Samtalen, skønnet og evidensen forside

Samtalen, skønnet og evidensen

Samtalen, skønnet og evidensen forside
Forfatter:
Originaltitel:
Samtalen, skjønnet og evidensen
Originalsprog:
Norsk
På dansk ved:
Sider:
175
Omslag:
Hæftet
Forlag:
ISBN13:
9788712042624

En diskussion af den betydning omsorgsfagene tillægger videnskaben i mødet med mennesker i forskellige livssituationer

Forhandler Pris Forsendelse Samlet pris Køb her
Plusbog 239,95 0,00 239,95
iMusic 217,00 29,00 246,00
Bogreolen 222,95 29,95 252,90
CDON 238,00 29,00 267,00
Arnold Busck 249,95 19,00 268,95

Af samme forfatter

Øjet og kaldet

af Kari Martinsen

Bogen behandler tre hovedtemaer: historiens og kaldets genkomst i sygeplejen, etik og fagligt skøn og kvindeforskningen. Disse temaer bindes sammen gennem to ord som går som en rød tråd gennem artiklerne: øjet og kaldet. I bogen bliver forskellige kaldsforståelser diskuteret ud fra flere spørgsmål: Hvad kalder i kaldet? Hvad er magten i kaldet? Kan man sige, at kaldet menneskeligt forstået er en optagethed af livet, en fordring om at værne om livet? Og kan man da tale om øjets kald? Bemærk at denne udgave er en paperback, der ikke i øvrigt adskiller sig fra 1.udgaven.  

Fra Marx til Løgstrup

af Kari Martinsen

Åbenhed * Tillid Kari Martinsens budskab er, at udgangspunktet for sygepleje er omsorg som et moralsk, relationelt og praktisk begreb funderet på det sygeplejefaglige skøn. Bogen handler om livets store spørgsmål, og der sættes spørgsmålstegn ved videnskabens plads i den praktiske sygepleje. Bemærk at denne udgave er et genoptryk af 1. udgave, men med en anden type omslag. Af produktionstekniske årsager er bogen forsynet med et nyt ISBN-nummer og defineres dermed som en ny udgave. Indholdet er dog nøjagtig det samme som i 1. udgaven.

Løgstrup & sygeplejen

af Kari Martinsen

'Løgstrup & sygeplejen' tager udgangspunkt i K.E Løgstrups filosofi og viser, hvordan den kan inspirere i arbejdet med syge og døende mennesker.“Det er et grundlæggende træk ved vores tilværelse, at vi er sårbare og afhængige af hinanden, at vi er udleveret til andres varetagelse. Sårbarheden viser, at livet er skrøbeligt, at det kan ødelægges. Vi er ufuldkomne mennesker, og sårbarheden kan vendes mod os og bruges til at ødelægge os. Samtidig er sårbarheden en forudsætning for indlevelse i andres lidelse og en opfordring til at blive taget vare på. Set i dette perspektiv er sårbarheden en styrke. Det er af fundamental betydning for patienterne, at sygeplejersken magter at forholde sig til patientens og også sin egen sårbarhed i sundhedsvæsenets rum.”– Kari Martinsen i bogens indledning"... det er både spændende ( i en næsten dramatisk forstand) og meget tankevækkende at overvære mødet mellem sygeplejen og Løgstrups etik."Nils Gunder Hansen, Kristeligt Dagblad

Fra Marx til Løgstrup

af Kari Martinsen

-

Løgstrup & sygeplejen

af Kari Martinsen

'Løgstrup & sygeplejen' tager udgangspunkt i K.E Løgstrups filosofi og viser, hvordan den kan inspirere i arbejdet med syge og døende mennesker. De grundlæggende tanker i Løgstrups hovedværk, Den etiske fordring, gennemgås og sættes i relation til en række udfordringer og dilemmaer, som sygeplejersken står i, blandt andet omsorg, ansvar, sansning og den konflikt mellem travlhed og nærvær, som mange professionelle i sundhedsvæsnet oplever i deres daglige arbejde. Bogen er professionsorienteret og henvender sig til sygeplejersker i klinikken, studerende, undervisere og forskere, samt desuden læger og medicinstuderende.