Lad os tale om det forside

Lad os tale om det

En samtale bog om litteratur, kristendom og menneskeliv

Lad os tale om det forside
Originalsprog:
Dansk
Sider:
104
Omslag:
Hæftet
Forlag:
ISBN13:
9788741000794

Studiemateriale, der i ti kapitler tager læseren med rundt i litteraturens, Bibelens, salmernesog kristendommens verden. Hvert kapitel følges op af en rækkespørgsmål til samtale og eftertanke.

”Alting begyndte med at Gud talte.” Sådan indledes Johannesevangeliet i Den Nye Aftale. På samme måde begynder utrolig meget godt, når vi mennesker taler med hinanden og deler ord og tanker. – Netop kristendommen bliver til og er til stede i ord og fortælling. Hvis den ikke konstant fortælles videre og således overleveres fra generation til generation, dør den ud som et sprog, der ikke længere bliver talt. I den forbindelse er den menneskelige erfaring uomgængelig, hvis fortællingerne i evangeliet skal kunne tale til os, oplyse vores vej og skabe en ramme for vores liv med hinanden.

Her kan litteraturens mange fortællinger være en hjælp. Gennem den kan vi hjælpe os selv og hinanden til at få øje på grundmenneskelige temaer, der kan bane vej for og snakke sammen med evangeliets fortælling.

Forhandler Pris Forsendelse Samlet pris Køb her
Indlæser opdaterede priser
iMusic 78,00 29,00 107,00
Arnold Busck 89,95 19,00 108,95
CDON 91,00 29,00 120,00
Bogreolen 95,95 29,95 125,90
Plusbog 89,00 39,95 128,95
Gucca 89,95 39,95 129,90

Af samme forfatter

Sådan set

af Gudmund Rask Pedersen

Studiemateriale med fokus på filmens verden. Bogens 10 kapitler anvendes som afsæt for samtale og er forsynet med spørgsmål. Film er først og fremmest skabt til øjet. Billeder på skærmen (eller på lærredet) er ledsaget af ord, men det er billederne, der skal fortælle historien. Klip for klip skabes fortællingen, og i løbet af halvanden til to timer har vi været gæster i og vidner til en anden virkelighed. De levende billeder fortæller historier, der griber os og måske kaster lys in over vores eget levede liv. Film kan være øjenåbnere. Vi får øje på os selv og den anden i filmens univers. Vi får øje på nye måder at gribe tilværelsen an på. Vi får øje på nye lykker og ulykker. Vi får øje på tilværelsens mangfoldighed. Og vi får øje på mønstre, strukturer, miljøer og perspektiver, der sætter gang i tankevirksomheden. I 10 kapitler tages læseren med rundt i filmens verden i dialog med salmer, Bibelen og kristendommen. Hvert kapitel følges op af en række spørgsmål til samtale og eftertanke.

Sådan set

af Gudmund Rask Pedersen

Film er først og fremmest skabt til øjet. Billeder på skærmen (eller på lærredet) er ledsaget af ord, men det er billederne, der skal fortælle historien. Klip for klip skabes fortællingen, og i løbet af halvanden til to timer har vi været gæster i og vidner til en anden virkelighed.De levende billeder fortæller historier, der griber os og måske kaster lys in over vores eget levede liv. Film kan være øjenåbnere. Vi får øje på os selv og den anden i filmens univers. Vi får øje på nye måder at gribe tilværelsen an på. Vi får øje på nye lykker og ulykker. Vi får øje på tilværelsens mangfoldighed. Og vi får øje på mønstre, strukturer, miljøer og perspektiver, der sætter gang i tankevirksomheden.I 10 kapitler tages læseren med rundt i filmens verden i dialog med salmer, Bibelen og kristendommen. Hvert kapitel følges op af en række spørgsmål til samtale og eftertanke.

Noget om nåde

af Gudmund Rask Pedersen

I Noget om nåde bevæger vi os med teolog og forfatter, Gudmund Rask Pedersen, gennem en række litterære mesterværker og enkelte film på jagt efter fortællinger og beskrivelser, der spiller sammen med det evangeliske begreb ’nåde’. Vi træder med ind i litterære virkeligheder, hvor den enkeltes afmagt eller ’alles kamp mod alle’ ikke får lov at stå uimodsagt, og forfatteren demonstrerer herudfra en bagvendt forbindelse til tekster fra de fire evangelier i Det nye Testamente.   Blandt de værker, der tages under behandling, er: Frihed (Jonathan Franzen), Alt hvad jeg har, bærer jeg hos mig (Herta Müller), Alting har en tid (Karl Ove Knausgård), Skrabelodder (Kerstin Ekman), Hjertet slår og slår (Jens Smærup Sørensen), Kvinden ved 1000 grader (Hallgrímur Helgason), Ekstremt højt og utrolig tæt på (Jonathan Safran Foer), Jagten (Thomas Vinterberg), Melancholia (Lars von Trier). Og mange flere.   Noget om nåde er femte bind i serien Litteratur & Kristendom af Gudmund Rask Pedersen. Tidligere er udkommet: Jeg har ladet mig fortælle… (2011), Glæden på trods (2005), At tænke stort (2002) og Forladthed og nærvær (2000).  ”Alt af nåde. I udgangspunktet, i det grundlæggende og der hvor alting begynder for enhver af os, er der intet, der går efter fortjeneste. Alt er os givet. Alt af nåde.” (citat fra bogen)  

Jeg har ladet mig fortælle

af Gudmund Rask Pedersen

Teolog og forfatter Gudmund Rask Pedersen tager læseren med på en rejse gennem livets stadier – barndom, ungdom, voksenliv og alderdom – hvortil han knytter brudstykker fra verdenslitteraturen, egne livshistorier og bibelske fortællinger. Forfatteren peger på de - nogle gange helt åbenlyse - forbindelseslinjer mellem litteraturen og teologien, sat i relation til menneskets livsforløb.

Låneord

af Gudmund Rask Pedersen

Studiemateriale med fokus på litteratur og kristendom. I bogens 10 kapitler tages læseren med rundt i 10 romaner – med udblik til Bibelen, salmerne og troen. Vi låner hele tiden i vores liv med hinanden. Det gælder også ord, sprog og fortællinger. Låneord. Vi låner ord i den gode samtale og i mødet med Bibelen og litteraturen – ikke mindst den gode roman. Når vi mangler ord, kan vi heldigvis låne. Ord, vi kan tage til os som vores egne, når vi oplever, at de giver mening i vores liv, åbner vores øjne for det, vi ikke selv havde set, viser os en ny vinkel, et andet perspektiv, og kalder det frem, vi havde glemt eller fortrængt, men trængte til at få sat ord på.   Bogens 10 kapitler afsluttes alle med spørgsmål til samtale og diskussion.

At tænke stort

af Gudmund Rask Pedersen

At tænke stort er også en anderledes introduktion - en guide til Jonas-trilogien. En mosaik med talrige teksteksempler fra Jonas-trilogien, kommenteret, krydret og udvidet med indfald fra anden litteratur og teologi. Om bogen skriver redaktør og akademi-leder Ph.d. Henrik Wigh-Poulsen: ""Ligesom de sydvendte kirkeruder bringer varme og glød i kirkerummet, kan kunstnerne og digterne bringe nye indsigter i spil med evangeliets ord. Forudsat selvfølgelig, at kunsten har noget at sige, og at fortolkningen lægges i hænderne på gode læsere og forkyndere. Derfor er konstellationen Jan Kjærstad og Gudmund Rask Pedersen særlig lykkelig og frugtbar. Jan Kjærstad er forfatteren, der med sin stort anlagte Jonas-trilogi skriver sig ind på et menneskeliv og den synd og nåde, der både hegner det og gør det stort. Gudmund Rask Pedersen er læseren, der formår at bringe værkets forkyndelse med sig ind i kirkens rum - nænsomt, respektfuld og opklarende."" At tænke stort indeholder inspirationer til prædikener og taler. Bogens opbygning peger direkte på gudstjenesten med præludium, formesse, prædiken, nadver, velsignelse og postludium. Bliv inspireret i den specielle fortolkning af Jan Kjærstads triologi Forføreren, Erobreren og Opdageren, hvoraf Opdageren fik Nordisk Råds litteraturpris 2001.

Glæden på trods

af Gudmund Rask Pedersen

For tredje gang lader Gudmund Rask Pedersen litteratur og kristendom mødes i fortællingernes verden; her er fjerne horisonter, store dybder og højt til himlen. Med kirkeåret som bogens røde tråd ledes læseren ad litteraturens veje fra advent til udgangen af trinitatis med stop blandt mange andre hos Paul Auster, Göran Tunström, Milan Kundera, Johannes V. Jensen, Kerstin Ekman og Yann Martel. Bogen tager os også med ind i filmens univers til mesterværker som ""Smoke"", ""Chocolat"", ""A beautiful mind"", ""Dancer in the dark"". Fortællingen og dens betydning er omdrejningspunktet for Glæden på trods; de store fortællinger og de små, de sandsynlige og de fantastiske, de nye og de gamle - og de sande. I et levende sprog har forfatteren sat Bibelens og vor tids fortællinger stævne i en samtale om meningen, magien og indsigten. Glæden på trods udtrykker en sprudlende hyldest til ordet, troen, glæden og livet og vil være inspirerende læsning for alle med interesse for litteraturens og kristendommens store fortællinger. Gudmund Rask Pedersen er sognepræst og forfatter og har i serien ""Litteratur og kristendom"" tidligere udgivet bøgerne Forladthed og nærvær (2000) og At tænke stort - omkring Jan Kjærstads Forføreren, Erobreren og Opdageren (2002).

Jeg har ladet mig fortælle

af Gudmund Rask Pedersen

Teolog og forfatter Gudmund Rask Pedersen tager læseren med på en rejse gennem livets stadier – barndom, ungdom, voksenliv og alderdom – hvortil han knytter brudstykker fra verdenslitteraturen, egne livshistorier og bibelske fortællinger.

Jeg har ladet mig fortælle

af Gudmund Rask Pedersen

Teolog og forfatter Gudmund Rask Pedersen tager læseren med på en rejse gennem livets stadier – barndom, ungdom, voksenliv og alderdom – hvortil han knytter brudstykker fra verdenslitteraturen, egne livshistorier og bibelske fortællinger. 

Noget om nåde

af Gudmund Rask Pedersen

I Noget om nåde bevæger vi os med teolog og forfatter, Gudmund Rask Pedersen, gennem en række litterære mesterværker og enkelte film på jagt efter fortællinger og beskrivelser, der spiller sammen med det evangeliske begreb ’nåde’. Vi træder med ind i litterære virkeligheder, hvor den enkeltes afmagt eller ’alles kamp mod alle’ ikke får lov at stå uimodsagt, og forfatteren demonstrerer herudfra en bagvendt forbindelse til tekster fra de fire evangelier i Det nye Testamente.   Blandt de værker, der tages under behandling, er: Frihed (Jonathan Franzen), Alt hvad jeg har, bærer jeg hos mig (Herta Müller), Alting har en tid (Karl Ove Knausgård), Skrabelodder (Kerstin Ekman), Hjertet slår og slår (Jens Smærup Sørensen), Kvinden ved 1000 grader (Hallgrímur Helgason), Ekstremt højt og utrolig tæt på (Jonathan Safran Foer), Jagten (Thomas Vinterberg), Melancholia (Lars von Trier). Og mange flere.   Noget om nåde er femte bind i serien Litteratur & Kristendom af Gudmund Rask Pedersen. Tidligere er udkommet: Jeg har ladet mig fortælle… (2011), Glæden på trods (2005), At tænke stort (2002) og Forladthed og nærvær (2000).  ”Alt af nåde. I udgangspunktet, i det grundlæggende og der hvor alting begynder for enhver af os, er der intet, der går efter fortjeneste. Alt er os givet. Alt af nåde.” (citat fra bogen)  

Noget om nåde

af Gudmund Rask Pedersen

I 'Noget om nåde' bevæger vi os med teolog og forfatter, Gudmund Rask Pedersen, gennem en række litterære mesterværker og enkelte film på jagt efter fortællinger og beskrivelser, der spiller sammen med det evangeliske begreb ’nåde’. Vi træder med ind i litterære virkeligheder, hvor den enkeltes afmagt eller ’alles kamp mod alle’ ikke får lov at stå uimodsagt, og forfatteren demonstrerer herudfra en bagvendt forbindelse til tekster fra de fire evangelier i Det nye Testamente.Blandt de værker, der tages under behandling, er: 'Frihed' (Jonathan Franzen), 'Alt hvad jeg har, bærer jeg hos mig' (Herta Müller), 'Alting har en tid' (Karl Ove Knausgård), 'Skrabelodder' (Kerstin Ekman), 'Hjertet slår og slår' (Jens Smærup Sørensen), 'Kvinden ved 1000 grader' (Hallgrímur Helgason), 'Ekstremt højt og utrolig tæt på' (Jonathan Safran Foer), 'Jagten' (Thomas Vinterberg), 'Melancholia' (Lars von Trier). Og mange flere.'Noget om nåde' er femte bind i serien Litteratur & Kristendom af Gudmund Rask Pedersen. Tidligere er udkommet: 'Jeg har ladet mig fortælle…' (2011), 'Glæden på trods' (2005), 'At tænke stort' (2002) og 'Forladthed og nærvær' (2000).

Menneske først

af Gudmund Rask Pedersen

Mødet med mennesker hører for mig at se til som det allerførste og største og væsentligste her i livet. Fra barndommens land og hele vejen op gennem historien: At have nogle at mødes med og ses med og dele liv med. Måske blot en aftenstund. Eller en søndag formiddag i kirken.

Menneske først

af Gudmund Rask Pedersen

Mødet med mennesker hører for mig at se til som det allerførste og største og væsentligste her i livet. Fra barndommens land og hele vejen op gennem historien: At have nogle at mødes med og ses med og dele liv med. Måske blot en aftenstund. Eller en søndag formiddag i kirken.

Lad os tale om det

af Gudmund Rask Pedersen

Studiemateriale, der i ti kapitler tager læseren med rundt i litteraturens, Bibelens, salmernesog kristendommens verden. Hvert kapitel følges op af en rækkespørgsmål til samtale og eftertanke. ”Alting begyndte med at Gud talte.” Sådan indledes Johannesevangeliet i Den Nye Aftale. På samme måde begynder utrolig meget godt, når vi mennesker taler med hinanden og deler ord og tanker. – Netop kristendommen bliver til og er til stede i ord og fortælling. Hvis den ikke konstant fortælles videre og således overleveres fra generation til generation, dør den ud som et sprog, der ikke længere bliver talt. I den forbindelse er den menneskelige erfaring uomgængelig, hvis fortællingerne i evangeliet skal kunne tale til os, oplyse vores vej og skabe en ramme for vores liv med hinanden. Her kan litteraturens mange fortællinger være en hjælp. Gennem den kan vi hjælpe os selv og hinanden til at få øje på grundmenneskelige temaer, der kan bane vej for og snakke sammen med evangeliets fortælling.