Tiderne skifter forside

Tiderne skifter

Roman

Tiderne skifter forside
Forfatter:
Originalsprog:
Dansk
Sider:
410
Omslag:
Hæftet
Forlag:
ISBN13:
9788741000855

En historisk roman om den tumultariske tid op mod reformationen i Danmark. Gennem munken Oluf følger vi borgernes hårde tilværelse, kirkens opløsning og samfundets omvæltning.

Året er 1533 og Danmark er et land i opløsning. Det er alles kamp mod alle: Borgerne mod kirken og adelen, adelen mod kirken og bønderne, den katolske kirke mod den spirende lutherdom som adelen og borgerne vil indføre. Landets biskopper er trængt. Borgere og bønder er i oprør. Grevens fejde bryder ud.   

Midt i disse højspændte tider følger vi munken Oluf, som er sekretær for karmelitermunken Poul Helgesen. Oluf er også påvirket af de nye tider. Hvordan kan han leve videre, når fundamentet for hans tro rives bort under fødderne på ham? Hvordan kan han tjene Gud bedst i dette tidehverv? Hvordan skal han tøjle den begyndende forelskelse i den blide og kloge Ellen? Hvordan skal han bære den frygtelige borgerkrig?   

Gennem Olufs liv og tanker får vi et indblik i den teologiske, sociale og politiske situation i årene op til reformationen i Danmark.

Forhandler Pris Forsendelse Samlet pris Køb her
Indlæser opdaterede priser
iMusic 206,00 29,00 235,00
Bogreolen 217,95 29,95 247,90
CDON 223,00 29,00 252,00
Plusbog 229,95 39,95 269,90
Arnold Busck 269,95 19,00 288,95

Af samme forfatter

Djævlebaronen

af Poul Abildgaard

Poul og Jens skal skrive projektopgave i skolen. Inspireret af en avisartikel om 'spøgeri' på det lokale Rosengård Slot vælger de at undersøge sagen nærmere for at skrive om den i deres opgave. Men før de ved af det, bliver de hvirvlet ind i et hæsblæsende drama, hvor de må gennemgå alverdens prøvelser og kæmpe mod de uhyrligste uhyrer for at redde en uskyldig grevedatter fra en ond barons kløer. Og de har kun ganske kort tid at handle i, før det er for sent...

Dødens eliksir

af Poul Abildgaard

Logemesteren og hans undersåtter giver alle nyfødte i Elysi eliksir. Eliksiren har altid sikret fred og retfærdighed i landet - og tilmed fremskridt i krigen mod Sinear. Så det er vel godt … Eller er det? Siden Kongen af Elysi blev offer for et nedrigt komplot, har de to kongesønner Johannes og Benjamin haft svært ved at skelne mellem godt og ondt og mellem ven og fjende. Heldigvis møder de Aida på deres flugt. Hun ved mere om, hvordan man klarer sig - og om det smukke lands skyggesider. Sammen sætter de tre sig op imod det skjulte tyranni.

Dødens eliksir

af Poul Abildgaard

Logemesteren og hans undersåtter giver alle nyfødte i Elysi eliksir. Eliksiren har altid sikret fred og retfærdighed i landet - og tilmed fremskridt i krigen mod Sinear. Så det er vel godt … Eller er det? Siden Kongen af Elysi blev offer for et nedrigt komplot, har de to kongesønner Johannes og Benjamin haft svært ved at skelne mellem godt og ondt og mellem ven og fjende. Heldigvis møder de Aida på deres flugt. Hun ved mere om, hvordan man klarer sig - og om det smukke lands skyggesider. Sammen sætter de tre sig op imod det skjulte tyranni.

Den grådige Greve

af Poul Abildgaard

Til min rædsel så jeg, at en gammel kødhakkemaskine med et brækket håndtag var opstillet på bordet, Det var af den type med en tragt og et håndtag, der skal dreje kniven rundt. Kødhakkemaskinen var sat fast på bordkanten og gamle kødtrevler hang ud af dens munding, uden tvivl rester af tidligere ulykkelige fanger, der var kommet en tur gennem hakkeren.En fredelig fredag aften sidder Poul og Jens og slapper af efter endnu en drøj dag i skolen, da en sort sten på Pouls skrivebord pludselig bliver rødglødende. Et ansigt dukker frem i stenen: Det er grev Holger Rosenbed fra Rosengård Slot, og han har brug for hjælp. Nu!Poul og Jens rykker ud med det samme og bliver rodet ind i et drabeligt og halsbrækkende eventyr. Men tiden er kanp! Vil de nå at redde Rosengårs Slot fra den grådige grev Scheels kløer?Læs mere om Jens og Pouls vilde eventyr i Djævlebaronen og Legendernes Tid.

Legendernes tid

af Poul Abildgaard

Lyden af en truende snerren fik mig til at fare forskrækket sammen. Meget meget forsigtigt vendte jeg hovedet og så i retning af lyden. Først troede jeg ikke mine egne øjne, og jeg overvejede, om jeg var blevet vanvittig. Foran mig lå en kæmpemæssig ulv i en seng og stirrede på mig med onde øjne. Der løb savl ud af dens mund og den slikkede sig flere gange om munden. “Hvilken behagelig overraskelse at få uventet besøg,” smaskede den. “Jeg er ikke vant til, at maden sådan kommer af sig selv. Fortæl mig lidt om, hvem du er, før jeg æder dig. Jeg kan godt lide at vide, hvad det er, jeg propper i munden.”Jens og Poul skal lave et rollespil bygget over legender og eventyr. De får hjælp af en ond troldmand Bastian, som gør alle eventyrfigurerne levende og pludselig befinder de sig i et vågent mareridt. Skoven vrimler med onde væsener, hentet fra de uhyggeligste eventyr og legender.Rollespillet udvikler sig til en hæsblæsende og forrygende kamp mellem de to drenge på den ene side og Bastian på den anden side. Sagen tager en uventet drejning, da drengenes ærkefjende lærer Lind træder ind på arenaen.Læs mere om Jens og Pouls vilde eventyr i Djævlebaronen og Den grådige Greve

Djævlebaronen

af Poul Abildgaard

"Dragen sov uroligt. Den store mave hævede og sænkede sig i uregelmæssige ryk. Dens små latterlige forben spjættede vildt,og de store kæber åbnedes og lukkedes med høje smæld, der fik det til at løbe os koldt ned ad ryggen. Dens bevægelser blev voldsommere. Det kunne ikke vare længe, før den vågnede. Vi måtte handle hurtigt."Poul og Jens skal skrive projektopgave i skolen. Inspireret af en avisartikel om spøgeri på Rosengård Slot vælger de at undersøge sagen nærmere for at skrive om den i deres opgave. Før de ved af det, bliver de hvirvlet ind i et hæsblæsende drama, hvor de må gennemgå alverdens prøvelser mod de uhyrligste uhyrer for at redde en uskyldig grevedatter fra en ond barons kløer. Men de har kun ganske kort tid at handel i, før det er for sent.

Tiderne skifter

af Poul Abildgaard

Året er 1533 og Danmark er et land i opløsning. Det er alles kamp mod alle: Borgerne mod kirken og adelen, adelen mod kirken og bønderne, den katolske kirke mod den spirende lutherdom som adelen og borgerne vil indføre. Landets biskopper er trængt. Borgere og bønder er i oprør. Grevens fejde bryder ud.Midt i disse højspændte tider følger vi munken Oluf, som er sekretær for karmelitermunken Poul Helgesen. Oluf er også påvirket af de nye tider. Hvordan kan han leve videre, når fundamentet for hans tro rives bort under fødderne på ham? Hvordan kan han tjene Gud bedst i dette tidehverv? Hvordan skal han tøjle den begyndende forelskelse i den blide og kloge Ellen? Hvordan skal han bære den frygtelige borgerkrig?Gennem Olufs liv og tanker får vi et indblik i den teologiske, sociale og politiske situation i årene op til reformationen i Danmark.

Thors død

af Poul Abildgaard

Så stivnede de alle. Udenfor hørtes sagte fodtrin ogklirren af stål. Lyden var så svag, at havde de sovet,ville de aldrig have hørt det. Hundene knurrede,men faldt til ro, da Uffe truede ad dem. Uffe gjordetegn og stillede sig hen til døren.Toke rejste sig med dirrende knæ. Han krammedesit korte sværd, så hans knoer blev hvide, og tænktepå Hvide Krist.“Herre, frels mig. Lad mig ikke dø,” hviskede han,og mere blev der ikke tid til.Med et brag sparkede Uffe døren op og stormede ud,så hurtigt han kunne. Efter ham fulgte Urd og detrælle, der var udset til det. Det var ikke mange, forde fleste sov i trællehuset.Toke sænkede hovedet og fulgte efter.Denne historiske ungdomsroman foregår ivikingetidens Danmark i perioden, hvorkristendommen er ved at vinde indpas. Deter en spændende og medrivende skildring afet sammenstød mellem to vidt forskelligereligioner og livsopfattelser i en tid, der fårstor betydning for historien, landet og troen.

Gidslet

af Poul Abildgaard

"Med et brag faldt den enorme gudestøtte til jorden,rokkede et par gange og lagde sig til hvile med enknasende lyd. Et øjeblik var alt helt stille. Så blevstilheden brudt af jubelråb, da ærkebiskop Absalontrådte frem og råbte:“Den afskyelige afgud Svantevit er død. Kristushar sejret. Pris ham, alle I tapre soldater, thi dette erjeres værk, og for dette skal I arve evigt liv.”"“Gidslet” begynder i den vendiske by Arkona,der er blevet erobret af kong Valdemar ogbiskop Absalon. Alle vendere tvangsdøbes, ogsom en sikkerhed for omvendelsen tages denunge fyrstesøn, Jaroslaw, med til Danmarksom gidsel.Dette er indgangen til middelalderromanen“Gidslet”, der udspiller sig i en af Danmarkshistoriens mest spændende perioder.Kristendommen har slået rødder, menlandets sikkerhed trues stadig – både indefraog udefra. I den medrivende fortælling følgerlæseren drengen Jaroslaws dramatiske livblandt munkene ved Sorø Kloster.

Thors død

af Poul Abildgaard

""Så stivnede de alle. Udenfor hørtes sagte fodtrin og klirren af stål. Lyden var så svag, at havde de sovet, ville de aldrig have hørt det. Hundene knurrede, men faldt til ro, da Uffe truede ad dem. Uffe gjorde tegn og stillede sig hen til døren. Toke rejste sig med dirrende knæ. Han krammede sit korte sværd, så hans knoer blev hvide, og tænkte på Hvide Krist. ""Herre, frels mig. Lad mig ikke dø,"" hviskede han, og mere blev der ikke tid til. Med et brag sparkede Uffe døren op og stormede ud, så hurtigt han kunne. Efter ham fulgte Urd og de trælle, der var udset til det. Det var ikke mange, for de fleste sov i trællehuset. Toke sænkede hovedet og fulgte efter."" Poul Abildgaard har skrevet en usædvanlig medrivende ungdomsroman om tiden, hvor kristendommen blev indført i Danmark. I et klart og enkelt sprog, der alligevel er så rigt, at det hurtigt sætter en indre film igang i læserens fantasi, bliver historien levendegjort for læseren. Gennem Tokes oplevelser fra at være træl til at blive frikøbt af kirkens mænd bliver læseren vidne til en turbulent tid - overgangen fra asetroen til kristendommen. Vi bliver samtidig vidne til to vidt forskellige religioner og livs-opfattelser, der for en enes vedkommende bygger på den stærkestes ret, mens den anden har tilgivelsen, som et af de centrale elementer. En spændende læse-selv bog for børn og unge, der også kan bruges til undervisning i både dansk- og kristendoms-timerne.

Gidslet

af Poul Abildgaard

Gidslet handler om den vendiske fyrstesøn Jaroslaw fra Arkona. Han tages som gidsel af biskop Absalon og kong Valdemar, da de i 1100-tallet er på erobringstogt i Rügen i Nordtyskland for at kristne de ugudelige vendere. Jaroslaw bringes som gidsel med til Danmark og placeres på Sorø Kloster med munken Sebastian som sin vejleder. Her møder han kristendommen på godt og ondt, og med Jaroslaw tages læseren med rundt i middelalderens Danmark, hvor kristendommen sætter dagsordenen, men hvor magtbegær og intriger gør hverdagen uforudsigelig og usikker. Romanen har rødder i den danske kirkehistorie, som det også var tilfældet for forfatterens udgivelse i 2004 Thors død, der handler om vikingesamfundets møde med kristendommen. De to bøger efterfølger hinanden historisk, men kan fint læses adskilt. Fælles for dem er det kirkehistoriske afsæt, der i bedste fortællestil er flettet ind og har givet de spændende bøger et interessant og virkelighedsnært grundlag. Gidslet er for alle med interesse for historie og kirke, men dens korte fortættede form vil specielt tiltale unge. Bogen kan læses på egen hånd, men vil også egne sig som højtlæsningsbog.