Mine første eventyr (4) - Klods-Hans forside

Mine første eventyr (4) - Klods-Hans

Mine første eventyr (4) - Klods-Hans forside
Forfatter:
Originalsprog:
Dansk
Sider:
48
Omslag:
Indbundet
Forlag:
ISBN13:
9788711901243

Klods-Hans kan, hvad han vil! Og det gør han.

 

Klods-Hans bliver ikke regnet for meget, men han er fuld af mod og vilje. Så da prinsessen ønsker at gifte sig med en, der kan tale sin sag, synes Klods-Hans, at han er oplagt som hendes mand. Det er der dog bare mange andre, der også synes, at de er, og de er endda kloge, dygtige og vigtige. Men Klods-Hans giver ikke op!

 

Historien om Klods-Hans er en del af serien Mine første eventyr, hvor historierne er nænsomt bearbejdet, så de yngste også kan få glæde af de klassiske eventyr, der er blevet læst gennem generationer.

 

Seriener skønt illustreret med respekt for den klassiske genre af Bodil Bang Heinemeier.

 

Fra ca. 4 år.

Andre bøger i serien Mine første eventyr:

Den grimme ælling

Fyrtøjet

Svinedrengen

Forhandler Pris Forsendelse Samlet pris Køb her
Indlæser opdaterede priser
Arnold Busck 189,95 19,00 208,95
iMusic 216,00 29,00 245,00
Bogreolen 228,95 29,95 258,90
Gucca 219,95 39,95 259,90
CDON 243,00 29,00 272,00

Af samme forfatter

Fairy Tales of Hans Christian Andersen

af H.C. Andersen

Illustrated with watercolours, this book is a collection of 40 of Hans Christian Andersen's works. It includes: "The Little Mermaid", "The Princess and the Pea", "The Tinderbox", "The Shepherdess and The Chimney Sweep"; "The Teapot and The Goblin at the Grocer's" and others. It is for those aged 7 and above.

De vilde svaner

af H.C. Andersen

"Langt borte herfra, der hvor svalerne flyver hen, når vi har vinter, boede en konge, som havde elleve sønner og en datter, Elisa." Sådan begynder dette eventyr af H.C.Andersen. Kongen gifter sig med en ond dronning, der forvandler prinserne til vilde svaner, og kun Elisa kan redde dem fra trold-dommen. Men har hun mod og udholdenhed ...

Snedronningen

af H.C. Andersen

Kay får ikke blot glaskorn i øje og hjerte. Han bliver også bortført af Snedronningen. H..C. Andersens eventyr handler om, hvordan den trofaste Gerda trodser alle farer for at finde sin legebroder igen.

Lille Claus og store Claus

af H.C. Andersen

Der var i en by to mænd, som begge havde selv samme navn. Begge to hed de Claus. Men den ene ejede fire heste, og den anden kun en eneste hest. For nu at kunne skille dem fra hinanden, kaldte man ham, som havde de fire heste, den store Claus, og ham, som kun havde den ene hest, lille Claus. Nu skal I høre, hvorledes de to havde det. For det er en virkelig historie.

Historien om en moder

af H.C. Andersen

Der sad en moder hos sit lille barn. Hun var så bedrøvet, så bange for, at det skulle dø. Det var så blegt. De små øjne havde lukket sig. Det trak så sagte vejret, og af og til med et dybt drag, ligesom det sukkede. Og moderen så endnu mere sorrigfuld på den lille sjæl. Da bankede det på døren, og der kom en fattig, gammel mand svøbt ligesom i et stort hestedækken. For det varmer, og det trængte han til. Det var jo kold vinter. Den gamle mand er Døden, der er kommet for at hente det syge barn. Men en moder giver ikke så let op. Hun følger efter Døden for at få sit barn tilbage.

H.C. Andersens bedste eventyr 1

af H.C. Andersen

Et genhør med nogle af H.C. Andersens mest kendte og elskede eventyr. Hør Kejserens nyd klæder, Prinsessen på ærten, Svinedrengen, Fyrtøjet, Nattergalen og Den standhaftige tinsoldat.

H.C. Andersens bedste eventyr 2

af H.C. Andersen

Et genhør med nogle af H.C. Andersens mest kendte og elskede eventyr. Hør Lille Claus og Store Claus, Den lille pige med svovlstikkerne, Den grimme ælling, Klodshans, Kærestefolkene og Stoppenålen.

Den grimme ælling

af H.C. Andersen

Hør H.C. Andersens klassiske fortælling om den grimme ælling, der bliver til en smuk svane. Lydbogen er indlæst af Marie Markvard Andersen med underlægningsmusik af Morten Gildberg-Hansen.

Den lille pige med svovlstikkerne

af H.C. Andersen

Hør H.C. Andersens fortælling om den lille pige med svovlstikkerne, som drømmer sig ind i den varme stue. Lydbogen er indlæst af Marie Markvard Andersen med underlæsningsmusik af Morten Gildberg-Hansen.

Den standhaftige tinsoldat

af H.C. Andersen

Hør H.C. Andersens klassiske fortælling om den den standhaftige tinsoldat, der ufrivilligt kommer på noget af en rejse. Lydbogen er indlæst af Marie Markvard Andersen med underlægningsmusik af Morten Gildberg-Hansen.

Tommelise

af H.C. Andersen

Hør H.C. Andersens klassiske fortælling om den lille pige, Tommelise, som kun er en tomme lang, og som en nat bliver bortført af en hæslig skrubtudse. Lydbogen er indlæst af Marie Markvard Andersen med underlægningsmusik af Morten Gildberg-Hansen.

Prinsessen på ærten

af H.C. Andersen

Hør H.C. Andersens klassiske fortælling om prinsen, der vil gifte sig, og som derfor er på udkig efter en rigtig prinsesse. Lydbogen er indlæst af Marie Markvard Andersen med underlægningsmusik af Morten Gildberg-Hansen.

Vinden fortæller om Valdemar Daae og hans Døttre.

af H.C. Andersen

"Vinden fortæller om Valdemar Daae og hans Døttre' er H.C. Andersens eventyr om den historiske Valdemar Daa (1616-1691), der var både officer og alkymist. Daa tilhørte den fornemste adel og ejede herregårdene Bonderup (Lerchenfeldt) og Borreby. Han var officer i krigene mod Sverige 1644 og 1657 og brugte siden sin formue på alkymi. Efter at have mistet Borreby i 1681 levede han i dyb fattigdom til sin død. I 1859 udgav H.C. Andersen eventyret Vinden fortæller om Valdemar Daae og hans Døttre. Eventyret bliver i denne udgave reciteret af skuespilleren Frits Helmuth med underlægninsmusik af Karsten Vogel."

Den lille havfrue

af H.C. Andersen

Hør H.C. Andersens klassiske fortælling om den lille havfrue, som længselsfuldt drømmer om at opleve livet på landjorden. Lydbogen er indlæst af Marie Markvard Andersen med underlægningsmusik af Morten Gildberg-Hansen.

Klokken: En musikfortælling

af H.C. Andersen

Hør H.C. Andersens fortælling om klokken, som folk i den store by kan høre ved aftenstid, men som ingen ved hvor befinder sig. To drenge beslutter sig hver især for at finde klokken. Lydbogen er indlæst af Marie Markvard Andersen med underlægningsmusik af Morten Gildberg-Hansen.

Springfyrene: En musikfortælling

af H.C. Andersen

Hør H.C. Andersens fortælling om loppen, græshoppen og springgåsen, som beslutter sig for at finde ud af, hvem af dem der kan springe højst. Lydbogen er indlæst af Marie Markvard Andersen med underlægningsmusik af Morten Gildberg-Hansen.

Om Jul

af H.C. Andersen

Om Jul

Fodrejse

af H.C. Andersen

Fodrejse

Samlede digte

af H.C. Andersen

Denne nye udgave rummer i alt 937 digte og rim fra Andersens hånd, herunder også nogle hidtil utrykte tekster, og er hermed ca. dobbelt så stor som 1879-udgaven. Digtene genoptrykkes i bogen som de fremkom i de digtsamlinger H. C. Andersen selv udgav.

Fortællinger

af H.C. Andersen

Hovedparten af teksterne i denne udgave af H.C. Andersens Fortællinger er hverken udgivet i ´H.C. Andersens Samlede skrifter´ eller i den oprindelige række af ´Eventyr og historier´, og de hører derfor til de mindre kendte, og indgår ikke i de velkendte samlinger af H.C. Andersens eventyr og historier. I daglig tale kaldes de også for ´Tillægseventyrene´. Men der er virkelige perler imellem dem. Nogle af dem er forlæg for senere og mere kendte eventyr og er alene af den grund et studie værd. Det gælder bl.a. Dødningen, som er det første eventyr, digteren skrev. Enkelte af historierne hører til de mere kendte, for eksempel Gartneren og herskabet og Moster. En spændende og usædvanlig samling af H.C. Andersen-tekster, illustreret af Lorenz Frölich, Vilhelm Pedersen og Marlie Brande og med kommentarer ved Ane Grum-Schwensen.

Eventyr & historier (H.C. Andersen)

af H.C. Andersen

I denne dejlige eventyrsamling stifter man bekendtskab med så godt som alle H. C. Andersens eventyr og historier. Vores store eventyrdigter er fantasiens og sprogets troldmand, og han har meget at sige til mennesker i alle aldre, fra barn til voksen.   Bogen er illustreret af Lorenz Frølich og Vilhelm Pedersen.

Børnenes store H.C. Andersen m/lærredsryg

af H.C. Andersen

Bogen indeholder en perlerække af H. C. Andersens bedste eventyr med mesterlige tegninger af Svend Otto S.

Børnenes H.C. Andersen m/CD

af H.C. Andersen

Bogen indeholder følgende eventyr: Snedronningen Nissen hos Spækhøkeren Lille Claus og Store Claus Tommelise Fyrtøjet Prinsessen på ærten Snemanden Den grimme Ælling Klods-Hans Kejserens nye klæder De vilde svaner Hvad fatter gør, er altid det rigtige Svinedrengen Grantræet Den standhaftige tinsoldat Hyrdinden og skorstensfejeren

H.C. Andersens juleeventyr

af H.C. Andersen

En lille oplæsningsperle til de lange vinteraftener med stemningsfulde eventyr, fyldt med glæde og eftertænksomhed. Illustreret af Vilhelm Pedersen og Lorenz Frølich. Grantræet Nissen hos spækhøkeren Tolv med posten Det gamle egetræs sidste drøm Den lille pige og svovlstikkerne Nissen og madammen Snemanden og sangen Barn Jesus i en krybbe lå.

Six Fairy Tales. Japansk. Pastel

af H.C. Andersen

6 eventyr på japansk med illustrationer af Vilhelm Pedersen: Den lille pige med svovlstikkerne Kejserens nye klæder Tommelise Grantræet Den flyvende kuffert Hvad fatter gør, det er altid det rigtige

Fairy Tales. Cuentos. Spansk. Pastel

af H.C. Andersen

9 eventyr på spansk med illustrationer af Vilhelm Pedersen: Fyrtøjet Prinsessen på ærten Kejserens nye klæder Den standhaftige tinsoldat Svinedrengen Den grimme ælling Hyrdinden og skorstensfejeren Kærestefolkene Den lille pige med svovlstikkerne

Fiabe. Italiensk. Pastel

af H.C. Andersen

9 eventyr på italiensk med illustrationer af Vilhelm Pedersen: Fyrtøjet Stoppenålen Den standhaftige tinsoldat Hyrdinden og skorstensfejeren Svinedrengen Det er ganske vist! Tommelise Klods-Hans Kærestefolkene

Contes. Fransk. Pastel

af H.C. Andersen

7 eventyr på fransk med illustrationer af Vilhelm Pedersen: Fyrtøjet Lille Claus og store Claus Den lille Idas blomster Tommelise Den uartige dreng Kejserens nye klæder Den standhaftige tinsoldat

Märchen. Tysk. Pastel

af H.C. Andersen

9 eventyr på tysk med illustrationer af Vilhelm Pedersen: Fyrtøjet Stoppenålen Den standhaftige tinsoldat Hyrdinden og skorstensfejeren Svinedrengen Det er ganske vist! Tommelise Klods-Hans Kærestefolkene

The Tinder-Box and other Fairy Tales. Pastel

af H.C. Andersen

9 eventyr på engelsk med illustrationer af Vilhelm Pedersen: Fyrtøjet Stoppenålen Den standhaftige tinsoldat Hyrdinden og skorstensfejeren Svinedrengen Det er ganske vist! Tommelise Klods-Hans Kærestefolkene

Eventyr. Kinesisk. Pastel

af H.C. Andersen

6 eventyr på kinesisk med illustrationer af Vilhelm Pedersen: Den grimme ælling Tommelise Den lille havfrue Kejserens nye klæder Nattergalen Den lille pige med svovlstikkerne

Eventyr. Russisk. Pastel

af H.C. Andersen

5 eventyr på russisk med illustrationer af Vilhelm Pedersen: Kejserens nye klæder - Snedronningen - Den grimme ælling - Prinsessen på ærten - Stoppenålen

80 Fairy Tales [BLÅ]

af H.C. Andersen

H.C. Andersen på engelsk. Samlet udgave med 80 oversatte eventyr i blå indbinding, illustreret med Vilhelm Pedersens og Lorenz Frølichs klassiske tegninger, som er gengivet efter de originale tryk, udlånt af H.C. Andersens Hus i Odense. Bogen findes og så i en rød indbinding.

80 Fairy Tales [RØD]

af H.C. Andersen

H.C. Andersen på engelsk. Samlet udgave med 80 oversatte eventyr i rød indbinding, illustreret med Vilhelm Pedersens og Lorenz Frølichs klassiske tegninger, som er gengivet efter de originale tryk, udlånt af H.C. Andersens Hus i Odense. Bogen findes og så i en blå indbinding.

81 Eventyr [BLÅ]

af H.C. Andersen

Samlet udgave med 81 eventyr i blå indbinding, illustreret med Vilhelm Pedersens og Lorenz Frølichs klassiske tegninger, som er gengivet efter de originale tryk, udlånt af H.C. Andersens Hus i Odense.Bogen findes og så i en rød indbinding.

81 Eventyr

af H.C. Andersen

Rød Indbinding

7 Eventyr. Kinesisk

af H.C. Andersen

7 eventyr på kinesisk: Kejserens nye klæder Nattergalen Hydinden og skorstensfejeren Den grimme ælling Gartneren og herskabet Snemanden Den lille pige med svovlstikkerne

Seven Tales. Engelsk

af H.C. Andersen

7 eventyr på engelsk: Kejserens nye klæder Nattergalen Hyrdinden og skorstensfejeren Den grimme ælling Gartneren og herskabet Snemanden Den lille pige og svovlstikkerne

Samlede eventyr og historier med CD Rød

af H.C. Andersen

SAMLEDE EVENTYR OG HISTORIER Med rødt omslag Samlet i jubilæumsudgaven med forord af Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Alexandra og illustreret med Vilhelm Pedersens og Lorenz Frølichs klassiske tegninger, som er gengivet efter de originale tryk, udlånt af H.C. Andersens Hus i Odense. Med bogen følger en CD, hvor Bodil Udsen læser 10 udvalgte eventyr. Bogen findes også med blåt omslag. Følgende 10 eventyr findes på den medfølgende CD: Prinsessen på ærten Nissen hos spækkøkeren Pengegrisen Laserne Loppen og professoren Den uartige dreng Svinedrengen Elverhøj Flipperne Hjertesorg Total spilletid: 73 min.

Samlede eventyr og historier med CD Blå

af H.C. Andersen

SAMLEDE EVENTYR OG HISTORIER Med blåt omslag Samlet i jubilæumsudgaven med forord af Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Alexandra og illustreret med Vilhelm Pedersens og Lorenz Frølichs klassiske tegninger, som er gengivet efter de originale tryk, udlånt af H.C. Andersens Hus i Odense. Med bogen følger en CD, hvor Bodil Udsen læser 10 udvalgte eventyr. Bogen findes også med rødt omslag. Følgende 10 eventyr findes på den medfølgende CD: Prinsessen på ærten Nissen hos spækkøkeren Pengegrisen Laserne Loppen og professoren Den uartige dreng Svinedrengen Elverhøj Flipperne Hjertesorg Total spilletid: 73 min.

Eventyr og historier

af H.C. Andersen

Luksusudgave med illustrationer af Herluf jensenius og H.C. Andersens eventyr udvalgt af H. Topsøe-Jensen. Leveres blåt lærredsbind med guldtryk og i flot kassette.

Fodreise

af H.C. Andersen

En af de mest mærkelige og fantasifulde bøger, H.C. Andersen har udgivet, er hans debutarbejde Fodreise. En bog fuld af fantastiske påfund, litterær satire, digterpsykologi, leg med læserens forventninger og alt sammen garneret med rigelig ironi.

Den grimme ælling

af H.C. Andersen

Eventyr af H.C. Andersen og molbohistorier med lette tekster og nye illustrationer genfortalt af Jørn Jensen, der nænsomt har bevaret rytme og sprogbrug.

Kejserens nye klæder

af H.C. Andersen

Dragebøger: Eventyr af H.C. Andersen og molbohistorier med lette tekster og nye illustrationer genfortalt af Jørn Jensen, der nænsomt har bevaret rytme og sprogbrug.

De to baronesser

af H.C. Andersen

Elisabeth bliver født på en forladt gård ved havet på Sydfyn. Hendes mor, der er omrejsende musiker, dør kort efter fødslen, men til Elisebeths held søger fire unge mænd fra det bedre borgerskab tilfældigvis ly på gården og finder den lille baby. De beslutter sig for at opdrage hende i fællesskab, og hittebarnet vokser nu op på en herregård hos baronesse Dorothea. Men da Elisabeth en dag kommer til at overtræde Dorotheas strikse regler, må hun forlade herregården, og med hjælp fra sine fire plejefædre får hun et nyt hjem. Elisabeths mange flytninger og de mennesker, hun møder, er en smuk skildring af et Danmark i forandring. Sammen med baronesse Dorothea repræsenterer hun henholdsvis landets fortid med stavnsbånd og enevælde og dets fremtid med forfatning og mere frihed for de lavere klasser.Hans Christian Andersen (1805-1875) er en af Danmarks højst elskede forfattere og velsagtens den mest kendte dansker i verden. Han var en af de førende kulturpersonligheder inden for den danske guldalder og udmærkede sig inden for både poesi, kunsteventyr, romaner og papirklip. H.C. Andersen er født i Odense, hvor der er oprettet et museum til ære for ham.

Improvisatoren

af H.C. Andersen

Antonio vokser op i den romerske underklasse og bliver forældreløs som kun seksårig. Han ender i den magtfulde borghesiske familie, som indskriver ham i Jesuitterskolen i Rom for, at han skal få den bedste uddannelse. Antonio kan charmere høj som lav med sit talent for at improvisere både tekst og melodi til de sange, publikum foreslår.Da den unge kyske Antonio forelsker sig i den ombejlede Annunziata, ændrer hans liv sig for altid. Han kommer ved et uheld til at skyde sin ven og rival Bernando og stikker nu af fra konsekvenserne. Hans videre rejse rundt om i Italien bliver begivenhedsrig og farefuld. Flere gange dukker Annunziata op, men Antonio er efterhånden så optaget af sit eget talent som improvisator, at han end ikke bemærker hende...Hans Christian Andersen (1805-1875) er en af Danmarks højst elskede forfattere og velsagtens den mest kendte dansker i verden. Han var en af de førende kulturpersonligheder inden for den danske guldalder og udmærkede sig inden for både poesi, kunsteventyr, romaner og papirklip. H.C. Andersen er født i Odense, hvor der er oprettet et museum til ære for ham.

O.T.

af H.C. Andersen

Otto bliver født i Odense Tugthus og vokser op hos sin strenge bedstefar i Jylland. Da bedstefaren dør, bliver Otto helt alene i den fremmede verden, der har svært ved at overse hans brogede fortid. Hans liv ændrer sig imidlertid, da han tager til København for at blive student og møder baron Vilhelm, der er af det bedre fynske borgerskab. De to vidt forskellige drenge indleder et smukt og nært venskab, og Vilhelm præsenterer Otto for sin hjertevarme familie, der tager godt imod ham. Men Otto har en hemmelighed. Brændemærket på hans skulder afslører hans herkomst, og overalt forfølges han af den nedrige Heinrich, der kender sandheden om Otto."O.T." er både en spændende psykologisk skildring af et ungt menneske og et billede på 1800-tallets Danmark på godt og ondt.Hans Christian Andersen (1805-1875) er en af Danmarks højst elskede forfattere og velsagtens den mest kendte dansker i verden. Han var en af de førende kulturpersonligheder inden for den danske guldalder og udmærkede sig inden for både poesi, kunsteventyr, romaner og papirklip. H.C. Andersen er født i Odense, hvor der er oprettet et museum til ære for ham.

Mit livs eventyr. Bind 1

af H.C. Andersen

"Mit liv er et smukt eventyr, så rigt og lyksaligt."Sådan starter H.C. Andersen sin selvbiografi "Mit livs eventyr", som udkom på hans 50 års fødselsdag. Bogen fortæller ikke desto mindre om et liv, der ikke altid var helt så smukt og lyksaligt. Hans Christian var et følsomt barn, der led under de andre børns grove mobning. De bitre erfaringer blev senere forvandlet til et af hans smukkeste eventyr "Den grimme ælling", og man må sige, at den lille ensomme dreng selv voksede op og blev en svane. Usikkerheden og forfængeligheden fulgte ikke desto mindre H.C. Andersen hele livet igennem, og "Mit livs eventyr" er både en smuk skildring af et begivenhedsrigt liv og et indblik i en blid og følsom, men til tider meget ensom mands sind.Bind 1 fortæller om digterens barndom i Odense, ungdomsårene i København, de mislykkede forsøg på at gøre karriere på Det kgl. Teater og de første forelskelser.Hans Christian Andersen (1805-1875) er en af Danmarks højst elskede forfattere og velsagtens den mest kendte dansker i verden. Han var en af de førende kulturpersonligheder inden for den danske guldalder og udmærkede sig inden for både poesi, kunsteventyr, romaner og papirklip. H.C. Andersen er født i Odense, hvor der er oprettet et museum til ære for ham.

Mit livs eventyr. Bind 2

af H.C. Andersen

"Mit liv er et smukt eventyr, så rigt og lyksaligt."Sådan starter H.C. Andersen sin selvbiografi "Mit livs eventyr", som udkom på hans 50 års fødselsdag. Bogen fortæller ikke desto mindre om et liv, der ikke altid var helt så smukt og lyksaligt. Hans Christian var et følsomt barn, der led under de andre børns grove mobning. De bitre erfaringer blev senere forvandlet til et af hans smukkeste eventyr "Den grimme ælling", og man må sige, at den lille ensomme dreng selv voksede op og blev en svane. Usikkerheden og forfængeligheden fulgte ikke desto mindre H.C. Andersen hele livet igennem, og "Mit livs eventyr" er både en smuk skildring af et begivenhedsrigt liv og et indblik i en blid og følsom, men til tider meget ensom mands sind.Bind 2 fortæller om digterens voksenliv, forfatterskabet og den anerkendelse, der efterhånden fulgte med. Vi kommer også med på nogle af H.C. Andersens mest forunderlige rejser.Hans Christian Andersen (1805-1875) er en af Danmarks højst elskede forfattere og velsagtens den mest kendte dansker i verden. Han var en af de førende kulturpersonligheder inden for den danske guldalder og udmærkede sig inden for både poesi, kunsteventyr, romaner og papirklip. H.C. Andersen er født i Odense, hvor der er oprettet et museum til ære for ham.

Levnedsbogen

af H.C. Andersen

"Levnedsbogen" er H.C. Andersens egne erindringer om sin barndom og ungdom i årene fra hans fødsel i 1805 til 1831. Han fortæller blandt andet om sin barndom i Odense, ungdomsårene i København, tiden på latinskole og ungdomsforelskelsen i Riborg Voigt fra Fåborg. "Levnedsbogen" blev aldrig færdig, men den giver ikke desto mindre et uvurderligt indblik i H.C. Andersens livshistorie og digterens eget syn på den.Hans Christian Andersen (1805-1875) er en af Danmarks højst elskede forfattere og velsagtens den mest kendte dansker i verden. Han var en af de førende kulturpersonligheder inden for den danske guldalder og udmærkede sig inden for både poesi, kunsteventyr, romaner og papirklip. H.C. Andersen er født i Odense, hvor der er oprettet et museum til ære for ham.

Et besøg i Portugal 1866

af H.C. Andersen

H.C. Andersen var en meget berejst forfatter, og skønt Italien i mange år var hans foretrukne rejsemål, så fik han efterhånden brug for at opleve andre afkroge af Europa. I 1866 rejste han til Portugal på invitation fra den portugisiske købmand og danske generalkonsul i Lissabon, Jorge O‘Neill. Undervejs fortæller H.C. Andersen om sine oplevelser og indtryk af 1800-tallets Portugal. "Et besøg i Portugal i 1866" blev den sidste af H.C. Andersens mange spændende rejseskildringer.Hans Christian Andersen (1805-1875) er en af Danmarks højst elskede forfattere og velsagtens den mest kendte dansker i verden. Han var en af de førende kulturpersonligheder inden for den danske guldalder og udmærkede sig inden for både poesi, kunsteventyr, romaner og papirklip. H.C. Andersen er født i Odense, hvor der er oprettet et museum til ære for ham.

I Sverige

af H.C. Andersen

H.C. Andersen foretog mange lange rejser rundt i Europa og har efterladt spændende og smukke rejsebeskrivelser, der giver et vidunderligt indtryk af 1800-tallets Europa. Hans rejseskildring fra turen til Sverige i 1849 beskriver ikke kun hans rejseoplevelser. Den rummer også den store digters refleksioner og bekymringer over udfaldet af den dansk-tyske krig, der brød ud i 1848.Hans Christian Andersen (1805-1875) er en af Danmarks højst elskede forfattere og velsagtens den mest kendte dansker i verden. Han var en af de førende kulturpersonligheder inden for den danske guldalder og udmærkede sig inden for både poesi, kunsteventyr, romaner og papirklip. H.C. Andersen er født i Odense, hvor der er oprettet et museum til ære for ham.

Skyggebilleder af en rejse til Harzen

af H.C. Andersen

H.C. Andersens rejsedagbog fortæller om en af den store digters mange rejser. Denne gang gik turen til Harzen i Tyskland. Han fortæller om de mennesker, han mødte, sine indtryk af den storslåede natur og skildrer den lange rejse.Hans Christian Andersen (1805-1875) er en af Danmarks højst elskede forfattere og velsagtens den mest kendte dansker i verden. Han var en af de førende kulturpersonligheder inden for den danske guldalder og udmærkede sig inden for både poesi, kunsteventyr, romaner og papirklip. H.C. Andersen er født i Odense, hvor der er oprettet et museum til ære for ham.

I Orienten

af H.C. Andersen

H.C. Andersen var en opmærksom og lydhør rejsende. Da han besøgte Tyrkiet, sugede han til sig af alle de fremmedartede indtryk. "I Orienten" er et uddrag af rejsebogen "En Digters Bazar" fra 1842 - afsnittet om mødet med Konstantinopel, Smyrna og Sortehavet.

Barndom og Ungdom

af H.C. Andersen

"Barndom og Ungdom" er de første kapitler af "Mit Livs Eventyr". H.C.Andersen beskriver i "Mit Livs Eventyr" barndomstiden på en ofte idyllisk måde. Spørgsmålet er i dag om dette også er sandt. bl.a. har han i breve skrevet " O, naar jeg tænker paa min fattige Barndom , mine savn og Mangler, de tunge, mørke timer, da syntes jeg ofte det hele var en drøm og senere "Var min barndom mørk, nu kommer Solskin i riig Fylde". Familien levede under trange forhold og havde een eneste stue, der næsten var opfyldt af skomagerværkstedt, sengen og den slagbænk som H.C. Andersen sov i udgjorde barndomshjemmet. Han bedste beskæftigelse var at i gården ved den eneste stikkelsbærbusk der var og se ind i dens blade. Hans Christian var noget af en enspænder og han kom aldrig sammen med de andre drenge eller legede med dem, hverken ved hjemmet eller i skolen. HCA sad ofte hjemme med sit lille teater og legede og drømte. Han blev moppet af de andre drenge i gaden og fik bl.a. øgenavnet "Comedieskriveren". http://www.visithcandersen.dk/ba-barndommen-hca.htm

Nattergalen

af H.C. Andersen

H.C. Andersens udødelige fortælling om nattergalen – med eventyrlige illustrationer af kunstneren Esben Hanefelt Kristensen. I H.C. Andersens klassiske eventyr Nattergalen fortælles der om kejseren af Kina, der elsker nattergalens sang. Men en dag får han en mekanisk fugl foræret af kejseren af Japan. Den er besat med diamanter og kan synge, når den bliver trukket op – og snart er den rigtige nattergal glemt. Men da kejseren ligger for døden kommer nattergalen flyvende ind til ham, og sangen gør ham rask. Ud over H.C. Andersens eventyr har kunstneren Esben Hanefelt skrevet en prolog til historien; heri fortælles der om verdens skabelse – ikke mindst om dengang nattergalen blev til. Bogen afsluttes med en epilog om den dag, H.C. Andersen redder en nattergal. Hele bogen er illustreret af kunstneren Esben Hanefelt Kristensen, der med sans for eventyret vækker fortællingen til live.

I Danmark er jeg født

af H.C. Andersen

For blandet kor SATB.Tekst: H.C. Andersen

Løft mig kun bort / Come lift me up

af H.C. Andersen

For lige stemmer SSA. Særtryk fra:WH30605 Per Nørgård: TO H.C.ANDERSEN POESIER

Gurre

af H.C. Andersen

GURRE af Henrik Rung arrangeret for blandet kor SAB af Bjarne Martin.Tekst af H.C. Andersen. Særtryk fra Bjarne Martin 'Korsammen': WH30906

Skyggen

af H.C. Andersen

H.C. Andersens eventyr om Skyggen er stadig lige så grumt, underfun­digt og foruroligende som da det første gang blev præsenteret for offentligheden i 1847. Efter 160 år kan historien om Skyggen, der tager magten fra mennesket, stadig inspirere til nye billedmæssige tolkninger, og Helle Vibeke Jensen har her illustreret med collager, der blandt andet indeholder ele­menter fra de mange fotografier, hun har taget på sine rejser i Mellemøsten og Asien.

HC Andersens juleeventyr

af H.C. Andersen

En lille oplæsningsperle til de lange vinteraftener med stemningsfulde eventyr, fyldt med glæde og eftertænksomhed. Illustreret af Vilhelm Pedersen og Lorenz Frølich. Grantræet Nissen hos spækhøkeren Tolv med posten Det gamle egetræs sidste drøm Den lille pige og svovlstikkerne Nissen og madammen Snemanden og sangen Barn Jesus i en krybbe lå

Eventyr om prinser og prinsesser

af H.C. Andersen

Otte eventyr om prinser og prinsesser af H.C. Andersen: De vilde svaner: Om en prinsesse, der risikerer alt for sine brødre. Den flyvende kuffert: Om et møde med drømmeprinsessen. Det utroligste: Om prinsessen, der modtager en utrolig gave. Fyrtøjet: Om soldaten, der sniger sig til at møde en prinsesse. Klods-Hans: Om en prinsesse, der møder sin overmand. Loppen og Professoren: Om en prinsesse fra de vildes land. Prinsessen på ærten: Om en helt, ægte prinsesse. Svinedrengen: Om kejserens hovmodige datter.

Eventyr for børn

af H.C. Andersen

H.C. Andersen udgav i årene 1835-1837 for første gang tre små hæfter med eventyr, EVENTYR FORTALT FOR BØRN. Denne bog indeholder alle eventyrene fra disse hæfter. Den lille havfrue Den lille Idas blomster Den uartige dreng Fyrtøjet Kejserens nye klæder Lille Claus og store Claus Prnsessen på ærten Rejsekammeraten Tommelise

Samlede eventyr og historier Blå

af H.C. Andersen

H.C. Andersens Samlede eventyr og historier i Jubilæumsudgaven i en smuk kassette. Med blåt omslag. Illustreret med Vilhelm Pedersen og Lorenz Frølichs klassiske tegninger, som er gengivet efter de originale tryk, udlånt af H.C. Andersens Hus i Odense. Bogen findes også med rødt omslag.  

Samlede eventyr og historier Rød

af H.C. Andersen

H.C. Andersens Samlede eventyr og historier i Jubilæumsudgaven i en smuk kassette. Med rødt omslag. Illustreret med Vilhelm Pedersen og Lorenz Frølichs klassiske tegninger, som er gengivet efter de originale tryk, udlånt af H.C. Andersens Hus i Odense. Bogen findes også med blåt omslag.

Eventyr om ting

af H.C. Andersen

11 eventyr af H. C. Andersen om ting, heriblandt Kærestefolkene, Den standhaftige tinsoldat og Hyrdinden og skorstensfejeren. Ingen af historierne er særlig komplicerede, og de er dermed velegnede også til børn. Illustreret med de klassiske tegninger af Vilhelm Pedersen og Lorenz Frølich. Pressen skriver: »Bøgerne er rigtig smarte. Det er godt delt op, og bøgerne har en god størrelse. De er ikke særlig tykke og virker på den måde mere overskuelige end en hel samling af hans eventyr. Derudover er forsiderne også rigtig flotte, samt illustrationerne indeni […] Jeg ville klart anbefale dem, hvis man gerne vil læse flere af [H. C. Andersens] værker, som man ikke hører så meget om.« – Emma, Bookeater

Eventyr om dyr

af H.C. Andersen

Ni af H.C. Andersens eventyr med dyr - ofte fugle - som hovedpersoner. Mange af H.C. Andersens dyreeventyr rummer en ironisk kommentar til samtidens dårskab, men historierne er også nemme at forstå for børn. Denne samling indeholder blandt andre Den grimme ælling, Det er ganske vist og Springfyrene.

Eventyr om bøger og om at skrive

af H.C. Andersen

Seks eventyr og to digte af H.C. Andersen, der omhandler bøger og digtekunst, digterens kvaler og inspirationskilder: ABC-bogen, Den uartige dreng, Hvad man kan hitte på, Laserne, Lygtemændene er i byen, sagde Mosekonen, Pen og blækhus og digtene Alphabet-Bouquet og En Guddoms tanke er du, poesi. Pressen skriver: »Bøgerne er rigtig smarte. Det er godt delt op, og bøgerne har en god størrelse. De er ikke særlig tykke og virker på den måde mere overskuelige end en hel samling af hans eventyr. Derudover er forsiderne også rigtig flotte, samt illustrationerne indeni […] Jeg ville klart anbefale dem, hvis man gerne vil læse flere af [H. C. Andersens] værker, som man ikke hører så meget om.« – Emma, Bookeater  

Svinedrengen og andre eventyr, indlæst af Kasper Holten

af H.C. Andersen

Udvalgte H.C. Andersen-eventyr, indlæst af Kasper Holten: Fyrtøjet, Prinsessen på ærten, Tommelise, Den lille havfrue, Kejserens nye klæder, Den standhaftige tinsoldat, Svinedrengen, Nattergalen, Kærestefolkene, Den grimme ælling, Hyrdinden og skorstensfejeren, Den lille pige med svovlstikkerne og Klods-Hans.

Juleeventyr

af H.C. Andersen

En lille oplæsningsperle til de lange vinteraftener med stemningsfulde eventyr, fyldt med glæde og eftertænksomhed. Illustreret af Vilhelm Pedersen og Lorenz Frølich. Grantræet Nissen hos spækhøkeren Tolv med posten Det gamle egetræs sidste drøm Den lille pige og svovlstikkerne Nissen og madammen Snemanden og sangen Barn Jesus i en krybbe lå.

Juleeventyr. Indlæst af Kasper Holten

af H.C. Andersen

Udvalgte H.C. Andersen juleeventyr, indlæst af Kasper Holten. En lille perle til de lange vinteraftener med stemningsfulde eventyr, fyldt med glæde og eftertænksomhed:  Grantræet, Nissen hos spækhøkeren, Tolv med posten, Det gamle egetræs sidste drøm, Den lille pige og svovlstikkerne, Nissen og madammen, Snemanden og sangen Barn Jesus i en krybbe lå.

Erindringer

af H.C. Andersen

I 1926 fandt professor Hans Brix en ukendt selvbiografi af H.C. Andersen. I næsten et halvt århundrede havde manuskriptet befundet sig i Det kgl. Bibliotek, uden at nogen havde været klar over dets eksistens. Hans Brix kaldte erindringerne for H.C. Andersens Levnedsbog. Andersen omtalte imidlertid selv ungdomsværket som sine Erindringer. I følge Topsøe-Jensen er Erindringer "ikke blot vor vigtigste kilde til studiet af den store digters ungdomsliv, men overhovedet en af de mærkeligste selvbiografier i den danske litteratur".Med Jens Jørgensens omfattende kommentarer til værket får Erindringer en ny dimension og et nyt liv. Med den nye viden, der her lægges frem, underbygger historikeren Jens Jørgensen sine teorier om eventyrdigterens kongelige oprindelse.

Et besøg i Portugal 1866

af H.C. Andersen

Det var ikke uden store betænkeligheder, at H.C. Andersen besluttede sig til at rejse til Portugal gennem Frankrig og Spanien. Der var politisk uro i Spanien og kolera både i Frankrig og Spanien. Jernbaneforbindelserne var endnu meget utilstrækkelige; flere strækninger måtte tilbagelægges i diligence. Og en sørejse fra Bordeaux til Lissabon var han bange for. Men den 6. maj 1866 ankom han til Lissabon. Og han blev godt tre måneder i Portugal (til den 14. august 1866). Han var da en alderstegen herre på 61 år; men sin oplevelsesevne havde han i fuld behold. Bogens charme ligger netop i, at han stadig iagttager skarpt med alle sanser åbne. Og det er ikke blot en bog om landet, men også om de mennesker, han træffer, gamle og nye venner.

Erindringer

af H.C. Andersen

I 1926 fandt man på det kongelige Bibliotek en ukendt biografi af H. C. Andersen. Litteraturprofessor Hans Brix kaldte erindringerne for H. C. Andersens Levnedsbog. Ifølge Topsøe-Jensen er Erindringer en af de betydeligste og mærkeligste selvbiografier i dansk litteratur. Med historikeren Jens Jørgensens omfattende kommentarer til værket får Erindringer en ny dimension; med den ny viden underbygger Jens Jørgensen sin sensationelle teori om eventyrdigterens kongelige oprindelse og bidrager hermed til en nyvurdering af H. C. Andersens liv og forfatterskab.

Eventyr for børn

af H.C. Andersen

Prinsessen på ærten & Hyrdinden og skorstensfejeren er to af de mest folkekære eventyr af H.C. Andersen. Eventyrene er smukt og farverigt illustreret i klassisk eventyrstil.

De to baronesser

af H.C. Andersen

Romanen er skrevet i 1848 og giver blandt andet et enestående billede af datidens Danmark.Landskaber, interiører og stemninger. Det er en realistisk hverdagshistorie, men dens realisme er en poetisk realisme.Det er med forfatterens ord: “En roman, man går forfrisket fra som en forårsvandring i skoven”.kvinder, slægtsromaner, HC Andersen, Odense, 1820-1829, 1830-1839, 1840-1849

Prinsessen på ærten

af H.C. Andersen

Der var engang en prins, han ville have sig en prinsesse, men det skulle være en rigtig prinsesse. Sådan begynder et H.C. Andersens mest kendte og elskede eventyr. I denne bog har tegneren Birde Poulsen ladet sig inspirere af historien og givet eventyret nyt liv.

Den grimme ælling

af H.C. Andersen

H.C. Andersens kendte og elskede eventyr i en smuk fortolkning af tegneren Ursula Seeberg. En ny klassiker!

H.C. Andersen - Klassiske eventyr

af H.C. Andersen

Her finder du 8 af de allerbedste klassiske eventyr af H.C. Andersen.   Læs højt og genoplev nogle af verdens bedste eventyr, præcis som du husker dem - og del oplevelsen med et barn, der måske hører dem for første gang. Eventyr samler familien!   Med denne bog kan alle blive introduceret til eventyrernes forunderlige og magiske verden – selv de mindste.   De kendte og elskede eventyr er rigt illustreret med smukke, farverige og børnevenlige illustrationer af Birgitte Ahlmann. Teksterne er desuden let forkortet og gendigtet til mundret og flydende højtlæsningssprog.   Indeholder: Fyrtøjet, Den grimme ælling, Den standhaftige tinsoldat, Klodshans, De vilde svaner, Den flyvende kuffert, Snedronningen. Prinsessen på ærten.

Ole Lukøje

af H.C. Andersen

Hør tre H.C. Andersens eventyrer på lydbog1-7 Ole Lukøje 26’428-9 Kejserens nye klæder 10’4010 Gartneren og herskabet 16’39

Svinedrengen

af H.C. Andersen

Der var engang en fattig prins; han havde et kongerige, der var ganske lille, men det var da altid stort nok til at gifte sig på, og gifte sig det ville han.Nu var det jo rigtignok noget kækt af ham, at han turde sige til kejserens datter: “Vil du ha' mig?” men det turde han nok, for hans navn var vidt og bredt berømt, der var hundrede prinsesser, som ville have sagt tak til, men se om hun gjorde det.På prinsens faders grav voksede der et rosentræ, oh sådant et dejligt rosentræ; det bar kun hvert femte år blomst, og det kun en eneste, men det var en rose, der duftede så sødt, at man ved at lugte til den glemte alle sine sorger og bekymringer, og så havde han en nattergal, der kunne synge, som om alle dejlige melodier sad i dens lille strube. Den rose og den nattergal skulle prinsessen have; og derfor kom de begge to i store sølvfoderaler og blev så sendt til hende.

Den lille Idas blomster

af H.C. Andersen

“Mine stakkels blomster er ganske døde!” sagde den lille Ida.“De var så smukke i aftes, og nu hænger alle bladene visne! Hvorfor gør de det?” spurgte hun studenten, der sad i sofaen; for ham holdt hun så meget af, han kunne de allerdejligste historier og klippede sådanne morsomme billeder: hjerter med små madammer i, der dansede; blomster og store slotte, hvor dørene kunne lukkes op; det var en lystig student!“Hvorfor ser blomsterne så dårlige ud i dag?” spurgte hun igen, og viste ham en hel buket, der var ganske vissen.“Ja ved du, hvad de fejler!” sagde studenten.“Blomsterne har været på bal i nat, og derfor hænger de med hovedet!”

Fyrtøjet

af H.C. Andersen

Der kom en soldat marcherende hen ad landevejen: én, to! én, to! Han havde sit tornyster på ryggen og en sabel ved siden, for han havde været i krigen, og nu skulle han hjem. Så mødte han en gammel heks på landevejen; hun var så ækel, hendes underlæbe hang hende lige ned på brystet.Hun sagde: “God aften, soldat! Hvor du har en pæn sabel og et stort tornyster, du er en rigtig soldat! Nu skal du få så mange penge, du vil eje!”“Tak skal du have, din gamle heks!” sagde soldaten. “Kan du se det store træ?” sagde heksen, og pegede på et træ, der stod ved siden af dem.“Det er ganske hult inden i! Der skal du krybe op i toppen, så ser du et hul, som du kan lade dig glide igennem og komme dybt i træet! Jeg skal binde dig en strikke om livet, for at jeg kan hejse dig op igen, når du råber på mig!”“Hvad skal jeg så nede i træet?” spurgte soldaten.

Gartneren og herskabet

af H.C. Andersen

En mils vej fra hovedstaden stod en gammel herregård med tykke mure, tårne og takkede gavle.Her boede, men dog kun i sommertiden, et rigt, højadeligt herskab; denne gård var den bedste og smukkeste af alle de gårde, det ejede; den stod som nystøbt udenpå, og med hygge og bekvemmelighed indeni. Slægtens våben var hugget i sten over porten, dejlige roser slyngede sig om våben og karnap, et helt græstæppe bredte sig ud foran gården; der var rødtjørn og hvidtjørn, der var sjældne blomster, selv uden for drivhuset.Herskabet havde også en dygtig gartner; det var en lyst at se blomsterhaven, frugt- og køkkenhaven. Op til denne var endnu en rest af gårdens oprindelige gamle have: nogle buksbomhække, beklippet så at de dannede kroner og pyramider. Bag disse stod to mægtige gamle træer; de var altid næsten bladløse, og man kunne let falde på at tro, at en stormvind eller en skypumpe havde strøet dem over med store klumper gødning, men hver klump var en fuglerede.

Kejserens nye klæder

af H.C. Andersen

For mange år siden levede en kejser, som holdt så uhyre meget af smukke nye klæder, at han gav alle sine penge ud for ret at blive pyntet. Han brød sig ikke om sine soldater, brød sig ej om komedie eller om at køre i skoven, uden alene for at vise sine nye klæder. Han havde en kjole for hver time på dagen, og ligesom man siger om en konge, han er i rådet, så sagde man altid her: “Kejseren er i garderoben!”I den store stad, hvor han boede, gik det meget fornøjeligt til, hver dag kom der mange fremmede, en dag kom der to bedragere; de gav sig ud for at være vævere og sagde, at de forstod at væve det dejligste tøj, man kunne tænke sig. Ikke alene farverne og mønstret var noget usædvanligt smukt, men de klæder, som blev syet af tøjet, havde den forunderlige egenskab at de blev usynlige for ethvert menneske, som ikke duede i sit embede, eller også var utilladelig dum.Kejserens nye klæder er indlæst af Troels Møller

Den lille pige med svovlstikkerne

af H.C. Andersen

Det var så grueligt koldt, det sneede og det begyndte at blive mørk aften, det var også den sidste aften i året, nytårsaften.I denne kulde og i dette mørke gik på gaden en lille, fattig pige med bart hoved og nøgne fødder; ja hun havde jo rigtignok haft tøfler på, da hun kom hjemme fra, men hvad kunne det hjælpe!Det var meget store tøfler, hendes moder havde sidst brugt dem, så store var de, og dem tabte den lille, da hun skyndte sig over gaden, idet to vogne fór så grueligt stærkt forbi, den ene tøffel var ikke at finde og den anden løb en dreng med, han sagde, at den kunne han bruge til vugge, når han selv fik børn.

Tommelise

af H.C. Andersen

Tommelise Der var engang en kone, som så gerne ville have sig et lille bitte barn, men hun vidste slet ikke, hvor hun skulle få et fra; så gik hun hen til en gammel heks og sagde til hende: “Jeg ville så inderlig gerne have et lille barn, vil du ikke sige mig, hvor jeg dog skal få et fra?” “Jo, det skal vi nok komme ud af!” sagde heksen.“Dér har du et bygkorn, det er slet ikke af den slags, som gror på bondemandens mark, eller som hønsene får at spise, læg det i en urtepotte, så skal du få noget at se!”“Tak skal du have!” sagde konen og gav heksen tolv skilling, gik så hjem, plantede bygkornet, og straks voksede der en dejlig stor blomst op, den så ganske ud, som en tulipan, men bladene lukkede sig tæt sammen, ligesom om den endnu var i knop.“Det er en nydelig blomst!” sagde konen, og kyssede den på de smukke røde og gule blade, men lige i det hun kyssede, gav blomsten et stort knald, og åbnede sig. Det var en virkelig tulipan, kunne man nu se, men midt inde i blomsten, på den grønne stol, sad der en lille bitte pige, så fin og nydelig, hun var ikke uden en tomme lang, og derfor kaldtes hun Tommelise.

Hvad fatter gør, det er altid det rigtige

af H.C. Andersen

Nu skal jeg fortælle dig en historie, som jeg har hørt, da jeg var lille, og hver gang jeg siden har tænkt på den, synes jeg at den blev meget kønnere; for det går med historier ligesom med mange mennesker, de bliver kønnere og kønnere med alderen, og det er så fornøjeligt!Du har jo været ude på landet? Du har set et rigtigt gammelt bondehus med stråtag; mos og urter vokser der af sig selv; en storkerede er der på rygningen, storken kan man ikke undvære, væggene er skæve, vinduerne lave, ja, der er kun et eneste, der kan lukkes op; bageovnen strutter frem ligesom en lille tyk mave, og hyldebusken hælder hen over gærdet, hvor der er en lille pyt vand med en and eller ællinger, lige under det knudrede piletræ. Ja, og så er der en lænkehund, der gør af alle og enhver.Netop sådant et bondehus var der ude på landet, og i det boede et par folk, bondemand og bondekone. I hvor lidt de havde, kunne de dog undvære ét stykke, det var en hest, der gik og græssede på landevejsgrøften. Fader red på den til byen, naboerne lånte den, og han fik tjeneste for tjeneste, men det var nok mere tjensomt for dem at sælge hesten eller bytte den for et og andet, der endnu mere kunne være dem til gavn. Men hvad skulle det være.

H.C. Andersens samlede eventyr bind 1

af H.C. Andersen

Track: 1 FyrtøjetTrack: 2 GaaseurtenTrack: 3 FlipperneTrack: 4 Gartneren og herskabetTrack: 5 Under piletræetTrack: 6 Paradisets haveTrack: 7 Billedbog uden billederTrack: 8 GrantræetTrack: 9 SnemandenTrack: 10 Årets historieTrack: 11 Hvad man kan hitte påIllustration Susanna Hartman

H.C. Andersens samlede eventyr bind 2

af H.C. Andersen

Track: 1 Prinsessen på ærtenTrack: 2 DryadenTrack: 3 Det nye århundredes musaTrack: 4 Peiter, Peter og PerTrack: 5 DejligTrack: 6 HjertesorgTrack: 7 MarionetspillerenTrack: 8 MosterTrack: 9 BedstemoderTrack: 10 Dynd-Kongens DatterTrack: 11 På den yderste dagTrack: 12 Ærens tornevejTrack: 13 En rose fra Homers gravTrack: 14 Ved det yderste havTrack: 15 Hun duede ikkeTrack: 16 En historieTrack: 17 Pigen som trådte på brødetTrack: 18 Den gamle gravstenTrack: 19 Vanddråben

H.C. Andersens samlede eventyr bind 3

af H.C. Andersen

INDHOLDTrack: 1 Den Grimme ÆllingTrack: 2 Boghveden Track: 3 StorkeneTrack: 4 Den uartige drengTrack: 5 EngelenTrack: 6 Lykken kan ligge i en pindTrack: 7 SkarnbassenTrack: 8 Sneglen og rosenhækkenTrack: 9 De små grønneTrack: 10 Gårdhanen og vejrhanenTrack: 11 SkrubtudsenTrack: 12 ThepottenTrack: 13 LaserneTrack: 14 IsjomfruenTrack: 15 Hvad fatter gør, det er altid det rigtigeTrack: 16 PortnøglenTrack: 17 GuldskatTrack: 18 Et stykke perlesnor

H.C. Andersens samlede eventyr bind 4

af H.C. Andersen

INDHOLDTrack: 1 Kejserens nye klæderTrack: 2 Gudfaders billedbogTrack: 3 Danse, danse, dukke minTrack: 4 A.B.C. BogenTrack: 5 UgedageneTrack: 6 Folkesangens fuglTrack: 7 Barnet i gravenTrack: 8 OldefaderTrack: 9 I børnestuenTrack: 10 En historie fra klitterneTrack: 11 Bispen på Børglum og hans frændeTrack: 12 Det utroligsteTrack: 13 Om AartusinderTrack: 14 Vejrmøllen Track: 15 Stormen flytter skiltTrack: 16 Historien om en moderTrack: 17 PsychenTrack: 18 SvaneredenIllustration Susanna Hartman

H.C. Andersens samlede eventyr bind 5

af H.C. Andersen

INDHOLD Track: 1 Svinedrengen 10’41Track: 2 Lygtemændene er i byen 30’37Track: 3 Spørg amagermor 1’49Track: 4 Tårnvægteren Ole 13’06Track: 5 Kometen 10’07Track: 6 Den stumme bog 4’32Track: 7 Metalsvinet 30’05Track: 8 Venskabspagten 25’57Track: 9 Fugl Phønix 4’03Track: 10 Ole Lukøje 26’50Track: 11 Tante tandpine 26’51Track: 12 De vises steen 36’56Track: 13 Vinden fortæller om Valdemar Daae og hans døtre 26’55Track: 14 Den gamle kirkeklokke 11’59Track: 15 Den lille Havfrue 62’45

H.C. Andersens samlede eventyr bind 6

af H.C. Andersen

INDHOLDTrack: 1 Den lille pige med svovlstikkerne 7’18Track: 2 Elverhøj 16’35Track: 3 Kærstefolkene 5’53Track: 4 Rosenalfen 13’21Track: 5 Klokken 13’54Track: 6 Suppe på en pølsepind 35’15Track: 7 Pebersvendens nathue 33’37Track: 8 Sneedronningen 79’45Track: 9 Pengegrisen 5’21Track: 10 Pen og blækhus 5’46Track: 11 Et godt humør 10’23Track: 12 Vænø og Glænø 5’08Track: 13 Hyldemor 20’08Track: 14 Verdens dejligste rose 6’25Track: 15 Den onde fyrste 6’10Track: 16 To brødre 4’39Track: 17 Tommelise 27’37Track: 18 Den lille Idas Blomster 18’42Track: 19 Hørren 10’28

H.C. Andersens samlede eventyr bind 7

af H.C. Andersen

INDHOLDTrack: 1 Hyrdinden og Skorstensfejeren 11’52Track: 2 De røde sko 15’40Track: 3 Børnesnak 5’06Track: 4 Ib og lille Christine 29’08Track: 5 Nabofamilierne 24’55Track: 6 Fem fra en ærtebælg 8’07Track: 7 Alt på sin rette plads 21’05Track: 8 Klokkedybet 9’27Track: 9 Den flyvende kuffert 13’42Track: 10 Den lykkelige familie 8’36Track: 11 Flaskehalsen 26’10Track: 12 Springfyrene 4’48Track: 13 Nattergalen 25’18Track: 14 Krøblingen 23’13Track: 15 Sølvskillingen 9’32Track: 16 Rejsekammeraten 49’16Track: 17 Holger Danske 12’12

H.C. Andersens samlede eventyr bind 8

af H.C. Andersen

INDHOLDTrack: 1 Klods-Hans 8’54Track: 2 Den store søslange 22’45Track: 3 Flyttedagen 9’46Track: 4 Loppen og professoren 9’26Track: 5 Nissen og madammen 10’05Track: 6 Skyggen 31’54Track: 7 Der er forskel 9’55Track: 8 Jødepigen 12’20Track: 9 Et blad fra himlen 7’29Track: 10 Lykkens galocher 75’14Track: 11 I andegården 13’35track: 12 Hvem var den lykkeligste 9’38Track: 13 Den sidste perle 6’13Track: 14 Solskinshistorier 7’05Track: 15 Sommerfuglen 5’27Track: 16 Hvad tidslen oplevede 8’43Track: 17 Lysene 5’45Track: 18 Sommergækken 8’48Track: 19 Gemt er ikke glemt 6’28Track: 20 Lille Claus og store Claus 27’40Track: 21 Det gamle egetræs sidste drøm 15’38Track: 22 Anne Lisbeth 29’18

H.C. Andersens samlede eventyr bind 9

af H.C. Andersen

INDHOLDTrack: 1 Den standhaftige Tinsoldat 10’26Track: 2 De vilde svaner 41’49Track: 3 Lille Tuk 10’03Track: 4 Den gamle gadeløgte 16’12Track: 5 Stoppenålen 7’28Track: 6 To jomfruer 4’38Track: 7 Et billede fra Castelvolden 2’33Track: 8 Det gamle hus 19’06Track: 9 Nissen hos spekhøkeren 9’01Track: 10 Fra et vindue i Vartov 3’59Track: 11 Det er ganske vist! 5’42Track: 12 Hvad gamle Johanne fortalte 36’35Track: 13 Hønse-Grethes familie 32’38Track: 14 Portnerens søn 44’28Track: 15 Noget 16’04Track: 16 Tolv med posten 9’36

At reise i en luftballon

af H.C. Andersen

At reise i en luftballon er en underholdende samling af ikke tidligere udgivne såkaldte "bouts rimés" – vers skrevet på rim, som andre har fundet på. "Vers skrevet op opgivne rim", som man kaldte genren i 1700-tallets danske, litterære miljø, har en lang og spændende historie, som opridses i bogens fyldige forord. Her har man muligheden for at opleve en særligt spraglet og festlig side af H.C. Andersen.

Mit eget eventyr uden digtning

af H.C. Andersen

Om ”Mit eget eventyr uden digtning” - lydbog Mit eget eventyr uden digtning er H.C. Andersens første officielle selvbiografi. Den udkom oprindeligt på tysk i 1847, som Das Märches meines Lebens ohne Dichtung, hos Carl B. Lorck i Leipzig. Den blev siden oversat til engelsk og udkom først på dansk som Mit Livs Eventyr i 1855 i forbindelse med udgivelsen af H.C. Andersens Samlede Skrifter. ”Mit eget eventyr uden digtning” er indlæst som lydbog af Troels Møller