Det vigtige forside

Det vigtige

Bønner af Martin Luther

Det vigtige forside
Forfatter:
Originalsprog:
Dansk
Sider:
101
Omslag:
Hæftet
Forlag:
ISBN13:
9788741000589

Det vigtige er et udvalg af Martin Luthers bønner, der ikke tidligere er udgivet på dansk

 

“Vi skal bede på samme måde, som en hund ser på et stykke kød”, siger Luther i en af sine bordtaler. Luthers bønner er som bordtalerne karakteriseret ved en udogmatisk tone. Luther henvender sig i sine bønner direkte og tillidsfuldt til Gud i en klar erkendelse af egen skrøbelighed.

Bogen er på en gang en bønnebog til dagligbrug og en mulighed for at lære reformatoren Martin Luther bedre at kende.

Forord af Peter Skov­Jakobsen, biskop Københavns Stift.

Forhandler Pris Forsendelse Samlet pris Køb her
Indlæser opdaterede priser
iMusic 130,00 29,00 159,00
Arnold Busck 149,95 19,00 168,95
CDON 147,00 29,00 176,00
Bogreolen 147,95 29,95 177,90
Gucca 139,95 39,95 179,90
Plusbog 149,00 39,95 188,95

Af samme forfatter

On the Freedom of a Christian

af Martin Luther

Perhaps the clearest and most influential statement of the principles driving the early Protestant reformers, Martin Luther's "On the Freedom of a Christian" (1520) challenged the teachings and authority of the old Church while simultaneously laying out the blueprint for a new one.

The Bondage of the Will, 1525

af Martin Luther

In autumn 1525, Luther wrote The Bondage of the Will as a response to humanist and theologian Erasmus of Rotterdam, who had criticized Luther's teachings in the diatribe on Free Will. Luther's argument on the matter of the bound and free will poses a challenge and an invitation for constructive contemporary theology.

The Babylonian Captivity of the Church, 1520

af Martin Luther

In his The Babylonian Captivity of the Church, Martin Luther set forth a reconsideration of the sacramental Christian life that centered on the word. His thesis is that the papacy had distorted the sacraments with its own traditions and regulations, transforming them into a system of control and coercion.

To the Christian Nobility of the German Nation, 1520

af Martin Luther

With great clarity and insight, James M. Estes illuminates Luther's call to secular authorities to help with the reform of the church in this important 1520 treatise. To combat Rome's intransigent opposition to reform of any sort, Luther appealed to secular rulers to intervene and clear the way for ecclesiastical reform.

The Freedom of a Christian, 1520

af Martin Luther

Timothy J. Wengert skillfully sheds light on Luther's popular treatise. As controversy concerning his writings grew, Luther wrote a reconciliation-minded letter to Pope Leo X (1475-1521). To this letter he appended a non polemical tract describing the heart of his beliefs, The Freedom of a Christian.

The Large Catechism of Dr. Martin Luther, 1529

af Martin Luther

With great detail, Kirsi I. Stjerna introduces and annotates Luther's Large Catechism, in which the reformer set out to offer a new compass for religious life. He believed all Christian people -laity and clergy-needed a guide to comprehend the basic biblical, creedal, and sacramental teachings.

Discourse on Free Will

af Martin Luther

Discourse on Free Will

Det vigtige

af Martin Luther

“Vi skal bede på samme måde, som en hund ser på et stykke kød”, siger Luther i en af sine bordtaler. Luthers bønner er som bordtalerne karakteriseret ved en udogmatisk tone. Luther henvender sig i sine bønner direkte og tillidsfuldt til Gud i en klar erkendelse af egen skrøbelighed. Bogen er på en gang en bønnebog til dagligbrug og en mulighed for at lære reformatoren Martin Luther bedre at kende. Forord af Peter Skov-­Jakobsen, biskop Københavns Stift.

Den lille Katekismus

af Martin Luther

Nyoversættelse af Luthers lille katekismus, der udgør et teologisk og pædagogisk hovedværk i den vestlige kulturhistorie. Oversat af Thomas Reinholdt Rasmussen, der også har forsynet bogen med et kort efterskrift. Den lille Katekismus af Martin Luther, der udkom første gang i 1529, er et både teologisk og pædagogisk hovedværk i den vestlige kulturhistorie. Den er skrevet til alle, der kan læse, og er en fornem mulighed for hurtigt at sætte sig ind i, hvad den evangeliske tro handler om. Bogen er tænkt og skrevet som et oplæg til samtale om troens indhold – i hjemmet eller i menigheden – og er dermed et udtryk for, at det ikke længere er kirken, der er autoriteten i forhold til spørgsmålet om det enkelte menneskes tro.

Den lille Katekismus

af Martin Luther

Den lille Katekismus af Martin Luther, der udkom første gang i 1529, er et både teologisk og pædagogisk hovedværk i den vestlige kulturhistorie. Den er skrevet til alle, der kan læse, og er en fornem mulighed for hurtigt at sætte sig ind i, hvad den evangeliske tro handler om. Bogen er tænkt og skrevet som et oplæg til samtale om troens indhold – i hjemmet eller i menigheden – og er dermed et udtryk for, at det ikke længere er kirken, der er autoriteten i forhold til spørgsmålet om det enkelte menneskes tro.Den lille Katekismus er nyoversat af Thomas Reinholdt Rasmussen, der også har forsynet bogen med et efterskrift.

Luthers Skrifter i Udvalg, Bind 1

af Martin Luther

Fotografisk optryk af udgave fra 1980. Serien er udgivet første gang 1962-83. Bind 1 indeholder:Om Martin Luther (af Torben Christensen)Luthers fortaleDe 95 teserHeidelbergteserneEn sermon om beredelsen til at døEn sermon om dåbenEn sermon om Kristi legeme og om broderskaberneOm de gode gerningerEn sermon om Det Nye TestamenteOm et kristenmenneskes frihedBegrundelse og hjemmel

Luthers Skrifter i Udvalg, Bind 2

af Martin Luther

Fotografisk optryk af udgave fra 1980. Serien er udgivet første gang 1962-83. Bind 2 indeholder:Otte prædikener holdt i WittenbergOm menighedens læretugt og præstevalgOm gudstjenestens ordning i menighedenDen tyske messeStore katekismusLille katekismusOm koncilierne og kirken

Luthers Skrifter i Udvalg, Bind 3

af Martin Luther

Fotografisk optryk af udgave fra 1980. Serien er udgivet første gang 1962-83. Bind 3 indeholder:Fortalerne til de bibelske skrifterMagnificatDen skønne lovsang10 udvalgte prædikener

Luthers Skrifter i Udvalg, Bind 4

af Martin Luther

Fotografisk optryk af udgave fra 1980. Serien er udgivet første gang 1962-83. Bind 4 indeholder:Om Luthers samfundsforståelse (af Torben Christensen)Til den kristne adel af den tyske nation om reformation af kristenhedenOm lydighed mod den verdslige øvrighedEn fredsappel i anledning af de schwabiske bønders tolv artiklerImod bøndernes røver- og morderbanderÅbent brev om det skarpe skrift imod bønderneKan soldater også have Guds nåde?Om forretningsvirksomhedTil rådherrerne i alle Tysklands byerEn appel til ridderne a den tyske orden …

Luthers Skrifter i Udvalg, Bind 5

af Martin Luther

Fotografisk optryk af udgave fra 1983. Serien er udgivet første gang 1962-83. Bind 5 indeholder:Indledning (af Steffen Kjeldgaard-Pedersen)Oversætterens forord (af Ellen A. Madsen)Om den trælbundne vilje

Den lille katekismus

af Martin Luther

Den lille Katekismus af Martin Luther, der udkom første gang i 1529, er et både teologisk og pædagogisk hovedværk i den vestlige kulturhistorie. Den er skrevet til alle, der kan læse, og er en fornem mulighed for hurtigt at sætte sig ind i, hvad den evangeliske tro handler om. Bogen er tænkt og skrevet som et oplæg til samtale om troens indhold – i hjemmet eller i menigheden – og er dermed et udtryk for, at det ikke længere er kirken, der er autoriteten i forhold til spørgsmålet om det enkelte menneskes tro. Den lille Katekismus er nyoversat af Thomas Reinholdt Rasmussen, der også har forsynet bogen med et efterskrift.

Om verdslig øvrighed

af Martin Luther

Om verdslig øvrighed er Martin Luthers vigtigste skrift om forholdet mellem kristendom og politik. Her fremstiller han sin berømte sondring mellem de to regimenter, det åndelige og det verdslige. Dermed lægger han op til en klar opdeling mellem kirke og stat. Toregimentelæren betyder dog ikke en fuldstændig adskillelse af religion og politik for Luther. Tværtimod har den kristne i sin tro et særligt grundlag for at involvere sig i det politiske, fordi den kristnes virke er præget af næstekærlighed og dermed er orienteret mod det menneskelige fællesskab. Luthers opfattelse er, at politik ikke kan bruges til at gøre mennesker kristne med, men kristne mennesker bruger politik til at gavne andre. Bogen rummer foruden Luthers tyske tekst og den nye danske oversættelse også en historisk introduktion og en indføring i selve tankegangen, og den giver således et godt grundlag for at forstå den aktuelle diskussion om forholdet mellem religion og politik i et land med luthersk tradition.

Detta löfte gäller alla - Företal till Bibeln

af Martin Luther

Detta löfte gäller alla - Företal till Bibeln