Flugten forside

Flugten

Det frie rige

Flugten forside
Originalsprog:
Dansk
Sider:
132
Omslag:
Hæftet
ISBN13:
9788771909647

Lara bor med sin familie i membranbyen Toponia. Byen styres jernhårdt af kejserens højre hånd, Kron Tyro, der slår ned på alt, der viger fra normalen, derfor er alle almindelige borgere meget ensrettede i deres liv. Laras farmor, Nan, skal have dødssprøjten, når hun fylder 70 år, da der ikke er plads til ældre mennesker i kejserens frie rige. Derfor finder Lara, med hjælp fra en udstødt på samme alder, Vinchart, en farlig vej ud af byen. Byens borgere har fået fortalt, at man ikke kan overleve uden for membranen, men Lara og hendes farmor tager chancen, da Nan har barndomserindringer om livet udenfor. På den anden side af membranen møder de et samfund, heriblandt den jævnaldrende Noah, der klarer sig fint. Lara og hendes farmor tilslutter sig deres kamp mod kejserens enevælde. En kamp, der kan koste dem livet.      

Uddrag af bogen

Den ramme lugt af uvaskede kroppe ramte Lara som et slag i ansigtet. En kvinde grinede med rådne tandstumper og slog ud efter hende. Kvindes klolignende negle skar to små flænger i Laras kind. Så ramte en spytklat hende midt i ansigtet, og hun måtte kæmpe for ikke at kaste op. ”Skynd dig lidt,” sagde Vinchart lavt. ”Lige om lidt går de amok.” Han tog hendes hånd og trak hende med, og pludselig var der ikke længere nogen foran dem. Bag dem lød forbandelserne stadig. Vinchart trak hende med ind i en smal smøge, og for første gang så hun ham rigtigt. Sort hår faldt ned i en bred pande, et par sorte øjne slog gnister mod hendes grønne. ”Hvad skulle du i vores zone?” spurgte han. ”Jeg har aldrig hørt om nogen zoner,” svarede hun med lille stemme. ”Jeg var bare … ude at gå en tur.” Hun så ned, og først nu opdagede hun, at hans fødder …      

Om forfatteren

Christina Nordstrøm har siden 2002 skrevet bøger for børn og unge. Hun har i mange år læst rigtig meget fantasy og dystopier, og nu har hun kastet sig ud i at skrive en bog i denne genre. Det har været en spændende udfordring og absolut ikke sidste gang.

Forhandler Pris Forsendelse Samlet pris Køb her
iMusic 109,00 29,00 138,00
Bogreolen 117,95 29,95 147,90
CDON 119,00 29,00 148,00
Arnold Busck 149,95 19,00 168,95
Plusbog 129,95 39,95 169,90

Af samme forfatter

Mille 1 - Mille flytter på landet

af Christina Nordstrøm

Milles forældre er blevet skilt, og nu skal Mille og hendes mor flytte. Mille er ked af alting: Hun skal væk fra sin elskede rideskole og hesten Plet; hun skal forlade sine veninder; og hendes far har svigtet dem, så nu vil hun aldrig se ham igen! Men til Milles store overraskelse viser det sig, at det slet ikke er så tosset at flytte. Der sker nemlig flere dejlige ting: både hvad angår veninder og heste...og hendes far.

Mille 2 - Mille og Plet

af Christina Nordstrøm

Mille har affundet sig med, at hendes forældre er blevet skilt, og hun er endda ved at blive rigtig glad for at bo på Fyn. Hun har nemlig fået en god veninde, Cille. Cille er både god at ride sammen med - og god til at hjælpe Mille i skolen, når Katrine mobber hende. Og så har Mille fået en stor og fantastisk opgave: Hesten Plet, som fik et chok under en brand på Milles gamle rideskole, har ikke været sig selv siden branden, den er blevet trist og indesluttet. Mille har altid haft et fint forhold til Plet; måske kan hun ved hjælp af horsemanship hjælpe Plet tilbage til sit gamle muntre jeg ... så Plet er flyttet ind hos Milles egen hest, Stjerne. En fortsættelse til 'Mille flytter på landet'

Drengen og Ulve-kongen

af Christina Nordstrøm

"Det er en magisk bog," siger farmor. "Det har farfar skrevet på den første side." "Må jeg se den?" spørger Thor. Farmor nikker. "Du må få den. Nu skal jeg hente den." Lidt efter sidder Thor med den gamle bog i hænderne. Den hedder Ulve-kongen. Thor åbner bogen. Han genkender farfars skrift og læser, hvad der står. "Ulve-kongen er en magisk bog. Den der læser bogen rigtigt, oplever et eventyr." En fantastisk historie om en dreng midt i sine forældres skilsmisse, om hans forhold til farmoren og så om magiske øjeblikke med Ulve-kongen.

Mille 1 - Mille flytter på landet

af Christina Nordstrøm

En letlæst og underholdende hestetrilogi, som vil gå rent ind hos alle hesteglade piger fra cirka 10 år. Bøgerne handler meget om Milles liv med sin hest Stjerne (og andre heste, der kommer og går i hendes hverdag), men er også fulde af venindeintriger, problemer i skolen og med de fraskilte forældre, dramatiske episoder på rideskolen osv.  

Mille 2 - Mille og Plet

af Christina Nordstrøm

Mille har fået en god veninde, Cille. Cille er både god at ride sammen med – og god til at hjælpe Mille i skolen, når Katrine mobber hende. Og så har Mille fået en fantastisk opgave: Hesten Plet, som fik et chok under en brand på Milles gamle rideskole, er blevet trist og indesluttet. Mille har altid haft et særligt forhold til Plet; måske kan hun ved hjælp af horsemanship hjælpe Plet tilbage til sit gamle muntre jeg ...

Mille 3 - Mille og Tøsen

af Christina Nordstrøm

En letlæst og underholdende hestetrilogi, som vil gå rent ind hos alle hesteglade piger fra cirka 10 år. Bøgerne handler meget om Milles liv med sin hest Stjerne (og andre heste, der kommer og går i hendes hverdag), men er også fulde af venindeintriger, problemer i skolen og med de fraskilte forældre, dramatiske episoder på rideskolen osv.

Mille 1 - Mille flytter på landet

af Christina Nordstrøm

Milles forældre er blevet skilt, og nu skal Mille og hendes mor flytte. Mille er ked af alting: Hun skal væk fra sin elskede rideskole og hesten Plet; hun skal forlade sine veninder; og hendes far har svigtet dem, så nu vil hun aldrig se ham igen!Men til Milles store overraskelse viser det sig, at det slet ikke er så tosset at flytte. Der sker nemlig flere dejlige ting: både hvad angår veninder og heste...og hendes far.

Mille 2 - Mille og Plet

af Christina Nordstrøm

Mille har affundet sig med, at hendes forældre er blevet skilt, og hun er endda ved at blive rigtig glad for at bo på Fyn. Hun har nemlig fået en god veninde, Cille . Cille er både god at ride sammen med - og god til at hjælpe Mille i skolen, når Katrine mobber hende.Og så har Mille fået en stor og fantastisk opgave: Hesten Plet, som fik et chok under en brand på Milles gamle rideskole, har ikke været sig selv siden branden, den er blevet trist og indesluttet. Mille har altid haft et fint forhold til Plet; måske kan hun ved hjælp af horsemanship hjælpe Plet tilbage til sit gamle muntre jeg ... så Plet er flyttet ind hos Milles egen hest, Stjerne. En fortsættelse til 'Mille flytter på landet'

Mille 3 - Mille og Tøsen

af Christina Nordstrøm

En letlæst og underholdende hestetrilogi, som vil gå rent ind hos alle hesteglade piger fra cirka 10 år. Bøgerne handler mest om pigen Mille og hendes liv med hesten Stjerne (og andre heste, der kommer og går i hendes hverdag), men de er også fulde af venindeintriger, problemer i skolen og med de fraskilte forældre, dramatiske episoder på rideskolen osv.

Stald rocket - Begyndelsen

af Christina Nordstrøm

Skal Dea og hendes mor igen flytte? Nej, Dea nægter. Hun har fået en supergod veninde, og måske har hun også fået en kæreste. Under alle omstændigheder har Dea fundet et fristed hos den gamle jockey, Niller, der ejer den skønneste hest i verden, New Future.Alt er imidlertid ikke, som det ser ud til at være. Niller er stemplet som dyremishandler, han har svindlet og dopet en hest. Niller har forbud mod at komme at på samtlige væddeløbsbaner i Danmark. Er beskyldningerne korrekte?Dea forsøger frygtløst at finde ud af det, men kan en pige på 13 - snart 14 år stille noget op mod Nillers fjender? Taler Niller i det hele taget sandt? Hvem kan hun stole på? Hvordan skal det gå med New Future, hvis den hest, der er født til væddeløb, aldrig får lov til at sætte sine hove på en væddeløbsbane?Dea vil gøre alt for den hest, hun er kommet til at holde så meget af. Samtidig skal hun tage stilling til drengen, Leon, som hun er dybt forelsket i. Der er ikke noget at side til, at Dea føler, der bliver trukket i hende fra alle sider.Om forfatterne:Forfatterparret, Kirsten Nordstrøm Hansen og Christina Nordstrøm, er mor og datter, men det er ikke kun slægtskabet, der binder dem sammen. De har en fælles kærlighed til heste, og de har været hesteejere i mere end 30 år. I mange år har parret skrevet fiktion til ugeblade, men det er også blevet til flere børnebøger. De har skrevet bøger både hver for sig og i fællesskab.

Deas store ansvar

af Christina Nordstrøm

Deas veninde, Stine, har planlagt en dobbeltdate. Hun og Dea skal med Leander og Danny i biografen. Både Dea og Danny føler, at de bliver tvunget ud i noget, de måske ikke selv bestemmer, og da Stine og Leander senere lader dem alene tilbage, er de begge forlegne. Først da Dea fortæller, at hun faktisk har en kæreste, John, i England, kan de grine sammen. Kort efter sms’er Deas engelske veninde. Hun fortæller, at John har fået en engelsk kæreste. Deas verden går i stykker, men hun har ikke tid til at være ked af det. Niller bliver alvorlig syg, og hun står med ansvaret for New Future og Harald. Hun bliver også nødt til at bruge en jockey, Niller bestemt ikke bryder sig om. Deas mor køber Nillers landsted. De får de travlt med at sætte det hele i stand og Dea får ansvaret for en følhoppe. Hendes liv bliver fyldt op med det, hun brænder så meget for, så hun burde jo bare være lykkelig, men der er også mange løse ender.

Djævleøens hemmelighed

af Christina Nordstrøm

Da Liam vågner, er han alene. Mark er forsvundet i den sorte, tropiske nat. Sveden springer frem, da Liam rejser sig. Natten er fyldt med lyde, det kribler og pusler overalt. Han husker den kæmpestore edderkop, der samme dag kravle over hans ryg, da Mark var faldet i den gamle brønd. Han husker lyden af slæbende skridt og raslende lænker fra de fanger, der engang var på Djævleøen. Han tænker på Menneskeæderen, det uhyggelige fængsel, han og Mark besøgte. Er Mark igen i det fængsel? Hvem var det, der lo så uhyggeligt. Hvem stjal deres båd, så de blev fanget på øen? Liam stirrer ud i mørket. Han må finde Mark, før det er for sent. Han begynder at gå. Langsomt og med tilbageholdt åndedrag. Da Liam rejste fra Danmark for at besøge sin far i Fransk Guyana, havde han ikke regnet med, at et forbudt besøg på Djævleøen skulle ende på denne måde.