Wagneriana forside

Wagneriana

Wagneriana forside
Forfatter:
Originalsprog:
Dansk
Omslag:
Hæftet
ISBN13:
9788776955823

Bogen indeholder en broget samling af artikler og tekstertil foredrag fra de seneste 25 år. Forfatteren, der er blevet kaldten institution i formidlingen af Richard Wagners musikdramatik, behandler blandt meget andet den unge Wagners berøring med familien Oehlenschlaeger i Danmark, forfatteren Thomas Manns opgør med nazisternes wagneropfattelse og familien Wagners hjertelige forhold til Adolf Hitler. Andre temaer er forbløffende detaljer om Wagners forhold til milliardærhustruen Mathilde Wesendonck og et par kapitler helliger sig mere detaljeret Wagners særlige kompositionsteknik.

Som alle Nebelongs wagnerbøger en underholdende og fascinerende gennemgang af hovedtemaer i europæisk musik-og litteraturhistorie.

Forhandler Pris Forsendelse Samlet pris Køb her
Indlæser opdaterede priser
Bogreolen 198,95 29,95 228,90
iMusic 202,00 29,00 231,00
CDON 209,00 29,00 238,00
Arnold Busck 250,00 19,00 269,00

Af samme forfatter

Richard Wagner

af Henrik Nebelong

Richard Wagner: Liv, værk, politik er den første danske Wagner-biografi i et århundrede. Wagners liv fra proletartilværelsen i 1840ernes Paris over deltagelsen i revolutionen i Dresden i 1849 gennem erotiske affærer og skandaler frem til anerkendelse og verdensberømmelse er mere spændende end nogen operahandling. Et hovedtema i fremstillingen er naturligvis Wagners musik. Gennem talrige nodeeksempler følger man Wagners musikalske udvikling fra de første ret konventionelle værker frem til de revolutionerende ´Ringen´, ´Tristan og Isolde´ og ´Parsifal´. Det påvises, hvordan Wagner sammen med læremesteren Liszt udviklede akkorden til at blive udtryk for følelser i lige så høj grad som melodien havde været det for tidligere tiders komponister. Men Wagner, der selv skrev teksterne til sine musikdramaer, var også en stor og spændende forfatter. Hans tekster har påvirket talrige andre som f. eks. T.S. Eliot, James Joyce, Strindberg og Thomas Mann - et forhold, der er forblevet relativt upåagtet, fordi de fleste litterater på forhånd blot har rubriceret ham som ´komponist´. Richard Wagner: Liv, værk, politik søger at give Wagner hans retmæssige plads i litteraturhistorien gennem eksempler på hans digtning og analyse af hans værker. ´Liebe -Tragik´ ´Kærlighed - Tragik´ var de sidste to ord Wagner skrev inden han døde. Disse to ord kunne stå som overskrift over hele hans digtning. Ingen - måske bortset fra Mozart - har skildret kærligheden så betagende og gribende i musik som Wagner. Alligevel er denne kærlighed altid fatal i hans musikdramatik. Hvorfor? Richard Wagner: Liv, værk, politik forsøger at indkredse et svar ved at sammenholde værkerne indbyrdes og ved at se dem i lyset af, hvad vi ved om Wagners eget liv. Wagner var aktiv som politisk forfatter i flere perioder af sit liv også efter Dresden-revolutionen. Han fik en overgang afgørende indflydelse på regeringsdannelsen i Bayern, og 40 år efter Wagners død blev hans politiske skrifter, der bl.a. var udtalt antisemitiske og antidemokratiske, det væsentligste grundlag for Adolf Hitlers politiske program. Bogen indeholder en omfattende dokumentation for denne sørgelige kendsgerning.

Liebesverbot

af Henrik Nebelong

Richard Wagner var ikke alene en stor komponist, men også en stor dramatiker. Sex er et gennemgående tema i hans værker. Wagner ser det seksuelle begær snart som en befriende kraft, snart som en pinagtig forbandelse. I sine værker tager han kampen op med det borgerlige samfunds bigotteri og med sine egne dæmoner i et enestående originalt, symbolpræget og surrealistisk formsprog. I Liebesverbot! samler den danske Wagner-kender Henrik Nebelong trådene fra et langt livs Wagner-analyser.