Mig og min nye nabo forside

Mig og min nye nabo

Mig og min nye nabo forside
Forfatter:
Originalsprog:
Dansk
Sider:
36
Omslag:
Hardback
ISBN13:
9788777199134

Sød serie for piger om pigen Gry, der flytter med sin familie fra byen ud på landet, hvor hun oplever landlivets glæder med husdyr, dyreunger, indretning af nyt værelse og nye veninder. Velegnet til piger i indskolingen. Hver bog indeholder en samlet historie og kan læses hver for sig. Illustreret i farver. Indbundet som hardback.

Forhandler Pris Forsendelse Samlet pris Køb her
Indlæser opdaterede priser
iMusic 112,00 29,00 141,00
Arnold Busck 139,95 19,00 158,95
Bogreolen 136,95 29,95 166,90

Af samme forfatter

Fy og Bi i en å

af Kirsten Ahlburg

Fy og Bi er soldater. De skal øve sig i at gå langt. De skal op ad en bakke og ud i en å. Det er hårdt. Mon de kan klare det? Serien om Fy og Bi er udgivet som Læs løs 1 LYDRET og har et let-tal på 7.

Fy og Bi i en eg

af Kirsten Ahlburg

Fy og Bi er soldater. De bliver vækket midt om natten. De skal ud på tur. De skal øve sig i at fange en fjende. Mon de kan det? Serien om Fy og Bi er udgivet som Læs løs 1 LYDRET og har et let-tal på 7.

Pigen med det meget lange hår

af Kirsten Ahlburg

Den lille pige ønsker sig brændende et langt, tykt hår -  hun har kun nogle tynde tjavser. En skønne morgen er hendes ønske gået i opfyldelse, og hun vågner op med det længste, skønneste hår. Og håret det bliver bare ved med at vokse. Men ikke alle i landsbyen er begejstrede for det lange hår.

Ikke i aften, skat!

af Kirsten Ahlburg

Ikke i aften, skat! er en bog om kvinder, der har mistet lysten til sex helt eller delvist - et problem som berører flere og flere. Bogen behandler de forskellige årsager til problemet og giver hjælp til at finde ind til kernen af problemerne. Desuden får man gennem en række praktiske øvelser mulighed for at bearbejde problemstillingerne. Kirsten Ahlburg er privatpraktiserende psykoterapeut.

Emmas pinlige og totalt hemmelige dagbog

af Kirsten Ahlburg

Kære dagbog   Jeg skal aldrig spille sandhed og konsekvens mere. Det er VILDT PINLIGT, hvad jeg har rodet mig ud i. Simon havde set min Facebook-opdatering og kom hen til mig og kyssede mig lige midt på munden …   Emma er 13 år – snart 14, og livet er nogle gange bare vildt nice. Andre gange er det totalt nederen – og ret tit er det frygteligt pinligt. Hvad gør man for eksempel, når man vågner med en stor bums på næsen på sin konfirmationsdag? Eller når man tager fejl af drengenes og pigernes omklædningsrum? Eller når en fjollet Facebook-opdatering pludselig skaber en masse ballade … ?   Følg Emmas dagbog et år af hendes liv som teenager.   Emmas pinlige og totalt hemmelige dagbog er tredje bind i serien Nice eller nederen, hvor vi hører om krop, kærlighed, konfirmation og kaos i en helt almindelig piges liv. Forfatter Kirsten Ahlburg er uddannet folkeskolelærer og psykoterapeut og har et hav af udgivelser bag sig. De første to bind i serien om Emma har været vældigt populære og er trykt i flere oplag.   Om bind 2 skrev “kulturforunge.dk” bl.a.: "Når en preteen-bog i den grad giver den uendelige mængde af ligegyldige og ensformige preteen-veninde-serier baghjul, fortjener den virkelig at blive trukket frem."

Lotte kan ikke li’!

af Kirsten Ahlburg

Lotte har fået kål. Hun synes, det lugter grimt. ”Kan ikke li’!” siger Lotte.   Mon katten kan lide kål? Og hvad med hunden Bølle?   Lotte er helt sikker på, hun ikke kan lide den kål, mor serverer for hende. Hun smider det i smug ned på gulvet til katten, som langt heller vil have Lottes frikadelle. Lotte smider også kål ned til hunden … og den kan faktisk godt lide det. Så måske smager det slet ikke så slemt, som det lugter?   Teksten er skrevet af den erfarne forfatter Kirsten Ahlburg, der har skrevet til børn og unge i mange år, mens de søde illustrationer er lavet af Gunhild Rød, der har illustreret en lang række billedbøger, hvoraf flere er udkommet hos Turbine. Både tekst og illustrationer indfanger situationen ved spisebordet hos mange børnefamilier på fremragende vis. Og de tykke papsider kan holde til at blive vendt igen og igen – og skulle der komme lidt mad på siderne, så kan de tørres af med en fugtig klud.

Dina og dragen

af Kirsten Ahlburg

Dina elsker drager. Hun vil gerne flyve på en. Mon det lykkes?   Dina og dragen er en fantasifuld fortælling om en pige, der virkelig gerne vil have en drage. Hun vil ikke have en kat. Hun vil heller ikke have en hund. Dina vil have en drage, for de er søde. Og hun vil rigtig gerne flyve på en.   Bogen og Dina er en ny titel i serien: Billebøgerne, som er skrevet af erfarne forfattere. Billebøgerne findes i forskellige sværhedsgrader henvendt til børn i indskolingen fra 0. til 3. klasse. Bag Dina-serien står den erfarne forfatter Kirsten Ahlburg og illustrator Peter Hermann. Historien er udformet i et enkelt sprog, og illustrationerne understøtter forståelsen af teksterne – og virker befordrende på læselysten.

Ib og An

af Kirsten Ahlburg

Ib og An må gå. Åh. Av, av. Bogen hører til i Lydret A-kategorien Lydret A er til børn, der skal i gang med den allerførste læsning. Bøgerne består udelukkende af ord med et eller to bogstaver. Bøgerne i Lydret A er illustreret af den erfarne illustrator Gunhild Rød.   Lydret B er til børn, der stadig er ved at lære bogstavernes lyde og sammensætning. Ordene er på højest tre bogstaver og en stavelse. Bøgerne i lydret B er illustreret af den erfarne Susanna Hartmann.   Lydret C er til børn, der er godt i gang med den første læsning. Ordene er på højest tre bogstaver, og der kan forekomme ord i to stavelser. Disse bøger illustreres af Kirsten Gjerding, der har illustreret mange billedbøger.

En ko og en so

af Kirsten Ahlburg

Do er en ny ko. Mi er en ny so. De må bo i hø. Bogen hører til i Lydret A-kategorien Lydret A er til børn, der skal i gang med den allerførste læsning. Bøgerne består udelukkende af ord med et eller to bogstaver. Bøgerne i Lydret A er illustreret af den erfarne illustrator Gunhild Rød.   Lydret B er til børn, der stadig er ved at lære bogstavernes lyde og sammensætning. Ordene er på højest tre bogstaver og en stavelse. Bøgerne i lydret B er illustreret af den erfarne Susanna Hartmann.   Lydret C er til børn, der er godt i gang med den første læsning. Ordene er på højest tre bogstaver, og der kan forekomme ord i to stavelser. Disse bøger illustreres af Kirsten Gjerding, der har illustreret mange billedbøger.

Mal nu, Bo

af Kirsten Ahlburg

Mor er gal. Hun ser på Bos væg. Den er gul. Bogen hører til i Lydret B-kategorien Lydret A er til børn, der skal i gang med den allerførste læsning. Bøgerne består udelukkende af ord med et eller to bogstaver. Bøgerne i Lydret A er illustreret af den erfarne illustrator Gunhild Rød.   Lydret B er til børn, der stadig er ved at lære bogstavernes lyde og sammensætning. Ordene er på højest tre bogstaver og en stavelse. Bøgerne i lydret B er illustreret af den erfarne Susanna Hartmann.   Lydret C er til børn, der er godt i gang med den første læsning. Ordene er på højest tre bogstaver, og der kan forekomme ord i to stavelser. Disse bøger illustreres af Kirsten Gjerding, der har illustreret mange billedbøger.

An får en kat

af Kirsten Ahlburg

An har to mus. Må hun få en kat? Bogen hører til i Lydret B-kategorien Lydret A er til børn, der skal i gang med den allerførste læsning. Bøgerne består udelukkende af ord med et eller to bogstaver. Bøgerne i Lydret A er illustreret af den erfarne illustrator Gunhild Rød.   Lydret B er til børn, der stadig er ved at lære bogstavernes lyde og sammensætning. Ordene er på højest tre bogstaver og en stavelse. Bøgerne i lydret B er illustreret af den erfarne Susanna Hartmann.   Lydret C er til børn, der er godt i gang med den første læsning. Ordene er på højest tre bogstaver, og der kan forekomme ord i to stavelser. Disse bøger illustreres af Kirsten Gjerding, der har illustreret mange billedbøger.

Det blå fly

af Kirsten Ahlburg

Mor er i det blå fly. Det er væk bag en sky. Med der er mor. Bogen hører til i Lydret C-kategorien Lydret A er til børn, der skal i gang med den allerførste læsning. Bøgerne består udelukkende af ord med et eller to bogstaver. Bøgerne i Lydret A er illustreret af den erfarne illustrator Gunhild Rød.   Lydret B er til børn, der stadig er ved at lære bogstavernes lyde og sammensætning. Ordene er på højest tre bogstaver og en stavelse. Bøgerne i lydret B er illustreret af den erfarne Susanna Hartmann.   Lydret C er til børn, der er godt i gang med den første læsning. Ordene er på højest tre bogstaver, og der kan forekomme ord i to stavelser. Disse bøger illustreres af Kirsten Gjerding, der har illustreret mange billedbøger.

En gal tyr

af Kirsten Ahlburg

Kit ser en grå tyr. Hun går ind til den. Men den grå tyr er gal. Kan Kit nå ud? Bogen hører til i Lydret C-kategorien Lydret A er til børn, der skal i gang med den allerførste læsning. Bøgerne består udelukkende af ord med et eller to bogstaver. Bøgerne i Lydret A er illustreret af den erfarne illustrator Gunhild Rød.   Lydret B er til børn, der stadig er ved at lære bogstavernes lyde og sammensætning. Ordene er på højest tre bogstaver og en stavelse. Bøgerne i lydret B er illustreret af den erfarne Susanna Hartmann.   Lydret C er til børn, der er godt i gang med den første læsning. Ordene er på højest tre bogstaver, og der kan forekomme ord i to stavelser. Disse bøger illustreres af Kirsten Gjerding, der har illustreret mange billedbøger.

Humlepigen

af Kirsten Ahlburg

Ny serie om den super seje superhelt Humlepigen! Jeg ser ned ad mig selv og er lige ved at skrige. Jeg er fyldt med lange hår. Det ligner en gul- og brunstribet pels … Er verden blevet vanvittig? Humlepigen – det første stik er historien om en helt almindelig pige ved navn Amalie, hvis liv tager en helt ualmindelig drejning, den dag hun stikkes af en flok humlebier. Først begynder Amalie at få en enorm stor trang til honningmadder. Så interesserer hun sig pludselig meget for blomster, og hun begynder at lave sit eget, velduftende blomstervand, så hun altid har den dejlige duft af roser og lavendel på sig. Men allermest ualmindeligt bliver det, da Amalie endnu engang overværer en pige fra klassen, der mobber en anden. Amalie opdager, at hun forvandler sig til en flyvende, summende og ikke mindst stikkende humlepige, når hun bliver vred! Kan Amalie bruge sine nye kræfter til noget nyttigt? Følg med i begyndelsen på Kirsten Ahlburgs nye superhelteserie om Humlepigen. Bogen er rigt illustreret af Peter Hermann, er skrevet i lix 19, og opsætningen er meget læsevenlig, og derfor henvender bogen sig til unge læsere, der gerne vil læse en spændende bog om en anderledes superhelt.

Dina og den sorte drage

af Kirsten Ahlburg

Dina er venner med de grønne drager. En sort drage kommer. Den tager tre grønne unger. Så flyver den væk. Dina må redde dem.   Dina og den sorte drage er endnu en fantasifuld fortælling om en pige, der virkelig er glad for drager. Denne gang må hun hjælpe nogle af de søde, grønne drageunger hjem til deres venner igen. For de er blevet kidnappet af den sorte drage.   Tidligere er udkommet Dina og dragen i en ny serie af Billebøgerne, som er skrevet af erfarne forfattere. Billebøgerne findes i forskellige sværhedsgrader henvendt til børn i indskolingen fra 0. til 3. klasse. Bag Dina-serien står den erfarne forfatter Kirsten Ahlburg og illustrator Peter Hermann. Historien er udformet i et enkelt sprog, og illustrationerne understøtter forståelsen af teksterne – og virker befordrende på læselysten. Lærervejledning og elevopgaver til hver titel i serien er at finde som gratis download-materiale på hjemmesiden www.billebøgerne.dk. Billebøgerne er bøger, barnet selv kan læse. Hver serie har sin egen gennemgående hovedperson og sit eget univers. Der er tre sværhedsgrader fra lix 4 til 11, som illustreres af en, to eller tre biller på bøgerne. Dina-serien har 1 bille, hvilket svarer til en lix på 4-5.

Emma 14 år … snart 15

af Kirsten Ahlburg

Fjerde bind i den populære serie Nice eller nederen KÆRE DAGBOG Jeg mærkede, at jeg spændte i maven. Den ene del af mig havde lyst til at skubbe ham væk. Den anden del havde lyst til at svare ja. Men jeg kunne ikke beslutte mig. SKAL JEG SIGE JA ELLER NEJ??? Emma er 14 år … snart 15, og alting er vildt nice. Da læreren begynder at snakke om efterskole, hører Emma ikke efter. Hun skal da blive i klassen sammen med kæresten Rasmus og de gode veninder. Men pludselig sker der noget mega nederen, og nu er Emma ikke så sikker længere. Og det er ikke det eneste valg, Emma stilles overfor … I fjerde og sidste bind af serien Nice eller nederen starter Emma en vlog, får et arbejde, skal til koncert med sine største idoler og begynder på efterskole. Vi læser med i hendes dagbog, mens hun skal tage stilling til en masse nye ting: Hvor langt har hun lyst til at gå med kæresten Rasmus, og må man selv bestemme over sin egen krop? Hvad er ok at vise på de sociale medier, og hvad er bedre at gemme til sin dagbog? Og kan man holde kontakten til sine bedste veninde, selv om man tager på efterskole? Kirsten Ahlburgs populære serie om pigen Emma er rigt illustreret af Rasmus Jensen. Første bind i serien Nice eller nederen 1 vandt i 2016 Bogslugerprisen for bedste bog. "Når en preteen-bog i den grad giver den uendelige mængde af ligegyldige og ensformige preteen-veninde-serier baghjul, fortjener den virkelig at blive trukket frem." kulturforunge.dk om Nice eller nederen 2

H.C. Andersen

af Kirsten Ahlburg

H.C. Andersen er en berømt dansk digter. Han har skrevet mange eventyr og er kendt i hele verden. Læs om ham og hans liv i denne bog. Bogen om H.C. Andersen er en mini-biografi om en af de mest kendte danskere. Børnene kan læse om hans liv og hans eventyr. Den har et lix-tal på 14 og er udstyret med alt, hvad en fagbog skal indeholde af tal, faktabokse og fotos. Bogen kan læses af lyst eller indgå i forløb om dansk historie og litteratur. Bøgerne i serien "Jeg læser" skrives blandt andet af de erfarne forfattere. Grafisk designer Ole Steen leverer seriens farverige udtryk, der gør fagbøgerne spændende for eleverne samtidig med, at de indeholder alt, hvad der kræves af genren. På seriens hjemmeside er der gratis lærervejledning og opgaver. Her kan man også læse en præsentation  af forfatterne samt læse mere om serien og de kommende titler.

Dina og lianen

af Kirsten Ahlburg

Dina møder en drage. Den ligger alene i skoven. Nogle lianer holder den fanget. Mon Dina kan befri den? Dina og lianen hører til i Billebogsserien om Dina. Dina er en pige, der er helt vild med drager. Billebøgerne er bøger, der egner sig til den første selvstændige læsning. Antallet af biller fortæller, hvor svær bogen er. Dina hører til i serien med én bille, hvilket er bøger med lix 4-5. På billebøgernes hjemmeside findes der lærervejledning og elevopgaver til fri download.

Liv vil op

af Kirsten Ahlburg

Liv vil op. Dan ser på Liv. "Pas nu på Liv. Kom ned." Men vil Liv ned? Bogen hører til i Lydret B-kategorien Lydret A er til børn, der skal i gang med den allerførste læsning. Bøgerne består udelukkende af ord med et eller to bogstaver. Bøgerne i Lydret A er illustreret af  erfarne illustratorer såsom Anja Gram.   Lydret B er til børn, der stadig er ved at lære bogstavernes lyde og sammensætning. Ordene er på højest tre bogstaver og en stavelse. Bøgerne i lydret B er illustreret af den erfarne Susanna Hartmann.   Lydret C er til børn, der er godt i gang med den første læsning. Ordene er på højest tre bogstaver, og der kan forekomme ord i to stavelser. Disse bøger illustreres af Kirsten Gjerding, der har illustreret mange billedbøger

Løb nu, Tim

af Kirsten Ahlburg

Ane og Tim er på tur. "Se nu. Der er bus 2. Løb nu, Tim. Løb." Kan Tim nå den bus? Bogen hører til i Lydret C-kategorien Lydret A er til børn, der skal i gang med den allerførste læsning. Bøgerne består udelukkende af ord med et eller to bogstaver. Bøgerne i Lydret A er illustreret af den erfarne illustrator Gunhild Rød.   Lydret B er til børn, der stadig er ved at lære bogstavernes lyde og sammensætning. Ordene er på højest tre bogstaver og en stavelse. Bøgerne i lydret B er illustreret af den erfarne Susanna Hartmann.   Lydret C er til børn, der er godt i gang med den første læsning. Ordene er på højest tre bogstaver, og der kan forekomme ord i to stavelser. Disse bøger illustreres af Kirsten Gjerding, Rasmus Jensen eller Mette-Kirstine Bak.

Max er væk

af Kirsten Ahlburg

Max er væk. Var det en ko, der åd max? Nej. Var det en and, der åd Max? Nej. Var det en grå kat? Bogen hører til i Lydret C-kategorien Lydret A er til børn, der skal i gang med den allerførste læsning. Bøgerne består udelukkende af ord med et eller to bogstaver. Bøgerne i Lydret A er illustreret af den erfarne illustrator Gunhild Rød.   Lydret B er til børn, der stadig er ved at lære bogstavernes lyde og sammensætning. Ordene er på højest tre bogstaver og en stavelse. Bøgerne i lydret B er illustreret af den erfarne Susanna Hartmann.   Lydret C er til børn, der er godt i gang med den første læsning. Ordene er på højest tre bogstaver, og der kan forekomme ord i to stavelser. Disse bøger illustreres af Kirsten Gjerding eller Rasmus Jensen.

Mø og en tå

af Kirsten Ahlburg

Åh. Av, av. Se Mø. Se en tå. Bogen hører til i Lydret A-kategorien Lydret A er til børn, der skal i gang med den allerførste læsning. Bøgerne består udelukkende af ord med et eller to bogstaver. Bøgerne i Lydret A er illustreret af erfarne folk, som fx. Anja Gram. Lydret B er til børn, der stadig er ved at lære bogstavernes lyde og sammensætning. Ordene er på højest tre bogstaver og en stavelse. Bøgerne i lydret B er illustreret af den erfarne Susanna Hartmann.   Lydret C er til børn, der er godt i gang med den første læsning. Ordene er på højest tre bogstaver, og der kan forekomme ord i to stavelser. Disse bøger illustreres af Kirsten Gjerding, der har illustreret mange billedbøger

Se en tyv

af Kirsten Ahlburg

Jan er en tyv. Han vil ind i en bil. Nu må han væk. Dyt, dyt. Bogen hører til i Lydret B-kategorien Lydret A er til børn, der skal i gang med den allerførste læsning. Bøgerne består udelukkende af ord med et eller to bogstaver. Bøgerne i Lydret A er illustreret af den erfarne illustrator Gunhild Rød.   Lydret B er til børn, der stadig er ved at lære bogstavernes lyde og sammensætning. Ordene er på højest tre bogstaver og en stavelse. Bøgerne i lydret B er illustreret af den erfarne Susanna Hartmann.   Lydret C er til børn, der er godt i gang med den første læsning. Ordene er på højest tre bogstaver, og der kan forekomme ord i to stavelser. Disse bøger illustreres af Kirsten Gjerding eller Rasmus Jensen.

Al må så

af Kirsten Ahlburg

Al må så. Al må ud. Se nu de to. De må dø. Bogen hører til i Lydret A-kategorien Lydret A er til børn, der skal i gang med den allerførste læsning. Bøgerne består udelukkende af ord med et eller to bogstaver. Bøgerne i Lydret A er illustreret af den erfarne illustrator Gunhild Rød eller Mette-Kirstine Bak. Lydret B er til børn, der stadig er ved at lære bogstavernes lyde og sammensætning. Ordene er på højest tre bogstaver og en stavelse. Bøgerne i lydret B er illustreret af den erfarne Susanna Hartmann.   Lydret C er til børn, der er godt i gang med den første læsning. Ordene er på højest tre bogstaver, og der kan forekomme ord i to stavelser. Disse bøger illustreres af Kirsten Gjerding, der har illustreret mange billedbøger

Super Sasja og katten

af Kirsten Ahlburg

Super Sasja og katten. Det er midt om natten. Sasja hører en høj lyd. Hvor kommer den lyd fra? Kirsten Ahlburg er klar med en ny serie letlæsningsbøger. Hovedpersonen er Super Sasja, der bor sammen med sin far. Sasja er egentlig bare en helt almindelig pige, men hendes venner siger hun er Super Sasja. Så derfor tør Sasja godt gå alene ud i haven midt om natten, da hun hører en underlig lyd derudefra. Billebøgerne er skrevet af erfarne forfattere, og “serierne i serien” har forskelligt lixtal, så der er bøger fra 0. til 3. klasse. Bag serien står foruden forlaget de erfarne forfattere Per Østergaard, Carsten Flink, Marie Duedahl og Kirsten Ahlburg. De suppleres af illustratorerne Jesper Tom-Petersen, Rasmus Jensen og Anja Gram. Lærervejledning og elevopgaver til hver titel i serien er at finde som gratis download-materiale på hjemmesiden www.billebøgerne.dk. Billebøgerne er udviklet med henblik på både den læseforberedende undervisning i 0. klasse og læseundervisningen i 1. og 2. klasse. Både sprogligt og indholdsmæssigt er bøgerne meget enkle. De består af mange små lydrette ord, og centrale ord og sætninger gentages. Samtidig er historierne så komplekse og temaerne så relevante, at de også egner sig til dialogisk oplæsning med en efterfølgende aktivering af børnene omkring teksten. Illustrationerne støtter forståelsen af teksterne – og virker befordrende på læselysten.

Super Sasja i palmen

af Kirsten Ahlburg

Super Sasja er modig. Hun tør klatre i palmen. Helt til toppen. Men så går det galt.

Dina og tanden

af Kirsten Ahlburg

Dina savner mor. Hun må rejse fra de grønne drager. Det er ikke nemt. Hun kommer til at savne dem.LETTAL: 13LIXTAL: 5

Dina og ungen

af Kirsten Ahlburg

Dina passer en lille drage. Ingen vil have den. Men så kommer den sorte drage. Den tager ungen. Vil den mon have den?LETTAL: 13LIXTAL: 5

En nat i Ikea

af Kirsten Ahlburg

"Hej far. Det er Carla. Jeg sover hos Lea i nat. Ok?" siger Carla. Men Carla og Lea sover ikke hjemme hos Lea. De vil sove i Ikea. Når der er lukket. Det kan kun gå galt. #UNGLETLÆST er en serie af særligt letlæste bøger med meget lavet lixtal til unge. Emnerne er relevante og alderssvarende for målgruppen, der primært er i alderen 13-17 år. En nat i Ikea har et lixtal på 5.

To og to

af Kirsten Ahlburg

Se Al og Dy. Se Bo og An. De må gå to og to. Et, to. Et, to. Bogen hører til i serien ABC-lydret. Den har Lix 3 og lettal 8. Der findes elevopgaver og lærervejledning på www.abclydret.dk 

En tyv i et hus

af Kirsten Ahlburg

Jan er en tyv.Han går ind i et hus. Han har en kæp med. Lix: 4 Lettal: 10

Har du set min hat

af Kirsten Ahlburg

Max er en mus.Han har en rød hat. Men åh nej. Nu er den væk. Lix: 4 Lettal: 10

Lænken

af Kirsten Ahlburg

Det er nat. Anton og hans venner er på vej hjem. De er fulde og skæve. Alt er mega fedt. Også den blå BMW. LÆNKEN har et lixtal på 5 #UNGLETLÆST er en serie af særligt letlæste bøger med meget lavet lixtal til unge. Emnerne er relevante og alderssvarende for målgruppen, der primært er i alderen 13-17 år.

Hjulet

af Kirsten Ahlburg

Carl går hen mod den sorte Audi.Han tager sin svensk-nøgle op. Så sætter han sig ved højre hjul. Nøglen griber om bolten. Den er let at dreje. Lix: 5 Bogen tilhører serien #Ungletlæst.

Bo er en ko

af Kirsten Ahlburg

Bo er en ko.An er en so. Nu må de gå.Ha, ha. Lix: 3 Lettal: 9

Do og ti æg

af Kirsten Ahlburg

Se nu.En bi. Og se nu de æg. Lix: 3 Lettal: 8 Bogen tilhører serien ABC-lydret. Der findes frit tilgængelige opgaver til bogen på www.turbine-undervisning.dk.

Kom nu, hop

af Kirsten Ahlburg

En ko må i mål.En so må i mål. En ged må i mål. Kom nu. Hop, hop, hop. Lix: 4 Lettal: 10 Bogen tilhører serien ABC-lydret. Der findes frit tilgængelige opgaver til bogen på www.turbine-undervisning.dk.

Op i et træ

af Kirsten Ahlburg

Fie vil op i et træ.Kim vil op til Fie. Men hov. Bum. Se nu Kim. ”Av, av.” Lix: 4 Lettal: 10 Bogen tilhører serien ABC-lydret. Der findes frit tilgængelige opgaver til bogen på www.turbine-undervisning.dk.

Pip og Pop

af Kirsten Ahlburg

Pop er en due.Han ser Pip. ”Vil du op i mit træ?” Mon Pip vil det? Lettal: 10 Lix: 4

Sif får en ven

af Kirsten Ahlburg

Sif er en ræv.Hun ser en gås. ”Hej, gås.” ”Gæk, gæk, gæk.” Mon Sif får en ven? Lix: 4 Lettal: 10 Bogen tilhører serien ABC-lydret. Der findes frit tilgængelige opgaver til bogen på www.turbine-undervisning.dk.

Super Sasja og bilen

af Kirsten Ahlburg

Super Sasja er modig.  En bil kører over for rødt.  En dame ser sig ikke for.  Hun er på vej over gaden.  Super Sasja må redde hende. Lettal: 16 Lix: 5 Frit tilgængelige opgaver til bogen.

Super Sasja på isen

af Kirsten Ahlburg

Der er is på søen.Jon løber ud på isen.  Han falder i et hul.  Super Sasja må redde ham. Lettal: 15 Lix: 5 Bogen tilhører serien Billebøgerne. Der findes frit tilgængelige opgaver til bogen på www.turbine-undervisning.dk.

Alarm

af Kirsten Ahlburg

Clara har set en flot kjole. Den er hvid og sort. Den kjole må hun bare have. Kjolen er mega dyr. Hun har ikke penge til den. Men der er andre måder. Lix: 5 Bogen tilhører serien #UNGLETLÆST.

Sigurd får en ven

af Kirsten Ahlburg

Sigurd er en slange. Han er midt i en by.  Han vil gerne have en ven.  Men alle løber væk.  Er det, fordi han er grim?  Eller er folk bange? Lix: 5 Bogen tilhører serien Billebøgerne. Der findes frit tilgængelige opgaver til bogen på www.turbine-undervisning.dk.

Ib og An må gå

af Kirsten Ahlburg

Ib og An må ud og gå.Et to, et to. Nu må de op. Uh. Åh. De må gå og gå. Lettal: 9 Lix: 3 Bogen tilhører serien ABC-lydret. Der findes frit tilgængelige opgaver til bogen på www.turbine-undervisning.dk.

En tot hår

af Kirsten Ahlburg

Sif ser på sit hår.Hun ser dum ud. Det hår må væk. NU! Lix: 4 Lettal: 10 Bogen tilhører serien ABC-lydret B. Der findes frit tilgængelige opgaver til bogen på www.turbine-undervisning.dk.

Et hul i en hæk

af Kirsten Ahlburg

Se et hul i en hæk.Mon Bo og Kim kan gå ud og ind der? Nej. De må få fat i en sav. Lettal: 11 Lix: 5 Bogen tilhører serien ABC-lydret. Der findes frit tilgængelige opgaver til bogen på www.turbine-undervisning.dk.

Tim i et fly

af Kirsten Ahlburg

Tim vil til Rom.Han går ind i et fly. En, to, tre. Så er han på vej op. Op til en sky. Lix: 4 Lettal: 10 Bogen tilhører serien ABC-lydret. Der findes frit tilgængelige opgaver til bogen på turbine-undervisning.dk.

Bo og en bi

af Kirsten Ahlburg

Se en bi på Ib. Bo må op.  ”Uh. Ud bi.”     Lettal: 8   Lix: 3  Bogen tilhører serien ABC-lydret.   Der findes frit tilgængelige opgaver til bogen på www.turbine-undervisning.dk.

En tur i en bus

af Kirsten Ahlburg

Paw vil med en bus.En, to og hop. Så er Paw i en bus. Lix: 4 Lettal: 10 Bogen tilhører serien ABC-lydret. Der findes frit tilgængelige opgaver til bogen på turbine-undervisning.dk.

Taxa

af Kirsten Ahlburg

Simon er glad. Han har lige fået kørekort. Nu låner han sin brors bil. Mens han kører, får han en ide. Kan bilen mon bruges som taxa?     Lix: 9 Bogen tilhører serien #Ungletlæst.

Ida #1: Ida og kameraet

af Kirsten Ahlburg

„Måske var det noget for dig at være børnemodel. Jeg har lige klippet en annonce ud af avisen. Der er nogen, der søger børnemodeller,“ siger mor og smiler. Følg Ida og hendes drømme om at blive model.

Ida #2: Ida på podiet

af Kirsten Ahlburg

Jeg går videre helt ned til podiets ende. Lige da jeg skal til at vende, hører jeg nogen råbe og pifte. Jeg ser op. Det er tre drenge fra min klasse. De peger og griner. Jeg kan mærke, at jeg bliver rød i hovedet. Jeg ser væk og skynder mig tilbage. Ida er blevet model. Følg hende i en verden, hvor det mest er nice, men også nogle gange nederen at være model.

Lille fine frøken Flue

af Kirsten Ahlburg

Lille, fine frøken Fluebor så flot i kongens stue. Hun elsker alle smukke ting. Hun går med hat og gylden ring. Rim-serien består af bøger, der blander letlæste tekster med rim til børn i 0.-2. klasse. Rimene er med til at understøtte børnenes læsning og afkodningen af de enkelte ord.  Elevopgaver til bogen kan findes på forlagets hjemmeside. Lix: 13 Let-tal: 13

Dan og et søm

af Kirsten Ahlburg

Dan får et søm i sin fod.Far ser på Dan: “Det søm må ud.” Rap-serien består af fiktionsbøger til den første læsning. “Dan og et søm” er en Rap 3-bog, der kun indeholder ord med max. tre bogstaver. De fleste ord i bogen er enten lydrette eller lydnære.  Elevopgaver til bogen kan findes på forlagets hjemmeside. Lix: 5 Let-tal: 10

Tor og det nye føl

af Kirsten Ahlburg

Mias hest får et føl.Tor skal ud og se det. Tor er glad. Han er vild med dyr. Især føl. Rap-serien består af fiktionsbøger til den første læsning. “Tor og det nye føl” er en Rap 4-bog, der kun indeholder ord med max. fire bogstaver. De fleste ord i bogen er enten lydrette eller lydnære.  Elevopgaver til bogen kan findes på forlagets hjemmeside. Lix: 5 Let-tal: 11

Elo Elefant

af Kirsten Ahlburg

Her er Elo Elefant.Se, hvor han er elegant. Elos hat er gul og blå. Sadlen er med perler på. Rim-serien består af bøger, der blander letlæste tekster med rim til børn i 0.-2. klasse. Rimene er med til at understøtte børnenes læsning og afkodningen af de enkelte ord.  Elevopgaver til bogen kan findes på forlagets hjemmeside. Lix: 8 Let-tal: 10

Solo

af Kirsten Ahlburg

Freja går til ballet.Byens teater skal sætte et stykke op. De skal bruge ti børn til at danse ballet. En pige skal danse solo. Mon det bliver Freja? Mega-serien består af letlæsningsbøger med lav lix og højt sidetal. Serien henvender sig til begynderlæsere i indskolingen, der har appetit på udfordringer og gode historier. Elevopgaver til bogen kan findes på forlagets hjemmeside. Lix: 9

Ella på gågaden

af Kirsten Ahlburg

Ella rapper på gågaden med sit band.Hun lægger sin kasket frem. Kommer der mon mønter i? Og bliver der nok til is til dem alle? Ella-bøgerne er en letlæst fiktionsserie om piger, venskaber og musik af Kirsten Ahlburg. Bøgerne egner sig især til yngre læsere i 1.-3. klasse. “Ella på gågaden” er sjette bog i serien om Ella og hendes veninder, der sammen starter et band. Elevopgaver til bogen kan findes på forlagets hjemmeside. Lix: 8

Ellas kamp

af Kirsten Ahlburg

Karla har lavet en ny sang.Men Ella synes ikke, den er god. Karla bliver sur. Hun vil smide Ella ud af bandet. Mon det lykkes? Ella-bøgerne er en letlæst fiktionsserie om piger, venskaber og musik af Kirsten Ahlburg. Bøgerne egner sig især til yngre læsere i 1.-3. klasse. “Ellas kamp” er femte bog i serien om Ella og hendes veninder, der sammen starter et band. Elevopgaver til bogen kan findes på forlagets hjemmeside. Lix: 8

Sif er en god kat

af Kirsten Ahlburg

Sif er en kat.Hun bor hos Liv. Hun er hos Liv dag og nat. Rap-serien består af fiktionsbøger til den første læsning. “Sif er en god kat” er en Rap 3-bog, der kun indeholder ord med max. tre bogstaver. De fleste ord i bogen er enten lydrette eller lydnære.  Elevopgaver til bogen kan findes på forlagets hjemmeside.  Lix: 4 Let-tal: 11

En og to

af Kirsten Ahlburg

Se nu An og Bo.En og to og gå og gå. Rap-serien består af fiktionsbøger til den første læsning. “En og to” er en Rap 2-bog, der kun indeholder ord med max. to bogstaver. De fleste ord i bogen er enten lydrette eller lydnære.  Elevopgaver til bogen kan findes på forlagets hjemmeside. Lix: 4 Let-tal: 8

Pirat

af Kirsten Ahlburg

Det er nat.En bil kører hen til Julie. Fyren i bilen ruller vinduet ned. “Hop ind. Så kører vi dig hjem,“ siger han. Julie ved, det er en pirat-taxa. Hun hopper ind. Mon det var en god ide? Hip er en serie af letlæste bøger til unge, hvor der er fokus på venskab, kærlighed og andre temaer, som optager målgruppen. Serien er inddelt i tre sværhedsgrader. “Pirat” er en Hip 10-bog.  Elevopgaver til bogen kan findes på forlagets hjemmeside. Lix: 9

An og My på is

af Kirsten Ahlburg

Se, is på en sø.An og My må ud på is. Rap-serien består af fiktionsbøger til den første læsning. “An og My på is” er en Rap 2-bog, der kun indeholder ord med max. to bogstaver. De fleste ord i bogen er enten lydrette eller lydnære.  Elevopgaver til bogen kan findes på forlagets hjemmeside.  Lix: 4 Let-tal: 9

Prinsesse Simone

af Kirsten Ahlburg

Se, her er prinsesse Simone.Hun sidder hver dag på sin trone. Tronen står på kongens slot. Alt er guld og sølv så flot. Rim-serien består af bøger, der blander letlæste tekster med rim til børn i 0.-2. klasse. Rimene er med til at understøtte børnenes læsning og afkodningen af de enkelte ord.  Elevopgaver til bogen kan findes på forlagets hjemmeside. Lix: 12 Let-tal: 13

Ib og Bo i en å

af Kirsten Ahlburg

Ib og Bo måud i en å. De må ud på en ø. Rap-serien består af fiktionsbøger til den første læsning. “Ib og Bo i en å” er en Rap 2-bog, der kun indeholder ord med max. to bogstaver. De fleste ord i bogen er enten lydrette eller lydnære.  Elevopgaver til bogen kan findes på forlagets hjemmeside.  Lix: 4 Let-tal: 9

Nis holder jul

af Kirsten Ahlburg

Nis bor på loftet hos Tea.Han er en sjov og glad nisse. Men han kan også være hidsig. Han elsker jul. Og Mille! ”Nis holder jul” er en sød og underholdende kalenderbog i 24 afsnit. Bogen er skrevet af Kirsten Ahlburg og illustreret af Susanna Hartmann, og den egner sig perfekt til højtlæsning for mindre børn eller selvlæsning for større børn i december.

De uartige nisser

af Kirsten Ahlburg

Tolv historier til læsning eller højtlæsning i julemåneden. Farveillustreret af Susanna Hartmann.

Quiz om farver

af Kirsten Ahlburg

Vel illustreret bog for de mindste til at lære m farver med sjove spørgsmål.

Nice eller nederen

af Kirsten Ahlburg

»Han tog min hånd og gav mig et kys på munden. Det skete så hurtigt, at jeg slet ikke kunne nå at reagere. Tænk, jeg fik mit første kys!« Nice eller nederen er en bog til tween-piger, som er på vej ind i den første pubertet. Hidtil har de fleste bøger om pubertet været målrettet 13-årige og opefter, men pigerne mærker i dag hormonerne langt tidligere. Ofte før de er fyldt 10 år.   Pigerne begynder langt tidligere at få bryster end for blot 15 år siden. På bare 15 år er gennemsnitsalderen for begyndende bryster faldet med et år, ligesom pigerne også får menstruation tidligere. En læge fortæller f.eks., at 1/3 af pigerne får menstruation som 11-årige. Derfor er der nu brug for bøger om pubertet, der henvender sig til den aldersgruppe.   Nice eller nederen er målrettet disse piger. De er stadig børn, men alligevel har de de første kropslige tegn på at blive voksne. Det kan nogle gange føles godt, andre gange er det ikke rart. Nice eller nederen, som pigerne siger. Bogen er skrevet af Kirsten Ahlburg, som er uddannet psykoterapeut og har haft egen klinik i 15 år, hvor hun specialiserede sig i parforhold og seksualitet. Hun er forfatter til fagbogen Ikke i aften, skat! og romanen Stolen for døren. Begge bøger beskræftiger sig med emnet parforhold og seksualitet. Desuden har hun gennem en lang årrække være psykologi- og samlivsskribent i diverse blade og aviser samt brevkasserådgiver i såvel ugeblade som ungdomsblade. Bogen er illustreret af Vivi Barsted, som blandt meget andet har lavet opgaver for Børns Vilkår.

Lyset der ikke ville gå ud

af Kirsten Ahlburg

Hjertevarmt eventyr om et ukueligt lys: Lyset der ikke ville gå ud I anledning af H.C. Andersens 200 års fødselsdag blev der i 2005 udskrevet en eventyrkonkurrence om at skrive det bedste eventyr i H. C. Andersens ånd. Et eventyr i flere lag, som kunne forstås af både børn og voksne. Kirsten Ahlburg bidrog med sit eventyr Lyset der ikke ville gå ud og vandt blandt 126 indsendte eventyr hovedpræmien med det bedste eventyr. Udvalget skrev som begrundelse: »Vinder af konkurrencen er Kirsten Ahlburg med eventyret ´Lyset der ikke ville gå ud´. Det er en gribende fortælling om en ensom gammel dame, der får et lys i fødselsdagsgave af sit barnebarn. Lyset har menneskelige egenskaber og kan ikke gå ud. I løbet af dets levetid får dets flamme oplyst den gamle dames sind, således at hun, da lyset endelig dør ud, er i stand til at møde livet igen med glæde og taknemmelighed. Med både sproglig og litterær tæft taler Ahlburg, helt i Andersens ånd, til både børn og voksne med en enkelhed og en menneskelig varme, som vækker dybe følelser hos læseren.« Eventyret blev udgivet sammen med forfatterens nye eventyr under titlen Lyset der ikke ville gå ud – og andre eventyr i 2007. Eventyret udkommer nu i en bearbejdet udgave for børn i billedbogsudgave. Bogen er illustreret med charmerende tegninger af Susanna Hartmann, som tidligere har illustreret mange af H.C. Andersens eventyr.

Nice eller nederen

af Kirsten Ahlburg

“Han tog min hånd og gav mig et kys på munden. Det skete så hurtigt, at jeg slet ikke kunne nå at reagere. Tænk, jeg fik mit første kys!”Emma er 11 år - snart 12 og vild med Simon. Nogle dage er alting nice. Hun er forelsket, er lækker i sin nye top og håber på et kys. Andre dage er et hele bare nederen. Især når de første bumser viser sig og klassens flotte pige har øje for Simon. Men Emma er klar til kamp!Følg Emmas dagbog et år af hendes liv som tween!“Nice eller nederen” er en bog til tween piger, som er på vej ind i den første pubertet. Hidtil har de fleste bøger om pubertet været målrettet 13-årige og opefter, men pigerne mærker i dag hormonerne langt tidligere. Ofte før de erfyldt 10 år.Pigerne begynder langt tidligere at få bryster end for blot 15 år siden. På bare 15 år er gennemsnitsalderen for begyndende bryster faldet med et år, ligesom pigerne også får menstruation tidligere. En læge fortæller f.eks., at 1/3 af pigerne får menstruation som 11-årige. Derfor er der nu brug for bøger om pubertet, der henvender sig til den aldersgruppe.Nice eller nederen er målrettet disse piger. De er stadig børn, men alligevel har de de første kropslige tegn på at blive voksne. Det kan nogle gange føles godt, andre gange er det ikke rart. Nice eller nederen, som pigernesiger.Bogen er skrevet af Kirsten Ahlburg, som er uddannet psykoterapeut og har haft egen klinik i 15 år, hvor hun specialiserede sig i parforhold ogseksualitet. Hun er forfatter til fagbogen “Ikke i aften, skat!” og romanen “Stolen for døren”. Begge bøger beskræftiger sig med emnet parforhold og seksualitet. Desuden har hun gennem en lang årrække være psykologi- og samlivsskribent i diverse blade og aviser samt brevkasserådgiver i såvel ugeblade som ungdomsblade.

Pigen med det meget lange hår

af Kirsten Ahlburg

Der var engang en pige, som kun ønskede sig en eneste ting i hele verden: tykt, langt hår. Men det eneste, hun havde, var nogle små, tynde tjavser.En skønne morgen gik hendes ønske i opfyldelse, og hun vågnede, omgivet af detsmukkeste lange hår, som bare voksede sig længere og længere og længere …

Lyset der ikke ville gå ud

af Kirsten Ahlburg

I anledning af H.C. Andersens 200-års fødselsdag blev der i 2005 udskrevet en eventyrkonkurrence om at skrive det bedste eventyr i H. C. Andersens ånd. Et eventyr i flere lag, som kunne forstås af både børn og voksne. Kirsten Ahlburg bidrog med sit eventyr “Lyset der ikke ville gå ud” og vandt blandt 126 indsendte eventyr hovedpræmien med det bedste eventyr. Udvalget skrev som begrundelse:“Vinder af konkurrencen er Kirsten Ahlburg med eventyret “Lyset der ikke ville gå ud”. Det er en gribende fortælling om en ensom gammel dame, der får et lys i fødselsdagsgave af sit barnebarn. Lyset har menneskelige egenskaber og kan ikke gå ud. I løbet af dets levetid får dets flamme oplyst den gamle dames sind, således at hun, da lyset endelig dør ud, er i stand til at møde livet igen med glæde og taknemmelighed. Med både sproglig og litterær tæft taler Ahlburg, helt i Andersens ånd, til både børn og voksne med en enkelhed og en menneskelig varme, som vækker dybe følelser hos læseren.”

Nice eller nederen 2

af Kirsten Ahlburg

”Kære dagbog. Han er min, siger hendes blik, når hun ser på mig. Pis og lort! Jeg har lyst til at grave mig ned i et dybt hul og blive liggende.”    Emma er 12 år – snart 13, og alt er mega nederen. Kæresten Simon har lige slået op, og så får hun sådan nogle onde sms’er fra én, hun ikke kender …    Heldigvis er der stadig gode veninder, fester, ferier og fed musik … og så ham den nye dreng i klassen. Måske ender det hele alligevel med at blive herre nice!    Nice eller nederen 2 er Kirsten Ahlburgs anden bog om et år i tween-pigen Emmas liv.  

Hr. Gråd

af Kirsten Ahlburg

Hr. Gråd kommer på besøg    Fantasifuld billedbog om at græde - og om at holde op igen – af den erfarne forfatter Kirsten Ahlburg.    ”Inde i alle børn bor der en lille mand, der hedder hr. Gråd, og er der én ting, han er god til, så er det at få børn til at græde. Hvis de er kede af det, har ondt, er bange eller bare rigtig hidsige, kommer hr. Gråd straks frem fra sit skjul.”    Alle kommer til at græde en gang imellem. Det gør Tea også. For den lille hr. Gråd er flyttet ind hos hende. Når Tea skal have den store, væmmelige flyverdragt på, når hun ligger alene i mørket, og når en snebold rammer hende lige i ansigtet – ja, så vågner hr. Gråd og gør sit arbejde. Og han gør det godt!    Mon ikke også hr. Gråd en gang imellem kommer på besøg hos dig?      En sød og illustrativ billedbog om at græde – noget alle børn kender til. Teksten er skrevet af den erfarne forfatter Kirsten Ahlburg, der står bag en lang række af bøger til børn og unge, senest ungdomsbogen Hjemløs og de to Nice eller nederen-bøger i dagbogsform til tweens. De flotte og sprudlende illustrationer, der tydeligt viser hvordan hr. Gråd ligger og gemmer sig inde i Teas mave, er leveret af Jarl Egeberg, der også har illustreret Mafiabossen A Becino (TURBINE 2013).

Den onde ost

af Kirsten Ahlburg

Den onde ost   Sjov fortælling af det aarhusianske forfatterpar Kirsten og Morten Ahlburg, som også er mor og søn.     ”Åge gik rundt og var sur. Han vidste bare ikke hvorfor. Var det, fordi han var en ost og lugtede dårligt? Var det, fordi han hele tiden var nødt til at børste mus af sig? Eller var det, fordi han ikke havde fået sine ostepops med mælk på til morgenmad? Han var ikke helt sikker. Men sur var han i hvert fald!”   Åge er en ond ost. En meget ond ost! Han er en rigtig oste-anarkist med læderjakke og solbriller. Han går over for rødt, skifter børnenes legetøj ud med hundelorte, kaster knaldperler efter bilerne – og så stinker han! Ja, Åge er byens ondeste ost. Men der er bare ikke rigtigt nogen, der opdager det. Og hvad er der egentlig ved at være ond, hvis ingen lægger mærke til det?   En morsom billedbog om en ost, der gerne vil have lidt opmærksomhed fra omverden. Teksten er skrevet af Kirsten Ahlburg og Morten Ahlburg, som er mor og søn – og allerede et erfarent forfatterpar. De debuterede sammen i 2008 med ungdomsbogen ”Team Alfa” og har siden udgivet en række børne- og ungdomsbøger sammen – blandt andet billedbogen Sofie og søstertyven, der også har en gæsteoptræden i Den onde ost. Senest er udkommet ungdomsbøgerne Hjemløs og Et nyt liv. De flotte og humoristiske illustrationer er leveret af Rasmus Jensen, der også har illustreret en række andre bøger fra TURBINE.

Lotte på potte

af Kirsten Ahlburg

Lotte har fået en potte. Men hun vil ikke tisse i den. Hun vil hellere gøre som katten og tisse på tæppet inde i huset. Eller ude i haven som hunden Bølle. Potten vil Lotte bruge som hat, ikke til at tisse i. Men Lottes mor er ikke begejstret. Lotte skal lære at bruge potten.   En sød og illustrativ billedbog om pottetræning. De slidstærke papsider kan holde til utallige gennemlæsninger, og bogen er oplagt at kigge i, mens barnet sidder på potten.   Teksten er skrevet af den erfarne forfatter Kirsten Ahlburg, der har skrevet til børn og unge i mange år, mens de søde illustrationer er lavet af Gunhild Rød, der har illustreret en lang række billedbøger, hvoraf flere er udkommet hos Turbine.

Kong Midas - og guldet

af Kirsten Ahlburg

Kong Midas er en rig mand.Han elsker guld. En dag får han et stort ønske opfyldt.Alt hvad han rører ved bliver til guld. Kong Midas er lykkelig. Lige indtil han rører sin datter. Hun bliver til guld,og nu er kong Midas ikke lykkelig længere. Han må stille sig selv spørgsmålene: Hvad er mest værd? Vand eller guld. Brød eller guld. Datteren eller guldet. Hvad mon kong Midas svarer?

Syv Liv

af Kirsten Ahlburg

Korte noveller med punktnedslag i forskellige menneskers liv, mennesker der står over for svære valg, hvor ensomhed, alderdom, angsten for fremmede, lysten til kærlighed og andre essentielle temaer spiller ind.

Mortens Mobil

af Kirsten Ahlburg

Morten får lov at få en mobiltelefon, hvis han selv betaler noget af prisen. Ved forskelligt arbejde lykkes det Morten at skaffe sin del af pengene, men da han tager den med i skole opstår en rigtig dum konflikt.

Mortens Hund

af Kirsten Ahlburg

“Mortens hund” er fjerde bog i serien om Morten. Serien består af fire bøger for tosprogede børn, der skal lære om danske traditioner. Her handler det om det at have kæledyr. Bogen kan også læses af danske børn. Bogen handler om Morten, der får en hund. Om glæden ved dyret, men også om de forpligtelser, der følger med. Udover at give børnene indblik i danske traditioner omkring det at have en hund, er der også en spændende handling.

Kærlighed Kræver Knofedt

af Kirsten Ahlburg

KÆRLIGHED KRÆVER KNOFEDT – kunsten at leve i et parforhold er en bog om parforhold og seksualitet. Om at finde den rette, om dating, forelskelse og weekendforhold. Om nærhed, respekt, kommunikation, kærlighed, sexlyst, utroskab, tilgivelse, skilsmisse – og meget mere. Titlen Kærlighed kræver knofedt indikerer, at det ikke altid er så enkelt at leve i et parforhold med alt, hvad det indebærer. Når den første forelskelses rus har lagt sig, skal der arbejdes for at bevare et godt parforhold. Når arbejdet lykkes, og det bærer frugt, er det til stor glæde for begge parter såvel som for parrets børn, der straks mærker, når stemningen i et ellers dårligt parforhold ændres til det gode.  Bogen består af essays og brevkassespørgsmål og svar, som tidligere har været bragt i aviser og blade samt enkelte nye essays. Sproget er nutidigt og lettilgængeligt, så alle kan være med. 

En dejlig dag

af Kirsten Ahlburg

“En dejlig dag” er anden bog i serien om Morten. Serien består af fire bøger for tosprogede børn, der skal lære om danske traditioner. Her handler det om at holde fødselsdag. Bogen kan også læses af danske børn.

En god fest

af Kirsten Ahlburg

“En god fest” er tredje bog i serien om Morten. Serien består af fire bøger for tosprogede børn, der skal lære om danske traditioner. Her handler det om det at holde klassefest. Bogen kan også læses af danske børn.

Entering couplehood ...and taking leave of it

af Kirsten Ahlburg

A user’s guide to establishing couplehood and taking leave of it; deals with the problems that may arise in the process of finding the right partner, making a relationship work and recovering from a split or losing one’s spouse.Most of us want to find someone to share life with. Someone to love until death us do part. But sometimes it is no easy matter. It may be difficult to find the right partner, become part of a stepfamily, or accept the fact that couplehood is over.This book is about the problems and choices we are most likely to face at the start and end of couplehood, including falling in love, dating, choosing one’s partner, remarriage, being weekend lovers, divorce and the death of a spouse, and offers proposals for tackling them.Kirsten Ahlburg has been a psychotherapist in private practice for 15 years, specialising in couplehood and sexuality. In addition she has contributed to a number of newspapers and magazines as a letters editor and adviser on psychology and couplehood, and appeared in numerous television and radio programmes on these subjects.Her books Entering Couplehood...and Taking Leave of It, How to Get a Loving Couplehood and When Sex Life Becomes Deadlock are a trilogy on couplehood.

Kærlighed Kræver Knofedt

af Kirsten Ahlburg

KÆRLIGHED KRÆVER KNOFEDT – kunsten at leve i et parforhold er en bog om parforhold og seksualitet. Om at finde den rette, om dating, forelskelse og weekendforhold. Om nærhed, respekt, kommunikation, kærlighed, sexlyst, utroskab, tilgivelse, skilsmisse – og meget mere. Titlen Kærlighed kræver knofedt indikerer, at det ikke altid er så enkelt at leve i et parforhold med alt, hvad det indebærer. Når den første forelskelses rus har lagt sig, skal der arbejdes for at bevare et godt parforhold. Når arbejdet lykkes, og det bærer frugt, er det til stor glæde for begge parter såvel som for parrets børn, der straks mærker, når stemningen i et ellers dårligt parforhold ændres til det gode.  Bogen består af essays og brevkassespørgsmål og svar, som tidligere har været bragt i aviser og blade samt enkelte nye essays. Sproget er nutidigt og lettilgængeligt, så alle kan være med. 

Springet

af Kirsten Ahlburg

Freja og Emma er veninder. Freja synes, at Emma er sej, fordi hun skal springe i faldskærm. Til gengæld synes Emma, at Freja er modig, fordi hun går til ridning. Emma er bange for heste, så hun nøjes med at kigge på.Emma inviterer Freja og Oliver med ud på flyvepladsen, for at se hendes første spring. Freja er lidt forelsket i Oliver, så hun føler sig heldig, fordi hun skal være alene med ham. Emma lander, det var en fantastisk oplevelse, og hun foreslår, at Freja også prøver. Oliver vil gerne kigge på, hvis Freja også vil springe – men tør hun?Springet tilhører det gule niveau i cafe serien.

Hey, er her party?

af Kirsten Ahlburg

Hey, er her party?Lea har fået en ny veninde, Nanna. De to piger er modsætninger til hinanden. Lea er stille, passer sine lektier og spiller guitar om aftenen. Hun går ikke til mange fester, og hun drikker ikke. Der er anderledes gang i Nanna, og hun tænker ikke på, hvad andre synes. Nanna farver sit hår, hun har ring i næsen, og så fester hun hele tiden.Men det hele er ikke bare fest og farver. Nanna stjæler penge fra sin mor og er ude til sent om natten. Moderen er ligeglad og faderen er skredet. Der er noget helt galt hjemme hos Nanna.

Hit med mobilen

af Kirsten Ahlburg

Simon bor i en lille lejlighed sammen med sin mor. Han går med aviser. Det er hårdt at tjene penge, men han vil spare op til en mobil. Endelig kommer dagen, hvor han kan købe mobilen. Han bruger al sin fritid på at finde ud af, hvad den kan.En aften, hvor han er på vej hjem, kommer to fyre på knallerter. De kører lige hen mod ham. En af dem kører ind foran ham og bremser, så Simon ikke kan komme forbi. Han er lidt bange. De sparker ham og tager mobilen.Og midt i det hele er der jo konfirmationen. Skal fars nye kone og nye baby med?

Hvor er Bo E-lydbog

af Kirsten Ahlburg

Anne og Ole er nervøse. Deres søn Bo på 6 år er gået i kiosken efter rundstykker, men han kommer ikke hjem. De leder efter ham, men kan ikke finde ham. Til sidst ringer de til politiet. Hvor er Bo?Indtalt i moderat læsehastighed

Restaurant Petit

af Kirsten Ahlburg

Lone og Jacob er rejst til Paris, hvor de efter planen skal bo et år. Jacob er glad for at bo der. Han er kok og laver fransk mad. Lone er ikke så begejstret. Hun er arbejdsløs, taler ikke fransk og har ingen venner. Hun savner Danmark. Lone melder sig til et sprogkursus. Det sætter fart i tingene. Bogen er en selvstændig fortsættelse af Et år i Paris Målgruppe:Unge og voksne tosprogede, læsesvage børn og unge i folkeskolen samt voksne læsesvage.Indtalt i moderat læsehastighed

Et år i Paris, E-Lydbog

af Kirsten Ahlburg

Lone er frisør. Hun bor i en lille lejlighed sammen med Jacob, der snart bliver uddannet som kok. Jacob drømmer om sin egen restaurant, men vil først dygtiggøre sig ved at arbejde et år som kok i Paris. Lone bryder sig ikke om tanken om at bo i Paris. Hun er glad for sit arbejde og deres lejlighed, og hun er bange for, at hun vil savne sine forældre. Det er kun et år, men et år kan være lang tid, hvis man er ked af det..Bogen er den første i serien om Lone og Jacob. Det starter med Et år i Paris, fortsætter med Restaurant Petit og Tillykke og slutter med Kok i tv. Bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden.Målgruppe:Unge og voksne tosprogede, læsesvage børn og unge i folkeskolen samt voksne læsesvage. Indtalt i moderat læsehastighed

Kok i tv, E-lydbog

af Kirsten Ahlburg

Lone og Jacob har lige fået sønnen Emil. De elsker at gå hjemme og nyde at være en lille ny familie.Mens Jacob har orlov passer Peter restauranten. Der er meget travlt, så Jacob vil gerne kigge forbi og give et lille nap med, for han savner sin restaurant. Men det bliver ikke kun den ene aften, han er væk fra Emil og Lone. Han bliver kontaktet af en mand fra tv. Han vil gerne have Jacob med i et program om unge kokke på vej. Jacob bliver både glad og stolt. Lone er derimod knapt så begejstret, for det betyder, at Jacob ikke er ret meget hjemme.Bogen er en selvstændig fortsættelse af de 3 bøger om Lone og Jacob: Et år i Paris, Restaurant Petit og Tillykke.Målgruppe:Unge og voksne tosprogede, læsesvage børn og unge i folkeskolen samt voksne læsesvage.Indtalt i moderat læsehastighed

Lægen, E-lydbog

af Kirsten Ahlburg

Nina er nervøs, for hun skal opereres for første gang. På hospitalet møder hun Jacob. Han er læge, men også en ung mand, som Nina godt kan lide.Indtalt i moderat læsehastighed

Hjælp jeg drukner, E-lydbog

af Kirsten Ahlburg

Det er sommer, og Peters børnehaveklasse skal på udflugt. Forældre og søskende er med. De spiser madpakker og spiller fodbold. Peter og Simon leger godt sammen i en båd. Båden synker og Simon falder i vandet. Han kan ikke svømme. Han råber på hjælp. Bogen bygger på en sand historie. Indtalt i moderat læsehastighed

Naboen E-lydbog

af Kirsten Ahlburg

Mette elsker sin have. Det er endelig blevet forår, så hun glæder sig til at komme i haven i weekenden. Mens hun er derude, hører hun en bil. Det er nok de nye naboer. Hun håber, det er gode naboer, men det er det ikke.Deres hund løber ind i hendes have gennem et hul i hækken. Den knækker hendes blomster, og Mette er bange for den. Den nye nabo henter hunden, men undskylder ikke. De holder fest om aftenen med alle vinduer åbne, så den høje musik lyder vidt omkring. Den dybe bas runger i Mettes ører. Det er umuligt at sove, og det bliver ikke bedre af, at folk er gået ud i haven.Næste morgen finder Mette både tomme flasker og hundens efterladenskaber i haven. Senere klipper den nye nabo hækken ned til halv størrelse, og som prikken over i’et beder de Mette om at fælde det gamle, smukke træ, som hendes far plantede for 25 år siden.Mette er både vred og ked af det. Hun havde glædet sig til nye naboer, men det går rigtig dårligt. Det bliver den toårige Oscar, der løser hårdknuden.Målgruppe: Unge og voksne tosprogede, læsesvage børn og unge i folkeskolen og voksne læsesvage.

En gammel ven E-lydbog

af Kirsten Ahlburg

Det er jul. Hanne er alene. Hun og Niels fik aldrig nogen børn. Nu er Niels død. Det er hendes søster også. For første gang, skal Hanne holde jul alene. Hun har ingen julemad, ingen lys eller gaver, kun 2 nisser på reolen. Om eftermiddagen går Hanne i kirke. De synger mange julesange. Hanne elsker at synge. Mens hun holder en lille pause i sangen, lytter hun. Hun hører en smuk, dyb stemme. Den kommer fra en mand bag hende. Hun kender stemmen, men hvor fra? På vej ud af kirken, ser hun manden bag stemmen. Han er en gammel ven, han sang i samme kor som Hanne for 50 år siden.

Let's dance E-lydbog

af Kirsten Ahlburg

Hovedpersonen elsker at danse, han har gået til dans næsten hele sit liv. Han startede på danseskolen, da han var 3 år, og siden han var syv har han danset med Sue. De er ikke kærester, men de kender hinanden ud og ind. De har vundet mange priser sammen, og nu træner de for at vinde den næste konkurrence i Tyskland.Efter den sidste træningstime cykler han hjem i den tætte trafik. En bilist overser ham i et sving – og bang! Alt bliver sort. Han vågner op på hospitalet med et brækket ben. Han skal opereres og må vinke farvel til Tysklands-turen. Kommer han til at danse igen?

The Concert E-lydbog

af Kirsten Ahlburg

June har været fan af Justin Bieber i mange år. Hun er medlem af fanklubben, hvor de deler fotos og videoer. Hun lytter til hans musik, men hun har aldrig oplevet ham i virkeligheden. Nu giver han snart koncert, men hun har ikke råd til billetterne. På hendes 14 års fødselsdag går hendes højeste ønske i opfyldelse. Hun får en billet til koncerten, og hun skal stå i området helt oppe ved scenen!Heldigvis får hendes bedste veninde også en billet, så de to piger drager af sted til koncert. Det bliver en uforglemmelig oplevelse. June bliver den udvalgte til at komme op på scenen, hvor hun får roser og et kys på kinden af det store idol.