Min vej til vikingernes Byzans forside

Min vej til vikingernes Byzans

Min vej til vikingernes Byzans forside
Forfatter:
Omslag:
Ukendt
ISBN13:
9788774673828

En mand og hans kajak. 3500 km ned ad de russiske floder. Et fysisk, religionshistorisk og åndeligt eventyr.

Det hedder sig, at kristendommen kom til Danmark sydfra i form af missionærer, men teolog ThomasFrank har en anden teori. Han vil efterprøve sin overbevisning om, at vikingerne tog både religion og nye udtryksformer med sig hjem fra deres togter til Rusland og Byzans, det nuværende Istanbul. Motivet fra Jellingestenen ligner fx fuldstændig kalkmalerier i Novgorod.

Inspireret af Thor Heyerdahl og Kon-Tiki-ekspeditionen besluttede han sig for at gøre vikingerne rejsen efter fra Sankt Petersborg og de 3500 km til Istanbul. I efteråret 2017 begav han sig af sted – helt alene. Kajakken blev valgt, fordi den minder mest om den bådtype,vikingerne efter alt at dømme benyttede på deres rejse fra Østersøen ned ad de russiske floder.

"Min vej mod vikingernes Byzans" beskriver en mand, der er midt i livet, og som i to måneder dagligt kæmper for at overleve i den russiske vildmark. Rejsen har et religionshistorisk formål, men undervejs får den en både fysisk, mental og åndelig dimension. Thomas Frank følger de tydelige spor efter vikingerne og når Istanbul med enerkendelse: Man skal turde sætte sig op imod den officielle historieskrivning.

Thomas Frank  (født 1969) er teolog, ph.d., og ansat som domprovst ved Viborg Domkirke. Tidligerefeltpræst. Dyrker ekstremsport.

Forhandler Pris Forsendelse Samlet pris Køb her
Indlæser opdaterede priser
Bogreolen 228,95 29,95 258,90
iMusic 242,00 29,00 271,00
Plusbog 232,45 39,95 272,40
CDON 249,00 29,00 278,00
Arnold Busck 299,95 19,00 318,95

Af samme forfatter

Min vej til vikingernes Byzans

af Thomas Frank

En mand og hans kajak. 3500 kilometer ned ad de russiske floder. Et fysisk, religionshistoriske og eksistentielt eventyr gennem 65 dage.Det hedder sig, at kristendommen kom til Danmark sydfra i form af missionærer, men teolog Thomas Frank har en anden teori. Han vil efterprøve sin overbevisning om, at vikingerne tog både religion og nye udsmykningsformer med sig hjem fra deres togter til Rusland og Byzans, det nuværende Istanbul. Motivet fra Jellingestenen ligner for eksempel kalkmalerier i Novgorod.Inspireret af Thor Heyerdahl og Kon-Tiki-ekspeditionen beslutter han sig for at gøre vikingerne rejsen efter fra Sankt Petersborg og de 3500 kilometer sydpå mod Istanbul. I efteråret 2017 begav han sig af sted — helt alene i sin kajak. Kajakken minder mest om den bådtype, vikingerne efter alt at dømme benyttede på deres rejser fra Østersøen ned ad de russiske og østeuropæiske floder mod Sortehavet.MIN VEJ TIL VIKINGERNES BYZANS beskriver en mand, der er midt i livet, og som i to måneder dagligt kæmper for at overleve i vildmarken.Rejsen har et religionshistorisk formål, men får efterhånden en både fysisk, mental og åndelig dimension. Undervejs følger Thomas Frank de tydelige spor efter vikingerne i landskabet. Hvad var det mon, de søgte og fandt? Kan disse brutale og krigeriske forfædre lære os noget i dag?THOMAS FRANK, født 1969, er teolog, ph.d. og ansat som domprovst ved Viborg Domkirke. Tidligere soldat. Dyrker ekstremsport.

Om at høre Gud til

af Thomas Frank

Der er uden tvivl mange, som ønsker at lære kristendommen at kende i al dens enkelhed. Ligesom der er mange, som i lys af deres livssituation har brug for med få ord at høre om, hvad det vil sige at høre Gud til. Samtidig anklages den kristne tro, som i århundreder har været en bærende del af dansk kultur, af ateister eller humanister for at være umenneskelig og direkte skadelig for mennesker. Af de grunde er det selvsagt vigtigt at redegøre klart og enkelt for den kristne tro. Derfor er denne håndbog blevet til, både som et forsvar for den kristne tro, og som en hjælp til alle, som ønsker indsigt i eller har behov for at vide, hvor den kristne tro hører hjemme i menneskelivet. I den sammenhæng er en af bogens pointer, at mennesket først kommer til sig selv og kan være sig selv, når det hører den treenige Gud til.