De bedste bøger lige nu

Korsvejen

af B-Joe

KORSVEJEN er en fortælling om musik og mørk magi – og om en mojo fra Misssissippi. Musikeren B-Joe er taget til blues-musikkens vugge i Mississippi, hvor han ved nattetide opsøger blues-legenden Robert Johnsons grav. Om Johnson sagde man, at han en nat ved en helt symbolsk crossroad (deraf bogens titel) som en anden Faust indgik en pagt med djævelen, der ’over night’ satte den før temmelig middelmådige musiker i stand til at spille overjordisk på sin guitar. Men prisen skulle betales, og kun 27 år gammel blev Robert Johnson kaldt hjem af mørkets hersker. Han blev dermed det første unge døde medlem af Club 27, der i dag tæller så prominente medlemmer som Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison, Kurt Cobain og senest Amy Winehouse. Af jord og rekvisitter fra Robert Johnsons grav fremstiller B-Joe en såkaldt mojo – en amulet, der siges at give magiske evner til ejeren. Og ganske rigtigt: efterfølgende oplever B-Joes hensygnende musikalske karriere et uforklarligt opsving. B-Joe beslutter derfor at rejse tilbage til Mississippi og fremstille flere mojos, men man skal ikke lege med mørkets kræfter. Don’t mess with magic! Langsomt begynder der at indtræffe ildevarslende hændelse i B-Joes liv: Er det Djævelen, der kalder, og er det for sent at bryde pagten og skille sig af med den magiske mojo? Om forfatteren: B-Joe, født 1966 i København, er en rutineret rockguitarist, der har indspillet adskillige albums og spillet sammen med flere anerkendte navne, bl.a. Dylan-guitaristen Billy Cross. I dag er han medlem af Michael Hardinger Band. KORSVEJEN er hans debut som forfatter.

Immunologi

af Allan Randrup Thomsen, Bjarne Kuno Møller, Christi

Nu udkommer grundbogen Immunologi. Vores immunforsvar beskytter os imod infektionssygdomme, der primært forårsages af virus, bakterier, svampe eller parasitter; men ved vævskader spiller immunforsvaret også en vigtig rolle i genopbygningen af det ødelagte væv. De fleste celler og væv i vores krop bidrager i et eller andet omfang til immunforsvaret. Immunologi er derfor et vigtigt og helt grundlæggende element i forståelsen af moderne medicin, men samtidigt er det et felt der er under rivende udvikling. Lærebogen Immunologi beskriver de mest centrale elementer af vores immunforsvar og hvordan disse elementer bidrager til at gøre os modstandsdygtige over for infektionssygdomme. Bogen omhandler også de tilfælde, hvor immunforsvaret i sig selv er sygdomsfremkaldende.Bogen består af 21 kapitler, hvor hvert kapitel fokuserer på et specifikt emne. Ud over basisemnerne dækker bogen også over områder som kronisk inflammation, sepsis, børnevaccinationsprogrammet,cancerimmunologi og transplantationsimmunologi. I hvert kapitel er der relevante figurer der på klart og oplysende vis illustrerer centrale figurer i teksten. Bagerst i bogen findes en udførlig ordforklaring, så det er muligt for den studerende at slå centrale ord og begreber op uden at bruge lang tid. Immunologi er rettet mod uddannelsen til basislæge og mod en generel forståelse af immunologiskekomponenter og mekanismer, der har betydning for sygdom hos mennesker.

En plage uden mage

af Julian Gough & Jim Field

Kanin er ved at gå ud af sit gode skind. Hans ven Bjørn snorker, og oppe i træet er der nogen, der banker. BANG! BANG! BANG! siger det. Hele tiden! Det er til at få spat af - og Kanin ved, at han simpelthen er nødt til at gøre et eller andet. Men højt oppe mellem grenene kan Bjørn måske lære Kanin at se verden fra en lidt anden vinkel. En historie om venskab, visdom og om, hvordan man larmer VIRKELIG MEGET!

Kat

af Pat Jacobs

Kat I bogen her kan du lære, hvordan du bliver din kats bedste ven. Find ud af, hvor katte sover, hvad de spiser, hvad de kan lide at lege, og hvordan du får dem til at føle sig trygge. Læs om kattes måde at kommunikere på og forstå deres opførsel, så du kan skabe et godt og tæt forhold til din kat.

Dødsmasken

af Cecilie Rosdahl

Dødsmasken er inspireret af virkelige hændelser fundet sted i Nordsjælland.

Hvidsten Gruppen

af Axel Holm

Hvidsten-Gruppen spillede en afgørende rolle under den danske modstandskamp. Gruppen opererede fra 1942-44, indtil den blev afsløret og taget af tyskerne. Axel Holms bog om Hvidsten Gruppen er bogen om kromanden og nogle bønder og håndværkere i Hvidsted, som dannede Hvidsten-Gruppen, hvoraf tyskerne skød de otte. Det er bogen om det største drama i Danmarks kamp mod besættelsesmagten. Bogen udkom første gang i november 1945, og blev i løbet af det første år trykt i over 30.000 eksemplarer. Udgivelsen er en storskrift-udgave i 1 bind til svagsynede i serien MAGNUMBØGER Lindhardt og Ringhof.

Pigen uden iris

af Susanne Meelbye

Denne bog fortæller historien om, hvordan det er muligt at realisere sine drømme trods et handicap.   I 1955 blev en lille pige født i Sverige. Hun havde lyst hår og sorte øjne. Forældrene vidste ikke, at de havde fået et handicappet barn. Det fandt de først ud af 3 år senere, da Susanne stod ude i sneen og kiggede på solen. Hun græd hjerteskærende og gned sig i øjnene, mens tårerne trillede ned ad kinderne.     Sygdommen fik kort tid efter et navn.      Susanne er født med den meget sjældne diagnose aniridi, hvor regnbuehinden mangler. Dommen lød, at Susanne aldrig ville komme til at se normalt, da der ikke fandtes behandlingsmuligheder for  denne sygdom.      Trods et kraftigt nedsat syn ville Susanne ikke lade sygdommen få overtaget. Hendes store drøm var at blive journalist, og i 1998 blev hun Danmarks første TV- journalist med 20 % syn.     Men hvordan var dette muligt?  

Kliniske procedurer

af Jacob Rosenberg & Kim Andresen

I 1987 udgav FADL’s Forlag "Procedurebogen", og det er med udgangspunkt i den bog, at "Kliniske procedurer" er opstået. Bogen er selvfølgelig opdateret til nutidige forhold, og den har fået et gevaldigt løft i layoutet.  Som nyuddannet læge er der en række basale praktiske procedurer, man forventes at kunne udføre på tilfredsstillende vis. Bogen er en praktisk vejledning i udførelsen af en lang række af disse basale procedurer i klinikken.  "Kliniske procedurer henvender sig først og fremmest til medicinstuderende og andre under uddannelse i sundhedssektoren samt færdiguddannede med kort erfaringsgrundlag.  Forfatterne bag "Kliniske procedurer" tilstræber, at hver procedure beskrives som en praktisk trin for trin-vejledning. Formålet er ikke at dække samtlige procedurer i samtlige specialer, da dette ville være en uoverkommelig opgave. Istedet er Kliniske procedurer en praktisk og rigt illustreret bog til kittellommen, der slavisk guider dig gennem 92 af de vigtigste procedurer, du har brug for i klinikken. Bogen er en praktisk vejledning og inkluderer derfor hverken indikation for de forskellige procedurer eller en gennemgang af baggrundslitteratur inden for området.  Om forfatterne:  Jacob Rosenberg er professor i kirurgi ved Københavns Universitet og overlæge ved Herlev/Gentofte Hospital. Han forsker i forskellige aspekter af kirurgiske sygdomme med fokus på optimering af kirurgiske behandlinger og patientforløb. Kristoffer Andresen forsker i behandlingen af lyskebrok med fokus på kroniske smerter og gener. Har skrevet flere tidsskriftartikler inden for kirurgi.

Hotel Boris

af .

Bjørnen Boris vender hjem fra en ferie sydpå. Han glæder sig til at slappe af, for han har været på ferie med fire gæs, der er helt utålelige. Desværre er hans hus blevet lavet om til hotel, mens han har været væk. Og hvis han syntes, at gæssene var irriterende selskab, så er det intet imod de gæster, der nu bor på hotellet!   En skøn, charmerende og sjov billedbog om at have temperament ... og være tålmodig. Sådan da ...