Stille Odense forside

Stille Odense

Stille Odense forside
Forfatter:
Omslag:
Ukendt
ISBN13:
9788772161075

Stille Odense

Forhandler Pris Forsendelse Samlet pris Køb her
Indlæser opdaterede priser
iMusic 104,00 29,00 133,00
CDON 111,00 29,00 140,00
Bogreolen 111,95 29,95 141,90
Plusbog 103,20 39,95 143,15
Arnold Busck 129,95 19,00 148,95

Af samme forfatter

Høfligheden

af Peter Olesen

Med humor og alvor hudfletter Peter Olesen danskernes måde at omgås hinanden. Før i tiden var vores omgangstone høflig, men det er gået stærkt ned ad bakke. Med afsæt i egne oplevelser fortæller Peter Olesen blandt andet, hvor uhøfligt man ofte bliver behandlet på restauranter, cafeer og i butikker, og hvor forstyrrende mobiltelefoner kan være. Bogen er underholdende læsning, samtidig med at Peter Olesen sætter en debat i gang og efterlyser en mere høflig omgangsform.

Mønstrede København

af Peter Olesen

København er totalt mønstret, hvis man først begynder at kigge efter. Tag med Peter Olesen på en lystvandring gennem en meget spændende hovedstad, der er meget mere mønstret, end man lige går og tror. Peter Olesen åbner læsernes øjne for de mange spændende og glade indtryk.   Bogen er rigt illustreret med nye fotos af de mønstrede bygninger, og hvert sted har en forklarende tekst, der fortæller både mønsterets og stedets historie.   De mønstrede bygninger og steder er:   Østre Landsret, Dronningegården, Prinsessegården, Kongegården og Christiansgården, Sølvgadehus, Grøns Pakhus, Københavns Rådhus, Hovedbanegården, byens mønstrede gulve, det nye Rigsarkiv, Sluseholmen, Vega – Folkets Hus, Planetariet, Skydebanemuren, Carlsberg -  Dipylon, skorstenen og fyrtårnet, Carlsberg –  Akademiets Have og de nyere tappehaller, Carlsberg – Gærtårnet og Laboratoriet, Jesuskirken, Søndermarks Kapel og Krematorium, Hønsehusene, Adventskirken, Linoleumshuset, Sankt Johannes Gården, Lodsstationen, Svanemølletårnet, Henningsens Allé 45, Tingbjerg.  

Overraskende København

af Peter Olesen

I ’Overraskende København’ viser Peter Olesen de mere ukendte sider af København frem. Sammen med fotografen Torben Petersen besøger Peter Olesen 25 forskellige steder i København, som for langt de fleste vil være overraskende. 

Peter Olesens København

af Peter Olesen

Oplev Danmarks dejlige hovedstad set med en flittig københavnerforfatters kærlige og kritiske øjne gennem 40 år. Peter Olesen har boet i København i 40 år. Bogen er rigt illustreret og viser i ord og billleder Peter Olesens personlige oplevelse af udviklingen i den hovedstad, som han elsker og skriver så meget om. Se for eksempel hvordan Københavns havn er blevet forvandlet fra arbejdshavn til rekreativ havn. Se hvordan Københavnerne er blevet mere udendørs og sydlandske. København bygger meget nyt og bevarer og renoverer ret respektfuldt. København er med andre ord – og ifølge Peter Olesen - ret vidunderlig.

Københavns tårne

af Peter Olesen

Peter Olesens bog er en hyldest og en kærlighedserklæring til Københavns og Frederiksbergs mindst 500 tårn og spir. Og en bøn om, at vi passer på dem og respekterer dem. Bogen vil mange steder overraske ved at tage læserne med indenfor og op gennem uvejsomme og kravlekrævende tårne. Den er fra start til slut en ren københavnsk tårnekspedition.

Uden arkitekter

af Peter Olesen

Uden arkitekter

Uden arkitekter

af Peter Olesen

Dansk arkitektur bliver ikke kun til med arkitekter som skabende formgivere. Rundtomkring i vores bygningslandskab findes masser af bygninger opstået uden brug af arkitekter. Bygninger fra før vi overhovedet fik en dansk arkitektuddannelse og bygninger fra vores egen tid. Med vild kreativitet i økologiske landsbyer, i husbådskolonier, i kolonihaverne, hos kunstnere, der tegner deres egne atelierer, blandt dem, der bygger deres egne huse i trætoppene, og i de havnemiljøer, hvor små fiskerskure opstår helt uden myndighedskontrol. Peter Olesen kommer vidt omkring og besøger 40 forskellige lokaliteter. Det giver et smittende og indtagende indblik i en dansk bygningskultur, som uundgåeligt vil overraske og inspirere mange læsere. Ser Danmark virkelig også sådan ud?

Ældre om ensomhed - 25 ældre skriver om at være ensom

af Peter Olesen

Bidrag fra 25 ældre fra 56 til 86 år om ensomhedens mange ansigter: ensomhed på grund af fysiske handicap eller vanskelig sygdom, ensomhed grundet kassasion og ringeagtelse eller ensomhed gennem tab, sorg og savn, oftest efter en ægtefælles død, men også ensomheden som et grundvilkår i livet.

Høfligheden

af Peter Olesen

Høfligheden har trange kår i dagens Danmark. "Hvad har vi gang i her til lands?" spørger forfatteren og debattøren Peter Olesen og kommer ind på egne erfaringer fra besøg på københavnske cafeer og restauranter og i danske butikker.Med humor og glimt i øjet skildrer Peter Olesen den berømte fuckfinger, vores adfærd i trafikken og vores forduftede vaner med at hilse på hinanden og rejse sig for ældre i bussen. Den praktiske, men dødirriterende mobiltelefon, som får lov at forstyrre alt og alle, står også for tur. "Der kan jo slukkes for den," påpeger forfatteren, der ikke selv vil have en mobil.Bogen er et ærligt forsøg på at skabe en vigtig debat om et efterhånden noget vaklende begreb, nemlig: høfligheden.

Skilsmissebørn

af Peter Olesen

At være skilsmissebørn kan give store problemer og kan give men for resten af livt. Men også være en tilstand, man lærer at leve med. For nogen har det været meget treumatisk, for andre noget mindre slemt. Mindst hver tredie familie i Danmark opløses nu om dage, mangebørn kommer i klemme - noget børnene aldrig selv har bedt om eller har ønsket. I bogen Skilsmissebørn, skriver soksne om oplevelsen dengang, da skilsmissen fandt sted. Og om, hvad den til at betyde for det videre liv - og for ens egen eventuelle senere skilsmisee. Ikke så få skilsmissebørn bliver nemlig selv senere skilt.

Københavns torve og pladser

af Peter Olesen

En stor, ny bog om 30 udvalgte torve og pladser i København. Peter Olesen beskriver i bogen Københavns pladser, deres historie og deres udvikling, mens hans faste fotograf, Henrik Bjerregrav, tager de mange fotos gennem årets fire årstider. Vi besøger Kongens Nytorv og Amalienborg Plads, men også Sankt Annæ Plads, Nordre Toldbod, Rådhuspladsen, Gammeltorv-Nytorv, Frue Plads, Vandkunsten, Gråbrødre Torv, Højbro Plads og Amagertorv. Torve og pladser som Jensen Klints Plads, 5. juni Plads, Julius Thomsens Plads, Genforeningspladsen, Sankt Thomas Plads og Tingstedet i Valby er også med – ligesom en lang række andre mere storladne blandet med mere ydmyge.

Peter Olesen viser rundt til 25 af Københavns genbrugte huse

af Peter Olesen

Tag med på en spændende tur til 25 af Københavns og Frederiksbergs huse med ny funktion. De er født eller skabt til ét og anvendes i dag til noget helt andet. Få her et kik indenfor i alle de genbrugte huse - i gamle pakhuse, siloer, kirker, fabriksbygninger, hospitaler, en gasbeholder og et elværk. I samme serie findes 8 gåture i København, Københavns Havn, Svævende smutveje og 25 yndlingssteder.  

Spegepølsen og Suppeterrinen

af Peter Olesen

En rigtig familiebog - for børn og voksne Hvorfor hedder et hus Lagkagehuset og et andet Suppeterrinen eller Spegepølsen? Hvorfor finder nogen på at kalde et kvarter Pisserenden, et andet Kartoffelrækkerne, endnu et kvarter Brumleby, og et for Humleby med Den bare ende? Og hvor i København finder vi Ørepinen, Hovedpinen, Mavepinen og Tandpinen? København er bare så morsom, hvis man først går i gang med at åbne sine sanser og slår antennerne ud. Peter Olesen lærer i denne bog både børn og voksne glæden ved at opsøge 40 konkrete steder i København med nogle af de mest finurlige og spøjse navne.

Peter Olesen viser rundt til sine 25 yndlingssteder i København

af Peter Olesen

»Olesen maler et billede af et usnobbet kvarter (Valby) med personlighed og personlig kontakt mellem beboere og folkene bag disken i den gamle ostebutik. Det er dog især guiderne til beboelseskvarterer som "Den Hvide by", "Lyset", "Kineserbyen" og "Eberts Villaby", der med finurlige detaljer og charme er guidens eksistensberettigelse. Her er skjulte perler, også for folk udefra.« - Ditte Giese, Politiken »I sin nye turbog afslører Peter Olesen nogle ret ukendte steder for selv københavnere. Bogen er lige til at stikke i lommen.. Det er alt efter tid og lyst tilladt at plukke i herlighederne. Smukke bybilleder af fotograf Henrik Bjerregrav.« - Lisbeth Helleskov, Nordjyske Stiftstidende Tag med på en spændende og oplevelsesrig tur til et par af hovedstadens åbne pladser og følg med ind i haver og parker, på kirkebesøg, på museum, på restaurant, ud til vandet, på Holmen, ind i en ret ukendt passage, på Kastellet, til Den hvide Kødby, til Valby Langgade og til en stribe mere eller mindre kendte byer i byen. Der vil med garanti være nye oplevelser for alle læsere.

Peter Olesen viser rundt til Københavns svævende smutveje

af Peter Olesen

Peter Olesen tager i sin tredje egentlige guidebog fra København og Frederiksberg læserne med på hele 5 særdeles finurlige ture gennem hovedstaden for at opsøge en ganske speciel bygningsdel - de svævende smutveje eller sukkenes broer. Peter Olesen beskriver grundigt 43 steder med i alt 69 gangbroer. Til hver af de 5 ture er der et tydeligt kort i bogen.  

Lys eller ej

af Peter Olesen

København er mørkets by. Paris er lysets by. København gør nærmest en dyd ud af at gå i sort, når mørket falder på, mens Paris går den modsatte vej og illuminerer ikke færre end 250 af sine væsentligste bygninger, monumenter, statuer og broer. Men behøver det fortsat være sådan, behøver vi danskere fortsat sværme så meget for mørket og være så puritanske, at vi næsten ikke tør fremhæve noget som helst aften og nat i dette mørke, kolde og nordligt beliggende land? Den problemstilling tager forfatteren Peter Olesen sig grundigt af i en ny bog, der sammenligner København og Paris. 40 udvalgte og direkte sammenlignelige steder i hver af de to byer stilles op overfor hinanden, og næsten hver gang med mest lys på i Paris. Mange danskere kender Paris og sværmer for byens mange seværdigheder, og netop derfor, og fordi Paris er noget helt særligt set med belysningsøjne, foretages denne åbenlyse sammenligning mellem f.eks.: Marmorkirken uden lys ..og Sacré-Coeur med lysDomkirken Vor frue uden lys. og Notre-Dame med lysChristiansborg uden lys.og Nationalforsamlingen med lysKøbenhavns Rådhus uden lys.og Hotel de Ville med lys Meget illustrativt stiller bogen sammenligningerne op med fotografen Torben Petersens mange aften- og nattefotos. Og spørger samtidig til logikken i at lade forskellen forblive så stor? Der er hermed lagt op til debat om et noget følsomt emne. I generationer har arkitekter lært, at belysning er ukultiveret, vulgær og tivoliagtig. Men har de samme arkitekter følt sig provokeret af belysningen i f.eks. Paris, Rom eller London - eller har de tværtimod nydt den - uden at tage ideen med hjem til lille Danmark, der kun tør belyse meget lidt?

8 gåture med Peter Olesen gennem København

af Peter Olesen

Københavnerskribenten og journalisten Peter Olesen tager læserne med på 8 ture gennem det smukke og spændende København. Alle ture lægger op til at deltagerne får motion og samtidig ser og oplever kendte og ukendte sider af København. Peter Olesen har tidligere lavet gåture for Hjerteforeningens Walkatons i 1999, 2000 og 2001, og det er blandt andet disse ture i en opdateret og omredigeret version plus flere nye, der er bogens udgangspunkt. Alle ture starter midt i byen ved Christiansborg og går herfra langs havnen til Langelinie, langs Kalvebod Brygge, over Christianshavn, gennem Holmen, langs Islands Brygge, over voldene og Kastellet og over Vesterbro til Frederiksberg Have, Søndermarken, Carlsberg og Istedgade.Alle ture er grundigt beskrevet, særlige huse og steder er fremhævet. Tag med på 8 spændende ture og lær en masse om det dejlige, grønne København med pragtfuld beliggenhed ud til havn og kanaler. Gåtursguiden er udgivet i samarbejde med de to patientorganisationer Hjerteforeningen og Kræftens Bekæmpelse, der jo begge opfordrer deres medlemmer til at få så meget motion som overhovedet muligt. I bogen kombineres motion og oplevelser.

Peter Olesen viser rundt i Københavns Havn

af Peter Olesen

Københavnerskribenten Peter Olesen udgiver en ny københavnerguide, der tager fat på Københavns Havn og lægger sig tæt op af sidste års salgssucces, guidebogen 8 gåture med Peter Olesen gennem København. Københavns havn er under stadig forvandling. Nyt opstår, mens gammelt renoveres og tages i brug til nye formål. Havnen ændrer karakter, ansigt og profil. Kontorer er der rigeligt af, men flere og flere boliger kommer heldigvis til. Den allerbedste måde at se sin havn og sin by på er faktisk at se den fra vandsiden. Fra havnen og fra kanalerne. I fred og ro kan man uforstyrret sejle forbi og iagttage på passende afstand. Man får det hele serveret i et lidt større og bredere perspektiv, når man ser byen fra vandet.Peter Olesen har siden 1992 guidet utallige to-timers specialture på Københavns havn. Der kommer man ud i alle kroge og hjørner og ser fra år til år, hvor meget det hele forandrer sig. Bogen følger Peter Olesens sædvanlige sejlrute fra Gammel Strand, hele havnen rundt og tilbage igen. Turen går gennem Slotsholmskanalen, over Nyhavn, Holmen, Refshaleøen, Langelinie, Nordbassinet, Frihavnen, Kastellet, Amalienborg, Amaliehaven, Kvæsthusbroen, Christianshavns Kanal, Christiansbro og Christians Brygge, Islands Brygge, Kalvebod Brygge og gennem Frederiksholms Kanal. Med andre ord ser man stort set det hele, og man får det kommenteret råt for usødet.

Pænere Facader

af Peter Olesen

Dansk facadekultur har gennemgået en markant forvandling de sidste 5-10 år. Det er pludselig blevet god tone at skilte diskret og kultiveret i stedet for at bidrage med så megen uæstetisk larm, almindelig forsimpling og tarveliggørelse, at det halve kunne være nok. Tankegangen ""Jo grimmere man gør sig, jo mere omsætter man"" er på vej ud og afløses af befriende pænhed og ordentlighed - til stor glæde for alle os, der skal færdes i bymidterne. Peter Olesen har et mangeårigt, indgående kendskab til de danske byer og tager i denne bog læserne med på en omfattende før og nu-byvandring gennem København, Valby, Frederiksberg, Helsingør, Helsinge, Hillerød, Køge, Roskilde, Næstved, Holbæk, Korsør, Nakskov, Svaneke, Nyborg, Ringe, Assens, Odense, Middelfart, Aabenraa, Esbjerg, Kolding, Herning, Århus, Aars, Aalborg og Frederikshavn.

Min vilde eventyrhave ved sommerhuset i Vejby Strand

af Peter Olesen

Peter Olesen har begået en helt og aldeles anderledes havebog - ikke om en pæn, friseret og typisk dansk have - men om en vild og eventyrlig have med gemmesteder, hemmelige stier, småsøer, oaser og blomstereng. Det er hans egen have ved Vejby Strand i Nordsjælland, fra det område, hvor Peter Olesen i 2002 udgav succesbogen 25 huse i Vejby Strand, der har solgt i knap 4.000 eksemplarer. Peter Olesens have er meget blomsterrig, fyldt med roser, ca. 150 rosenbuske i alt. Et sted at gå på opdagelse, et sted at finde ro, et sted at slappe af, et sted at finde uventede oplevelser med havudsigt og udsigt til et pragtfuldt landskab med marker - en fuldstændig anderledes have, som bestemt ikke passer sig selv men er ganske krævende, måske endda mere end en traditionel have. Her skal nemlig klippes og klippes og klippes for at holde vegetationen nede, så udsigten forbliver intakt. Der er tale om Peter Olesens hidtil nok mest personlige bog, fuld af kærlighed og humor. En smittende bog, som læseren kun kan blive glad af og hente inspiration i.

A Tour around Copenhagen Harbour with Peter Olesen

af Peter Olesen

Join local guide Peter Olesen on a trip along the canals and docks of wonderful Copenhagen. The route winds its way through the old and historic parts of the city, passing landmarks such as Nyhavn, Christianshavn and Langelinje.

15 skriver om livsglæde

af Peter Olesen

Hvordan håndterer man livsglæden, når man hele tiden bliver konfronteret med verdens ondskab? Peter Olesen har med bogen Livsglæde sat sig for at finde ud af det. Her giver 15 personer hver sit bud på, hvordan de ser på livsglæden og forsøger at håndtere den i hverdagen. Det er der kommet en reflekterende og tankevækkende bog ud af. Blandt bidragyderne er Trine Sick, journalist, Mogens Lykketoft, fhv. minister, Anne-Mette Gravgaard, sognepræst og Peter Olesen selv. Citater fra bogen: »I stedet for at gå på fejlfinding jager jeg mine lykkepunkter og forsøger at strække dem ud. Give dem elasticitet, så de bliver mere holdbare. Jeg øver mig, så jeg på den måde får skabt mit eget forrådskammer, hvor der er noget at stå imod med, hvis vinden vender sig imod mig.« - Trine Sick »På en forunderlig måde er min ulykke blevet en kvalifikation. Bare det, at min fremtoning nu får andre med mindre gebrækkeligheder til at tage sig sammen og erkende, at livet er mere end det, man mangler, og at langsommelighed kan være en kvalitet.« - Anne-Mette Gravgaard »Der er uendelig meget at være glad for og taknemlig over. Intet liv leves dog uden mødet med ondskab, jalousi, tarvelighed og nid og nag. Overalt findes dumme og lidet hensynsfulde mennesker, men hvorfor ikke prøve at tackle sig uden om dem og i stedet rette fokus mod alt det positive og gode omkring sig? Jeg prøver hele tiden at blive bedre til det, og jeg føler, at det lykkes indimellem. At lade dumhed passe sig selv og i stedet dyrke det diametralt modsatte.« - Peter Olesen Bidragydere: Kjeld Holm, Trine Sick, Mogens Lykketoft, Halfdan E, Anne-Mette Gravgaard, Ole Hartling, Gurli Vibe Jensen, David Rehling, Tim Jensen, Ti

10 Eventyrlige haver

af Peter Olesen

10 eventyrlige haver er en bog om 10 haver, der er eventyrlige på hver deres måde. Ingen af haverne er typiske, friserede haver, men alle bygger på en fast idé og de er anlagt og passet med fantasi, herlighedsværdi og entusiasme. Peter Olsen er taget på besøg hos haveejere rundt om i Danmark. Bogen favner bredt fra den dresserede arkitekturhave over den funktionelle krydderurtehave og den kunstneriske skulpturhave til den afslappende udsigtshave. Blandt haveejerne er flere billedkunstnere, skuespillere og arkitekter og fælles for alle er, at de passer deres haver med stor kærlighed og kreativitet. Bogen kan være inspirationskilde for andre haveejere og give dem et venligt spark væk fra den friserede og nydelige havestil. For Peter Olesen er den eventyrlige have overraskende, uforudsigelig, overvældende, kreativ og personlig og det er i sandhed ti sådanne haver læseren bliver præsenteret for i denne bog. Peter Olesen havde i 2006 stor succes med bogen ""Min vilde eventyrhave"" om sin egen vilde og velholdte naturhave ved sommerhuset ved Vejby Strand i Nordsjælland. I 10 eventyre haver har fotografen Henrik Bjerregrav stået for de smukke og inspirerende fotos.

København mellem husene

af Peter Olesen

I tekst og fotos beskrives 50 af hovedstadens bygninger og åbne byrum bl.a.: gårdrum, pladser, anlæg, passager, gangbroer og mellemhuse

Valby - bevar mig vel

af Peter Olesen

Om den københavnske bydels bebyggelse og de store, ofte uheldige ændringer, der er sket i bybilledet gennem 1900-tallet

Skilsmissebørn

af Peter Olesen

At være skilsmissebørn kan give store problemer og kan give men for resten af livt. Men også være en tilstand, man lærer at leve med. For nogen har det været meget treumatisk, for andre noget mindre slemt. Mindst hver tredie familie i Danmark opløses nu om dage, mangebørn kommer i klemme - noget børnene aldrig selv har bedt om eller har ønsket. I bogen Skilsmissebørn, skriver soksne om oplevelsen dengang, da skilsmissen fandt sted. Og om, hvad den til at betyde for det videre liv - og for ens egen eventuelle senere skilsmisee. Ikke så få skilsmissebørn bliver nemlig selv senere skilt.

15 skriver om livsglæde

af Peter Olesen

I LIVSGLÆDE giver 15 danskere beredvilligt hver deres bud på noget af det dyrebareste i livet, det vi bør skønne allermest på og uophørligt være åbne overfor, livsglæden. Ofte har man hørt folk sige; Du kender ikke til ægte glæde, før du har mærket dyb smerte. Noget er der nok om det. Har man først haft det svært, evner man måske at skønne ekstra på livets gode sider.

Når mor eller far dør

af Peter Olesen

Hvilken betydning har det for et barn, når mor eller far dør? Peter Olesen har i bogen her samlet de mest rørende, barske og personlige historier fra sine tidligere sorg- og savn-udgivelser. 4000 børn mister hvert år en mor eller far, nogen endda dem begge. Bogen indeholder bidrag fra 25 kendte og ukendte danskere. En gruppe børn fortæller om at miste, om de følelser, der presser sig på, om berøringsangsten eller hjælpen fra venner, lærere og andre. Felix Peter Venndt, der mistede sin far som 16-årig, siger: »Det er så trist at tænke på, at jeg aldrig mere skal se ham. Alt det der kendetegnede ham, hans karakteristiske grin og hans lune humor«. Signe Rølmer, der var 12 år, da hendes mor døde, fortæller om at savne: »Jeg savner nogen, der siger, at jeg skal komme tidligt hjem, at jeg skal spise ordentligt og drikke min mælk, for det er jo bare et tegn på kærlighed«. Her er også historier fra voksne, der fortæller om at miste som barn. F.eks. fortæller sangerinden Alberte Winding om at føle skyld og skam over sin mors død. Og biskop Lise-Lotte Rebel fortæller om sin vrede mod Gud, da hendes far døde. Bogens redaktør, Peter Olesen, mistede selv sin far som 15-årig og bidrager også med sin egen historie.

Ude i Valby

af Peter Olesen

Tag med på opdagelse ’ude i Valby’, hvor forfatter og journalist Peter Olesen har boet i mere end 40 år. Bogen er fyldt med smukke fotos af Kurt Rodahl Hoppe og i en størrelse, så den passer i tasken, lommen eller under armen, når man tager rundt på cykel eller gåben i den populære københavnske bydel. Valby er under forandring, og den gamle bydel er ved at få sig et gennemgribende løft med nye beboere, nye boliger, store grønne områder, masser af lys og luft – og egen badestrand. Peter Olesen fortæller om bydelen, han kender som sin egen baglomme – udbygningerne, landsbypræget, industriområdet, villakvartererne, cafeerne og ikke mindst de mange skulpturer og kunstværker, der præger Valby anno 2014.  Peter Olesen er uddannet journalist. Han er forfatter til en række bøger om bl.a. København.

Out Here in Valby

af Peter Olesen

Join nationally renowned author and journalist Peter Olesen on a tour of the Copenhagen district of Valby, where he has lived for more than 40 years. The old Copenhagen district holds a special place in his heart, and in the book, Peter Olesen presents the area, which is currently undergoing a thorough transformation and modernization, gaining new buildings, large green areas and a brand new beach. The book is a guide for walking and biking around present-day Valby. Peter Olesen presents the district he knows so well – the village atmosphere, the fine old industrial area, the lovely streets of handsome houses, the schools, libraries, cafés and churches, as well as the large amount of art that characterizes modern Valby. Counting Out here in Valby, Peter Olesen has written 24 books about Copenhagen. But he says about Valby: “There actually is no other place in Copenhagen I’d rather live”. Olesen’s engaging writing and the beautiful photos taken by Kurt Rodahl Hoppe guide the reader through every part of the Valby district. The book is directed at the tourist or newcomer, but longtime residents may also learn something new of their beloved district.

På Frederiksberg

af Peter Olesen

Tag med på tur i det moderne, det klassiske og det grønne Frederiksberg. Bogen er en guide til en oplevelsesrig gå- og cykelguide til den smukke, rige og meget grønne kommune midt i hovedstaden. Journalist og forfatter Peter Olesen er kendt for sine arkitektur- og guidebøger, hvor han i et enkelt sprog og helt nede på jorden både revser og roser den danske arkitektur og byplanlægning. Nu har han kastet sig over Frederiksberg. Bogen guider dig rundt i alle dele af kommunen – fra Gammel Kongevej, Frederiksberg Allé og Frederiksberg Slot over industriområder med nyt liv, villakvartererne og etageejendomme til det grønne og kulturrige Frederiksberg.   Peter Olesen er uddannet journalist. Han er forfatter til en lang række bøger, heraf 25 om København og Frederiksberg.

Valby

af Peter Olesen

En genudgivelse af Peter Olesens klassiker og allerførste bog om sin elskede bydel, Valby. Tilbage i 1988, da bogen udkom første gang, var Valby et forsømt hjørne af København, som Borgerrepræsentationen ikke havde skænket en tanke i årtier. Olesen viser i bogen, hvordan Valby tog sig ud som landsby omkring århundredeskiftet, hvordan bydelen stod tæt på forfald i 1980’erne, og hvordan den har formet og udviklet sig gennem årene. Han fortæller om de arkitekter, der har været med til at forme bydelen, om byggeforeningerne, om rækkehuse og villakvarterer, om eventyrhuse og etageejendomme og om de mange porte og indgange til Valby. Meget er sket siden 1988, og heldigvis ser Valby anno 2015 mere velholdt ud. Olesens tekst og de mange illustrationer giver læseren et grundigt indtryk af Valby før og nu. Og med det i baghovedet kan man selv gå ud i bydelen og se hvor meget, der er sket, siden bogen udkom første gang. Peter Olesen er uddannet journalist. Han er forfatter til en lang række bøger, heraf mere end 25 om København.

Min vilde eventyrhave

af Peter Olesen

Følg Peter Olesen rundt i hans store eventyrhave i Vejby Strand. Bliv inspireret til at give drømmene plads, så du får en vild, anderledes og eventyrlig have. Peter Olesen mangler ikke ord, når han skal beskrive sin store kærlighed: haven ved sommerhuset i Vejby Strand. At have en have er en gave, mener han: »At have en vild have er at have en voksentumleplads, en legeplads, et eksperimentarium, et sted at få afløb for en masse ideer, et sted at afreagere, blive væk, holde sig i form og bevægelse, koble fra, finde ro, falde ned og få godt ondt i ryggen og blive øm og sundt træt i resten af kroppen. Måske ligefrem en gang imellem være så heldig at glemme sig selv og for en stund blive et med naturen«. I bogen fortæller Olesen i tekst og billeder om sommerhushaven, dens brændestabler, gemmesteder, oaser, krinkelkroge, stier, småsøer, havudsigt og selvfølgelig også de 150 rosenbuske. Men det er også en stor opgave at holde en have. Peter Olesen fortæller derfor, hvordan han året klipper og luger og bygger eventyret op, så der altid er noget at gå på opdagelse i. Peter Olesen er journalist, forfatter og foredragsholder. Han har skrevet en lang række bøger.

Stille København

af Peter Olesen

En bog om pausens betydning. Tag med Peter Olesen rundt til 40 af hovedstadens stille oaser – områder, hvor man kan søge ly, ro og fred for storbyens larm og travle puls. En metropol som København er nødvendigvis både larmende og fortravlet, det er en del af dens identitet og dens charme. Men derfor kan man alligevel godt indimellem have brug for at søge hen et sted for at puste ud, sætte sig ned og nyde stil heden. Og tage en dyb indånding! Gå med ind i Rådhushaven, Grønnegården, Bibliotekshaven, områderne omkring Sankt Petri Kirke og Christians Kirke, ind i Frederiksberg Have eller Landbohøjskolens Have, kom med i Heerup Haven eller i Østre Anlæg. Mulighederne er mange og ofte overraskende tæt på de områder, hvor byens puls er højest. Peter Olesen viser os rundt til storbyens store og små lommer med ro og fred. Nyd stederne og de pauser, de indbyder til. De er hver især noget helt særligt. Peter Olesen er journalist, forfatter og foredragsholder. Han har skrevet en lang række bøger.

Det bedste ved Holbæk

af Peter Olesen

Peter Olesen rejser tilbage til sin barndomsby, Holbæk, og tager læseren med på en lystvandring gennem byen ved fjorden, placeret tæt på de to skove Dragerup og Eriksholm. Mange vil måske blive overrasket over, hvor meget godt Holbæk har at byde på. Den man elsker, tugter man. For der er ingen tvivl om, at Peter Olesen elsker den sjællandske købstad, hvor han er vokset op. Og derfor piner det ham så meget mere, når han ser, hvordan kommunen og private af og til restaurerer, renoverer og nybygger på måder, som, han ikke mener, er fornuftige. Men midt i risen må man ikke glemme rosen, derfor denne bog, hvor Peter i tekst og billeder fortæller om alt det, byen kan være stolt over. Gå med en tur ned ad Ahlgade og Klosterstræde, slentr rundt i havnen, nyd skovene, kulturlivet og kunsten og tag et ekstra kig på de mange Bedre Byggeskik-huse, bl.a. centreret omkring Bakkekammen. Peter Olesen er journalist, forfatter og foredragsholder. Han har skrevet en lang række bøger.

Det bedste ved Holbæk

af Peter Olesen

Den man elsker, tugter man. For der er ingen tvivl om, at Peter Olesen elsker den sjællandske købstad, hvor han er vokset op. Og derfor piner det ham så meget mere, når han ser, hvordan kommunen og private af og til restaurerer, renoverer og nybygger på måder, som, han ikke mener, er fornuftige.Men midt i risen må man ikke glemme rosen, derfor denne bog, hvor Peter i tekst og billeder fortæller om alt det, byen kan være stolt over:- Ahlgade, havnen og stræderne imellem.- Museumskomplekset og den gamle by i Klosterstræde.- Bedre Byggeskik­bevægelsen, bl.a. centreret omkring Bakkekammen.- Holbæks kunst­ og kulturliv, de grønne områder og meget mere.

Broerne i København

af Peter Olesen

København er en ægte broby. Her er alle de gamle broer, en lang række nye fra 2000’erne, og flere er på vej. Derfor er det på tide med en status.Broerne i København viser rundt til mere end 25 af hovedstadens utallige broer – over havneløbet og de forskellige kanaler og til en lang række broer inde på land. Både de gamle og de nye. Vi skal over mange steder på gåben, på cykel, i bil eller bus, over vand og over land eller jernbane.Peter Olesen er ikke bange for at sige sin mening: Han roser de nye broer for at lege med lyset, når mørket bryder frem. Og han efterlyser samtidig en bedre skiltning ved den enkelte bro med navn og byggeår. Peter Olesen fortæller med lune og entusiasme om broerne og deres historie. Her er historier og fakta for alle, der elsker at opleve hovedstaden fra nye sider.Bogen er illustreret med Henrik Bjerregravs smukke fotos, der lader os opleve hovedstaden og dens mange broer på kryds og tværs og på alle timer af døgnet.