Som himlen og havet forside

Som himlen og havet

af drengens billedbog

Som himlen og havet forside
Forfatter:
Originalsprog:
Dansk
Sider:
134
Omslag:
Hæftet
Forlag:
ISBN13:
9788741000008

Niels Johansens små fortællinger om det store i livet; om fødsel og død, glæden og skrækken, lykke og ulykke, hverdagen og højtiden. 

Drengen, den unge mand og den voksne fortæller i glimt om dengang. Om sommerferien i 50’erne hos familien i Jylland, hvor det er svært at forstå sproget, og om turen til Christianshavn, hvor den døde hval Mrs. Haroy er udstillet (og lugter). Om diskussioner på gymnasiet og om at trille af sted med sin far i kørestol.

Fortællingerne er formet som noveller og digte og bevæger sig rundt i erindringens skatkammer af gode historier.

Forhandler Pris Forsendelse Samlet pris Køb her
Indlæser opdaterede priser
Plusbog 159,95 39,95 199,90

Af samme forfatter

Som himlen og havet

af Niels Johansen

Drengen, den unge mand og den voksne fortæller i glimt om dengang. Om sommerferien i 50’erne hos familien i Jylland, hvor det er svært at forstå sproget, og om turen til Christianshavn, hvor den døde hval Mrs. Haroy er udstillet (og lugter). Om diskussioner på gymnasiet og om at trille af sted med sin far i kørestol. Fortællingerne er formet som noveller og digte og bevæger sig rundt i erindringens skatkammer af gode historier.

Så selv stjernerne sang

af Niels Johansen

Tre hyrder vogter får uden for Betlehem en kold decemberaften. Ud af mørket træder pludselig en engleskare, der har noget stort at fortælle. Den gamle hyrde Isak og hans to hjælpere passer får uden for Betlehem. Pludselig lyses himlen op af et kor af engle. ”Frygt ikke!” siger de og fortæller, at der i nærheden er født et lille barn. Isak og de to hjælpere drager af sted mod stalden, hvor barnet er født. En gendigtning af juleevangeliet for børn i alderen 4-7 år.

V for Victor

af Niels Johansen

Victor er ingen victor.Han har aldrig været det og har altid haft det skidt med det navn. Det passede ikke til hans bukser. Heller ikke da han blev tvunget til at gå til dans hos hr. og fru Oscar Carlsson på Nørrebros Runddel. Passede slet ikke tilhans kammerater, Erik og Klunser Henry i gården hjemme i Odinsgade.Skønt højt begavet – og at han som barn blev kaldt den lille professor – gjorde Victor aldrig noget studie færdig. Med hans egne ord forblev han en ”slatten, småfed evighedsstudent fra 64.” Det år, The Beatles kom til København, og et spirende ungdomsoprør stille tog form. Begge dele skete uden Victors interesse.Et langt voksenliv er foregået i livets udkant, men som pensionist i Helsingør dykker Victor ned i gamle familiebreve, skuffer og kufferter og opdager nyesider af sin familie. Han får lukket op for fortidens scener og historier, og portrætterne træder tydeligt frem: af hans velhavende bedsteforældre, af hansalt for beskyttende forældre og ikke mindst af hans skæve, kunstneriske faster, hos hvem han gennem hele livet havde sit åndehul. Med et glimt i øjet må hannu selv revidere sit syn på barndommen, hvor han som den lille professor kæmpede for at holde hovedet oven vande i 50’ernes København..

V for Victor

af Niels Johansen

V for Victor er fortællingen om Victor, der på ingen måde kan leve op til det heroiske navn. Han er født på Nørrebro lige før krigens afslutning og har i sit snart 70 år lange liv ikke præsteret en helt masse. Men da han arver hus og indbo efter en faster i Helsingør, forandres tilværelsen for Victor. Med både humor og tragik tager Victor læseren med tilbage til barndommens og ungdommens København, til modstandsbevægelsen under krigen og til den nye tilværelse i Helsingør. Om forfatteren: Niels Johansen er forfatter, foredragsholder og tidligere præst. Han har udgivet bøger inden for en bred vifte af genrer; fra salmer over børnebøger til erindringromanen ”Hvor lang var tiden,da vi var mindre?” - Niels Johansen er bosiddende i Kokkedal, Nordsjælland.

Engle har mange ansigter

af Niels Johansen

Det forunderlige ved mirakler er, at de sker. Sådan sagde Chesterton uden at ryste på hånden.  Og det gør Niels Johansen også i sin roman. For engle findes. Som det barnløse ægtepar Sigrid og Bertil. Englene fra første sal til venstre. De åbner deres hjem for gadens drenge. Og ikke mindst tager de Carl Otto til sig som deres egen. Han er det meget forsømte enebarn. Søn af de nervesvækkede forældre, der slås med alkohol og traumatiske oplevelser fra modstandskampen. Det er Niels Johansens tredje roman om den store årgang af fredsbørn, der voksede op i krigens skygge. Børn i de nøjsomme 50’ere, der kendte ord som rationeringsmærker, Richs-billeder, Lillebrorlodder og Koreakrig. Men ikke ord som krisehjælp.  Det er en roman om nogle af de mange frivillige voksne med hjerter så røde som postkasser. Hverdagens helte? Eller hvorfor ikke: ENGLE. For hvad sker der, når engle krydser ens vej? Så kan det liv, der går i stykker, sættes sammen igen. Hvor tilgivelse og forsoning findes, kan man sammen komme videre i livet. En socialrealistisk roman? Ja. Og mere realistisk end socialrealistisk.