Jeg kender en kaptajn forside

Jeg kender en kaptajn

Jeg kender en kaptajn forside
Forfatter:
Originalsprog:
Tysk
På dansk ved:
Illustreret af:
Sider:
32
Omslag:
Indbundet
Forlag:
ISBN13:
9788771611397

Kasper har en onkel, som er kaptajn på en slæbebåd.

Slæbebåden, som hans onkel også ejer, ligger i havnen Hamborg og har travlt med at bugsere større skibe og kraner rundt i havneområdet. Kasper elsker livet ved havnen med de store pakhuse, kraner og containerskibe, og synes det er fascinerende at forestille sig de lange rejser, som skibene gør over hele verden.

Kasper er ret sikker på at han gerne vil sejle, når han bliver ældre.

Forhandler Pris Forsendelse Samlet pris Køb her
Indlæser opdaterede priser
Arnold Busck 269,95 19,00 288,95
Plusbog 269,00 39,95 308,95
iMusic 297,00 29,00 326,00

Af samme forfatter

Der er noget galt!

af Ralf Butschkow

-

Det er helt galt!

af Ralf Butschkow

Lisa har fået en opgave i børnehaven. Hun skal tegne, hvad hun vil være, når hun bliver stor. Måske dirigent for et stort orkester? Pilot på et kæmpemæssigt fly? Dyrepasser i zoo? Eller måske hellere læge på et hospital? Ideer har Lisa nok af - men har hun helt styr på, hvordan der ser ud de forskellige steder?

Var det virkelig sådan?

af Ralf Butschkow

En dinosaur med badehætte, et vikingeskib med motor, en boremaskine i stenalderen? Var det virkelig sådan? Sådan nogle tossede ting oplever Carla i hvert fald, da hun tager på en tidsrejse i bedstefars gamle lænestol sammen med sin hund Popcorn.

Hvad er dog det for en årstid?

af Ralf Butschkow

Lisa og hendes hund Popcorn skal rydde op på deres værelse. De mange ting får dem til at tænke på alt det sjov, de har oplevet i løbet af året.Men kommer dyreungerne virkelig med posten om foråret? Kan man tage solbad med dykkerdragt på? Og kan man rulle sneen sammen? Der er noget, der ikke passer! En sjov "find fejlene"-bog med mange skøre detaljer og meget at snakke om!

Jeg kender en buschauffør

af Ralf Butschkow

Jens kører en hel dag med sin ven Anders, som er buschauffør. Han kommer rundt på ruten og kører bagefter med til garagen, hvor bussen bliver vasket og får et serviceeftersyn. Bagefter får Jens et "lift" af den næste chauffør på samme rute, Lone, og bliver sat af, samme sted som han stod på. Jens synes de store busser er spændende. Han vil gerne arbejde med dem, når han blive ældre. Måske som buschauffør eller mekaniker.

Jeg kender en landmand

af Ralf Butschkow

Sofus elsker dyr. Han ved ikke noget bedre end at komme på landet og synes, det må være verdens bedste job at arbejde inden for landbruget og selv dyrke den mad, man spiser. Sofus kender faktisk en landmand, som hedder Peter, der har sin egen gård, og han har fået lov at komme på besøg på gården og hjælpe lidt til, så han kan se, hvordan det er at arbejde på landet og finde ud af, hvad jobbet går ud på – ud over at nusse dyrene

Jeg kender en boghandler

af Ralf Butschkow

Lone elsker bøger og ved ikke noget bedre end at læse. Hun synes, det må være verdens bedste job at arbejde med bøger og fortælle andre, hvad de handler om. Lone forestiller sig at komme til at arbejde på et bibliotek eller i en boghandel. Faktisk kender hun en, som hedder Katja, som har en boghandel. En dag, hvor Lone skal bruge en bog til en gave, er hun i lang tid i boghandelen og hører om, hvordan det er at arbejde der, og hvad jobbet som boghandler indebærer – ud over at læse bøger.

Jeg kender en apoteker

af Ralf Butschkow

Pia kender Clara, som er uddannet farmaceut og har et apotek. Hun får lov til at komme på besøg på apoteket og se, hvad arbejdet går ud på ud over at ekspedere kunderne, som køber alt fra solcreme og babysutter til medicin på recept fra en læge. Nogle medikamenter fremstiller apotekeren selv, mens andre varer skal bestilles. Der skal også laves regnskab og pyntes vindue. Alle ansatte på et apotek ved en masse om, hvordan man fremstiller lægemidler, og er uddannet enten som farmaceuter eller farmakonomer. For at arbejde på et apotek skal man have en af de uddannelser

Jeg kender en sangerinde

af Ralf Butschkow

Oscar elsker musik. Det gør hans overbo Sanne også. Hun lever faktisk af at synge og er ansat på det store gamle teater i byen som operasangerinde. En dag får Oscar lov til at komme med hende på arbejde og se, hvordan hun øver sig, prøver kostumer, bliver sminket og optræder. Han hilser også på hendes kolleger: musikere, dansere, instruktører, scenografer, regissører, sceneteknikere  og andre, som arbejder med forskellige spændende ting på teatret. Læs om, hvordan det er at arbejde som sanger og være ansat på et teater

Jeg kender en pilot

af Ralf Butschkow

Lise kender en pilot, som hedder Stefan. Stefan ved alt om, hvordan man styrer et fly, og han ved også en hel masse om, hvad der sker i en lufthavn. Han ved f.eks. hvordan man sikrer, at kufferten kommer med det rigtige fly, og hvem der styrer, at flyene lander og letter uden at kollidere. En dag får Lise lov at komme med ud i lufthavnen, som er en stor arbejdsplads, med mange forskellige jobs.

Jeg kender en racerkører

af Ralf Butschkow

Niklas kender en racerkører, som hedder Tom. Han ved alt om, hvordan man kører stærkt, og han ved også en hel masse om, hvordan et formel-1-løb foregår. Han ved hvad alt muligt udstyr hedder, hvem der gør bilerne klar og hvem der sørger for sikkerheden. En dag får Niklas lov at komme med Tom på racerbanen.

Jeg kender en politibetjent

af Ralf Butschkow

Joakims nabo Thomas er politibetjent, og Joakim får lov at komme med på patrulje. Han ser hvad politiet arbejder med lige fra at holde orden ved demonstrationer til cykeltyverier til røverier og trafikuheld. Han synes, at politiets arbejde er meget spændende.

Jeg kender en lastbilchauffør

af Ralf Butschkow

Johan kender en lastbilchauffør, som hedder Lasse. Lasse har spurgt, om Johan vil køre med, når fragten skal bringes ud til kunderne. Johan kommer med Lasse rundt i hele byen og ser forskellige lastbiler og store køretøjer. Lasse ved en masse om de store biler, og Johan er sikker på, at han selv vil køre lastbil engang.

Jeg kender en brandmand

af Ralf Butschkow

Janus kender en brandmand, som hedder Benny. Benny ved alt om, hvordan man slukker en ildebrand, og han ved også en hel masse om, hvad man kan gøre for at undgå farlige situationer med ild. Men brandmænd hjælper også med andre ting. F. eks. kan deres pumpeudstyr bruges med oversvømmelser. En dag får Janus lov at besøge Benny på brandstationen.

Jeg kender en tandlæge

af Ralf Butschkow

Peter kender en tandlæge, som hedder Helle. Hun ved alt om tænder, og hun ved også en hel masse om, arbejdet på en tanbdlægeklinik. Hun ved, hvordan man passer sine tænder, men også hvordan de kan repareres, hvis man knækker en tand eller får et hul, og hun kan rette skæve tænder. En dag besøger Peter Helle på tandlægeklinikken.

Jeg kender en kok

af Ralf Butschkow

Anna kender en kok, som hedder Robert.  Hun besøger ham i restaurant-køkkenet, hvor han arbejder og er med ude at købe ind til gæsterne. Bagefter er Anna med til at lave mad. Hun får en god opskrift med hjem og laver middagsmad om aftenen.

Jeg kender en dyrepasser

af Ralf Butschkow

Morten kender Neel, som er dyrepasser i en zoologisk have. Han følger med hende på arbejde og ser hvordan dyrene bliver passet, fodret og plejet. Han oplever også, at dyrlægen kommer på besøg.

Jeg kender en dyrlæge

af Ralf Butschkow

Anna kender en dyrlæge, som hedder Dorthe. Dorthe har en dyreklinik, hvor Anna sommetider kommer med sin kanin for at få den vaccineret og for at få klippet dens kløer. Dorthe har altid travlt og der sidder som regel nogen i venteværelset sammen med deres hunde, katte eller andre kæledyr. Men Dorthe tager sig ikke kun af små dyr. Når det er en hest, en ko eller måske en elefant fra et omrejsende cirkus, der skal behandles, tager hun ud til dem. Anna synes, at Dorthes arbejde er helt vildt spændende, og hun er sikker på, at hun også vil være dyrlæge engang.

Jeg kender en biavler

af Ralf Butschkow

Mona kender en biavler, som hedder Bent. Hun har lovet at hjælpe ham med at sælge honningen i en bod på markedet. Da Mona kommer hjem til Bent, skal han lige til at høste honningen og spørger, om hun vil se, hvordan man gør. Det vil Mona naturligvis gerne. Hun synes, det er meget interessant, hvordan de flittige små honningbier samarbejder og får indsamlet så meget honning, at der faktisk også er nok til andre end dem selv. Men flittige skal de være, for 17.000 bier skal besøge 10.000.000 blomster, for at lave et glas honning på 450 gram.

Jeg kender en bager

af Ralf Butschkow

Mette kender en bager, som hedder Bo. Hun har fået lov at besøge ham på hans arbejde. De står op, før det bliver lyst, for en bager møder meget tidligt om morgenen. Han skal jo nå at bage de brød som andre spiser til morgenmad. Mette møder nogle af Bos kolleger og kommer rundt og kigger på de forskellige maskiner og hjælpemidler de har i bageriet. Hun synes, et bageri er en spændende arbejdsplads, og hun er ret sikker på, at hun selv vil være bager - bare de ikke skulle så tidligt op.

Jeg kender en sygeplejerske

af Ralf Butschkow

Nina kender Karina som er sygeplejerske og bliver vist rundt på hospitalet. De ser de forskellige stuer og Karina fortæller om arbejdet på et hospital. Anna møder en skolekammerat, som er faldet på sit skateboard og kommer med til hans undersøgelse.

Jeg kender en professionel fodboldspiller

af Ralf Butschkow

Kim kender en professionel fodboldspiller, som hedder Kevin. Han spiller i en Bundesligaklub i Berlin. Kim og hans familie, som også er glade for fodbold, holder ferie i den tyske by, så Kim kan besøge Kevin. Kim får lov at være med til træning og spillermøde i klubben, og om søndagen ser han en kamp sammen med sin far og søster. Nu, hvor der er pause i ungdomstræningen på grund af ferien, er der også fodboldskole i klubben. Kim er med, når Kevin tager på besøg i fodboldskolen, hvor han har lovet at skrive autografer og vise børnene nogle fodbold-tricks.

Jeg kender en astronaut

af Ralf Butschkow

Søskendeparret Anna og Anton besøger Holger, som er ingeniør med speciale i flyteknik. Holger er udvalgt blandt 8.000 andre ansøgere til at være en af de 5, som ESA i 2015 sender til den internationale rumstation. Dermed bliver han Danmarks første astronaut og det er jo vildt spændende ...

Jeg kender en gartner

af Ralf Butschkow

Magnus besøger Katrine i hendes gartneri, og ser hvordan planterne bliver drevet frem og solgt i butikken. Han er også med, når Katrine leverer planter til den nyanlagte park og buketter og grønt til kirkegården.