Modne Kvinder forside

Modne Kvinder

Samtaler om livets patina

Modne Kvinder forside
Forfatter:
Originalsprog:
Dansk
Sider:
472
Omslag:
Hardback
ISBN13:
9788791901133

Aldrig har så mange kvinder fortalt så hudløst ærligt om dem selv og deres liv, som i dette nye værk.

I 'Modne Kvinder' fortæller 24 kendte danske kvinder uden filter i samtaler med forfatteren, hvordan livet ser ud fra de 50 år og opefter.

Det er følsomme og overraskende samtaler om livet, døden, troen, kærligheden, sexlivet, glæden, sorgen, roen, smerten, usikkerheden, visdommen, forfængeligheden og forgængeligheden, overgangsalderen, kroppens forfald. om når mændene ikke længere vender sig om og kigger efter én – og om alt det andet!

Dette er bogen til alle kvinder - og mænd for den sags skyld.

Årets oplagte fødselsdags- og julegave.

'Modne Kvinder' er opfølgeren på den store anmelderroste bestseller 'Modne Mænd', som udkom i oktober 2016, og som bl.a. fik fem hjerter i Politiken.

Og det ses også på det spændende, smukke og helt unikke omslag, at der er tale om en tvillingesøster til Modne Mænd.

Forfatteren Bo Østlund har udgivet 21 bøger, og det 472 sider store værk udgives af Forlaget Heatherhill, som ud over 'Modne Mænd' bl.a. stod bag Østlunds anmelderroste bestseller ‘Skilleveje’ i 2006, hvor 28 kendte danskere fortalte om deres barndom.

Forhandler Pris Forsendelse Samlet pris Køb her
iMusic 80,00 29,00 109,00
CDON 87,00 29,00 116,00
Arnold Busck 99,95 19,00 118,95
Bogreolen 95,95 29,95 125,90
Plusbog 228,75 39,95 268,70

Af samme forfatter

Daimi & Dario - med showbiz i bakspejlet

af Bo Østlund

Hun vandt 60’ernes svar på X-Factor og gav Dirch Passer kys i en gadedør. Han vandt dansk Melodi Grandprix med sangen 'Angelique' og blev hele Danmarks førsteelsker.  Daimi og Dario lader showmaskerne falde og fortæller varmt og ærligt om karrieren, kærligheden, livet og døden på og uden for scenen, siden de begge fik deres gennembrud i 1961. Historien er krydret med snesevis af sjove og overraskende anekdoter fra og om dansk showbiz i 1960'erne, 70'erne og 80'erne, om Dirch Passer, Preben Kaas, Bodil Udsen, Lily Broberg, Otto Brandenburg, Grethe Sønck, Helle Virkner og mange, mange flere.  Vi kommer også med til filmene, revyerne og teaterturneerne og oplever kyssene, drukturene samt showlivets op- og nedture.  Dette er fortællingen om dansk showbiz, dengang der var originaler til - fortalt af to af dens aktører med sammenlagt 100 år på de skrå brædder.

Strawberry fields forever

af Bo Østlund

Strawberry fields forever er historien om en 52-årig mand, som er flygtet længere og længere bort fra sit land og sin fortid og nu lever alene i en enkel pagt med naturen langt ude i en skov i Småland. En dag bliver han imidlertid nødt til at vende tilbage og se sine dæmoner i øjnene og få svar på alle de spørgsmål, som raserer hans sind, hvis han skal kunne fortsætte sin tilværelse – og en livsnødvendig rejse fra Sverige og hjem til barndommens land begynder. Men kan han tilgive sin landsby? Kan han forsone sig med sin far? Tør han slippe hemmelighederne løs? Har han overhovedet noget valg? Bogen er en på én gang dramatisk og vemodig fortælling om jagten på svar og kærlighed, som rammer læseren som både en mavepuster og et kys. Forfatteren tegner samtidig et underholdende portræt af en lille nordfynsk landsby og dens sælsomme skæbner i 1960´erne og 70´erne.

Etta Cameron

af Bo Østlund

Hun er hele Danmarks Etta. Elsket af den brede befolkning som den altid hjertevarme kvinde, som med et kæmpespil, tårer i øjenkrogene giver ´dobbelt-dobbelt-fem´ til deltagerne som den mest populære og karismatiske dommer i Scenen er din på TV2. Respekteret af kendere for sine præstationer på landets store og små scener og i de danske kirker. Men for den livselskende, internationalt berømte jazz-, swing- og gospelsangerinde Etta Cameron har tilværelsen budt på flere udfordringer, end ret mange andre når at opleve, siden hun som 11-årig mistede sin mor og pludselig stod alene med ansvaret for fem små børn i en forstad til Miami. Hun har i snart 40 år levet med - og kæmpet mod - en kræftsygdom, som bl.a. tog begge hendes bryster og hendes underliv, hun har været gennem op mod en snes større operationer, hun er blevet mishandlet, har fået bank som både barn og voksen, er blevet misbrugt - og i flere år var hun også fanget bag jerntæppet. I bogen fortæller Etta Cameron hudløst ærligt om sin fantastiske skæbnerejse gennem et liv fyldt med tilværelsens allerstørste udfordringer. Det er en barsk biografi, som fanger og berører læseren. Men det er også den hjertevarme historie om livsmod, om kærlighed, om ufattelig styrke - og en fortælling om troens og tankens kraft.

Allan Simonsen

af Bo Østlund

Allan Simonsen blev fodboldspillets gentleman. Men han var også en Dr. Jekyll og Hr. Hyde. Uden for banen den stille, næsten selvudslettende eksistens. Inden for kridtstregerne kæmpede han med det hvide ud af øjnene for Gud, dronning og fædreland. Han var en af de ypperste på sit felt. Trods sine 167 cm. og en kampvægt på omkring de 57-58 kilo var han i perioden fra 1975-77 blandt verdens bedste fodboldspillere. Allan Simonsen var et naturtalent. Han kunne instinktivt læse spillet som ingen andre, og det var en nydelse at følge den spinkle, yndefulde danskers proptrækkerdriblinger, hoftefinter, fabelagtige antrit, chance skabende afleveringer og spektakulære mål, sat hårdt og nådesløst præcist ind med begge ben. Og så var han trods sin størrelse både stærk i nærkampene og hovedstødsspecialist. Det endte i en flot karriere for Vejle, Borussia Mönchengladbach og FC Barcelona, og på det danske fodboldlandshold var det Allan Simonsen, som med sine vigtige mål - ikke mindst den legendariske scoring på straffespark på Wembley i september 1983 - bragte Danmark til EM-slutrunden i Frankrig 1984. Hele landet følte med Allan, da han en juniaften kort før pausen brækkede sit ben i EM-åbningskampen mod de franske værter. Denne bog er en nostalgisk, eftertænksom og ind imellem meget underholdende slentretur ad fodboldmindernes halvfjerdser- og firserboulevarder. Men den er også fortællingen om det benhårde, ensomme liv i Bundesligaen, om blodig krig på banen og om kidnapningstrusler i Barcelona. Det er historien om dengang, den grimme danske fodboldælling blev til en smuk svane med en lille, kæmpestor dansker i en af de bærende roller. I dette hudløst ærlige og overraskende portræt, hvor mange andre end hovedpersonen er med til at tegne billedet af et sammensat menneske, beskrives også indgående, hvad der siden skete med Allan Simonsen, som har været landstræner på såvel Færøerne som i Luxembourg, ligesom han også har været gennem en skilsmisse. Han er i dag i midten af 50´erne og

Dømt til at skabe

af Bo Østlund

Samtaler med 20 kendte danskere om kreativitet. Om angsten, sårbarheden, euforien og den lidenskabelige trang til at lege i ilden.Anja Andersen, Peter Bo Bendixen, Ib Borup, Søs Egelind, Stig Elling, Christine Feldthaus, Ditte Fischer, Mette Frobenius, Erik Grip, Ulrik Haagerup, Flemming Jensen, Anne Dorte Michelsen, Ole Michelsen, Sonja Oppenhagen, Trine Pallesen, Henrik Qvortrup, Erik Ravn, Peter Schrøder, Chili Turell, Benedikte Utzon.kreativitet, følelser, karriere, arbejdsliv, 1900-1999, 2000-2009, Danmark

Etta Cameron

af Bo Østlund

Mor til fem mindre søskende som 11-årig pige. Slået af sin far og flere af sine mænd. Misbrugt seksuelt, ydmyget og bedraget.I fem år holdt fanget i Østberlin bag jerntæppet af en dansk kontraspion og frarøvet muligheden for at se sine to små børn. Og samtidig ombejlet af hundredetusinder af fans og tilbedt af kunstnere, prinser, milliardærer og luskede pladeselskabsfolk.I denne bog fortæller jazz- og gospelsangeren Etta Cameron for første gang hudløst ærligt sin fantastiske livshistorie, som begyndte på en lille, kroget ø på Bahamas, inden tilværelsens kastevinde sendte hende til Miami, London og Østberlin. En dag i begyndelsen af 1972 stod hun pludselig i Danmark som en fri kvinde efter at have været fanget bag Berlinmuren.Siden blev Etta Cameron hele Europas disco- og funkdronning, inden hun gav sit hjerte til jazz, gospel og spirituals.Dette er fortællingen om en kvinde, der med en ufattelig styrke har levet og overlevet ved musikkens, troens og tilgivelsens kraft. Det er historien om en mors fantastiske savn efter sine børn. En beretning om at miste sin barndom. Om smerte. Om et liv i strid modvind – med bedrag, løgne og dyb ensomhed.Hun gav smerten vinger er en barsk biografi, som fanger, fænger og overrasker - men som også rører læsernes hjerter med masser af smil, kærlighed og et ukueligt livsbegær.Denne bog samler puslespilsbrikkerne til portrættet af et usædvanligt og sammensat menneske. Etta Cameron. Naturstridig. På sin helt egen følsomme måde. Stærk som en okse. Og sårbar som en lille pige. Uovervindelig. Og til at vælte omkuld med et pust.

Etta Cameron

af Bo Østlund

Mor til fem mindre søskende som 11-årig. Slået af sin far og flere af sine mænd. Misbrugt seksuelt, ydmyget og bedraget. I fem år holdt fanget i Østberlin bag jerntæppet af en dansk kontraspion og frarøvet muligheden for at se sine børn. Og samtidig ombejlet af tusindvis af fans. I en af de mest overraskende biografier i årevis fortæller jazz- og gospelsangeren Etta Cameron hudløst ærligt sin fantastiske livshistorie. Den starter på en lille, kroget ø på Bahamas og går via Miami, London og Østberlin, inden hun en dag i starten af 1972 pludselig står i Danmark, som en fri kvinde for første gang i fem år, efter at være flygtet ud af DDR. Siden blev Etta Cameron hele Europas disco- og funkdronning, inden hun gav sit hjerte til jazz, gospel og spirituals. Men det er også blevet til film, teater og et utal af tv-shows. ”Etta Cameron – Hun gav smerten vinger” er en barsk biografi, som fanger og berører læseren. Men det er også en hjertevarm historie om livsmod, om kærlighed, om ufattelig styrke – og en fortælling om troens og tankens kraft.

Allan Simonsen

af Bo Østlund

Allan Simonsen var fodboldspillets gentleman. Men han var også en Dr. Jekyll og Hr. Hyde. Uden for banen den stille, næsten selvudslettende eksistens. Inden for kridtstregerne kæmpede han med det hvide ud af øjnene for Gud, dronning og fædreland. Han var en af de ypperste på sit felt. Trods sine 167 centimeter og en kampvægt på omkring de 57-58 kilo var han i perioden fra 1975-77 blandt verdens bedste fodboldspillere. I 1977 blev han som den eneste dansker nogensinde kåret som Årets Fodboldspiller i Europa.I dette hudløst ærlige og overraskende portræt fra 2008, hvor mange andre end hovedpersonen er med til at tegne billedet af et sammensat menneske, beskrives også, hvad der siden skete med Allan Simonsen, som har været landstræner på såvel Færøerne som i Luxembourg, ligesom han også har været gennem en skilsmisse.

Den dag regnbuen blev grå

af Bo Østlund

I september 2001 – få uger efter terrorangrebet mod USA, som kostede næsten 3.000 mennesker livet – udkom bogen FOR ENDEN AF REGNBUEN. I det store værk fortalte 150 danske emigranter i alle aldre og fra alle samfundslag om deres liv i USA. Nu tager forfatteren Bo Østlund tilbage for at tale med 12 af dem. Fælles for dem alle var rastløsheden i et Danmark, mange af dem af forskellige årsager havde fået et anstrengt forhold til. Imidlertid havde de modet og den indre styrke til at krydse det store hav, og de havde alle en ukuelig tro på et bedre liv i USA. Men hvordan er det så gået dem i de mellemliggende 13 år? Holdt drømmene? Og kærligheden? Og økonomien? Og så naturligvis det store spørgsmål: Hvordan oplevede de 9/11, og hvilken indflydelse har angrebet og angsten for terror haft på deres liv og hverdag? Tag med tilbage til enden af regnbuen og hør de medrivende skæbnefortællinger.

Skilleveje

af Bo Østlund

I Skilleveje åbner 28 kendte danskere både deres hjerter og private familiealbummer og tager lytterne med tilbage til barndommens gade.I hudløst ærlige samtaler fortæller de om deres opvækst som børn og unge. Om dæmonerne og englene. Om ilden i hjertet og smerten i sjælen. Om jagten på identitet. Og om alle de sten, de frivilligt eller ufrivilligt samlede op og tog med i tilværelsens rygsæk.Skilleveje er en bog fyldt med fortællinger om glæde, sorg, omsorg og svigt. Det er magiske stunder, mareridt og rædselsøjeblikke i børnehøjde. Kort sagt alt dét, der på godt og ondt formede bogens fortællere og gjorde dem til de mennesker, de er i dag.Samtidig er Skilleveje en kalejdoskopisk tur gennem tiden og landet. En historie om før og nu. Om by og land. En Danmarkskrønike fortalt af 28 vidt forskellige mennesker født i tidsrummet 1931 til 1976.De 28 medvirkende i Skilleveje er:Anders W. Berthelsen, Michael Falch, Chili Turéll, Peter Lund Madsen, Marianne Jelved, Flemming Jensen, Naser Khader, Lisbeth Knudsen, Mogens Lykketoft, Klaus Rifbjerg, Sussi La Cour, Jan Monrad, Allan Olsen, Henrik Kofoed, Henrik Dahl, Stig Elling, Jens Gaardbo, John Guldberg, Alfred Josefsen, Rikke Hørlykke Jørgensen, Pia Kjærsgaard, Zindy Laursen, Jørgen Flindt Pedersen, Kim Sjøgren, Jimmy Stahr, Erik Norman Svendsen, Tobias Trier og Flemming Østergaard.Indlæsning af Skilleveje som lydbog har været et anderledes projekt, da vi møder fire forskellige stemmer. Bo Østlund har selv indlæst forordet, Chili Turéll er indlæser til alle kvindestemmer, Peter Bøttger har indlæst herrestemmerne - bortset fra Henrik Kofoed, som selv har indlæst sin fortælling.

Chauffør for Hr. Møller

af Bo Østlund

Mærsk Mc-Kinney Møller er ikke blot Danmarks rigeste og mest magtfulde mand. Han er også den mest private og hemmelighedsfulde. Omgivet af en mystisk aura. For første gang nogensinde får hele Danmark her en guidet tur ind bag de private mure i den gule villa på Mosehøjvej i Ordrup nord for København - og et helt enestående indblik i Mærsk Mc-Kinney Møllers hverdag med herskab og tjenestefolk, arbejde, privatliv, ferier, tanker, vaner og særheder. I rampelyset. Og udenfor. Chauffør for hr. Møller følger Mærsk Mc-Kinney Møller og hans hustru Emma, tæt igennem hele 1999, men er først og sidst den intense og spændende fortælling om det indbyrdes og indimellem dramatiske forhold mellem to mænd: Milliardæren og hans chauffør, arbejdersønnen Erik Bergmann fra Odense. Et forhold, som en novemberaften i 1999 kulminerer med en ulykke, som får fatale følger for chaufføren. Til gengæld redder Erik Bergmann måske fru Møllers liv.

Ebbe Sand - mennesket bag målene

af Bo Østlund

Denne bog fortæller historien om fodboldspilleren og mennesket Ebbe Sand. I bogen følger vi den danske landsholdsspiller lige fra fødslen i Hadsund og helt frem til september 2002, da Ebbe Sand som hurtigste spiller nogen sinde er nået frem til landskamp nummer 50.

Dronning Ingrid 1910-2000

af Bo Østlund

Hun kom til verden på Stockholm Slot som et lille, lyslokket ønskebarn den 28. marts 1910. Og hun sov stille ind klokken 16.27 den 7. november 2000 omgivet af hele familien. Mindebogen om Dronning Ingrid er en fantastisk billed-rejse gennem tiden - med øjeblikke, Danmark aldrig vil glemme. Og den er fyldt med fotos, du aldrig glemmer -samt mange, du med garanti aldrig har set før. Genoplev Prinsesse Ingrid som spæd, som barn, som teenager - og se de bedste fotos fra hendes møde med Kronprins Frederik, fra brylluppet i 1935 - og fra de mange år, hvor Dronning Ingrid stod last og brast med den mand, hun elskede. Og med danskerne. Genoplev Dronning Ingrid i sorg og glæde. År efter år. Se de bedste fotos fra rejserne, pligterne, fødselsdagene, højtiderne - og fra Dronning Ingrids aktive alderdom. Bogen indeholder desuden nogle af de bedste fotos fra danskernes farvel til Dronning Ingrid og fra bisættelsen.

For enden af regnbuen?

af Bo Østlund

Med 150 åbenhjertige fortællinger og portrætter beskriver journalisten og forfatteren Bo Østlund det liv, som danskere i alle aldre og med alle baggrunde har levet og i dag lever i USA. Og samtidig tegner forfatteren et kalejdoskopisk billede af det amerikanske samfund blot et stenkast inde i det nye millennium. Et USA fuld af modsætninger. ""For enden af regnbuen?"" handler om livets store modpoler. Det er en bog, som både overrasker og maner til eftertanke.

Skilleveje

af Bo Østlund

I bogen Skilleveje åbner 28 kendte danskere både deres hjerter og private familiealbummer og tager læserne med tilbage til barndommens gade. I hudløst ærlige samtaler fortæller de om deres opvækst som børn og unge. Om dæmonerne og englene. Om ilden i hjertet og smerten i sjælen. Om jagten på identitet. Og om alle de sten, de frivilligt eller ufrivilligt samlede op og tog med i tilværelsens rygsæk. Skilleveje er en bog fyldt med fortællinger om glæde, sorg, omsorg og svigt. Det er magiske stunder, mareridt og rædselsøjeblikke i børnehøjde. Kort sagt alt dét, der på godt og ondt formede bogens fortællere og gjorde dem til de mennesker, de er i dag. Det er en bog til spejling og pejling. En tidsrejse uden filter. En bog, man bliver berørt af. Skilleveje er en kalejdoskopisk rejse gennem tiden og landet. En historie om før og nu. Om by og land. En Danmarkskrønike fortalt af 28 vidt forskellige mennesker født i tidsrummet 1931 til 1976. Skilleveje er i formatet 26x26 cm, på 372 sider og gennemillustreret med 350 spændende og unikke illustrationer. Halvdelen private fotos - resten helt nye optagelser med hovedpersonerne ved deres barndomshjem og i deres barndomskvarter. Der er tillige affotograferinger af de private gemmeting, der i dag betyder mest og rummer flest minder for hver af bogens deltagere. De 28 deltagere i bogen Skilleveje er: Anders W. Berthelsen, skuespiller Henrik Dahl, sociolog Stig Elling, salgsdirektør StarTour Michael Falch, sanger & musiker Jens Gaardbo, kommunikationsekspert John Guldberg (Laid Back), sanger & musiker Marianne Jelved, politiker MF Flemming Jensen, skuespiller Alfred Josefsen, direktør i IRMA Rikke Hørlykke Jørgensen, håndboldspiller Katja K, iværksætter & tidligere pornoskuespiller Naser Khader, politiker MF Pia Kjærsgaard, politiker MF Lisbeth Knudsen, nyhedsredaktør Danmarks Radio Henrik Kofoed, skuespiller Zindy Laursen, sanger Mog

Den største pris

af Bo Østlund

Tour De France var som en besættelse for ham. Og Bo Hamburger gjorde dybt indtryk de otte gange, han deltog i verdens hårdeste cykelløb: Etapesejr, gul trøje, og placeringer som nummer 13, 15, 17 og 20 dengang der var en dansk cykelhelt for enhver smag i den tohjulede soup-opera på de franske landeveje. Denne gennemillustrerede bog rummer mange endnu aldrig fortalte historier fra Bo Hamburgers 16 år som professionel cykelrytter på ni forskellige hold. Den åbner døren til en ellers lukket verden, og den danske klatrer og klassementsrytter afslører også sit helt specielle forhold til Bjarne Riis. Bo Hamburger erkender i bogen at have taget epo. Han beskriver i detaljer hvornår og hvordan og forklarer frem for alt som den første danske rytter udførligt, hvorfor han en dag ikke længere følte, han havde andet valg end at opsøge det kriminelle miljø. Den største pris er en anderledes sportsbiografi, som gennem hudløst ærlige samtaler med både Bo Hamburger, hans hustru, hans forældre og hans bedste ven tegner billede af en dybdetænkende topidrætsmand, som efter sin karrieres afslutning befinder sig i sit i livs største krise. Det er en stærk og vedkommende bog om livets og tilværelsens store eksistentielle spørgsmål, dilemmaer og valg. En bog om hæder, angst, ensomhed og selvbedrag. Om den evige jagt på næste kick, om maniodepressive alfahanner og om den pris, en hel familie måtte betale. Men det er også en bog om flammende lidenskab, om stor kærlighed og om et ægteskab, som klarede de værste storme.

Dømt til at skabe

af Bo Østlund

I Dømt til at skabe fortæller 20 kendte danskere om deres arbejde med kreativitet og om, hvordan de af lyst eller nød kom ind i en verden af ideer. Det er ærlige beretninger fra hemmelige værksteder om angsten, sårbarheden og en lidenskabelig trang til at skabe. Om at arbejde i himmel og helvede, fordi man ikke kan lade være. Et inspirerende værk til alle store og små krøllede hjerner. Og en smuk, rigt illustreret bog om engle og dæmoner. Anja Andersen - astrofysiker Peter Bo Bendixen - balletmester Pantomimeteatret Ib Borup - kreativ direktør Bates Y&R Søs Egelind - skuespiller, instruktør og komiker Stig Elling - salgsdirektør Startour Christine Feldthaus - livsstilsekspert og foredragsholder Ditte Fischer - keramisk designer Mette Frobenius - stand-up komiker, cand.merc.jur Erik Grip - troubadour, komponist og visesanger Ulrik Haagerup - nyhedschef i Danmarks Radio Flemming Jensen - skuespiller, forfatter og instruktør Anne Dorte Michelsen - sanger og sangskriver Ole Michelsen - kulturjournalist, forfatter og foredragsholder, Tidligere "Bogart"-vært Sonja Oppenhagen - skuespiller og foredragsholder Trine Pallesen - skuespiller og sanger Henrik Qvortrup - politisk kommentator på TV2, journalist Erik Ravn - design-manager i Lego, billedkunstner Peter Schrøder - skuespiller, instruktør, direktør for Vendsyssel Teater Chili Turéll - Skuespiller og forfatter Benedikte Utzon - modedesigner

Skilleveje

af Bo Østlund

Det fantastiske værk Skilleveje har solgt 30.000 eksemplarer og fået stormende anmeldelser.I Skilleveje åbner 28 kendte danskere både deres hjerter og private familiealbummer og tager læserne med tilbage til barndommens gade.I hudløst ærlige samtaler fortæller de om deres opvækst som børn og unge. Om dæmonerne og englene. Om ilden i hjertet og smerten i sjælen. Om jagten på identitet. Og om alle de sten, de frivilligt eller ufrivilligt samlede op og tog med i tilværelsens rygsæk. Skilleveje er en bog fyldt med fortællinger om glæde, sorg, omsorg og svigt. Det er magiske stunder, mareridt og rædselsøjeblikke i børnehøjde. Kort sagt alt dét, der på godt og ondt formede bogens fortællere og gjorde dem til de mennesker, de er i dag. Det er en bog til spejling og pejling. En tidsrejse uden filter. Et værk, man bliver dybt berørt af. Skilleveje er en kalejdoskopisk rejse gennem tiden og landet. En historie om før og nu. Om by og land. En Danmarkskrønike fortalt af 28 vidt forskellige mennesker født i tidsrummet 1931 til 1976. Skilleveje er gennemillustreret med 350 spændende og unikke illustrationer. Halvdelen private fotos - resten helt nye optagelser med hovedpersonerne ved deres barndomshjem og i deres barndomskvarter. Der er tillige affotograferinger af de private gemmeting, der i dag betyder mest og rummer flest minder for hver af bogens deltagere. De 28 deltagere i bogen Skilleveje er:Anders W. Berthelsen, Michael Falch, Chili Turéll, Peter Lund Madsen, Marianne Jelved, Flemming Jensen, Naser Khader, Lisbeth Knudsen, Mogens Lykketoft, Klaus Rifbjerg, Sussi La Cour, Jan Monrad, Allan Olsen, Henrik Kofoed, Henrik Dahl, Stig Elling, Jens Gaardbo, John Guldberg, Alfred Josefsen, Rikke Hørlykke Jørgensen, Pia Kjærsgaard, Zindy Laursen, Jørgen Flindt Pedersen, Kim Sjøgren, Jimmy Stahr, Erik Norman Svendsen, Tobias Trier og Flemming Østergaard.Pluk fra anmeldelserne:"Jyllands-Posten: **** (4 stjerner) :"Bogens undertitel om hudløse fortællinger fra barndommens gade holder, hvad den lover. Generøst åbnes der for posen med skilsmisser, alkoholproblemer, omsorgssvigt og fattigdom.""Politiken :"Ingen af fortællerne har grund til at fortryde deres deltagelse i dette projekt. En flot bog."Vejle Amts Folkeblad: ***** (5 stjerner) :"Det er en vidunderlig bog, og det er en bog, man bliver klogere af. Bogen er en kraftpræstation, dybt tankevækkende og et springvand af vidunderlige historier.Der er nerve, oplevelser og perspektiv gennem samtlige 28 kapitler. For slet ikke at tale om Bo Østlunds velskrevne og begavede forord.Skilleveje rummer forrygende historier og er velskrevet og flot layoutet. Det har forfatteren i øvrigt gjort selv.""Midtjyllands Avis: ***** (5 stjerner) :"Skilleveje læses med interesse som 28 meget små bidder af efterkrigstidens Danmarkshistorie, og billedsiden er med til at fastholde tiden med helt nye samt sort-hvide og gulnede farvefotos fundet rundt om i private fotoalbum. De sidstnævnte er i ordets egentlige forstand tidsbilleder - tidstypiske fra familiefester, udflugter, skolekomedier osv. Resultatet er blevet flot,¬ både det indre og ydre. Der er mange nuancer, og det er netop denne nuancerigdom, der gør bogen læsværdig.""Lolland Falsters Folketidende: ***** (5 stjerner) :"Stor, flot og unikt illustreret bog."Nordjyske Stiftstidende: **** (4 stjerner) :"Det er en bog med store følelser, men også med megen humor og lethed. Der er kloge menneskers tilbageblik og erkendelser, og der er også en hel del snusfornuft og almindeligheder. Men der er næsten intet, der er ligegyldigt af alt det, der bliver sagt og tænkt i alle disse skæbnehistorier. En flot bog, man ikke lige bliver færdig med."Kristeligt Dagblad :"Det er lykkedes Bo Østlund med sine portrætter at skabe et både fascinerede og nuanceret stykke danmarkshistorie. En meget vedkommende bog. Ja, den er sine steder, ganske enkelt, gribende læsning."

Skilleveje

af Bo Østlund

Det fantastiske værk Skilleveje har solgt 30.000 eksemplarer og fået stormende anmeldelser.I Skilleveje åbner 28 kendte danskere både deres hjerter og private familiealbummer og tager læserne med tilbage til barndommens gade.I hudløst ærlige samtaler fortæller de om deres opvækst som børn og unge. Om dæmonerne og englene. Om ilden i hjertet og smerten i sjælen. Om jagten på identitet. Og om alle de sten, de frivilligt eller ufrivilligt samlede op og tog med i tilværelsens rygsæk. Skilleveje er en bog fyldt med fortællinger om glæde, sorg, omsorg og svigt. Det er magiske stunder, mareridt og rædselsøjeblikke i børnehøjde. Kort sagt alt dét, der på godt og ondt formede bogens fortællere og gjorde dem til de mennesker, de er i dag. Det er en bog til spejling og pejling. En tidsrejse uden filter. Et værk, man bliver dybt berørt af. Skilleveje er en kalejdoskopisk rejse gennem tiden og landet. En historie om før og nu. Om by og land. En Danmarkskrønike fortalt af 28 vidt forskellige mennesker født i tidsrummet 1931 til 1976. Skilleveje er gennemillustreret med 350 spændende og unikke illustrationer. Halvdelen private fotos - resten helt nye optagelser med hovedpersonerne ved deres barndomshjem og i deres barndomskvarter. Der er tillige affotograferinger af de private gemmeting, der i dag betyder mest og rummer flest minder for hver af bogens deltagere. De 28 deltagere i bogen Skilleveje er:Anders W. Berthelsen, Michael Falch, Chili Turéll, Peter Lund Madsen, Marianne Jelved, Flemming Jensen, Naser Khader, Lisbeth Knudsen, Mogens Lykketoft, Klaus Rifbjerg, Sussi La Cour, Jan Monrad, Allan Olsen, Henrik Kofoed, Henrik Dahl, Stig Elling, Jens Gaardbo, John Guldberg, Alfred Josefsen, Rikke Hørlykke Jørgensen, Pia Kjærsgaard, Zindy Laursen, Jørgen Flindt Pedersen, Kim Sjøgren, Jimmy Stahr, Erik Norman Svendsen, Tobias Trier og Flemming Østergaard.Pluk fra anmeldelserne:"Jyllands-Posten: **** (4 stjerner) :"Bogens undertitel om hudløse fortællinger fra barndommens gade holder, hvad den lover. Generøst åbnes der for posen med skilsmisser, alkoholproblemer, omsorgssvigt og fattigdom.""Politiken :"Ingen af fortællerne har grund til at fortryde deres deltagelse i dette projekt. En flot bog."Vejle Amts Folkeblad: ***** (5 stjerner) :"Det er en vidunderlig bog, og det er en bog, man bliver klogere af. Bogen er en kraftpræstation, dybt tankevækkende og et springvand af vidunderlige historier.Der er nerve, oplevelser og perspektiv gennem samtlige 28 kapitler. For slet ikke at tale om Bo Østlunds velskrevne og begavede forord.Skilleveje rummer forrygende historier og er velskrevet og flot layoutet. Det har forfatteren i øvrigt gjort selv.""Midtjyllands Avis: ***** (5 stjerner) :"Skilleveje læses med interesse som 28 meget små bidder af efterkrigstidens Danmarkshistorie, og billedsiden er med til at fastholde tiden med helt nye samt sort-hvide og gulnede farvefotos fundet rundt om i private fotoalbum. De sidstnævnte er i ordets egentlige forstand tidsbilleder - tidstypiske fra familiefester, udflugter, skolekomedier osv. Resultatet er blevet flot,¬ både det indre og ydre. Der er mange nuancer, og det er netop denne nuancerigdom, der gør bogen læsværdig.""Lolland Falsters Folketidende: ***** (5 stjerner) :"Stor, flot og unikt illustreret bog."Nordjyske Stiftstidende: **** (4 stjerner) :"Det er en bog med store følelser, men også med megen humor og lethed. Der er kloge menneskers tilbageblik og erkendelser, og der er også en hel del snusfornuft og almindeligheder. Men der er næsten intet, der er ligegyldigt af alt det, der bliver sagt og tænkt i alle disse skæbnehistorier. En flot bog, man ikke lige bliver færdig med."Kristeligt Dagblad :"Det er lykkedes Bo Østlund med sine portrætter at skabe et både fascinerede og nuanceret stykke danmarkshistorie. En meget vedkommende bog. Ja, den er sine steder, ganske enkelt, gribende læsning."

This is my life

af Bo Østlund

Han var hele Danmarks spillemand. Vor tids musikalske H.C. Andersen - og en af de mest populære og folkekære kunstnere, som Danmark nogensinde har fostret. På den sidste morgen i september 2018 døde Kim Larsen, og savnet er stort. For hvad gør vi nu, lille du? Denne bog er fyldt med dejlige minder om troubadouren, som ramte en hel nations sjæl med sin poetiske strengeleg, og som berørte alle damskere fra 0 til 100 år med sine mere end 500 tekster og melodier. Bogen er først og fremmest en billedrejse gennem Kim Larsens fantastiske liv med 250 fantastiske fotos taget i en periode på 50 år af Danmarks bedste fotografer.  Fra ungdomsdagene på Christianshavn og frem til hans død en søndag morgen i eventyrdigterens by efterfulgt af danskernes varme og rørende farvel.

Modne Mænd

af Bo Østlund

Aldrig har så mange mænd fortalt så hudløst ærligt om dem selv og deres liv, som i dette nye værk. I 'Modne Mænd' fortæller 24 kendte danske mænd uden filter i samtaler med forfatteren, hvordan livet ser ud fra de 60 år og opefter. Det er følsomme og overraskende samtaler om livet, døden, troen, kærligheden, sexlivet, glæden, sorgen, roen, usikkerheden, visdommen, forfængeligheden og forgængeligheden – og alt det andet! Og læserne kommer med på en lytter, mens de modne mænd sætter sig til rette i herreværelsets Chesterfield-sofa og snakker intimt, følsomt og åbent om alt det, mænd aldrig plejer at snakke om. Dette er bogen til alle kvinder og mænd. Årets oplagte fødselsdags- og julegave. Forfatteren Bo Østlund, som har udgivet 20 bøger, er selv årgang 1956, og det 472 sider store værk udgives af Forlaget Heatherhill, som bl.a. stod bag Østlunds anmelderroste bestseller ‘Skilleveje’ i 2006, hvor 28 kendte danskere fortalte om deres barndom. Den nyskabende og innovative bog giver adgang til eksklusivt ekstra-materiale i form af professionelle videoklip fra samtalerne med de medvirkende, som læserne kan se ved at skanne QR-koderne ved hvert kapitel. Bogens deltagere er: Søren Østergaard Allan Olsen Ib Michael Tor Nørretranders Troels Kløvedal Lars Lilholt Flemming Jensen Poul Nesgaard Hans Engell Peter Aalbæk Jensen Peter Larsen Peter Langdal Lars Muhl Asger Reher Viggo Sommer Flemming Pless Henrik Saxgren Henrik Dam Kristensen Peter Schrøder Morten Grunwald Dennis Kristensen Per Larsen Carsten Mørch Pete Repete * Fyens Stiftstidende: **** 'Stor bedrift' Troels Kløvedal: 'En bemærkelsesværdig bog i en tid, hvor alt bare flagrer forbi. En oplagt julegave til voksne, modne og kloge mænd.' Ib Michael: 'Jeg ser viden stikke frem over alt, når jeg bladrer. Jeg er glad for, jeg sagde ja til at deltage.' Jesper Juel, forfatter og familieterapeut: 'Denne bog udgør en danmarkshistorisk milepæl i den danske mands historie.' Allan Olsen: 'Folk som Bo Østlund vil jeg altid respektere.' Flemming Jensen: 'Bo Østlund laver smukke og velredigerede udgivelser på Forlaget Heatherhill, som jeg er glad for at være en del af.'  

Den dag regnbuen blev grå

af Bo Østlund

I september 2001 – få uger efter terrorangrebet mod USA, som kostede næsten 3.000 mennesker livet – udkom bogen For enden af regnbuen? I det store værk fortalte 150 danske emigranter i alle aldre og fra alle samfundslag om deres liv i USA. Nu tager forfatteren Bo Østlund tilbage for at tale med 12 af dem. Fælles for dem alle var rastløsheden i et Danmark, mange af dem af forskellige årsager havde fået et anstrengt forhold til. Imidlertid havde de modet og den indre styrke til at krydse det store hav, og de havde alle en ukuelig tro på et bedre liv i USA. Men hvordan er det så gået dem i de mellemliggende 13 år? Holdt drømmene? Og kærligheden? Og økonomien? Og så naturligvis det store spørgsmål: Hvordan oplevede de 9/11, og hvilken indflydelse har angrebet og angsten for terror haft på deres liv og hverdag? Tag med tilbage til enden af regnbuen og hør de medrivende skæbnefortællinger.   Uddrag af bogen: ”En dag syv-otte måneder efter terrorangrebet var jeg lige landet i Miami efter en flyvning fra San José, Costa Rica, og jeg havde været gennem immigrationsmyndighederne, told osv. og var på vej tilbage til samme flyver, som jeg lige var landet med. Da jeg gik ned af vores bro til maskinen, så jeg, at der stod en politibetjent. Han fortalte mig, at en af hans kollegaer i Miami havde fundet et stykke papir under vinduesviskeren på sin patruljevogn, hvor der stod, at American Airlines-flyet med mit afgangsnummer fra Miami til Cancún, Mexico, ville springe i luften over Miami. Altså min afgang med mig om bord som pilot!”  Om forfatteren: Bo Østlund (f. 1956) er forfatter og journalist. Han har siden årtusindskiftet udgivet 20 bøger, heraf adskillige bestsellere. Blandt bøgerne er mange biografier om og med kendte danskere såsom Ebbe Sand, Allan Simonsen og Etta Cameroun samt værket Skilleveje, hvor 28 kendte danskere fortalte om deres barndom og opsøgte deres barndoms gade.  

Den dag regnbuen blev grå

af Bo Østlund

I september 2001 – få uger efter terrorangrebet mod USA, som kostede næsten 3.000 mennesker livet – udkom bogen For enden af regnbuen? I det store værk fortalte 150 danske emigranter i alle aldre og fra alle samfundslag om deres liv i USA. Nu tager forfatteren Bo Østlund tilbage for at tale med 12 af dem.Fælles for dem alle var rastløsheden i et Danmark, mange af dem af forskellige årsager havde fået et anstrengt forhold til. Imidlertid havde de modet og den indre styrke til at krydse det store hav, og de havde alle en ukuelig tro på et bedre liv i USA.Men hvordan er det så gået dem i de mellemliggende 13 år? Holdt drømmene? Og kærligheden? Og økonomien? Og så naturligvis det store spørgsmål: Hvordan oplevede de 9/11, og hvilken indflydelse har angrebet og angsten for terror haft på deres liv og hverdag?Tag med tilbage til enden af regnbuen og hør de medrivende skæbnefortællinger.Uddrag af bogen:”En dag syv-otte måneder efter terrorangrebet var jeg lige landet i Miami efter en flyvning fra San José, Costa Rica, og jeg havde været gennem immigrationsmyndighederne, told osv. og var på vej tilbage til samme flyver, som jeg lige var landet med.Da jeg gik ned af vores bro til maskinen, så jeg, at der stod en politibetjent. Han fortalte mig, at en af hans kollegaer i Miami havde fundet et stykke papir under vinduesviskeren på sin patruljevogn, hvor der stod, at American Airlines-flyet med mit afgangsnummer fra Miami til Cancún, Mexico, ville springe i luften over Miami. Altså min afgang med mig om bord som pilot!”Om forfatteren:Bo Østlund (f. 1956) er forfatter og journalist. Han har siden årtusindskiftet udgivet 20 bøger, heraf adskillige bestsellere. Blandt bøgerne er mange biografier om og med kendte danskere såsom Ebbe Sand, Allan Simonsen og Etta Cameroun samt værket Skilleveje, hvor 28 kendte danskere fortalte om deres barndom og opsøgte deres barndoms gade.