Udsigt til døden forside

Udsigt til døden

Udsigt til døden forside
Forfatter:
Originaltitel:
Utsikt til døden
Originalsprog:
Norsk
På dansk ved:
Illustreret af:
Sider:
112
Omslag:
Indbundet
Forlag:
ISBN13:
9788779165786

 Tre kammerater på fjeldtur overværer en slåskamp nede i landsbyen.

Slår den ene den anden ihjel? Har de været vidne til et drab eller skete der noget helt andet langt dernede? Drengene løber ned fra fjeldet og tager et skæbnesvangert valg.

Marv & ben er råskummel læsning for de modigste: kun for dem!Så tjek hellere under sengen, hav lommelygten klar, kryb godt ned under dynen og forbered dig på isnende gys.

Forhandler Pris Forsendelse Samlet pris Køb her
Indlæser opdaterede priser
Bogreolen 155,95 29,95 185,90
Gucca 149,95 39,95 189,90
Plusbog 169,95 39,95 209,90
iMusic 221,00 29,00 250,00

Af samme forfatter

Når kaniner bliver bange

af Arne Svingen

En poetisk, men også barsk billedbog om at være barn i en krigszone. Om en dreng og hans mor, og om at være bange både for krigen, og alt det, der er svært at forstå, når ikke engang ens mor kan love, at der ikke sker noget ondt. Men Noah har en tøjkanin, han kan passe på, og måske er han ikke helt så bange som sin kanin. Et dansk-norsk samarbejde mellem illustrator Kamila Slocinska og forfatter Arne Svingen. Bogen er oversat til dansk af Ida Jessen.

Dødelig blitz

af Arne Svingen

Tre kammerater keder sig i deres sommerferie. I byen står der et tomt hus. Hvorfor ikke kigge sig omkring? For at få lidt spænding i tilværelsen, går de ind i det tomme hus midt om natten og tager billeder. Billederne afslører, at der ligger en skikkelse i en af sengene. Marv og ben-serien er uhyggelæsning for de modigste. Kig efter under sengen, hav lommelygten klar og forbered dig på isnende gys!

Verdens farligste slæng

af Arne Svingen

Langt inde i Ondskabens Skov i Uhyggens Borg regerer Verdens farligste slæng. VFS består af den berygtede Killer, den seje Flænser og den langspyttende Dræber - deres forældre kalder dem også Frank, Lukas og Ole.   Verdens farligste slæng har travlt med at passe på deres borg. De bliver angrebet af naboslænget, får en ubuden pige på besøg og må tage kampen op med en kæmpegris. Og så afholder de spyttekonkurrencer og fortæller spøgelseshistorier. En dag, hvor Uhyggens Borg er i fare, da formanden for grundejerforeningen kommer forbi og vil rive borgen ned, må gruppen ty til hårdere midler og lade ham smage sin egen blodige medicin.   En spændende og meget sjov fortælling om, hvad slænget laver, når de voksne ikke kigger.

Verdens farligste slæng 2

af Arne Svingen

Verdens farligste slæng er tilbage! Den berygtede Killer, den seje Flænser og den langspyttende Dræber har slået sig sammen med Vampyrrose. En pige! Men bortset fra at hun spiser aftensmad vildt sent (kl. syv!), passer hun nu meget godt ind i Verdens farligste slæng. Nu er de fire, og det er godt, for der er masser at kæmpe imod i Ondskabens skov. Det er nemlig ikke kun Slemme slynglers slæng, der hærger, men også et par vaskeægte skurke har fundet vej til skoven og Uhyggens borg. Og så endda til halloween! Slænget har klædt sig ud i de mest grusomme kostumer, men er det nok til at skræmme skurkene væk? Bogen indeholder fire nye, farlige og fantastiske historier om slænget, hør fx om en ulækker osteædekonkurrence, et ældgammelt dinosaurskelet og en frygtelig nøgen matematiklærer. En sjov og lidt klam bog om at være verdens farligste, selvom man egentlig bare hedder Lukas, Frank og Ole, har søde forældre og spiser aftensmad kl. fem. Læs om, hvordan det hele startede i Verdens farligste slæng 1 (Turbine, 2016). Arne Svingen (f. 1967) debuterede både som børnebogs- og romanforfatter i 1999. I dag har han skrevet mere end 30 børnebøger, men har også skrevet inden for andre genrer, er journalist og laver podcasts. Han underviser og holder foredrag om unges læsevaner, særligt om, hvordan man får drenge til at læse mere. Ida Larmo (f. 1981) er tegneserietegner og børnebogsillustrator. Hun har faste striber i et par norske magasiner og har desuden en bachelor i visuel kommunikation. 

Dage jeg har glemt

af Arne Svingen

David er 15-16 år gammel og forelsket i Lise. Det er hans bedste ven, Tom, også. Lise vælger David, men bryder med ham efter en konflikt. Og forsvinder derefter på mystisk vis. David, som er fortælleren, prøver at skubbe det fra sig, men er tynget af tanker, og som læser oplever man allerede tidligt i historien hans mere voldelige sider. Der er sket noget han vil glemme og i de springende tilbageblik aner man at der er tale om en forbrydelse. Denne sommer sker både det bedste og det værste for David. Men han føler ingenting, påstår han, mens han overvældes af netop følelser. Dage jeg har glemt er en stærk fortælling i en nyskabende stil, hvor historien bliver til i et samspil mellem tekst og billede. De to udtryk arbejder sammen, men glider også fra hinanden og afslører dystre sandheder. Tegnestilen minder om en tegneserie, men det nye er at hvert billede strækker sig over hele opslaget som i en billedbog. Illustratoren Noguchi har erfaring fra animation og computerspil og det skinner igennem intensiteten. Norske Arne Svingen har siden sin debut i 1999 udgivet henved 20 børnebøger, 5 ungdomsromaner og 4 voksenromaner. Han har vundet en lang række priser for sit forfatterskab og er oversat til adskillige sprog. Dage jeg har glemt er Arne Singens første roman i genren graphic novel og hans første udgivelse hos Phabel. Gennemillustreret af Mikael Noguchi

Hubert og pletten

af Arne Svingen

På vej til skole møder Hubert en hund, der tisser på ham lige midt foran på bukserne. Hvordan skal Hubert dog klare skoledagen uden at blive drillet?

Hubert i museknibe

af Arne Svingen

- Hvor dine mus søde, siger Hubert. - Ja, siger manden, - og nu skal de dø. Det synes Hubert er synd, så han putter dem ned i sin rygsæk. Men hvordan skal han nu klare sig gennem skoledagen med Henry? Henry er en meget skrap lærer - og han hader dyr!

Hubert i vikarkaos

af Arne Svingen

Hubert og Thomas får den skøre idé at gå i vandet, selv om de er på vej til skole. De skal godt nok have vikar, men der er masser af tid. Ja, de har heller ikke noget badetøj med, men pyt! Der kommer garanteret ikke nogen så tidligt om morgenen. De tager fejl - det gør der! Vikaren kommer. Hun vil også i vandet, og hun har husket sit badetøj. Men det bliver værre endnu, for selv om drengene kommer op af vandet uden at blive opdaget af vikaren, så er der nogen der har opdaget deres tøj - og hugget det! Hvad skal de nu gøre? De kan jo ikke gå nøgne i skole!

Hubert og klasseturen

af Arne Svingen

Hubert skal på tur med klassen. De skal i teateret og se en spændende forestilling med sørøvere. Han har glædet sig så meget til turen, at han næsten ikke har sovet i nat. Nu sidder han i bussen. Han er så træt, at han falder i søvn. Hubert drømmer, at det er ham, der slås med de grumme sørøvere. Det går som smurt for Hubert. Den ene sørøver efter den anden får sværdet slået ud af hånden. Til sidst løber de alle sammen deres vej. Da Hubert endelig vågner er hele klassen væk. Og han er blevet låst inde i bussen. Hvad skal han nu gøre?

Hubert bliver ikke forelsket

af Arne Svingen

Nogle dage starter bare rigtig dårligt. Sådan starter denne her dag for Hubert: Hans eneste rene underbukser har hjerter på! Hans mor har lovet, at han skal følges med den nye pige i skole! Pigen forærer ham en rose! Klassekammeraterne tror Hubert er kæreste med den nye pige! Det er slemt. Det kan næsten ikke blive værre. Men jo: Det kan det. Og én ting er i hvert fald sikkert: Hubert bliver ikke forelsket!!

Hubert på hedetur

af Arne Svingen

Hubert skal med mor på sommerferie sydpå. Rigtig sommerferie kan man nu alligevel ikke kalde det. For skolens skrappe lærer, Henry, har givet ham lektier for i sommerferien, så han skal have sine skolebøger med. Hubert glemmer (desværre) at tage bøgerne med. Mor bliver sur og skælder ud hele vejen hjemmefra og lige til de sidder i flyet. Så behøver hun ikke skælde ud længere. For gæt hvem der er med i flyet? Rigtigt: Henry. Henry har en plan med Hubert!

Hubert og håret

af Arne Svingen

Hubert har travlt, og han synes frisøren er alt for langsom. Derfor tager han sagen i egne hænder. Det ender med en katastrofe. Og så lige i dag, hvor hele klassen skal fotograferes! Hvordan skal han dog skjule den frygtelige frisure? Hubert får en idé – den er måske lidt farlig, men har han noget valg?   Letlæsning fra 10 år

Hubert som jule-mand

af Arne Svingen

Det er ved at være jul. Klassen vil overraske Henry med en gave.   Alle (minus Hubert) er enige om, at Hubert skal give Henry gaven, for måske kan det være, at Henry så bliver bare en lille smule gladere for Hubert. Derfor skal Hubert klædes ud som julemand. Når Henry så kommer ind i klassen vil Hubert sige med dyb julemandsstemme: - Ho, ho, ho! Er der nogen søde lærere her? Og overrække Henry gaven.   En rigtig god plan, synes de i klassen – men det går ikke altid med planer, som man havde håbet. Slet ikke med denne her plan.   Hubert kommer ud for sit værste mareridt!   Letlæsning fra 10 år

En sang om en brækket næse

af Arne Svingen

En sang om en brækket næse handler om at slå – og ikke slå. Og den handler om at synge uden at nogen hører det. Mest af alt handler den om Bart, som ikke synes livet bliver bedre, hvis man er negativ. Desuden møder vi Ada, som ikke kan holde på en hemmelighed, og Frank som er lidt krum i benene. Det er historien om den slags dage, hvor alt sker på én gang og ingenting bliver som før. Sådan noget, som man bliver lidt trist og glad af samtidig  

Fluesommer

af Arne Svingen

”Kasper, du ved godt, at du kan tale med mig om alting, ikke?” Jeg ser på damen. Hun smiler til mig, men det er et fotosmil, sådan et man tager på for ikke at se sur og kedelig ud. Jeg peger og siger: ”Jeg er bare … nødt til …”   Kasper tager tilløb og springer. Han flyver. Han svæver.   Kasper er bare nødt til at springe: Ud ad vinduet som fluen – eller så højt som verdens bedste stangspringer, Sergej Bubka. Men det er ikke nemt at flyve. Og hvad er det med hans fars migræne? Den slår ud i lys lue, når Kasper er kommet til at ødelægge noget. Far er jo sindssygt god til at lave ting. Han har bygget en fuldrigger med fem master. Men han kan blive sindssygt rasende!       Det ser ikke ud til at blive lettere den dag Kaspers fætter flytter ind.

Bødlerne på kirkegården

af Arne Svingen

  Grufulde gys! Serien for dig, der tør læse skumle fortællinger!   Stefan flytter til en gammel kirkegård. En dag vælter han en gravsten. Grufulde ting begynder at ske. Hvem er det, der graver de italienske bødler op?  

Manden med seks fingre

af Arne Svingen

Grufulde gys! Serien for dig, der tør læse skumle fortællinger!   En mand med seks fingre giver Peter valget mellem to døre ud af spøgelseshuset. Peter vælger den forkerte! Og han slipper ikke ud fra den grufulde verden bag døren, før de har lavet om på hans krop. Men en sjælden gang kan det være en fordel kun at have ét øje …  

Fluesommer

af Arne Svingen

Norske Arne Svingen fik velfortjent tildelt Kulturdepartementets litteraturpris 2012 for En sang om en brækket næse, en feelgood-roman, som også af mange anmeldere herhjemme blev betegnet som forfatterens gennembrud.Der er mange lighedspunkter mellem romanen fra i fjor og Fluesommer. Men den nye roman har en mørkere grundtone, den er mere problemorienteret og udstiller dilemmaet som mange børn, der er udsat for vold i hjemmet, konstant befinder sig i, hvor de skal håndtere uforenelige størrelser som: Hvordan lade som ingenting og undgå at afsløre, at noget er som det ikke skal være derhjemme? Hvordan undgå at deltage i idræt, så man kan slippe for det efterfølgende bad? Hvordan undskylde over for sig selv, at ens far ikke kan beherske sig, men indimellem begår voldelige overgreb? Hvordan bevare sin loyalitet over for sin far? For Kasper elsker og beundrer sin far – han er ikke til sinds at afsløre noget til skolepsykologen: ”Kasper, du ved godt, at du kan tale med mig om alting, ikke?”Jeg ser på damen. Hun smiler til mig, men det er et fotosmil, sådan et man tager på for ikke at se sur og kedelig ud.Jeg peger og siger: ”Jeg er bare … nødt til …”Kasper tager tilløb og springer.Han flyver. Han svæver. Kasper er bare nødt til at springe: Ud ad vinduet som fluen – eller så højt som verdens bedste stangspringer, Sergej Bubka.Men det er ikke nemt at flyve. Det er ikke tilfældigt, at Kasper romanen igennem vender tilbage til betragtninger om fluens flugt eller verdens bedste stangspringer som metafor for sin egen fastlåste position, og ligesom i En sang om en brækket næse er det ikke ved egen kraft, men kun gennem venskabets styrke, her repræsenteret af Kaspers fætter Carl Bent og klassekammeraten Silje, at der mod bogens slutning tændes et håb om at bryde ud af den lukkede cirkel, som Kasper er lukket inde i.Bogens hovedtema taget i betragtning lykkes det ikke desto mindre for Svingen at skrive en roman, som sprogligt er holdt i et lyst leje. Lidt af et kunststykke at skrive en letlæst bog om en dreng, der bliver banket gul og blå af sin far – set fra drengens synsvinkel. Men det bevirker faktisk, at man sluger bogen og får den ind under huden, og at den efterlader en med det indtryk, at Svingen er en forfatter, som ikke bare skriver videre på en fastslået succes, men som denne gang har skærpet kravet yderligere til sig selv om at trænge ind til kernen af en kompleks og dyster problematik, hvor det skal blive muligt at tale om alt det som er vanskeligst.Varm børnebog om vold i hjemmet”Kasper, du ved godt, at du kan tale med mig om alting, ikke?”Jeg ser på damen. Hun smiler til mig, men det er et fotosmil, sådan et man tager på for ikke at se sur og kedelig ud.Jeg peger og siger: ”Jeg er bare … nødt til …”Kasper tager tilløb og springer. Han flyver. Han svæver. Kasper er bare nødt til at springe: Ud ad vinduet som fluen – eller så højt som verdens bedste stangspringer, Sergej Bubka.Men det er ikke nemt at flyve. Og hvad er det med hans fars migræne? Den slår ud i lys lue, når Kasper er kommet til at ødelægge noget. Far er jo sindssygt god til at lave ting. Han har bygget en fuldrigger med fem master. Men han kan blive sindssygt rasende!Det ser ikke ud til at blive lettere den dag Kaspers fætter flytter ind.En alvorlig men også varm roman for børn fra 10 år om vold i hjemmet.På dansk ved Susanne Vebel.

Bødlerne på kirkegården

af Arne Svingen

Grufulde gys! Serien for dig, der tør læse skumle fortællinger! Stefan flytter til en gammel kirkegård.En dag vælter han en gravsten. Grufulde ting begynder at ske. Hvem er det, der graver de italienske bødler op?Lektørudtalelse:Anvendelse/målgruppe/niveau:En ny serie for gyserlæsere fra 10 til 12 år. Til lystlæsning og frilæsning i skolen.Beskrivelse:Mange kender Arne Svingen for serien om Hubert og for Dødelig blitz (08/08) i gyserserien Marv og ben. Nu lægger han navn til sin egen gyserserie, Svingens mørke verden, som lover grufulde historier og garanti for gys. De to første bøger i serien lever op til løftet. I Bødlerne på kirkegården har Stefans far fået arbejde på en kirkegård. Stefan synes ikke om det, og da han kommer til at vælte en gravsten, går det helt galt. 3 italienske 200 år gamle bødler dukker op og vil have hævn. I Manden med de seks fingre bliver Peter væk fra sine forældre i et tivoli. I sin søgen havner han i en parallelverden, befolket af sære skabninger. Hans eneste chance for at slippe ud er selv at få lavet om på sin krop. Peters ene øje er af glas. Måske bliver det hans redning? Bøgerne er inddelt i 7 kapitler med pirrende overskrifter og overskuelig længde. Torstein Nordstrands gråtonede illustrationer understreger stemningen. Typografien er letlæselig med stor linjeafstand. God forside, der signalerer gys, og appellerende bagsidetekst.Sammenligning:Gode gys som i serierne Koldt blod, 2003- og Marv og ben, 2004-.Samlet konklusion:En ny gyserserie, der holder hvad den lover. God underholdning, der holder læseren fast til sidste side.Gys-garanti! Til dig, der gerne vil skræmmes fra liv og sans!Arne Svingen har ét formål med sin gyserserie Svingens mørke verden: At skræmme livet af læseren, især børnene. Så vær beredt - her er ingen behagelige slutninger eller søde, venlige spøgelser, kun grufulde fortællinger. De to bøger er de første i serien Svingens mørke verden. Arne Svingen har udgivet et utal af bøger. I Danmark har han opnået en stor fanskare i den humoristiske ende af sit forfatterskab med sin serie om den altid uheldige Hubert. Så til trøst for dem der har grinet færdig med Hubert kommer nu en gyselig afløser!

Revolverdrengen

af Arne Svingen

Revolverdrengen er den dramatiske historie om Robin og hans kriminelle familie.En spændende og varm fortælling om en helt speciel opvækst.Pressemeddelelse:Arne Svingen fortsætter sin kortlægning af drengesindet i den vanskelige balancegang med deres ophavs psykiske skrøbelighed og sociale utilpassethed: I En sang om en brækket næse er det Bart, opkaldt efter ”ham den lille gule i The Simpsons”, der må tage socialt ansvar for sin mor, i Fluesommer Kasper, der, selv om han er offeret, dækker over sin voldelige far, og nu her i Revolverdrengen Robin, der nærer grænseløs beundring for og kærlighed til sin kriminelle far.Det kommer der endnu en gang en læseværdig og thrilleragtigt spændende roman ud af.Robin Hood Evensen vokser op i en kriminel familie. Allerede her i 12års-alderen ved han det meste om forbryderbranchen. En dag løslades faren fra fængslet, og Robin glæder sig til, at alt skal blive normalt igen. Men nogen er ude efter hans far, og pludselig befinder Robin sig midt i et dramatisk opgør mellem hårdkogte kriminelle.Det handler om at have en revolver med i skole, en bil som eksploderer og rå og afstumpede russere. Men nok så meget handler det om venskabet med klassekammeraten Martin – og en helt speciel far.En norsk anmelder skrev:”Hjertevarmt fra forbrydermiljø. (…) Men denne bog har Arne Svingen nok en gang leveret læsestof af en sådan kaliber, at der er håb om at drengene vil læse den. Og den formidler mere end tanketom action, så onkel kan trygt købe den.” Vårt LandLektørudtalelse:Kort om bogen:Dramatisk og fantasifuld historie om Robin og hans kriminelle familie. Mest til drenge fra 9 til 13 år.Beskrivelse:Robin Hood Evensen er 13 år og vokset op i en familie af forbrydere. Hans mor er død i forbindelse med et bankrøveri og hans far er tit i fængsel. I de perioder bor han hos sin onkel Johnny, som også er i forbryderbranchen. I skolen bliver han mødt med både frygt og respekt, og i klassen er det kun Martin der vil være ven med ham. Ved bogens start er faren lige kommet ud af fængslet, og har besluttet, at nu skal det være slut. Robin glæder sig til en mere almindelig tilværelse, men det viser sig at alle de hemmeligheder han og faren har om nedgravede skatte og våben også er kendt af andre, og snart er de på flugt for både politiet og den russiske mafia.Vurdering:Spænding, humor og gode personskildringer. Lidt langsom i starten, men derefter er der fart på.Andre bøger om samme emne/genre:Forfatterens En sang om en brækket næse handler også om en klog og tænksom dreng i en belastet familie. Læs også Mihai og Tobias.Til bibliotekaren:En god bog, især til drenge, der vil have spænding, men går uden om gys og fantasy. Anbefales til børne- og skolebiblioteker overalt.

Revolverdrengen

af Arne Svingen

Revolverdrengen er den dramatiske historie om Robin og hans kriminelle familie. En spændende og varm fortælling om en helt speciel opvækst.

Kærlighed og kaos - og kunsten at være negativ

af Arne Svingen

Dick er fast besluttet på at sætte en rekord, som ikke kan slås af nogen: Han skal blive verdens mest negative person.Ideen er nyskabende. Den er genial.Og den er helt utrolig svær at gennemføre - selv om Dick viser et helt enestående talent for det negative! Kærlighed og kaos - og kunsten at være negativ er en bog om store ideer, møder som ikke skal finde sted og en fest, som bliver historisk. Mød Jønne og Vilde - og oplev nogle dage, som forandrer menneskeheden ... næsten!

En sang om en brækket næse

af Arne Svingen

Bart, snart 13, ”opkaldt efter ham den lille gule i The Simpsons”, bor i et trøstesløst socialt boligbyggeri med sin mor, som kun har sporadisk tilknytning til arbejdsmarkedet, men til gengæld et ret så trofast kærlighedsforhold til sin sofa. Og til Bart med, som hun overøser med sin moderlige kærlighed på alle tider af døgnet. Også når hun kommer hjem fra byen midt om natten. Hun nærer også store forventninger til Barts evner – ikke mindst som bokser, selv om Bart er en splejs og prøver at komme gennem træningen uden at slå.Til gengæld slår han sig løs ved at synge for sig selv ude på lokum. Opera faktisk. Ret mærkeligt synes Ada, hans sidekammerat i skolen, men også spændende. Bart skal optræde med sin sang til skoleafslutningen. Synes Ada. Men det har Bart absolut ingen planer om. Tværtimod holder han for sig selv i udkanten af skolegården sammen med de få andre utilpassede elever på skolen. Allerede disse få streger tegner konturerne af en dreng, som har de fleste odds mod sig.Ikke desto mindre har Arne Svingen skrevet en roman om et vanskeligt ungdomsliv, som er overraskende morsom. Bart er vant til at dække det negative og fremhæve det positive, og denne kontrast mellem elendigheden og den lette tone giver sig mange komiske udslag. Som ved romanens begyndelse, da en mand fra elselskabet banker på døren for at slukke for strømmen, og Bart på den anden side af den lukkede dør ræsonnerer: ”Det sker, at mor er lidt bagud med regningerne. Den slags kan jo ske for enhver. Der er meget at huske på i en travl hverdag, og regninger er sikkert specielt nemme at glemme. Jeg kommer heldigvis i tanke om, at jeg er ved at dø.”Og så binder Bart med sorg i stemmen manden en historie på ærmet om, at han er nødt til at sove i ilttelt om natten for at trække vejret, og det virker ikke uden strøm.Den underspillede humor i romanen dækker over en hudløshed, som hovedpersonen skjuler ved sin næsten overdrevne positive indstilling: ”En ny dag betyder nye muligheder er der nogen, der siger. Det er ikke alle, der finder på den slags udtalelser, der ved, hvad de taler om, men lige netop dét her tror jeg er rigtigt. Det gode ved livet er, at man aldrig ved, hvad der vil ske. Det er lidt som om hver dag er en gave. Pak op og se, hvad du får.”Dette er ikke nogen spændingsbog – alligevel er den ikke sådan at lægge fra sig:Som læser må man simpelthen have svar på, hvordan det vil gå for Bart: Finder han nogensinde sin far? Vil hans mor holde op med at drikke? Bliver han kæreste med Ada? Vil han synge til skoleafslutningen?Den norske version af 'Busters verden'En sang om en brækket næse handler om at slå – og ikke slå.Og den handler om at synge uden at nogen hører det.Mest af alt handler den om Bart, som ikke synes livet bliver bedre, hvis man er negativ. Desuden møder vi Ada, som ikke kan holde på en hemmelighed, og Frank som er lidt krum i benene.Det er historien om den slags dage, hvor alt sker på én gang og ingenting bliver som før. Sådan noget, som man bliver lidt trist og glad af samtidig.Gribende og underfundig historie - Ingvar Ambjørnens 'Elling' møder Bjarne Reuters 'Busters verden'.Målgruppe: 12-16 år.Oversat af Susanne Vebel.

Forfulgt

af Arne Svingen

Asger har fulgt sine to venner, Gert og Jonas, til stationen, og da det sætter i gang følger han efter nogle skridt, helt hen til stationsbygningen. Netop som Gert og Jonas trykker ansigtet tæt ind til togvinduet for at få et sidste glimt af vennen, opdager de en bevægelse bag ham. Et sortklædt skikkelse lægger armen rundt om halsen på Asger og trækker ham brutalt bagover.I næste øjeblik har de mistet ham af syne … Marv & ben er råskummel læsning for de modigste: kun for dem! Så tjek hellere under sengen, hav lommelygten klar, kryb godt ned under dynen og forbered dig på isnende gys.

Kappen

af Arne Svingen

 En skikkelse i lang kappe følger efter Noah på vej hjem fra skole. Hvad er den skumle mand ude på? Noah finder ud af, at nogen bærer på en forfærdelig hemmelighed. GRUFULDE GYS! Serien for dig, der tør læse skumle fortællinger!

Ondskabens kælder

af Arne Svingen

Kine og Sivert er alene hjemme. De går ned i kælderen for at lede efter en skat. Men der er noget levende dernede.Noget, som ikke bryder sig om at blive vækket …

Kappen

af Arne Svingen

 GRUFULDE GYS! Serien for dig, der tør læse skumle fortællinger! En skikkelse i lang kappe følger efter Noah på vej hjem fra skole. Hvad er den skumle mand ude på? Noah finder finder ud af, at nogen bærer på en forfærdelig hemmelighed.

Forfulgt

af Arne Svingen

Asger har fulgt sine to venner, Gert og Jonas, til stationen, og da toget sætter i gang følger han efter nogle skridt, helt hen til stationsbygningen. Netop som Gert og Jonas trykker ansigtet tæt ind til togruden for at få et sidste glimt af vennen, opdager de en bevægelse bag ham. Et sortklædt skikkelse lægger armen rundt om halsen på Asger og trækker ham brutalt bagover.I næste øjeblik har de mistet ham af syne …Forfulgt bind 3 i gyserserien MARV & BEN. Første og andet bind var Dukken af Ingunn Aamodt. Marv & ben er råskummel læsning for de modigste – og kun for dem!Så tjek hellere under sengen, hav lommelygten klar, kryb godt ned under dynen og forbered dig på isnende gys.Lektørudtalelse:Kort om bogen:Mørke, uhygge og kulde følger med drengene Jonas og Gert, da de beslutter at finde deres kidnappede ven Asger. For 10-13-årige, der kan lide et godt gys med jævnaldrende i hovedrollerne.Beskrivelse:Drengen Asger er flyttet fra Oslo med sin familie til den lille bygd Bjørkli. Her får han besøg af vennerne Jonas og Gert fra hans gamle klasse. Da de to senere sidder i toget på vej tilbage til Oslo, ser de en mørk skikkelse på perronen trække af sted med Asger. Næste gang toget stopper står de af. Det lykkes dem at få kørelejlighed tilbage til Bjørkli, hvor de finder Asgers hue i sneen ved stationsbygningen. Det begynder at blive koldt og rundt om dem sænker mørket sig. Hvor er Asger og hvem er det, der har bortført ham?Vurdering:Letlæst gyser i et ligefremt sprog med masser af dialog. Fortællingen er skruet godt sammen med flere spor og overraskelser undervejs. Historien udspiller sig over få timer og holder en kold og uhyggelig stemning med spænding lige til det sidste. Forsiden holder, hvad den lover.Andre bøger om samme emne/genre:Den norske forfatter er kendt for flere gys i samme kaliber, fx Bødlerne på kirkegården . De øvrige bind i serien kan anbefales, fx Ingunn Aamodts Marv & ben - dukken eller hendes spøgelseshistorie "Frank", som man kan læse første kapitel af sidst i bogen.Til bibliotekaren:Anbefales til børnebiblioteker, der mangler en letlæst gyserLektør: Morten Halskov Jensen

Ondskabens kælder

af Arne Svingen

GRUFULDE GYS!Kine og Sivert er alene hjemme. De går ned i kælderen for at lede efter en skat.Men der er noget levende dernede.Noget, som ikke bryder sig om at blive vækket …SVINGENS MØRKE VERDEN er sådan en bogserie, der er fuld af uhyggelige historier. Lige tilpas skumle og til dig, som elsker spænding og gys. Men husk: Hvis det bliver for uhyggeligt, så kan du altid bare lukke bogen. Den bider dig ikke!BOGEN ER fjerde bog i serien. Sidste år udkom de to første bøger i serien Bødlerne på kirkegården og Manden med seks fingre. LEKTØRUDTALELSE:Kort om bogen:To skumle fortællinger med gys og genfærd i serien "Svingens mørke verden" til gyserlæsere fra 9 til 12 år.Beskrivelse:I "Kappen" følger en mystisk skikkelse i lang kappe efter Noah på vej hjem fra skole og han dukker op igen flere gange. Der er noget uhyggeligt på færde, og Noah finder ud af, at noget er helt galt. I "Ondskabens kælder" går Kine og Sivert på opdagelse i kælderen en aften de er alene hjemme. Der nede finder de en mærkelig bog, hvor der står noget om en skat, og noget eller nogen begynder at rumstere i kælderen og de bliver skræmte og må skynde sig op ad kældertrappen. De er i sikkerhed, og historien får en happy ending, men de ved ikke at hunden Micky også har været på skattejagt.Vurdering:"Svingens mørke verden" lover skumle fortællinger og garanterer gys. Det løfte bliver opfyldt. Bøgerne er lette at læse. De er inddelt i korte kapitler med fængende overskrifter og Torstein Nordstrands gråtonede hel- og halvsidestegninger understreger uhyggestemningen. Skriften er stor og der er langt mellem linjerne. Forsiden signalerer gys, og de korte bagsidetekster giver lyst til at læse mere.Andre bøger om samme emne/genre:Gode gys som i serierne "Koldt blod", 2003- og "Marv og ben", 2004-, fx Dødelig blitz og Dødens glasøje.Til bibliotekaren:Til lystlæsning og frilæsning i skolen. Anbefales til gyserhylden på både folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre.Lektør: Lars Larsen

Kærlighed & kaos - og kunsten at være negativ

af Arne Svingen

Dick er fast besluttet på at sætte en rekord, som ikke kan slås af nogen:Han skal blive verdens mest negative person.Ideen er nyskabende. Den er genial.Og den er helt utrolig svær at gennemføre - selv om Dick viser et helt enestående talent for det negative!Kærlighed og kaos - og kunsten at være negativ er en bog om store ideer, møder som ikke skal finde sted og en fest, som bliver historisk.Mød Jønne og Vilde - og oplev nogle dage, som forandrer menneskeheden ... næsten!Pressemeddelelse:Verdensmester i negativitet Dick er fast besluttet på at sætte en rekord, som ikke kan slås af nogen:Han skal blive verdens mest negative person.Ideen er nyskabende. Den er genial.Og den er helt utrolig svær at gennemføre - selv om Dick viser et helt enestående talent for det negative! Men han arbejder da også hårdt for sagen og indkasserer en pæn portion opmærksomhed fra de voksne (negativ) og mere opsigtsvækkende også fra sine jævnaldrende klassekammerater (positiv), som møder Dick med stigende nysgerrighed: Han er kreativt uforudsigelig! Arne Svingen har som i sine foregående romaner drengen i hovedrollen, men til forskel fra tidligere er hovedpersonen ikke fanget i et dilemma mellem voksnes forskellige former for social dysfunktionalitet og hans egen kamp for at opretholde en troskyldig facade udadtil. Dick på 15 år har sådan set kun sig selv at slås med i sin pubertære kamp for at skabe sin egen identitet i transformationen fra barn til voksen. Svingen lader Dick udfolde sig mere eller mindre behændigt i barokke og indimellem urkomiske scener. Dicks suveræne position som blasert, distanceret og verdenstræt kværulant bliver dog uventet sat på en hård prøve, da han møder Vilde. Vilde er spontant overrumplende, og pludselig er Dick ikke længere helt så sikker på at han kan sætte verdensrekord i negativitet.Lektørudtalelse: Kort om bogen:Dick har besluttet sig for at sætte en rekord som ingen andre kan slå: han vil være verdens mest negative person. Men hans plan viser sig snart at være helt utrolig svær at gennemføre. For dem der kan lide sjove ungdomsbøger.Beskrivelse:Her i bogen møder vi drengen Rickard, som mest kaldes Dick, og som har sat sig for at blive optaget i Guinness rekordbog som det mest negative menneske. Han er godt klar over, at den slags ikke er noget man kommer sovende til, så han gør ekstra meget ud af at sprede en dårlig stemning omkring sig. Men selvom han selv mener, at han plan er aldeles genial, viser det sig snart at den er særdeles svær at gennemføre. For han møder pigen Vilde - og når man er forelsket, er det uhyre svært at være negativ.Vurdering:Det er en utroligt morsom historie om "den første forelskelse", og om de planer vi laver, som livet har en tendens til at lave om på, uden at spørge os først.Andre bøger om samme emne/genre:Bogen vil egne sig til dem der kunne lide John Greens Paper towns eller Sederqvists Seriøst, William?Til bibliotekaren:En virkelig sjov bog, med nok alvorlige sider til, at gøre den til en virkelig god bog.

Benny-Bobs Bøfbanan

af Arne Svingen

Benny-Bob hader børn. Det er ikke altid så praktisk, når man er lærer. Og nu skal han oven i købet have hele sin umulige skoleklasse med på lejrskole. De forældre, der havde meldt sig til at tage med, har meldt afbud, og Benny-Bob skal klare en uge alene med klassen.Med hjælp fra chaufføren Speeder-Svend, et læs bøf og bananer, lejrskole-damen Linda, Shelter-Svend (som i øvrigt ligner Speeder-Svend til forveksling) samt Benny-Bobs ”gode” venner Finn og Finn får klassen en lejrskoletur, som de sent vil glemme! Benny-Bobs succeskriterie for ugen er ikke at miste (for mange) børn, og uden at afsløre for meget lykkes det, næsten …Pressetekst:Benny-Bob hader børn. Det er ikke altid så praktisk, når man er lærer. Og nu skal han oven i købet have hele sin umulige skoleklasse med på lejrskole. De forældre, der havde meldt sig til at tage med, har meldt afbud, og Benny-Bob skal klare en uge alene med klassen. Med hjælp fra chaufføren Speeder-Svend, et læs bøf og bananer, lejrskole-damen Linda, Shelter-Svend (som i øvrigt ligner Speeder-Svend til forveksling) samt Benny-Bobs ”gode” venner Finn og Finn får klassen en lejrskoletur, som de sent vil glemme! Benny-Bobs succeskriterie for ugen er ikke at miste (for mange) børn, og uden at afsløre for meget lykkes det, næsten …Tag med på en hylende sjov og rablende gal lejrskoletur - et særdeles vellykket samarbejde mellem den norske forfatter Arne Svingen og den ligeledes norske illustrator Flu Haltberg, kendt i Norge for både tegneserier, bogillustrationer og avistegninger. Arne Svingen kender vi for både gys (Svingens mørke verden-serien), alvor (fx Revolverdrengen og En sang om en brækket næse) og humor (Hubert-serien), alle bøger udgivet på ABC Forlag. Lektørudtalelse:Kort om bogen:Benny-Bob hader børn og forstår egentlig heller ikke selv hvorfor han er blevet lærer. Men klassen skal på lejrskole og så er det bare om at får det bedste ud af det. For dem der kan lide sjove bøger, fra ca. 8 år og opefter.Beskrivelse:En lidt ubehjælpelig klasse, som har en lærer der hader dem, skal på lejrtur. På grund af nogle forviklinger, ender det med, at der faktisk ikke kommer andre voksne med. Læreren mener selv, at han er god til alting, men har i virkeligheden ikke evner for noget, og det kommer der mange, sjove situationer ud af. Bogen er illustreret af Flu Hartberg, som også har lavet findebogen Otto skal tisse.Vurdering:Forfatteren Arne Svingen har skrevet bøger indenfor mange genrer. Den her er sjov, let at læse og meget pjattet.Andre bøger om samme emne/genre:Bogen vil klart være noget for dem der kan lide Kaptajn Underhylers eventyr , og lignende let-læste serier.Til bibliotekaren:En flot produceret og tilsyneladende holdbar bog, som kan anbefales til indkøb, hvis man har brugere i "Kaptajn Underhylder"-kategorien.Lektør: Martin W HansenFra bloggen Børnenes Bøger:Denne bog om Benny-Bob og hans bøfbananer er helt utrolig sjov!Min mand skraldgrinede, da han læste den højt. Jeg skraldgrinede, da jeg læste den højt. Jeg kan ikke helt vurdere om min søn mest skraldgrinede, fordi vi skraldgrinede - humoren henvender sig umiddelbart til en lidt ældre aldersgruppe.Men lige nu er vi igang med tredje gennemlæsning på få dage, så jeg tænker, at der er mere end hans grinende forældre, der tiltaler ham ved bogen.Bogen handler om den børnehadende folkeskolelærer Benny-Bob, der skal på lejrskole med sin klasse. Det går galt. Grueligt galt. Men han er i det mindste kun ved at miste nogle af børnene.Oplagt til børn fra 9 år og opefter. Og til de fleste folkeskolelærere, tænker jeg.

Revolverdrengen 2

af Arne Svingen

ACTIONFYLDT, VARM, GRIBENDE OG ORIGINAL ROMAN TIL DE 9-13-ÅRIGEArne Svingen har endnu engang begået en perle af en bog til drenge (og piger) i alderen 9-13-år. REVOLVERDRENGEN 2 er den selvstændige opfølger til REVOLVERDRENGEN, som vi udgav i foråret 2015. En dramatisk historie om Robin og hans helt specielle opvækst i en kriminel familie, hvor han i en ung alder allerede ved det mest om forbryderbranchen. I REVOLVERDRENGEN 2 er Robins far stukket af fra fængslet. Han har gjort noget dumt, og denne gang er Robin den eneste, som kan hjælpe ham. Det handler om dødelige kontrakter og farlige narkobaroner. Men mest af alt handler det om fædre og venskab, og om at vælge sin egen vej. REVOLVERDRENGEN er en actionfyldt, varm, gribende og original roman for drenge og piger i bogsluger-alderen. LektørudtalelseSvingen, ArneRevolverdrengen 2 (2016)Kort om bogenDramatisk og fantasifuld fortsættelse af historien om revolverdrengen Robin. Til alle fra 9 til 13 år, som godt kan lide en god historie med humor drama og sjove indfaldBeskrivelseRobins far skal sidde i fængsel i mange år, og 13-årige Robin bor hos sin eneste ven, den forsigtige, men lærenemme Martin. En ny dreng dukker op i klassen og slutter sig hurtigt til dem. Robin ved ikke hvor han kommer fra, men da hans egen far stikker af fra fængslet og pludselig dukker op, falder nogle brikker på plads, og de tre drenge får en vigtig rolle at spille i et opgør i den kriminelle underverden. Bogen er en fortsættelse af RevolverdrengenVurderingSpænding, humor og gode personskildringer. Ligesom etteren er den lidt langsom i starten, men derefter kommer der fuld fart på, og historien er fuld af dramatik og overraskelser. Det er bedst at læse bøgerne i rækkefølgeEn god bog. Egnet til alle, men nok især til drenge, der vil have spænding, men går uden om gys og fantasy. Anbefales til folkebiblioteker og PLC

Med benene på nakken

af Arne Svingen

Eirik sidder sammen med sin far i et tog på vej ned gennem  Europa. Han ved ikke, hvor de skal hen. Han ved ikke, hvad de skal. Det eneste han ved er, at hans liv pludselig er blevet vendt fuldstændig på hovedet. MED BENENE PÅ NAKKEN handler om fædre og sønner og om et desperat forsøg på en ny start. Den handler også om nye venskaber og reservefamilier, om at blive slået i gulvet og om Frankenstein. Og lidt om at spille fodbold i kørestol.

Benny Bobs bøfbanan

af Arne Svingen

1 børnehadende lærer 1 håbløs skoleklasse 1 ton bøf og bananer   Velkommen til alle tiders vildeste lejrskoletur!

Revolverdrengen 2

af Arne Svingen

REVOLVERDRENGEN 2 ER FORTSÆTTELSEN AF DEN DRAMATISKE HISTORIE OM ROBIN OG HANS HELT SPECIELLE OPVÆKST I EN KRIMINEL FAMILIE.  FAR ER STUKKET AF FRA FÆNGSLET. HAN HAR GJORT NOGET DUMT, OG DENNE GANG ER ROBIN DEN ENESTE DER KAN HJÆLPE HAM.

Et hundeliv

af Arne Svingen

Dette er historien om Basse. Han lever et rigtigt hundeliv. Det er der flere forklaringer på. For det første er han en magelig sofakartoffel. Og for det andet er Basses bedste ven Narko-Kjell.De bor sammen i verdens nok mest rodede lejlighed. En dag banker det på døren, og dér står så Gusto – en gut, som har noget vigtigt, han meget gerne vil spørge om. Et spørgsmål, som kan forandre alt.  Et hundeliv er en bog, som ikke ligner noget, du har læst før. Med mindre du er en hund. 

Den døde onkel

af Arne Svingen

Svein og Rashid gør et fantastisk kup: For bare én krone køber de et gammelt ouijabræt, som kan give dem kontakt med de døde. I begyndelsen går det ret dårligt, men så beslutter de at påkalde familiens store skurk, selveste morderen Gudbrand. Pludselig går der et koldt vindpust gennem rummet.

Skattekortet

af Arne Svingen

Markus og Håkan har fundet et kort, som viser hvor bedstefars penge ligger begravet. Langt inde i skoven støder spaden mod noget hårdt. De standser. Og stirrer. For det er slet ikke penge, bedstefar har gravet ned. Det er noget meget meget værre.

Skattekortet

af Arne Svingen

Markus og Håkan har fundet et kort, som viser hvor bedstefars penge ligger begravet. Langt inde i skoven støder spaden mod noget hårdt. De standser. Og stirrer. For det er slet ikke penge, bedstefar har gravet ned. Det er noget meget meget værre.Arne Svingen har ét formål med sin gyserserie Svingens mørke verden: At skræmme livet af læseren, især børnene. Så vær beredt – her er ingen behagelige slutninger eller søde, venlige spøgelser, kun grufulde fortællinger.Skattekortet udgives samtidig med Den døde onkel, der ligeledes indgår i serien Svingens mørke verden.

Den døde onkel

af Arne Svingen

Svein og Rashid gør et fantastisk kup: For bare én krone køber de et gammelt ouijabræt, som kan give dem kontakt med de døde. I begyndelsen går det ret dårligt, men så beslutter de at påkalde familiens store skurk, selveste morderen Gudbrand. Pludseligt går der et koldt vindpust gennem rummet…Arne Svingen har ét formål med sin gyserserie Svingens mørke verden: At skræmme livet af læseren, især børnene. Så vær beredt – her er ingen behagelige slutninger eller søde, venlige spøgelser, kun grufulde fortællinger.

Hubert - sampak 8 titler

af Arne Svingen

Hubert-serien 8 titler sampak ISBN 978877916- 0361 Hubert og pletten 0378 Hubert i museknibe 0385 Hubert i vikarkaos 0392 Hubert og klasseturen 0446 Hubert bliver ikke forelsket 0460 Hubert på hedetur 0941 Hubert og håret 0958 Hubert som julemand            

Svingens mørke verden - sampak

af Arne Svingen

Svingens mørke verden - sampak 6 titler ISBN 978877916- 2334 Bødlerne på kirkegården 2341 Manden med seks fingre 3171 Kappen 3164 Ondskabens kælder 4154 Den døde onkel 4161 Skattekortet        

Midt i springet

af Arne Svingen

 Didrik bliver vækket af fortvivlede råb fra stuen. Han står op. Tøver. Tænker på havskildpadder. Mærker hvor koldt gulvet er. Nogen skriger smertefuldt dernede. Didrik henter farens revolver og bevæger sig forsigtigt ned ad trappen.

En sang om en brækket næse

af Arne Svingen

Bart, snart 13, ”opkaldt efter ham den lille gule i The Simpsons”, bor i et trøstesløst socialt boligbyggeri med sin mor, som kun har sporadisk tilknytning til arbejdsmarkedet, men til gengæld et ret så trofast kærlighedsforhold til sin sofa. Og til Bart med, som hun overøser med sin moderlige kærlighed på alle tider af døgnet. Også når hun kommer hjem fra byen midt om natten. Hun nærer også store forventninger til Barts evner – ikke mindst som bokser, selv om Bart er en splejs og prøver at komme gennem træningen uden at slå.Til gengæld slår han sig løs ved at synge for sig selv ude på lokum. Opera faktisk. Ret mærkeligt synes Ada, hans sidekammerat i skolen, men også spændende. Bart skal optræde med sin sang til skoleafslutningen. Synes Ada. Men det har Bart absolut ingen planer om. Tværtimod holder han for sig selv i udkanten af skolegården sammen med de få andre utilpassede elever på skolen. Allerede disse få streger tegner konturerne af en dreng, som har de fleste odds mod sig.Ikke desto mindre har Arne Svingen skrevet en roman om et vanskeligt ungdomsliv, som er overraskende morsom. Bart er vant til at dække det negative og fremhæve det positive, og denne kontrast mellem elendigheden og den lette tone giver sig mange komiske udslag. Som ved romanens begyndelse, da en mand fra elselskabet banker på døren for at slukke for strømmen, og Bart på den anden side af den lukkede dør ræsonnerer: ”Det sker, at mor er lidt bagud med regningerne. Den slags kan jo ske for enhver. Der er meget at huske på i en travl hverdag, og regninger er sikkert specielt nemme at glemme. Jeg kommer heldigvis i tanke om, at jeg er ved at dø.”Og så binder Bart med sorg i stemmen manden en historie på ærmet om, at han er nødt til at sove i ilttelt om natten for at trække vejret, og det virker ikke uden strøm.Den underspillede humor i romanen dækker over en hudløshed, som hovedpersonen skjuler ved sin næsten overdrevne positive indstilling: ”En ny dag betyder nye muligheder er der nogen, der siger. Det er ikke alle, der finder på den slags udtalelser, der ved, hvad de taler om, men lige netop dét her tror jeg er rigtigt. Det gode ved livet er, at man aldrig ved, hvad der vil ske. Det er lidt som om hver dag er en gave. Pak op og se, hvad du får.”Dette er ikke nogen spændingsbog – alligevel er den ikke sådan at lægge fra sig:Som læser må man simpelthen have svar på, hvordan det vil gå for Bart: Finder han nogensinde sin far? Vil hans mor holde op med at drikke? Bliver han kæreste med Ada? Vil han synge til skoleafslutningen?Den norske version af 'Busters verden'En sang om en brækket næse handler om at slå – og ikke slå.Og den handler om at synge uden at nogen hører det.Mest af alt handler den om Bart, som ikke synes livet bliver bedre, hvis man er negativ. Desuden møder vi Ada, som ikke kan holde på en hemmelighed, og Frank som er lidt krum i benene.Det er historien om den slags dage, hvor alt sker på én gang og ingenting bliver som før. Sådan noget, som man bliver lidt trist og glad af samtidig.Gribende og underfundig historie - Ingvar Ambjørnens 'Elling' møder Bjarne Reuters 'Busters verden'.Målgruppe: 12-16 år.Oversat af Susanne Vebel.

Den onde lærer

af Arne Svingen

2 nye bøger i serien "Svingens mørke verden". Her er det både en lærer og en elev, der skaber gys og gru. Et godt gys til læsere fra ca. 10 år I "Den onde lærer" skal Balders klasse på skoleudflugt med en vikar. Balder overhører ved et uheld vikaren snakke om kniv eller pistol, men kan han overbevise klassen om, at den nye vikar vil kidnappe dem? I "Den vanartede elev" starter en ny pige i klassen, og det lige op til en meget vigtig fodboldkamp med naboskolen. Pludselig kommer holdets bedste spillere galt af sted, og Natalie kommer i fedtefadet. Har den nye pige mon en finger med i spillet? Gysene i denne serie er lige tilpas uhyggelige. Der er konstant en underliggende stemning af fare og uhygge, og man bliver drevet frem i fortællingen. De fine sort/hvide illustrationer er med til at underbygge stemningen. Bøgerne er inddelt i korte kapitler med stor skrift. Forsiderne er flotte og fængende. Anbefales anskaffet. (Uddrag af lektørudtalelsen).

Den vanartede elev

af Arne Svingen

2 nye bøger i serien "Svingens mørke verden". Her er det både en lærer og en elev, der skaber gys og gru. Et godt gys til læsere fra ca. 10 år I "Den vanartede elev" starter en ny pige i klassen, og det lige op til en meget vigtig fodboldkamp med naboskolen. Pludselig kommer holdets bedste spillere galt af sted, og Natalie kommer i fedtefadet. Har den nye pige mon en finger med i spillet? I "Den onde lærer" skal Balders klasse på skoleudflugt med en vikar. Balder overhører ved et uheld vikaren snakke om kniv eller pistol, men kan han overbevise klassen om, at den nye vikar vil kidnappe dem? Gysene i denne serie er lige tilpas uhyggelige. Der er konstant en underliggende stemning af fare og uhygge, og man bliver drevet frem i fortællingen. De fine sort/hvide illustrationer er med til at underbygge stemningen. Bøgerne er inddelt i korte kapitler med stor skrift. Forsiderne er flotte og fængende. Anbefales anskaffet. (Uddrag af lektørudtalelsen).

Udsigt til døden

af Arne Svingen

Afventer lektør

Midt i springet

af Arne Svingen

Der er dramatik og spænding fra første side, når du springer ind i 13-årige Didriks verden. Tør du følge med? Fra 12-16 årBeskrivelseI denne spændingsroman for unge træder vi i første kapitel ind i 13-årige Didriks værelse midt om natten, idet han er vågnet pga. høje lyde nede fra stuen. Som læser bliver man holdt hen i det uvisse, for man får ikke helt at vide, hvad der sker, og i næste kapitel er man med Didrik og hans mor et helt andet sted og igen ved man ikke helt, hvor man er, kun at der bliver sagt "Vi skal nok hjælpe dig", og fantasien går straks i gang, for forrige kapitel slutter med, at Didrik har fundet sin fars revolver inde i soveværelset og er på vej ned ad trapperne. Bogen veksler imellem at være i nutid og skue tilbage. Arne Svingen har skrevet mange bøger til børn og unge. Senest er udkommet Den onde lærer , som er en del af serien "Svingens mørke verden", en krimiserie for børn fra 10 årVurderingEn spændingsfyldt roman, der hele tiden kun lige giver læseren et lille hint om, hvad det drejer sig om. Med et flydende sprog og en indirekte beskrivelse af personer og handling, har forfatteren skabt en dramafyldt historie i et realistisk hverdags-setupAndre bøger om samme emne/genreDet er svært at finde noget der på samme måde kombinerer hverdagsliv med skolen og familien i en spændingsroman med revolvere, rædsel og raseri, men et bud kunne være I stedet for bare at skrigeTil bibliotekarenBør anskaffes til ungdomshyldenLektørudtalelse: Susanne Dahl Jensen

Den onde lærer

af Arne Svingen

Balder overhører, at den nye lærervikar har planer om at kidnappe hele klassen! Men ingen tror på Balder, da han fortæller det. - Dræb mig ikke, bønfalder Balder den onde lærer, da han pludselig dukker op hjemme hos Balder …

Den vanartede elev

af Arne Svingen

 Natalie glæder sig til at lære den nye pige i klassen at kende. Samtidig begynder der at ske mærkelige ting på skolen. Det virker som om nogen forsøger at ødelægge chancerne for skolens fodboldhold. Kan det have noget at gøre med den nye pige?

Hubert och klädtjuvarna

af Arne Svingen

En morgon när Hubert och Thomas är på väg till skolan tar de ett nakendopp i den lilla sjön. När de ska bege sig till första lektionen är deras kläder borta. Men en bit därifrån ligger en väska. Kanske kan de låna något ur den? Det blir en nästintill omöjlig skoldag för pojkarna att ta sig igenom, klädda i en damklänning, med stränge lärare Nilsen och skolans värsta mobbare efter sig. Hur ska de ta sig ur detta? Och vem har egentligen stulit deras kläder?

Hubert får huvudrollen

af Arne Svingen

Hubert, hans klass och stränga lärare Nilsen sitter i en buss på väg till teatern. Tyvärr somnar Hubert och märker inte när alla går av bussen. Hur ska han nu bära sig åt?

Huberts värsta sommarlov

af Arne Svingen

Hubert och hans mamma ska på solsemester. På planet hör Hubert en välkänd röst: magister Nilsens! Vilken mardröm! Nilsen ska till samma ställe! Huberts värsta sommarlov har just börjat ...

Hubert i klistret

af Arne Svingen

Hubert är missnöjd med frisören och tar sakeni egna händer. Det blir inte så snyggt, dessvärre. Och just som det ska tas klassfoton. Hur ska han dölja den förfärliga frisyren? Den femte boken om Hubert, utgiven på Berghs. De tidigare är: Fläcken, Mustrubbel, Hubert får huvudrollen, Hubert och klädtjuvarna samt Huberts värsta sommarlov.Kul äventyr för nybörjarläsaren!

Mustrubbel

af Arne Svingen

Hubert tar hand om några vita möss som en man tänker göra sig av med. Men hur ska han lyckas hålla mössen gömda hela dagen för sin lärare som dessutom hatar djur? Lättläst och roligt illustrerad