Drengen fra Krematorium D forside

Drengen fra Krematorium D

Drengen fra Krematorium D forside
Forfatter:
Omslag:
Ukendt
ISBN13:
9788740650747

Drengen fra Krematorium D er første bind i Henriette Rostrups nye trilogi Den Døde By. En dystopisk spændingsroman til børn og unge.

Hovedpersonen Alif bor sammen med en flok andre børn i et krematorium i udkanten af Den Døde By. Her overlever børnene ved at jage og samle – men hele tiden jagtes de selv af de store, blodtørstige ulve, der hærger i udkanten af byen. Alle de voksne er blevet ramt af sovesygen – og når børnene vokser op, falder de selv i søvn – for aldrig at vågne igen. Men måske er der håb for børnene i Den Døde By. Legenderne taler om en pige med et mærke på sin højre hånd, som måske kan bryde ulvenes magt …

Til børn og unge på 11-15 år, der elsker fantasy, dystopia og spænding.

Forhandler Pris Forsendelse Samlet pris Køb her
Indlæser opdaterede priser
Bogreolen 147,95 29,95 177,90
iMusic 153,00 29,00 182,00
CDON 168,00 29,00 197,00
Plusbog 159,95 39,95 199,90
Arnold Busck 199,95 19,00 218,95

Af samme forfatter

Skopelos

af Henriette Rostrup

Det er to år siden, at hovedpersonen i novellen "Skopelos" har været på den græske ferieø, som hende og hendes mand plejede at besøge sammen. Og det er to år siden, at hendes mand døde. Gensynet med øen bringer minder op om hendes elskede Otto. Men øen bliver også stedet, hvor nye bekendtskaber udvikler sig – og hvor seksualiteten genfindes efter at have været gemt væk i flere år.Henriette Rostrup debuterede i 2007 med novellesamlingen "Afkom". Siden er der udkommet romanerne "I dag og i morgen" (2008) og "Skygger" (2011) samt flere noveller. Novellen "Skopelos" er en del af den erotiske novelleantologi "360 grader".

Problemet med Kevin, Sort Læseklub

af Henriette Rostrup

Jeg mærker skoen i ryggen. Den presser mig længere ned, så mit ansigt bliver helt fladmast mod asfalten. ?Jeg kunne ikke undgå at lægge mærke til, at du virkelig holder af udsigten oppe fra byens tage,? siger Kevin. ?Jeg synes, du skal vise mig den.? Jeg forsøger at ryste på hovedet, men kan ikke bevæge mig. ?Det vil du gerne?? De andre griner. ?Hvor dejligt. Skal vi sige i eftermiddag?? Villads har et problem. Problemet er Kevin. Kevin og hans crew plejer ellers ikke at gøre Villads noget, andet end de kalder ham en klam taber og sådan noget. Men en dag går det galt. For Villads kommer til at tage klassekammeraten, Minna, i forsvar, og det skulle han ikke have gjort. En medrivende bog om mobning, plageånder og forældre der ikke fatter en skid. Og en bog om problemer, der lige nu og her ser helt uløselige ud, samt nogle knap så smarte forsøg på at løse dem.   Sort Læseklub Problemet med Kevin er henvendt til læsere fra 13 år og udkommer i serien Sort Læseklub, som er læsepædagogisk bearbejdede tekster. Med et lix-tal på 20 og et indhold og udtryk, der retter sig mod de lidt ældre læsere, er serien også velegnet til unge, ikke så stærke læsere.

Problemet med Kevin

af Henriette Rostrup

Jeg mærker skoen i ryggen. Den presser mig længerened, så mit ansigt bliver helt fladmast mod asfalten."Jeg kunne ikke undgå at lægge mærke til, at du virkeligholder af udsigten oppe fra byens tage," siger Kevin."Jeg synes, du skal vise mig den."Jeg forsøger at ryste på hovedet, men kan ikke bevæge mig."Det vil du gerne?" De andre griner. "Hvor dejligt. Skal visige i eftermiddag?"Villads har et problem. Det er Kevin, der er problemet.Kevin og hele hans crew plejer ellers ikke at gøre Villadsnoget. De kalder ham bare en klam taber og sådannoget. Det er han vant til. Men en dag går det galt.Villads svarer igen. Det skulle han ikke have gjort ...PROBLEMET MED KEVIN er en spændende bogom mobning, løgne og venskaber og om at findesig selv – uden at gå til grunde.Henriette Rostrup debuterede i 2007 med novellesamlingen "Afkom". Siden er der udkommet romanerne "I dag og i morgen" (2008) og "Skygger" (2011) samt flere noveller.

Det år vi gik til begravelser

af Henriette Rostrup

Jewel Temper tager til New York med diffuse drømme og uden andre planer end ikke at være der, hvor hun oprindeligt kommer fra. I virkeligheden hedder hun Julie og er vokset op i Kokkedal. Hun etablerer sig som ghostwriter for populære, men udbrændte forfattere og skriver samtidig på sine alt andet end sukkersøde barndomserindringer. Da hun bliver gravid, fortæller hun det ikke til barnets far.   I stedet flytter hun ind blandt skæve eksistenser i et lidt forhutlet kvarter og knytter sig især til transvestitten mr. Velázquez, der bliver en slags alt i en - mor, far, mormor og farfar - for hende og datteren Nadia.  Efter ti år i New York får hun tilsendt en pakke med breve hendes nu afdøde mor har skrevet til hende gennem alle årene, men som hun aldrig har sendt. Det år vi gik til begravelser handler om at være hjemløs i sin egen familie, om at finde sig selv i en ny sammenhæng og holde op med at flygte fra livet. Det er en stor og mangesporet fortælling om familie, kærlighed og identitet.  Om forfatteren: Henriette Rostrup (f. 1970) er cand. mag i moderne litteratur og litteraturformidling fra Københavns Universitet. Hun debuterede i 2007 med novellesamlingen Afkom. Senest udkom romanen Skygger i 2011. 

Det år vi gik til begravelser

af Henriette Rostrup

Jewel Temper tager til New York med diffuse drømme og uden andre planer end ikke at være der, hvor hun oprindeligt kommer fra. I virkeligheden hedder hun Julie og er vokset op i Kokkedal. Hun etablerer sig som ghostwriter for populære, men udbrændte forfattere og skriver samtidig på sine alt andet end sukkersøde barndomserindringer. Da hun bliver gravid, fortæller hun det ikke til barnets far. I stedet flytter hun ind blandt skæve eksistenser i et lidt forhutlet kvarter og knytter sig især til transvestitten mr. Velázquez, der bliver en slags alt i en - mor, far, mormor og farfar - for hende og datteren Nadia. Efter ti år i New York får hun tilsendt en pakke med breve hendes nu afdøde mor har skrevet til hende gennem alle årene, men som hun aldrig har sendt. Det år vi gik til begravelser handler om at være hjemløs i sin egen familie, om at finde sig selv i en ny sammenhæng og holde op med at flygte fra livet. Det er en stor og mangesporet fortælling om familie, kærlighed og identitet. Henriette Rostrup (f. 1970) er cand. mag i moderne litteratur og litteraturformidling fra Københavns Universitet. Hun debuterede i 2007 med novellesamlingen Afkom. Senest udkom romanen Skygger i 2011.

Det år vi gik til begravelser

af Henriette Rostrup

Jewel Temper tager til New York med diffuse drømme og uden andre planer end ikke at være der, hvor hun oprindeligt kommer fra. I virkeligheden hedder hun Julie og er vokset op i Kokkedal. Hun etablerer sig som ghostwriter for populære, men udbrændte forfattere og skriver samtidig på sine alt andet end sukkersøde barndomserindringer. Da hun bliver gravid, fortæller hun det ikke til barnets far. I stedet flytter hun ind blandt skæve eksistenser i et lidt forhutlet kvarter og knytter sig især til transvestitten mr. Velázquez, der bliver en slags alt i en - mor, far, mormor og farfar - for hende og datteren Nadia.

I dag og i morgen

af Henriette Rostrup

En brand i et redskabsskur bliver starten på en kæde af begivenheder, der langsomt og ubønhørligt kommer til at vende op og ned på livet for beboerne i en ejendom på Nørrebro. Alle gør, hvad de kan for at få mest muligt ud af livet, men som altid er der begivenheder, der viser sig at være uden for den enkeltes kontrol. I dag og i morgen skildrer det fortvivlende ved at prøve at navigere gennem hverdagens små og store problemer, samtidig med at den ydre verden banker på og sætter spørgsmålstegn ved, hvad livet er værd. ”Velkommen til en kontrafaktisk bombe af en bog.” – Weekendavisen.

Afkom

af Henriette Rostrup

”Hun samler på dem, nedskriver dem med sirlig, rød skrift i sine linjerede notesbøger.Hun har sat det i system. Først og fremmest er der selvfølgelig den daglige læsning af dag- og ugeblade. De bliver læst fra ende til anden, pløjet igennem på jagt efter den mindste notits. Alt tæller med. Det mest frustrerende er selvfølgelig, når det bare er en lille note, der ikke går i detaljer. Det er meget vigtigt, at hun får så meget som muligt at vide om omstændighederne. Selve hændelsen, familien, barnets alder, reaktionerne, og hvad der efterfølgende er sket.” Afkom er en fascinerende og tankevækkende samling historier, der bedst beskrives som lynnedslag i en række liv, der ikke længere kan betegnes som helt almindelige. Men kan nogens liv i virkeligheden det? "En samling noveller så intense og mørke som en brownie af den bedste slags. Hvad mere er der at ønske? Det skulle da lige være, at Afkom blev fulgt op af en serie på ti romaner, hvor hver af dem er hele historien bag den enkelte novelle." – Alt for Damerne

Drengen fra krematorium D

af Henriette Rostrup

Drengen fra Krematorium D er første bind i Henriette Rostrups nye trilogi Den Døde By. En dystopisk spændingsroman til børn og unge.Hovedpersonen Alif bor sammen med en flok andre børn i et krematorium i udkanten af Den Døde By. Her overlever børnene ved at jage og samle – men hele tiden jagtes de selv af de store, blodtørstige ulve, der hærger i udkanten af byen. Alle de voksne er blevet ramt af sovesygen – og når børnene vokser op, falder de selv i søvn – for aldrig at vågne igen. Men måske er der håb for børnene i Den Døde By. Legenderne taler om en pige med et mærke på sin højre hånd, som måske kan bryde ulvenes magt …Til børn og unge på 11-15 år, der elsker fantasy, dystopia og spænding.

Børnene fra grotterne

af Henriette Rostrup

Alif er sammen med flere andre børn blevet taget til fange af Folket, der lever på Den Anden Side. Folket består udelukkende af voksne, der har mistet evnen til at elske, og hvor der i Alifs verden ikke længere findes nogen voksne, findes der blandt Folket ingen børn. I de mørke grotter holdes de kidnappede børn fanget, og de lange, ensomme dage afbrydes kun af korte besøg hos Mor-damer, der med døde øjne og hårde hænder fortvivlet forsøger at lege med des krækslagne børn. Alif plages af drømme om sine venner tilbage i Krematoriet, og han rammes af tvivl. Er han virkelig Drengen, som kan stoppe ulvene og sovesygen, der tog livet af alle de voksne tilbage i hans egen verden? Og kan han redde børnene fra grotterne?Alif føler sig ikke som en helt, og han kan i hvert fald ikke gøre det alene. Heldigvis møder han to andre børn i grotterne, og sammen lægger de en plan, så de kan flygte og finde vej tilbage til deres egen verden. Børnene fra grotterne er opfølgeren til Drengen fra Krematorium D – andet bind i den dystopiske spændingsserie Den døde By.

Skygger

af Henriette Rostrup

En mørk aften bliver en dreng kørt ihjel på Nørrebro. Det er et uheld, men kvinden bag rattet vælger impulsivt at køre fra gerningstedet. Flugtbilisten er lokalpolitikeren Benedikte, og der er ingen vidner ud over den 14-årige palæstinensiske pige Rana, som stikker af, før politiet ankommer. Ranas lærer Lilja opdager, at Rana har overværet ulykken og forsøger at nærme sig den unge pige. Også Benedikte kredser om Rana, efterhånden som hun ødelægges af skyldfølelse og sorg over at have dræbt et barn. Pressen skriver: »Det er en dyster og deprimerende roman, som med menneskelig varme går tæt på de ubeskyttede og værgeløse eksistenser fra samfundets skyggesider.« **** – Jens Henneberg, Nordjyske »Respekt for Henriette Rostrups bedrift i skæbne- og undergangsfortællingen SKYGGER … En meget gribende roman i al sin sorthed.« ***** – Alt for damerne »Henriette Rostrup har skrevet et fornemt og til tider voldsomt portræt af et bristet menneske.« – Dagbladenes Bureau »Henriette Rostrup har sans for at skildre mennesker i paniksituationer.« – Politiken

Skygger

af Henriette Rostrup

SKYGGER er en undergangshistorie om fortrængning og skyld. En dreng bliver kørt ihjel af en flugtbilist på Nørrebrogade. Flugtbilisten er lokalpolitikeren Benedicte, men der er ingen vidner udover den 14-årige palæstinensiske pige Rana, der stikker af før politiet ankommer. SKYGGER er et drama om skyld, magt og afmagt. En gribende fortælling om en palæstinensisk families kamp for at overleve i et samfund hvor politik, magt, fordomme og tilfældets spil kan drive mennesker helt ud på overdrevet.

Skygger

af Henriette Rostrup

En mørk aften bliver en dreng kørt ihjel på Nørrebro. Det er et uheld, men kvinden bag rattet vælger impulsivt at køre fra gerningstedet.Flugtbilisten er lokalpolitikeren Benedikte, og der er ingen vidner ud over den 14-årige palæstinensiske pige Rana, som stikker af, før politiet ankommer. Ranas lærer Lilja opdager, at Rana har overværet ulykken og forsøger at nærme sig den unge pige. Også Benedikte kredser om Rana, efterhånden som hun ødelægges af skyldfølelse og sorg over at have dræbt et barn.Skygger er en undergangshistorie om skyld og fortrængning og om tilfældets spil med menneskeskæbner.psykologisk thriller, politikere, flugtbilister, indvandrere, Danmark, 2000-2009

Søen

af Henriette Rostrup

Der er ingen, der kender de smadrede huse og genvejene igennem baggårdene bedre end jeg. Jeg har boet her hele mit liv. I de sidste dage, før min mor døde, og de internerede min far, viste han mig alle smutvejene. De tunneler, modstandsgrupperne havde gravet under gaderne, hvilke kældre, der fører videre fra ejendom til ejendom og hvilke baggårde, der er forbundet med hinanden. Det er den eneste sikre vej ned til søen. Vi løb gennem smadrede opgange, kravlede ind ad knuste vinduesrammer og igennem tunnelen under Blågårdsgade. I en af gårdene stod en gammel mand med en af de gammeldags indkøbsvogne. Den var pakket med poser og tæpper, og han knyttede arrigt sin hånd og truede os. Osman trak i min arm, men vi var der næsten. Og om ikke så længe, er det mørkt udenfor, og de vil ikke kunne se os under broen.

I dag og i morgen

af Henriette Rostrup

Anmelderrost forfatter på banen igen - med en roman, der har bevaret den dystre tone fra novellesamlingen Afkom, men er meget bredere lagt an. Romanen foregår i København i 2007. Gennem et helt år følger vi en række skæbner, der er helt almindelige mennesker som du og jeg i en tilsyneladende helt almindelig hverdag. Deres liv fletter sig ind og ud af hinanden som i Raymond Carvers Short Cuts, og hver af dem prøver at leve deres liv bedst muligt, men som altid er der begivenheder, der viser sig at være udenfor menneskers kontrol. Historien starter med en ildebrand i den opgang, hvor fire af hovedpersonerne bor: Marie og Jasper, det unge par, der ikke helt kan få hverdagen til at fungere med et lille barn - især ikke da Marie møder den besnærende Martin på sit franskkursus. Morten, en helt almindelig studerende på Københavns Universitet, hvis liv bliver forandret, da han møder mønsterbryderen Line. Og fru Mortensen, der taler hele dagen med sin afdøde mand, og som har 30.000 kr. i kontanter i en skotøjsæske. Branden bliver starten på en kæde af begivenheder, og langsomt og ubønhørligt nærmer de sig alle uafvidende katastrofen, der kommer til at vende op og ned på det liv og på det København og Danmark de hidtil har kendt. Henriette Rostrup blev ved udgivelsen af Afkom sammenlignet med Naja Marie Aidt og Pia Juul af anmeldere. Hun skildrer kort og godt i lynskarpe glimt det fortvivlende ved hverdagens små problemer samtidig med, at der gennem det hele skærer en iskold stemning af ensomhed og afmagt. »En samling noveller så intense og mørke som en brownie af den bedste slags. Hvad mere er der at ønske? Det skulle da lige være, at Afkom blev fulgt op af en serie på ti romaner, hvor hver af dem er hele historien bag den enkelte novelle.« - Alt for damerne