En kugle af liv forside

En kugle af liv

En kugle af liv forside
Forfatter:
Originalsprog:
Dansk
Illustreret af:
Sider:
454
Omslag:
Hæftet
Forlag:
ISBN13:
9788772161150

»Når vi har hoppet længe, ligger vi stille midt i trampolinen. Vi ser op i himlen, som er en indhegnet cirkel. Ava fortæller om Sommerfuglen, en sej pigehelt, som hun selv har fundet på. Det er sent i surrealismen. Jeg er glad for at dele tiden med Ava«.

En kugle af liv samler 42 snapshots af begyndelsen på en barndom. Det er en bog om at blive far (igen) og gift (igen) i en relativt høj alder og opdage, at man ingenting ved. Intet ved gentagelsen er rutine. Det er en ny verden, bogstavelig talt.

Det er også en bog om at elske, om livet i en sammenbragt familie, om konstruktiv aldersforskel, om at rejse og flytte og dele en hverdag. Om at huske døde venner og sige farvel til sine helte. Om at synge mellem stjernerne og ordne nødvendige indkøb. Stort og småt er blandet nøjagtigt. Der er altid et ekstra lag af erindring. 

En kugle af liv er skrevet til datteren Ava, som blev født i 2012. Det er den fjerde bog med fortrolige klummer. Tidligere er udkommet Til vitterlighed (1988), Dag for dag (1998) og Dét, der bliver tilbage (2008).

Bo Green Jensen er født i 1955. Han har skrevet om film, musik og litteratur for Weekendavisen siden 1981. Debuterede samme år som forfatter og har skrevet 40 bøger i snart sagt alle genrer. Har bl.a. modtaget Kritikerprisen og Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat.

Forhandler Pris Forsendelse Samlet pris Køb her
Indlæser opdaterede priser
Bogreolen 188,95 29,95 218,90
iMusic 201,00 29,00 230,00
CDON 208,00 29,00 237,00
Arnold Busck 249,95 19,00 268,95

Af samme forfatter

Dansen gennem sommeren

af Bo Green Jensen

De to venner Jac og Stankelben og deres veninde Lisa beslutter en sommer at lægge arbejdsløsheden og det almindelige mismod bag sig og tage på cykelferie på Bornholm. I starten er ferien næsten for god til at være sand - men mødet på campingpladsen med motorcykelbanden Dark Angels sætter brat punktum for eventyret. "En fremragende bog. den skildrer den søgen efter indhold i tilværelsen, som er karakteristisk for den tavse tids arbejdsløse generation." - Kristeligt Dagblad.

Dansen gennem sommeren

af Bo Green Jensen

De to venner Jac og Stankelben og deres veninde Lisa beslutter en sommer at lægge arbejdsløsheden og det almindelige mismod bag sig og tage på cykelferie på Bornholm. I starten er ferien næsten for god til at være sand - men mødet på campingpladsen med motorcykelbanden Dark Angels sætter brat punktum for eventyret. "En fremragende bog. den skildrer den søgen efter indhold i tilværelsen, som er karakteristisk for den tavse tids arbejdsløse generation." - Kristeligt Dagblad.

I løbet af året

af Bo Green Jensen

Mark fortæller i tilbageblik om 1972. Han går i 3.real, og meget forandres. Hans forhold til Karen overskygges af forelskelsen i smukke, uopnåelige Ariela fra Israel, og hjemme følger han sin fars langsomme hensygnen og død af kræft

Så vidt vi ved er himlen blå

af Bo Green Jensen

SÅ VIDT VI VED ER HIMLEN BLÅ er Mikaels hi storie. Fra opvæksten på Vesterbro, over den hektiske tid med Preben og Mona og frem til hverdagene i cellen kredser tankerne om, hvad det hele egentlig gik ud på, og blander sig med bitre og klare erkendelser om både fængselslivet og verden udenfor.

En afgrund af frihed

af Bo Green Jensen

Henrik, Tine, Dan og Maria er i gang med det sidste år i gymnasiet. Foran dem venter den store afgrund af frihed. På tærsklen til springet arrangerer de sammen årets sidste store fest …   En afgrund af frihed  er forsøgskaninernes egen historie. Det er Henrik og Tine, der fortæller den, og det er Dans fatale forelskelse i den mystiske Maria, der er centrum i denne roman om unge & Danmark Nu.

Pigen med de grønne øjne

af Bo Green Jensen

Den 21. juli 1969 landede Ørnen, og mennesket tog sit første skridt på Månen. Tyve år efter finder Daniel Madsen en kasse med minder fra den tid, da så meget skete. Nu ser han tilbage på den sommer, da verden åbnede sig for ham i skikkelse af Marianne, Pigen med de Grønne Øjne. PIGEN MED DE GRØNNE ØJNE er en lille perle af en erindrings- og kærlighedshistorie, og et billede af Danmark på en tid, da alt syntes muligt.

Støjen af virkelighed

af Bo Green Jensen

STØJEN AF VIRKELIGHED er Bo Green Jensens samlede noveller 1974-1986. @»Min bestræbelse har mindre og mindre at gøre med anden musik. Jeg prøver simpelthen at skabe et sted. Jeg har gradvis bevæget mig fra toner til støj. En fløjte lyder som en fløjte, men støj er lyden af virkelighed.@« – Brian Eno

Et sted i uvisheden

af Bo Green Jensen

Et sted i uvisheden  blev udgivet første gang i 1987 og består af en kombination af digte og lyriske prosastykker. Her udkommer den som e-bog.

Filtret ind i blåt

af Bo Green Jensen

Den danske digter Bo Green Jensen udkom i 1988 med digtsamlingen  Filtret ind i blåt , der blandt andet handler om årstidernes skiften.

Noget i mit liv

af Bo Green Jensen

Bo Green Jensen, f. 1955, er en dansk forfatter, oversætter og kulturjournalist. Bo Green Jensen debuterede i 1981 med digtsamlingen Requiem & Messe. I bogen Noget i mit liv, gør digteren status over sit liv og sin tid.

Den samme flod to gange

af Bo Green Jensen

Digtene i "Den samme flod to gange", bygger på den kaotiske mangfoldighed af indtryk, forfatteren modtog, da han i 1988-1989 gennemrejste USA på kryds og tværs.

En krans til de faldne

af Bo Green Jensen

Jeg tror man bedst begynder på at leve uden vægtehvis hjertet tar sig sammen og sir ordentligt farvelI nat vil jeg lægge en krans for de faldneog gå videre frem for mig selv Fra digtet "En krans til de faldne"

De profundis og lidelsens mening

af Bo Green Jensen

Da Oscar Wilde som fyrreårig i 1895 blev anklaget, dømt og fængslet for homoseksualitet, stod han succesombrust på toppen af sin karriere som æstet, kunstner, selskabsløve og mediepersonlighed. Dommen og fængslingen var et dybt fald, og det var i fængslet at Wilde skrev sit berømte bekendelsesbrev, De Profundis  (da. 1927). Brevet er et monument over myten Wilde, men samtidig er det en konfrontation med sorgen, skylden og lidelsen og i sidste instans et dybtgående selvopgør. Ud fra en læsning af brevet forsøger Bo Green Jensen at give et billede af kunstneren og personen Oscar Wilde, op til og efter katastrofen. Bogen indeholder desuden en kronologi over Wildes liv og et udvalg af samtidige reaktioner og kommentarer til skandaleretssagen og Wildes fængsling.

Afstandens indsigt

af Bo Green Jensen

Forfatteren Bo Green Jensen udgav denne samling af essays, artikler, foredrag og interviews i 1995 med formålet om dels at præsentere en række udenlandske forfatterskaber, kendte som ukendte, dels at trække nogle linier gennem den litterære tradition.

Billeder på færden

af Bo Green Jensen

Billeder på færden  er 25 introduktioner til og artikler om nogle af 80’ernes væsentligste film og filmskabere – fra Rainer Werner Fassbinder til Andrej Tarkovskij, fra Ingmar Bergman til Woody Allen og fra Sergio Leone til Lars von Trier. Bo Green Jensens veloplagte panoreringer og close-ups af 80’er-film giver i strejflys et indblik i periodens filmproduktion og er samtidig en kærlighedserklæring til det strålende lærred i det store bløde mørke.

Ind i det amerikanske

af Bo Green Jensen

Ind i det amerikanske er et stort anlagt forsøg på at indkredse og beskrive en række kulturelle og historiske sammenhænge, som er særegne for det amerikanske. Fokus er lagt på personer, og de fleste emner er populærkulturelle eller litterære. I stedet for at opdele og adskille felterne behandler bogen film, medier, musik, litteratur mv. under ét. Længere præsentationsartikler og korte punktnedslag veksler med personlige essays, forfattersamtaler og generelle sonderinger. Vi kommer fra New York og Californien til Texas og Minnesota. Fra Borgerkrigen til Vietnamkrigen. Fra 50’ernes kommunistforskrækkelse til 90’ernes nypuritanisme. Fra D.W. Griffith til Martin Scorsese. Fra Marilyn Monroe til Madonna, fra Frank Sinatra til Bruce Springsteen. Sidste halvdel af bogen er lagt til rette, så den tegner konturerne af en amerikansk litteraturhistorie, fra Edgar Allan Poe til Paul Auster. Overalt går bevægelsen Ind i det amerikanske , men indfaldsvinklerne er mangfoldige som landet og kulturen selv. Bogen er blevet til over 10 år, hvor forfatteren løbende har skrevet om amerikansk kultur.

På sporet efter den hvide lyd

af Bo Green Jensen

PÅ SPORET EFTER DEN HVIDE LYD indeholder 100 af Bo Green Jensens rockartikler, -interviews og -anmeldelser fra femåret 1978-1983, skrevet hovedsagelig til musiktidsskriftet MM og Weekendavisen Berlingske Aften. Den hvide lyd er de hvide kunstneres stemme i rockmusikken, og stemmen er ofte sort i emne og holdning. Det ses hos de centrale skikkelser Lou Reed, John Cale, Nico, David Bowie, Leonard Cohen, Jim Morrison, Bruce Springsteen og Neil Young, som behandles i store præsentationsartikler i bogens første del. Bogens anden og tredje del rummer et stort antal essays om og anmeldelser af et bredt spektrum af de sidste års væsentligste rockmusik. PÅ SPORET EFTER DEN HVIDE LYD er ingen rockhistorie, men i mosaik- og journalform stykker Bo Green Jensen et personligt og dybt engageret billede sammen, som kan stå som en status over rockmusikken i dag. Samtidig er bogen et enestående arbejdsredskab for enhver, som selv ønsker at gå på sporet efter – den hvide lyd.

Udsatte steder

af Bo Green Jensen

Novellesamling, der fortæller om forfatter Bo Green Jensens alterego Daniel Madsen og hans tilværelse som nudansk mand på omtrent 40 år.Andre stemmer : forfatterportrætter og værkstedssamtaler : 30 interviewsBo Green Jensen (f. 1955) er en dansk forfatter, der både har skrevet egne værker, oversat andres og arbejdet som kulturjournalist, blandt andet som litteratur- og filmanmelder for Weekendavisen. Han er blandt andet kendt for sin 1980‘er-lyrik, der blandt andet omfatter værket "Rosens Veje".

De 25 bedste film fra 90 erne

af Bo Green Jensen

En essayistisk samling og gennemgang af 25 særligt udvalgte film, som den garvede filmanmelder, Bo Green Jensen, fremhæver som de allerbedste film fra 1990'erne.Bo Green Jensen (f. 1955) er en dansk forfatter, der både har skrevet egne værker, oversat andres og arbejdet som kulturjournalist, blandt andet som litteratur- og filmanmelder for Weekendavisen. Han er blandt andet kendt for sin 1980‘er-lyrik, der blandt andet omfatter værket "Rosens Veje".

Verdens 25 bedste film

af Bo Green Jensen

En essayistisk bog, hvor filmanmelderen Bo Green Jensen fortæller om 25 subjektivt udvalgte hovedværker inden for filmgenren.Bo Green Jensen (f. 1955) er en dansk forfatter, der både har skrevet egne værker og oversat andres og arbejdet som kulturjournalist, blandt andet som litteratur- og filmanmelder for Weekendavisen. Han er blandt andet kendt for sin 1980‘er-lyrik, der omfatter værket "Rosens Veje".

Det første landskab

af Bo Green Jensen

Bo Green Jensen er kendt for sit arbejde som kulturjournalist, og i denne bog giver han et indblik i markante figurer inden for den populærkultur, som han elsker at hylde. På samme tid slår Bo Green Jensen et slag for de genrer, som han mener, ikke får nok opmærksomhed. Bo Green Jensen (f. 1955) er en dansk forfatter, der både har skrevet egne værker, oversat og arbejdet som kulturjournalist, blandt andet som litteratur- og filmanmelder for Weekendavisen. Han er blandt andet kendt for sin 1980‘er-lyrik, der blandt andet omfatter værket "Rosens Veje". Herudover har han både skrevet romaner og fagbøger.

Andre stemmer

af Bo Green Jensen

"Andre stemmer" er en samling bestående af 30 forfatterportrætter, interviews og såkaldte værkstedssamtaler, der giver et indblik i forfatteres arbejde og liv. Bo Green Jensen (f. 1955) er en dansk forfatter, der både har skrevet egne værker, oversat og arbejdet som kulturjournalist, blandt andet som litteratur- og filmanmelder for Weekendavisen. Han er blandt andet kendt for sin 1980‘er-lyrik, der blandt andet omfatter værket "Rosens Veje". Herudover har han både skrevet romaner og fagbøger.

Udsatte steder

af Bo Green Jensen

Novellesamling, der fortæller om forfatter Bo Green Jensens alterego Daniel Madsen og hans tilværelse som nudansk mand på omtrent 40 år. Andre stemmer : forfatterportrætter og værkstedssamtaler : 30 interviews Bo Green Jensen (f. 1955) er en dansk forfatter, der både har skrevet egne værker, oversat andres og arbejdet som kulturjournalist, blandt andet som litteratur- og filmanmelder for Weekendavisen. Han er blandt andet kendt for sin 1980‘er-lyrik, der blandt andet omfatter værket "Rosens Veje".

Dét der bliver tilbage

af Bo Green Jensen

Forfatter og kritiker Bo Green Jensen har i en lang årrække skrevet klummen ”Liv og meninger” i Weekendavisen. De allerbedste klummer fra 2000 til i dag er her blevet samlet i bogen DÉT DER BLIVER TILBAGE. Ømt og meget ærligt skriver han om de store omvæltninger, der er sket i de sidste 8 år af hans liv. Først en skilsmisse med konen Lili, som han har været sammen med siden gymnasiet, siden bryllup med Marianne, som han når at få datteren Rose med, inden de også går hver til sit. Mens alt omkring ham ramler sammen, holder hans to, snart tre, så fire døtre ham oppe. DÉT DER BLIVER TILBAGE er således først og fremmest et meget fint portræt af en far. Eller som Bo Green Jensen selv skriver: ”Man drømte om at score sejrsmålet, gå på Månen, takke for Nobelprisen. I stedet blev man Far til Fire.” Bogen illustreres med Rasmus Juul og Gitte Skovs illustrationer, der er lavet specifikt til Bo Green Jensens klummer i Weekendavisen.  

Først er jeg drengen

af Bo Green Jensen

Først er jeg drengen er den modne Bo Green Jensen nulstilling, en stringent komponeret digtsamling om livet, historien, kulturen, rejsen, faderskabet og den genfundne kærlighed. Du skal holde på dine hemmeligheder og huske at respektere mysteriet. Du skal sige hvad du mener når det gælder. Du må godt tage ved lære af kaktus og pindsvin men hav en hudløs favn for dine kære. På den måde fylder du 60 og står en dag ved spejlet og ser at dit skæg er vokset som det skulle, at du nåede til det rigtige sted som slet ikke lå hvor stemmerne sagde eller var knyttet til nævneværdige bedrifter. Det var et øjeblik i vinden da du indså at kærlighed virkelig findes; da du genkendte din kvinde; da du så dine døtre få ansigt og gentog navnene ét efter ét indtil der ikke var andet i hjertet – kun lys – citat fra bogen   Pressen skriver: **** – Jørgen Johansen, Berlingske »Et episk stræk […] der kan rumme det hele, mytologisk patos såvel som samtidssatire.« – Kizaja UlrikkeRouthe-Mogensen, Politiken »Digteren står frem med den lidenskabelige alvor, han har, og som den højstemte sanger, han nu engang er.« – Erik Skyum-Nielsen, Information

Først er jeg drengen

af Bo Green Jensen

Først er jeg drengen er den modne Bo Green Jensen nulstilling, en stringent komponeret digtsamling om livet, historien, kulturen, rejsen, faderskabet og den genfundne kærlighed. Du skal holde på dine hemmelighederog huske at respektere mysteriet.Du skal sige hvad du mener når det gælder.Du må godt tage ved lære af kaktus og pindsvinmen hav en hudløs favn for dine kære.På den måde fylder du 60og står en dag ved spejlet og serat dit skæg er vokset som det skulle,at du nåede til det rigtige stedsom slet ikke lå hvor stemmerne sagdeeller var knyttet til nævneværdige bedrifter.Det var et øjeblik i vindenda du indså at kærlighed virkelig findes;da du genkendte din kvinde;da du så dine døtre få ansigtog gentog navnene ét efter étindtil der ikke var andet i hjertet –kun lys – citat fra bogen

Det første landskab

af Bo Green Jensen

-