Det som giver håbet liv forside

Det som giver håbet liv

fem forudsætning

Det som giver håbet liv forside
Forfatter:
Originaltitel:
Det som ger hoppet liv
Sider:
128
Omslag:
Hæftet
Forlag:
ISBN13:
9788741004518

Hvordan får vi håbet til at gro og vokse i vores liv?

”Mennesker har brug for at håbe på noget for at kunne leve deres liv,” siger den svenske forfatter og sjælesørger Lars Björklund. Med fortællinger, egne digte og eksempler fra sine mange år som sjælesørger viser Björklund, hvad der får os til at håbe, når livet er allermest vanskeligt. At føle andres omsorg er en af de vigtigste forudsætninger, men også at turde se virkeligheden, som den er.

 

Bogen henvender sig til den, der gennem sit arbejde møder mennesker med sygdom og mennesker i svære situationer, men bogen vil også være inspirerende læsning for den, der har brug for livsmod og nye tanker.

Forhandler Pris Forsendelse Samlet pris Køb her
Indlæser opdaterede priser
iMusic 155,00 29,00 184,00
Bogreolen 163,95 29,95 193,90
Arnold Busck 178,00 19,00 197,00
CDON 174,00 29,00 203,00
Gucca 169,95 39,95 209,90
Plusbog 178,00 39,95 217,95

Af samme forfatter

En skygge af kærlighed

af Lars Björklund

»Ingen sorg ligner andres. Alligevel er sorgen så ens: Tomheden efter et elsket menneske. Hullet, der aldrig fyldes. Men sorgen er også som en skygge af kærlighed. Og kærligheden kan sprænge alle grænser« - fra bogens forord. En skygge af kærlighed - tanker i sorgen er skrevet til dem, der har mistet og nu oplever eller har oplevet den smertefulde tilstand efter et dødsfald. Hvor tiden er gået i stå, hvor fremtiden ikke længere er aktuel, hvor livet har mistet sin mening, hvor tomheden og smerten regerer. Med en utrolig indsigt og indlevelsesevne tager forfatteren Lars Björklund fat om en af livets mest uhåndterlige og ulykkelige situationer og sætter ord på nogle af de mange følelser og tanker, der er forbundet med det at miste: håbløsheden, meningsløsheden, tomheden, savnet og smerten. Men bogen rummer også et spinkelt håb. Håbet om, at meningen kan vende tilbage, at sorgen bliver til at leve med, og at vinteren afløses af forår. Bogen er illustreret med naturbilleder og skrevet i et enkelt og poetisk sprog. Lars Björklund er forfatter til en række bøger om livets store emner. Flere af hans bøger er oversat til dansk. Han har tidligere været sygehuspræst og arbejder nu på Sigtunastiftelsen, Sverige.

I sorgen

af Lars Björklund

I sorgen - nogen tænker på dig er udformet som et lille hæfte, der kan sendes til en, som er i sorg og oplever eller har oplevet den smertefulde tilstand efter et dødsfald. Hvor tiden er gået i stå, hvor fremtiden ikke længere er aktuel, hvor livet har mistet sin mening, og hvor tomheden og smerten regerer. »Ingen sorg ligner andres. Alligevel er sorgen så ens: Tomheden efter et elsket menneske. Hullet, der aldrig fyldes. Men sorgen er også som en skygge af kærlighed. Og kærligheden kan sprænge alle grænser« - uddrag fra hæftet. Teksterne og naturfotografierne bygger på bogen En skygge af kærlighed, som Unitas Forlag udgav i 2006. Hæftet er på første side forsynet med plads til en hilsen til modtageren.

Mod til at gøre ingenting

af Lars Björklund

Mennesker, som har det svært, leder ofte ikke efter svar, men nærvær. Som ven, familie, sjælesørger, præst eller terapeut oplever vi ofte en afmagt, når vi i samtalen stilles over for et menneske i sorg eller nød. De gode håb for fremtiden og lysten til at handle giver her ingen mening, og tilbage står vi med følelsen af ingenting at kunne gøre. For hvordan trøster man, når der ingen trøst er at give? Forfatteren, sjælesørgeren og sygehuspræsten Lars Björklund deler i denne bog ud af sine erfaringer fra sit arbejde og understreger, at det ikke er så dumt at gøre ingenting. Lars Björklund er forfatter til en række bøger om livets store emner, og flere af hans bøger er oversat til dansk. Han har tidligere været sygehuspræst og arbejder nu på Sigtunastiftelsen, Sverige. - Bogen er oversat til dansk af Rita Nielsen, der arbejder som sygehusspecialist på Diakonissestiftelsens Hospice i København.

Ord og tavshed

af Lars Björklund

Ord og tavshed er skrevet til mennesker, som arbejder med mennesker, og som søger et sprog for tillid og tro, og til dem, som søger nye veje, når det gælder at reflektere over og samtale om livets dybeste indhold.I bogen inviterer forfatteren Lars Björklund til en samtale om vores behov for hvile og afsondrethed, om ordenes begrænsning og om tavsheden som et sprog for livets dybeste erfaringer. En samtale som ikke behøver at udgå fra givne regler og indhold, men som er forudsætningsløs, og som rummer en respekt for og en åbenhed over for den tro og de tanker, vi møder hos et andet menneske.  Bogen kan læses som en fortsættelse af Lars Björklunds to tidligere tankebøger udkommet på Unitas Forlag: Guds begrænsning - en bog om Kærlighed (2000) samt Mod til at gøre ingenting - mødet midt i det håbløse (2007), men den kan også læses helt for sig selv.

Hvordan skal jeg klare det?

af Lars Björklund

Vi mødtes i mit samtalerum. Hun beskrev, hvordan hun dag efter dag tog sig af sin demente mand. Hvordan hun hjalp ham med at klæde sig på om morgenen, hvordan hun klarede alle dagens gøremål, og hvordan hun hjalp ham i seng om aftenen. Til sidst sukkede hun og sagde med eftertryk:                             - Jeg orker ikke en dag mere!! Hvordan skal det dog gå med det hele? Hvordan skal det gå? Når man er ung og rask, er det ikke svært at love at elske en ægtefælle i lyst og nød. Men hvor finder man kræfterne til det, når den anden bliver syg og hjælpeløs og behøver pasning døgnet rundt? Lars Björklund mødte i sit arbejde som sygehuspræst ikke bare syge mennesker – alle de, der var rundt om den syge eller gamle, var også i en udsat position. Igennem de seneste år har han mødt endnu flere af dem gennem sine foredrag for mennesker, der plejer en pårørende. Hvordan skal jeg klare det? er skrevet til alle dem, der passer en ægtefælle eller et andet nærtstående familiemedlem, men også til dem, der møder familier og enlige i den professionelle pleje. Hvad gør man, når ansvaret for, afhængigheden af og kærligheden til et andet menneske bliver en alt for stor byrde?Alene klarer vi ikke ret meget. Vi har brug for hinanden, og vi har brug for at finde praktiske løsninger, som kan hjælpe os med det, som er blevet vores ansvar. Vi har også brug for at finde ord og tanker for alt det svære. Lars Björklund er forfatter til en række bøger om livets store emner, og flere af hans bøger er oversat til dansk, bl.a. Ord og tavshed, Mod til at gøre ingenting og En skygge af kærlighed. 

Modet att ingenting göra

af Lars Björklund

Människor i utsatta och svåra situationer frågar oftast inte efter svar - de frågar efter närvaro.Själavårdaren och tidigare sjukhusprästen Lars Björklund delar i den här boken med sig av sina erfarenheter. Den handlar om att våga möta det omöjliga och stanna där, skriver Lars Björklund.Ämnen som han tar upp är bl a rädsla, vanmakt, tystnad, närhet, skuld, skam och försoning.

Hur ska jag orka? : en bok om att vårda anhörig

af Lars Björklund

Vi möttes i mitt samtalsrum. Hon beskrev hur hon tog hand om sin demenssjuke man dag efter dag. Hur hon hjälpte honom att klä på sig på morgonen, hjälpte honom att klara dagens alla bekymmer och hjälpte honom i säng på kvällen. Sedan suckade hon och sa med eftertryck:- Jag orkar inte en dag till! Hur ska det gå med allt? Hur ska det gå?Jag svarade inte, och hon fortsatte:- Men jag måste, jag bara måste klara det, det finns ju ingen annan som kan göra det. Lars Björklund mötte i sitt arbete som sjukhuspräst inte bara sjuka människor -- alla de som finns runt den som är sjuk, eller bara gammal, är också i en utsatt situation. Under de senaste åren har han träffat ännu fler av dem vid föreläsningsdagar för anhörigvårdare. Hur ska jag orka? är en bok skriven för alla anhörigvårdare men också för dem som möter familjer och ensamma människor i vård och omsorg. Vad gör man när ansvar för, beroende av och kärlek till en annan människa blir en alldeles för tung börda? Ensamma klarar vi inte så mycket. Vi behöver varandra, och vi behöver hitta praktiska lösningar som kan hjälpa oss med det som blivit vårt ansvar. Men vi behöver också hitta ord och tankar för det svåra. ur bokens förordUng, frisk och lycklig - då är det ingen match att lova att älska varandra i nöd och lust. Men hur orkar man den dag den andre är sjuk och hjälplös, behöver passning dygnet runt och ens egen frihet obefintlig? Lars Bjöklund intervjuas i Svenska Dagbladet"Lars Björklund har skrivit en varm och inkännande bok om vad det är att vara anhörig och var gränserna till det möjliga går." Corren"Ett stort antal konkreta exempel och en välskriven text förmedlar en stark närvaro från författarens sida som gör att boken berör läsaren på ett bra och närgående sätt." Björn Nilsson Bibliotekstjänst