Hvorfor slår vi ihjel forside

Hvorfor slår vi ihjel

Om reformationen og krigen

Hvorfor slår vi ihjel forside
Originalsprog:
Dansk
Sider:
80
Omslag:
Hæftet
Forlag:
ISBN13:
9788741001623

Historisk set har forestillingen om den retfærdige krig meget dybe rødder i den kristne teologi og kultur. Derfor stiller denne bog skarpt på de kristne rødder bag forestillingerne om retfærdig krigsførelse.

Kan man gå i krig i retfærdighedens navn eller måske ligefrem i Guds navn? Nogle siger ja, andre nej!

Historisk set har forestillingen om den retfærdige krig meget dybe rødder i den kristne teologi og kultur. Derfor stiller denne bog skarpt på de kristne rødder bag forestillingerne om retfærdig krigsførelse. I takt med, at Europa forandrede sig og gav rum for stærke nationalstater, blev kirkens indflydelse skubbet mere og mere i baggrunden.

Undervejs blev reformationen en af de afgørende historiske begivenheder, der var med til at drive refleksionerne over krigens legitimitet fremad.

Carsten Selch Jensen  er lektor ph.d. i kirkehistorie ved Det Teologiske Fakultet, Københavns Universitet. 2017 markerer 500-året for reformationens begyndelse med Luthers opslag af 95 teser mod pavekirkens afladshandel i Wittenberg i Tyskland.

Eksistensen sætter reformationens aftryk på vores liv, kultur og samfund til diskussion i en serie minibøger.

Forhandler Pris Forsendelse Samlet pris Køb her
Indlæser opdaterede priser
Arnold Busck 49,95 19,00 68,95
iMusic 47,00 29,00 76,00
CDON 55,00 29,00 84,00
Bogreolen 57,95 29,95 87,90
Plusbog 50,00 39,95 89,95

Af samme forfatter

Teologien i Historien - Historien i Teologien

af Carsten Selch Jensen

Festskrift til professor Lauge O. Nielsen i anledningen af hans 65-årsdag i sommeren 2016

Hvorfor slår vi ihjel

af Carsten Selch Jensen

Kan man gå i krig i retfærdighedens navn eller måske ligefrem i Guds navn? Nogle siger ja, andre nej!Historisk set har forestillingen om den retfærdige krig meget dybe rødder i den kristne teologi og kultur. Derfor stiller denne bog skarpt på de kristne rødder bag forestillingerne om retfærdig krigsførelse. I takt med, at Europa forandrede sig og gav rum for stærke nationalstater, blev kirkens indflydelse skubbet mere og mere i baggrunden. Undervejs blev reformationen en af de afgørende historiske begivenheder, der var med til at drive refleksionerne over krigens legitimitet fremad. Carsten Selch Jensen er lektor ph.d. i kirkehistorie ved Det Teologiske Fakultet, Københavns Universitet.2017 markerer 500-året for reformationens begyndelse med Luthers opslag af 95 teser mod pavekirkens afladshandel i Wittenberg i Tyskland. Eksistensen sætter reformationens aftryk på vores liv, kultur og samfund til diskussion i en serie minibøger.Reformationsseriens forsider tegnes af satiretegner Gitte Skov.

Med ord og ikke med slag

af Carsten Selch Jensen

Henrik af Letland er forfatteren bag en af de allervigtigste korstogs- og missionskrøniker fra 1200-tallet. Hans krønike er i sig selv en fascinerende beretning om koloniseringen og kristningen af de hedenske folkeslag, der beboede de områder vi i dag kender som Estland og Letland. Gennem en intensiv missionsindsats understøttet af flere korstog blev disse områder efterhånden en del af en vesterlandsk kulturkreds. Samtidig behandler krøniken nogle helt centrale kapitler af dansk middelalderhistorie gennem skildringerne af Valdemar Sejrs togter til Estland (f.eks. 1219 knyttet til legenden om Dannebrog) og danskernes forhold til svenske, tyske og ortodokst russiske kirkefolk og stormænd, som også søgte indflydelse i regionen på bekostning af de lokale folks selvstændighed og frihed. Med ord og ikke med slag er forfatteren Carsten Selch Jensens afhandling, indleveret til forsvar for den teologiske doktorgrad ved Det Teologiske Fakultet, Københavns Universitet i 2017. Udover at analysere selve fremstillingsformen i krøniken søger afhandlingen også at klarlægge Henriks relationer til den bredere korstogsbevægelse i samtiden.