Alle tre på udflugt med børnehaven Ærten forside

Alle tre på udflugt med børnehaven Ærten

Alle tre på udflugt med børnehaven Ærten forside
Forfatter:
Originaltitel:
Alla tre på utflykt med förskolan Ärten
På dansk ved:
Illustreret af:
Sider:
40
Omslag:
Indbundet
Forlag:
ISBN13:
9788771394160

Tag med når vennerne Ida, Valde og Ester og alle de andre fra børnehaven Ærten skal på udflugt. De finder mange ting på vejen. Nogle er fine, og nogle er temmelige ækle. Og se, der er fodgængerskiltet! Det kender alle. Inde i skoven samler de pinde, kogler, spiser madpakker og leger gemmeleg. Er det også sådan, når I tager på udflugt med din børnehave?

Serien om Alle tre foregår i en børnehave. I bøgerne kan børn genkende hverdagen og de ting, der kan ske, når man skal være sammen og have det godt med andre.

Forhandler Pris Forsendelse Samlet pris Køb her
Indlæser opdaterede priser

Af samme forfatter

Chinos tykke kinder

af Maria Nilsson Thore

”Se mig! Se mig hele tiden!” råber Chino fra toppen af toiletrullerne til de andre hamstere i buret. Chino har de tykkeste kinder, er bedst og hurtigst til alt og kan en masse seje kunster.  Men ikke alle påfund påskønnes af de andre, erfarer Chino, der – gode intentioner til trods – endnu må lære at begå sig i ligeværdig relation til burets øvrige beboere.  Chinos tykke kinder er en varm og sødmefuld billedbog om at være den, der altid er i centrum, om gensidigt nærende venskaber og glæden ved at dele.  Forfatter og illustrator Maria Nilsson Thore har modtaget flere udmærkelser for sine litterære og illustrative arbejder.

Petras prik

af Maria Nilsson Thore

Da Petra vågner om morgenen, der der noget, som ikke føles så godt. En knude på halen og lidt feber måske. Hvad er det, der er sket? Snart opdager hun, at der er en bar plet på hendes pels. En prik er ganske enkelt forsvundet! Men spørgsmålet er, om prikken er blevet væk, eller om den selv er stukket af. Tænk, hvis den ikke vil være på Petra længere?

Treo, Enis og en til

af Maria Nilsson Thore

I Treo og Enis rækkehusområde har alle helt ens huse og de samme nydelige græsplæner. Og hjemme hos Treo og Enis forgår alt i den daglige trummerum. Dag ud og dag ind. Men Treo drømmer om at lave noget sjovt og anderledes. Og en dag, hvor Enis er fuld af spilopper og skøre ideer, virker det som om Treos drøm er gået i opfyldelse. Nej, hvor skal de have det sjovt! Men sådan plejer Enis jo slet ikke at være? Så da spilopperne går lidt for vidt, begynder Treo at blive mistænksom ...

Alle tre graver et hul

af Maria Nilsson Thore

Velkommen til børnehaven Ærten! Hvordan skiftes man, så det bliver retfærdigt? Ester, Valde og Ida leger i sandkassen. Alle tre vil grave et hul, men der er kun EN skovl! De må skiftes til det, men det er ikke altid så let at blive enige, når man er tre.  Alle Tre-bøgerne er en serie, som foregår i et velkendt børnehavemiljø. Her kan både børn og voksne genkende dagens forskellige øjeblikke og ikke mindst de situationer, der opstår, når man skal enes med andre hele tiden.

Alle tre får en lur

af Maria Nilsson Thore

Velkommen til børnehaven Ærten! Middagssøvn eller tid til sjov? Ida, Ester og Valde skal have en lur. Men det er ikke så let at falde i søvn, når krammedyrene ikke vil ligge stille Hvis man piller lidt ved en træt ven, bliver det jo straks sjovere! Alle Tre-bøgerne er en serie, som foregår i et velkendt børnehavemiljø. Her kan både børn og voksne genkende dagens forskellige øjeblikke og ikke mindst de situationer, der opstår, når man skal gøre som de andre.

Alle tre smider sutten

af Maria Nilsson Thore

Da Ester ser, at Ida bruger sut, vil hun også. Hun vil have Idas sut! Til sidst lykkes det Ester at plage sig til at få den. Men det bliver ikke helt, som hun havde tænkt sig, og inden længe er alle tre faktisk holdt op med at bruge sut!Bøgerne om Alle tre foregår i et børnehavemiljø. Her kan børn genkende dagens gang og de situationer, som opstår, når man skal være sammen med andre.

Alle tre - Kom ind i børnehaven Ærten

af Maria Nilsson Thore

Velkommen til børnehaven Ærten! Kom med ind, når Ida,Valde og Ester viser rundt inde i børnehaven Ærten. De klipper og klistrer i krearummet, bygger med puder og klodser i legerummet, har syngetime på det store tæppe og meget mere. Derudover er der en masse ting at få øje på i de forskellige rum: bøger, instrumenter, malergrej, naturmaterialer og legesager. Kig ind og se, hvad de tre og deres venner laver hele dagen. Måske er det næsten det samme som i din børnehave?Alle Tre-bøgerne foregår i og omkring en børnehave. Her kan børnene genkende dagens forskellige gøremål og de situationer, som kan opstå, når man skal finde ud af at være sammen med andre. Læs også: Alle tre får en lur, Alle tre graver et hul

Alle tre - Vil lege to

af Maria Nilsson Thore

Kan tre lege to?Da Ester og Valde leger hund og kat, vil Ida også være med. Men det synes Ester ikke er sjovt, for hun vil kun lege to. Så da Valde og Ida begynder at lege, bliver de snart uvenner. Kan de finde på en leg for to, så alle bliver glade?

Alle tre - Kom ud i børnehaven Ærten

af Maria Nilsson Thore

Velkommen til børnehaven Ærten!Kom med ud, når vennerne Ester, Ida og Valde leger på børnehaven Ærtens legeplads. List ind i Skoven og hjælp Ida med at fodre krokodillen, find dine yndlingssager i skuret med Ester og leg med vand sammen med Valde.  Udenfor i børnehaven Ærten kan man gå på opdagelse og lave mange sjove ting: samle blade og lede efter insekter, lege i sandkassen, dyrke grøntsager og meget mere. Måske ligner det din børnehave?

Mikkels morgen

af Maria Nilsson Thore

Mikkel har sovet godt, og sengen føles dejlig varm og blød. Også natdragten.Men så råber far, at han skal tage tøj på.

Petras prick

af Maria Nilsson Thore

Vad gör man när någon som alltid funnits där plötsligt vill gå sin egen väg? När Petra vaknar en morgon är det något som inte alls känns bra. Knut på svansen och kanske feber, vad är det som har hänt? Snart upptäcker hon det, det finns en tom fläck på hennes päls. En prick har helt enkelt försvunnit!Men frågan är om pricken har kommit bort eller om den gett sig iväg på egen hand. Tänk om den inte ville vara med Petra längre!?

Alla tre vilar

af Maria Nilsson Thore

Sömnlös vilostund på förskolan Ärtan Ny serie bilderböcker i förskolemiljö. Här får vi lära känna Valle, Ester och Idde - tre viljestarka och självständiga två och ett halvtåringar – och följa deras vardag på förskolan Ärtan. Med sina härliga bilder och fina känsla för barnets värld visar Maria Nilsson Thore hur en vanlig dag på förskolan kan vara allt från bråkig och tråkig till stojig och skojig. På förskolan Ärtan är det dags för vilostund. Men det är inte så lätt att försöka sova när man inte är trött. Petar man lite på nån som precis har somnat blir det ju genast roligare! Det är inte alltid så lätt att komma överens när man är tre, men Valle, Ester och Idde lyckas så klart somna till slut. Fast som vanligt blir det inte riktigt som det var tänkt ..."Alla tre"-böckerna är en serie enkla bilderböcker som utspelar sig i en vardagsmiljö som alla förskolebarn kan känna igen sig i. De två första böckerna heter Alla tre vilar och Alla tre gräver en grop . Ytterligare fyra böcker är planerade för utgivning under 2014 och 2015."Nilsson Thore gör barn precis som de ser ut och för sig, och igenkänningen vid högläsningsstunden är total." Eva Emmelin, Norra Skåne

Alla tre gräver en grop

af Maria Nilsson Thore

Sandlådedrama på förskolan Ärtan Ny serie bilderböcker i förskolemiljö. Här får vi lära känna Valle, Ester och Idde - tre viljestarka och självständiga två och ett halvtåringar – och följa deras vardag på förskolan Ärtan. Med sina härliga bilder och fina känsla för barnets värld visar Maria Nilsson Thore hur en vanlig dag på förskolan kan vara allt från bråkig och tråkig till stojig och skojig. På förskolan Ärtan är det dags att leka ute. Valle, Ester och Idde gräver i sandlådan. Alla tre vill gräva en grop, men det finns bara en spade. Hur turas man om så att det blir rättvist? Det blir såklart bra mellan Valle, Ester och Idde till slut, men det är inte alltid så lätt att komma överens när man är tre."Alla tre"-böckerna är en ny serie enkla bilderböcker som utspelar sig i en vardagsmiljö som alla förskolebarn kan känna igen sig i. De två första böckerna heter Alla tre gräver en grop och Alla tre vilar . Ytterligare fyra böcker är planerade för utgivning under 2014 och 2015.

Lämnad ensam

af Maria Nilsson Thore

Lika finurlig som Sven Nordqvists Nasse, lika tankfull som Nalle Puh! Äntligen återser vi älskade jättemyrsloken och lilla fina hasselmusen från hyllade och Augustprisnominerade Konstiga djur ! När författaren och ordkonstnären Lotta Olsson återvänder till vännerna i skogen skriver hon ett inkännande och vardagsfilosofiskt bilderboksäventyr för de lite yngre, självfallet ackompanjerad av Maria Nilsson Thores varma och underfundiga bilder. I Lämnad ensam blir jättemyrsloken lämnad hemma alldeles själv medan hasselmusen och mullvaden Stellan ska gå på kursen ”Nyttiga godsaker”. Stellan som hux flux bestämt sig för att börja leva lite sundare: bättre mat, långa promenader och med större aptit på livet. Löjligt tycker Myrsloken som också har stor aptit – på kakor! Stora och små känslor som alla kan känna igen sig i kommer i dagen. Som att känna sig utanför och sakna någon och hur skönt det kan vara att gråta. Men också hur glatt och härligt det är att ha en riktig vän. Lämnad ensam är den första bilderboken i den nya serien - ”En myrsloksbok” - full med roligheter och klokheter, nästan som om Sjumilaskogen har flyttat in i köket …Läs mer om jättemyrsloken och hasselmusen i kapitelböckerna Konstiga djur, En annan resa och Meningen med Livet. ”kan ses som Sveriges sentida svar på Nalle Puh. Det är en av de smartaste och roligaste barnböcker jag läst." dagensbok.com

Alla tre klär på sig

af Maria Nilsson Thore

Klädsamt barnkammarspel på förskolan Ärtan Välkommen till förskolan Ärtan! Valle, Ester och Idde är tre viljestarka och självständiga två och ett halvtåringar. Nu är det dags för utelek. Men först måste alla tre klä på sig både galonbyxor och gummistövlar, och sånt kan ta tid. Och att komma överens om vilka vantar man ska ha är inte det lättaste. Med sina fina känsla för barnets värld visar Maria Nilsson Thore hur en vanlig dag på förskolan kan vara allt från bråkig och tråkig till stojig och skojig. På förskolan Ärtan är det dags för utelek igen. Valle, Ester och Idde krånglar med kläderna i hallen. Det är kallt ute och alla tre måste låna vantar. Idde vill ha randiga och Ester inga alls. Valle vill ha en av varje. Och sen vill alla tre ha samma! Det blir såklart bra mellan Valle, Ester och Idde till slut, men det är inte alltid så lätt att komma överens när man är tre."Alla tre"-böckerna är en serie enkla bilderböcker som utspelar sig i en vardagsmiljö som alla förskolebarn kan känna igen sig i.  Alla tre gräver en grop och Alla tre vilar ?, kom ut våren 2014. Nu finns också Alla tre klär på sig och Alla tre har fruktstund .

Innan jag fanns

af Maria Nilsson Thore

Även mycket små personer kan ha stora tankar Var kommer vi ifrån? Och var fanns vi innan vi kom hit? Systrarna My och Py fantiserar om sin plats i universums oändlighet, om stjärnvindar och rymdbebisar och vad som händer när man inte längre finns. En tänkvärd, vacker och svindlande saga av bilderboksskaparen Maria Nilsson Thore och Kalle Skavank-författaren Petrus Dahlin. En vinterkväll åker My och Py med morfar till landet. My har varit där förut, men inte Py. Morfar och storasyster My var nämligen där innan Py fanns. Men var fanns hon då? Kanske i rymden, föreslår My. Eller så var hon ett pyttelitet hål, mindre än ett dammkorn.Det är visst inte så lätt att klura ut var man kommer ifrån - eller vad som händer efter man har funnits för den delen. Morfar är ju gammal, kommer han att skrumpna ihop till ett litet frö och bli en stjärna i rymden när han dör?Medan My och Py hjälper morfar att bära in ved till brasan fortsätter tankarna och frågorna att komma. Då är det tur att de har ved så att elden kan brinna hela natten, och lite längre ändå. Kanske i evigheters evigheter… Från ett vardagligt perspektiv bjuder "Innan jag fanns" in både små och stora läsare att fundera kring vår plats i ett svindlande stort universum. Och bara så att du vet: Det är trots allt viktigare att fundera och ställa frågor än att få svar.

Alla tre inne på förskolan Ärtan

af Maria Nilsson Thore

Titta, peka och upptäck - välkommen in på förskolan Ärtan! Ny "Alla tre"-bok i stort format! Kompisarna Ester, Idde och Valle visar sina favoritrum inne på förskolan Ärtan. Titta, hitta och peka bland kuddar, leksaker och pyssel. Vilka saker känner du igen från din förskola? Bilderboksskaparen Maria Nilsson Thore bjuder som vanligt på härligt mysiga bilder med massor av detaljer att upptäcka. I hallen visar Valle var man tar av sig skorna och hänger upp sina kläder. I lekrummet har Ester byggt ett stort slott av kuddar och i ateljén är Idde i full gång med kul pyssel. När det är dags för lunch hjälps alla åt inne i köket. Alla tre visar stolt upp hur det ser ut inne på Ärtan. Kanske ser det ut ungefär som på din förskola? "Alla tre"-böckerna är en serie bilderböcker som utspelar sig i en vardagsmiljö som alla förskolebarn kan känna igen sig i.  Alla tre inne på förskolan Ärtan  har ett större format än de tidigare böckerna i serien och här får läsaren utforska den mysiga förskolemiljön tillsammans med Ester, Idde och Valle. De andra böckerna i serien heter: Alla tre gräver en grop , Alla tre vilar , Alla tre klär på sig ,  Alla tre har fruktstund och Alla tre slutar med napp .

Alla tre slutar med napp

af Maria Nilsson Thore

Sluta med napp med kompisarna på förskolan Ärtan Kompisarna Ester, Idde och Valle går på förskolan Ärtan. Idag har Valle slutat med napp. Ester har aldrig haft napp, men det har Idde – och plötsligt tycker Ester att det ser väldigt gott ut! Kanske kan hon låna den? Med sina fina känsla för barnets värld visar Maria Nilsson Thore hur en vanlig dag på förskolan kan vara allt från bråkig och tråkig till stojig och skojig. När Valle kommer till förskolan och har slutat med napp vill Ester plötsligt börja, fast hon aldrig haft någon. Men Idde har ju napp, och Ester försöker på alla sätt och vis få henne att ge bort den. Men när Ester till slut får som hon vill upptäcker hon att det inte var särskilt gott – och plötsligt har alla tre slutat med napp!"Alla tre"-böckerna är en serie bilderböcker som utspelar sig i en vardagsmiljö som alla förskolebarn kan känna igen sig i. De andra delarna i serien heter: Alla tre gräver en grop , Alla tre vilar , Alla tre klär på sig och Alla tre har fruktstund . Nu finns också Alla tre inne på förskolan Ärtan , där läsaren får utforska den mysiga förskolemiljön tillsammans med Ester, Idde och Valle.