, som absolut klæder både de enkelte noveller og det samlede værk… originalt tænkt og fint komponeret… Lægger op til fortolkning og vil kunne benyttes i analysøjemed.FORFATTER PETER HINDSGAULI dag skal jeg have en gryderet med blandt andet bacon og oksespidsbryst.I dag vil jeg på det varmeste anbefale "Bordben og Rødvin" af Brian P. ØrnbølI dag vil jeg love at jeg også vil anbefale den fremover

diamanttandsstøv

af Brian P. Ørnbøl

rødvinstænder nougatfugl kakkelkejser silkehus flormelisdrysset blikforladt dynedyr pyjamasdronning tændstikholdt boblevandsglæde skumringssprøjt geléoverfrakke nyslikket glitterglat sølvstensbelagt indpakningsfanatiker grøntsagskristen krøluldsblomme ildflueflodsfantast fnatmarker guldlanterner marchtromlen gulvplankedrømme guldslikker fantastofil klatmørk okseblodsskrig diamanttandsstøv"Ørnbøls ord efterlader en stemning, som bliver hængende i luften. Sørgmodig. Sorgløs. Konstaterende. Flabet. Vedkommende. Eftertænksom. Skøn!"- Tine Schytte - Kulturkapellet"Jeg er fan af Brian P. Ørnbøls forfatterskab. Som en af Amerikas største digtere fra det sidste århundrede, Ezra Pound, sagde: når man skriver, så skal man 'Make it new.' Det gør Brian altid - og han gør det godt." - Thom Satterlee - oversætter og fhv. lektor i litteratur

Kredsløbsforstyrrelser

af Brian P. Ørnbøl

21 noveller som tager fat på nogle af de grundlæggende, eksistentielle spørgsmål i livet; overgangen fra barn til voksen, overgangen fra gammel til død, menneskets møde med det overnaturlige, kulturens ofte mærkværdige og uskrevne regler og det skæve menneske i det strukturelle system."Kredsløbsforstyrrelser" er en samling historier, der vil stille spørgsmål og opfordre til eftertænksomhed. Det er historier som vil røre ved læseren ved at vende tingene, som vi normalt erkender dem, på hovedet eller ved at beskrive situationer og menneskeskæbner, som vi normalt ikke skænker megen omtanke."Kredsløbsforstyrrelser" er magisk realisme, psykologisk surrealisme og socialrealisme skrevet i et sprog fra lyrikkens verden. Det er historier om elementer, som griber forstyrrende ind i livets kredsløb.

Ørnbøls ABC

af Brian P. Ørnbøl

Lær alfabetet med sjove bogstavrim og løjerlige tegninger. Bogen er en hyldest til Halfdan.

Ormen Werner

af Brian P. Ørnbøl

Herligt illustreret og gakket børnebog med finurlige, skøre og skæve rim og remser. Gå på oplevelse i det danske sprogs krummelurer sammen med dit barn og lad jer fornøje over rimenes mange forskellige udtryk og tematikker. En skøn blanding af underfundige og morsomme illustrationer og sjove rim, som man kender det fra andre børnebøger af Brian P. Ørnbøl, herunder bl.a. Ørnbøls ABC og Mekano Max.

Mekano Max

af Brian P. Ørnbøl

Noget grynter foran bilen, Max kan ikke se derover og han fræser op i rumpen på et næsehorn, der sover.Max må hurtigt stige ud for at finde værktøjsdåsen,for bilen sidder fast midt i næsehornemåsen.  Der er fart over feltet, da Mekano Max uforvarende bliver indblandet i et racerløb i Afrika. Verdens vel nok mest sindssyge bil, tager form undervej med stor hjælp fra Afrikas dyr. Mekano Max er en skør historie skrevet på vers for børn i alle aldre. En fantastisk bog, hvis du og dine børn skal have noget at grine af og hvis I kan lide at lege med ord.  Brian P. Ørnbøl har en række anmelderroste skønlitterære udgivelser bag sig i poesi- og novellegenren. Med `Mekano Max´ debuterer forfatteren som børnebogsforfatter.

SKRAMMELKATTEN KOMMER TIL HULEBY

af Brian P. Ørnbøl

“Jeg er Skrammelkatten”, siger Skrammelkatten. “Jeg har hørt ude i landet, at I er de bedste til at bygge ting og sager her i Huleby? Jeg er også tingbygger”, siger Skrammelkatten. “Jeg kan bygge alt muligt umuligt, hvis blot jeg får de helt forkerte dingenoter at gøre det med. Jeg har bygget en merskumskran i Store Ringvad, en fløjtesæk til borgmesterens datter i Nordby Øster og en pilfinger til min egen kusine. Bare sig hvad I ikke har brug for, så bygger jeg det straks!”.   Den vanvittige historie om Skrammelkatten. I Huleby har man specialiseret sig i at producere alskens ting og sager, som ingen har brug for – fx de bittesmå rundhaleskruer, de storrøde murstenshatte og de næsten usynlige tågefingerbolsjer. Der er dog et problem i Huleby og Skrammelkatten sætter sig for at løse det.  Bogen er illustreret af Magnus Værness, der både har illustreret en række lærebøger og reklamer.  Brian P. Ørnbøl har en række anmelderroste børnebøger bag – herunder `Mekano Max´, `Ørnbøls ABC´ og `Ormen Werner´. Med `Skrammelkatten kommer til Huleby´ præsenterer forfatteren for første gang en børnebog, der ikke er skrevet på vers.

Mekano Max og tidsmaskinen

af Brian P. Ørnbøl

Nu kan han mærke savlet dryppe oven på sit hoved, tyrannosaurus åbner gabet højt og brøler fjoget. Den vil have Max til aftensmad og bøjer sig mod bunden. I det samme sidder spyddet i tyrannosaurusmunden. Hvad gør man når ens abe bliver syg? Mekano Max er ikke i tvivl. Han bygger en tidsmaskine og snart går det over stok og sten, da det viser sig, at der skal en helt særlig behandling til, for at gøre lille abe rask igen.   Mekano Max og tidsmaskinen er en vild historie skrevet på vers for børn i alle aldre. Bogen er en uafhængig opfølger til succesen `Mekano Max´ fra 2016.