Fængselsliv - Vridsløselille Statsfængsel forside

Fængselsliv - Vridsløselille Statsfængsel

Fængselsliv - Vridsløselille Statsfængsel forside
Forfatter:
Originaltitel:
Fængselsliv - Vridsløselille Statsfængsel
Originalsprog:
Dansk
Sider:
177
Omslag:
Hæftet
Forlag:
ISBN13:
9788711826164

Rockere, mordere og terrorister. Bag Statsfængslet i Vridsløselilles høje mur afsoner Danmarks farligste kriminelle. For første gang nogensinde åbnes dørene nu på klem til fængselslivet bag de massive tremmer.

Den temperamentsfulde, men hyggelige forbryder Egon Olsen gjorde fængslet i Vridsløselille landskendt, men i virkelighedens verden er der intet hyggeligt og folkeligt over den rå fængselshverdag.

Fængselsliv – Vridsløselille Statsfængsel i ord og billeder er historien om det lukkede fængsel, helt fra starten i 1859 og frem til i dag. Det er historien om de store fangeflugter, om rockerne, om de specielle fængselsværdier og om at arbejde på Danmarks farligste arbejdsplads.

Bogen fortæller både de rå historier om dagligdagen i fængslet, der kan være præget af vold og trusler, men også de humoristiske og lune historier som for eksempel dengang skuespilleren Jens Okking smuglede Gammel Dansk ind til fangerne.

Fængselsliv – Vridsløselille Statsfængsel i ord og billeder er et unikt indblik i et råt og ubarmhjertigt stykke danmarkshistorie, de færreste kender til.

Forhandler Pris Forsendelse Samlet pris Køb her
Indlæser opdaterede priser
iMusic 174,00 29,00 203,00
Arnold Busck 199,95 19,00 218,95
Plusbog 197,95 29,95 227,90
Bogreolen 218,95 29,95 248,90

Af samme forfatter

Sub-land

af Peter Grønlund

SUB-LAND er en insiderfortælling, et tidsbillede og et indblik i en anarkistisk livsstil, som opstod på gaderne i New York i 70'erne. Den fiktive historie handler om Kim og Per, der lever for deres graffiti og kommer i clinch med politiet.

Sub-land

af Peter Grønlund

ACE og ECHO er tags for Kim og Per. De lever for deres graffiti og battler mod THE LOST BOYS CREW om at nå længst ud. De kender rengørings- og vagtfolkenes arbejdstider, og de ved nøjagtig, hvornår de skal slå til for at lave deres piece. En aften på et Hellerup Lay-up er det ved at gå galt for Kim; en løs vagthund angriber ham og bider sig fast i hans arm. Det lykkes ham dog at vriste sig fri og flygte hen over banelegemet. Der skal dog mere end en vagthund til for at ryste Kim og Per, og det skal vise sig, at der findes langt farligere modstandere end en vagthund ? En insiderfortælling om graffiti og miljøet, som de færreste af os kender, mne som de fleste af os har en mening om. Læs om forfatteren: http://gyldendal.dk/peter-groenlund

Fængselsliv - Vridsløselille Statsfængsel

af Peter Grønlund

Rockere, mordere og terrorister. Bag Statsfængslet i Vridsløselilles høje mur afsoner Danmarks farligste kriminelle. For første gang nogensinde åbnes dørene nu på klem til fængselslivet bag de massive tremmer. Den temperamentsfulde, men hyggelige forbryder Egon Olsen gjorde fængslet i Vridsløselille landskendt, men i virkelighedens verden er der intet hyggeligt og folkeligt over den rå fængselshverdag. Fængselsliv – Vridsløselille Statsfængsel i ord og billeder er historien om det lukkede fængsel, helt fra starten i 1859 og frem til i dag. Det er historien om de store fangeflugter, om rockerne, om de specielle fængselsværdier og om at arbejde på Danmarks farligste arbejdsplads.Bogen fortæller både de rå historier om dagligdagen i fængslet, der kan være præget af vold og trusler, men også de humoristiske og lune historier som for eksempel dengang skuespilleren Jens Okking smuglede Gammel Dansk ind til fangerne. Fængselsliv – Vridsløselille Statsfængsel i ord og billeder er et unikt indblik i et råt og ubarmhjertigt stykke danmarkshistorie, de færreste kender til.

Nøglen til Helvede, Rød Læseklub

af Peter Grønlund

Det er Djævlen, der åbner døren. Det er ikke en lærer, vi bare kalder Djævlen, fordi han er led og giver os mange lektier for. Det er den rigtige Djævel. Den, der hersker i Helvede. Med horn og trefork og det hele. Der bliver ret stille i klassen. Anton skal hjælpe Djævlen, om han vil det eller ej. For han er den eneste, der er modig nok, selvom han slet ikke selv føler sig særlig modig. Det fører ham ud på en farlig og gruopvækkende mission, hvor han bl.a. kommer i nærkamp med skolens pedel, der holder børn fangede i bure hjemme i sin stue. Rød Læseklub Nøglen til Helvede er henvendt til læsere fra 10 år og udkommer i serien Rød Læseklub, som er læsepædagogisk bearbejdede tekster. Der findes flere gode bøger til målgruppen i samme serie.

Journal X - Rockerdrabet, Rød Læseklub

af Peter Grønlund

Journal X er en ny række af spændende krimi-bøger i Alineas Røde Læseklub. Bøgerne er selvstændige krimihistorier, der kan læses uafhængigt af hinanden. I asken fra kriminalassistent Madsens nedbrændte hus finder Anders en gammel metalkasse. Den er fyldt med gamle journaler. Det er uopklarede sager, som Madsen har efterforsket. Nu er han død. I Journal X -Rockerdrabet kaster Anders og hans ven Kalle sig ud i en vild opklaring af mordet på Nicki Hansen. En sag, der bringer dem vidt omkring og helt ind i rockernes mørke verden. Hvem lyver, og hvem taler sandt? Bogen kan varmt anbefales til børn, der er glade for serien Koldt blod. Rød Læseklub Bogen udkommer i serien Rød Læseklub, som er læsepædagogisk bearbejdet og har et lixtal på 16. Hvis bogen skal bruges i undervisningssammenhæng, er der udarbejdet læseforståelsesopgaver, der gratis kan hentes på www.laeseklub.alinea.dk.  

Journal X - Vampyrkulten, Rød Læseklub

af Peter Grønlund

I asken fra kriminalassistent Madsens nedbrændte hus finder Anders en gammel metalkasse. Den er fyldt med gamle journaler. Det er uopklarede sager, som Madsen har efterforsket. Nu er han død. I Vampyrkulten skal Anders og hans ven Kalle på en dødssyg lejrskole på en gård i en stille by. Men turen bliver vildere end forventet. De opdager nemlig, at der er blevet begået et mord, som ingen taler om. Hvilke hemmeligheder gemmer folk i byen mon på? Bogen kan varmt anbefales til børn, der er glade for serien Koldt blod. Rød Læseklub Bogen udkommer i serien Rød Læseklub, som er læsepædagogisk bearbejdet og har et lixtal på 16. Hvis bogen skal bruges i undervisningssammenhæng, er der udarbejdet læseforståelsesopgaver, der gratis kan finde på www.laeseklub.alinea.dk.

Store fodboldklubber, Rød Fagklub

af Peter Grønlund

Bogen Store fodboldklubber tager dig med hele verden rundt til de største klubber i de største ligaer. Med en letlæst tekst og mange flotte billeder præsenterer bogen nogle af de største og vigtigste klubber. Her er masser af viden, man kan prale af. Vidste du fx, at Alex Ferguson var manager i Manchester United i 27 år, at Chelsea vandt deres første mesterskab i 1955, og at Real Madrid har mere end 228 millioner fans i verden? Bogen giver dig et godt overblik over klubbernes historie, men også helt ny viden. Rød Fagklub Store fodboldklubber er oplagt til frilæsning for de læsere, som elsker faglitteratur. Rød Fagklub retter sig mod børn fra 8 år og er bygget op som en eksemplarisk fagbog med indholdsfortegnelse, overblik og stikordsregister. Der er udarbejdet gratis læseforståelsesopgaver til bogen, der kan downloades på fagklub.alinea.dk.

De største landskampe, Rød Fagklub

af Peter Grønlund

I De største landskampe får du et interessant og lækkert historisk overblik over de største danske landskampe. Bogen giver dig en masse ny viden, du kan prale af, og den vil helt sikkert være et hit hos alle de fodboldinteresserede drenge og piger.  Du kommer tæt på de største øjeblikke i dansk fodbold - både på sejre og nederlag. Læs bl.a. om Christians Eriksens hattrick i Irland, tyggegummi-tricket, fodboldtossen og kvindelandsholdets EM-finale. Bogens tekst er letlæst, og spækket med flotte billeder, så du kommer helt tæt på alle de enestående øjeblikke. De største landskampe er oplagt til frilæsning for alle de læsere, der elsker faglitteratur. Rød Fagklub Rød Fagklub henvender sig til børn fra 8 år og er opbygget som en eksemplarisk fagbog med indholdsfortegnelse, overblik og stikordsregister. Der er udarbejdet gratis læseforståelsesopgaver til bogen, der kan downloades på fagklub.alinea.dk.

Journal X - Kælderrummet, Rød Læseklub

af Peter Grønlund

I Kælderrummet underskollen er der sket et mord. Sagen er aldrig blevet opklaret, så Anders og Kalle beslutter sig for at finde ud af, hvad der er sket. Lis Petersen, skolens søde rengøringsdame, er fundet død i skolens kælder. Men hvem kunne finde på at slå Lis ihjel? Og hvilken dødelig hemmelighed kendte Lis mon til?

Hr. Wisborgs hemmelighed

af Peter Grønlund

  Hr. Wisborg er ikke som de andre lærere. Han opfører sig mærkeligt. Han lugter råddent og har solbriller på indenfor. Og hvad er det for en snak om to kirker? Og om at byen engang hed noget andet? Pressen skrev: »En lille perle af en gyser. Bogen er et godt bud til fastholdelse af drengelæserne.« - Kirsten Thorning Thagaard, Lektør  

I skolens kælder

af Peter Grønlund

Matematik er nok noget af det værste i hele verden. Det er meget værre end lunge-betændelse og dårlig ånde. Der er faktisk kun én ting, der er værre end matematik. Og det er, når man ikke har lavet sine lektier. I hvert fald hvis læreren hedder Otto, er skaldet og hader børn. - Citat fra bogen Anton har ikke fået lavet sine matematiklektier. Han søger tilflugt i skolens mørke kælder, som viser sig at rumme mere og andet end gamle møbler og kasserede bøger. Hvis Anton troede, at det værste af alt, var at have glemt at lave matematiklektier, finder han snart ud af, at sandheden om, hvem eller hvad matematiklæreren Otto i virkeligheden er, er langt værre. Pressen skrev: »En letlæst gyserfortælling om en skummel lærer, en uhyggelig pedel og en pedelmedhjælper, der er lige ved at ende som kannibalmad - rent guf for de gyserhungrende.« - Kirsten Thorning Thagaard, Lektør

Tre grusomme gys

af Peter Grønlund

Tre gyserhistorier, der virkelig er grusomme, og hvor ikke engang hovedpersonen skånes… Tre grusomme gys består af tre hårrejsende fortællinger. I "Den døde hunds hævn" gennemlever to drenge en skræmmende nat hos deres farmor og farfar. I "Drengen med leen" får et besøg i et faldefærdigt og øde hus fatale konsekvenser for en nysgerrig dreng. Og i "Museets kælder", finder tre drenge ud af, hvor galt det kan gå, når man saboterer historielærerens undervisning. Tre grusomme gys indgår i forlagets serie Zoom Ind og er illustreret af Ulrik Schjødt. Pressen skriver: »Tre meget grusomme gyserfortællinger. I hver historie er det en jeg-person, der fortæller. Det gør fortællingerne troværdige og ekstra spændende. Illustrationerne er med til at give en uhyggelig stemning« – Lektør »Gyser- genren er fortsat populær hos alle aldre, og novellernes omfang er overskueligt for mellemtrinseleverne […] Hvis den kan være med til at inspirere drengene til at kaste sig frådende over gysergenren som udhungrede varulve, vil der vente dem mange gode gys og læseoplevelser, og så er et forladt hus eller en gammel museumskælder et godt sted at starte.« – Jonas Neumann, Bogbotten

Tre grusomme gys

af Peter Grønlund

Tre gyserhistorier, der virkelig er grusomme, og hvor ikke engang hovedpersonen skånes… Tre grusomme gys består af tre hårrejsende fortællinger. I "Den døde hunds hævn" gennemlever to drenge en skræmmende nat hos deres farmor og farfar. I "Drengen med leen" får et besøg i et faldefærdigt og øde hus fatale konsekvenser for en nysgerrig dreng. Og i "Museets kælder", finder tre drenge ud af, hvor galt det kan gå, når man saboterer historielærerens undervisning. Tre grusomme gys indgår i forlagets serie Zoom Ind og er illustreret af Ulrik Schjødt.

Eurotrash

af Peter Grønlund

'Jo, altså,' begynder jeg, 'jeg har faktisk gået og tænkt lidt på at tage til Amsterdam. Kommer lidt væk fra det hele'.Nemo løfter sit glas lidt op, og puster ned i den dampenede kaffe. Hans øjne flyder ud.'Seriøst? Hvornår?'Jeg stener over en sort/hvid plakat, der er sat op på væggen lige overfor mig. Den forestiller det kendte billede af det amerikanske flag, der blafrer på månen.Der er malet et rødt A ovenpå. A for anarki. Nyt flag, ny politik, ny verden, står der ved siden af.'Snart, hvad skal vi sige - på fredag?' svarer jeg, da spørgsmålet er trængt ind.'På fredag? Seriøst?' gentager han, og kniber øjnene tænksomt sammen.'Ja, hvorfor ikke?'Michael er frustreret. Ungdomshuset er revet ned, gymnasiefraværet er alt for højt og forældrene forstår selvfølgelig ingenting af hvad der foregår. Sammen med Nemo drømmer Michael om at en revolution skal gøre verden til et bedre sted. De vil også være rockstjerner.Men lige som alle andre unge, vil de også gerne bare leve livet og have det sjovt. Sammen rejser de ud i Europa og falder naturligt ind i miljøer af drømmere, fantaster, revolutionære, naivister, psykopater,punkere og feminister.Eurotrash er en alternativ dannelsesrejse og en dør på klem ind til en subkultur, de fleste kun kender fra TV som utilpassede unge, der smider brosten efter politiet.Ungdomshuset (København), unge, de autonome, efterskoler, ungdomsoprør, ungdomskultur, Holland, Amsterdam, 2000-2009

Eurotrash

af Peter Grønlund

Michael er gymnasieelev. Han er utilpasset og savner ungdomshuset, der er blevet revet ned. Sammen med sin bedste ven Remo ryger han hash og spiller Playstation. Ambitioner har de ikke, kun drømmen om at blive rockstjerner og om at revolutionen vil gøre verden bedre – for dem. Spontant tager de til Amsterdam og starter dermed en dannelsesrejse igennem undergrundsmiljøer og subkulturer. Midt imellem sorgen over ungdomshusets endeligt, masser af hash og piger, finder Michael noget overraskende og nyt – ham selv.

Subkultur

af Peter Grønlund

Danmark har en underskov af forskellige SUBKULTURER. En stor del af danskere bliver rigeligt tilfredsstillet af alle de muligheder som ”forenings Danmark” byder på. Men en lige så stor del bliver ikke. De finder deres eget interessefællesskab, hvor de selv udstikker reglerne. Bl.a. Hooligans, graffitimalere, anarkister, satanister, swingersex, gothmiljøer, psycobilly osv. Bogen er spækket med interviews af og med repræsentanter fra disse subkulturer. Bogen indeholder desuden essays af Martin Hall, Henrik List og Astarte.

Kategori C - hooligans i Europa

af Peter Grønlund

1960’erne menes at være begyndelsen på hooliganismen som subkultur. Nu mere end 40 år efter har vold i forbindelse med fodboldkampe for længst forgrenet sig som en kompromisløs og forhadt undergrundskultur ud på stadioner i de fleste ligaer i de fleste lande. Vold, hærg, hærværk, og endda drab – for en hooligan er en fodboldkamp ikke en hyggelig og folkelig hobby, det er et spørgsmål om liv eller død.   Kategori C - hooligans i Europa er en insiderskildring af volden, værdierne og alt det, der udgør hooligankulturen. Notoriske hooligans fra berygtede europæiske firmaer fortæller uden filter om deres oplevelser og erfaringer, deres had til modstanderne og deres kærlighed til fodbold.   Kategori C er skrevet af Peter Grønlund,  der som den første danske forfatter, er kommet helt ind bag de inderste linjer i Europas lukkede hooligan-verden.

Fodboldhæren

af Peter Grønlund

Hooliganisme er mere og andet end vold. Det er en subkultur med værdier og normer der udsprang i 1960´ernes engelske arbejderklasse. Grundstenene er venskab, modetøj og lokalpatriotisk ære – og så selvfølgelig fodbold. Gennem interviews og samtaler med centrale karakterer fra notoriske hooliganklubber som West Ham, Millwall, Chelsea og Nottingham Forest gårFodboldhæren tilbage til rødderne og undersøger fordomsfrit hvad det egentlig vil sige at være hooligan. Peter Grønlund er forfatter til flere bøger om undergrundskulturer, blandt andetSubkultur– undergrund og modkultur (2010) og Kategori C – hooligans i Europa(2011). Fodboldhæren er hans sjette bog.

FÆNGSELSLIV

af Peter Grønlund

Rockere, mordere og terrorister. Bag Statsfængslet i Vridsløselilles høje mur, afsoner Danmarks farligste kriminelle. For første gang nogensinde åbnes dørene nu på klem til fængselslivet bag de massive tremmer. Den temperamentsfulde, men hyggelige forbryder Egon Olsen, gjorde fængslet i Vridsløse landskendt, men i virkelighedens verden, er der intet hyggeligt og folkeligt over den rå fængselshverdag. Fængselsliv-Vridsløselille Statsfængsel i ord og billeder, er historien om det lukkede fængsel, helt fra starten i 1859 og frem til i dag. Det er historien om de store fangeflugter, om rockerne, om de specielle fængselsværdier, om at arbejde på Danmarks farligste arbejdsplads og meget meget mere, fortalt af indsatte og ansatte, tidligere og nuværende. Bogen fortæller både de rå historier om dagligdagen i fængslet, der kan være præget af vold og trusler, men også de humoristiske og lune historier som f.eks. dengang skuespilleren Jens Okking, under en filmindspilning, smuglede sprut ind til fangerne. Bogen er et unikt indblik i et råt og ubarmhjertigt stykke Danmarkshistorie, de færreste kender til og bogen er rigt illustreret med billeder fra alle fængslets kroge. Vridsløselille Statsfængsel lukkes ned i 2016.

Born Free

af Peter Grønlund

Gangsteren Lonne var en kendt skikkelse i den kriminelle underverden i mange år. Alfonseri, smugling, våben, stoffer, hæleri og vold. Hans synderegister var uendeligt. Fra de luskede værtshuse på Vesterbro, styrede han sine lyssky forretninger med hård hånd - men også som gentleman, med charme og smil. Han var venner med Simon Spies, Teddy Edelmann og mange andre kendte mennesker, som han gerne skaffede letlevende damer og sprut. Lonne førte sig frem. Han havde stor bil og gavmildt gav han omgange på værtshusene og damerne flokkedes om ham. Born Free er historien om Lonne. Gangsteren Lonne. Fra opvæksten i en beskeden arbejderlejlighed på Vesterbro til toppen af det kriminelle hieraki, hvor luderne arbejdede i kælderen, stoffer blev distribueret under bordet og enorme pengesummer skiftede hænder. Brandstiftelser, afstraffelser og drabsforsøg var dagligdag. Men livet som dekadent gangster, hvor penge og sex aldrig var et problem, havde også en bagside. Lonne har indskrevet sig i Danmarkshistorien, som en af de personer, der har været indespærret i flest år. Mere end 31 år bag tremmer er det blevet til. Børnenes og ex-konens historier rulles også ud i bogen. Men derudover nåede Lonne bunden, da hans nyfødte søn, hans tredje søn på daværende tidspunkt, blev slået hårdt ned i et marmorbord og invalideret for livet. Born Free er Lonnes ærlige og dramatiske historie. Det er historien om stenbroens skæve eksistenser og lette damer. Det er historien om et kriminelt underdanmark.