Bånd forside

Bånd

Bånd forside
Forfatter:
Omslag:
Ukendt
ISBN13:
9788740045611

Bånd er fortællingen om et ægteskab, der på trods af konflikt og slid, rutiner og hverdage har overlevet. Eller – sådan ser det i hvert fald ud på overfladen. Revnerne i Vanda og Aldos forhold er gamle, men hvis man ser efter, er de tydelige. Ægteskabet er skrøbeligt, og måske allerede ødelagt, selvom ingen anerkender det. Bånd er en kraftfuld roman om forhold og familie, kærlighed og konsekvenser.

Domenico Starnone har et stort, veletableret forfatterskab bag sig i Italien og er kendt som en af landets fremmeste stilister og historiefortællere. Han har blandt andet modtaget Italiens mest prestigefyldte litterære hæder, Strega-prisen.

Forhandler Pris Forsendelse Samlet pris Køb her
Indlæser opdaterede priser
Bogreolen 168,95 29,95 198,90
iMusic 201,00 29,00 230,00
Plusbog 199,95 39,95 239,90
CDON 225,00 29,00 254,00
Arnold Busck 249,95 19,00 268,95

Af samme forfatter

Bånd

af Domenico Starnone

ALLE DE MANGE BÅND, der binder et engang forelsket par sammen i et ægteskab og danner ledetrådenefor en familie, brister, da den 34-årige Aldo beslutter sig for at forfølge sin stormende forelskelse i den unge Lidia. Hans opbrud skaber voldsomme dønninger i hele det følsomme samspil, også mellem forældrene og deres to børn, Sandro og Anna. Ude af sig selv skriver den forladte hustru, Vanda, brev efter brev til sin forsvundne ægtefælle, mens han på sin side prøver at forstå og forsvare sine handlinger.Mange år efter, da dramaet i hvert fald på overfladen har fortonet sig, dukker brevene op under uventede omstændigheder, der på ny kaster et afslørende lys over begivenhederne dengang og de følger, de fik. BÅND er en raffineret og ubønhørligt ærlig fortælling om uhåndgribelige størrelser som kærlighed, begær, ægteskab og familieliv – om de roller, vi spiller for hinanden, og de rammer, vi kan få en ubændig lyst til at ødelægge for at bryde fri. ”Alle par er en gåde for udenforstående, og ofte også for sig selv. Bånd handler også om det, om de uudtalte mysterier, der binder os, skubber os væk fra hinanden og bringer os tilbage igen. … den strammest imponerede, mest underspillede og følelsesmæssigt kraftfulde af Domenico Starnones romaner.” The New York Times Domenico Starnone, født 1943 i Napoli, er en af Italiens mest anerkendte og prisbelønnede forfattere. Han har skrevet en lang række romaner, hvoraf de to seneste, Lacci, 2014 (da. Bånd) og Scherzetto, 2016 (da. Drilleri), er udkommet på dansk i 2018. Starnones romaner bliver i disse år oversat og udgivet på flere sprog til stadig større opmærksomhed og en voksende læserskare.

Drilleri

af Domenico Starnone

Den 75-årige kunstner, Daniele, der er svagelig efter en operation, og bekymret over at hans strålende renommé er ved at blegne, bliver ringet op af sin datter. Hun spørger om han vil komme til Napoli og passe sit fireårige barnebarn et par dage. Modstræbende siger Daniele ja og tager af sted til den by han forlod som ganske ung.  Mario er en opvakt og livlig dreng, der forsøger at få sin morfars opmærksomhed. Men Daniele er distræt og gnaven. Hans arbejde med nogle illustrationer går dårligt, og opholdet i den lejlighed hvor han er vokset op, får fortidens valg til at træde frem i et nyt lys. I Marios utæmmelige livsenergi ser Daniele hvad han selv har mistet, i Marios kommentarer til hans tegninger læser han dommen over sig selv, og et harmløst drilleri fra barnebarnets side får afgrunden til at åbne sig under ham.   En klog, bevægende og ofte meget morsom roman om en aldrende mands kamp for at forsone sig med det liv han har levet – og de liv han ikke har levet.   En klog og bevægende og ofte meget morsom roman skrevet af en af Italiens store forfattere, der nu for første gang foreligger på dansk.

Drilleri

af Domenico Starnone

Den 75-årige kunstner, Daniele Mallarico, der er svagelig efter en operation, bliver ringet op af sin datter. Hun spørger om han vil komme til Napoli og passe sit fireårige barnebarn et par dage. Modstræbende siger Daniele ja og tager af sted til den by han forlod som ganske ung. Mario er en opvakt og livlig dreng, der forsøger at få sin morfars opmærksomhed. Men Daniele er distræt og gnaven. Hans arbejde med nogle illustrationer går dårligt, og opholdet i den lejlighed hvor han er vokset op, får fortidens valg til at træde frem i et nyt lys. I Marios utæmmelige livsenergi ser Daniele hvad han selv har mistet, i Marios kommentarer til hans tegninger læser han dommen over sig selv. Et harmløst drilleri fra barnebarnets side får afgrunden til at åbne sig under ham. En klog, bevægende og ofte meget morsom roman om en aldrende mands kamp for at forsone sig med det liv han har levet – og de liv han ikke har levet.

Drilleri

af Domenico Starnone

Den 75-årige kunstner, Daniele Mallarico, der er svagelig efter en operation, og bekymret over at hans strålende renommé er ved at blegne, bliver ringet op af sin datter. Hun spørger om han vil komme til Napoli og passe sit fireårige barnebarn et par dage. Modstræbende siger Daniele ja og tager af sted til den by han forlod som ganske ung.Mario er en opvakt og livlig dreng, der forsøger at få sin morfars opmærksomhed. Men Daniele er distræt og gnaven. Hans arbejde med nogle illustrationer går dårligt, og opholdet i den lejlighed hvor han er vokset op, får fortidens valg til at træde frem i et nyt lys, og et harmløst drilleri fra barnebarnets side får afgrunden til at åbne sig under ham.En klog, bevægende og indimellem meget morsom roman om en aldrende mands kamp for at forsone sig med det liv han har levet – og de liv han ikke har levet.