Kort over Paradis forside

Kort over Paradis

Kort over Paradis forside
Forfatter:
Omslag:
Ukendt
ISBN13:
9788711901311

"Kort over paradis" tager os fra det tabte barndomsland på Falster og gennem helvedet på i det totale illusionsbrud og meningstab: 70?ernes røde universitet, de kolde 80?ere og 90?ernes glittede reklameverden med hurtige penge og kokain - og videre i verdens dyreste sko til glamouren med Lars von Trier og Björk i Cannes for endelig at styrte ned i stofmisbrug, alkoholisme, vanvid og hjemløshed. Side om side med det kuldsejlede liv følger vi den amerikanske ven på fronten af den kolde krig i Mellemøsten  som søn af en CIA spion, der tilsvarende mister enhver tro i en verden af løgn og kulisser, hvor selv ens forældre er tomme roller i et aflyttet hjem. De to venner går begge under, men kærligheden redder den ene af dem, og drømmen om et liv går i opfyldelse til sidst.

Forhandler Pris Forsendelse Samlet pris Køb her
Indlæser opdaterede priser
Arnold Busck 149,95 19,00 168,95
Bogreolen 198,95 29,95 228,90
Plusbog 206,97 39,95 246,92
iMusic 230,00 29,00 259,00
CDON 249,00 29,00 278,00

Af samme forfatter

Den som blinker er bange for døden

af Knud Romer Jrgensen

"Den som blinker er bange for døden" er en selvbiografisk roman om et enebarn, som vokser op med sin skizofrene, tyske mor og tvangsneurotiske, danske far i 1960'ernes Nykøbing Falster. Barndommen er hjemsøgt af fortidens spøgelser - en farfar, som er fantast og prøver at undslippe det blodige liv på garvergården med det ene kuldsejlede projekt efter det andet, hotel, biograf og busruter ud i det blå; en mormor, som eksploderede under et bombeangreb og lever videre uden ansigt bag det sorte slør; en onkel, som overlevede Stalingrad med kroppen fuld af granatsplinter og deler dem ud til jul og fødselsdag. Den dominerende mor, som blev dekoreret med jernkorset og lever med minderne om et liv i luksus i den preussiske landadel, og en krybende far, som er forsikringsmand og forsøger at holde sammen på det hele ved at forsikre hver eneste ting på jorden. Kort fortalt en familie, som er ramt af ødelæggelse og undergang, og som lukker sig om sig selv i angst og sorg og vanvid. Romanen beskriver hvordan den sociale udelukkelse og ensomheden i en kvælende provinsby bliver imødegået af et barn, der bygger sit eget univers op af fantasier og livslyst i forsøget på at finde en vej ud af mareridtet og ind i verden.Knud Romer er født i 1960, uddannet i litteraturvidenskab og har arbejdet i reklamebranchen. Han har medvirket i Lars von Triers film Idioterne, har skrevet filmmanuskripter og er en hyppig bidragyder til aviser og magasiner. Pt. er han vært på sit eget radioprogram, Romerriget, på Radio 24/7.

Kort over Paradis

af Knud Romer Jrgensen

"Kort over paradis" tager os ind det totale illusionsbrud fra barndomslandet på Falster til 90’ernes glittede reklameverden med hurtige penge og kokain.Vi møder bandeordenes mester! Det parisiske kloaksystem! Hemmelige biblioteker - og Knuds magiske, amerikanske ven, der vokser op på fronten af den kolde krig i Mellemøsten som søn af en CIA spion. Ingen når hjem.12 år efter den prisbelønnede debut "Den som blinker er bange for døden" er Knud Romer tilbage med en omvendt dannelsesroman, og "Kort over Paradis" viser vejen til helvedet.