Børnenes køkken forside

Børnenes køkken

Over 300 nemme opskrifter – også til andre nybegyndere

Børnenes køkken forside
Forfatter:
Originalsprog:
Dansk
Sider:
559
Omslag:
Hæftet
ISBN13:
9788740009446

Denne populære kogebogsklassiker til børn og deres forældre, der er solgt i næsten 30.000 eksemplarer, kommer nu i en let revideret udgave. 

Der er tale om den samme pædagogiske bog med 300 lette opskrifter, viden om forskellige madvarer, køkkenredskaber og teknikker, men Katrine Klinken har i overensstemmelse med tidsånden valgt at gøre bogen lidt mindre sød og i stedet fylde den med endnu flere grøntsager og mere fuldkorn. 

Bogen får 40 nye billeder og spritnyt layout og omslag.  

Om forfatteren:

Katrine Klinken er uddannet kok og ernærings- og husholdningsøkonom, fast madskribent for bl.a. ugebladet Hjemmet og forfatter til en lang række kogebøger, senest Måltider, en bog for hele familien, og I love nem vegetarisk, en bog specielt henvendt til unge.

Forhandler Pris Forsendelse Samlet pris Køb her
Indlæser opdaterede priser
Bogreolen 168,95 29,95 198,90
Plusbog 166,75 39,95 206,70
iMusic 210,00 29,00 239,00
CDON 225,00 29,00 254,00
Arnold Busck 249,95 19,00 268,95

Af samme forfatter

Kaj og Andrea Kogebog

af Katrine Klinken

Kaj elsker popkorn. Andrea er vild med fuglefrø. Det smager mums, men stor og stærk bliver man ikke af det. Det ved Andrea godt, og hun tør godt prøve at smage nye ting, selvom fuglefrø er det bedste i verden, når man er en lille blå papegøje. Kaj råber bare på flere popkorn.Mange børn kender det også. De vil helst bare have deres yndlingsspise og ingen anden mad. Der må tricks til for at få den sunde mad ned i deres maver. Gode retter for eksempel.  Katrine Klinken er kogebogsforfatter og har skrevet masser af kogebøger for børn, men kan hun få Kaj til at spise ristaffel, grillede pølser og anden mad, selv kræsenmunde elsker?Ja, det kan hun. Kaj og Andrea sviner og pjasker og bager og koger og har rigtig, rigtig travlt i køkkenet. De hygger sig, mens de laver maden, og når de spiser den. Bogen er en samling nemme og sunde opskrifter til alle, der har lyst til at have det dejligt i køkkenet med en lille størrelse. 

I love nem vegetarisk

af Katrine Klinken

Når man lever som vegetar, er det ikke nok bare at spise grøn mad uden kød, fjerkræ eller fisk. Maden skal fylde mere og det er meget vigtigt, at man sørger for at få en varieret kost, så man får dækket kroppens behov for proteiner. Ud over de mange forskellige grønsager, er det godt med bælgfrugter, forskellige korn og mange slags nødder. På trods af de mange valgmuligheder, kan det godt blive lidt svært at finde på variationer af retter. Antallet af folk, som af dyreetiske grunde vælger at blive vegetarer er støt stigende, og herudover vælger flere og flere familier kødet fra et par dage om ugen. I Nem vegetar er der megen inspiration at hente til lækre retter samt anvisninger på gode smutveje til enkel og god mad i hverdagen. Da over 1/3 af danskerne lever som singler, er de grønne hverdagsopskrifter beregnet til 2 personer. Det gør det nemt at overskue, hvis man lige er flyttet hjemmefra eller er alene om at være vegetar i familien. Bogen indeholder 80 opskrifter fordelt på emnerne: Rigtig hurtig mad, Fyldige salater, Supper, Gode gryder, Knap så hurtig mad og Varmt brød. Der er sat fokus på at få smagfuld mad med få ingredienser. Eksempler på bogens opskrifter: Asparges med pocheret æg, appelsinsmør og rugbrødscroutoner, Karrykrydrede linser med kål, løg, gulerødder og ærter, Friske grønne og tørrede bønner marineret med hvidløg, skalotteløg og merian, Kartoffelsalat med ærter, spidskål, agurk, tang og pesto, Græskarsuppe med brune linser, tomat og ristede græskarkerner, Sprøde kartoffel-selleripandekager med sesamfrø og ost, Marokkansk auberginesalat med brød og Burger med svampe, tomat og ost.  Om forfatteren Katrine Klinken har denne gang valgt at skrive en vegetarisk kogebog. Hendes første køkkenjob var i et vegetarisk køkken, hvorfra hun har sin store interesse for vegetarisk mad. Hjemme hos Katrine er der altid dage i ugen, hvor der udelukkende bliver serveret grøn mad. Katrines egen datter valgte for fem år siden at blive vegetar, og opskriftsamlingen i denne bog udspringer af familiens eget hverdagsliv.

Børnenes bagebog

af Katrine Klinken

Børnenes bagebog er til dig, der gerne selv vil bage. Det er ikke så svært, hvis du bare følger opskrifterne. Og du vil hurtigt opdage, at dine hjemmebagte brød, boller og kager smager tusind gange bedre, når du selv har bagt dem. Der er ca. 75 opskrifter på dejligt bagværk i denne opdaterede udgave af bogen, som er en bestseller for børn og nybegyndere. Her finder du alle klassikerne som rugbrød med surdej, hurtig bagte fødseldsdagsboller, lagkage, burger boller, kringle, kransekage, julebag og bageopskrifter med variationer, hvor den samme dej kan bruges til forskellige kager. Bogen indeholder også en del nye, populære opskrifterpå fx hindbærsnitter, popcakes, macarons samt rugbrødsboller med chokolade og hasselnødder.Bogen har også gode tips samt anskuelige trin for trin-anvisninger til at forklare nogle af teknikkerne. Ved hver af opskrifterne er det angivet, om opskriften er let, mellem eller svær at lave. Om forfatteren: Katrine Klinken er faglært kok og ernærings- og husholdningsøkonom og arbejder som freelance, bl.a. som madskribent på ugebladet Hjemmet og dagbladet Information. Katrine er forfatter til en stribe kogeboger for børn og voksne. Hun holder foredrag og underviser på kurser for børn og professionelle madhåndværkere i bl.a. at lave velsmagende mad, der både bevarer lokale madtraditioner, er fornyende og sæsonbetonet. Hun brænder for dejlige fælles måltider og mad, der er lavet godt og af den rene vare - mad med stor smag, nydelse og oplevelse. Katrine Klinken er desuden medlem af Slow Foods Internationale Råd som repræsentant for Norden. Katrine Klinken er forfatter til bøgerne: 'Nem Mad' (app), 'Børnenes bagebog' (2005), 'Børnenes køkken' (2007), 'Sovs skal der til' (2008), 'Lutter lagkage' (2008), 'Skaldyr' (2010), 'Måltider' (2012) og 'I love nem vegetarisk' (2012).

Børnenes bagebog

af Katrine Klinken

Børnenes bagebog er til dig, der gerne selv vil bage. Det er ikke så svært, hvis du bare følger opskrifterne. Og du vil hurtigt opdage, at dine hjemmebagte brød, boller og kager smager tusind gange bedre, når du selv har bagt dem.Der er ca. 75 opskrifter på dejligt bagværk i denne opdaterede udgave af bogen, som er en bestseller for børn og nybegyndere.Her finder du alle klassikerne som rugbrød med surdej, hurtigbagte fødseldsdagsboller, lagkage, burgerboller, kringle, kransekage, julebag og bageopskrifter med variationer, hvor den samme dej kan bruges til forskellige kager. Bogen indeholder også en del nye, populære opskrifter på fx hindbærsnitter, popcakes, macarons samt rugbrødsboller med chokolade og hasselnødder.Bogen har også gode tips samt anskuelige trin for trin-anvisninger til at forklare nogle af teknikkerne. Ved hver af opskrifterne er det angivet, om opskriften er let, mellem eller svær at lave.

Børnenes fødselsdagsbog

af Katrine Klinken

DET ER MIN FØDSELSDAG – SÅ SKAL DER VÆRE FEST!BØRNENES FØDSELSDAGSBOG er for alle, der ønsker inspiration til børnefødselsdagen. Her er idéer til invitationer, pynt og planlægning samt forslag til lege og opskrifter til både fødselsdagsmad og kager, så fødselsdagsfesten kan blive rigtig sjov.Bogen er delt op i fire afsnit med hvert sit tema foruden det indledende kapitel om den klassiske fødselsdagsfest. Alle temaerne henvender sig til både drenge og piger, og her er idéer til fødselsdagsfester fra børnene er ca. 3 år, til de fylder 10 år.Fra bogens indhold:HURRA! Det er min fødselsdagCirkusfestIndianerfestGilde på borgenGys og spøgelsesfestBogen er skrevet af Katrine Klinken, der er faglært kok og ernærings- og husholdningsøkonom og arbejder freelance, bl.a. som madskribent på ugebladet Hjemmet, og er tilknyttet Børnenes Madhus i København. Katrine er forfatter til en række kogebøger for børn og voksne, bl.a. Børnenes bagebog, Vintermad og I love nem vegetarisk.

Vintermad

af Katrine Klinken

Vintermad er en bog med mad til de kolde og mørke måneder, hvor vi har brug for at få noget ordentligt at spise med kød og grøntsager og masser af vitaminer i. Bogen indeholder forslag til måltider til hele dagen – morgenmad, frokost og a ens mad. Sidstnævnte kan både være helt enkel og hurtig, uden at det bliver kedeligt, og den kan tage lidt længere tid på komfuret på de dage, hvor der er bedre tid. Gode måltider er en del af hverdagen, men her er også opskrifter på hyggelig og lækker mad til fester og årstidens højtider, jul og nytår, og som de viser, behøver det ikke at være det store projekt. Dette er en bog fuld af kokken og madskribenten Katrine Klinkens allerbedste opskrifter er på mad til vintersæsonen – mad, hun selv kan lide at tilberede, og som hun særlig er stor pris på at nyde med sin familie og sine venner. Opskrifterne stammer fra hendes roste kogebog Måltider.

Vintermad

af Katrine Klinken

Vintermad er en bog med mad til de kolde og mørke måneder, hvor vi har brug for at få noget ordentligt at spise med kød og grøntsager og masser af vitaminer i.Bogen indeholder forslag til måltider til hele dagen – morgenmad, frokost og afensmad. Sidstnævnte kan både være helt enkel og hurtig, uden at det bliver kedeligt, og den kan tage lidt længere tid på komfuret på de dage, hvor der er bedre tid.Gode måltider er en del af hverdagen, men her er også opskrifter på hyggelig og lækker mad til fester og årstidens højtider, jul og nytår, og som de viser, behøver det ikke at være det store projekt. Dette er en bog fuld af kokken og madskribenten Katrine Klinkens allerbedste opskrifter på mad til vintersæsonen – mad, hun selv kan lide at tilberede, og som hun sætter stor pris på at nyde med sin familie og sine venner. Opskrifterne stammer fra hendes roste kogebog Måltider.

25 opskrifter til børnefødselsdagen

af Katrine Klinken

Mindst én gang om året står enhver forælder og mangler den perfekte opskrift på en klassisk kagekone til børnefødselsdagen, inspiration til lagkagefyldet, inputs til mættende mad eller anderledes kager. 25 opskrifter til børnefødselsdagen er en overskuelig samling af opskrifter fra Katrine Klinkens køkken, som er perfekte til at tilfredsstille de sultne maver og skabe barnlig begejstring.Bogen indeholder opskrifter, der dækker alle aspekter af dagens festligheder:• Basisopskrifter• Is• Kager med et twist• Drikkelse• Mad, der mætter

25 Lagkageopskrifter

af Katrine Klinken

Hjemmelavet lagkage til fødselsdagen er altid utroligt populært. Hvis inspirationen svigter til at prøve noget nyt, er der masser af hjælp at hente i denne bog med 25 lækre lagkageopskrifter. Lagkager kan være lette og yndige med friske bær og tilpas sødme, syrlighed og aroma – enten sprøde eller lækre bløde og svampede. Eller de kan være herlige bomber med flere typer bunde, cremer, chokolade og marcipan. Og så kan de alle pyntes på et væld af måder, så de er flotte og får et personligt udtryk. Lær rubinsteinkagen, cappucino-lagkagen og æblelagkagen at kende; prøv den sønderjyske rugbrødslagkage eller bliv forført af prinsesstorta.Brug fantasien – følg årets gang og få en super smag. Katrine viser dig, hvordan du laver lagkagerne helt fra bunden – inklusiv de dejlige hjemmebagte bunde. Og husk så sammen med dine gæster at nyde hver en bid!Bogen er et uddrag af Katrine Klinkens Lutter lagkager fra 2008.

I love nem vegetarisk

af Katrine Klinken

Når man lever som vegetar, er det ikke nok bare at spise grøn mad uden kød, fjerkræ eller fisk. Maden skal fylde mere og det er meget vigtigt, at man sørger for at få en varieret kost, så man får dækket kroppens behov for proteiner. Ud over de mange forskellige grønsager, er det godt med bælgfrugter, forskellige korn og mange slags nødder. På trods af de mange valgmuligheder, kan det godt blive lidt svært at finde på variationer af retter.Antallet af folk, som af dyreetiske grunde vælger at blive vegetarer er støt stigende, og herudover vælger flere og flere familier kødet fra et par dage om ugen. I Nem vegetarisk er der megen inspiration at hente til lækre retter samt anvisninger på gode smutveje til enkel og god mad i hverdagen. Da over 1/3 af danskerne lever som singler, er de grønne hverdagsopskrifter beregnet til 2 personer. Det gør det nemt at overskue, hvis man lige er flyttet hjemmefra eller er alene om at være vegetar i familien. Bogen indeholder 80 opskrifter fordelt på emnerne: Rigtig hurtig mad, Fyldige salater, Supper, Gode gryder, Knap så hurtig mad og Varmt brød. Der er sat fokus på at få smagfuld mad med få ingredienser. Eksempler på bogens opskrifter: Asparges med pocheret æg, appelsinsmør og rugbrødscroutoner, Karrykrydrede linser med kål, løg, gulerødder og ærter, Friske grønne og tørrede bønner marineret med hvidløg, skalotteløg og merian, Kartoffelsalat med ærter, spidskål, agurk, tang og pesto, Græskarsuppe med brune linser, tomat og ristede græskarkerner, Sprøde kartoffel-selleripandekager med sesamfrø og ost, Marokkansk auberginesalat med brød og Burger med svampe, tomat og ost.

25 opskrifter på sovs

af Katrine Klinken

Det er ofte sovsen, der giver helheden i en ret. Den giver ekstra smag og gør det hele saftigt og lækkert.Sovsen er elsket – men den har også et svært image: sovs klinger gammeldags og af fed mad. Men faktisk kan man lave herlig sovs med få rene råvarer. 25 opskrifter på sovs er en lille grundbog med klassiske kolde og varme sovse fra hele verden. Lær at lave dejlig sovs, der hverken er for tyk eller tynd og lavet af rigtig gode ingredienser uden underlige syntetiske tilsætninger.Det kan være sjovt at lave og få tjek på grundmetoder til at jævne og smage sovsen til. Om det så er et projekt med afkog og lidt sværere teknikker eller ganske enkle sovse med grønsagspuré eller pesto og mole samt dejlige gryderetter, hvor sovsen dannes i retten. Der er mange muligheder for herlig velsmagende og duftende sovs.Bogen er et uddrag af Katrine Klinkens Sovs skal der til fra 2008.

Skaldyr

af Katrine Klinken

Skaldyr er en kogebog med gode og lette retter med rejer, muslinger, østers, jomfruhummere, hummere, krebs og krabber. Skønheden går hånd i hånd med sundheden i bogens opskrifter. Skaldyr er velsmagende fra naturens hånd, og de kræver ofte bare en enkel tilberedning, der kræves. Rejemaden er en klassiker og en portion hvidvinsdampede muslinger eller en grillet hummer er noget særligt for de fleste.At spise skaldyr kan tage tid og være et afslappet, sanseligt og smukt måltid, hvor man fx piller rejer eller krebs. I den forstand er skaldyr en luksus – og nogle af skaldyrene er da også dyre. Men man behøver ikke vente på de særlige lejligheder, for der er mange skaldyr, der er hurtige at tilberede og er billige. Bogens retter kan bruges til hverdag, kræver ikke megen tid og er uhyre sunde, rige på vigtige vitaminer – udover at være meget velsmagende. Skaldyrsretter er ikke kun små, lækre bidder. I denne bog er der idéer til at supplere skaldyrene med grønt, der både mætter og smager. Bogen giver kort indblik i redskaber, indkøb, opbevaring og vurdering af skaldyrs friskhed. Den indeholder tilmed trin for trin-instruktioner, der viser, hvordan man piller og klargør de forskellige dyr. Bogens 75 klassiske og moderne opskrifter indbefatter de mest almindelige skaldyr, der kan fås i Danmark. Her er kolde, lune og varme retter til hverdag, weekend og fest. Bogen er delt op i syv kapitler med små retter, større retter, supper, salater, hverdagsretter, retter med rå skaldyr og retter med både kød og skaldyr - egnede både til sommer og vinter.

Smørrebrød

af Katrine Klinken

Smørrebrød er dansk madtradition i sin reneste form men en tradition, der trænger til at fornyes. Alt for længe har vores klassiske frokost svømmet rundt i frituregryder og for salte og dårlige pålægsvariationer. Katrine Klinken er en af dem, der gør noget ved behovet for en fornyelse af den danske smørrebrødstradition. En fornyelse, der bygger på det gode i traditionelt smørrebrød, men samtidig udnytter, at det danske køkken har udviklet sig siden midten af 1800-tallet. Katrine Klinken bruger auberginesmørelse og tapenade. Sushi-ingefær og mangosalsa. Hun inspirerer til at lave kvalitetssmørrebrød af ordentligt brød, gedigent pålæg og pynt, der passer til årstiden. Og bogen har selvfølgelig alle de praktiske tips og nødvendige grundopskrifter på brød, smørelse og pålæg. Katrine Klinken er kok og ernærings- og husholdningsøkonom, forfatter til en stribe populære kogebøger og fast madskribent på ugebladet Hjemmet og dagbladet Information.

Vi skal spise!

af Katrine Klinken

De fleste forældre kender det: Man serverer de samme retter lidt for ofte, fordi børnene kan lide dem  - også selv om måltiderne mange gange ikke er nogen smagsoplevelse for familiens voksne. I bogen viser Katrine Klinken, hvordan man i dagligdagen kan folde maden ud, så måltidet både bliver interessant for børnene og de voksne. Bogen giver bl.a. forslag til, hvad man altid bør have i huset for nemt og hurtigt, at kunne servere god mad i dagligdagen.

Børnenes kogebog

af Katrine Klinken

Madlavning er en sund og kreativ vane, man ikke kan starte for tidligt med. Børnenes kogebog er nem, inspirerende og skrevet i øjenhøjde med alle, der har lyst til at lave mad og lære de grundlæggende regler i køkkenet. Bogen har fotos af de fleste opskrifter (ca. 170 i alt), og alle grundregler og teknikker er forklaret med trin for trin-billeder.

Børnenes bagebog

af Katrine Klinken

Børnenes bagebog er til dig, der gerne selv vil bage. Det er ikke svært, hvis bare du følger opskrifterne. Og du vil hurtigt opdage, at dine hjemmebagte brød, boller og kager smager tusinde gange bedre end det, du kan købe i butikkerne. Der er over 50 opskrifter i bogen. Ved hver opskrift kan du se, om den er let, mellem eller svær at lave, på det antal kageruller, der er tegnet. Tre kageruller ved de sværeste opskrifter. Måske har du i starten brug for lidt hjælp fra en voksen.

Nem mad

af Katrine Klinken

Nem mad indeholder omkring 100 virkelig gennemarbejdede opskrifter, både klassiske danske retter og udenlandsk inspirerede opskrifter, der alle er dejligt enkle og rimeligt hurtige at tilberede.

Børnenes slikbog

af Katrine Klinken

Det er slet ikke så svært, som man skulle tro. Du vil hurtigt opdage, at det er meget sjovere og smager meget bedre, end det slik du kan købe i butikkerne. Så det er bare med at komme i gang, når det altså er tid til lidt slik.

Børnenes fødselsdagsbog

af Katrine Klinken

DET ER MIN FØDSELSDAG – SÅ SKAL DER VÆRE FEST!  BØRNENES FØDSELSDAGSBOG er for alle, der ønsker inspiration til børnefødselsdagen. Her er idéer til invitationer, pynt og planlægning samt forslag til lege og opskrifter til både fødselsdagsmad og kager, så fødselsdagsfesten kan blive rigtig sjov.  Bogen er delt op i fire afsnit med hvert sit tema foruden det indledende kapitel om den klassiske fødselsdagsfest. Alle temaerne henvender sig til både drenge og piger, og her er idéer til fødselsdagsfester fra børnene er ca. 3 år, til de fylder 10 år.  Fra bogens indhold: HURRA! Det er min fødselsdag Cirkusfest Indianerfest Gilde på borgen Gys og spøgelsesfest  Bogen er skrevet af Katrine Klinken, der er faglært kok og ernærings- og husholdningsøkonom og arbejder freelance, bl.a. som madskribent på ugebladet Hjemmet, og er tilknyttet Børnenes Madhus i København. Katrine er forfatter til en række kogebøger for børn og voksne, bl.a. Børnenes bagebog, Vintermad og I love nem vegetarisk.

Børnenes fester

af Katrine Klinken

Fastelavn, påske, sankthans, halloween, jul. alle de dejlige traditioner, der giver rytme, kontinuitet, identitet og rutine i livet findes i Børnenes fester - året rundt. Bogens fokus er familiens traditioner ved årets højtider, de der har overlevet, så en moderne familie kan bruge dem. Børn glæder sig til fastelavn, årets første skovtur eller jul - og det behøver ikke være et ræs, for mange børn er glade for enkle aktiviteter og lege. Vi holder fester og har traditioner gennem året som børn og voksne fejrer sammen i familien. Nogle holdes som de er blevet det i årevis og nogle fornyes. Til de fester hører god mad og drikke, som er med til at give det fællesskab, vi nyder og oplever sammen. Nogle traditioner fejres hjemme, i institutionen eller skolen - andre kun i familien. Familiens egne traditioner kommer til at passe til den familie, man er del af - stor eller lille - og kan være alt fra fredagshygge, den årlige indsamling af kastanjer til en eftermiddag, hvor man laver kastanjedyr eller en større fest som halloween med naboer. Gentagelser af rare oplevelser har en funktion, som vi alle godt kan lide - især børn - for det er forbundet med tryghed og forventning. Begivenhederne hen over året gør, at man mærker årstiderne. Bl.a. derfor er der god grund til at holde nogle fester og traditioner i hævd, for alle, men specielt børn har brug for fordybelse og gentagelse for at kende gode lege, godt samvær og kvaliteten i maden fra sæson til sæson. Vi glæder os til julemad og fastelavnsboller, for maden er ofte en vigtig del af en højtidstradition, så det dufter dejligt af den specielle julestemning, der er hjemme hos jer. Denne bog giver ideer til familietraditioner med lege, aktiviteter, pynt og madopskrifter. Ved hver opskrift er der et mærke, der giver et praj om, hvor lang tid det tager at lave opskriften, og hvor svær den er.

Børnenes køkken

af Katrine Klinken

Børnenes køkken er for dig, der har lyst til at lave mad, bage brød og kager, lave dit eget slik eller holde en fin fødselsdag. Det er rigtigt sjovt at lave mad, og opskrifterne er lige til at gå til. Der er over 250 opskrifter med i bogen. Den er en komplet samling af de fire populære kogebøger Børnenes kogebog, Børnenes bagebog, Børnenes slikbog og Børnenes fødselsdagsbog. Bogen har fotos af de fleste opskrifter, og alle grundregler og teknikker er forklaret med trin for trin- billeder.

Prinsessekogebogen

af Katrine Klinken

Prinsessekogebogen er for alle små prinsesser, feer og alfer, der vil feste og spise eventyrligt. Her er idéer til fødselsdagsfester, hyggelige stunder, udklædning, pynt og forslag til, hvordan I kan holde en ægte, indisk prinsessefest. Bogen indeholder fem afsnit med hver sit tema og med opskrifter og idéer til at være både udendørs og indendørs. Fra bogens indhold: - Stjernestunder - Prinsessefødselsdag - Alfefest i det grønne - Indisk prinsessefest - Middag på slottet Bogen er skrevet af Katrine Klinken, der er uddannet kok og ernærings- og husholdningsøkonom. Hun arbejder freelance og er fast madskribent for bl.a. ugebladet "Hjemmet" og dagbladet "Information". Katrine Klinken er også forfatteren bag de populære bøger i samme serie: Børnenes kogebog, Børnenes bagebog, Børnenes slikbog, Børnenes fødselsdagsbog, Børnenes køkken; der er en samling af de fire foregående, samt Børnenes fester.

Lutter lagkage

af Katrine Klinken

 Selvom livet ikke altid er lutter lagkage, er der altid god grund til at spise lagkager. Men hvis inspirationen svigter, og fødseldagslagkagen igen i år truer med at ligne en udsplattet banan, så er der hjælp at hente i denne bog. En supergod lagkage kræver de bedste råvarer, for enhver detalje kan smages. Brug derfor kun de bedste friske, ægte råvarer og meget gerne af den økologiske slags. Den ægte vanilje, den gode chokolade, den rene marcipan og de gode frugter - hver eneste ingrediens har betydning. I Lutter lagkage guider Katrine Klinken dig rundt i lagkagernes forunderlige verden. Lær Rubinsteinkagen, cappucino-lagkagen og æblekagen at kende. Bag selv kagen til studentergildet eller bryllupskagen, prøv den sønderjyske rugbrødslagkage eller bliv forført af prinsesstorta. Katrine Klinken er uddannet kok. Hun skriver fast på Dagbladet Information og i ugebladet Hjemmet. Katrine Klinken er også forfatter til en lang række bøger heriblandt Nem mad, Børnenes køkken og Børnenes fester - året rundt.

Sovs skal der til!

af Katrine Klinken

Katrine Klinken fører med sikker hånd læseren ind i et sovseunivers, der både indeholder klassikere som mousselinesauce, beurre blanc og hollandaise og de nyere sager som fx miso-ingefærsovs, tomat-chili-salsa og salsa verde samt meget mere. Her er sovser til grønt og pastaretter, sovs til kød og fugl, grundsovser og sovs til sødt.

Børnenes verdenskøkken

af Katrine Klinken

I Børnenes verdenskøkken er der opskrifter fra alle verdenshjørner: Asien, Afrika, Nord- og Mellemeuropa, Rusland, Arktis, Sydeuropa, middelhavslandene, Nord- og Sydamerika, Australien og Oceanien. Og de fleste ingredienser er til at få lige nede i supermarkedet.

Skaldyr

af Katrine Klinken

Skaldyr er en ny kogebog med gode og lette retter med rejer, muslinger, østers, jomfruhummere, hummere, krebs og krabber. Skønheden går hånd i hånd med sundheden i bogens opskrifter.   Skaldyr er velsmagende fra naturens hånd, og de kræver ofte bare en enkel tilberedning, der kræves. Rejemaden er en klassiker og en portion hvidvinsdampede muslinger eller en grillet hummer er noget særligt for de fleste.   At spise skaldyr kan tage tid og være et afslappet, sanseligt og smukt måltid, hvor man fx piller rejer eller krebs. I den forstand er skaldyr en luksus – og nogle af skaldyrene er da også dyre. Men man behøver ikke vente på de særlige lejligheder, for der er mange skaldyr, der er hurtige at tilberede og er billige. Bogens retter kan bruges til hverdag, kræver ikke megen tid og er uhyre sunde, rige på vigtige vitaminer – udover at være meget velsmagende.   Skaldyrsretter er ikke kun små, lækre bidder. I denne bog er der idéer til at supplere skaldyrene med grønt, der både mætter og smager. Bogen giver kort indblik i redskaber, indkøb, opbevaring og vurdering af skaldyrs friskhed. Den indeholder tilmed trin for trin-instruktioner, der viser, hvordan man piller og klargør de forskellige dyr. Bogens 75 klassiske og moderne opskrifter indbefatter de mest almindelige skaldyr, der kan fås i Danmark. Her er kolde, lune og varme retter til hverdag, weekend og fest. Bogen er delt op i syv kapitler med små retter, større retter, supper, salater, hverdagsretter, retter med rå skaldyr og retter med både kød og skaldyr - egnede både til sommer og vinter.  

Børnenes køkken

af Katrine Klinken

Her i Børnenes Køkken kan du finde gode idéer, når du vil bage boller til morgenmaden, lave slik til din fødselsdag, prøve noget nyt til aftensmad, eller når du bare har lyst til at lave noget lækkert til dig selv og dine venner. Bogen har nemlig over 300 opskrifter, så der er masser af muligheder. Maden er let at lave, for der er foto til hver opskrift, så du kan se, hvordan du skal gøre, og hvordan maden kommer til at se ud. Samtidig er Børnenes Køkken en grundkogebog med alle de vigtigste retter. Jo mere du bruger bogen, jo mere finder du ud af om forskellige madvarer, køkkenredskaber og teknikker.

Måltider

af Katrine Klinken

Måltider er en ny stor kogebog fra Katrine Klinken, der hylder den gode hjemmelavede mad, og hvor hun gerne vil slå et slag for, at vi bliver bedre til at spise sammen.  Kogebogen er for alle, der har lyst til at lave mad og spise godt derhjemme med forslag til alle døgnets måltider og med god variation hen over året– både til hverdag med børnene, manden/konen/kæresten og gæstemad, fine fester og traditionelle festdage. Måltider skaber fællesskaber og er berigende på mange måder – og god mad giver glæde. Bogen er en basiskogebog med ca. 400 opskrifter med brug af alle typer råvarer, forskellige tilberedningsmetoder og mange praktiske tips. Måltider indeholder Katrine Klinkens bedste opskrifter. Det er mad, som hun selv sætter stor pris på at lave og gerne nyder sammen med familie og venner.    Mange voksne benytter opskrifterne i Børnenes køkken, med Måltider får de nu deres egen kogebog.

Tatar

af Katrine Klinken

Tatar er delikat og lidt ud over det sædvanlige og er alligevel enkelt, rent og lige ud af landevejen. Der er næppe noget sted på kloden, hvor man ikke spiser eller har spist råt kød.  At spise råt kød er uragtigt – det er så grundlæggende, med mange historiske, kulturelle og smagsmæssige variationer verden over. Her er en god bid af dem.    Katrine Klinkens bog byder på mere end 50 opskrifter med tatar af forskellige slags kød og med tilbehør, der passer til sæsonen og til alle typer af måltider.    Ud over opskrifterne gives der grundlæggende anvisninger på teknik og hygiejne og lidt om kulturhistorien.

Mad i høkasse

af Katrine Klinken

»Mad i høkasse« genlancerer høkassekogning som en moderne tilberedningsform i det bæredygtige køkken. Med »Mad i høkasse« får man viden, indsigt og inspiration til nye måder at lave mad på, samtidigt med at man sparer både energi og tid. Høkassekogning dækker; supper, gryderetter, grød, sødt, syltet, kage og tilbehør – altsammen med meget mere smag. 40 opskrifter på forandring – og nye rutiner i køkkenet.